duminică, 12 mai 2013

NOUA ORDINE MONDIALĂ: Nașterea unei economii reorganizate radical

În timp ce mașinile înlocuiesc tot mai multe joburi, mulți oameni se trezesc fără lucru sau cu înaintarea ierarhică amânată pe termen nedefinit. 
E acesta sfârșitul creșterii? Nu, spune Erik Brynjolfsson – sunt doar durerile facerii ce se întețesc la nașterea unei economii reorganizate radical. Motivul fascinant pentru care ne așteaptă mari inovații… să ne gândim la calculatoare ca fiindu-ne coechipieri.

Povestea începe acum 120 de ani, când fabricile din America au început să-și electrifice operațiile, punând astfel bazele pentru A Doua Revoluție Industrială. Lucrul cel mai interesant e că productivitatea nu a crescut în acele fabrici timp de 30 de ani. 30 de ani. Suficient ca să iasă de pe scenă o generație de manageri.
Vedeți, managerii de primă generație n-au făcut altceva decât să înlocuiască motoarele cu aburi cu motoare electrice, ei nu au reproiectat fabricile pentru a beneficia de disponibilitatea electricității. A trebuit o nouă generație care să inventeze noi procese de producție, iar productivitatea în acele fabrici a explodat, adesea dublându-se sau chiar triplându-se.
Electricitatea e un exemplu de tehnologie de uz general, la fel cum a fost motorul cu aburi înainte. Tehnologiile de uz general duc la cea mai mare creștere fiindcă dezlănțuie o cascadă de alte inovații și invenții, cum ar fi becurile electrice și, da, reproiectarea fabricilor. Are perioada noastră o tehnologie de uz general? Desigur. E calculatorul. Dar tehnologia în sine nu-i suficientă. Tehnologia nu e destin. Noi ne croim destinul și, la fel ca generațiile trecute de manageri care au trebuit să-și reproiecteze fabricile, va trebui să reinventăm organizarea și chiar întregul sistem economic. Nu ne descurcăm așa cum ar trebui. Și vom vedea imediat, productivitatea, de fapt, e bine mersi, doar că s-a decuplat de locurile de muncă și venitul muncitorului tipic stagnează. Aceste probleme sunt uneori greșit diagnosticate ca fiind sfârșitul inovației. De fapt sunt durerile facerii a ceea ce eu și Andrew McAfee numim „nouă eră computerizată”.

Să analizăm niște date. Aici e PIB-ul pe persoană în America. Au existat câteva ezitări, dar în ansamblu merge drept în sus, ca tras cu rigla. E la scară mare, ce pare a fi creștere susținută e, de fapt, o accelerare în termeni reali. Iar asta e productivitatea. Se vede o mică încetinire în mijlocul anilor ’70, dar își revine binișor cu A Doua Revoluție Industrială, atunci când s-a învățat cum să se electrifice fabricile. După un moment de ezitare, creșterea productivității s-a accelerat din nou. Poate că „istoria nu se repetă, dar uneori rimează.” Azi productivitatea a atins un record absolut și, în ciuda Marii Recesiuni, după anul 2000 a crescut mai repede decât în anii ’90, celebrii ani ’90 în care a crescut mai repede decât în anii ’70 sau ’80. Crește mai repede decât în timpul Celei De-a Doua Revoluții Industriale. Și asta doar în Statele Unite. La nivel mondial, veștile sunt și mai bune. În ultimul deceniu, veniturile la nivel mondial au crescut cu o rată mai mare, ca niciodată.
De fapt aceste numere subestimează progresul nostru pentru că noua eră digitală înseamnă mai mult generare de cunoaștere decât simplă producție fizică. E minte, nu materie; creier, nu mușchi; idei, nu lucruri. Și asta creează probleme pentru măsurarea standard pentru că obține tot mai multe lucruri gratis, ca Wikipedia, Google, Skype, postările pe net, chiar și acest discurs TED. E bine să obții ceva gratis, nu? Sigur că este. Dar asta nu intră în PIB-ul determinat de economiști. Preț zero înseamnă zero PIB. Dacă ne uităm la cifre, industria muzicală e pe jumătate fața de acum 10 ani, dar ascult muzică mai multă și mai bună decât oricând. Pariez că și voi. Per ansamblu, cercetarea mea estimează că PIB-ul nu ține cont de peste 300 de miliarde dolari anual reprezentând bunuri și servicii gratis de pe Internet. Să privim acum în viitor. Sunt unii superdeștepți care zic că am ajuns la sfârșitul creșterii, dar pentru a înțelege viitorul creșterii, trebuie estimați promotorii acestei creșteri. Eu sunt optimist pentru că noua eră IT e digitală, exponențială și combinativă.
Dacă mărfurile sunt digitale, se pot replica la calitate identică și cost nul, putând fi livrate aproape instantaneu. Bun venit la economia abundenței. Dar digitizarea lumii aduce și un beneficiu subtil. Măsurătorile sunt seva vitală a științei și progresului. În era detelor uriașe, putem măsura lumea ca niciodată.
În al doilea rând, noua eră digitală e exponențială. Calculatoarele se îmbunătățesc mai repede ca orice altceva vreodată. Azi, un Playstation pentru copii e mai puternic decât un supercomputer militar din 1996. Creierul nostru se așteaptă la o lume liniară. Ca urmare, tendințele exponențiale ne iau prin surprindere. Obișnuiam să spun studenților că există lucruri la care calculatorul nu e bun, cum ar fi să conducă o mașină în trafic aglomerat. (Râsete) Așa este, iată-ne pe mine cu Andy zâmbind ca doi nebuni pentru că tocmai am venit pe Route 101 într-o, da, mașină fără șofer.
În al treilea rând, noua eră computerizată e combinativă. Abordarea stagnaționistă consideră că ideile îmbătrânesc ca niște fructe ce se apleacă și cad, dar în realitate, fiecare inovație creează materia primă pentru alte inovații. Iată un exemplu. În doar câteva săptămâni, un student de-al meu a făcut o aplicație care a atins 1,3 milioane de utilizatori. A putut face asta atât de ușor pentru că a difuzat-o pe Facebook, care a profitat de existența rețelei wwweb, iar www de Internet și așa mai departe.
Chiar luate individual: digitalul, exponențialul și combinativul ar fi câștigătoare. Puse împreună vor da naștere la o serie de realizări uimitoare cum ar fi roboți care lucrează în fabrici sau aleargă repede ca un ghepard, sau sar peste clădiri înalte.
Dar poate cea mai importantă invenție este computerul care învăță. Luați în considerare un singur proiect: Watson de la IBM. Aceste punctulețe reprezintă campionii de la emisiunea de cultură generală „Jeopardy”. La început, Watson nu era prea bun, dar s-a îmbunătățit într-un ritm mai rapid decât ar fi putut orice om. Și cu puțin timp după ce Dave Ferrucci a arătat acest grafic clasei mele de la MIT, Watson l-a bătut pe campionul mondial la „Jeopardy”. La vârsta de șapte ani, Watson e încă în copilărie. Recent, profesorii săi l-au lăsat să navigheze nesupravegheat pe Internet. A doua zi, a început să răspundă la întrebări cu înjurături.
Dar Watson se dezvoltă rapid. A fost testat pentru slujbe în centrale telefonice și a reușit la testare. Aplică pentru posturi în sectorul juridic, bancar și medical și, în unele cazuri, este admis. Nu-i surprinzător că exact în momentul în care construim aceste computere inteligente, poate cea mai importantă invenție din istoria umanității, unii oameni spun că inovația stagnează? Ca și în cazul primelor două revoluții industriale, consecințele depline ale noii ere digitale vor necesita cel puțin un secol până vor da roade pe deplin, dar acestea sunt șocante.
Înseamnă, deci, că ne putem culca pe lauri? Nu. Tehnologia nu-i scopul final. Productivitatea e la o maximă absolută, dar acum mai puțini oameni au de lucru. În ultimul deceniu, am creat mai multă bogăție ca niciodată, dar veniturile majorității americanilor au scăzut. E marea decuplare a productivității de locurile de muncă, a bogăției de muncă. Nu-i de mirare că milioane de oameni și-au pierdut iluziile datorită acestei decuplări, dar, la fel ca mulți alții, aceștia îi înțeleg greșit cauzele fundamentale. Tehnologia gonește înainte, dar lasă tot mai mulți oameni în urmă. Azi putem lua o treabă de rutină, o codificăm într-un set de instrucțiuni în limbaj-digital și apoi o replicăm de milioane de ori.
Am auzit recent, accidental, o conversație ce rezumă această nouă economie. Tipul zicea: „Nuuu, nu mai folosesc H&R Block. TurboTax îmi face toată contabilitatea, mai rapid, mai ieftin și mai exact.” Cum ar putea concura o persoană calificată cu un soft de 39 USD? Nu poate. La ora actuală, milioane de americani fac contabilitatea mai repede, mai ieftin și mai exact, iar fondatorii Intuit au tras foloase bune. Dar 17% din contabili nu mai au de lucru. E ceea ce se întâmplă în miniatură, nu doar în software și servicii, ci și în media și muzică, în finanțe și producția de bunuri, în vânzări și comerț – pe scurt, în toate domeniile. Oamenii se zbat în întrecere cu mașinile digitale și mulți pierd cursa.
Ce putem face pentru a crea prosperitate generalizată? Răspunsul nu e să încercăm să încetinim tehnologia. În loc să ne luăm la întrecere cu mașinile, trebuie să învățăm să alergăm alături de ele. Asta e marea noastră provocare.
Debutul noii ere digitale poate fi datat într-o zi cu 15 ani în urmă, când Gary Kasparov, campionul mondial la șah, a jucat cu Deep Blue, un supercomputer. Mașina a câștigat atunci, iar azi, un program de șah ce rulează pe un telefon mobil poate bate un mare maestru uman. Situația s-a înrăutățit într-atât, încât atunci când a fost întrebat ce fel de strategie ar utiliza împotriva unui computer, marele maestru olandez, Jan Donner, a răspuns: „Aș lua un ciocan.”
Dar acum campionul mondial nu mai e un calculator. Nu este nici om, căci Kasparov a organizat un turneu în stil liber în care erau admise echipe formate din oameni și calculatoare. Echipa câștigătoare n-a avut un mare maestru și nici supercomputer. Ce-au avut? Cea mai bună colaborare de echipă. Și au demonstrat că o echipă formată din oameni și calculatoare ce conlucrează, poate bate orice calculator și orice om care acționează singur. Tandemul omului cu computerele bate cursa împotriva unuei singure mașini digitale. Tehnologia nu e destin. Noi ne croim destinul.

Sursa: capital.ro

Misterul Sfinxului din Carpați – doc. 2013



Vă recomand un film documentar proaspăt și bine realizat despre Misterul Sfinxului din Carpați. Filmul vă conduce într-o lume misterioasă, magică, prezentându-vă o viziune surprinzătoare, dar susținută cu argumente științifice, despre evenimente pierdute în negura timpului.

Realizatoarea lui, Oana Raluca Ghiocel (stabilită în SUA), a reușit, împreună cu câțiva specialiști americani, să contureze lumea și profilul uman al celor care ar fi putut să fie creatorii Sfinxului din Bucegi. Informațiile inedite pe care le veți afla sunt în măsură să vă schimbe perspectiva pe care ați avut-o până acum asupra a ceea ce noi numim preistorie.





Sursa: http://adevaruldespredaci.ro/

http://dincolo-de-limite.blogspot.ro

O nouă directivă UE vrea să interzică seminţele tradiţionale ale ţăranilor. Doar cele ale corporațiilor vor fi permise


Un nou proiect de regulament propus la nivelul Uniunii Europeneameninţă cu dispariţia de pe piaţă a sute de mii de soiuri vechi – tradiţionale de seminţe, păstrate de sute de ani de ţărani. Asociaţiile Eco Ruralis – în sprijinul fermierilor ecologici şi tradiţionali şi Re.Generation alături de alte organizaţii internaţionale, reţele de ţărani, consumatori şi activişti se opun ferm propunerii de lege şi reclamă puternice conflicte de interese cu industria de seminţe. În data de 6 mai 2013, propunerea înaintată de Directoratul General Sănătate şi Consumatori (DG SANCO) va fi supusă la vot în Colegiul Comisarilor europeni, se arata intr-un comunicat ECO Ruralis. Proiectul de lege înaintat de DG SANCO propune înlocuirea a 12 directive europene [i] printr-un act unic ce va reglementa comercializarea seminţelor şi a materialului de înmulţire vegetativă. Sub noul regulament, cerinţele pentru comercializarea tuturor tipurilor de material vegetal de reproducere (seminţe, material săditor, fructe etc.) vor fi înăsprite şi aplicate uniform în toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Această propunere legislativă este un atac la adresa biodiversităţii, inovării în agricultură şi tuturor ţăranilor, grădinarilor urbani şi conservatorilor de varietăţi vechi şi rare. Legea nu ar afecta doar agricultura, ci, implicit, şi consumatorii, ale căror opţiuni alimentare vor fi restrânse şi limitate doar la ceea ce ar oferi marile companii de agri-business.

Conform noului regulament, seminţele vechi, rare sau tradiţionale păstrate de sute de ani de ţărani nu prezintă suficientă puritate a materialului genetic, calitate şi siguranţă pentru consumatorii europeni, drept pentru care va trebui să se conformeze cerinţelor industriei biotehnologice.
Astfel, varietăţile cu material genetic bogat şi divers sunt trimise în categoria de nişă numită „varietăţi vechi“, unde nu există spaţiu pentru adaptarea lor la schimbările climatice şi alte condiţii sau dezvoltarea de noi varietăţi.
Excepţiile pe care Comisia Europeană le prevede nu sunt decât praf în ochi, aplicându-se doar varietăţilor care au existat pe piaţă până în prezent. Toate celelalte varietăţi care nu demonstrează că au fost comercializate vreodată sau nu au o descriere oficială, cât şi soiurile provenite din acestea nu vor putea de acum încolo să intre pe piaţă.
De asemenea, legea cuprinde o serie de aspecte injuste faţă de ţărani şi micii producători, precum birocraţie excesivă, etichetare, ambalare sau taxe. Mai mult, importante aspecte practice privind implementarea regulamentului sunt desemnate ca „acte delegate“, adică ar urma să fie stabilite ulterior votării, în cadrul unor comitete şi departe de un proces democratic.
Un alt lucru îngrijorător şi controversat îl reprezintă conflictul de interese în care se află expertul care a scris proiectul de regulament. Isabelle Clement – Nissou, expertul delegat la Bruxelles de guvernul francez pe lângă DG SANCO, a deţinut anterior funcţia de director pentru relaţii internaţionale în cadrul GNIS, o organizaţie privată, comercială, reprezentând industria de seminţe. Această situaţie încalcă explicit regulamentul privind experţii detaşaţi pe lângă Comisia Europeană [ii].
Asociaţiile Eco Ruralis şi Re.Generation se opun categoric acestei legi profund nedemocratice şi solicită comisarilor europeni respingerea ei. Politicile agricole trebuie să se bazeze pe punerea ţăranilor la baza lanţului alimentar, construind o economie rurală puternică şi vibrantă. Legile care îi exclud pe ţărani de pe piaţă, împreună cu soiurile lor locale, vechi din bătrâni, promovează un sistem alimentar bazat pe dominarea pieţei de către marile companii.
„Ţăranii care îşi multiplică propriile seminţe de zeci de ani şi produc hrană sănătoasă şi diversă sunt consideraţi de companii drept principalul concurent pe piaţă. Din acest motiv, industria încearcă înlăturarea noastră şi perpetuarea monopolului său asupra întregului sistem alimentar. Cu noua lege, vom deveni delicvenţi, dacă vom merge la piaţă cu soiurile noastre de roşii, păstrate cu sfinţenie de la părinţii noştri.“, a declarat Nicolae Lalu, ţăran preocupat de soiuri tradiţionale, din partea asociaţiei Eco Ruralis.
„În calitate de consumatori, beneficiem imens de pe urma nenumăratelor posibilităţi pe care natura le creează. Această lege împinsă de companiile de agri-business, practic, ne spune că ceea ce natura ne-a dat de atâtea mii de ani nu este o hrană sigură şi sănătoasă şi, de aceea, trebuie să ne lăsăm uşile deschise hranei produse în laborator. Nu trebuie să acceptăm produse care ne transformă în bolnavi cronici, ci să sprijinim cei 4 milioane de ţărani pe care România îi are şi să dezvoltăm, astfel, un sistem alimentar bazat pe mâncare locală, sănătoasă şi gustoasă.“, a declarat Raluca Dan din partea Re.Generation.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm luaţi legătura cu:
Raluca Dan – membru Re.Generation – 0743 518 245, raluca@re-generation.ro
Nicolae Lalu – membru Eco Ruralis – 0761 509 112, ecoruralis@gmail.com
=================
i
Directiva Consiliului 66/401/CEE privind comercializarea seminţelor de plante furajere
Directiva Consiliului 66/402/CEE privind comercializarea seminţelor de cereale
Directiva Consiliului 2002/53/CE privind Catalogul comun al soiurilor de plante agricole
Directiva Consiliului 2002/54/CE privind comercializarea seminţelor de sfeclă
Directiva Consiliului 2002/55/CE privind comercializarea seminţelor de legume
Directiva Consiliului 2002/56/CE privind comercialoizarea cartofilor se sămânţă
Directiva Consiliului 2002/57/CE privind comercializarea seminţelor de plante oleaginoase şi pentru fibre
Directiva Consiliului 68/193/CE privind comercializarea materialului de înmulţire vegetativă a viţei de vie
Directiva Consiliului 1998/56/CE privind comercializarea materialului de înmulţire vegetativă a plantelor ornamentale
Directiva Consiliului 92/33/CEE privind comercializarea materialului săditor de legume
Directiva Consiliului 2008/90/CE privind comercializarea materialului de înmulţire şi plantare fructiferă
Dorectiva Consiliului 1999/105/CE privind comercializarea materialului forestier reproducător
ii
Decizia Comisiei din 12.11.2008 de stabilire a normelor privind experţii naţionali detaşaţi şi experţii naţionali în formare profesională pe lângă serviciile Comisiei:http://ec.europa.eu/civil_service/docs/regime_end_ro.pdf

Crezul optimistului





Îmi promit ….
Să fiu atât de puternic, încât nimic să nu îmi mai poată tulbura pacea interioară.
Să nu mai vorbesc decât despre sănătate, fericire şi prosperitate, cu toţi cei care îmi ies în cale.
Să îmi ajut toţi prietenii să creadă că merită tot ce este mai bun de la viaţă.
Să văd aspectul pozitiv al tuturor lucrurilor şi să îmi transform acest optimism, în realitatea mea personală.
Să mă gândesc numai la ceea ce este bun, să acţionez numai pentru ceea ce este bun şi să mă aştept să primesc de la viaţă, tot ce este mai bun.
Să mă bucur la fel de mult de succesele altora, cum mă bucur de propriile mele succese.
Să uit de toate greşelile pe care le-am comis în trecut şi să nu mă mai gândesc decât la marile realizări ale viitorului.
Să îmi exprim tot timpul bucuria şi să zâmbesc tuturor creaturilor care îmi ies în cale.
Să mă concentrez atât de intens asupra îmbunătăţirii propriei mele fiinţe, încât să nu mai am timp să îi critic pe ceilalţi.
Să fiu prea destins pentru a-mi face griji, prea nobil pentru a mă mai enerva, prea puternic pentru a mă mai teme şi prea fericit pentru a mai permite în viaţa mea, prezenţa necazurilor.
Să mă gandesc la mine însumi, numai in termeni pozitivi şi să proclam acest adevăr lumii întregi, nu prin cuvintele mele, ci prin faptele mele măreţe.
Să trăiesc cu credinţa că întreaga lume este de partea mea, atât timp cât îmi păstrez increderea în aspectele mele pozitive.”

de Christian D. Larson



Read more: http://filedelumina.ro/2013/05/12/crezul-optimistului/#ixzz2T58Gl3SI

http://dei-matei.blogspot.ro

Lichidul respirabil, arma infailibila in interogatoriile CIA


images (1)
“Vrajitorii de la Langley“, asa cum sunt cunoscuti cei care lucreaza pentru Directia Stiinta si Tehnologie a CIA, au  reusit, inca din 1966, sa obtina un lichid respirabil. Pornind de la constatarea ca noi detinem ca markeri informationali, in ADN-ul nostru, memoria evolutiva si ca viata organizata si inteligenta, pe Terra, s-a dezvoltat initial in mari si oceane, adaugand si faptul ca fetusul are nevoie de lichid amniotic pentru a creste intrauterin, Leland C.Clark a facut un experiment, ce avea sa schimbe pentru totdeauna optica cu privire la respiratie. Astfel, el a reusit sa mentina in viata un soarece scufundat timp de cateva ore intr-ul lichid ceva mai dens ca apa, dar la fel de incolor. Substanta se numeste perfluorocarbura oxigenata, iar tehnologia se va numi, de atunci incoace Total Liquid Ventilation (TLV).
CIA a considerat ca poate folosi aceasta tehnologie in diverse moduri, unul dintre ele, uzitat de atunci cu succes in interogatorii, a fost deprivarea senzoriala, construind cateva bazine speciale, alimentate cuperlurocarburi oxigenate. Plutirea pe apa, sau mai degraba in apa, ofera o traire transcendenta, reactivand memoria intrauterina. Prin eliminarea stimulilor senzoriali (lumina, sunet, atingere, atractie gravitationala) se atenueaza activitatea cerebrala, facilitand meditatiea, decorporalizarea…
Tehnologia TLV are si efecte medicale foarte eficiente, mai ales in cazul bebelusilor nascuti prematur, care sunt introdusi intr-un mediu lichid, similar celui din uter. In cele 9 luni alesarcinii, plamanii fetusului sunt obisnuiti sa fie inundati.
Insa, adevaratele experimente si cerctari cu privire la perfluorocarburile oxigenate, au fost destinate Armatei. Echipele de scafandrii militari de mare adancime au constat posibilitatea de a respira lichide oxigenate, in locul amestecurilor obisnuite de gaze. La fel, cei de la NASA si Fortele Aeriene au constatat ca pilotii echipati cu aparate de respiratie lichida, suporta forte G, mult mai mari decat in cazul buteliei obisnuite cu oxigen.
CIA a optat pentru folosirea bazinelor de deprivare senzoriala cu respiratie prin perfluorocarburi oxigenate, ca metoda de interogare.  Astfel, victima era cufundata intr-un bazin de dimensiunea unui om si era lasat sa fie invadata progresiv de un lichid foarte asemanator cu apa. Cand nivelul lichidului ajungea in nari, subiectul chiar se ineca. Panica si agitatia il impiedicau, sa simta in primele secunde ca acel lichid era respirabil, iar cand ii patrundea in plamani, victima isi pierdea cunostinta. Vrajitorii de la Langley, utilizau anestezice, substante paralizante si halucinogene, pentru ai conferi prizonierului, senzatia ca este pe deplin desprins de trupul sau. Cand mintea realiza decorporalizarea, intra intr-un proces foarte asemantor cu moartea: detasarea, reamintire, flash-uri ale momentelor importante, derularea filmului copilariei, etc. Starea de moarte era terifinata, dar nu mai intensa ca reinvierea. Cu ajutorul unor lumini puternice, azgomotelor bizare a senzatiei de curent rece, victimei i se retrezeau simturile, ea avand senzatia clara ca se reintoarce in trup. Dupa cateva asemenea inecuri si invieri, prizonierul devenea atat de derutat, habar neavand daca este viu sau mort, daca vocile pe care le aude sunt ale ingerilor sau ale anchetatorilor, sfarsind prin a spune tot.
Desi nu a fost recunoscuta niciodata oficial aceasta tehnologie, ea a fost folosita pe detinutii de la Guantanamo si apare in filme precum Abisul (1989) sau Fringe (2011), precum descrisa si romanul lui Dan Brown, Simbolul Pierdut

Chemare la acțiune.


Scurt mesaj de la Spiritul Înalt și Oceanul Multidimensional.

(9 may 2013; channeler Laura)


Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. Edmund Burke

Salutări!
De vreo două săptămâni, prin Spiritul meu Superior, primesc un mesaj care mi se repetă.Este o chemare adresată Lucrătorilor în Lumină în care se anunță că acesta este timpul în care trebuie acționat. Ce trebuie să înțelegem prin ”acțiune”? 
Ea are mai multe dimensiuni, poate cuprinde mai multe niveluri, personale, de grup sau de colectivitate mai largă.

Modalitatea esențială prin care trebuie să ne manifestăm implicarea se referă la meditația cu frecvență zilnică. Ni se solicită ca această meditație să o facem de două ori pe zi (dimineața și seara). Dacă toată lumea ar înțelege necesitatea acestei cereri care, de fapt, stă în puterea fiecăruia dintre noi, angrenarea populației globului în această acțiune ar aduce rezultate extraordinar de benefice pentru umanitate, într-un timp neașteptat de scurt. Totul s-ar răsfrânge fericit asupra fiecăruia dintre noi în cele mai diverse aspecte ale vieții: sănătate, abundență, nivel de trai, starea vremii etc. 
Alegerea de a privi departe
Multe persoane aleg în mod deliberat să stea departe deceea ce tulbură pacea lor și a lumiiMi-am amintit azi de un citat remarcabil al lui Edmund Burke"Singurul lucrunecesar pentru triumful raului este ca oamenii buni să nu facă nimic".
 Albert Einstein a spus, la rândul său, ceva similar"Lumea este un loc periculos pentru a trăinu din cauza oamenilor care sunt răici din cauza oamenilor carenu fac nimic pentru a-i opri.Folosesc cuvântul "rău" înglobând în înțelesul lui tot ceea ce face ca viața noastră să nu se desfășoare în deplină liniște, siguranță, îndestulare și iubire. 

      Mi s-a repetat că acum nu mai este timp de stat pe ”margine”, că fiecare dintre noi trebuie să facă ceva pentru binele general, dacă vrem cu adevărat, să ieșim din acest marasm al lipsei de perspectivă. Dacă ne vom păstra în atitudinea de espectativă, dacă vom crede, în continuare că ”pe mine nu mă privește, nu este treaba mea”, nimic bun nu ne poate aduce viitorul. 
      Trebuie să privim înainte și să înțelegem că fără să acționăm împotriva a ceea ce nu ne face bine, nimeni nu ne poate garanta înaintarea spre dimensiunile superioare pe care ni le dorim. Lipsa noastră de a îndrăzni, indiferența noastră caracteristică, comoditatea în care mulți se complac, nu vor vindeca rănile trecutului pe care singură, civilizația umană și le-a făcut sau a acceptat să-i fie făcute, fără să se opună, din interese meschine și egoiste.  
Conjunctura cosmică folosită la întocmirea Programului de ascensiune a Pămâtului, este o rarisimă oportunitate de care umanitatea acestei planete poate și trebuie să beneficieze.
       Lucratorii în Lumină, au venit special în această viață pentru a impulsiona ființele umane să se trezească și să acționeze pentru creșterea frecvenței lor de vibrație, ceea ce se obține nu prin lipsă de acțiune și indiferență ci prin implicare voluntară și conștientă.
       În contractul cu care Lucrătorii în Lumină au venit pe Pământ se stipulează necesitatea de a fi activi în domeniul și sectorul social în care se află fiecare. Acesta și acum este momentul când trebuie depus efortul maxim de strălucire a luminii acestor ființe aflate acum pe planetă. 
Cei treziți, că sunt sau nu Lucrători în Lumiună, trebuie ca, în același timpsă se îngrijească de evoluția lor personală, care se obține prin mijloacele și metodele cunoscute: meditații, fapte caritabile, compasiune, credință și iubire necondiționată.

      Lumina care a fost trimisă în ultimii ani pe planetă, ușurează îndeplinirea scopului suprem al sifletului, de a intra în contact și a se contopi cu Sinele Superior aflat în fiecare ființă.
Lumina ne va ajuta să găsim un echilibru stabil întreactivitatea interioară și cea exterioară.
      Activitatea exterioară poate însemnao atitudine binevoitoare față de cei aflați în impas, o mână de ajutorpentru cei care au cu adevărat nevoie să fie ajutați, un zâmbet pentru cel cu care te întâlnești, grija și dragostea pe care le acorzi unui animal, ocrotirea naturii etc. Daractivitate exterioară înseamnă și a lua atitudine față de cei care nu sunt corecți, intoleranță față de corupție, de furt, de minciună și de parazitism. Totul trebuie făcut cu spirit de dreptate, cu calm și iubire.
       Activitatea interioară, care trebuie considerată cel puțin la fel de importantă precum cea exterioară, cuprinde: în primul rând meditația individuală sau de grup, contemplația, puterea de a te bucura de cel mai neînsemnat lucru, pacea interioară, iubirea față de propria-ți persoană credință și deschidere față de Divinitate.
Iubire și îmbrățișări!

SURSA: http://2012indyinfo.com
(C.M.)


 http://ascensiuneaspiritului.blogspot.ro

Dumnezeu a trimis un mesaj oamenilor, intr-o sectiune de ADN



dna
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au anuntat o descoperire uluitoare. Acestia au reusit sa descifreze o sectiune de ADN si au gasit ceea ce au interpretat drept un mesaj de la Dumnezeu.


O echipa de experti de la Harvard au descoperit intr-o structura a genomului uman, un text in limba aramaica veche, cunoscuta drept limba care se vorbea in perioada in care a trait si Iisus. Conform Daily Currant, in cele 22 de cuvinte gasite de cercetatori Dumnezeu confirma existenta Sa si importanta rolului avut in crearea omului si a vietii pe Pamant.


Mesajul a fost descoperit dupa ce specialistii au observat un model matematic ce aparea intr-o anumita structura a genomului.


”Modele nu apar natural si nu am putut veni cu o explicatie convingatoare. Am inceput apoi sa facem o legatura intre model si baza de date cu limbi straine si am descoperit socati ca era vorba despre aramaica veche”, a explicat Charles Watson, coordonatorul cercetarii.


Mesajul a fost decodificat apoi de specialistii in aramaica veche, limba vorbita de Iisus acum mai bine de 2.000 de ani. Iata ce spune textul:


”Buna ziua, copiii mei. Eu sunt Yahweh, singurul Dumnezeu adevarat. Ati descoperit secretul creatiei. Acum raspanditi-l in lume”.


Pentru Watson a fost dovada suficienta care sa-l faca sa se converteasca la crestinism, dintr-un ateu convins. El are si o teorie care leaga Facerea Lumii, din Biblie, de teoria evolutiei, in care cred oamenii de stiinta.


”Asta nu inseamna ca teoria evolutiei este gresita. Este doar incompleta. Se pare, ca de fapt, Dumnezeu a inceput intreg procesul. În loc sa ne spuna despre selectia naturala, a lasat un mesaj secret, care sa fie descoperit dupa 200.000 de ani, cand se va fi inventat tehnologia potrivita”, este de parere cercetatorul.


Libertatea.ro

Cele 7 semne ale Apocalipsei

Cele 7 semne ale Apocalipsei.avi



Cele 7 semne ale Apocalipsei: un documentar exceptional in care sunt aratate si descrise profetiile din Biblie.



Zbor spre .............acasa


Ma intorc acasa 
La casa cu salcam din poarta uitata
E timpul sa ma cuibaresc si s-adorm
In vise  de aduceri aminte
Acolo e toata copilaria mea
Cu miros de liliac si viorele
E caldura mamei si dulcea ei privire
E tata pe care il astept si nu mai vine
E dorul neostoit ce imi cuprinde fiinta
E dragostea ce-mi alina dorinta
De-a coexista in trecut,prezent si viitor
Impreuna cu ei pentru totdeauna.
.........................................................................
            "Au inflorit salcamii la Barlad
Orasul e o legenda de ninsoare."               (Rondelul amintirii-G.G.URSU)
............................................................................
E un dor nebun de pace.E timpul amintirilor
culcate in miresme pure.
Am realizat un periplu de lumina ca un omagiu adus Lucratorilor de Lumina si
blogurilor lor la acest sfarsit de saptamana Luminata intr-o atmosfera de primavara si gratie unor versuri de o puritate nemaiintalnita datorita unui poet peste care n-as vrea sa se astearna somnul uitarii.Este pacat,de aceea sa stergem praful uitarii si sa-l aducem in actualitate prin gingasele lui versuri:
"Un dor adanc de matca
Albinele pribege
Pe campuri si in ceruri,
Isi intrerup visarea
Si aripa de zbor,
Cu miere incarcate,
Cum fluturii de aur,
Din departari sihastre
Se-ntorc la roiul lor."    (Ulise-G.G.URSU)
......................................................
"Si primaverile de-a pururi
S-au scuturat in stol de stele,
Ca sa anine de azururi
Matasa nostalgiei mele,
Acolo unde-s arbori plange
O puritate care doare
Si -amurgul de aur si de sange
E-o amagire calatoare,
Acolo m-as intoarce-odata
Sa nu mai plec,si-n ceasul greu,
Sa-mi fie taina incheiata 
Cu adieri de curcubeu."       (Acolo-G.G.URSU)
.....................................................................
Iar cand am citit despre VIZIUNEA  lui Dan GAUCAN cu porumbei cazand din cer
imediat mi-am adus aminte de-o poezie pe care am citit-o candva:
"Vin porumbei de spuma si velur,
Scaldati de albastru,poleiti de soare,
Cu albe-aripi taiate ca din floare 
Si fraged inaltate in azur.
Si cad din ceruri in rotire lina,
In curcubeie de culori se lasa
Perechi-perechi,in cercuri largi,pe casa,
Sa ciuguleasca boabe de lumina.
..................................................
Usor peste iubirea lor curata
Ca si zefirii Dumnezeu adie.
...................................................
Din nou sa-mi fie visul ca-nainte
Un joc suav de porumbei in soare."     (Porumbeii-G.G.URSU)
Si in incheiere doresc la toti o saptamana binecuvantata si un nou inceput.
Un zbor spre Inalt si azur.
"Lumina sa ne-mbete si noul vremii duh,
Nici chinul vesniciei,nici gandul de tarana,
Sa prindem timpu-n aripi ca acvila-n vazduh."          (Excelsior-G.G.URSU)

Cu mult drag
Mira

Sursa: primit pe mail
Multumim mult Mira!

Alarmant! Cea mai pura apa din lume arunca in aer hypermarketurile si magazinele din Iasi!


• Scandalul din lumea apelor minerale a ajuns la Iasi • Au fost depistate cateva sortimente de apa minerala carbogazificata si apa plata care ii induc in eroare pe consumatorii ieseni • Toate sticlele de apa "Aqua Carpatica" cu deficiente, existente in hypermarketuri, magazine si depozite, sunt retrase in aceasta perioada de autoritatile din Iasi • Mai mult decat atat, reprezentantii Patronatului Apelor Minerale (APEMIN) l-a dat pe mana autoritatilor pe producatorul de apa, acuzandu-l de inselaciune

Niciun consumator iesean nu mai are voie sa puna mana pe o sticla de apa "Aqua Carpatica". Autoritatile au decis sa retraga absolut toate recipientele acestui brand, care se afla pe rafturile magazinelor sau in depozite. Este vorba, in principal, de doua sortimente de apa minerala carbogazificata si apa minerala naturala necarbogazoasa. Comisarii ieseni de la Protectia Consumatorilor trebuie sa se asigure ca vor fi scoase de la comercializare aceste ape minerale. Actiunile vin in urma deciziei Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) care sustine ca a gasit mai multe abateri privind etichetarea acestor produse. "Avand in vedere solicitarea ANPC, am desfasurat mai multe controale pentru identificarea la comercializare a unor sortimente de apa minerala cu deficiente de etichetare. Urmeaza ca rezultatele controalelor sa fie facute publice de catre ANPC", a declarat Marian Grigoras, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est. Este vorba despre "Aqua Carpatica" - apa minerala naturala carbogazificata de 0,5 litri, apa minerala naturala necarbogazoasa (plata) de 0,5 litri si apa minerala naturala necarbogazoasa (plata) de 5 litri.

Nu este cea mai pura apa din lume

Pe langa o serie de deficiente depistate pe etichetele sticlelor privind dimensiunea caracterelor inscriptionate, s-a constatat ca unele mentiuni privind calitatile produselor sunt inselatoare. Este vorba despre sintagmele "magneziana" si "calcica", caracteristici secundare ale produsului, care sunt scoase in fata, in detrimentul celor principale. Aceasta este o practica comerciala inselatoare, interzisa si sanctionata de prevederile legale pentru ca determina consumatorul sa ia decizia de achizitionare a produsului, pe care altfel nu ar fi luat-o. Insa deficienta cea mai grava care s-a constatat se refera la afirmatia "Cea mai pura apa minerala din lume", inscrisa pe eticheta. Aceasta sustinere a reprezentantilor SC Carpathian Springs SA, producatorul "Aqua Carpatica", nu a fost probata in niciun fel. In urma unor anchete efectuate in acest sens, s-a ajuns la concluzia ca exista si alte ape naturale, inclusiv carbogazoase, la care continutul de nitrati se situeaza sub limita de detectie, insa niciunul dintre aceste produse nu se lauda ca este "cea mai pura apa din lume".

Se vorbeste despre depasirea numarului de nitrati

Intregul scandal al apei minerale "Aqua Carpatica" se pare ca a izbucnit la Brasov. La Directia de Sanatate Publica (DSP) Brasov a ajuns o reclamatie, care sesiza numarul ridicat de nitrati existent in aceasta apa. Autoritatile au prelevat probe pe care le-au transmis laboratorului Larex pentru depistarea eventualilor factori de risc din compozitia apei. Chiar si Patronatul Apelor Minerale (APEMIN) a sarit la gatul producatorului de apa in cauza, redactand sesizari procurorilor in care sustine ca ar fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune. Statisticile la nivelul judetului Iasi sunt ingrijoratoare, jumatate din fantanile din judet au apa toxica. De la inceputul acestui an, 7 bebelusi au ajuns in stare grava la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului de Copii, fiind imbolnaviti de apa din fantana. Anul trecut, au existat 20 de cazuri in Iasi de intoxicare cu nitriti, din care unul s-a dovedit a fi fatal pentru un sugar din comuna Victoria. In toate aceste situatii, Serviciul de Evaluare a Factorilor de Risc din Mediu de Viata si Munca (SEFRMVM), din cadrul Directiei de Sanatate Publica, a efectuat probele de laborator ale apei date copiilor spre consum. Rezultatul a fost unul necrutator. Cantitatea de nitriti din apa a fost cu mult mai mare decat cea maxima admisa, ceea ce a dus la intoxicarea copiilor. Cu doi ani in urma, la nivelul Iasului s-au inregistrat 24 de astfel de cazuri de intoxicare cu nitriti.

Reporterii BUNA ZIUA IASI au incercat sa obtina un punct de vedere din partea producatorului Aqua Carpatica, insa fara rezultat. Reprezentantii firmei au promis ca vor oferi un raspuns, insa acest lucru nu s-a intamplat pana la inchiderea editiei.

La un pas de război? Turcia anunţă Siria că va lua toate măsurile pentru a-şi apăra teritoriul


Turcia a sugerat că ar putea riposta militar după atentatele de sâmbătă, pe care le atribuie Siriei.

Turcia , dispusă să facă orice pentru a-şi apăra teritoriul
Turcia , dispusă să facă orice pentru a-şi apăra teritoriul
Turcia a avertizat că va lua măsurile necesare pentru a-şi apăra teritoriul, după atentatele de sâmbătă, atribuite Siriei şi soldate cu 46 de morţi, relatează BBC News online.
"Nu va rămâne nimic fără răspuns", a avertizat ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, promiţând capturarea autorilor atentatelor.

"Nu este o coincidenţă că atentatele au avut loc în contextul eforturilor diplomatice pentru depăşirea crizei din Siria. Probabil că autorii sunt cei care vor să saboteze eforturile de pace ale Turciei, dar nu vom permite aşa ceva. Nimeni nu trebuie să testeze puterea Turciei. Serviciile de securitate turce vor lua măsurile necesare", a spus Davutoglu.
Turcia susţine opoziţia din Siria şi critică regimul de la Damasc. Guvernul de la Ankara a atribuit atentatele comise sâmbătă în Turcia, la frontiera cu Siria - soldate cu 46 de morţi -, unor grupări apropiate de regimul Bashar al-Assad. Două vehicule-capcană au explodat sâmbătă în Reyhanli (provincia Hatay), o localitate situată la opt kilometri de frontiera Turciei cu Siria. Cel puţin 46 de oameni au murit în atentate, iar peste 100 au fost răniţi. "Persoanele şi organizaţiile care au comis atacurile au fost identificate. Au legături cu organizaţii care susţin regimul sirian şi cu servicii secrete siriene", susţine ministrul turc de Interne, Muammer Güler, admiţând însă că presupuşii autori locuiau în Turcia.

Vicepremierul Bülent Arinç a explicat că regimul condus de Bashar al-Assad este principalul suspect. "Cu serviciile de informaţii pe care le au şi cu grupurile armate, sunt principalii suspecţi în comiterea sau inspirarea acestui plan demonic", a nuanţat Arinç.
Regimul Bashar al-Assad a negat orice implicare în atentatele comise în Turcia. "Siria nu a comis şi nu va comite niciodată astfel de acţiuni; valorile noastre nu ne permit să facem aşa ceva", a reacţionat ministrul sirian al Informaţiilor, Omran al-Zohbi.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 70.000 de morţi. Regimul Bashar al-Assad atribuie violenţele unor "forţe externe" care ar încerca să destabilizeze Siria. Statele Unite şi mai multe ţări europene, inclusiv Turcia, susţin forţele militare ale opoziţiei siriene.

Sursa:  REALITATEA.NET

Horoscop: Ce au pregătit astrele pentru săptămâna 13-19 mai


Avem parte de o săptămână bună, în care mulţi dintre noi vor mai face un pas spre împlinirea unor vise legate de viaţa sentimentală sau a unor scopuri profesionale. Vezi şi tu ce ţi-au pregătit astrele pentru săptămâna 13-19 mai.

    femeie maci

Berbec

Nu renunţa la puterea pe care ai dobândit-o în ultimul timp. În timp ce alţii vorbesc despre şi-ar dori de la viaţă, tu ai posibilitatea să acţionezi şi să-ţi pui dorinţele în practică. Nişte probleme domestice îţi vor acapara atenţia spre sfârşitul săptămânii, dar trebuie să te ocupi şi de viaţa ta sentimentală care promite să-ţi aducă multe bucurii în această perioadă.

Taur

Ai abilitatea de a „citi” orice persoană şi de a detecta instantaneu mininoşii, lucru care îţi va fi de folos la serviciu. În dragoste nu prea ai aceeaşi abilitate şi e bine să te gândeşti de două ori înainte să accepţi vreo propunere. Acasă, ai nevoie de armonie, echilibru şi linişte ca să te poţi reface după zilele lucrătoare care vor fi lungi şi grele.

Gemeni

Nu cădea în capcana comparaţiilor. Nu contează ce au alţii, cum arată alţii, câte ştiu alţii. Tu trebuie să te descurci cu ceea ce ai şi ce ştii tu, aşa că nu are rost să compari. Dacă vrei să mergi mai departe cu o relaţie, oricare ar fi natura ei, e bine să comunici mai mult. Când vine vorba de bani, e bine să fii cât mai zgârcită pentru că nu se ştie ce va urma.

Rac

Te aşteaptă o perioadă plină de pasiune şi romantism. Trebuie să spui şi să demonstrezi prin fapte ceea ce simţi. În ce priveşte finanţele, ai parte de puţin noroc, dar nu atât de mult pe cât ţi-ai fi dorit. Dar cel puţin poţi fi sigură că nu îţi va lipsi niciunul din lucrurile esenţiale. Oricum, să ştii că nimic nu e imposibil săptămâna asta, deci dacă vrei ceva, trebuie să lupţi.

Leu

Pentru tine, săptămâna aceasta este plină şi stresantă. La serviciu vei avea nevoie de multă răbdare. Caută să rămâi calmă în orice situaţie. Dacă ţi se pare că nu progresezi atât de repede pe cât ai vrea, profită de această perioadă ca să îţi reanalizezi scopurile şi aşteptările. În dragoste ai parte de multe momente frumoase.

Fecioară

Ca să fii fericită în dragoste, trebuie să ştii în primul rând tu ce anume vrei de la o relaţie, care sunt lucrurile importante pentru tine şi unde poţi face compromisuri. La serviciu, astrele te sfătuiesc să nu te amesteci în lucruri care nu te privesc şi să stai departe de bârfe. Certurile şi discuţiile în contradictoriu ar putea să-ţi strice starea de bine.

Balanţă

În carieră, eşti în plin progres, fie că îţi dai seama de asta sau nu. Urmează să ţi se deschidă anumite uşi, iar tu trebuie să fii gata să profiţi de situaţie. Este foarte important să ai curaj şi să faci schimbările pe care ţi le doreşti. Partea bună este că odată de ai luat o decizie nu accepţi refuzuri şi ştii ce să faci ca să-ţi împlineşti scopurile.

Scorpion

Dacă vrei să atragi o persoană de sex opus trebuie să fii mai comunicativă şi mai deschisă la nou. Standardele tale sunt cam înalte. La muncă, ai o săptămână plină şi trebuie să te organizezibine ca să faci faţă cu brio. Nu lua decizii pripite nici la serviciu, nici pe ale planuri! Prietenii te pot ajuta în carieră, dar trebuie să fii gata să le întorci favoarea.

Săgetător

Te bucuri de o mai marelibertatea financiară, dar nu este cazul să t arunci la cheltuieli inutile. În dragoste, e posibil să apară un nou motiv de entuziasm, un necunoscut care îţi atrage atenţia din prima. Dar nu trebuie să te bazezi prea mult pe prima impresie fiindcă nu te pricepi să “citeşti” oamenii la prima vedere. E posibil să ai de făcut un drum lung.

Capricorn

În dragoste poţi să ai parte de un nou început. Poate fi o nouă relaţie dacă eşti singură sau o mai mare apropiere de partener. Pe plan personal nu este bine să faci preuspuneri sau să acţionezi la ărimul impuls. Înainte să acţionezi trebuie să afli exact cum stau lucrurile. La serviciu ai mult de câştigat dacă te împrieteneşti cu superiorii, însă nu trebuie să devii pârâcioasă.

Vărsător

Trebuie să gândeşti pozitiv pe toate planurile şi să-ţi păstrezi optimismul. Te aşteaptă lucruri frumoase, dar trebuie să fii pe fază şi să profiţi de anumite oportunităţi care apar pe nebănuite. În carieră faci încă un pas spre împlinirea scopurilor tale, dar mai ai de aşteptat până să te bucuri. În relaţia de cuplu ai parte de mai multă pasiune şi comunicare.

Peşti

Mai multă organizare în viaţa de zi cu zi îţi va permite să faci mai multe lucruri într-un timp mai scurt. Şi ai nevoie de asta pentru că săptămâna este mai mult decât plină. La serviciu, nu te sfii să accepţi ajutorul colegilor pentru că altfel nu te vei descurca. Dacă vrei nişte răspunsuri importante trebuie să pui întrebările potrivite oamenilor potriviţi.


Sursa: www.unica.ro