joi, 5 iunie 2014

Descopera: MEDICUL care trateaza CANCERUL cu PUTEREA MINTII



In medicina moderna se aduce tot mai mult in fata ideea ca psihicul prezinta o influenta puternica asupra starii de sanatate, existand chiar stiinte care cauta legaturi in starea psihica si starea de sanatate (ca psihosomatica de exemplu).

De curand un grup de cercetatori chinezi au emis de asemenea o ipoteza cum ca am putea influenta cancerul prin puterea mintii – vezi articolul Video incredibil: Un grup de medici chinezi vindeca cancerul cu puterea mintii!
Insa in acest articol vrem sa te invitam la o analiza mai amanuntita a ta, dar si a ideilor si convingerilor in care traiesti. Iti vom vorbi asadar despre un medic cu numeroase cercetari, care a descoperit fortele interioare pe care omul le are pentru a se autovindeca.


Medicul care trateaza cancerul cu puterea mintii si cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicini Germice

Medicul german Ryke Geerd Hamer, internist sef la Clinica Oncologica a Universitatii din Munchen (Germania), primea in anul 1978 o veste cutremuratoare – fiul sau, Dirk, fusese impuscat, pierzandu-si viata. Dr Hamer a suferit atunci un soc puternic, iar la scurt imp dupa acest eveniment sotia sa a decedat. Dupa aceste evenimente dr. Hamer a incercat sa isi refaca viata insa nu dupa mult timp a fost diagnosticat cu cancer testicular.
trateza cancerul cu puterea mintii

Stiind ca niciodata nu avusese probleme grave de sanatate, Dr. Hamer si-a ridicat intrebarea daca nu cumva socul emotional ar putea conduce la imbolnavire si chiar la cancer.
Raspunsul la aceasta intrebare a devenit o adevarata si fascinanta tema de studiu, Dr. Humer reusind sa puna la punct o serie de succesiuni ale reactiilor organismului sub influenta psihicului si creierului, gasind o cale catre vindecare fara tratamentul clasic al cancerului (radioterapie, chimioterapie etc.). Dr. Hamer a inceput sa isi trateze pacientii in primul rand din punct de vedere al starii lor interioare si al experientelor emotionale, iar rezultatele pe care le-a obtinut in spital au fost uluitoare. Vazand ca totul gaseste raspuns si vindecarea pacientilor este in rata tot mai mare prin metodele propuse de el, Dr. Hamer a scris chiar o lucrare de cercetare post doctorat, dovedind prin studii laborioase eficienta tratarii pacientilor din perspectiva sa. Din pacate medicii nu i-au acceptat lucrarea si studiile, desi aveau obligatia legala de a testa lucrarea doctorului, ba chiar l-au amenintat ca daca nu renunta la metoda sa i se va ridica licenta de medic.
Si cum sa renunti cand ai pe umerii tai responsabilitatea de a cruta atatea vieti si de a readuce bucuria in atatea familii? Asadar Dr. Hamer nu a renuntat, ba mai mult, a reusit sa atraga de partea sa si alti medici si colaboratori care i-au dus mai departe studiile, dovedind o rata de vindecare la pacientilor cu cancer care nu fusesera inca tratati, de 90% - un procent miraculos in medicina. Ulterior i-a fost ridicata licenta de medic, interzicandu-i-se sa mai practice meicina sau metoda sa de vindecare.
Si cu toate rezultatele obtinute de susinatorii sai, teoriile sale tot nu au fost acceptate, continuandu-se si astazi tratarea pacientilor in mod conventional, cu rezultate pe care le stiti si voi. Dr. Hamer a scris un tratat intitulat “Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicini”, cunoscute ca si medicina germanica.


Cele 5 legi biologice ale Noii Medicini – medicina germanica


Prima lege biologica – bolile au la baza tulburari psihologice, iar cancerul este provocat de un soc emotional

Dr. Hamer a pus in balanta teoriile medicale care existau despre cancer. De exemplu a constatat ca metastazele sunt o inventie academica, pentru ca nu se explica cum acele celule canceroase desprinse din tumora mama migreaza prin sange pana ajung in alt organ, unde se transforma in celule ale organului respectiv pentru a dezvolta un cancer pentru acel organ. Cum o celula de la un cancer pulmonar se transforma intr-una de cancer osos? Asa... la distanta? Si de ce un cancer migrat nu metastazeaza de exemplu in vecinatate, cum ar fi un cancer de col in cervix? Sau in peretele vaselor prin care circula? De ce exista un soi de afinitate, adica unele tipuri de cancere se asociaza mai tarziu cu altele tipice, in organe tipice, daca aceasta “metastazare” este intamplatoare, prin sange?
Constatand ca raspunsurile la aceste intrebari nu vor fi regasite in teoriile academice, a cautat in alta parte adevarul.
De asemenea dr. Hamer a obserat ca toti pacientii care sufereau de cancer traisera candva un soc emotional pe care ei l-au perceput intr-un mod profund. Atunci cand psihicul intra in alerta, sustine Dr. Hamer, organismul reactioneaza in dorinta de aparare. De exemplu el a observat ca “teama de moarte” provoaca cancerul pulmonar – creierul sesizand ca va fi nevoie mai tarziu de oxigen, deci va inmulti celulele pulmonare. De asemenea cancerul de san este dat de suferinta in relatia mama-copil sau partenera-partener.


A doua lege biologica - cele doua etape ale conflictului-soc

Dr. Hamer a sesizat ca in astfel de situatii soc organismul percepe practic o reactie de conflict. Psihicul, creierul si organele sunt strans legate intre ele, “comunica”.
Prima faza a conflictului, faza de imbolnavire sau faza rece, se caracterizeaza prin debutul bolii, dar si stare generala de astenie, extremitati reci, vasoconstrictie in unele organe etc. Este momentul cand apare o preocupare continua, constienta sau nu, pentru socul declansator. Apoi creierul reactioneaza si incerca sa recupereze pierderea prin actiunea exagerata intr-un organ anume – apare proliferarea excesiva si se instaleaza cancerul.
trateza cancerul cu puterea mintii

A doua faza este cea de conflict vindecat, de autovindecare, numita si faza calda pentru ca se reface circulatia. In aceasta faza, care se dobandeste prin acceptarea si depasirea conflictelor interioare, a socului emotional, consta intr-o stare de toropeala, de somnolenta continua, timp in care organismul incepe sa se refaca.
Dr. Hamer consiera ca exista doua zone din creier care actioneaza diferit, in functie de originea embrionara – creieul nou si creierul vechi. In tipm ce creierul vechi produce tumori, proliferare excesiv, cel nou produce pierdere de tesut (ulcere, necroze etc.).


A treia lege biologica – importanta lateralitatii noastre biologice

DR. Hamer considera ca nu este intamplator faptul ca o tumora apare intr-una din jumatatile corpului, de exemplu o tumora la sanul drept si nu la cel stang... sau la ambii sani. Dr. Hamer spune ca fiecare emisfera cerebrala este responsabila de cealalta jumatate din corp, ceea ce s-a si dovedit stiintific, mai tarziu. Asadar emisfera dreapta raspunde de jumatatea sctanga a corpului, iar emisfera stanga de jumatatea dreapta. Conteaza de asemenea daca acea persoana este dreptace, stangace sau ambidextra.
Prin urmare o persoana dreptace poate dezvolta o tumora pe partea stanga a organismului, daca conflictul sau implica mama sau copilul si poate dezvolta o tumora pe partea dreapta daca conflictul sau interior este legat de tata, frati rude sau alte persoane. La stangaci este invers.



A patra lege biologica – microbii au un rol bine determinat in organism

A trebuit sa treaca atatia ani ca si alti cercetatri sa dovedeasca importanta microbilor in viata omului, de exemplu vezi medicii care trateaza cancerul cu microbii de la o banala raceala.
Dr. Hamer sustine ca microbii pot interveni activ in vindecare, ca au rolul lor bine determinat in organism. Atunci cand apar infectiile sau procesele inflamatorii, persoana in cauza se afla deja in procesul de vindecare. Dr. Hamer considera ca baceriile sunt responsabile de descompunerea tumorilor, iar virusurile de vindecare tesuturilor coordonate exclusiv de cortexul cerebral (scoarta cerebrala) – de exemplu varicela, gripa, rinitele, herpesul - reprezinta semne ca procesul de vindecare este activ.


A cincea lege biologica – reactiile de contrabalansare in procesele de vindecare

Spuneam mai sus ca exista o serie de intrebari legate de teoria metastazarii. Dr. Hamer considera ca un alt cancer asociat unuia incipient nu reprezinta rezultatul migrarii celulelor din primul, ci dezvoltarea unui cancer “compensatoriu”. De exemplu aflarea vestii de cancer reprezinta un al doilea soc emotional pentru pacient, ceea ce duce de exemlu la o scadere abrupta a increderii in propriul corp. Subevaluarea de sine declanseaza reactii osoare, care tind sa creasca rezistenta organismului, deci sa revina increderea pacientului in corpul sau. Apar astfel cancere osoase. Rezolvarea conflictului cu sine duce la remisia cancerului osos, care intai este distrus, apoi zona de os respectiva este inlocuita cu un tesut mai dens, mai puernic.
Poate ca adevarul este undeva la mijloc, poate ca nu exista chiar toate rezolvarile in noi, dar un lucru este cert: unele exista! Studiile moderne demonstreaza tot mai mult puterea energetica si vindecatoare pe care o ascundem in propriul nostru trup.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu