Virtuţiile terapeutice ale mierii şi şcorţişoarei sunt cunoscute încă din antichitate. Ambele alimente sunt bogate în nutrienţi importanţi pentru buna funcţionare a organismului. Pe lângă faptul că este un bun remediu împotriva răcelilor, mierea şi scoţişoara, consumate împreună, au un rol important în procesul de slăbire.
Pe lângă faptul că este bogată în vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B12), mierea conţine şi flavonoide, acizi organici şi enzime, compuşi care acţionează în mod benefic asupra organismului. Numeroase afecţiuni pot fi tratate prin consumul regulat de miere, de la afecţiuni digestive, până la afecţiuni renale şi respiratorii.Nici scorţişoara nu se lasă mai prejos. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că doar o linguriţă cu scorţişoară administrată zilnic contribuie la reducerea riscului de devoltare a sidromului metabolic cu până la 30%. De asemenea, acest condiment aromat ajută la scăderea glucozei, nivelului de trigliceride şi colesterolului rău, chiar şi în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.
Arde depozitele de grăsime
Folosite împreună, cele două alimente au efecte mult mai puternice. Unul dintre beneficiile consumului de miere şi scoţişoară constă în arderea depozitelor de grăsime.
Pentru prepararea amestecului, ai nevoie doar de aceste două ingrediente şi apă, fără a mai adăuga altceva. Reţeta de slăbit este foarte uşor de preparat. Mai întâi se pune o cană cu apă la fiert, în timp ce într-o altă cană se amestecă o linguriţă de miere şi ½ linguriţă de scorţişoară, până când se formează o compoziţie omogenă. După ce apa a dat în fiert, se lasă 4-5 minute să se mai răcească, după care se adaugă peste amestec.
Băutura se beau de două ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de culcare. Dieta cu miere şi scoţişoară durează în funcţie de câte kilograme vrei să scapi. De asemenea, pe durata regimului cu miere şi scorţişoară se recomandă evitarea consumului de alimente bogate în zahăr şi grăsimi.
Atenuează simptomele artritei
Mierea şi scorţişoara consumate împreună au şi alte beneficii asupra organismului. Persoanele care suferă de artrită pot consuma în fiecare zi o băutură preparată din 2 linguri cu miere şi o linguriţă cu scorţişoară pudră.
Atenţie! Peste miere nu se adaugă apa fierbinte, întrucât mierea devine toxică la peste 70 de grade Celsius.
Reglează ritmul cardiac
Consumarea unei paste preparată din miere şi scorţişoară, în părţi egale, contribuie la reducerea colesterolului rău, ameliorează dispneea şi reglează ritmul cardiac, ceea ce implică, automat, la reducerea riscului de a suferi de afecţiuni cardiovasculare.
Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu