joi, 6 decembrie 2012

Ploaia de meteoriţi anunţă sfârșitul lumii?


Apocalipsa
Apocalipsa
Calendarul mayaş realizat de vechii astronomi care au trăit pe teritoriul Guatemalei de azi în urmă cu mai bine de 3.000 de ani, permitea previzionarea. Astfel, urmărind atent ciclurile cosmice şi mişcarea stelelor, vechii mayaşi ştiau cu precizie când, ce, unde şi cum vor avea loc marile evenimente care puteau afecta planeta noastră. 

Vechii mayaşi au văzut în stele faptul că la 13 şi respectiv 14 decembrie 2012 va avea loc o ploaie de meteoriţi. Pentru milenarişti şi pentru cei care sunt convinşi la că la 21 decembrie 2012 va veni Sfârşitul Lumii, acest fenomen astral vine să confirme veridicitatea predicţiei mayaşe. Însă conform astronomilor NASA şi a geofizicienilor europeni ploaia de meteoriţi, numită şi Geminidele, nu va fi diferită de cea care a avut loc în anii trecuţi tot în luna Decembrie, la datele sus-menţionate.
Conform civilizaţiei mayaşe, ploaia de stele este un semn divin care anunţă dezastre, mânia zeilor din ceruri este anticipată de „semne" care anunţă calamităţi mondiale.
Influenţat de „semnele apocaliptice" şi profitând de oportunitatea oferită de promovarea internaţională a civilizaţiei mayaşe, ministrul Culturii din Guatemala, Carlos Batzin invită mai marii lumii în ţara sa la 21 decembrie. „Încheierea celui de al 13-lea B'aktun şi începutul unei noi ere de 5.200 de ani este momentul ideal pentru a înţelege ce vrea de la noi Mama Terra şi să fim mai deschişi unii cu alţii. Pentru vechii mayaşi începutul unei noi ere înseamnă reînchegarea unei legături între Pământ, oameni şi alte civilizaţii".
Ce se întâmplă dacă suntem loviţi de un asteroid

«Ploaia de meteoriţi e un fenomen normal»

Adrian Şonka

Specialiştii români în astronomie sunt fermi: nu va fi sfârşitul lumii şi nu există alinierea planetelor! „Vă confirm: nu vine nici o Apocalipsă, nu se aliniază planetele, nu cade nici o cometă, iar ploaia de meteoriţi e un fenomen normal. În astronomie, nu există «alinierea planetelor». Chiar dacă par mai aproape, o planetă ar fi mai sus, alta mai jos, nu în acelaşi plan şi la distanţe uriaşe între ele. Şi dacă, prin absurd, s-ar întâmpla acest fenomen, Pământul nu ar fi influenţat în nici un fel", ne-a explicat Adrian Şonka, de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu". (Marina Dohi)

Ce sunt Geminidele?

În noaptea de 13 spre 14 decembrie, Pământul va trece printr-o zonă în care se află cantintăţi mari de praf cosmic. Acesta a fost lăsat de asteroidul-cometă 3200 Phaeton. "Stelele" vin din constelaţia Gemini (de aici denumirea de Geminide) şi sunt vizibile an de an în intervalul 4-17 decembrie.

Sursa: www.click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu