Toate virtuțile, pe care trebuie să le urmăm într-o viață corectă, sunt bune, dar cea mai importantă este: să nu rănești cu gândul! Chiar dacă avem și altfel de gânduri, această virtute acționează în mod conștient sau inconștient și, mai devreme sau mai târziu, va ieși la suprafață. De aceea se spune: ‘Trecutul aparține trecutului” – iertați și uitați ca să nu dați ocazia formării gândurilor rele, căci altfel este inevitabil să nu apară consecințele acestor gânduri rele. Voi sunteți cei care pierd căci vă cumulați astfel noi și noi karme. Acesta este modul în care un adevărat Maestru iși încurajează discipolii: să iși schimbe obiceiurile care fac rău sufletului, până când nu este prea târziu.
Trebuie să acceptați realitatea faptului că sunteți Divini din toate punctele de vedere și sunteți la cârma destinului vostru, care este plin de posibilități înălțătoare. Nu trebuie decât să vă străduiți să vă schimbați în bine, și apoi trebuie să vă țineți de propriile promisiuni și decizii. Toate celelalte se vor întâmpla de la sine, căci Puterea Divină vă stă la dispoziție și vă oferă ajutor, binecuvântare și protecție.Cu cât mai mult ne străduim să ne înlăturăm slăbiciunile prin autocontrolul zilnic, cu atât mai multă binecuvântare vom primi de la Sursă. Răbdarea și compasiunea sunt virtuți nobile iar înțelegerea corectă este baza tuturor bucuriilor. Și nu trebuie să vă faceți griji din cauza karmelor trecute sau mai noi căci dacă vă observați în mod conștient și în permanență comportamentul, atunci, în anumite situații de viață în care vă apare posibilitatea de a alege între o reacție impulsivă sau dimpotrivă o reacție conștientă, veți putea alege calea mai înțeleaptă.
Oamenii ar trebui să evite cele cinci „păcate“ : dorința, mânia, lăcomia, pasiunea oarbă și mândria, iar în locul lor să dezvolte virtuți precum : buna credință și adevărul, castitatea, fapta bună, Iubirea necondiționată și ajutorul dezinteresat. Calea ce duce spre îmbogățire și calea spre Divinitate sunt foarte îndepărtate una de cealaltă. Nu poți alege decât una din cele două: și alegerea îi aparține fiecăruia în parte. Firea omului leagă, pe de o parte corpul de suflet, iar pe de altă parte leagă corpul de lumea exterioară cu toate oportunitățile ei. Așa că, în mod logic, trebuie să luăm o decizie între aceste două posibilități. Când zarurile vor fi aruncate va trebui să ne concentrăm eforturile spre a ne atinge scopurile, oricare ar fi acestea. Cu alte cuvinte, un conștiincios căutător al Adevărului își va reorienta întreaga să viața : ce mănâncă, ce bea, cum gândește, cum acționează, cum și ce simte ș.a.m.d.
Acesta își va elimina pe rând toate dorințele nesănătoase și neimportante din firea sa până când va atinge din nou stările caracteristice copiilor: castitatea și simplitatea. Dacă vă dezvoltați receptivitatea, de la inimă la inimă, atunci veți putea realiza Divinitatea. Dacă aveți un minim de receptivitate în inimă atunci Maestrul vă va putea proteja atunci când sunteți în pericol de a face pași greșiți. În interesul unei evoluții spirituale discipolii ar trebui să aibă o viață disciplinată: un singur lucru deodată – și acest singur lucru făcut cu o atenție concentrată și plină de devotament. Asta înseamnă să îți ții Casa în ordine.
Un gând de bunătate va atrage tot binele din Univers pe când un gând rău produce un ciclu negativ care va atrage toate relele din atmosferă. Un sâmbure de Mango va atrage din pământ tot ce este dulce pe când un sâmbure de grapefruit va atrage tot ce este amar. Ambele plante sunt însămânțate pe aceeași parcelă de pământ, dar vor atrage elemente diferite de la mama natură. Una este dulce iar cealaltă amară. Aceasta este legea universală. Inima umană este pământul iar gândurile bune și rele corespund celor două plante care vor crește prin îngrijirea corespunzătoare. Ca urmare voi trebuie să vă alegeți cele mai nobile virtuți și să le cultivați în viața voastră, căci numai așa, la momentul oportun, veți putea avea o recoltă corespunzătoare. În anumite limite sunteți liberi și, prin muncă asiduă, trai corect și disciplină puteți profita de această libertate. Învățați să vă sădiți în subconștient gânduri nobile și să le hrăniți cu încredere de sine, hotărâre, hărnicie și flexibilitate. Nu vă lăsați doborâți de comoditate, niciodată să nu faceți asta! Fiți fideli principiilor înalte ale vieții căci numai așa, în momentele de răscruce, veți putea face alegerile corecte.
Misticii tuturor tradițiilor au subliniat mereu necesitatea unei implicări totale. Crucea pe care Iisus le cerea discipolilor săi să o poarte zilnic “în spate” era sacrificarea egoului, a sinelui mic. În fiecare acțiune, cu fiecare cuvânt și fiecare gând, EGO-ul încearcă să ne controleze și dacă căutătorul Adevărului vrea să iasă învingător trebuie să fie pregătit să iși “sacrifice” fiecare moment. A păcătui este omenesc, dar a rămâne în greșeală este satanic. Sigur că omul cade des, dar abia după mai multe căzături va deveni un călăreț de clasă. Nu rămâneți în acea stare în care ați căzut, așa ceva este o greseală! Coranul spune: “Dumnezeu nu va schimba pe nimeni care nu vrea să se schimbe”. Acolo unde este voință există și o cale. Mențineți-vă mereu scopul în fața ochilor și lucrați pentru atingerea acestuia – astfel aveți succesul asigurat.
A avea succes, în spiritualitate, nu este chiar atât de greu precum se crede sau cum prezintă unii lucrurile. Dar necesită o autocurățire făcută cu multă răbdare, o auto-observare atentă și conștientă, precum și înlăturarea cu mare atenție a tuturor elementelor nedorite și a tuturor consecințelor acestora. În plus, de aceasta noul răsad al spiritualității trebuiește hrănit și îngrijit la timp, astfel încât să poată crește pe pământul temperamentului uman.
Această sarcină cade pe umerii fiecăruia dintre voi și sunt sigur că sunteți cu toții conștienți de responsabilitățile și obligațiile ce vă revin.sursa: humanitysteam.ro
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu