Natura este PERFECTA! Cititi despre cele mai cunoscute asemanari dintre alimente si organele umane, dar si despre efectele lor benefice asupra organului respectiv!
Circula sub numeroase forme pe internet un material extrem de interesant ale carui informatii nu inceteaza sa ne fascineze si pe care am dorit sa-l impartasim cu voi… Materialul are la baza anumite teorii si observatii prezentate in 'The Doctrine of Signatures'. Unii contesta Doctrina Semnaturilor, altii o aplauda, unii o considera perimata si de Ev Mediu, altii incredibil de corecta si actuala. Un lucru este sigur: Doctrina Semnaturilor pare astazi, in secolul XXI, a fi uimitor de corecta…
Nu spune nimeni ca aceasta teorie este perfect fondata sau ca trebuie sa credem orbeste in ea. Dar un lucru este cat se poate de real: natura este perfecta. Este uimitoare! Iar cineva acolo a vrut sa fie perfecta si sa vina in sprijinul nostru. Dumnezeu a facut-o inainte de a face fiinta umana.
A pus in ea tot ce era necesar si benefic fiintei umane. Pierduti printre atatea alimente artificial si modern, intelegem atat de greu acest lucru… Si un alt lucru este cat se poate adevarat: niciunul din alimentele prezentate mai jos nu au cum sa nu ne faca bine… Cititi articolul de mai jos si va promitem ca veti fi uluiti de ceea ce se afla in farmacia omului si a lui Dumnezeu!
Doctrina Semnaturilor este o filozofie straveche impartasita de herbalisti, practicanti in medicina si adepti ai terapiilor naturiste. Ideile si observatiile acestei doctrine au circulat de-a lungul mai multor secole, insa s-au concretizat ca teorie abia in secolul XVII. In cartea “Signatura Rerum" (Semnatura Tuturor Lucrurilor), misticul german Jakob Böhme explica pornind de la exemplul observatiei, “semanaturile’ lasate de Dumnezu in natura. Nu degeaba Dumnezeu i-a dat unei anumite plante o anumita forma si infatisare… In creatia lui Dumnezeu noi, oamenii, putem gasi semne si indicii cu privire la felul in care am putea folosi cel mai bine o anumita planta sau leguma.
Conform acestei doctrine, anumite alimente care seamana unor diverse parti ale trupului sau organe pot fi folosite pentru a trata afectiunile organului respectiv.
Desi aceasta teorie pare neverosimila pentru unii, unii specialisti in stiinta nutritionala si investitionala ii confera din ce in ce mai multa credibilitate, aducand argumente solide in sprijinirea ei. Cititi despre cele mai cunoscute asemanari dintre alimente si organele umane, dar si motive temeinice pentru care planta respectiva are efecte benefice asupra organului caruia ii seamana!
Farmacia lui Dumnezeu
Ciupercile – Taie o ciuperca in jumatate si vei vedea cat de bine seamana cu o ureche umana. Adauga si faptul ca ciupercile se numara printre putinele alimente ce contin vitamina D, contribuind la imbunatatirea auzului. Nu este pur si simplu uimitor? Vitamina D este esentiala pentru a avea oase sanatoase. Chiar si pentru cele de dimensiuni mici precum sunt cele din ureche ce transmit sunetul catre creier…
In structura plamanilor nostri regasim anumite formatiuni numite alveole ce permit oxigenului sa treaca de la plamani in sange si seamana izbitor ca forma cu ciorchinele de strugure. Cercetatorii au aratat ca o dieta ce include struguri proaspeti poate reduce considerabil riscul de emfizem pulmonar, o afectiune difuza a plamanilor. Mai mult, se pare ca semintele de struguri contin o anumita substanta, numita proantocianidina, cu rol important in combaterea radicalilor liberi si in reducerea severitatii astmului alergic.
In plus, strugurii atarna intr-un ciorchine ce imita forma inimii, iar fiecareboaba de strugure seamana izbitor cu o celula de sange. Deloc coincidenta si nu intamplator, strugurii reprezinta hrana ideala pentru inima si sange, contribuind la vitalizarea lor.
Ghimbirul seamana izbitor de mult cu stomacul uman, iar ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca unul din beneficiile sale cele mai mare este acela de a ajuta digestia. Remediu pentru raul de miscare, ghimbirul este utilizat de peste 2000 de ani in medicina traditionala chinezeasca pentru a scapa de greata si a calma durerile de stomac.
Foto 1: wikipedia / Foto 2: Sxc.hu
Morcovul – Taie un morcov in feliute si vei observa ca sectiunile respective seamana izbitor de mult cu ochiul uman. Vei recunoaste in sectiunea transversala a morcovului o retea de linii care imita perfect irisul si pupila ochiului uman. Nu este un mit faptul ca morcovii pot contribui la mentinerea sanatatii ochilor. Conform Sasson Moulavi, director medical al institutului ‘Smart for Life Weight Management Centers din Boca Raton, Florida’, gratie continutului de vitamine si antioxidanti precum betacaroten (precursorul vitaminei A pe care ochiul nostru o foloseste pentru a stimula celulele specializate din retina), morcovii micsoreaza riscul de degenerare maculara, principala cauza a pierderii vederii la oamenii in varsta.
Foto +foto homepage: Sxc.hu
Bananele, castravetele si zucchini contin nutrienti care au un efect benefic asupra organelor sexuale masculine
Nu degeaba consumul de arahide a fost interzis barbatilor de catre biserica in timpul Evului Mediu. Se pare ca ca arahidele (alunele de pamant) au o influenta pozitiva asupra libidoului si asupra testiculelor. Cati dintre noi stiu ca arginina, principalul component al faimoasei Viagra, provine din alunele de pamant? Ca invelisul alunelor de pamant este asemanator spermatozoizilor? In plus, alunele de pamant sunt bogate in vitamina E si B6, scazand riscul bolilori de inima.
Rosia- Este rosie si formata din patru camera. Inima este la randul sau rosie si formata din patru camere. Rosia, aceasta leguma de culoare sangelui, are o structura similara cu cea a inimii umane. Coincidenta sau nu, rosia este bogata in licopen, o substanta chimica ce reduce considerabil riscul bolilor de inima si vase, in special a celor coronariene, dar si a anumitor forme de cancer.
Nucile – Nuca seamana si ea in mod izbitor cu un mic creier uman, subdivizat in emisfera dreapta si emisfera stanga, creierul mare si creierul mic, iar cutele si incretiturile ei sunt similare neocortexului. Iar ceea ce este frapant si fascinant este faptul ca nuca, atat de asemanatoare ca forma creierului uman, ajuta la mentinerea sanatatii creierului. Nu i se spune degeaba “hrana pentru creier”. Nucile reprezinta o sursa semnificativa de acizi grasi omega 3, ce permit mentinerea functiilor creierului la capacitatea optima. Consumul lor regulat previne dementa si boala Alzheimer. De stiut ca nucile inlesnesc dezvoltarea a peste 3 duzine de neurotransmitatori pentru functiile creierului. Mai mult, in urma unor experimente facute pe soareci, cercetatorii de la Universitatea Tufts din Boston au constatat ca nucile au anulat anumite indicii ale imbatranirii creierului.
Foto 1: Sxc.hu /Foto 2: Wikipedia - AndonicO
Telina (tulpina/lujer), Bok Choy (o planta din familia verzei cunoscuta si sub numele de varza chinezeasca deoarece este cultivata in China inca din antichitate), rubarba si alte plante arata precum oasele umane (pe sectiune transversala). Deloc surprinzator, aceste alimente sunt apreciate pentru rolul pe care il au in intarirea si fortificarea oaselor. Au in compozitia lor 23% sodiu. Iar oasele au si ele in compozitia lor tot 23% sodiu. “Telina este o sursa grozava de siliciu, iar siliciul este parte a structurii moleculare ce da tarie oaselor”, spune doctorul Sasson Moulavi intr-un articol publicat pe www.womansday.com .
Fasolea boabe – Nu suntem nici primii si nici ultimii care au observat infatisoarea similara a boabelor de fasole cu cea a rinichilor. Iar consumul de fasole contribuie intr-adevar la functionarea optima a rinichilor. In plus, boabele de fasole contin fibre solubile si insolubile, protein, vitamina B6, zinc, magneziu, fier etc.
Foto 1: Sxc.hu / Foto 2: Shutterstock.com
Coincidenta sau nu, atat vanata, cat si perele si fructul de avocado au forma uterului si a colului uterin, iar beneficiile lor vizeaza indeosebi sanatatea sistemului reproducator feminin. Conform cercetarilor, consumarea unui singur fruct de avocado pe saptamana are efecte miraculoase asupra organismului. Contribuie la mentinerea in limite normale a hormonilor, favorizand totodata eliminarea kilogramelor acumulate in timpul sarcinii.
Avocado are intr-adevar forma uterului uman. Uimitor, el protejeaza uterul. Consumul lui contribuie la mentinerea sanatatii reproductive si la preventia cancerului cervical. Continand acid folic, fructul de avocado reduce riscul displaziei cervicale care poate degenera in cancer de col uterin.
Si ce spuneti de faptul ca unui fruct de avocado ii sunt necesare 9 luni de zile de la stadiul de floare pana la cel de fruct matur? Ce spuneti de faptul ca in fiecare din alimentele enumerate mai sus se gasesc peste 14.000 de constituenti chimici fotolitici nutritivi, dintre care stiinta moderna a studiat si numit doar 141?
Smochinele cresc in perechi (doua cate doua) si interiorul lor este plin de seminte. Seamana cu organele genitale masculine si actioneaza benefic asupra lor. Unii cercetatori sunt de parere ca smochinele pot creste motilitatea spermei barbatilor, combatand in schimb sterilitatea masculina. Totodata, se crede ca smochinele, prin consumarea lor, pot creste numarul de spermatozoizi si le pot prelungi durata de viata. In plus, sunt o sursa grozava de potasiu, magneziu, fier si calciu. In islam, smochinele sunt considerate un fruct al paradisului.
Cartofii dulci au o infatisare similara pancreasului uman si echilibreaza indicele glicemic in cazul bolnavilor de diabet. Spre deosebire de cartofii albi care au un indice de 29, cartofii dulci au in indice de 17. La fel se intampla si cu porumbul.
Faptul ca maslinele au o forma asemanatoare ovarelor poate fi mai mult decat o coincidenta. Maslinele participa la mentinerea sanatatii ovarelor si la buna lor functionare. Conform unor cercetari efectuate in Italia, grasimile sanatoase, vitaminele si mineralele care se gasesc in masline reduc considerabil riscul aparitiei cancerului ovarian si a celui la san. Consumul de masline previne si aparitia bolilor de inima.
Grepfruit-ul, portocalele si alte fructe citrice au o infatisare similaraglandelor mamare ale femeii, contribuind, surprinzator sau nu, la mentinerea sanatatii sanilor si la o buna circulatie a limfei la nivelul sanilor. In plus, miracol al naturii sau pura coincidenta, cercetarile recente au aratat ca grepfrut-ul contine si limonoide, un grup de fitonutrienti ce contribuie la inhibarea celulelor canceroase ce pot aparea la nivelul sanilor. Asadar, consumarea fructelor citrice poate preveni cancerul mamar.
Foto 1: Sxc.hu /Foto 2: Wikipedia - Patrick J. Lynch
Moluste comestibile – Ca forma si ca structura, molustele comestibile sunt asemanatoare testiculelor. Ele au un efect benefic asupra organelor sexuale masculine gratie continutului de zinc si de acid folic. Atat zincul, cat si acidul folic pot contribui la imbunatatirea calitatii spermei la barbati.
Cepele arata exact ca celulele trupului. Iar cercetarile moderne ne arata ca ceapa are un efect important in curatarea si eliminarea toxinelor din toate celulele trupului. Totodata, ceapa provoaca lacrimi care spala straturile epiteliale ale ochiului.
Este bogata in vitamina C si B6, in fier, biotina, sodiu (un oligoelement important) si este renumita pentru rolul sau in mentinerea optima a imunitatii organismului.
Bulbul de ceapa este protejat de mai multe straturi suprapuse pentru a proteja partile interioare de obiectele exterioare.
La fel de protector actioneaza si atunci cand ne protejeaza sistemul imunitar de agresiunile externe.
Sursa: www.garbo.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu