marți, 1 octombrie 2013

Rosia Montana - Vestigii Arheologice

Rosia Montana - Vestigii Arheologice ep.1

Rosia Montana Vestigii arheologice ep 2


Rosia Montana - Pretul Aurului . Film documentar in regia: George Adamescu si Stela Nacu.

 Mulltumim George Adamescu si Stela Nacu pentru ca munca voastra a fost vazuta de peste 100000 de de oameni si asta actioneaza in Constiinta Colectiva !!!
Felicitari dragilor !

Generozitatea nu este doar o poveste! Clipul de 3 minute care a cucerit internetul

Generozitatea nu este doar o poveste! Clipul de 3 minute care a cucerit internetul

Superb si emotionant...

desi stiam povestea cu versiunea cu un pahar cu lapte data unui copil ce a ajuns sa o tateze pe femeia care l-a gasit lesinat in drum in timp ce pleca de acasa unde murise familia de foame sa caute de lucru la oras, unde a ajuns la niste medici care i-au remarcat talentul, l-au infiat si a ajuns seful unei clinici unde avea sa fie operata femeia dupa 40 de ani. Iar factura pe care nu ar fi putut niciodata sa o acopere avea sa fie acoperita si sa primeasca una noua pe care scria ca e platita in urma cu 40 de ani cu un pahar cu lapte, ca femeia asta avea si ea de la singura ei avere, o vaca.  

Multumim de varianta video...

Solarienii și mișcările actuale de trezire planetară (4)

fluture
RR: Apropo de zona românească, poți să ne comunici care ar fi dinamica în următoarea perioadă de timp. Mă refer la perioada imediat următoare, de până la 5 ani. Eu simt o nouă turnură, de parcă am fi intrat într-o nouă fază. Este adevărat ce simt sau doar sunt impresionat de mișcările sociale generate de amenințarea cu exploatarea de la Roșia Montană?
Aral: Din punct de vedere vibrațional totul se desfășoară conform planului. Așteptăm implicarea voastră.
RR: Mă refer la societatea românească, la ceea ce se întâmplă cu acest colectiv românesc.
Aral: Având în vedere datele din momentul de față, îți pot spune că nu vor fi schimbări majore!
RR: Acesta este cel mai rău răspuns pe care îl puteam primi. Situația este de așa natură încât trebuie să fie o schimbare. Eu simt că, dacă lucrurile vor continua pe același făgaș, în cinci ani vom pierde cât am pierdut în primii zece ani de la Revoluție. Și sunt mulți care ar simți la fel.
Aral: Nu poți compara cele două perioade de timp. Atunci ați avut de învățat anumite lecții, iar acum aveți de învățat alte lecții.
RR: Trebuie să se întâmple ceva în societatea românească, în dinamica ei. Refuz să cred că suntem o nație fără coloană vertebrală, sau cum spunea un personaj cunoscut, o nație moluscă.
Aral: Atunci de ce nu vă implicați? Așteptați să o facă alții în locul vostru?
RR: Problema este că nu prea știm ce să facem. Situația arată destul de rău. Suntem atinși de patru crize. Avem o criză morală fără precedent, una de identitate, o alta a valorilor, și această criză economică dură care nu se mai termină.
Aral: Dacă priviți la aspectele negative atunci aveți parte de negativitate. Eu îți spun că aveți mai multe lucruri pozitive decât negative. Identificați-le, dezvoltați-le, aveți grijă de ele. Nu vă mai identificați cu marea masă!
RR: Din păcate, politicienii vânează voturile acestei mase. Și le este mai ușor să comunice cu acea jumătate din populație care crede că Soarele să învârte în jurul Terrei. Votul lor contează la fel de mult ca votul unuia mai evoluat.
Aral: Nu voturile contează! Și nici bogăția materială! Acestea reflectă ceea ce sunteți. Cât privește situația politică, aveți conducătorii pe care îi meritați.
RR: Este foarte interesant cazul nostru. De două ori ne-am schimbat guvernanții cu doar 10-15 mii de oameni. Politicienii nostri au o mare teamă față de mișcările de stradă. Poate că revoltele de tipul celei de acum, din Piata Universității, sunt de bun augur.
Aral: Nu așa vor veni schimbările în societatea vostră. Mișcarea actuală de protest poate fi un vector de schimbare pentru societate, dar nu este îndeajuns. Va trebui formată o generație curată.
RR: Tinerii din piață reprezintă generația curată a țării. Probabil că sunt și intruși care au diverse interese dar grosul mișcării este format din tineri curați, neîntinați de interese meschine. Partea curată din ei respinge categoric mizeria celor care ne conduc!
Aral: Vorbim doar de o primă etapă. Urmează pregătirea. Formarea lor ulterioară trebuie să aibă la bază principii sănătoase.
RR: Pentru ca schimbarea să vină din această direcție este nevoie de 15-20 ani. Consider că este prea mult timp. Există multe persoane în generația actuală care ar merita ceva mai bun. Chiar suntem condamnați să nu avem parte de bunăstare?
Aral: Cine așteaptă bunăstare de la alții va avea parte doar de firimituri. Este o lecție a istoriei pe care nu ați învățat-o, deși ați avut câteva ocazii.
RR: Vrei să spui că mișcarea actuală din Piața Universității este inutilă?
Aral: Dacă nu învățați să faceți o Piață a Universității în mintea și sufletul fiecăruia dintre voi atunci va fi aproape inutilă. Această mișcare este necesară dar nu și suficientă.
RR: Indignarea este în fiecare din noi.
Aral: Se pare că nu ați înțeles mare lucru. Voi nu aveți de învățat lecția indignării.
RR: Care ar fi lecția momentului pentru societatea românească?
Aral: Lecția momentului este să învățați să decideți! Trebuie să aveți curajul de a decide, de a lua inițiativa, de a vă asuma responsabilitatea.
RR: Poate fi toamna marilor decizii în societatea românească?
Aral: Nu aveți încotro! Implicați-vă! Decideți! Continuați ceea ce ați început! Demarați! Conlucrați! Construiți ce aveți de construit! Descoperiți puterea din spatele cuvântului „împreună”! Lăsați etichetele, măștile, doctrinele, dogmele, epitetele! Ele nu vă reprezintă!
RR: Și dacă deciziile nu sunt bune?
Aral: Atunci veți învăța din greșelile lor. Este mai bine să iei o decizie greșită decât să rămâi într-o stare vegetativă sau să decidă alții în locul tău. Ieșiți din oscilație, risipiți negura din minte si suflet. Nu vă fie teamă de deciziile pe care le-ați luat chiar dacă, aparent, pot fi pierderi. Începeți cu voi înșivă!
RR: Unele decizii sunt ușor de luat, însă altele sunt dificile.
Aral: Căutați echilibrul în tot ceea ce vă înconjoară! Stați de vorbă cu voi înșivă! Ascultați-vă sufletul! Descoperiți că fericirea voastră nu depinde de exterior! Ea stă în decizia voastră! Câți ani veți mai pierde până să recunoașteți acest lucru?
RR: Dar suntem afectați de deciziile unor conducători. Să nu mai spun că marile decizii se iau în alte capitale…
Aral: Tot ei iau decizia de a vă manifesta iubirea? De ei depinde dacă sunteți creatori? Ei decid cine vă sunt prietenii, partenerii? Ei decid cum să vă petreceți timpul liber? Ei vă hrănesc sufletul, mintea? Vă cultivă ei bucuria de a trăi?
RR: Nu este atât de simplu precum pare la prima vedere.
Aral: Ba este simplu! Învățați să decideți! Este de preferat să luați o decizie aparent nepotrivită decât să continuați să oscilați.
RR: Sunt vremuri când trebuiesc luate și altfel de decizii. Unii vor decide să rămână în Piață, să schimbe actuala stare de lucruri.
Aral: Este alegerea lor!
RR: Este o decizie bună?
Aral: Veți vedea dacă a fost sau nu o decizie bună.
RR: Cum putem rezolva criza morală? Se pare că școala și biserica au eșuat lamentabil.
Aral: Spre deosebire de alte crize, cea morală se rezolvă numai suportând consecințele. Nu există altă soluție! Acum trăiți vremurile în care se rezolvă criza morală. Priviți partea bună a lucrurilor, anume că lecția va fi învățată cu siguranță.
RR: E un răspuns dur. Seamănă cumva a condamnare.
Aral: Criza morală înseamnă autocondamnare! Este valabil atât pe plan personal, cât și colectiv!
RR: Ne ajută dacă înțelegem unde am greșit? Poate că nu este necesar să suportăm toate consecințele.
Aral: Vă ajută, într-adevăr, dar nu vă poate scăpa de consecințe.
RR: Deci se poate scurta suferința?
Aral: Se poate, dar este nevoie de recunoaștere și responsabilitate. Iar la baza tuturor acțiunilor voastre vor trebui să stea principiile sănătoase.
RR: Cum am putea trece peste criza de identitate? Ne considerăm urmași ai romanilor deși legiunile care au cucerit Dacia nu erau formate din romani. Ne-am ales un imn în care ne considerăm adormiți, ba chiar se glorifică cuceritorul. Apoi mai sunt și sutele de ani de conducere străină, de plecăciuni la Înalta Poartă. Am auzit un istoric spunând că „genomului” național i-ar fi prins bine un episod de genul Câmpia Mierlei sau chiar un Mohacs. Ca era mai bine să fi pierdut vremelnic suveranitatea prin luptă decât prin supunere. Apoi ar fi și faptul că națiunea modernă s-a format sub cârma unor regi străini, presupunându-se în mod eronat că nu ne-am fi descurcat și singuri. Pe de altă parte, cei din spațiul slav – mai ales rușii, ne consideră un fel de trădători, datorită faptului că în secolul 19 am inversat lexicul de bază al limbii române din slav în latin, adăugând mii de cuvinte franțuzești și italienești, și apoi renunțând la caracterele chirilice. În plus, la noi s-a instaurat poate cel mai perfid și crud regim comunist din Europa de Est. Iar multora din ziua de azi, chiar intelectuali, le este rușine să spună că sunt români atunci când călătoresc în străinătate.
Aral: De ce priviți doar la momentele care nu vă dau satisfacție? Criza voastră de identitate este una forțată. Ea nu este determinată de momentele mai puțin glorioase din istoria voastră. Criza de identitate vine din lipsa unui proiect comun, din lipsa unei viziuni! Voi aveți nevoie de un proiect numit România de mâine. Când veți realiza acest proiect, și veți participa la el, ceea ce acum numiți “criza de identitate” se va sfârși. Voi căutați să vă justificați eșecul realizării unui asemenea proiect căutând cauza în cotloanele întunecate ale propriei istorii. Este un act de lașitate! Nu veți realiza nimic astfel, ba chiar veți întina ceea ce acest neam a realizat cu trudă și sânge. Voi, ca nație, ați fost pregătiți pentru următoarea epocă a lumii. Identitatea voastră este unică!
RR: Nu este prima dată când s-a pus problema unui astfel de proiect. Ce anume ar putea sta la baza unui proiect pe nume România de mâine?
(va urma)



Va veni o vreme…


doi oameni
” …Va veni o explozie din care se va naște o lume nouă.
Doi oameni se vor ține de mâini și cerul va zbura. Pământul va disparea, soarele se va topi și stelele noi se vor așeza în formă de cunună.
Doi oameni se vor prinde in brațe și le va fi ușor și liber.
Fără ofrande și jurăminte. Fără feriri și retrageri. Neașteptat, simplu și minunat.
Pentru că în venele unor oameni curge IUBIRE.”




Exercitiul lui Bashar - un exercitiu foarte puternic

Postat Maria

Pentru inceput, rosteste de 4 ori cu voce tare urmatoarea afirmatie:

1.      Doresc sa imi definesc dedicatia pentru detasare.

2.      Doresc sa imi definesc dedicatia pentru detasare.

3.      Doresc sa imi definesc dedicatia pentru detasare.

4.      Doresc sa imi definesc dedicatia pentru detasare.
 
Priveste mai apoi, desenul de mai jos din punctul si de la distanta de la care poti vizualiza spirala in forma unui cub tridimensional careia ii lipsesc cateva linii pe care va trebui sa ti le imaginezi, ducand figura in spatiu , intr-un mod tridimensional. Cand vei reusi sa vizualizezi figura geometrica intr-un mod spatial, ai ajuns la distanta corecta si buna de vizualizare.  Aceasta trecere a vizualizarii de la figura geometrica spiralata bidimensionala la o figura geometrica in spatiu activeaza acele aspecte neuronale care interpreteaza ideea de dimensionalitate, de trecere dintr-o dimensiune in alta. Acea zona din creier care se ocupa de trecerea de la vizualizarea imaginii din 2D in 3D este zona din creier in care vrei sa te afli in momentul in care faceti trecerea din 3D in 4D sau din 4D in 5D, etc.

Dupa rostirea de patru ori a afirmatiilor respiri  usor si urmaresti linia de la inceput spre centru de patru ori,  spunand ;

1.      Sunt deschis, exprim dorinta de a explora si a descoperi cine sunt . Cand ajungi in centru zabovesti privirea pentru un moment in centru  , cand simti ca este de ajuns , te intorci din centru inapoi.

2.      Exprimi intentia de a adauga informatia primita (subconstient sau constient) si privesti iarasi de la inceput spre centru, zabovesti putin, apoi te intorci.

3.      Exprimi intentia de a adauga informatia primita conceptului de dedicare, urmaresti linia de la inceput spre centru, zabovesti putin in centru si te intorci.

4.      Exprimi intentia de a te detasa de informatiile care nu iti servesc. Urmaresti linia de la inceput spre centru, zabovesti putin in centru si te intorci.
Inainte de a privi cel de al doilea desen, afirmatia urmatoarea se va spune doar o singura data:

Dinlauntrul fiintei, prin vedere, auz, pipait
Si sentimentele ies la iveala calea, ferestrele
Si usile catre necunoascut, acesta la radul sau,
aducând intotdeauna inapoi inlauntrul finite
 
 

Pe tot parcursul exercitiului, ramai deschis si intr-o totala detasare, lasand fiinta sa isi urmeze propria cale de readucere a subconstientului si constiintei in centrul fiintei
 
Bashar ne sfatuieste sa repetam acest exercitiu o singura data pe zi, in fiecare zi, timp de 30-90 de zile. Facand acest exercitiu in fiecare zi, vom observa o crestere a sincronicitatilor ( coincidentelor ) in viata noastra de zi cu zi si o crestere a informatiilor referitoare la sistemul nostru interior de credinte si modalitati prin care putem modifica aceste credinte inspre beneficul nostru. Invatand aceasta metoda, iti vei putea schimba realitatea precum iti vei dori sa fie. Este un exercitiu foarte puternic si Bashar garanteaza ca diverse lucruri si fel de fel de sincronicitati se vor intampla cu siguranta. Ideea este de a-ti dori cu adevarat sa te schimbi, de a fi atent la ce emiti si de a fi sincer si consecvent.

Ce se află de fapt la SARMIZEGETUSA Regia. Românii HABAR nu au ce se ascunde acolo


Ce se află de fapt la SARMIZEGETUSA Regia. Românii HABAR nu au ce se ascunde acolo

Dacă englezii sunt foarte mândri de minunea de la Stonehenge, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre români. Ne uităm comorile, ne îngropăm istoria şi suntem neglijenţi cu trecutul pe care îl lăsăm în paragină.

Dacă vrei să vizitezi Sarmizegetusa va fi puţin cam greu, pentru că indicatoarele lipsesc, drumul este dedicat pasionaţilor de offroad, iar când ajungi acolo, buruienile şi lipsa informaţiilor întâmpină turiştii.

BBC a pornit în realizarea unui amplu documentar despre Imperiul Roman şi au ajuns şi în România, unde au studiat cu mare atenţie Sarmizegetusa.

Jurnaliştii de la BBC au avut un buget uriaş pentru realizarea documentarului, care le-a permis închirierea unui avion cu tehnologie LIDAR, care a survolat Grădiştea de Munte.

Primele rezultate ale analizei pe calculator  l-au impresionat pe şeful şantierului arheologic de la Sarmi­ze­getusa, Gelu Florea, care recunoaşte, în documentarul BBC, că pe imagini apar ziduri şi zone de ocupare a Sarmize­getusei Regia despre care cercetătorii români habar nu aveau că există!

Ineditul descoperirii de la Grădiştea de Munte e confirmat şi de Ioana Oltean, cercetătoare româncă la Exeter University, din Marea Britanie. "Imaginile care mi-au fost tri­mise dădeau suficientă siguranţă pen­tru identificarea a cel puţin o circum­va­laţie de mari dimensiuni, până atunci necunoscută în zona fortificaţiei de pe Dealul Grădiştei, şi care acum se ştie că a fost construită de către armata romană de ocupaţie. Desigur, mai există şi alte date noi despre situl din Dealul Grădiştei. Chiar în momentul de faţă, procesez datele LIDAR originale, care mi-au fost de curând oferite de către BBC...".

Astfel aceste date indi­că faptul că Sarmizegetusa nu era o simplă cetăţuie, cum se credea, ci o metropolă în toată puterea cuvântului, dispusă pe terase tăiate pe vârful muntelui, după toate normele urbanismului vremii, de către cei mai pricepuţi meşteri ai epocii antice, plătiţi regeşte de Decebal şi de înaintaşii săi.


Sursa: http://jurnalul.ro

Descoperire uimitoare despre ISON, cometa secolului


Viitorul potențialei comete ale secolului este în continuare incert, în condițiile în care mai sunt doar două luni până ce ISON va ajunge în cel mai apropiat punct de Soare.


Cometa ISON are o culoare verzuie
Cometa ISON are o culoare verzuie / FOTO: space.com
În două luni de zile, cometa ISON se va apropia la un milion de kilometri distanță de Soare, iar oamenii de știință schițează două scenarii. Cometa ar putea să se transforme într-un obiect ceresc care, văzut de pe Terra, va părea la fel de strălucitor ca Luna sau ar putea fi o cometă deloc specială, ca multe altele. Vom vedea însă în luna decembrie, scrie space.com
Există însă câteva alte aspecte care fac ca ISON să fie foarte interesantă pentru oamenii de știință. Unul dintre ele este faptul că astronomii încearcă să pozeze cometa ISON de pe suprafața planetei Marte. Dacă reușesc să facă asta, va deveni prima oară când o cometă va fi fotografiată de pe suprafața unei alte planete. 
De asemenea, astronomii susțin că ISON are o culoare verziune, nu una albă cum se crezuse până acum. Culoarea verzuie a capului planetei este dată de gazul cian și de carbonul diatomic.
Chiar dacă nu se știe exact ce intensitate va avea, ISON va putea fi văzută cu ochiul liber începând cu data de 6 noiembrie și va rămâne vizibilă pentru aproximativ două luni de zile. Cometa ISON va avea cea mai mare intensitate luminoasă pe data de 28 noiembrie.


Un cataclism misterios din 1257, ce a lăsat urme la ambii poli ai Terrei, şi-a dezvăluit secretele


Oamenii de ştiinţă cred că au descoperit vulcanul responsabil de o erupţie uriaşă care a avut loc în secolul al XIII-lea.


Evenimentul misterios ce a avut loc în 1257 a fost atât de mare încât semnătura sa chimică a fost descoperită atât în gheaţa din Arctica, cât şi în cea din Antarctica.
Textele medievale europene vorbesc despre o răcire bruscă a climei şi de recolte eşuate.
Acum, o echipă internaţională de cercetători a publicat în jurnalul PNAS o cercetare care pare să indice cauza ciudatului eveniment: o erupţie a vulcanului Samalas de pe insula Lombok din Indonezia.
În zilele noastre structura originală a muntelui nu mai există, în urma sa rămânând un lac vulcanic uriaş format în crater.
Echipa de cercetători a făcut legătura între urmele de sulf şi de praf din gheaţa polară şi datele colectate în regiunea Lombok (printre care datarea cu radiocarbon, tipul şi distanţa de răspândire a rocilor şi cenuşei vulcanice, cercurile copacilor şi chiar cronicile locale ce relatează prăbuşirea Împărăţiei Lombok în secolul al XIII-lea).
„Dovezile sunt foarte puternice şi convingătoare”, afirmă profesorul Clive Oppenheimer de la Universitatea Cambridge.
„Am efectuat un efort similar unei investigaţii poliţiste. Nu ştiam cine este vinovatul, dar aveam data crimei şi amprente sub forma elementelor geochimice din stratul de gheaţă, iar aceste elemente ne-au permis să descoperim care este vulcanul responsabli”, a explicat profesorul Franck Lavigne, de la Universitatea Pantheon-Sorbonne din Franţa, co-autor al lucrării.
Până acum, erupţia din 1257 fusese atribuită mai multor vulcani din Mexic, Ecuador şi Noua Zeelandă. Aceşti candidaţi nu au trecut, însă, de proba datării. „Doar Samalas se potriveşte în toate aspectele”, explică oamenii de ştiinţă.
Studiile efectuate de cercetători în Lombok sugerează că până la 40 de kilometri cubi de roci şi cenuşă au fost aruncat în urma erupţiei, iar materialul cel mai fin ejectat din vulcan a atins o altitudine de peste 40 de kilometri deasupra muntelui.
Calculele matematice arată că această forţă era necesară ca materialul să fi fost purtat de-a lungul întregului glob pământesc în cantităţile descoperite în Groenlanda şi Antarctica.
Impactul asupra climei ar fi fost semnificativ.
Textele medievale vorbesc despre o vreme îngrozitoare în vara ce a urmat în 1258. A fost frig, iar ploaia era de neoprit, provocând inundaţii.
De curând, arheologii au descoperit scheletele a mii de persoane în gropi comune în Londra şi le-au datat în 1258.
„Nu putem spune cu siguranţă că cele două evenimente prezintă o legătură, dar cu siguranţă populaţiile ar fi fost afectate”, a comentat profesorul Lavigne.
În comparaţie cu alte erupţii catastrofale, Samalas a fost cel puţin la fel de puternică precum Krakatoa (1883) şi Tambora (1815), spun cercetătorii.
Gheţurile arctice şi antarctice conţin indicii ce sugerează că un alt eveniment colosal a avut loc în jurul anului 1809, însă – la fel ca Samalas până de curând – vulcanul vinovat continuă să se ascundă.
„Este incredibil că nu am descoperit dovezi referitoare la vulcan. Unde în lumea asta ai putea ascunde astfel de veşti negative?”, spune profesorul Oppenheimer.
Sursa: BBC News, via descopera.ro


Acoperământul Maicii Domnului

Acoperământul Maicii DomnuluiIcoană din colecţia părintelui Costel Burlacu

Creştin ortodocşii prăznuiesc, an de an, la 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. În timpul domniei împăratului Leon cel Înţelept (886-911), în ultimul an de domnie, pe când acesta se afla la luptă pentru a apăra hotarele, duşmanii creştinătăţii au asediat cetatea Constantinopolului, cu gândul de a o cuceri. Localnicii, cuprinşi de spaimă, căutau felurite locuri pentru a se ascunde. În acea seară, de sâmbătă spre duminică, după cum spune Sinaxarul, mulţi credincioşi sosiseră la Biserica “Preasfânta Născătoare de Dumnezeu” din Vlaherne unde, după o veche tradiţie, se făcea priveghere întreaga noapte în cinstea icoanei făcătoare de minuni, Mijlocitoarea. Biserica era plină, iar creştinii se rugau Sfintei Fecioare să-i  izbăvească de cumplita primejdie. Preoţii şi credincioşii, laolaltă, înălţau rugăciuni aprinse, iar Maica Domnului le-a auzit suspinele, venindu-le în ajutor. “În întâia zi a lunii octombrie (...) ca la patru ceasuri de noapte fiind, Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos şi-a ridicat ochii în sus, împreună cu ucenicul său, Fericitul Epifanie, şi au văzut pe Împărăteasa cerului, pe ocrotitoarea a toată lumea, pe Preasfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu, stând în văzduh şi rugându-se, strălucind cu lumină şi acoperind pe popor cu cinstitul său omofor, înconjurată de oşti cereşti şi de mulţime de sfinţi, care stăteau în haine albe cu cucernicie împrejurul ei; din care doi erau mai aleşi, Sfântul Ioan, Înaintemergătorul şi Evanghelistul Ioan. Iar cele cu umilinţă graiuri ale rugăciunii ei către iubitul său Fiu şi Dumnezeul nostru Iisus Hristos, acestea s-au auzit: «Împărate ceresc, primeşte pe tot omul cel ce Te slăveşte pe Tine, şi cheamă în tot locul preasfânt numele Tău; şi unde se face pomenirea numelui meu, acel loc îl sfinţeşte, şi preamăreşte pe cei ce Te preamăresc pe Tine, şi pe cei ce cu dragoste mă cinstesc pe mine, Maica Ta. Primeşte-le toate, rugăciunile şi făgăduinţele, şi-i izbăveşte din toate nevoile şi răutăţile»“. ­ (“Vieţile Sfinţilor de peste tot anul”)

Din ziua aceea, an de an, Biserica Ortodoxă prăznuieşte, la 1 octombrie, Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, prin oficierea Sfintei Liturghii şi citirea acatistului, în amintirea minunii din biserica Vlaherne. “Când vezi icoana Maicii Domnului cu Pruncul Hristos în braţe, tu ştii ce vezi acolo?”, întreba credincioşii într-una din predici, părintele arhimandrit Ilie Cleopa, cărora le răspundea minunat: “Vezi Cerul şi pământul! Cerul este Hristos, Cel mai presus de ceruri; Ziditorul cerului şi al pământului; şi Maica Domnului reprezintă pământul, adică toate popoarele de pe faţa pământului, că ea este din neamul nostru. Este din seminţie împărătească şi arhierească. Braţele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decât umerii heruvimilor şi ale preafericitelor tronuri. Deci pe cine ţine Fecioara Maria în braţe? Voi ştiti pe cine ţine? Pe Cel ce a făcut cerul şi pământul şi toate cele văzute şi nevăzute. Ştiţi voi cine este Maica Domnului şi câtă cinste, câtă putere şi câtă milă are? Este mama noastră, că are milă şi de săraci şi de văduve şi de creştini. Pururea se roagă Mântuitorului Hristos pentru noi toţi”.
Pe de altă parte, tot astăzi, biserica face pomenirea Sfântului Apostol Anania, episcopul Damascului, dar şi a Sfântului Cuvios Roman Melodul. Marcu din Efes spunea că Maica Domnului i s-a arătat Cuviosului Roman Melodul în somn şi, încredinţându-i un sul de hârtie, i-a descoperit cel dintâi condac alcătuit de el în cinstea Sfintei Fecioare, Sfântul Roman fiind de altfel unul dintre cei mai mari imnologi ai Bisericii creştine. Tot astăzi sunt prăznuiţi şi doi sfinţi români, Iosif şi Chiriac de la Bisericani, canonizaţi în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 5-7 martie 2008. “Sfântul Cuvios Iosif de la Bisericani s-a născut în secolul al XV-lea în Ţinutul Neamţ. A intrat în obştea Mănăstirii Bistriţa. S-a retras într-o peşteră din pustia de pe Valea Iordanului, întemeind prima mănăstire românească cunoscută în Ţara Sfântă. Fiind nevoit să părăsească Locurile Sfinte din cauza invaziei arabilor, cuviosul Iosif, împreună cu ucenicii, s-a întors în Moldova, la Mănăstirea Bistriţa, şi s-a aşezat cu obştea pe un munte înalt din apropierea acesteia, fiind primul sihastru cunoscut în acel loc şi întemeietorul Schitului Bisericani (al evlavioşilor).” 
Sfântul Cuvios Chiriac de la Bisericani a trăit în secolul al XVII-lea, fiind originar de pe Valea Bistriţei. A intrat de tânăr în obştea Mănăstirii Bisericani şi a petrecut 60 de ani din viaţă în aspre nevoinţe într-o peşteră greu accesibilă din apropierea chinoviei sale. Nevoinţele sale i-au fost cunoscute şi mitropolitului Dosoftei al Moldovei, care a consemnat în lucrarea “Viaţa şi petrecerea sfinţilor” pe “părintele Chiriac de la Bisericani, gol şi ticăloşit în munte 60 de ani”. Moaştele lui au fost aşezate în peştera în care a trăit, peşteră ce se poate vedea şi astăzi şi în care s-a amenajat, mai târziu, un paraclis în cinstea lui. 


Imagini LIVE de la malul mării. Ce se întâmplă chiar acum în Portul Tomis. 600 de oameni, în PERICOL

Imagini LIVE de la malul mării. Ce se întâmplă chiar acum în Portul Tomis. 600 de oameni, în PERICOL 442
S-a dezlănţuit dezastrul la malul mării. Vântul bate în rafală cu peste 80 km/h în larg, iar valurile ating înălţimi ameţitoare înainte să se spargă de ţărm.

O navă de pasageri, cu 600 de americani la bord, a cerut ajutorul Căpităniei Constanţa pentru a acosta în port, însă din cauza furtunii stârnită pe mare, i-a fost imposibil căpitanului să ajungă în port.

Manevrele de acostare au eşuat, astfel că autorităţile porturare au decis că este mai sigur pentru navă şi pasageri ca ambarcaţiunea să fie în rada portului.

Aici puteţi vedea IMAGINI LIVE DIN PORTUL TOMIS.

FIERBE pământul la Galaţi. Trei plăci tectonice se zguduie în adâncuri, iar oamenii se tem de o CATASTROFĂ

FIERBE pământul la Galaţi. Trei plăci tectonice se zguduie în adâncuri, iar oamenii se tem de o CATASTROFĂ

Oamenii din localitatea gălăţeană Izvoarele sunt speriaţi de mişcările solului solului din ultima săptămână. Cele 10 cutremure din ultimele zile au atras şi atenţia guvernaţilor. Executivul a anunţat că monitorizează situaţia, iar o echipă de seismologi este deja la faţa locului pentru a afla ce se întâmplă acolo.

Localnicii din satul Izvoarele trăiesc cu spaima că vor cădea casele peste ei după ce pământul s-a cutremurat de mai multe ori în ultima săptămână.

Ingroziti, oamenii au iesit pe uliţele satului ca sa ceara ajutor autorităţilor.

Seismologii au venit la Izvoarele să monitorizeze situaţia.

În anii trecuţi, în zonă au avut loc alunecări de teren, fenomenul fiind oprit în 1997, în urma unor lucrări.


CUTREMUR în America! SUA au intrat în INCAPACITATE DE PLATĂ. "Am putea fi martorii unei PRĂBUŞIRI ISTORICE"

CUTREMUR în America! SUA au intrat în INCAPACITATE DE PLATĂ. "Am putea fi martorii unei PRĂBUŞIRI ISTORICE" 442
Senatul american a respins luni seară, cu două ore şi jumătate înaintea unui eventual blocaj guvernamental, un nou proect de lege a bugetului adoptat cu puţin timp înainte de Camera Reprezentanţilor. Casa Albă le-a ordonat agenţiilor federale americane, luni, cu puţin timp înainte de miezul nopţii (07.00 ora României), să îşi înceteze activităţile, Congresul nereuşind să voteze un buget înaintea orei limită.

S-a întâmplat pentru prima dată în ultimii 17 ani.


Statul federal este constrâns să îşi înceteze activităţile, în lipsa unui buget în SUA 

"Din nefericire, nu avem o indicaţie clară potrivit căreia Congresul va acţiona la timp pentru ca preşedintele să semneze o rezoluţie bugetară până la sfârşitul zilei de mâine, 1 octombrie 2013", a anunţat Sylvia M. Burwell, directoarea biroului răspunzător de buget al Casei Albe.  

"Agenţiile trebuie, prin urmare, să îşi execute planurile pentru o încetare ordonată a activităţilor în absenţa bugetului", a explicat ea.
 

Peste 800.000 de funcţionari federali consideraţi neesenţiali dintr-un total de peste două milioane, ar trebui să intre în concediu forţat fără plată începând de marţi dimineaţa.

Efectivele administraţiei se vor reduce la minimul vital, unele agenţii urmând să funcţioneze cu doar 5 la sută din efective.

Executivul american nu a putut decât să constate impasul în care se afla Congresul luni seara, în apropierea începutului exerciţiului bugetar 2014, marţi la miezul nopţii (07.00 ora României), şi înaintea căruia Congresul a aprobat credite pentru a se asigura că statul federal poate funcţiona normal.

După două respingeri, luni, de către Senatul american a unor proiecte de lege finanţate şi elaborate de Camera Reprezentanţilor, liderii republicani au anunţat luni seara că vor vota încă o dată, în cursul nopţii, un text considerat inacceptabil de democraţi, deoarece distruge legea privind reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama.

Serviciile consulare americane vor continua, într-o primă fază, să emită vize străinilor doritori să intre în Statele Unite, chiar şi în cazul unui blocaj al statului federal luni seară, a asigurat Departamentul de Stat. "Activităţile biroului de afaceri consulare vor continua local şi în străinătate, ceea ce înseamnă că vor continua să livreze vize şi paşapoarte", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki.

Sute de mii de funcţionari americani nu ştiu dacă marţi dimineaţă vor sta acasă, soarta lor depinzând de un eventual acord în ultimul moment al Congresului pentru a evita un blocaj al statului federal.

Însă Psaki a asigurat că ministerul său, într-o primă fază, va fi puţin afectat de blocajul serviciilor publice.

"Dacă va exista un blocaj guvernamental, activităţile Departamentului de Stat şi ale (agenţiei federale de ajutor internaţional) USAID vor putea continua în mod limitat pentru o perioadă scurtă", a declarat Psaki, în special din cauza faptului că bugetul pentru anul 2012-2013 a fost alocat în totalitate de abia în martie.

Se întâmplă în aceste momente în BUCUREŞTI. "E verde şi nu ai unde să te duci!" Meteorologii ne dau verdictul: "Ce e mai rău abia acum urmează"

Se întâmplă în aceste momente în BUCUREŞTI. "E verde şi nu ai unde să te duci!" Meteorologii ne dau verdictul: "Ce e mai rău abia acum urmează" 442
UPDATE: Ploile torenţiale care au căzut în ultimele ore din Bucureşti au generat blocaje uriaşe în trafic. Se circulă cu dificultate pe mai multe artere, iar precipitaţiile îngreunează considerabil traficul.



Plouă de aproape 48 de ore în mai multe zone din sudul ţării. 9 judeţe sunt sub cod portocaliu de ploi şi vijelii iar alte 13 sunt sub cod galben. În aceste zone sunt aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metrul pătrat şi vijelii puternice. 

Efectele ploilor au apărut deja. În judeţul Teleorman, mai multe gospodării au fost inundate iar la Alexandria şi Constanţa, vântul puternic a rupt mai mulţi copaci. 

Tot la malul mării, vântul bate cu putere şi a pus la pământ mai multe panouri publicitare. În plus, autorităţile portuare au sistat toate manevrele navelor. 

Un copac înalt de câţiva zeci de metri a fost smuls din rădăcină de vânt chiar în centrul oraşului Constanţa. A culcat la pământ firele de înaltă tensiune şi a căzut peste un chioşc. Din fericire nimeni nu a fost rănit. 

Un alt copac a fost doborât de vând pe o stradă din Alexandria şi a blocat circulaţia.  Vântul puternic pune probleme şi marinarilor, iar activitatea în porturi a fost întreruptă din cauza rafalelor de vânt. 

Din cauza ploilor două gospodării din judeţul Călăraşi au fost inundate, iar pompierii încearcă să ia toate măsurile pentru ca apa să nu intre şi în casele oamenilor. 

În Dâmboviţa, angajaţii primăriilor sunt în gardă pentru a intervenii oricând. 

Meteorologii nu au veşti bune: ploile şi vântul vor continua şi în următoarele zile. 


 Ploile au făcut ravagii şi în capitală şi în comunele din împrejurimi.  Canalizările au cedat, iar străzile au fost acoperite de ape.  O maşină care transporta marfă a rămas blocată pentru mai multe ore într-o localitate de lângă Bucureşti. Primăria Capitalei spune că se acţionează cu motopompe şi sute de oameni, în mare parte pompieri şi jandarmi, sunt pregătiţi să intervină. 

Apa a pus stăpânire pe o strad din comuna Pantelimon unde o maşină care transporta marfă a rămas blocată.  Şoferul a încercat ore întregi să-şi scoată camionul din noroi.

Într-un complex rezidenţial din Popeşti-Leordeni străzile aratau precum râurile. 

În urma ploilor abundente, gropile adânci de pe unele străzi din Capitală s-au umplut deja. 
Primarul Capitalei a dat asigurări că în zonele cu risc de inundaţii din Bucureşti sunt pregătite motopompe, pentru evacuarea apei.

În plus, mii de poliţişti sunt pregătiţi să intervină în Capitala şi judeţele unde vor fi probleme. 

Familia secretă a lui Isus (Sub. RO)



    Aceasta este povestea conspiraţiei pe care a ratat-o Dan Brown. Mai semnificativă decât „Codul lui Da Vinci”, este o poveste care a fost ascunsă pentru mai mult de 2000 de ani. Datează încă de la începuturile creştinismului şi, dacă este aevărată, ar putea zgudui întreaga lume a creştinismului.
   Este povestea unor oameni, cei mai apropiaţi de Isus Hristos, rudele lui de sânge. Acest film documentar decodează Biblia şi alte texte antice pentru a revela, pentru prima oară, adevărata poveste a familiei lui Isus. Realizatorii documentarului cred că Isus a avut fraţi şi surori, veri, mătuşi, unchi şi nepoţi, o familie mare, care a existat cel puţin 300 de ani după moartea Sa şi care a jucat un rol esenţial în fondarea creştinismului.
   Mesajul ei original a fost, însă, prea periculos pentru noua religie. Biserica oficial i-a răpit realizările şi a încercat s-o şteargă din poveste.

Sursa: Filme documentare

Vizionare documentar online: Familia secretă a lui Isus (subtitrare RO)



http://spiritualitate-ezoterism.blogspot.ro/2013/09/familia-secreta-lui-isus-sub-ro.html