În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.
Dacă v-aţi întrebat vreodată în legătură cu proprietăţile alimentelor gătite la microunde, acesta este un experiment pe care îl puteţi face acasă: puneţi seminţe de plante (grâu, fasole, etc), în două ghivece. În aceste ghivece puteţi folosi în loc de pământ - vată, sau alt material pe care să puneţi seminţele, fără să le înecaţi în apă şi fără să stea uscate. Vata permite observarea mult mai bună a fenomenelor.
Unul dintre ghivece va fi udat cu apă obişnuită, iar celălalt DOAR cu apă din aceaşi sursă ca şi primul, dar care a fost mai întâi ţinută în cuptorul cu microunde, şi apoi lăsată să se răcească la temperatura camerei.
Rezultatele testului sunt uimitoare şi se va constata faptul că seminţele care au fost udate doar cu apă de la microunde, în marea lor majoritate, nu vor creşte aproape deloc şi, de fapt, multe dintre ele nici nu vor încolţi.
Ţinând cont de faptul că într-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezintă apa, iar în cazul copiilor mici procentul este şi mai mare, oricine îşi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra stării de vitalitate şi sănătate.
O posibilă explicaţie a acestui fenomen este faptul că în mod normal apa pură de izvor, sau apa care nu a fost prelucrată prea mult, are moleculele cu orientare levogiră. Apa poluată, în schimb, precum şi apa care a fost ţinută la microunde, are moleculele cu orientare dextrogiră. S-a constatat că orientarea levogiră a moleculelor apei este foarte sănătoasă pentru organism, iar cea dextrogiră - dimpotriva - are efecte de îmbătrânire prematură, pierderea vitalităţii, încetinirea activităţilor celulare, şi cancer.
În 1989, biologul elveţian Dr. Hans Hertel (în acelaşi timp şi cercetătorîin domeniul alimentaţiei), a studiat efectele mâncării preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt săptămani, ei au locuit într-un mediu controlat şi în anumite intervale de timp li s-au dat diverse mâncăruri: mâncare nepreparată, mâncare gătită convenţional, şi mâncare gătită la microunde. După fiecare masă li s-au luat probe de sânge.
S-a constatat că atunci când se mănâncă mâncare gătită la microunde, în timp, apar următoarele schimbări semnificative în chimia sângelui: o scădere a valorilor hemoglobinei şi a colesterolului HDL "colesterolul bun", în comparaţie cu "colesterolul rău".
S-a mai constat scăderea nivelului imunităţii, şi în acelaşi timp, creşterea nivelului leucocitelor, ceea ce în general indică o otrăvire şi o deteriorare a celulelor sângelui, condiţiile necesare apariţiei bolilor degenerative şi a cancerului.
Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele măsurabile la om relativ la ingestia mâncării preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gătită prin mijloace obişnuite, sunt alterări ale sângelui care pot fi de asemenea recunoscute în etapele premergatoare apariţiei bolilor şi care indică începutul unui proces cancerigen".
Cuptoarele cu microunde "prăjesc" mâncarea prin supunerea moleculelor la o vibraţie foarte rapidă, de miliarde de ori pe secundă, ceea ce face ca acestea să se încălzească prin frecare. În procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte şi în acelaşi timp apar compuşi noi, numiţi "componente radiolitice", care nu se găsesc în natură.
Microundele distrug viaţa
În mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forţa vitală a unei celule, pentru ca aceasta să poata fi manipulată.Microundele distrug vitalitatea şi proprietăţile nutritive ale alimentelor. Când această vitalitate este distrusă, microorganismele penetrează mult mai uşor, şi mâncarea se alterează şi mucegăieşte mult mai repede.
La începutul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit după o transfuzie cu sânge tratat la microunde. În mod normal, spitalele încălzesc sîngele folosit în transfuzii, dar nu la microunde.
Profesor Doctor John Kerner şi Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mamă. Concluzia este că "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scăzute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite în lupta împotriva îmbolnăvirilor (componenta imunitară)". După mai multe cercetări, Kerner a publicat în Aprilie 1992 concluziile conform cărora "tratarea cu microunde prin ea însăşi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obişnuit de încălzire".
În plus, la o emisiune de radio a Universităţii din Minnesota, s-a arătat că "microundele nu sunt recomandate pentru încălzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Încălzind laptele la microunde, apar anumite schimbări ale acestuia. Astfel se constată pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietăţi protectoare".
Un alt studiu la Viena avertizează că încălzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificări structurale, funcţionale şi imunologice", şi caămicroundele transformă aminoacidul L-prolină în D-prolină, o toxină recunoscută care afectează sistemul nervos, ficatul şi copiii.
În Rusia, microundele au fost interzise în 1976 din cauza consecinţelor lor negative asupra sănătăţii, după ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iată în continuare câteva din rezultatele lor.
§ Mâncarea preparată la microunde pierde între 60% şi 90% din energia ei vitală şi în acelaşi timp i se accelerează procesele de dezintegrare structurală;
§ Substanţele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;
§ Chimia mâncării este alterată, având ca efecte disfuncţionalităţi ale sistemului limfatic şi scăderea capacităţii organismului de a lupta împotriva proceselor canceroase;
§ Creşte numarul de celule canceroase din sânge;
§ Când vegetalele crude, gătite sau îngheţate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compoziţia lor nutritivă a fost alterată şi în acelaşi timp au apărut radicali liberi (compuşi toxici, răspunzători de procesele de degenerare şi îmbătrânire);
§ Mâncarea gătită la microunde cauzează creşterea numărului de cancere stomacale şi intestinale, o degradare generală a ţesuturilor celulare periferice şi o scădere graduală a funcţionalităţii sistemelor digestive şi excretorii la un procent ridicat din cei testaţi;
§ Scade capacitatea organismului de a metaboliza şi folosi vitaminele din complexul B, C, E precum şi anumite microelemente şi hormoni;
§ De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sănăatate.
Un alt gen de relatări a venit din partea celor care au arătat ce resimt atunci cand mănâncă mâncare gătită la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simţit "rău şi obosită" într-o zi, şi a constatat că, de fapt, consumase la restaurant mâncare pregătită la microunde. În practica ei, Relfe a descoperit că toţi pacienţii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mâncarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toţi cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severă la mâncarea gătită la microunde".
La ce folosesc microundele
Departamentul de Apărare al SUA dispune de arme cu microunde care provoacă o arsură de nesuportat: "Pielea se încinge, oamenii nu pot suporta durerea, şi atunci trebuie să se mişte - şi se mişca în felul în care dorim noi să o facă", a declarat col. Wade Hall. Ziarul London Telegraph scria că este posibil ca aceste arme să fie folosite împotriva demonstranţilor, pentru a-i dispersa.
Sursa: aim.pro.tc
Cuptorul cu microunde este in zilele noastre o componenta indispensabila a bucatariei. Acesta cu siguranta va economisi mult din timpul pentru gatit- timpul de gatire poate fi redus cu aproximativ 75%- efort si energie. Folosind un cuptor cu microunde mancarea va fi mult mai gustoasa si sanatoasa pastrandu-se mai bine substantele nutritive, vitaminele si mineralele din aceasta.
RăspundețiȘtergereSincer, si eu folosesc cuptorul cu microunde, iar parerile sunt impartite.
RăspundețiȘtergereFiecare face cum crede de cuviinta.
Sfatuitoarea