"Luna roz", fenomenul extraordinar care va fi vizibil pe cer, joi, in Europa


luna rozProtv Ad

Daca in SUA si in Canada sute de mii sau chiar milioane de oameni vor dori sa asiste la eclipsa de luna, in Asia, Europa si Africa acest fenomen va capata alte dimensiuni.
Si asta pentru ca joi o mica parte, mai norocoasa, a locuitorilor pamantului, din Japonia si Irlanda, va asista la fenomenul denumit LUNA ROZ, scrie publicatia americana Inquisitr.com.
Space.com a scris ca acest fenomen se va produce in timpul eclipsei de luna, singurii care nu vor avea acces fiind locuitorii din Canda si SUA.
Conform sursei citate, fenomenul se va produce datorita unor gaze din atmosfera, eliberate rece
Sursa: Inquisitr.com

"Locul unde oamenii devin zei!" Tunel vechi de 2000 de ani, descoperit sub oraşul antic Teotihuacan (VIDEO)


"Locul unde oamenii devin zei!" Tunel vechi de 2000 de ani, descoperit sub oraşul antic Teotihuacan (VIDEO)
În 2003, arheologii au descoperit un tunel sub Templul Şarpelui cu Pene, din Teotihuaca, un oraş antic şi abandonat aflat la o oră depărtare de Mexico City. Atunci, cercetătorii au presupus că este posibil ca tunelul să ducă la o reţea de camere unde fuseseră îngropaţi oameni de vază ai comunităţii, însă nimeni nu putea cunoaşte cu adevărat ce se afla acolo, din moment ce intrarea în tunel a fost astupată în mod intenţionat de ultimii locuitori ai oraşului.  

Acum, experţii reiau iniţiativa de a afla ce se ascunde la capătul tunelului, cu ajutorul unui robot de mici dimensiuni care va pătrunde acolo unde oamenii nu au acces, potrivitdescopera.ro

Un mic robot wireless numit Tlaloc II-TC va investiga tunelul de sub Templul Şarpelui cu Pene, intrând într-o cameră despre care se estimează că ar avea o vechime de 2000 de ani.

„Investigaţiile au scos la iveală faptul că tunelul a fost construit înainte de Templul Şarpelui cu Pene şi a citadelei, structuri care au alcătuit scenariul ritualurilor legate de miturile creaţiei. Tunelul trebuie să fi fost legat de conceptul subteran”, au declarat oamenii de ştiinţă în 2010. 

  De asemenea, există imagini care surprind simboluri pe pereţii interiori ai tunelului despre care oamenii de ştiinţă spun că ar fi fost închis pentru că adăpostea ceva foarte important în camera principală.  



Descoperirea care ar putea salva milioane de vieţi. Bacteriile radioactive, eficiente în tratamentul cancerului pancreatic


Descoperirea care ar putea salva milioane de vieţi. Bacteriile radioactive, eficiente în tratamentul cancerului pancreatic 407
Foto: www.doctortipster.com
Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire ce ar putea ajuta în tratamentul cancerului pancreatic. Bacteriile listeria, transformate pentru a deveni radioactive, s-au dovedit promiţătoare în tratamentul afestui tip de cancer, informează AFP. Aceste bacterii infectează, selectiv, celulele canceroase ale pancreasului, arată un studiu realizat pe soareci. 

Bacteriile listeria au permis un tratament radiologic ţintă şi au redus considerabil numărul de metastaze la şoarecii modificaţi genetic pentru a dezvolta o formă agresivă de cancer pancreatic, asemănător celui uman. Ţesuturile sănătoase au fost lăsate intacte, precizează autorii acestui studiu publicat în Statele Unite în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

"Ne simţim încurajaţi, întrucât am putut să reducem cu 90% numărul de metastaze cu prima serie de teste", a declarat Claudia Gravekamp, profesor de microbiologie şi imunologie la Facultatea de medicină Albert Einstein din New York, principalul autor al studiului.

"Cu un plus de îmbunătăţiri, abordarea noastră are potenţialul de a deschide calea spre o nouă eră în tratamentul cancerului metastazat la pancreas", a adăugat crcetătoarea.

Cancerul pancreatic este unul dintre cancerele care provoacă cele mai multe decese. Şansele de supravieţuire pe o durată de cinci ani după diagnosticare sunt de doar 4%.


Un meteorit a EXPLODAT deasupra Argentinei! Vezi imagini INCREDIBILE (VIDEO)


Un meteorit a EXPLODAT deasupra Argentinei! Vezi imagini INCREDIBILE (VIDEO)
Mii de locuitori din şase provincii argentiniene - Santiago del Estero, Tucumán, Córdoba, La Rioja, Santa Fe şi Chaco - au putut observa o minge de foc strălucitoare care a brăzdat cerul în nordul ţării, scrie Global News.

Directorul Observatorului astronomic din Santa Fe, Jorge Coghlan, a declarat că ar putea fi vorba de un corp ceresc cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri. Meteoritul s-a distrus la o altitudine de 45 - 100 kilometri, fenomen ce a fost însoţit de fulgere şi tunete.

De aceea, el a fost vizibil în atât de multe locuri, mai adaugă expertul argentinian. Potrivit martorilor, deşi afară era încă întuneric (ora locală 03:15 - 03:30) în momentul exploziei s-a făcut lumină ca ziua. 

"Lumina a fost foarte puternică, la început verde, apoi, albă, iar mai pe urmă am văzut mingea de foc. Câteva secunde mai târziu am auzit un sunet ce însoţeşte de obicei o explozie", scriu în microblogurile lor de pe Twitter mai mulţi martori ai evenimentului. De altfel, meteoritul a devenit cel mai comentat subiect în reţelele sociale din Argentina în ultimele 24 de ore.





MISTERUL unei creaturi legendare, ELUCIDAT. Ce au descoperit doi puşti într-o pădure din Massachusetts (VIDEO)


MISTERUL unei creaturi legendare, ELUCIDAT. Ce au descoperit doi puşti într-o pădure din Massachusetts (VIDEO)
La 29 martie, sergentul Steven Leanus a intrat în posesia unei labe de picior uriaş ce fusese găsită de doi puşti într-o pădure din statul american Massachusetts. "Şeful Poliţiei Locale, Frank Alvilhiera, a trimis laba de picior la un laborator pentru a fi examinat, iar concluzia experţilor a fost că laba nu este picior uman şi că are cinci degete", scrie Patriot Ledger newspaper, citat de discovery.com.

Acest fapt a adus din nou în atenţie unul din cele mai controversate mituri contemporane, iar Poliţia Locală este de părere că descoperirea făcută de cei doi puşti este o dovadă de necontestat a existenţei lui Bigfoot.

Testele ştiinţifice sunt încă în desfăşurare pentru a se stabili cu exactitate cărei creaturi îi aparţin aceste rămăşiţe.

Bigfoot este numele unei creaturi paroase, care ar semana cu o maimuta, despre care se crede ca ar trai in padurile din America de Nord. Creatura ar fi fost vazuta in ultimele decenii de mai multi oameni, iar altii au semnalat prezenta unor urme uriase, insa nu exista nicio dovada clara a existentei lui Bigfoot. Cei care sustin ca au vazut legendara creatura spun ca aceasta ar avea intre 1,80 si 3 metri, este acoperita cu blana bruna si are un miros neplacut.

VIDEO. Fetiţa născută fără oase care a învăţat să danseze. Povestea incredibilă a unui copil de şase ani


O fetiţă în vârstă de şase ani din Statele Unite, a reuşit cu ajutorul unui tratament revoluţionar cu enzime, să regenereze oasele nedezvoltate care o împiedicau să respire şi să meargă.

Janelly Martinez-Amador avea doar patru luni atunci când a fost diagnosticată cu o boală rară care îi împiedica corpul să construiască oasele. Boala genetică numită "hypophosphatasia", nu permitea mineralizarea oaselor, astfel, din cauza deficienţei de enzime, oasele devin moi pentru că nu pot absorbi calciul şi fosforul.

Încă de la patru luni, fetiţa plângea la cea mai mică atingerea a părinţilor din cauza durerii provocate de maladie. Medicii au suspectat prima dată că este vorba de cancer, pentru că fetiţa nu  lua în greutate şi oasele nu apăreau în radiografii şi de asemenea, nu suporta să fie ţinută în braţe, ci doar să stea aşezată pe o pernă.

La vârsta de doi ani, pentru că nu avea coaste care să-i susţină toracele, fetiţa nu putea respira singură, fiind conectată la ventilatoare. Nesiguri de cât de mult va mai putea supravieţui, părinţii au inclus-o pe o listă pentru un tratament test, revoluţionar la Spitalul Monroe Carell Jr. din Vanderbilt.

Potrivit Daily Mail, fetiţa a primit o enzimă biologică numită "asfotase alfa" care a permis ca oasele să-i crească. După 18 luni coastele au început să i se dezvolte. La aproape patru ani de la startul tratamentului, Janelly nu mai are nevoie să respire cu ajutorul ventilatorului şi chiar a învăţat să se mişte şi să danseze cu ajutorul "antemergătorului".

Povestea aprinderii miraculoase a Sfintei Lumini în Sâmbăta cea Mare a Sfintelor Paşti la Ierusalim


Povestea aprinderii miraculoase a Sfintei Lumini în Sâmbăta cea Mare a Sfintelor Paşti la Ierusalim



„Deodată o adiere lină se simte deasupra pietrei Sfântului Mormânt. Adierea dispare şi pe Piatră începe să apară stropi. Se formează o rouă de lumină albă-albăstruie care nu arde deşi este o lumină de foc. Patriarhul Ierusalimului, adună cu mâinile lumina şi o aşază în vasul de aur. Această lumina nu arde atunci. Luând două buchete de lumânări, le aprinde din roua de lumină şi strigă:Veniţi de primiţi Lumina!”. Este descrierea momentului „apariţiei” miraculoase a Sfintei Lumini de Paşti la Ierusalim.

În Sâmbăta cea Mare a Sfintelor Paști, una dintre cele mai mari minuni la care asistă creştin-ortodocşii din întreaga lume este aprinderea miraculoasă a Sfintei Lumini în Sfântul Mormânt al Domnului nostru Iisus Hristos de la Ierusalim. Este vorba despre lumina sfântă care mărturiseşte locul Invierii lui Iisus. Acest lucru se petrece de 2.000 de ani. Sfânta Lumina pogoară pe pământ în fiecare an în chip miraculos. Pe tot parcursul săptămânii Sfintelor Patimi se fac rugăciuni după rânduiala creştin ortodoxă. În cetatea unde se află Mormântul Sfânt, mii de pelerini participă la numeroasele procesiuni ce au loc. Reprezentanţii de la Iaşi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei descriu ce se întâmplă la Ierusalim în Săptămâna patimilor:  „joi se face spălarea picioarelor în amintirea lui Hristos care a spălat picioarele ucenicilor Săi după Cina cea de Taină pe Muntele Sionului - în Foişorul cel de sus - astăzi loc de pelerinaj…Vineri seara, la orele 21:00 se începe slujba prohodului unde într-o minunată procesiune, se ocoleşte Sfântul Mormânt de trei ori alături de clerul ortodox în fruntea căruia se află Patriarhul Ierusalimului”. Apoi are loc sigilarea Sfântului Mormânt. „Sâmbăta dis-de-dimineaţă, după Slujba Prohodului, toate luminile şi toate candelele din Sfântul Mormânt şi din toată Biserica se sting. Se aşază vată curată pe piatra de deasupra Sfântului Mormânt. Apoi se pecetluieşte uşa Sfântului Mormânt în faţa clerului şi a întregii mulţimi cu patru peceţi, adică cu două panglici de pânză alba, cu ceară şi peceţi la capete, aşezate astfel ca să formeze litera X…Sâmbătă, la slujba Vecerniei, patriarhul Ierusalimului cu mulţimea mare de episcopi, preoţi, diaconi şi pelerini pornesc în procesiune de la Patriarhia din Ierusalim către Biserica Sfântului Mormânt… Un diacon ţine un potir de aur foarte preţios şi aşteaptă lângă uşa Sfântului Mormânt. Patriarhul se apleacă în genunchi stând cu capul plecat pe Sfânta Piatră şi face rugăciunea tainică… Deodată o adiere lină se simte deasupra pietrei Sfântului Mormânt. Adierea dispare şi pe Piatră începe să apară stropi. Se formează o rouă de lumină albă-albăstruie care nu arde deşi este o lumină de foc. Patriarhul Ierusalimului, adună cu mâinile lumina şi o aşează în vasul de aur. Această lumina nu arde atunci. Luând două buchete de lumânări, le aprinde din roua de lumină şi strigă:Veniţi de primiţi Lumina! Deodată toate clopotele sună iar toata lumea este ca într-un extaz. Patriarhul este apoi ridicat pe mâini de către credincioşi care-l poartă prin toată Biserica până la Altar, împărţind Sfânta Lumină cerească mulţimii. Diaconul duce vasul cu Lumina în Sfântul Altar, care se păstrează până la Paştele viitor”, se mai arată în descrierea Mitropoliei.

  „Pelerinaje pentru suflet”, o campanie de prezentare a miracolului învierii realizată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

În săptămânile premergătoare Paştelui, în acest an, Mitropolia Moldovei prezintă evenimentele ce se petrec la Ierusalim cu prilejul marii sărbători a creştin-ortodocşilor. „Organizăm o campanie ce are ca scop prezentarea miracolului din ziua Învierii. Ea constă în descrierea celor mai frumoase destinaţii de pelerinaj de pe harta creştinătăţii, debutând cu prezentarea obiectivelor de pelerinaj din Ţara Sfântă, apoi cu prezentarea Bisericii Adormirii Maicii Domnului din Ierusalim, urmată de descrierea oazelor de românism din Ţara Sfântă. Foarte mulţi oameni ajung în destinaţiile de pelerinaj fără să aibă foarte multe cunoştinţe despre semnificaţia acelor locuri. De aceea noi le venim în ajutor…”, a spus Costel Damian de la Centrului de Pelerinaj „Sfânta Parascheva” din Iaşi.


Antibioticele naturale



Antibioticele naturale
Votaţi cu medicamentele naturale!
O sabie cu două tăişuri 

Este adevărat că astăzi, după zeci de ani de la des­coperirea primelor antibiotice, discuţiile medicale se axează mai mult pe atenţionarea la folosirea lor fără dis­cernământ şi la apariţia rezistenţei la ele, deci, im­plicit la creşterea vulnerabilităţii în faţa infecţiilor grave. Cu alte cuvinte, antibioticele se constituie într-o sabie cu două tăişuri şi nu trebuie să fie niciodată auto­administrate, decizia aparţinând întotdeauna medicului.
Conform unui studiu recent realizat de GfK Româ­nia, 44% dintre românii cu vârsta peste 15 ani au luat cel puţin o dată, în ultimele 6 luni, un tratament cu anti­biotic. În acelaşi timp, statisticile arată că a crescut şi consumul de antibiotice în rândul copiilor. Astfel, un copil din ţările dezvoltate urmează aproape 10-20 de tra­tamente cu antibiotice înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, iar abu­zul de antibiotice în copilărie poate avea ca şi consecinţe diabetul zaharat de tip 1, obezi­tatea şi astmul, conform unui studiu coordonat de Uni­versitatea din New York.
Aşa cum s-a observat încă din mo­mentul desco­peririi lor, antibioticele acţionează asupra bacteriilor şi nu asu­pra virusurilor. Prin urmare, atunci când aveţi gripă sau o ră­ceală, afecţiuni de natură virală, rezistaţi tentaţiei de a folosi anti­biotice, întrucât nu vă sunt de nici un folos. Dimpotrivă, vă supuneţi inutil riscurilor aferente adminis­trării acestor medicamente. La fel de eronată este şi administrarea lor preventivă.
Cele mai frecvente urmări ale administrării de antibiotice sunt tulburările digestive, diareea şi apariţia candidei. Ele distrug flora bacteriană benefică din intestin şi astfel scad imu­nitatea. Pot provoca alergii la copiii mici şi nu numai. Totodată, unele studii susţin faptul că administrarea antibioticelor la vârste foarte mici poate produce apa­riţia astmului infantil. Anti­bioticele pot determina fluo­roza (pătarea danturii), la nivelul incisivilor.
Tratamentul îndelungat şi repetat cu antibiotice creea­ză bacterii rezistente, care vor necesita un trata­ment mult mai puternic. Rezistenţa la antibiotice este o problemă de sănătate publică, în creştere, în mare parte cauzată de consumul inadecvat de antibiotice.

Alegeţi soluţiile naturii

Ce ne-am face dacă natura generoasă nu ne-ar scoate şi acum din încurcătură? Ea ne oferă soluţii la aceste probleme, prin numeroase plante medicinale care acţionează eficient asupra germenilor infecţioşi, fiind lipsite de efecte adverse.
Fitocomplexul care se regăseşte în plantele medi­ci­nale are proprietăţi multiple, ceea ce permite adminis­trarea unui fitopreparat în locul a 2 sau 3 produse alo­pate, pentru a obţine aceleaşi efecte.

Antibioticele naturale înlătură primele simptome ale răcelii, distrug virusurile şi, în acelaşi timp, întăresc re­zis­tenţa organismului, crescându-i capacitatea natu­ra­lă de apărare, fiind utile şi pentru tratarea candido­zelor. Trebuie să ştim că există plante medicinale cu o mare putere antibiotică. Echipa de profesionişti ai plantelor de la Fares Orăştie a realizat o gamă de fito­preparate BIO­SEPT - antibiotice naturale, cu care putem institui tratamentul în caz de infecţii respiratorii, digestive, uro-genitale.
Astfel, pentru un tratament natural eficient, vă re­co­­mand CAPSULELE BIOSEPT (ANTIBIOTIC NA­TURAL) care conţin: frunze de măslin, extract de scoar­ţă de salcie albă, lichen de piatră, muguri de plop, cuişoare.
Frunzele de măslin sunt confirmate ştiinţific prin numeroase studii ca având efect antibiotic natural cu spectru larg antibacterian (Escherichia coli, Stafilococ auriu, Streptococ, Pseudomonas, mycobacterii, entero­coci), antiviral (virusuri gripale, herpes), antifungic (Candida, Aspergillus, Microsporum, Trichophyton) şi vermifug.
Studiile efectuate au arătat că oleuropeinele din frun­zele de măslin au capacitatea de a pătrunde prin învelişul lipoproteic al germenilor inhibând astfel pro­ce­sul de replicare al ARN-lui. Spre deosebire de anti­bio­ticele de sinteză, distrug doar bacteriile patogene, nu şi pe cele comensale. Cresc imunitatea prin stimula­rea directă a producţiei de fagocite.
Scoarţa de salcie albă s-a dovedit a fi un veritabil antiinflamator natural. Cercetările ştiinţifice au desco­pe­rit în compoziţia sa saligenina, o substanţă care se transformă în organism în acid salicilic, care însă nu irită mucoasa tubului digestiv. Are un puternic efect antiinflamator, febri­fug, sudorific şi antialgic, fiind reco­mandată pentru ameliorarea durerilor şi scăderea febrei.
Lichenul de piatră, conţine acidul usnic activ împotriva bacteriilor gram pozitive, anaerobe, micotice şi inhibă dezvoltarea bacilului Koch. Studiile in vitro au arătat că acidul usnic are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului. Are în compoziţia sa şi polizaharidele cu efect imunosti­mulator. Datorită cantităţii mari de mucilagii, care formează pe su­prafaţa mucoaselor un strat pro­tector, lichenul de piatră este uti­lizat în tratamentul faringitelor, bronşitelor şi tuberculozei.
Mugurii de plop sunt numiţi şi propolis vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că există 5 substanţe prezente în acelaşi timp în propolis, ca şi în mugurii de plop, dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi anti­fun­gice. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care conferă puternice acţiuni antiinfla­matorii, analgezice, antifebrile, sudorifice.
Cuişoarele sunt utilizate în special pentru conţi­nutul în ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene cu spec­tru larg (pe bacterii gram + şi gram-), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispas­tice, carminative, antinevralgice, anestezice locale şi anticoagulante. Astfel, produsul acţionează asupra unui spectru larg de germeni patogeni, fiind în acelaşi timp vermifug, antiinflamator, imunostimulent, antifebril, expectorant, emolient.
Capsulele Biosept sunt eficiente în tratamentul in­fec­ţiilor şi inflamaţiilor respiratorii (răceală, gripă, amig­dalită, faringită, bronşită), infecţiilor digestive (en­terite, enterocolite bacteriene, candidozice sau virale, colite fermentative, parazitoze intestinale), in­fec­ţiilor uro-genitale (uretrite, cistite, pielonefrite, ane­xite). Do­za recomandată este de 1-2 capsule de 3 ori pe zi, între mese. Durata unei cure este de 15-30 zile.

Formule noi de antibiotice naturale

În urma cercetărilor şi evaluărilor clinice efectuate pe combinaţiile de uleiuri esenţiale, am realizat două formule noi de antibiotice naturale:

BIOSEPT FORTE (uleiuri esenţiale de cimbru şi cuişoare) are puternice proprietăţi antibiotice, antivirale şi antifungice, având în acelaşi timp şi acţiune antiinfla­matoare şi analgezică. Se recomandă a fi adminstrat în infecţii respiratorii, digestive şi urinare, în doză de 2-3 picături de 3 ori pe zi, după mâncare, într-o linguriţă cu miere. Nu se recomandă în sarcină, alăptare şi copiilor sub 7 ani.
Antibioticele naturale
BIOSEPT PLUS (uleiuri esenţiale de ti-tree şi cui­­şoare) este un antibiotic şi antiviral natural cu spec­tru larg, în plus, are şi proprietăţi antifungice, fiind re­co­mandat şi în candidoze. Se administrează în doză de 2-5 picături de 3 ori pe zi, după mâncare, într-o lingu­riţă cu miere. Poate fi administrat începând cu vârsta de 3 ani.
Preocuparea permanentă a echipei multidisciplinare de cercetare de la Orăştie pentru a realiza produse de calitate şi cu eficienţă terapeutică crescută se regăseşte în multiplele colaborări cu medici de diferite specialităţi din ţară şi în realizarea de studii observaţionale de eva­luare a eficienţei terapeutice, precum şi studii clinice. Astfel, evaluarea eficienţei terapeutice a soluţiilor de uleiuri esenţiale a evidenţiat următoarele rezultate:
Cele două preparate - Biosept Forte şi Biosept Plus au fost evaluate clinic şi prin analize de laborator la pacienţii cu faringo-amigdalite şi infecţii urinare.
S-au realizat aromatograme (similare antibio­gramelor) pe exudate faringiene şi pe uroculturi.
S-a constatat eficienţa deosebit de bună, cu negativarea la control a germenilor identificaţi prin ana­lize iniţiale (streptococ beta-hemolitic, stafilococ auriu, E.Coli, klebsiela, pseudomonas, candida albicans, streptococ viridans): Biosept Forte - 98% din cazuri, Biosept - 80% din cazuri.
Efectul este similar cu cel al antibioticelor chimice (testate în paralel). Germenii care au prezentat rezis­ten­ţă la antibioticele de sinteză au prezentat sensibilitate la soluţia de uleiuri esenţiale, Biosept Forte.
Pentru copiii mici, recomandăm Siropul Biosept, care conţine echinacea, lichen de piatră, şovârv, cimbri­şor, extract de Andrographis paniculata, frunze de măslin, ghimbir, cuişoare, ulei esenţial de geranium, lămâie, scorţişoară şi Ravensara aroma­tică. Are pro­prietăţi antibiotice, antivirale, antifebrile, antiinflama­toare, imunostimulente şi expectorante, fiind reco­man­dat în stări febrile, răceală, gripă, amigdalită, faringită, bronşită, herpes, parazitoze intestinale, cistite.
Se administrează în funcţie de vârstă, astfel: copii 1-4 ani: 1- 3 linguriţe pe zi, copii 5-12 ani: 4-5 linguriţe pe zi, copii peste 12 ani şi adulţi: 3 linguri pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Durata unei cure obişnuite este de 7-14 zile.
Am să exemplific cu câteva scheme de tratament, pe diagnostic concret:

Pacient adult cu amigdalită acută pultacee în­so­ţită de tuse: am recomandat - Biosept capsule: 3x1 capsule/zi + Biosept Forte: 2-3 picături de 3 ori/zi în câte 1 linguriţă de miere + Plantusin sirop cu miere şi propolis: 3-4 linguri/zi + Noni cu Echinacea, 3x1 capsu­le/zi (am adăugat şi un stimulent natural al reac­ţiei de apărare a organismului, deoarece pacientul a repetat în ultima perioadă afecţiunea).

Pacientă cu infecţie urinară cu E.Coli, cu vârsta de aproximativ 55 de ani: pacienta luase antibiotice (chinolone, aminoglicozide... conform sensibilităţii antibiogramei), dar cu rezultat pentru o scurtă perioa­dă de timp, infecţia recidivând; am recomandat combi­naţia Biosept capsule 3x1 capsule/zi + Biosept Forte: 2-3 picături de 3ori/zi, în câte 1 linguriţă de miere, timp de 2 săptămâni, fără să apară recidivă.
Pacienţi cu gingivită, abces dentar: am reco­mandat Biosept capsule 3x2/zi pe cale orală şi Biosept Plus - tamponare locală, timp de 7-10 zile.
Antibioticele naturale
Rezultatele clinice foarte bune obţinute în trata­mentul infecţiilor cu diferite localizări, precum şi buna toleranţă a produselor şi încrederea tot mai crescută a pacienţilor în tratamentele naturale, ne îndreptăţesc să recomandăm anti­bioticele naturale BIOSEPT pentru rezolvarea infec­ţiilor bacteriene, vi­rale, candidozice ca tratament de pri­mă intenţie.

Dr. CARMEN NONN,
medic specialist medicină de familie cu competenţă în apifitoterapie, Fares Orăştie

Sursa: http://www.formula-as.ro
material semnalat pe mail

Gheorghe Vâlcea - tâmplarul părintelui ARSENIE BOCA - "Unul ca el se naşte o dată la o mie de ani"




I-a sculptat crucea de mormânt părintelui Arsenie Boca. A lucrat, ca tâmplar, alături de el, timp de 12 ani, devenind buni prieteni. Astăzi, Gheorghe Vâlcea este unul dintre puţinii martori ai ultimilor ani petrecuţi pe pământ de părintele Arsenie 

"Să-mi faci crucea"

Noiembrie, 1989. Afară ninge uşor şi fulgii se lipesc de fereastră. Dalta muşcă încet din lemnul tare. Printre lacrimi, cu o durere surdă în inimă, tâmplarul a sculptat deja un nume - "Arsenie". Ar trebui să mai scrie încă un cuvânt. Doar atât. "Ieromonahul". Un­spre­­zece litere. Dar nu poate. Durerea îl apasă din ce în ce mai tare şi gândul că nu-l va mai vedea niciodată pe părintele Arsenie Boca îi sfredeleşte inima. Îi răsună în minte cuvintele de la ultima întâlnire: "Să vii la mine la mor­mânt, că te voi putea ajuta mai bine decât acum". Dar despărţirea e prea grea şi-i întu­necă nădejdea. Începe să lucreze la prima lite­ră. Un "I" înalt şi zvelt, desenat chiar de părintele Arsenie în timp ce se afla pe patul de moarte. Încet, pri­virea i se împăienjeneşte şi lacrimile îi curg pe obraz.
Părintele Arsenie venise în urmă cu câte­va luni la el, la spital. Pe Gheorghe Vâlcea îl chi­nuia o dure­re cumplită de picioare. Suferea de ea încă din tinereţe, dar acum nu-i dădea nici­cum pace, aşa că se inter­nase. Părintele a sosit neanunţat. În salon, câţiva bărbaţi îşi omorau timpul jucând zaruri şi flecărind lucruri lu­meşti. Când a deschis uşa, au înlemnit cu toţii. În jurul bărbatului cu barbă albă şi ochi sfredelitori plutea ceva, o boare de sfin­ţenie nenumită, care te ţintuia. A venit la el la pat şi i-a spus simplu - "Nea Vâlcea, aş dori să vii cu mine să-ţi arăt ce trebuie să mai faci la Prislop".
Rugămintea l-a năucit. Stătea înlemnit în pat, cu picioarele betege, iar părintele Arsenie îl ruga să plece! S-a străduit să-i facă pe plac, iar mă­dularele, până atunci bicisnice, l-au ascultat. Încet, ca prin minune, a putut păşi fără să mai simtă du­rerea aceea sfâşietoare. Au plecat împreună din spi­tal. Pe drum, i-a spus la fel de direct: "Nea Vâlcea, eu voi pleca dincolo. Am de la Dom­nul o altă misiune. După ce voi părăsi lumea asta, totul se va schimba în ţa­ră. Nu-ţi pot spu­ne amănunte, pentru că i-aş pa­nica pe oameni. Dar voi fi ală­turi de tine mereu. Din lu­mea cea­laltă, te voi putea aju­ta mai mult. Să vii la mine la mormânt".
L-a ascultat buimăcit. Deşi bă­trân, părintele Arsenie era în plină putere. Şi acum îi vorbea de moarte şi de lumea cealaltă! L-a crezut, dar a sperat mereu, până în ultima cli­pă, că nu va fi aşa. Că părintele va mai face un miracol, încă unul, în­tre atâtea sute câte săvârşise în tim­pul vieţii, şi-şi va prelungi şederea în lume. Însă, cu tim­pul, nădejdea aceasta s-a risi­pit. Părintele l-a pus să-i lucre­ze şi crucea. Una simplă, de lemn, acoperită cu scân­du­ră, aşa cum îşi mai dăltuiesc şi acum ţă­ranii din Ţara Zarandului, locul în care părintele văzuse lumina zilei. De scris n-a scris nimic pe faţa ei. A aşteptat până în ultima clipă. Era acasă, la Comarnic, când a primit vestea: "Vino la Sinaia. Domnul bătrân a murit". Atunci a simţit că ceva se rupe din el. Tot drumul l-a străbătut plângând.
Lacrimile îi curg şi acum, când îşi aminteşte cum terminase crucea. Cea mai grea a fost ultima literă, un "L" încârligat şi bătrân, aşa cum mai văzuse doar pe lespezile voievozilor - "Arsenie Ieromonahul". Atât. Aşa voise părintele, desenând el însuşi literele pe patul de moarte. Un testament care să fie pus la căpătâiul lui. O cruce la care se vor închina sute de mii de oa­meni, mulţimi ce se vor scurge ca un fluviu de rugăciune spre mor­mântul smerit de la Prislop. "De dincolo vă voi putea aju­ta mai mult!".

Desenele unui artist




Clopotniţa de la Prislo, zidită de părintele Arsenie
"Dacă ar veni cineva la mine şi mi-ar spune că pot săpa un tunel până la capătul pământului, ca să-l întâlnesc din nou pe părintele Arsenie Boca, să ştiţi că aş fi gata să sap! Toată viaţa! Aşa foc mi-a lăsat în inimă omul ăsta!"
Gheorghe Vâlcea e şi el acum un om în vârstă. De câte ori aminteşte de părin­tele, ochii i se îm­pă­ienjenesc de lacrimi. Anii l-au ajuns din urmă, dar nu l-au po­topit. Deşi e aproape octogenar, continuă să lucreze şi acum în atelierul lui din Co­marnic. Aici, printre scânduri, cuie şi dălţi, a petrecut împreună cu marele du­hov­nic al Ardealului ani în şir. Ultimii doi­spre­zece ani ai vieţii pă­rin­te­lui. Cei mai e­nig­ma­tici şi mai pu­ţin cu­noscuţi. Cei în care "domnul bă­trân", aşa cum îl numeau apro­piaţii pentru a-l scăpa de ochiul nevăzut al Securităţii, se retrăsese la Sinaia, pentru a se pregăti de marea trecere. Pe atunci, Gheorghe Vâlcea era încă în puterea vârstei.
"Erau ultimii ani ai comunismului. Mă ştia lumea de tâmplar, iar un cunoscut a venit la mine şi mi-a spus că e nevoie de nişte lucrări la Sinaia. Am mers acolo la o casă în care locuiau nişte femei. Pe urmă am aflat că erau de fapt măicuţe, date afară din mânăstire de comunişti, cu decretul din 1959. M-am gândit - «Doamne, în ce mă bag?», dar am continuat să lucrez după nişte schiţe pe care măicuţele mi le adu­ceau".
Desenele erau de o frumuseţe aparte. Gheor­ghe lucrase până atunci în multe locuri şi văzuse nenumărate modele. Dar acestea erau altfel. Păreau ieşite din mâna unui artist. Unul foarte înzestrat. Le-a întrebat pe măicuţe cine le face, iar acestea i-au răspuns că au o ingineră credin­cioasă la Sebeş. "Nu le-am crezut! Ştiam eu cum lucrează inginerii... Aici era mână de artist. Unul mare, dăruit cu talent. Dar nu am zis nimic. Am lucrat după acele modele timp de doi ani de zile. Până-ntr-o zi".


Biserica de la Prislop


Chiliile ridicate după planul părintelui
A venit la el pe neaşteptate. Era îmbrăcat în haine civile, pentru că, de când fusese alungat din mânăstire, vieţuia dis­cret, ascuns de ochii celorlalţi, într-un anonimat deplin. Un bătrân dis­tins, zvelt, cu ochi pătrunzători. Atât de pătrunzători, încât i-au ră­mas până astăzi întipăriţi în minte lui Gheorghe. I-a spus direct: "Nea Vâlcea, tu nu mă cunoşti pe mine, dar eu te cunosc foarte bine. De astăzi ră­mâi în fa­milia noastră". Întâl­ni­rea l-a bul­versat. "Mi-a schimbat starea lăun­trică. Nu era un om ca noi. Părea din altă lu­me". Aşa s-au apropiat unul de ce­lălalt. O întâmplare apar­te avea să-i dez­văluie meşterului Gheorghe Vâl­­cea dragostea deplină a părintelui şi smerenia sa. O sme­renie de om sfânt.

Lucrau la Mânăstirea Sinaia, la acoperiş, Gheorghe Vâlcea meşte­rind sus şiţa, iar părintele, de jos, dându-i indi­caţii. La un moment dat, sleit de oboseală, a trebuit să coboare şi să plece acasă. Părintele Arsenie a crezut că-l supă­rase cu ceva. A doua zi l-a aşteptat cu o ceaşcă de ceai şi, după ce au luat micul dejun, s-a ridicat şi l-a luat în braţe. Pe nepregătite: "Nea Vâlcea, te rog să mă ierţi dacă ieri ţi-am greşit cu ceva! Iartă-mă, că şi eu te voi ierta, şi n-o să mai scapi de mine, nici în lumea asta, nici în cealaltă". Din îmbrăţişarea aceea caldă s-a zămislit o mare prietenie. Una mai presus de timp. "De atunci, părin­tele mi-a rămas în suflet. A fost o legătură cu un om care e mai presus de noi, o legă­tură care depăşeşte lu­mea aceas­ta. El nu mă supărase cu nimic, dar era de o delicateţe extraordinară şi a vrut să fie sigur că sunt cu cugetul împăcat. De atunci, ne-am văzut mereu".
Anii din urmă ai părintelui Arsenie Boca au fost ani de anonimat aproape deplin. Deghizat în straie civile, interzicându-le celorlalţi să-l mai numească "părinte", pentru a nu atrage atenţia Securităţii, marele duhovnic se strecura prin vremuri. Pleca adesea de la Sinaia la Comarnic, pentru a adăsta ceasuri întregi în atelierul lui Gheorghe Vâlcea. Vorbeau câte-n lună şi-n stele. În încăperea micuţă, marele duhovnic de la Sâmbăta de Sus, cel la a cărui predică se adunau mii de oameni, moşea acum la naşterea la cer a unui singur suflet. Încet, cu răbdare şi cu multă dragoste. "Eu învăţam de la el, întrebându-l despre lumea asta şi, mai ales, despre cealaltă, iar el ucenicea la mine, că-l deprin­deam cu meşteşugul lucrării lemnului. Era tare smerit! Mă asculta întotdeauna cu atenţie. Niciodată nu mă contrazicea. Mulţi spun că era un om dur. Nici pome­neală! Era un suflet bun şi foarte blând. Se apropia de tine cu o aşa delicateţe, cu atâta prietenie, încât nu puteai să-i rezişti. Eu le-am mai spus celor care vorbesc despre el că l-au întâlnit, dar nu l-au cunoscut. Eu unul l-am cunoscut foarte bine. Şi vă pot spune că vor trece sute de ani până când vom mai avea parte de un asemenea părinte. Unul ca el se naşte o dată la o mie de ani!"

Miracolul



Părintele Arsenie în grădina amenajată de el la Sâmbăta de Sus
Îşi internase soţia la Institutul Parhon. În ultimul timp, nu se simţise bine. Au fost pe la mai mulţi doctori şi, în cele din urmă, ajun­seseră la Bucureşti. Când i-au dat vestea, era pe hol, aşteptând-o. Soţia avea cancer, unul aflat într-un stadiu foarte grav. Me­dicii îi spuseseră clar - şanse de scăpare nu prea sunt. Poate una la o mie, aşa că ar trebui să se consoleze cu gândul că o va pierde. A rămas năucit. Ce să facă, încotro să se îndrepte? L-au îndru­mat spre spita­lul Filantropia, suge­rân­du-i să o opereze, poate că îi va mai prelungi zilele. Acolo, medicul a privit analizele, apoi l-a între­bat, scurt, dacă are credinţă în Dumnezeu. "I-am răspuns că am, iar el mi-a zis să mă rog, pentru că numai din cer poate veni o scăpare". A fugit direct la Sinaia, la părintele Arsenie. Era disperat. "Pe tren am plâns încon­tinuu. Nu ştiam unde să mă mai ascund de oameni".
Părintele l-a primit ca de obicei. Senin, liniştit, aşa cum era întotdeauna. A început de îndată să-i vorbească de Mânăstirea Prislop, de câte au de făcut acolo. "Încerca să-mi dis­tragă atenţia, dar mie nu-mi stătea mintea decât la so­ţia mea. Nu aveam copii, ea era sufletul meu, iar părin­tele singura nădejde. Am tot aşteptat clipa potrivită să-i spun de necazul meu, când, la sfârşit, mi-a zis chiar el: «Nene Vâlcea, fii pe pace. Să se opereze soţia la Bucureşti şi totul o să fie bine». Nu apucasem să-i zic nimic de boala ei, în tot răstimpul am vorbit doar de lucrările de la Prislop. Dar părintele avea darul înaintevederii şi a ştiut tot timpul prin ce trec, fără să-i spun. Am ple­cat întărit".
După trei zile, femeia a intrat în operaţie. Gheorghe Vâlcea a aşteptat pe holurile spitalului, frământând ru­găciuni, aninând nădejdi. Minutele se făceau cea­suri, ceasurile zile. Îşi pu­sese încrederea în rugăciunile pă­rin­telui, dar în clipele acelea, speran­ţele se năruie. Deodată, din sala de ope­raţie a ieşit o doctoriţă. Era răvă­şită. A spus precipitată că: "domnul doc­tor Bălănescu a amuţit după in­ter­venţie. A început operaţia, dar înăun­tru nu a mai găsit nimic, nicio tu­moră! Acum s-a închis în cabinet şi nu mai primeşte pe nimeni. Aşteptăm şi rezultatul biopsiei, şi dacă nici de la laborator nu iese nimic, înseamnă că e un miracol!". Miracol a şi fost. Când ajunge în acest punct, vocea bătrânului tâmplar tre­mură din nou. A fost momentul în care a văzut pe viu puterea rugăciunilor părintelui Arsenie. Atunci a înţeles pe deplin cu cine fusese prieten atâţia ani. S-a întors la Sinaia şi marele duhovnic i-a spus zâmbind - "Ai văzut puterea lui Dumnezeu! Acum ai încredere în mine?". O privesc pe soţia lui Gheorghe Vâlcea. Umblă prin curte ca un prâsnel, robotind printre flori. E rodul viu al unei nădejdi împlinite.
Dar acesta nu a fost singurul miracol făcut de pă­rintele Arsenie. S-a mai întâmplat şi cu un prieten de-al lui Gheorghe Vâlcea. Fusese internat la spital la Azu­ga, iar doctorii i-au spus că mai are de trăit doar două luni de zile. Îşi pierduse orice nădejde. Faţa lui se înnegrise de boală, ca un tăciune. "Mă durea sufletul de el, că eram tare buni prieteni. Aşa că l-am rugat să se externeze şi să mergem la părintele Arsenie. El nu mai trăgea nădejde că scapă, dar a venit cu mine".


Cruce realizată de Gheorghe Vâlcea
Părintele i-a primit în grădină şi a început să le vor­bească de planurile sale de viitor. Ca de obicei, nu se concentra pe durere şi boală, ci încerca să mute accen­tul spre nădejde. "La sfârşit, a venit la prietenul meu şi i-a trecut mâna de pe piept până spre pântece şi i-a spus: «Stai liniştit, că nu o să mori din asta». Atât! Am plecat, iar prietenul meu nici nu s-a mai întors la spital. În câteva zile s-a pus pe picioare. Trăieşte şi acum şi e sănătos. Tun! Vindecarea s-a petrecut îna­inte de revoluţie, iar de atunci nu a mai avut nicio pro­blemă serioasă cu sănătatea".

De dincolo de mormânt

Gheorghe Vâlcea a fost ultimul care a ieşit din groapă. Ar fi rămas acolo pentru totdeauna, lângă cel la care ţinuse atât de mult. Nu mai ştie decât că l-au prins preoţii în braţe. De văzut nu vedea nimic, din pricina lacrimilor. Apoi zilele s-au scurs, şi între el şi plecarea la Domnul a părintelui s-au aşternut anii. La mormânt au început să vină oamenii. Din ce în ce mai des, din ce în ce mai mulţi. Pelerinii po­vesteau miracole, călu­gării găseau izbăvire în ispite. Părintele Arsenie nu refuza pe nimeni. Aşa cum îi spusese domnului Gheorghe Vâlcea, din cealaltă lume lucra cu mai multă putere.
Ani de-a rândul s-a numărat şi el printre ei. A continuat să lucreze la mânăstire la Prislop. Poarta de la intrare e sculptată de el, şi la fel şi ceea ce e dăltuit în lemn prin mânăstire. Din când în când, urca în faţa crucii ieşite din mâinile lui. Îngenunchea şi se ruga părintelui. Nu-i spunea multe vorbe. Ştia sfântul ce are nevoie. Până într-un an, de curând, când boala de picioare l-a secerat din nou. A mers la spital, a cer­cetat doctori, dar za­darnic. Durerile nu-l pă­ră­seau. Şi-a adus atunci aminte de ce-i spusese marele duhov­nic - "să vii la mor­mânt!". Şi-a ve­nit. A plecat din spital cu greu, pentru că nu se simţea bine. Chinuit, a ajuns la Prislop şi s-a pră­buşit în faţa crucii părin­telui. L-a rugat să-l ierte, i-a spus că e neputincios şi că acum e ultima oară când vine să-l cerceteze. Bă­trâneţele l-au ajuns, pi­cioarele îl dor, aşa că de acum îi va vorbi de acasă.
Când s-a ridicat, a sim­ţit că durerile îl pără­sesc. Se simţea mai bine. A mers câţi­va paşi, apoi a coborât sprinten până la mânăstire. Era ca nou. "Şi să ştiţi, aveţi cuvântul meu, că sunt om bătrân, de atunci nu am mai avut probleme cu picioarele.

Crucea de la mormântul părintelui Arsenie, sculptată de Gheorghe Vâlcea
M-au chinuit întreaga viaţă, mai bine de douăzeci de ani, dar, din momentul acela, părintele m-a vindecat. Drept spusese că de dincolo mă va putea ajuta mai uşor".
De atunci nu s-au mai despărţit. Nea Gheorghe Vâlcea îi vorbeşte mereu. Când sculptează în micul lui atelier, acolo unde au stat la taifas zile în şir, când lucrează prin grădină sau când stă, pur şi simplu, gân­dindu-se. Atunci, în ceasurile ace­lea de linişte, când cugetul devine mai subţire şi mai sprin­ten, simte prezenţa părintelui Arsenie. "Vorbesc atunci cu el, aşa cum vorbesc acum cu dum­nea­voastră. Şi-l simt. Ştiu că mă ascultă şi mă vede. Atunci se aprinde-n mine focul pe care mi l-a lăsat şi care nu o să se stingă decât în clipa când vom fi din nou împreună. Pentru că pe părintele l-am iubit mai mult decât orice pe lumea asta. Şi nu o să am pace până când nu-l voi reîntâlni. Din nou. Dincolo. Aşa cum mi-a pro­mis".

Foto: George Crăsnean şi Cristian Curte


Astrologie: DESTINUL zodiei tale in Horoscopul African

Care este destinul tau potrivit misticilor africani?

In zodiacul African, semnele nu sunt date de constelatii ci de elemente mult mai telurice. Acestea sunt imprumutatea din activitatile zilnice ale comunitatii, figurile de autoritate, familieu sau mediul inconjurator.
Zodiacul african iti dezvaluie nu doar laturi noi ale personalitatii ci si care sunt zilele si lunile tale benefice, simtul care te caracterizeaza si cele mai vulnerabile parti ale corpului tau.

1. TATAL

Perioada: 4 ianuarie-3 februarie

Element: aer

Simt: mirosul
Zi favorabila: Miercuri
Luni favorabile: ianuarie si mai
Organe sensibile: ficatul si vezica biliara
Acesta este cel mai autoritar semn al zodiacului african. Se poate enerva foarte usor dar stie sa isi struneasca problemele de comportament.
In genere, este un om tenace, onest si cald. Oamenii din jur depind foarte tare de el si ii cer ajutorul sau macar sfaturi cu inima deschisa. Este un judecator obiectiv si are o logica imbatabila. In dragoste, cauta stabilitatea si pune mult pret pe valorile de familie. Influenteaza usor oamenii si de cele mai multe ori, o face in scopuri nobile.

2. MAMA

Perioada: 4 februarie-5 martie

Element: apa


Simt: vazul

Zi favorabila: Miercuri
Luni favorabile: februarie si iunie
Organe sensibile: sistemul nervos
Mama este asociata cu simbolul lunii si forta sa mistica. Cel nascut in aceasta perioada este un om extrem de intuitive si deschis.
Mintea sa poate patrunde taine ascune multora dintre noi. Asemenea mamei, simte nevoia sa ii protejeze pe cei dragi si de aceea, poate fi uneori destul de posesiv.
Se bazeaza adeseori pe intuitie in detrimentul unei judecati bazata pe argumente si nu greseste. Are un temperament puternic si ii este usor sa isi impuna vointa in fata altora.

3. FAMILIA

Perioada: 6 martie-4 aprilie

Element: pamant


Simt: mirosul


Zi favorabila: Marti


Luni favorabile: marti si iulie


Organe sensibile: plamanii

Nativul nascut in aceasta perioada este un altruist prin definitie. In mod ciudat este insa si foarte retras si destul de putin comunicativ. Atunci cand se retrage in cochilia sa, nu il mai poti scoate oricat l-ai momi cu promisiuni si vorbe bune.
Se poate incapatana si tine extrem de mult la orgoliul sau. De aceea, are un simt al penibilului foarte dezvoltat. De felul sau, este un om cu mult bun simt si apreciaza persoanele care dau dovada de bune maniere.
Atunci cand sufera sau este ranit, isi traieste durerea in singuratate si rareori impartaseste ceea ce-l apasa.

4. FIUL

Perioada: 5 aprilie-4 mai

Element: pamant


Simt: auzul


Zile favorabile: Sambata


Luni favorabile: aprilie si august


Organe sensibile: coloana vertebrala

Fiul se afla intr-un permanent traseu initiatic. Atunci cand considera ca si-a dus pana la capat o misiune, nu se opreste ci isi continua mai departe traseul, tinzand mereu spre perfectiune. Africanii spun ca fiul isi cauta in permanenta scopul in viata.
De regula, este usor indecis dar ii place sa riste. Se spune despre el ca auzul il ghideaza in viata pentru ca ii place sa asculte si sa invete. Cu toate ca nu ia decizii foarte usor, este loial si te poti baza pe cuvantul sau.


5. FIICA

Perioada: 5 mai-4 iunie

Element: focul


Simt: tactil


Zile favorabile: Duminica

Luni favorabile: mai si septembrie

Organe sensibile: gatul si sistemul circulator

Cel nascut sub semnul fiicei este o persoana senzuala, activa si plina de viata. Acorda foarte mare atentie detaliilor pana acolo unde poate pica lesne in pedanterie. Fiica este sociabila si isi face prieteni cu usurinta. Cucereste usor insa nu este un model de statornicie.
Viata sa amoroasa va fi plina. Va avea multi admiratori de-a lungul vietii si va frange multe inimi, uneori fara sa stea prea mult pe ganduri.Atunci cand isi va intalni marea dragoste, se va face luntre si punte sa o pastreze.

6. UNCHIUL

Perioada: 5 iunie-4 iulie

Element: apa


Simt: gust


Zi favorabila: Luni


Luni favorabile: iunie si octombrie


Organe sensibile: creierul

Unchiul este simbolul conducatorului absolut care stapaneste uneori prin tiranie. Nu tolereaza prea bine greselile celor din jur si se asteapta ca cerintele sa-i fie executate ca la armata, fara prea multe discutii. Stie totusi sa apreieze eforturile oamenilor si poate fi marinimos. Este distant si se implica greu in relatii insa atunci cand o face, se dedica trup si suflet, indiferent de natura relatiei.
In dragoste, vrea totul sau nimic. Pentru el nu exista jumatati de masura. Este un om senzual si dominant in pat dar intotdeauna atent si la nevoile partenerului. Cel mai bine se va simtit alaturi de cineva care are o sexualitate evidenta, fara prea multe subtilitati.

7. VRACIUL

Perioada: 5 iulie-4 august

Element: focul


Simt: tactil


Zi favorabila: Marti


Luni favorabile: iulie si noiembrie


Organe sensibile: rinichii

Vraciul sau Vrajitoarea (uneori apare si denumirea de Judecator) reprezinta forta creatoare si influenta puterilor supranaturale. Cel nascut sub acest semn este un om perceptiv si intuitiv, invata usor si ii place sa impartaseasca si altora din tot ce a acumulat. De aceea, poate fi un profesr foarte bun. Poate avea cateva fixatii si in cele mai multe cazuri, va face orice ca sa demonstreze ca are dreptate.
Are un simt al umorului foarte acid si poate sa faca haz de necaz, lucru ce se va dovedi a-i fi foarte folositor in viata. Vraciul are tendinta sa nu invete tocmai din greseli. Le recunoaste, se indreapta pe moment apoi pica din nou in capcana lor.

8. LEUL

Perioada: 5 august -3 septembrie

Element: pamant


Simt: gustul


Zi favorabila: Miercuri


Luni favorabile: august si decembrie

Organe sensibile: organele genitale
Omul-leu este independent, traieste liber si ii place aventura sub toate formele. Cauta mereu lucruri noi de facute si experiente inedite.
Are un sistem de autoaparare emotionala foarte bine pus la punct. De aceea, nu este ranit usor si nici nu se da batut prea repede. Daca da gres, invata din situatie si merge mai departe, considerandu-se mai bogat din punct de vedere al experientei.
Singura problema este instabilitatea. Fie ca vorbim de locuinta, oameni sau loc de munca, leul este greu de strunit si de tinut intr-un singur loc.

9. CALATORUL (SAU ANTILOPA)

Perioada: 4 septembrie-3 octombrie

Element: aer



Simt: vazul



Zi favorabila: Joi



Luni favorabile: septembrie si octombrie



Organe sensibile: picioarele si incheieturile


Acesta este unul dintre cele mai controversate semne din zodiacul african. Natura sa duala face din acest nativ un om al paradoxului. Nu stii niciodata la ce sa te astepti din partea lui. Poate fi uneori de un altruism incredibil iar alteori sa-si manance de sub unghii!
O relatie alaturi de un Calator este o adevarata provocare. Azi e tandru si iubitor, maine poate fi distant si nepasator. Are nevoie de o ancora, un om care sa-i asigure stabilitatea emotionala. Poate fi cineva din families au poate fi un partener cu multa rabdare si intelegere.

10. INTELEPTUL

Perioada: 4 octombrie-3 noiembrie
Element: apa

Simt: auzul




Zi favorabila: Vineri




Luni favorabile: februarie si octombrie




Organe sensibile: inima



Reactiile Inteleptului nu sunt intotdeauna prompte insa au impact major. Acesta are o viziune realista si practica asupra lumii insa nu pune mare pret pe valorile materiale.
Este extrem de fidel si devotat insa uneori, omaneii din jur fac abuz de bunavointa sa. 


Atunci cand se simte incoltit sau neputincios, are obiceiul sa se retraga in singuratate ca sa isi poate pune gandurile in ordine. Este visator, adesea revoltat impotriva autoritatii si poate avea o natura poetica.




11. MATUSA

Perioada: 4 noiembrie-3 decembrie

Element: focul


Simt: gustul


Zi favorabila: Sambata


Luni favorabile: noiembrie si martie

Organe sensibile: intestine
Matusa da dovada de multa intoleranta si rigiditate. Ca sa compenseze, este capabila de sacrificii pe care altii le-ar considera de neinchipuit. In sinea sa crede ca duce o permanenta lupta cu toti ceilalti dar si cu sine insasi.
Are insa numeroase talente, este o conducatoare innascuta si incontestabila insa poate apel la viclenie si manipulare fara prea multe mustrari de constiinta. Este cea mai incapatanata zodie din “astrologia” africana. Iubeste rar, se indragosteste greu dar pasional si energic.


12. BOGATIA

Perioada: 4 decembrie-3 ianuarie
Element: apa

Simt: auzul


Zi favorabila: marti


Luni favorabile: aprilie si decembrie


Organe sensibile: pielea si oasele

Despre cel nascut sub semnul Belsugului se va spune, in mod evident, ca va avea un destin plin de noroc, cel putin din punct de vedere financiar.
Nativul acesta este ambitios si orgolios, dedicat carierei. Va face tot ce ii sta in putere pentru a-si atinge scopurile. Pune pe primul plan propria sa bunastare si este uneori atat de ocupata cu propria persoana incat trece foarte usor peste parerile si suferintele altora.
Cu toate acestea, are o prezenta fermecatare, o fire sociabila si isi va face multi prieteni. Singura problema este ca trebuie sa-i deosebeasca pe cei adevarati de cei care stau in preajma lor asteptand anumite foloase materiale.
sursa foto prima pagina: DepositPhotos
Sursa: