Teoria universurilor multiple explica moartea intr-o noua abordare stiintifica
Cei mai multi oameni se tem de moarte, cred in ea pentru ca au fost invatati ca vor muri. Ei se asociaza cu corpurile lor, iar acestea mor, inevitabil. Conform unei noi teorii insa, specialistii sugereaza ca moartea nu este un eveniment final.
Dr. Robert Lanza, director stiintific la „Advanced Cell technology" si profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Wake Forest University, a oferit noua abordare a fenomenelor care se produc in momentul mortii, din perspectiva fizicii cuantice.
Anumite observatii nu pot fi prevazute la modul absolut, exista o gama de observatii posibile pentru fiecare probabilitate. Pentru a explica acest concept, specialitul a oferit exemplul universurilor multiple, aprofundat de biocentrism, o noua teorie stiintifica.
Exista un numar infinit de universuri, conform teoriei, si orice s-ar putea intampla se petrece intr-unul sau altul. „Moartea nu exista in aceste scenarii, la modul real. Toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ce se intampla intr-unul din ele. Desi corpurile sunt destinate sa se autodistruga, sentimentul de a fi in viata, constientizarea lui «cine sunt eu?» nu este nimic mai mult decat o sursa de energie de 20 de wati care functioneaza in creier. Dar aceasta energie nu dispare la moarte", a explicat Robert Lanza.
Una dintre axiomele stiintifice este aceea ca energia nu moare niciodata, nu poate fi creata sau distrusa. Întrebarea la care cercetatorul a elaborat un raspuns in studiul sau asupra mortii este daca aceasta energie transcende dintr-o lume in alta.
20 de wati de energie
Indiferent de alegerile facute de cel care observa o actiune, cel care o efectueaza va experimenta efectele acesteia, a explicat cercetatorul. Legaturile dintre evenimentele in care sunt implicati subiectii observati si universuri depasesc conceptele noastre clasice de spatiu si timp.
„Daca cei 20 de wati de energie ar proiecta un rezultat sau altul pe un ecran, aceeasi «baterie» ar fi responsabila pentru proiectie, indiferent daca fasciculele ar ajunge pe un ecran sau pe mai multe", a scris cercetatorul pe site-ul sau, roberlanza.com.
Perceptia si experimentarea se traduc prin informatii descifrate de creier, pentru care spatiul si timpul sunt doar instrumente de ordonare a acestora.
Într-o lume lipsita de spatiu si timp, moartea nu exista. Chiar Einstein spunea catre sfarsitul vietii: „Prietenul meu a plecat din aceasta lume ciudata cu putin inaintea mea. Aceasta nu inseamna nimic. Oamenii ca noi stiu ca distnctia dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie care persista cu incapatanare". Nemurirea nu inseamna existenta perpetua intr-un timp nesfarsit, ci locuieste, mai degraba, in afara timpului cu totul, a explicat Lanza.
Sursa: esoterism.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu