http://2blackjack1.wordpress.com/2013/03/19/rau-cu-buna-stiinta-hrana-romanului-a-devenit-un-risc/
De aceea Va zic voua: Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea. Iar cand stati de va rugati, iertati orice aveti impotriva cuiva, ca si Tatal vostru Cel din ceruri sa va ierte voua greselile voastre. (Marcu 11, 24-25).
marți, 19 martie 2013
Ce mancam primavara:Urzica planta zeului Thor
Din punct de vedere mitologic urzica era asociata de catre nordici cu zeul tunetului Thor. Astfel se credea ca urzica era atat de puternica incat te putea proteja de tunet. Adevarul este ca urzica(Urtica dioica) este una dintre cele mai potente plante.
Frunzele sale contin o proportie mare de clorofila, flavonoizi steroli (constructori de sistem imunitar), enzime din plante, o serie mare de minerale, si vitaminele A si C si sunt una dintre cele mari surse naturale de siliciu dintre alimente.
Pierdere in greutate
Frunzele de urzica cresc functia tiroidei , crescand metabolismul. De asemenea scot mucusul din colon, eliberand astfel reziduurile in exces.
Urizica este atat de bogata in minerale incat pur si simplu satisface foamea. Urzica este astfel benefica in special pentru cei care mananca peste masura. Mancatul
peste masura este adesea un semn al corpului care cauta minerale . Odata ce corpul are mineralele pe care le cauta nevoia de a manca in exces se opreste.
Urzica contine serotonina si colina acetiltransferasa si acetilcolina fiind astfel o mancare si pentru sistemul nervos.
Purificarea sangelui
Datorita mineralelor alcaline precum fier si siliciu, are renumele de planta pentrut infrumusetarea de inalt calibru . Frunzele de urzica sunt foarte alcaline, ele neutralizeaza si dizolva reziduurile acide din sange. Pe de alta parte efectul diuretic ajuta la scoaterea tuturor acestor reziduuri din corp.
Urzica este ideeala acolo unde exista probleme legate de toxicitate si supra aciditate. Astfel, piele de calitate prosta, unghii slabite, dinti deteriorati si pierderea lustrului sunt cu toate ameliorate atunci cand urzica devine parte importanta din meniu.
Urzica este de asemnea buna pentru eczema, in special la gat, fata, si urechi. Aceste proprietati sunt benefice datorita continutului mare de silicon, clorofila, vitamina C.
Sucul de urzica
Daca vreti sa evitati riscul de a fi intepati de urzica , le puteti aduna si da prin jucer. Puteti astfel sa beneficiati de toate efectele minunate ale urzicii.
De asemenea sucul de urzica poate fi folosit la clatirea parului restaurand astfel culoarea naturala a parului.
Cum se mananca urzica
Binenteles ca cel mai bine este sa consumam urizca in forma ei proaspata cruda. Insa mare atentie la tepii acesteia. Metoda veche a druizilor este de a culege frunzele de dedesubt si a le infasura evitand astfel partea de sus unde se afla mjoritea tepilor. Dar pentru lumea moderna, cel mai usor este sa uscam frunzele si sa le dam printr-o rasnita apoi sa le folosim in ceaiuri sau alte mancaruri. Pe de alta parte procesarea frunzelor de urzica de orice fel (blender, juicer, chiar si lovirea cu o piatra), face ca urzica sa-si piarda capacitatea de a urzica. Pe de alta parte gatirea plantei inlatura de asemenea orice pericul dar si multe dintre substantele nutritive sensibile la caldura . Este bine sa culegeti plantele care nu depasesc 1 metru. In general plantele sub 1 metru sunt mai tinere si implicit mult mai pline in substante nutritive necesare plantei pentru a creste si a se maturiza. In caz ca planta este mai inalta incercati sa culegeti o parte dinspre varf.
Calmarea urzicarii
Exista mai multe metode de calmare a urzicarii. Printre acestea : brustrele (radacina) vindeca ranile de la urzica, cremele pe baza de MSM vindeca imediat urzicarea, dar poate cea mai la indemana solutie este chiar sucul urzicii care vindeca urzicarea.
Surse pentru acest articol cuprind:
David Wolde, Eating for beauty
http://www.umm.edu/altmed/articles/stinging-nettle-000275.htm – urzica
http://viataverdeviu.ro
Cum sa ramai in orice relatie fara sa omori pe nimeni si sa traiesti fericit/fericita intre 29-31. martie. 2013 la Cluj Napoca cu Dr Crina Veres si Regizorul George Adamescu
Relatiile – intre nevoia de iubire si mesajele intragenerationale si transgenerationale
INCREDERE, ACCEPTARE, RESPECT, AFECTIUNE
Imaturitatea Emotionala, Limbajele de Iubire si Nevoile Esentiale in Relatii, mai ales cele de Cuplu si Autovindecarea Tarelor Familiale
- Esti intr-o relatie de cuplu si nu va mai intelegeti?
- Nu stii ce s-a intamplat intre voi doi, va era asa de bine cand v-ati cunoscut si acum va certati mereu, abia va mai suportati?
- Iti iubesti copilul si nu intelegi de ce tipi la el? Copilul tau se imbolnaveste des?
- Vrei sa intelegi de ce are nevoie ca sa creasca plin de incredere in viata, sa te iubeasca si sa te respecte?
- Cu colegii de munca sau parintii tai ai relatii superficiale sau va certati adesea din nimicuri?
- Ai vrea ca atmosfera dintre voi sa fie armonioasa si constructiva?
Te invit sa participi la un workshop in care sa explorezi aceste aspecte si inca altele...
Ce vei putea invata la acest seminar?
1. Resurse de putere si hoti de energie din Natura! Vei intelege de ce oamenii sunt mai putin dispusi sa coopereze in relatii, mai intoleranti odata cu venirea primaverii, mai depresivi, mai astenici si de ce se cearta si devin mai violenti odata cu venirea toamnei!
2. Femei frumoase si Barbati destepti! Bine ca esti tu frumoasa! Bine ca esti tu destept! Jocuri de cuvinte... O sa intelegi cum gandeste o femeie / un barbat in situatii conflictuale: avem fiecare si creier si minte, insa functioneaza complet diferit pentru femei si pentru barbati
3. Asculta-ma ! Spatiul Sacru de Sustinere sau Cum sa faci sa descaladezi un conflict cu orice partener de relatie (partener de cuplu, copil, parinte, colaboratori, sefi si subalterni)
4. Control versus Iubire, Agonie si Extaz intr-o privire!
5. Avem Limbaje de Iubire diferite iar daca partenerul tau nu vorbeste aceeasi limba cu tine nu te simti iubit, iar celalalt simte ca nimic din ce face ca sa iti arate ca te iubeste nu merge. Oare cum se simte fiecare? Vei afla despre limbajele de iubire specifice fiecarui partener si in ce fel constientizarea limbajului propriu al iubirii si al partenerului va poate ajuta in relatia de cuplu.
6. Despre cele 6 nevoi fundamentale care odata identificate in relatii te salveaza de frustrari inutile
7. Eficienta comunicarii tale este validata prin raspunsul pe care il primesti, iar daca raspunsurile pe care le-ai primit pana acum nu te satisfac vei invata la atelier cum sa comunici eficient
8. Incalcarea libertatii celuilalt este o dovada de iubire prost inteleasa! Ce vrei sa spui ca n-am voie?
9. Cati anisori ai puisor? Cum sa treci la Actiuni si sa incetezi sa Reactionezi ca un automat:.. Imaturitatea Emotionala si Calea de Maturizare in care sa te intrebi ce varsta emotionala aveai cand te comportai sau gandeai intr-un anumit fel, in momente din viata de zi cu zi si cum s-ar comporta o fiinta matura emotional de aceeasi varsta cu tine... !!!?(Un aspect care iti poate salva viata daca ai probleme cardiace, de tensiune, de ochi, oase sau cu organele de simt !!! BONUS cateva elemente de Medicina Germanica pe intelesul tuturor)
10. Intelege-ti Nevoia de a avea o perspectiva in viitor in orice relatie si frustrarile tale nu vor mai ucide pe nimeni nici macar in gand, ci iti vor apropia fiintele la care alegi sa te conectezi
Vei putea invata despre cateva teorii care va pot ajuta sa intelegeti dinamica din cuplul vostru si sa constientizati schimbarile pe care le puteti face. Vom aborda etapele dezvoltarii cuplului si specificul nevoilor fiecarei etape.
Asa cum noi trecem de la o varsta la alta, de la stadiul de bebelus la cel de copil, apoi la adolescent si cuplul trece prin mai multe stadii de transformare.
Cand unul dintre parteneri s-a schimbat si simte nevoia sa treaca in alt stadiu celalalt se opune la aceasta schimbare si asa apar conflicte.
- Arhetipurile Umane si cum sa le valorificam in folosul nostru.
- Relatii inchise si relatii deschise.
- Sexualitatea obisnuita, sexul din perspectiva bisericii si amorul tantric.
De ce sa participi:
Daca doresti sa iti imbunatatesti relatiile intelegand care sunt arhetipurile predominante la tine si care sunt ale celuilat pentru a construi relatii armonioase.
Daca doresti sa intelegi dinamica relatiei tale de cuplu, cu copiii, cu parintii, cu ceilalti.
Daca doresti sa explorezi credintele tale limitative si miturile despre relatia de cuplu, partener, casatorie
Daca doresti sa descoperi ce tipare transgenerationale duci mai departe in mod inconstient.
Daca doresti sa afli in ce etapa de dezvoltare te afli in cuplu si cum poti sa gestionezi situatia intr-un mod sanatos.
Daca doresti sa intelegi care este limbajul tau de iubire si care este limbajul de iubire al partenerului pentru a primi ce ai nevoie si a oferi partenerului ce are acesta nevoie.
Ai posibilitatea sa participi la jocuri de rol la care sa iei parte ca actor sau ca spectator si sa inveti sa cauti si sa gasesti solutii eficiente la problemele din relatiile cu cei din jurul tau.
Inscrierile se fac telefonic in limita locurilor disponibile
Contact: 0755927695 de luni pana vineri intre 15 si 18
Programul:
Vineri de la 17-20
Sambata de la 9 la 18
Duminica de la 9 la 18
Costuri: 350, reduceri pentru studenti la 150 si pentru cupluri la 500 de pers
Pentru cei care aduc si alte persoane la curs se face cate o reducere de 50 roni la fiecare persoana, pentru 2 membrii dintr-o familie costul este de 500 roni
Reduceri cu cupon de pensie sau fluturas cu salariul:
pentru cei cu venituri sub 1000 ron seminarul costa 250
pentru cei cu venituri sub 700 ron seminarul costa 200
Cei cu venituri mici daca aduc si alte persoane primesc reducerea de 50 ron de persoana platitoare adusa
Reduceri cu cupon de pensie sau fluturas cu salariul:
pentru cei cu venituri sub 1000 ron seminarul costa 250
pentru cei cu venituri sub 700 ron seminarul costa 200
Cei cu venituri mici daca aduc si alte persoane primesc reducerea de 50 ron de persoana platitoare adusa
locatia se va comunica celor inscrisi
Va asteptam cu drag,
Calitatea Relatiilor tale Te mentine in CINE ESTI
PUNE SUFLET IN TOATE RELATIILE TALE
Cum iti sunt Relatiile asa iti este Viata!
Crina
Sursa: autovindecarea.blogspot.ro
EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 19 martie 2013
19 martie 2013
Mugur Isărescu (şeful Băncii Naţionale a României) a recunoscut că, într-un fel, este "un produs al Clubului de la Roma", la întoarcerea în Romania de la o reuniune a Comisiei Trilaterale care a avut loc la Berlin. Alaturi de Clubul Bilderberg, Consiliul pentru Relaţii Externe, Clubul de la Roma şi Comisia Trilaterală sunt organizaţii-paravan prin care Cabala îşi exercită puterea de control şi manipulare a umanităţii.
"Europa trebuie să accepte urgent gazele de şist", a declarat Jorma Ollila, preşedintele grupului petrolier Shell, care a început deja să exploreze gazele de şist în Europa, şi a încheiat un contract pentru investiţii de 10 miliarde USD în Ucraina, unde există rezerve de gaze de şist de aprox. 42 miliarde metri cubi. Presiunile pentru acceptarea exploatării gazelor de şist sunt în continuă creştere, după ce preşedintele OMV, Gerhard Roiss, a declarat recent că UE trebuie să elaboreze o poziţie comună în privinţa gazelor de şist (care să oblige statele membre la respectarea ei) afirmând că altfel UE riscă dezindustrializarea. Unele state din Europa sunt reticente în privinţa gazelor de şist datorită pericolelor existente: Franţa şi Bulgaria au interzis explorarea gazelor de şist.
Sursa: roaim.de.vu/
Fructele roşii ţin la distanţă criza cardiacă
Consumul regulat de fructe roşii este benefic împotriva infarctului de miocard. O echipă de cercetători de la Şcoala de sănătate publică Harvard (Boston) arată că trei porţii pe săptămână de afine, mure, cireşe, căpşuni, zmeură, portocale roşii şi prune, cu alte cuvinte fructe bogate în antociani (pigment din clasa flavonoidelor), acţionează favorabil asupra sănătăţii arterelor.
Aceşti compuşi se găsesc în cantităţi semnificative şi în legume ca vinetele şi varza roşie.
După ce au observat circa 20 de ani un grup de aproape 100 de mii de femei (între 25 şi 42 de ani la începutul studiului), autorii au constatat că cele care consumau mai multe alimente bogate în antociani prezentau un risc cardiac scăzut faţă de cele care consumau doar din când în când. Impactul benefic a fost identificat după neutralizarea unei serii de factori ca indicele de masă corporală, hipertensiunea, sedentarismul sau fumatul.
Efectul este cu atât mai evident cu cât este mai mare diversitatea fructelor consumate, încheie soirmag.be.
Sursa: www.financiarul.ro
Cercetătorii au descoperit un nou continent, ascuns sub lava din Oceanul Indian
Potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature Geoscience, insulele Reunion şi Mauritius ascund un microcontinent precambrian numit Mauritia, relatează Sci-news.com.
Microcontinentul Mauritia care s-a detaşat în urmă cu aproximativ 60 de milioane de ani, în timp ce Madagascar şi India pluteau în derivă, a stat ascuns sub o masă uriaşă de lavă vulcanică.
Din câte se pare, astfel de microcontinente subacvatice sunt mult mai multe decât s-a crezut până acum, potrivit geocercetătorilor din Norvegia, Africa de Sud, Marea Britanie şi Germania.
Despărţirea continentelor este adesea asociată cu aşa-numitele panaşe (coloane) de manta terestră. Aceste coloane uriaşe de rocă fierbinte (magmă) se ridică din învelişul adânc şi înmoaie plăcile tectonice de dedesubt, până când acestea se despart în punctele fierbinţi. Acesta este modul în care Gondwana de Est s-a despărţit în urmă cu aproximativ 170 de milioane de ani. La început, o singură parte a fost separată, iar apoi, aceasta s-a fragmentat, dând naştere la Madagscar, India, Australia şi Antarctica, care au migrat înspre poziţiile lor actuale.
Coloanele situate momentan sub insulele Marion şi Reunion par să fi jucat un rol important în apariţia Oceanului Indian. Dacă zona de ruptură se află la limita unei mase continentale, în acest caz Madagscar-India, atunci este posibil să se desprindă fragmente din această masă continentală. Insulele Seychelles sunt un exemplu binecunoscut al unei astfel de fragmentări continentale.
Echipa sugerează, în funcţie de studierea boabelor de nisip de lavă de pe plajele din Mauritius, că există şi mai multe fragmente. Granulele de nisip conţin zirconiu semi-preţios, cu o vârstă cuprinsă între 660 şi 1970 de miliarde de ani. Acest aspect se datorează faptului că zirconiul a fost transportat de lavă, pe măsură ce a fost împins prin crusta continentală subiacentă a acestei epoci. Această metodă de datare a fost completată de o recalculare a tectonicii plăcilor, care explică exact de ce şi unde au ajuns fragmentele în Oceanul Indian.
“Pe de o parte prezintă poziţia plăcilor în funcţie de cele două puncte fierbinţi din momentul rupturii, ceea ce indică existenţa unei relaţii cauzale”, spune co-autorul studiului, doctorul Bernhard Steinberg, de la Centrul de Cercetare German GFZ pentru Geoştiinţă.
“Pe de altă parte, suntem capabili să arătăm că fragmentele de continent au continuat să migreze deasupra coloanei Reunion, ceea ce explică de ce au fost acoperite de rocă vulcanică.”
“Aşadar, ceea ce până acum a fost interpretată ca fiind o urmă a punctului fierbinte Reunion, sunt de fapt fragmente continentale neidentificate, deoarece erau acoperite de roci vulcanice de la coloana Reunion. Prin urmare, se pare că astfel de micro-continente apar în ocean mult mai frecvent decât s-a crezut până acum.”
Sursa: www.financiarul.ro
Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: “nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!”
Secretele Vaticanului încep să iasă la lumină. Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith (foto), fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost preşedinte al Conferinţei şefilor de universităţi irlandeze şi fost membru al Biroului de conducere al Conferinţei Rectorilor Universităţilor Europene (CRE), face o declaraţie şocantă,scrie Daniel Roxin pe blogul său.
“Chiar dacă se ştie că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).” (această declaraţie şocantă o puteţi vedea în înregistrarea de mai jos, începând cu minutul 52:21)
Oare această declaraţie făcută acum câteva luni de o personalitate occidentală, care nu are interese personale în România, să aibă legătură şi cu faptul că Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în ţara noastră, din anul 1999, că România este “Grădina Maicii Domnului”? Ce ştiu cei de la Vatican iar noi nu ştim? Ce documente secrete se ascund în buncărele Vaticanului?
S-ar putea răsturna multe dintre lucrurile pe care le ştim noi despre istoria umanităţii, dacă acestea ar fi făcute publice? Cu siguranţă că da! Din ce în ce mai multe dovezi ne arată că spaţiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe...Despre faptul că istoria este falsificată sau prost înţeleasă au vorbit multe personalităţi în decursul timpului. Haideţi să vedem ce ne spun şi alţii despre limba română si limba latină, despre pământurile Vechii Dacii…
- „Colhii şi dacii mă cunosc, ei vorbesc o limbă barbară, de idiomă latină” (Horaţiu, marele poet roman (65 î. Chr. – 08 î. Chr.) – Odele, I, 20 (afirmaţie făcută cu aproape un secol şi jumătate înaintea cuceririi unei părţi din Dacia).
- „Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.” (W. Schiller, arheolog american)
- “Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.” (Antonio Bonfini)
- „Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice că este mai puţin în firea celei dintâi firi romane, că ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintâi si dacă nu m-aş teme să dau o înfăţişare paradoxală acestei observaţii juste aş zice că ea e cea mai nouă dintre toate, sau cel puţin a aceea în ale cărei părţi se găsesc mai puţine urme din graiul popoarelor din care s-au născut. Limba latinească în adevăr se trage din acest grai, iar celelalte limbi, mai ales moldoveneasca, sunt însuşi acest grai.” (D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stări a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)
- „Locul acesta unde este acum Moldova şi Ţara Muntenească este drept Dacia, cum şi tot Ardealul şi Maramureşul şi cu Ţara Oltului. Aste nume mai vechi decât acesta, Dacia nu se află, în toţi câţi sunt istorici.” (M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)
- „De aceia, măcar că ne-am deprins a zice că limba română e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte, TOTUŞI DACĂ VOM AVEA A GRĂI OBLU, LIMBA ROMÂNEASCĂ E MUMA LIMBII CEI LATINEŞTI.” (Petru Maior, Istoria pentru începutul românilor în Dacia, p 316, 1812)
- „Aceşti volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wölsche, ci vlahi, urmaşi ai marii şi străvechii seminţii de popoare a tracilor, dacilor şi geţilor care şi acum îşi au limba lor proprie şi cu toate asupririle, locuiesc în Valachia, Moldova, Transilvania şi Ungaria în număr de milioane.” (Schlözer, Russische Annalen- sec XVIII)
- „DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI, NICI CREDE…” (Constantin Cantacuzino, 1639-1716)
- „Românii despre care am mai spus că sunt daci.” (Bocignoli, 29.6.1524, la Răgusa)
Iată doar câteva citate ce ar trebui să-i pună pe gânduri chiar şi pe cei mai incompetenţi istorici români sau să le dea un pic de fiori celor care ne falsifică istoria sau se fac complici la falsul istoric. Adevărul va ieşi la lumină. Iar adevărul este că NU suntem urmaşii Romei şi că limba noastră este mai veche decât latina vorbită de invadatorii romani.
Daniel Roxin
N.R. Emisiunea realizată de Daniel Roxin pe această temă va putea fi urmărită vineri seara, de la ora 22:00 şi în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, şi duminică, de la ora 11:00, pe Naşul Tv, care poate fi urmărit pe internet (http://live.nasul.tv/)
Sursa: www.financiarul.ro
Celulele de la fetuşii avortaţi sunt folosite pentru potenţiatorii de aromă
De mai mulţi ani, cei care militează împotriva avortului au avertizat că o nouă tehnologie de îmbunătăţire a gustului alimentelor şi băuturilor foloseşte, în cadrul procesului de fabricare, celule care provin de la fetuşi avortaţi.
Compania biotehnologică Senomyx, care a adoptat acest nou proces, a semnat în ultimii ani contracte de colaborare cu Pepsi Co., Ajinomoto Co. (producătorul aspartamului şi al lipiciului de carne), Nestle şi alte companii de alimente şi băuturi, scrie Mercola.com.
Obiectivul principal pentru multe din aceste companii producătoare de alimente procesate este acela de a face alimentele şi băuturile mai gustoase, în timp ce reduc conţinutul de zahăr şi sare.
Senomyx refuză să dezvăluie detalii ale procesului, însă cererile companiei de obţinere a brevetelor indică faptul că utilizează celule renale umane, cunoscute sub numele de HEK293 şi care provin dintr-un fetus avortat.
Trebuie menţionat faptul că nicio celulă renală sau vreo parte a acesteia nu se află efectiv în produsul finit. Aceste celule sunt mai degrabă o parte a procesului, fiind implementate pentru a distinge arome noi.
În urmă cu doi ani, grupurile anti-avort au lansat campanii de boicotare împotriva corporaţiei Pepsi Co, cerându-i să renunţe la aromele derivate din acest proces ce presupune utilizarea celulelor renale embrionare avortate.
Totodată, se pune problema siguranţei acestor potenţiatori de aromă obţinuţi cu ajutorul biotehnologiei.
- Biotehnologia “găteşte” noi arome
Senomyx este o companie de cercetare şi dezvoltare, care este “dedicată descoperirii unor arome noi, astfel încât să se poată reduce nivelul de zahăr şi sare utilizat în cadrul unor produse”. Acest aspect include producerea unor arome noi, cum ar fi Arome Savuroase şi Arome de Răcire, precum şi noi modulatori de aromă, printre care blocanţii gustului amar şi potenţiatori ai gustului dulce şi sărat.
Senomyx este de asemenea implicată într-un proiect de a dezvolta şi descoperi noi îndulcitori cu o potenţă mare, pentru a înlocui siropul cu un conţinut mare de fructoză, îndulcitorii artificiali şi plantele naturale cu rol de îndulcire.
Astfel, Senomyx a dezvoltat compuşi brevetaţi de “îmbunătăţire a aromei”, folosind “sisteme de dozare pe baza receptorilor de gust propriu”. Este un sistem de testare a gustului care furnizează cercetătorilor răspunsurile biochimice şi afişările electronice necesare atunci când un ingredient al aromei interacţionează cu receptorul lor brevetat.
Aşa cum sunt descrise de Senomyx, “aromele sunt substanţe care conferă gusturi. Persoanele experimentează senzaţia gustului atunci când aromele din produsele alimentare şi din băuturi interacţionează cu receptorii de gust din gura omului.
Ca un rezultat al acestor interacţiuni, semnalele sunt trimise către creier unde este înregistrată o senzaţie specifică unui gust. Momentan, există cinci gusturi diferite: umami, care este gustul savuros al glutamatului, dulce, sărat, amar şi acru.
Senomyx a descoperit mulţi din receptorii esenţiali, care mediază gustul la oameni. Am creat sisteme de dozare pe baza receptorilor de gust propriu care furnizează o citire biochimică sau electronică, atunci când un ingredient din aromă interacţionează cu receptorul.”
Potrivit unui articol din The New Yorker, publicat în luna mai a anului 2011, fabrica Pepsi din New York, deţine un robot echipat cu papile gustative umane care să “prezică” în mod credibil care sunt preferinţele oamenilor. Pentru a crea un tester de gust robotizat, cercetătorii de la Pepsi Co au injectat secvenţele genetice ale celor patru receptori de gust cunoscuţi în celule de cultură, iar apoi le-au conectat la calculatorul robotului. Robotul (care a înlocuit oamenii ce testau gustul în cadrul testelor iniţiale) poate testa aproximativ 40.000 de mostre de gust pe zi.
- Ce sunt aceşti “potenţiatori de aromă” modificaţi genetic, şi sunt ei siguri pentru sănătatea umană?
Potrivit unui raport CBS din iunie 2011, 70 din 77 de brevete Senomyx depuse în acel moment se refereau la utilizarea HEK293. Acestea sunt celule renale embrionare, colectate dintr-un fetus sănătos avortat. “HEK” este codul pentru celulele renale, iar “293” reprezintă faptul că au provenit de la cel de-al 293-lea experiment.
Aceste celule au fost clonate de câteva decenii, deoarece oferă o modalitate sigură de producere a unor proteine noi, folosind ingineria genetică. Senomyx a proiectat celulele HEK293 pentru a funcţiona ca nişte celule ale receptorilor umani de gust,asemănătoare cu cele utilizate în crearea robotului de testare a gustului de la fabrica Pepsi Co.
Celulele HEK sunt utilizate la scară largă şi în cadrul cercetării farmaceutice şi a biologiei celulei, pentru aceleaşi motive sau pentru altele asemănătoare. Cu toate acestea, este pentru prima dată când celulele HEK au fost utilizate în cadrul industriei alimentare. De asemenea, există şi problema că nu se ştie exact cum sunt create aceste arome noi.
Potrivit raportului CBS: “Aşadar, care este cu exactitate ingredientul magic ce va apărea în noua versiune a băuturilor Pepsi şi cum este acesta creat? Din păcate, răspunsurile la aceste întrebări sunt greu de găsit. Senomyx se referă la ele doar ca la nişte “potenţiatori” sau “ingrediente”. Produsele funcţionează prin declanşarea receptorilor de pe limbă şi prin păcălirea papilelor gustative de a simţi gustul dulce, sau pe cel sărat, sau pe cel răcoros.
Aşadar, sunt aceste ingrediente secrete sigure pentru sănătatea umană? Nici acest lucru nu este ştiut de nimeni. Mulţi din potenţiatorii săi de aromă au “primit” statutul GRANT (recunoscut în mod general ca şi un produs sigur), dar aceasta nu înseamnă nimic mai mult decât faptul că Pepsi şi-a făcut propria evaluare şi apoi a concluzionat că totul este în regulă.”
Lipsa cerinţelor de etichetare este o problemă deosebit de gravă. Din moment ce aceşti compuşi (indiferent care sunt ei) sunt utilizaţi în cantităţi minime, nu este obligatoriu ca aceştia să fie listaţi pe etichetă. Compuşii se vor încadra în categoria generică de arome artificiale şi/sau naturale.
Potrivit raportului CBS din 2010, în acel moment, potenţiatorii de aromă de la Senomyx erau deja vânduţi în afara SUA. De exemplu, în 2010, Nestle folosea un potenţiator de aromă MSG în produsele sale Maggi (supe, sosuri, condimente şi tăiţei instant), iar Ajinomoto folosea de asemenea un ingredient asemănător în produsele sale destinate pieţei chineze.
- Consecinţele alterării alimentare sunt mai mult o regulă decât o excepţie
Există multe motive pentru care este mai bine să alegi alimente naturale integrale în locul alternativelor procesate, dar unul dintre cele mai importante aspecte este acela că alimentele de tip junk food conţin aditivi ce măresc cantitatea de toxine din organism, care, la rândul ei, poate creşte riscul de dezvoltare a cancerului.Deocamdată nu există nicio cercetare medicală care să sprijine afirmaţia că manipularea papilelor gustative în modul în care o fac produsele Senomyx este un proces sigur şi sănătos pe termen lung.
O mare parte din ceea ce mâncăm astăzi seamănă foarte puţin cu alimentele reale. Multe produse sunt încarcăte cu materiale de umplutură non-nutritive şi proiectate în mod special pentru a “ocupa spaţiu”, pentru a te face să crezi că obţii mai mult decât în mod real, împreună cu un număr nelimitat de aditivi. Mulţi aditivi au fost asociaţi cu o serie de efecte dăunătoare asupra stării de spirit, comportamentului, funcţionării metabolice şi biochimiei organismului.
Oare ce tip de mutaţii şi disfuncţionalităţi genetice creăm pentru noi înşine şi pentru generaţiile viitoare, atunci când cea mai mare parte din alimentaţia noastră este alcătuită din alimente artificiale şi puternic procesate, care conţin substanţe ce nu au mai fost niciodată consumate de oameni?
- Cum să îmbunătăţeşti, într-un mod natural, aroma alimentelor tale
Specialiştii recomandă ca hrana noastră să se bazeze pe alimente reale şi să nu uităm de semnul de egalitate dintre “hrană” şi “substanţele nutritive vii”. Acestea din urmă sunt cele care hrănesc celulele, ne îmbunătăţesc sănătatea şi ne sprijină viaţa.
Când consumăm alimente reale, în loc de “produse alimentare”, cum ar fi cele “îmbunătăţite” de tehnologia Senomyx, nu avem nevoie de arome sau potenţiatori de arome artificiali, creaţi în laborator, deoarece mâncarea adevărată are un gust autentic, natural.
Faptul că alimentele procesate au un gust bun reprezintă apogeul unei ştiinţe profitabile a aditivilor, aromelor şi potenţiatorilor artificiali, fără de care cea mai mare parte a produselor procesate ar arăta şi ar avea un gust asemănător cu cel al cartonului tocat.
Alimentele reale au în mod natural nişte culori vii, texturi bogate şi un gust fin, autentic. Dacă vrem să adăugăm un plus de savoare mâncării, natura ne furnizează ierburi şi condimente, care nu numai că au o varietate de arome, dar au şi numeroase proprietăţi care fac mâncarea să fie şi mai sănătoasă.
Sursa: www.financiarul.ro
Sarpe imens plutind deaupra Pamantului
Aceasta fotografie NASA arata un sarpe plutind deasupra Pamantului.
Este o creatura? Este un obiect? Ce poate fi? Culoare pare a fi maslinie.
Sursa: www.youtube.com
Furtuna solara de clasa G2 - 17 martie 2013
O puternica furtuna solara de clasa G2 a lovit Pamantul pe 17 martie. se pare ca este inca in desfasurare. O ejectie de masa coronara a lovit Pamantul la 0600UT. Impactul a fost puternic si a ridicat viteza vantului solar la mai mult de 600 km/s. Se vor produce aurore boreale deosebite.
Sursa: www.youtube.com
Hilarion Mesajul săptămânii: 17-24 martie 2013
Primit de Marlene Swetlishoff / Tsu-Tana
Preaiubitilor,
In timp ce abordați viața de zi cu zi, vă dați seama că ceea ce faceți este să experimentați viața, toată multitudinea de modalitati prin care sufletul vostru poate cunoaște ce înseamnă să meargă pe această planetă în formă umană. Este o oportunitate extraordinară de a fi aici în acest moment atunci când au loc atât de multe schimbări și transformări. Acest lucru, este o parte de asemenea, pe care ați ales să o jucați chiar înainte de a vă încarna aici, pe Pământ. Toți dintre voi care sunteți încarnați fizic în aceste vremuri dețin puterea și autoritatea de a crea un nou mod de a fi, o nouă realitate. Cei care locuiesc în tărâmurile spirituale nu pot efectua schimbări pozitive decât dacă este prin permisiunea și cooperare voastră.
De aceea noi ne straduim să vă ajutăm să vă amintiți cât de puternici sunteți. Alegerile și acțiunile pe care le faceți, sunt cele care fac diferența. În dimensiunile înalte toți lucrează pentru evoluția umanității și a planetei. Totul este conectat și noi toți lucrăm împreună cu voi pentru a realiza înălțarea conștiinței în mințile și inimile tuturor locuitorilor. Valurile de energie care pătrund acum atmosfera voastră ajuta pentru a face acest lucru pe măsură ce fiecare persoană absoarbe frecvențele mai înalte și asimilează aceste energii în propriile sisteme de operare umane.
Acest proces poate împuternici fiecare individ care alege să întrupeze aspectele lui mai înalte. Mult din ceea ce a fost necunoscut până în prezent de omenire, este acum adus în constientă. Acest lucru ajută pentru a pune mai multe piese ale puzzle-ului scopului vostru aici într-o mai multă înțelegere și va avea un rol esențial în mișcarea procesului de ascensiune mai departe în următoarea etapă. Transformările care au loc în corpurile voastre au loc într-un ritm mai rapid și acum vă dați seama că este perfect acceptabil pentru a face un efort pentru a a vă bucura de proces, si a aduce bucurie în el.
Semnele de trezire a conștiinței sunt peste tot. Multe persoane se trezesc pentru a vedea că practicile celor care nu au luat în considerare bunăstarea Pământului și a omenirii în căutarea lor pentru profit și putere trebuie să se schimbe și ei vorbesc tare și își unesc forțele pentru a insista pe un drum diferit. Prin aceste acțiuni, mai mult din omenire începe să vadă că răspunsul la restaurarea Pământului și tuturor locuitorilor lui este în unitatea în care trăiesc sufletele în forma fizică. Atunci când majoritatea omenirii spune destul e destul, ne dorim o cale diferită, atunci va avea loc următorul pas înainte.
Lucrați din inimă mai mult ca oricând înainte și prin urmarea îndemnurile sale, voi schimbați cursul vieții voastre și viețile tuturor de pe Pământ. Vedeți-vă ca creatori puternici care sunteți în adevăr și treceți dincolo de limitele aparente, care sunt în prezent în fața voastră. Voi faceți o diferență și este acum vizibil în exterior în lumea din jurul vostru. Lumina si Iubirea pe care o purtați și radiați permite altora din jurul vostru să fie împuterniciti pentru asi aminti originea lor divină și pentru a căuta o cale mai bună. Să știți că nu sunteți singuri în această lucrare și că aveți mai multe ajutoare pentru a vă ajuta, asa că atunci când drumul pare lung, cereți-ne pentru asistență. Este o onoare și plăcere să fim de serviciu vouă.
Până săptămâna viitoare ...
Eu sunt HILARION
© 2012 Marlene Swetlishoff / Tsu-Tana (Soo-tam-ah) Păstrător al simfoniilor Grației.
www.therainbowscribe.com
Traducere Eliza
Sursa: luminapegeea.blogspot.ro