miercuri, 15 octombrie 2014

Floarea MAGICĂ de pe câmp. Efecte unice în tratarea cancerului, bolilor de ficat şi rinichi

În vechime, oamenii o considerau o floare magică, deoarece infuzia din această plantă uşura naşterea.

Drăgaica sau sânzâiana este o plantă cu flori frumoase şi parfumate, ce se găseşte cel mai adesea în fâneţele de deal şi de munte din România, dar şi din întreaga Europă. Are flori foarte mici, de culoare alb-gălbuie şi înfloreşte din mai până în septembrie, ceea o face utilă în medicina naturistă pe întreaga perioadă a verii. Datorită saponinelor şi unei enzime foarte valoroase, drăgaica este unică. În vechime, oamenii o considerau o floare magică, deoarece infuzia din această plantă uşura naşterea.
Adjuvant în tratamentul cancerului uterin
Infuziile de drăgaică sunt recomandate în: afecţiuni ale rinichilor, vezicii urinare şi hidropizie (are efect diuretic), ajutând la eliminarea calculilor renali, a nisipului la vezica urinară, dar îşi dovedesc eficacitatea şi în bolile de ficat, anemie, obezitate, stări de isterie, inflamaţii ale uterului etc. S-a constatat că miraculoasa plantă are un efect foarte bun ca adjuvant în cancerul limbii, mamar, uterin şi laringian. Au fost cazuri în care evoluţia cancerului la sân s-a stopat după ce pacientele diagnosticate cu această teribilă maladie au consumat zilnic doi litri de ceai de drăgaică în amestec cu ceai de coada-şoricelului.
Pentru a obţine infuzia-minune aveţi nevoie de: o linguriţă cu vârf cu plantă şi 250 ml de apă clocotită. Se lasă un minut, se strecoară şi se beau trei-patru căni de ceai zilnic.
Estompează petele senile
Extern, infuzia şi sucul proaspăt de sânziene se folosesc pentru vindecarea eczemelor, comedonului (punct negru), dermatozelor cronice, panariţiului, petelor pigmentare, petelor senile sau din naştere. În toate cazurile, aplicarea se face sub formă de spălări, comprese. Sucul se aplică pe zonele pielii afectate sau se diluează cu apă sau cu ceai şi se beau câte două căni zilnic.
Dragaica mai este indicată şi în boli ale căilor respiratorii, laringite şi faringite, răguşeli cronice, pareze trecătoare ale corzilor vocale şi chiar în hipotiroidism. Atunci când copilul dumneavoastră este astenic, are dureri în gât, otită, răguşeală, tot sânzienele pot rezolva problema.
Curăţă rinichii
Drăgaica curăţă rinichiul, îl revigorează şi îl readuce la o funcţionare normală, având o putere curativă foarte mare. Cu trei căni cu ceai pe zi pot fi corectate tulburările funcţionale ale acestui organ. Când boala este avansată, este bine să preparaţi ceaiul din plante proaspete. Se opăreşte o lingură cu plantă la un litru de apă şi se bea un litru, cu înghiţituri mici, pe tot parcursul zilei. Unii specialişti susţin că sucul proaspăt, obţinut cu storcătorul, are un efect mai rapid. În cazul puroiului la rinichi e recomandată consumarea unui ceai din amestec de: drăgaică, urzică moartă şi splinuţă, în părţi egale. O linguriţă din acest amestec se pune într-o cană cu apă clocotită, se lasă să se infuzeze un minut, după care se strecoară şi se bea.
Alifia, duşmanul nodulilor la sân
Alifia de sânziene se foloseşte în special în combaterea nodulilor ce pot apărea la sân, în cazul bolilor de piele, ale glandei tiroide, ulceraţiilor canceroase şi se aplică masând locul afectat. Alifia se prepară în felul următor: se amestecă suc proaspăt de drăgaică (trei-patru linguri) cu 100 g de unt, până se formează o pastă omogenă.

Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/

Planta cu SUPER-PUTERI. Combate bolile cardiace, reduce colesterolul şi riscul de diabet

Dacă plantele ar trebui să desemeze una cu superputeri, probabil toate voturile ar merge către spirulină.

Potrivit cercetatorilor, spirulina a avut o contributie insemnata pentru intreg globul omenesc - aceea de a crea oxigenul existent in atmosfera in urma cu milioane de ani in urma.
Spirulina a fost descoperita pentru prima oara in lacurile calde, cu apa alcalina, din statele africane sau cele ale Americii Centrale.
In cazul in care incercam sa ii analizam compozitia chimica vom descoperi faptul ca aceasta contine mai mult de 70% proteine, dar si aminoacizi esentiali sau neesentiali necesari pentru o sanatate de fier. Potrivit specialistilor, spirulina contine mai multe proteine decat carnea de vita sau soia. In plus, proteinele continute de aceasta sunt de calitate destul de ridicata comparative cu cele provenite din alte surse, reusind astfel sa ofere o foarte buna protectie in fata cancerului.
Printre celelalte proprietati insemnate, putem aminti faptul ca aceasta reduce colesterolul, este usor digerabila, ofera o buna imunitate organismului, protejeza impotriva gripei si racelii si grabeste vindecarea bolilor copilariei precum pojarul sau oreionul.
Avand o compozitie crescuta de acizi grasi Omega, spirulina combate imbolnavirile cardiacereducand riscul de artrita, diabet, depresie sau osteoporoza.
Ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar si reprezinta o sursa crescuta de vitamina K, vitamina E, magneziu, calciu, zinc, fosfor, selenium.
Intrucat contine fitonutrienti aceasta detoxifiaza ficatul si rinichii, combate afectiunile de tip infectios ale organismului. Antioxidantii pe care ii contine reuseste sa mentina o piele frumoasa, prevenind astfel efectele nocive ale imbatranirii.

Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/

Efect miraculos. Ce se întâmplă dacă mănânci varză roșie crudă sau murată

Varza roșie conține până la opt ori mai multă vitamina C decât varza albă, care are un conținut de vitamina C mai mare decât portocalele, iar pigmenții care-i dau culoarea roșie îi conferă un rol foarte important ca medicament.

Varza roşie murată - miraculoasă pentru sănătate
Varza roşie murată - miraculoasă pentru sănătate
Varza roșie conține de câteva ori mai multe vitamine decât surata sa verde-alburie, iar punctul forte al acestei legume este constituit de bogăția de pigmenți care îi dau culoarea purpurie-violacee și care au un efect de stimulare a imunității, antitumoral și antioxidant extrem de puternic.

Pentru efectele ei terapeutice este indicat a se consuma în stare crudă, sub formă de salată sau suc, și murată. Studii statistice recente arată că la populațiile care consumă multă varză murată,  rata anumitor forme de cancer este mult redusă, ceea ce sugerează faptul că o parte din vitaminele și antioxidanții din varză se păstrează într-un procent semnificativ, în urma murării.

Fiind de câteva ori mai bogată în vitamina C decât portocalele și multe substanțe cu efect antioxidant, varza roșie este un adevărat medicament imunostimulator. Cu ajutorul său sunt prevenite răcelile, infecțiie bronșice, pulmonare și urinare recidivante, dar pot fi tratate și infecțiile deja instalate. Pigmenții pe care îi conține blochează replicarea virușilor gripali, dar și a celor care produc hepatita sau herpesul. Persoanelor care iau antibiotice de sinteză li se recomandă și varza roșie murată, pentru restabilirea florei tubului digestiv și pentru contracararea efectului imunosupresor al acestor medicamente. În caz de febră este indicat sucul de varză roșie. Cantitatea bogată de vitamina C conținută de această legumă ajută inima și sistemul cardiovascular să facă față febrei dezvoltând acțiunea sistemului imunitar.

Varza roșie este un adjuvant împotriva mai multor tipuri de cancere, precum cel gastric, uterin, cel de sân, intestinal sau de piele. Studiile făcute arată că o cură cu suc proaspăt de varză roșie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea și chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer, care afectează stomacul, dar și cavitatea bucală. Această acțiune antitumorală se datorează pigmenților și sulforafanilor din varza roșie. Însă mai există o substanță, un aminoacid conținut de varza roșie, numit glutamină, care stimulează refacerea, creșterea și dezvoltarea normală a celulelor. Studii făcute în Statele Unite arată că sulforafanul conținut de varză inhibă dezvoltarea polipilor intestinali, dar și a tumorilor maligne, provocând remisia acestora. Se recomandă varza roșie sub formă de salată.

Vezi mai multe pe doctorulzilei.ro.


Sursa: www.realitatea.net

7 trucuri care te păzesc de ghinion

Dacă ți s-au întâmplat multe lucruri rele, într-un timp scurt, ai toate șansele să devii o persoană superstițioasă. Am adunat pentru tine câteva metode care te vor ajuta să alungi ghinionul din viața ta.


  • Sursa Foto: thinkstockphotos.com
Una dintre cele mai rapide metode prin care poți scăpa de energia negativă este să aprinzi o lumânare sau un bețișor parfumat. Încearcă ceva cu miros înțepător, precum lavandă sau iasomie. Dacă ai ghinion în viața personală, aprinde lumânarea în sufragerie sau în dormitor, iar dacă îți afectează viața profesională, fă acest ritual la birou.


Folosește sare

În multe culturi, oamenii consideră că o baie cu sare curăță corpul și înlătură toată energia negativă. Poți, de asemenea, să arunci puțină sare peste umărul stâng. Ține cont că dacă greșești și arunci sarea peste umărul drept, vei avea parte de mai mult ghinion. O altă metodă este să presari sare în fiecare colț al casei tale și sub ferestre. Astfel, vei fi protejat de ghinion.


Nu arunca bucățile dintr-o oglindă spartă

Multe persoane consideră că dacă păstrezi o oglindă spartă, vei avea ghinion, însă în alte culturi, lucrurile stau invers. Dacă arunci bucăți dintr-o oglindă spartă, te așteaptă șapte ani de ghinion. Cel mai bine este să zdrobești oglinda, până când se transformă într-un praf pe care îl poți arunca în vânt.


Poartă amulete

În multe culturi, cheia îți poartă noroc. Cea mai bună metodă este să porți trei chei, care vor debloca ușile pentru bogăție, sănătate și dragoste.
Îm mitologia celtică, trifoiul cu patru foi este considerat aducător de noroc. Poți purta cu tine planta în sine sau o amuletă în această formă. Fiecare frunză a sa reprezintă bogăția, faima, dragostea și sănătatea.
Se spune că potcoava de cal te protejează de deochi și de blesteme. Agață una în locuință sau poți purta mereu cu tine un pandantiv în această formă și vei alunga ghinionul din viața ta. Asigură-te că potcoava are capetele îndreptate în sus, altfel ve pierde tot norocul.


Arde salvie

Oamenii din numeroase culturi au ars salvie, pentru a elimina energia negativă. Pur și simplu cumpără un fir de salvie ori frunze uscate din această plantă și dă-le foc într-un recipient special. Vor arde mocnit, așa că împrăștie fumul în fiecare colț al casei.
Deschide ușile și geamurile, în timpul ritualului, pentru a lăsa să iasă energia negativă.

Fă acte caritabile

Karma te va face să plătești pentru toate relele pe care le-ai făcut, așa că nu ezita să faci donații sau orice faptă bună. Vei alunga, astfel, ghinionul din viața ta. Nu contează suma pe care o dai, câtă vreme o faci din inimă.


Umple-ți casa de flori

În unele culturi, se spune că trebuie să îți cureți chakrele, pentru a avea noroc. Cumpără șapte flori diferite, în cât mai multe culori, exceptând albe. Pune petalele într-un bol cu apă pe care îl lași la soare pentru o oră. Apa va absorbi energia pozitivă din petale, iar tu te vei spăla cu ea. Împachetează, apoi, petalele într-o pungă și aruncă-le.


Roagă-te!

Roagă-te și vei vedea cum vei atrage energii pozitive și noroc. În plus, rugăciunile îți întăresc mintea și sufletul.


Sursa: www.unica.ro

PROFEŢIA părintelui ARSENIE BOCA se ÎMPLINEŞTE? VATICANUL, ZGUDUIT din temelii



Una din profeţiile Părintelui Arsenie Boca făcea referire la schimbările radicale care se vor petrece la Vatican şi, iată, că acestea se adeveresc. În cadrul Sinodului Extraordinar s-a discutat pe tema familiei şi într-un raport se cere lumii catolice să îi accepte pe homosexuali şi să recunoască aspectele pozitive ale cuplurilor gay.

Raportul a fost publicat în urma unei săptămâni de consultări între două sute de episcopi şi arată că Biserica ar trebui să găsească un spaţiu fratern pentru homosexuali, fără a compromite doctrina catolică cu referire la familie şi căsătorie, informează Antena3. O astfel de schimbare are totuşi un impact răsunător şi, cel puţin deocamdată, clerul catolic condamnă homosexualitatea şi se opune căsătoriilor între persoane acelaşi sex.
Toate acaeste schimbări radicale şi controversate au fost profetizate de Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca.

Sursa: www.libertatea.ro