sâmbătă, 12 octombrie 2013

Apologia Adevarului



Traim vremuri in care adevarrul e umbrit de minciuna,falsitate,reacredinta,nonvaloare
intr-un cuvant o caracatita ce ne intuneca si ne sugruma existenta.Foarte putini
reusesc sa se desprinda de acest paienjanis si sa vada lumina=adevarul gol,golut ca o oglinda de cristal pur.Adevarul este ca o eliberare de toate catusele intunericului.Adevarul e energie pura ce te invaluie intr-o calda si tainica binecuvantare.Adevarul e calea inimii si a iubirii neconditionate.Adevarul e energia
sferelor inalte.Adevarul e informatie si cunoastere.
Adevarul e speranta si libertate.Adevarul devine arma cand scopul e inalt si credinta autentica.Adevarul devine o bijuterie de pret in mainile creatorilor cand iti
doresti un viitor radios,fara tenebre.Cuvantul adevar e magie pentru cei ce fac din
el un tel,un ideal.Adevarul deschide culoarele energiei schimbarii la brat cu omul
nou pe treptele evolutiei spirituale.Adevarul e cantecul acestui timp.Sa-l ascultam,sa-l invatam pentru a ne uni inimile.
Sa-l primim cu caldura si bucurie ca pe o planta noua,ca pe o floare delicata.
Schimbarea porneste din voi,acordati-va inima la adevar si lumina.
Dezbracati-va de haina fricii,lasati angoasele,gandurile negative si traiti in iubire si
adevar.Lasati mintea sa zboare,puneti-va imaginatia la treaba,iubiti tot ce va inconjoara inclusiv amimalutele si pasarile si rugati-va mult pentru a fi mai aprope
de divinitate.Asa o sa disipati tot raul si intunericul ce va inconjoara.
Pace si iubire!
Citate despre ADEVAR
Iubeste adevarul,dar iarta greseala(Voltaire)
Adevarul este un fruct care nu trebuie cules decat daca este bine copt.(Voltaire)
Sa ne ferim de a vesti adevarul celor care nu sunt in stare sa-l asculte.(Rousseau)
Adevarul este ca o torta care straluceste in ceata fara sa o risipeasca,(Helvetius)
Adevarul este soarele inteligentei.
Numai adevarul este vesnic.(Vauvenargues)
Adevarul este ca roua cerului:ca sa-l pastrezi curat,trebuie sa-l aduni intr-un vas 
curat.(Bernadin de Saint-Pierre)
Un singur lucru se repeta vesnic,fara a inceta de a fi nou si fecund:adevarul.
(Lacordaire)
Cand si adevarul si eroarea se afla in libertate,nu eroarea este cea care triumfa.
(Roger Martin du Gard)
Adevarul este ceea ce simplifica lumea,nu ceea ce creeaza haosul.
(Antoine de Saint-Exupery)

Adevarul te orbeste ca si lumina.(Albert Camus)


Ţara Luanei - videodrumetii

Buzăul deţine pe teritoriul său o zonă care atrage ca un magnet turişti pasionaţi de istorie şi mister deopotrivă. Este vorba despre acea porţiune din munţii Buzăului care ascund între crestele lor misterioasele aşezări rupestre de la Nucu, Aluniş şi Ruginoasa, cât şi legendele din jurul lor, păstrate din timpuri îndepărtate, în memoria generaţiilor de localnici.

Una dintre legende, cunoscută de mai toţi bătrânii din Colţi şi Bozioru, vorbeşte despre Ţara Luanei, nimic altceva decât numele pe care lumea lor, mărginită de ziduri de piatră, îl purta odinioară. Nu există turist în zonă care să nu fie fascinat de această legendă, povestită de bătrâni sau de ghizii din comună, cum este Diana Gavrilă, o tânără care şi-a dedicat mulţi ani culegerii de legende şi, mai nou, activităţii de călăuzire a turiştilor prin ţinutul aşezărilor rupestre. 

Diana a învăţat cuvânt cu cuvânt legenda Luanei, pe care a auzit-o la bătrâni în variante foarte asemănătoare între ele. O povesteşte la fel de fidel fiecărui curios care se încumetă să viziteze ansamblul rupestru format din bisericuţa lui Iosif, chilia lui Dionisie Torcătorul, Agatonul mic şi Agatonul mare sau grota Fundul Peşterii, pe pereţii cărora se află incizate misterioasele scrieri încă nedescifrate şi simboluri străvechi, precum crucea malteză, peştele paleocreştin sau pumnalele Akinakes.
„Ţinuturile acestea, care sunt cunoscute pentru ansamblul religios de aşezări rupestre, le
 mai putem numi, metaforic, Ţara Luanei. Lucrul acesta se datorează unei legende, culeasă din zonă, din rândurile celor mai în vârstă, care nici nu mai există printre noi.
Legenda vorbeşte de o fiinţă atotputernică, un 
bătrân de demult, un înţelept al timpurilor, stăpân nu numai al meleagurilor ci şi al unei cetăţi cu ziduri care atingeau cerul. Această cetate se pare că era străjuită zi şi noapte de un soare strălucitor, aidoma astrului zilei. Cei ce trăiau acolo erau netemători de moarte. În această poveste este amintită prezenţa izvoarelor tămăduitoare, Luana fiind cel care cunoştea leacul lor, având grijă ca de fiecare dată să-i tămăduiască pe cei răniţi în războaie. Cei ce se încumetau să folosească singuri leacul se îmbolnăveau şi mureau”, ne povesteşte Diana. 

Diana Gavrilă este convinsă că legenda izvorăşte din fapte reale şi are şi argumente pentru asta. „
Ştie toată lumea că zona rupestră Nucu este o adevărată vale a apelor tămăduitoare, susurând un izvor cu proprietăţi tămăduitoare şi care în vremea lui Ceauşescu ar fi fost verificată iar în urma brevetului obţinut ar fi fost ridicat acel stabiliment balnear de la Fişici”, spune ghidul nostru. Tânăra care a ascultat variantele poveştii despre Ţara Luanei de la bătrâni îndrăzneşte chiar să emită ipoteza că legenda este de fapt o frântură de istorie străveche a zonei. „Dacă ar fi să tălmăcesc această poveste, aşspune că ea nu face decât să amintească clar legăturile noastre cu cea mai veche civilizaţie a lumii, civilizaţia sumeriană. Spun asta nu prin prisma faptului că cineva ar fi venit din Sumer şi ar fi lăsat urme în zona munţilor Buzăului ci că, de fapt, poporul presumerian ar fi poporul pelasgic, cel în rândul căruia era obiceiul de migrare către alte teritorii atunci când creşteau numeric. Mama bătrână, fiind perioada matriarhatului, conducea tribul împreună cu un iniţiat. Luana, dacă ar fi să discutăm pe marginea acestui nume, nu îl regăsim decât în civilizaţia sumeriană, ca şi divinitate, venind de la Luanu, creatorul zeilor, ceea ce pentru noi ar însemna Dumnezeu, dar în acelaşi timp figurează şi ca rege pământean”, ne spune Diana Gavrilă, ghidul turistic din Colţi care este şi licenţiată în istorie.

Ţara Luanei, vegheată de Babele de la Ulmet 

Curenţii de aer, ploile dar şi mâna lui Dumnezeu au făurit, de-a lungul anilor, pe creasta unui deal din comuna buzoiană Bozioru, o formaţiune stâncoasă extrem de stranie, compusă din pietre rotunde, parcă şlefuite de un meşter pietrar. Localnicii dar şi primii geografi care au luat contact cu aceste stânci le-au numit Babele de la Ulmet, pentru că seamănă izbitor cu cele din Masivul Bucegi. Odată ajunşi în centrul comunei Bozioru, oricare dintre localnici îţi poate deveni ghid turistic. Dacă vii în zonă, tresari la vederea fiecărei ciudăţenii a naturii, de care dai la tot pasul. După o călătorie pe uliţele înguste de munte de la marginea comunei Bozioru spre Valea cu Teiu, traseul continuă preţ de 20 de minute către creasta Babelor de la Ulmet. O piatră perfect rotundă anunţă apropierea de suratele mai mici ale Babelor din Bucegi. După o luptă aprigă cu mărăcinii, turiştii care ajung în zonă pot admira frumuseţea stâncilorîn formă de ciuperci frumos şlefuite parcă de misterioşi meşteri pietrari. Cea mai înaltă dintre babele de la Ulmet are doi metri. Ciudat este că formaţiunea stâncoasă se află pe un platou de nisip, izolat, iar unele dintre stânci sunt perfect ovale, iar altele au forma unor farfurii zburătoare.„Seamănă cu Babele din Bucegi şi nu-şi explică cum s-au format pietrele astea deşi unii învăţaţi zic că au fost făcute de apă şi vânt. Eu le ştiu de mic copil şi e păcat că nu ştie lumea de frumuseţile astea”, întăreşte localnicul Paul Cernea. Frapează însă unele forme perfect rotunde ale câtorva stânci care stau pe jumătate îngropate în nisipul moale din vârful dealului aruncate parcă în urma unui război între titani. Numeroase bloguri au fost create special pentru discuţii în spaţiul virtual despre Ţara Luanei, Aşezările Rupestre sau Babele de la Ulmet. Iată impresiile unei turiste, după o vizită în Munţii Buzăului, postate pe blogul romaniamegalitica: „Acolo, la Fundul Peşterii, văzusem pe pereţi desenate mulţime de pumnale, vârfuri de săgeată şi de lance orientate cu vârful în sus, între care erau figurate zeci de linii.Profesorul Vasile Boroneanţ spune că sunt pumnale de tip Akinakes, tipice perioadei sec. VI-IV înainte de Hristos. Imaginea este impresionantă si parcă ilustrează, într-adevăr, un atac, un război, poate chiar trâmbe de foc.
Fundul Peşterii este încadrat în Lista Monumentelor cu datarea în sec. XVI-XIX! "Sumerienii aveau 12 zei-regi",
 "Când între ei se năştea un alt zeu, cel mai bătrân trebuia să plece. Iar Luana e atestat, a fost unul dintre regii Sumerului, prediluvian, al treilea la număr. De altfel, numele acesta e străin de noi, nimeni nu îl poartă, el apare doar în legendă".

 In tara Luanei se scria in piatra topita si tot in aceasta piatra se scobeau lacasuri pentru constructii.
Fotografiile facute de DIANA GAVRILA m-au impresionat datorita 
faptului ca se afla intr-o zona in care predomina piatra topita, unde muntele insasi este din piatra topita. Apa care se scurge printre aceste crapaturi a creat imagini de vis dar intrebarea cea mai importanta care trebuie pusa este: ce cataclism sau arma nimicitoare a provocat topirea pietrei?? Sa fie vorba despre razboiul atomic din timpurile antice despre care am mai vorbit? 
Daca in acele locuri a existat un razboi nuclear atestat la nivel global de vedele indiene, de sumeri, de egipteni, de incasi, de maya, atunci a fost un razboi care trebuia sa distruga ca intotdeauna natiunile care deranjau.

 Tara Luanei, Biserica lui Iosif, Trovantii, Grota Fundul Pesterii, Chilia lui Dionisie, videodrumetie cu Diana Gavrila si Florin Racoci.

 








Thanks for music by:
Enya-Caribbean Blue (Remastered 2009)
Enigma-Return To Innocence 
Kitaro-Dawning(Rising Sun) 
Lesiem-Lesiem

surse
http://adevarul.ro/locale/buzau/foto-video-turism-poveste-Tara-luanei-tinutul-asezarilor-rupestre-muntii-buzaului-1_51b0f77dc7b855ff56669b97/index.html#
http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2013/09/16/tara-luanei-ne-dezvaluie-secrete-noi/

Trasee turistice



Planeta locuita de extraterestri inainte de o apocalipsa cosmica

Dovezi ale unei apocalipse dintr-un sistem planetar asemanator cu al nostru au fost descoperite de astronomii de la Universitatea Cambridge in vreme ce studiau o stea (GD 61) pe cale de a muri. Ramasitele unui asteroid continand apa sugereaza ca, in urma cu sute de milioane de ani, acel sistem a gazduit planete cu un habitat asemeni pamantului. Orice forme de viata inteligenta care au existat acolo fie au plecat -presupunand ca ajunsesera sa stapaneasca tehnologia necesara calatoriilor spatiale - fie au disparut atunci cand soarele lor a explodat si s-a transformat apoi intr-o stea alba pitica.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca, peste circa sase miliarde de ani, astronomii extraterestri ce vor studia ramasitele soarelui nostru vor ajunge la aceeasi concluzie. Asemeni stelei albe pitice GD 61, soarele este destinat sa piara extinzandu-se mai intai sub forma unui "gigant rosu", apoi despartindu-se de straturile sale exterioare si contractandu-se intr-o masa extrem de densa de numai cateva mii de kilometri in diametru. Soarele pe moarte va radia ceea ce a ramas din caldura sa timp de miliarde de ani inainte de a sfarsi intr-o stea pitica neagra.

Astronomii care au studiat lumina emisa de GD 61, localizata la 150 de ani lumina de pamant, au detectat o abundenta de elemente precum magneziu, siliciu si fier, dar si un mare procent de oxigen, ce indica mari cantitati de apa. Oamenii de stiinta au apreciat ca numai un mare asteroid, bogat in apa sau o planeta minora pot explica aceste observatii. Probabil ca un imens asteroid, cu cel putin 90 de kilometri in diametru, a fost atras de gravitatia stelei albe pitice, fiind apoi faramat in bucati. Daca un astfel de corp ceresc a existat intr-un sistem planetar, este de asteptat ca acolo sa se fi aflat si planete acoperite cu apa, asemanatoare Terrei. Intrucat numai 0,02% din masa pamantului consista din apa, oceanele care ii acopera suprafata au fost probabil formate in urma impactului cu asteroizi si comete continand multa apa.

Doctorul Jay Farihi, de la Institutul de Astronomie apartinand de Universitatea Cambridge, a declarat, "Descoperirea apei intr-un mare asteroid da de inteles ca au existat blocuri stancoase ale unor planete locuibile in sistemul GD 61, dar si un numar consistent de stele asemanatoare soarelui. Aceste blocuri bogate in apa, si planetele terestre pe care le-au alcatuit, pot fi de fapt un lucru comun, intrucat un sistem nu poate crea corpuri ceresti precum asteroizii fara a construi si planete, iar GD 61 a avut toate ingredientele pentru a furniza o multime de apa pe suprafetele lor. Rezultatele noastre demonstreaza ca a existat cu siguranta potential pentru planete locuibile in acest sistem exoplanetar."

Asteroizii sunt alcatuiti in special din blocuri apartinand unor planete stancoase. Apa a reprezentat mai mult de un sfert din masa asteroidului care se crede ca si-a avut orbita in GD 61.
In sistemul nostru solar, giganticul asteroid Ceres contine proportii asemanatoare de apa sub forma ghetii de la suprafata. Excesul de oxigen si ramasitele inconjurand GD 61 au fost detectate utilizand spectografe de ultima generatie care recunosc "semnaturile" elementelor chimice din lumina. Astronomii au facut observatiile de mai sus folosind telescopul spatial de la Hubble si telescopul Keck din Hawai.

In perioada sa de glorie, inainte de a deveni o stea alba pitica in urma cu 200 de milioane de ani, steaua GD 6 a avut aproximativ de trei ori mai mult decat masa soarelui. Astronomii cred ca planete gigantice, precum Jupiter is Saturn, pot supravietui si la limitele exterioare ale sistemului solar. Gravitatia lor probabil ca deviaza orbita asteroizilor si ii aduce indeajuns de aproape de o stea alba pitica pentru a fi faramitati. "Acest fapt sprijina ideea ca, la origine, steaua a avut un mare numar de planete terestre si, probabil, planete gazoase gigantice ce o orbitau, un sistem complex asemeni cu al nostru," a conchis dr. Farihi.

Sursa: Mirror / http://www.diane.ro

DACII DIN CURBURA CARPAŢILOR

DACII DIN CURBURA CARPAŢILOR
Prof. Adriana Grigorescu

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe), Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeul Judeţean de istorie Braşov, Muzeul Judeţean Buzău, Muzeul Secuiesc al Ciucului (Miercurea Ciuc), Muzeul Naţional Secuiesc (Sf. Gheorghe) şi Muzeul Brăilei au organizat în oct. 2010 la Brăila expoziţia arheologică Dacii din Curbura Carpaţilor cu ultimele descoperiri.
Şase sit-uri situate de o parte şi de alta a Carpaţilor de Curbură au fost cercetate de arheologi:
1. Cârlomăneşti-Cetăţuia (Valea Buzăului) şi 2. Pietroasa Mică Gruiu Dării; 3. Olteni Cariera de nisip şi 4. Covasna Cetatea Zânelor; 5. Ormeniş Tipia Ormenişului şi 6. Racoşul de Jos Piatra detunată(Braşov). Sunt atestate pentru perioada, sec. I
î.Hr. – sec. I d.Hr., excepţie, Olteni (Covasna) sec. IV-III î.Hr. Prin artefactele descoperite se dovedeşte omogenitatea şi unitatea culturii geto-dacice prin numărul mare de aşezări şi fortificaţii, cu viaţă economică şi socială înfloritoare.
Carpaţii de Curbură au facilitat mişcarea oamenilor şi a comunităţilor prin faptul că sunt
brăzdaţi de ape şi pasuri relativ uşor de străbătut.
Ieri, drumeţi, meşteri, negustori au mers cu pasul, carul şi călare.
Descoperirile arheologice constau în vase ceramice, unelte, arme, podoabe, monede şi obiecte de import greceşti şi romane (oglinzi, mărgele, fibule, vase).
1. Dacii din Ţara Bârsei (arheolog Florea Costea)
Recenta ediţie a Repertoriului arheologic al Judeţului Braşov consemnează circa 630 aşezări omeneşti sigure şi 102 puncte cu locuiri probabile. Cele mai numeroase sunt din epoca bronzului (142) şi a 2-a epocă a fierului (133).
Multe aşezări sunt pe terase (53), pe dealuri aşezări fortificate (15) – Breaza, Buneşti, Crizbav, Râşnov (Cumidava).
Fortificată cu zid este cetatea de la Tipia Racoşului, iar cea de la Piatra Detunată are şanţuri, valuri, ziduri cu turnuri.
O notă aparte are şi fortificaţia de la Pietrele lui Solomon, ce foloseşte avantajele unui crater natural şi a unui pârâiaş de munte (are suprafaţa de 3 ha).
Aşezarea de la Râşnov (Cumidava este amintită în Geographia lui Claudiu Ptolemeu.
Dacii cumidavensi făceau parte din neamul cotensilor, de la care s-au păstrat 28 de cuvinte de origine traco-dacică atestate numai în Ţara Bârsei.
O descoperire deosebită este cea de la Tipia Ormenişului, un deal de 755,9 m altitudine, situat în stânga râului Olt, în defileul din Munţii Perşani.
În sec. I î. Hr. aici a fost ridicată o puternică cetate şi peste 100 de locuinţe. Zidul clasic dacic este gros de 2 m folosind lespezi şi blocuri de calcar din zonă. Construcţia este în terase, tip zigurat cu 3 platforme sanctuar, ce constituie centrul religios pandacic (sec II î.Hr.), înfloritor pe vremea lui Burebista şi care a continuat până la cucerirea romană. Primul sanctuar este dreptunghiular (11/10m), al 2-lea – circular (14-14,50m) este central şi al 3-lea – cu aliniamente de baze de coloane din tuf vulcanic – în 3 şiruri lungi şi fiecare cu 10 sau 6 coloane. Lungimea totală a complexului este de 32 m (este asemănător celui de la Piatra-Roşie din Munţii Orăştiei).
2. Comunitatea dacică de la Olteni (Covasna) sec. IV-III î.Hr. (arheolog Valeriu
Sârbu – Brăila)
S-a descoperit şi cercetat o locuinţă de suprafaţă, cu formă aproape ovală. S-au evidenţiat 2 vetre ovale, fragmente arse de lut şi lemn, pietre sparte, oase de animale. Inventarul include şi o râşniţă primitivă, 7 fusaiole şi vase ceramice modelate cu mâna, vase borcan, oale cu 2 toarte, căni, castroane, ceşti. Decorul vaselor este format din brâuri alveolate sau crestate.
Ca piese individuale: un mosorel în formă de clepsidră şi un ac de cusut din bronz.
În necropolă s-au găsit vase ceramice (50), vârfuri de săgeată cu 3 muchii din bronz, un pumnal din fier şi 2 mărgele de sticlă. Ca rit de înmormântare este întâlnită atât incineraţia cât şi inhumaţia.
Aşezarea a existat şi în timpul stăpânirii romane, ceea ce arată o îndelungată locuire
dacică în zonă.
3. Cetatea Zânelor de la Covasna (arheolog Viorica Crişan) este situată în Munţii
Breţcului, la cota 930 m, cu o amplasare strategică de excepţie. Ca mărime şi grandoare
este asemenea celor din zona regală, de la Costeşti şi Piatra Roşie.
Acropola sau inima cetăţii au forma ovală şi suprafaţa de 700 mp. Zidul terasei a IIa
este apreciat la circa 8 m lăţime sub formă de bastion pătrat. În total sunt 4 terase.
S-a descoperit multă ceramică, între care fructiere, capace, ceşti, pahare, unelte (cuţite, cuie, piroane, dălţi, fusaiole), piese de podoabă (brăţări, cercei, mărgele de sticlă, oglinzi), arme, monede greceşti şi romane.
Din măreţia acestei falnice cetăţi dacice a rămas doar un munte de ruine legendare.
4. Dava de la Cârlomăneşti – Buzău (arheolog Sebastian Matei)
Situl arheologic a fost cunoscut de Al. Odobescu din 1871. Aşezarea este plasată pe un platou de formă ovală, neregulată, cu o suprafaţă de cca 7500mp, având la vest terasa înaltă a râului Buzău. A fost locuită intens din epoca bronzului, devenind în epoca lui Burebista o importantă davă – centru politic, economic şi religios pentru comunităţile geto-dacice din zonă. Au fost descoperite pietre-altar, vase ceramice, unelte, monede, fragmente antropomorfe din lut ars reprezentând lupi, mistreţi, cerbi şi păsări, precum şi bărbaţi în postura de războinici călare. Acestea sunt unice în spaţiul locuit de geto-daci, ele reprezentau fie divinităţi şi animale totemice sau ofrande simbolice.
Bogăţia comunităţii geto-dacice de la Cârlomăneşti este dovedită de găsirea podoabelor
din fier, argint, aur, piese de harnaşament şi arme.
Tezaurul monetar conţine124 de monede de argint tip Vârteju-Bucureşti, făcute în cadrul
unui atelier local.
Un fragment de la un vas de provizii cu inscripţie în limba greacă ne arată că era proprietatea basi-leoss B…, deci a unui rege ce a stăpânit aceste ţinuturi şi poate chiar a avut sediul la Cârlomăneşti.
Un alt fragment reprezintă un bust de bărbat îmbrăcat în armură. Ar putea fi regele
Burebista?
5. Pietroasa Mică Gruiu Dării – Buzău (arheolog Valeriu Sârbu – Brăila)
Cuprinde importante vestigii din eneolitic (Culturile Cucuteni B şi Cernavodă I) şi din
epoca bronzului (Cultura Monteoru) – mileniile 3-2 î.Hr.
În sec. I î.Hr. – sec. I d.Hr. a existat aici o aşezare dacică fortificată cu un val de pământ cu miez din piatră şi o palisadă din lemn. Incinta de formă tronconică este la cota de 534 m pe Masivul Istriţa cu pante abrupte pe 3 laturi şi vizibilitate spre câmpia din sud-est. Zidul are o lăţime de 2-2,20 m.
Dar, din sec 4-3 î.Hr. a existat o aşezare cu un bogat şi variat inventar arheologic: fibule
de tip tracic, mărgele din sticlă, vârfuri de săgeţi, greutăţi de lut, o monedă histriană, amfore greceşti din Heraclea Pontică, Sinope, Thasos.
Vasele getice de tip tronconic din argilă sunt modelate cu mâna şi ornamentate cu brâuri în relief. A fost descoperit şi un sanctuar cu numeroase vetre ce atestă cultul soarelui şi cel agrar. Aveau şi cultul căminului, dovedit de prezenţa unor locuinţe cu bogat inventar.
Gruiu Dării a fost un centru regional de cult al dacilor.
Măreţia civilizaţiei dacice este susţinută şi de prezenţa celor două tezaure de referinţă: cel de la Surcea (comuna Zăbala – Covasna) datat în sec II-I î.Hr. ce cuprinde falere, cupe, lingouri de argint, 6 nicovale de fier, vase de lut, fructiere modelate cu mâna, păstrat la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti şi cel de Sâncrăieni, Judeţul Harghita (sec I î.Hr.), cu obiecte de argint în greutate de 3,650 Kg: 2 brăţări masive, o fibulă, 2 monede, 15 vase (cupe şi pocaluri cu ornamente aurite), păstrat tot la Bucureşti.
Prin artefactele descoperite este marcată frumuseţea şi unitatea culturii geto-dacice.

Care este puterea demonilor?

images
Darurile lui Dumnezeu nu pot fi luate inapoi“, citim in Romani 11:29, de unde putem deduce ca demonii nu si-au pierdut insusirile de pe vremea cand erau ingeri, ci doar Slava lui Dumnezeu de deasupra lor, cum bine spune Paisie Aghioritul. Asadar, puterea lor este mai mare decat a oamenilor, fapt demonstrat si de salbaticia prin care i-au darmat casa lui Iov, i-au omorat copiii si i-au pustiit agoniseala. In toate cazurile de posedare demonica se vadeste aceasta puterea supraomeneasca, precum si in aparitiile amagitoare si atat de seducatoare  ale sirenelor, ielelor samd. Asa cum ii numeste apostolul Pavel, demonii sunt stapanitori, iar evanghelistul Matei ii descrie ca  avand puterea peste “toate imparatiile lumii” . Insusi parintele Cleopa descrie o intalnirea a sa cu diavolul care luase infatisare de lumina, pretinzandu-se Hristos.
In Apocalipsa, demonii se organizeaza si duc un aprig razboi cu legiunile arhanghelului Mihail. Capatenia ingerilor cazuti, Satana, apare ca un balaur cumplit, care doar cu coada sa poate prabusi pe pamant, o treime din stelele cerului. El are si capacitatea de a-i transmite puterile sale lui Antihrist. Regasim in scrierile apostolului Iuda cearta dintre diavol si arhanghelul Mihail, pentru trupul proorocului Moise. Insa conform Sfintei Scripturi, demonii se misca mereu in hotarele randuite de Dumnezeu. Avva Amon spune ca ispitele nu se intampla pentru ca le doreste diavolul, ci pentru ca le ingaduie Dumnezeu.
Iisus, Cuvantul lui Dumnezeu intrupat, inaintea patimirilor Sale, l-a vestit pe Petru: “Simone, Simone, iata ca Satana v-a cerut sa va cearna ca pe grau; dar M-am rugat pentru tine ca sa nu-ti piara credinta!” (Luca 22:32). Sf. Ioan Gura de Aur ne spune ca diavolul primeste putere de la noi insine, prin toate abaterile de la ascultarea duhovniceasca. “Daca suntem cu luare-aminte la noi si stam aproape de Imparatul nostru, diavolul se chirceste, iar in razboiul dus impotriva noastra nu depaseste puterea unui copil.” Omul, odata cu caderea si departarea de Tatal, s-a supus prin ascultare diavolului, si aflandu-se fara ocrotirea dumnezeiasca, se lasa ispitit pana cand se vede inlantuit de demoni.
Din razboiul cu omul si duhurile necurate cad invinse si secerate de puterea credintei si a iubirii. Dracii care pierd batalii sunt cuprinsi “de o mare tulburare si mahnire, scrasnind din dinti si lacrimand cu sange. Ii doare, ca pe om o rana vie, se tanguie, se caineaza si fug schelalaind prin vazduhuri, cand se intalnesc cu Sfanta Cruce” scrie Sf. Casian.
Cu harul lui Hristos asupra noastra, toate uneltirile demonice devin zadarnice. De la inceput, diavolul a fost urator si ucigator de oameni, tata al tuturor inselatoriilor si totusi, iata ca suntem vii si apti sa ne razboim cu el, opunand ispitirilor sale, virtutile duhovnicesti haruite noua, prin puterea Credintei in Dumnezeu cel Viu si Atotputernic.
In om, demonul se da de gol, cand ii vorbesti de Hristos, Sfinti Parinti si Mantuire. Atunci se tulbura, se intuneca si spumegand de furie incepe sa baguie cuvinte fara sens.
Sursa: 
http://codulluioreste.ro

Conferinta*Seminar de Noua Medicina Germanica la Iasi intre 22-24 noiembrie cu Dr Crina Veres,




CONFERINŢA si SEMINAR
         Vindecare prin NOUA Medicina Germanica  a  dr.Hamer
Initiere in Bio-Psiho-Energo (Auto)Vindecarea
cancerului si a oricarei boli

Ediţie specială promoţională. DOUĂ SESIUNI.

O conferinţă  speciala rara  în România, cu participarea celei care s-a specializat in multiple domenii ale medicinei alternative( medicina vibrationala, informational energetica, bioenergoterapie, fitoterapie, kinetoterapie si alte tehnici speciale de masaj, terapie sistemica de familie,noesiterapie si psihoanalgezie,autovindecare si autocontrol pe care le preda de peste 10 ani la nivel international) si  al medicinii alopate (urgente, medicina de famile, chirurgie in special oncologica,traumatologie,neonatologie)

Emisiuni inregistrate despre Noua Medicina germanica cu dr. Crina  Veres  aici :
 http://www.youtube.com/watch?v=ms_n8pfXlJY
Acceptarea la Conferinta / curs se face doar cu conditia vizionarii videourilor de mai jos ca sa putem intra cat mai mult in explicatiile la problemele personale sau de interes pentru care veniti

HTTP://AUTOVINDECAREA.BLOGSPOT.RO/2013/07/NOUA-MEDICINA-GERMANICA-CONFERINTA-DE.HTML

HTTP://AUTOVINDECAREA.BLOGSPOT.RO/2013/07/CONFERINTA-IMATURITATEA-EMOTIONALA-SI.HTML


Avantajele Noii Medicini Germanice se adreseaza,atat persoanelor sanatoase, cat si celor care au boli mai mult sau mai putin grave si sunt inestimabile  prin faptul ca nu  exista  termeni de comparaţie cu nici o alta intelegere sau terapie.

  
In cele 3 zile de Conferinta si Seminarii intensive veti primi informatii condensate,explicite si esentiale despre CANCER, BOLI,(Auto)VINDECARE  din :
·         Noua Medicina Germanica(Dr. Ryke Geerd Hamer)
·         Noua Biologie, Neuroplasticitate si epigenetica(Dr.Bruce Lipton)
·         Autovindecare si autocontrol (Dr. Crina veronica Veres)
·         Noesiterapie si Psihoanalgezie(Dr.Angel Juan Escudero)

 Dr. Crina Veronica Veres  are in  palmares :
·         Peste 12 ani de conferinte interne si internationale cu sustinere de lucrari pe teme de vindecari si sanatate
·         Peste 13 ani de studiu si Practica in Cancere si boli grave
·         Peste 15 anui de studiu in Practica din domeniul Nutritiei si Fitoterapiei(cu multiple atestate internationale,universitare si nu in ultimul rand de la vindecatori autohtoni sau de medicina shamanica)
·         Peste 18 ani de studiu si Practica in medicina alopata
·         Peste 19 ani de studiu si Practica pe terapie sistemica de familie
·         Peste 25 de ani de studiu si Practica Arte Martiale, stiluri externe si interne bazate pe disciplina mintii si a trupului.

          Terapeutul si conferentiarul international dr. Crina Veres  

are EXPERIENTA in AUTOVINDECARE a urmatoarelor boli:
Leucemie acuta (1998), anemie feripriva grava(1999), spasmofilie si crampe musculare extrem de dureroase(2000), fractura de coloana vertebrala lombosacrata, paralizia membrelor inferioare si traumatism craniocerebral post accident rutier grav(2003), sinuzita cronica(2003),bronsita cronica(2004), alergie cu  edem facial si glotic/soc anafilactic repetat(2007), adenocarcinom rectosigmoidian cu metastaze ganglionare inghinale si axilare, hepatice si osoase(2007) .In acesti ani s-a autovindecat definitiv si se bucura de o stare de sanatate deplina.
  
Beneficiile participarii  presupun ca vei invata despre metodele:

  Noua Medicina Germanica
  • Cum să identifici conflictul, stadiul de boală și modalitatea de vindecare

• Cum sa faci diferenta dintre un soc conflictual biologic si un conflict psihologic
•  Sa identifici fazele de boala oricand si la oricine si sa anulezi frica de boala si de moarte
  • Sa depistezi legatura Creier-Microbi-Simptome
  • Sa intelegi sensul Biologic al Bolilor/Simptomelor in functie de localizarea lor la nivelul corpului
  • Sa intelegi cum este REVERSIBIL orice process patologic din corpul nostru
  • Sa aplici tehnici de Eliberare Emotionala
·                       Sa intelegi ce este  o foita embrionara cu organele derivate din ea si partea de creier care o coordoneaza si cu toate conflictele ce tin de ea ;vom parcurge in particular diversele parti de organe derivate din endoderm, cea mai veche parte in dezvoltarea embriologica; 
·                     Sa intelegi localizarea tutror  conflictelor multiple asociate in aceasta parte a creierului vechi, adica sindroamele (sindrom=asocierea FazeiVindecare a unui conflict de organ cu FazaActiva a conflictului existential, localizat in trunchiul cerebral si care afecteaza tubi colectori renali cu retentie mare de apa), ce pot pune viata in pericol si cum sa prevenim sau sa tratam aceasta problema majora si urgenta
  
EPIGENETICA de dr. Bruce Lipton
  • Sa constientizam , chiar instantaneu la curs, cum perceptiile noastre modifica citirea genelor din mostenirea noastra genetica si cum adaptarea la mediu poate duce la mutatii spontane,


TEHNICI  de  ELIBERARE  EMOTIONALA

EFT 
este o metoda care indeparteaza inversia psihologica, legata de castigurile secundare pe care le mentinem prin obiceiurile noastre si stimuleaza capetele celor 12 MERIDIANE principale  .
Unde se aplica:
•panica/anxietate, frici/fobii, depresie, furie, dependente (dulciuri, gusturi, alcool, cafea, tigari, droguri etc), ADHD, traume, abuzuri (fizice, emotionale), sindrom de oboseala cronica, stres, insomnie, probleme de vedere, slabire, dureri (cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc), alergii, lupus, psoriazis, tensiune, diabet, astm, disfunctii sexuale, probleme urinare etc 

Ca să poţi participa conferinţele si seminariile
cu dr Crina Veres  din Bucuresti sau Iasi
 înscrie-te acum !
telefon 0726 580568

 Aceste Conferinte si seminarii sustinute de dr Crina Veres  sunt de o valoare unica in  România ,prin care vi se  prezintă informaţii clare, în limbaj comun despre autovindecarea cancerului si a oricarei boli, iar Crina  va raspunde pe tot parcursul conferintei si seminarului intensiv  la INTREBARI LEGATE de ORICE BOALA despre care doriti sa aflati posibilitati de (AUTO)VINDECARE.


Despre activitatea dr. Crinei Veres puteti vedea blogul personal:

 Deloc întâmplător, ideile şi experienţele doamnei dr Crina Veres, iniţiata in Noua Medicina Germanica a dr.  Hamer , au o foarte mare cautare si sunt recunoscute din ce in ce mai multi oameni care inteleg ca orice boala este vindecabila si este vindecabila prin miracolul declansat la nivelul  interior al fiintei.


      Locaţiile  :  IASI si Bucuresti

      Data :        Vineri                                15 Noiembrie 2013 ,BUCURESTI
      Orele :      17:00-20:30                   Conferinta de initiere in Noua Medicina Germanica
                                                                       
     Data :         Samb-Duminica ,        16-17 Noiembrie 2013,  BUCURESTI
    Orele :        9:30 – 18:30                    Seminar Intensiv de Noua Medicina Germanica, 2 zile

    Data            Vineri                                22 Noiembrie 2013,IASI
    Orele :        17:00-20:30                   Conferinta de initiere in  Noua Medicina Germanica

   Data :        Samb-Duminica ,         23-24 Noiembrie 2013,IASI
  Orele :        9:30 – 18:30                    Seminar Intensiv de Noua Medicina Germanica, 2 zile

   CONTRIBUTIA
Contributia la Conferinta este de 100 ron pentru plata pana la 30 Oct 2013 sau 175 ronpentru plata intre 1-12 Noiembrie 2013. Pentru plata dupa 12 Noiembrie contributia este de200 ron.
Contributia  la seminarul intensiv de 2 zile este de 300 ron pentru plata pana la 30 Octombrie 2013 sau 400 ron pentru plata intre 1-12 Noiembrie 2013. Pentru plata dupa data de 12 Noiembrie contributia este de 500 ron.

IMPORTANT! Cei care revin la o conferinta sau seminar  cu dr. Crina Veres  vor achita  doar 50 % din suma.
Reduceri pentru seminar : cuplurile au reducere 200 ron
                                                          Cei cu venituri sub 1000 ron/luna au reducere 100 ron
                                                          Grupurile de peste 4 persoane reducere 100 ron /persoana
 Exista posibilitatea programari unor sesiuni private ,in care dr Crina Veres poate consilia persoanele interesate sa acceseze in cel mai benefic si noninvaziv mod vindecare propriei fiinte.Contributia pentru sedinta PRIVATA este de 100 euro/ora.
  
Vă aşteptăm  acum! Nu putem prevedea locurile disponibile. Intrarea se face pe bază de înregistrare prealabilă prin  e-mail sau telefon la organizator.
 Organizator
Conferinte Spirituale Romania by Genoveva Salvaras
Telefon 0726 580 568