Zmeura este recomandată în cazul arsurilor de stomac şi al ulcerului, dar trebuie să fie consumată simplu, fără zahăr.
Are un conţinut mare de minerale, vitamine şi pectine. Dacă este consumată proaspătă, zmeura asigură o mare parte din necesarul zilnic de vitamina C. Zmeura conţine acid elagic şi acesta previne distrugerea membranei celulare.
Ceaiul obţinut din muguri de zmeură este bun la încetinirea formării chisturilor ovariene, scrie bucataria.realitatea.net.
Cercetătorii americani testează şi un gel pe bază de zmeură doarece are în concentraţie anumite elemente antitumorale care ar putea să prevină cancerul bucal. Pe lângă prevenirea cancerului ajută la tratarea cistitei, febrei, hipertensiunii arteriale şi diabetului. Pentru diabet sunt recomandate curele lungi cu zmeură. Aceasta stabilizează glicemia şi stimulează pancreasul. În plus, dă rezultate mai bune dacă reuşiţi să consumaţi mai multe fructe şi mai puţină carne.
Siropul este excelent pentru afecţiuni pulmonare sau răceală. Acesta se pregăteşte în felul următor: se zdrobeşte zmeura cu o furculiţă. se pune într-un tifon şi se stoarce. Peste sucul obţinut se pune miere (aproximativ 3 pahare de miere la un pahar de suc) şi se lasă timp de o săptămână să se omogenizeze. Se poate consuma simplu sau combinat cu apă.
Dacă doriţi să urmaţi o cură cu zmeură ar trebui să se consume aproximativ 300 g de fructe proaspete pe stomacul gol timp de două săptămâni. După aceea, nu este recomandat să se mănânce nimic timp de 3-4 ore.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu