Există legume care nu sunt cultivate pentru consumul public şi care sunt adevărate delicatese. Cele mai rare dintre ele pot ajunge la preţuri exorbitante.
Soiurile de legume care nu pot fi cumpărate sau care sunt vândute în foarte puţine locuri au fost păstrate din generaţie în generaţie, motiv pentru care sunt cunoscute şi sub denumirea de legume moştenite, scrie ziare.com, care a realizat o listă cu cele mai interesante dintre acestea:
1. Orezul interzis
Originar din China, orezul interzis este una dintre speciile de orez negru. Atunci când este gătit, culoarea lui se transformă într-un grena închis, iar aroma este similară celei a orezului brun. Partea cea mai importantă legată de acest orez constă în faptul că este foarte nutritiv. Este bogat în antocianină (un antioxidant puternic), vitamina B, vitamina E, calciu, magneziu, fier şi zinc, crezându-se că numele îi vine de la faptul că, în urmă cu mult timp, doar membrii familiei imperiale îl consumau (supuşii nu aveau voie).
2. Fasolea limba dragonului
Aceasta este o varietate olandeză de fasole, păstaia galbenă având pete mov lunguieţe. Fasolea limba dragonului este consumată nu doar după ce a fost gătită, în ciorbe sau tocane, spre exemplu, ci şi crudă, având o aromă unică şi puternică.
3. Ridichea pepene
Aceasta este o legumă care ajunge aproximativ de mărimea unei mingi de baseball şi, aşa cum sugerează şi numele, seamăna cu un pepene în miniatură, având coaja verde şi un miez suculent, de un roz aprins. Toate ridichile sunt bogate în acid ascorbic, acid folic şi potasiu, fiind o sursă bună şi de calciu, magneziu şi cupru.
4. Dovlecii pitici
Dovlecii pitici sunt atât de mici încât îţi încap în palmă, un astfel de dovleac fiind perfect pentru o singura porţie. Au o aromă dulce, încântătoare, şi sunt bogaţi în calciu, magneziu, potasiu, fosfor, vitamina A şi betacaroten. Totodată, coaja poate fi crestată şi tăiată uşor, ceea ce îi face să fie foarte potriviţi pentru Halloween.
5. Ardeii ciocolatii
Aşa cum indică şi denumirea lor, atunci cand se coc, aceşti ardei ajung sa fie ciocolatii, coaja fiind de un maro închis, iar pulpa roşiatică. Sunt foarte dulci, pot fi utilizaţi la multe preparate culinare si sunt consideraţi o delicatesă în SUA.
Sursa: REALITATEA.NET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu