Site-ul cracked.com a întocmit o listă cu cele mai ciudate cinci efecte secundare pe care le au diverse alimente din categoria fast food:
1. Margarina te face agresiv
Majoritatea oamenilor știu deja că margarina reprezintă o alternativă mai ieftină și mai nesănătoasă a untului, însă puține persoane știu că margarina îi face pe oameni să fie mai agresivi.
Vina o poartă acizii grași de tip trans, care, pe lângă margarină, mai sunt întâlniți și în alte alimente nesănătoase, precum, prăjituri, cartofi prăjiți, etc.
2. Băuturile calde îți răcoresc organismul
În zilele toride de vară, sunteți tentați să vă răcoriți cu băuturi reci, însă acest lucru reprezintă o greșeală. Dacă vreți să vă răcoriți cu adevărat, trebuie să consumați băuturi calde.
Când consumați o băutură rece, creierul trage concluzia că în atmosferă e de fapt o temperatură scăzută și nu ia măsuri pentru a răci organismul. Însă în cazul în care consumați băuturi calde, creierul reacționează prin declanșarea mecanismului natural de auto-răcire al organismului: transpirația.
3. Bărbații se calmează la vederea cărnii
Un studiu neobișnuit realizat în SUA a demonstrat că bărbații sunt mai puțini agresivi atunci când se uită la hălci de carne. Cercetătorii cred că explicația explicația evoluționistă are legătură cu statutul de vânători ai stămoșilor bărbaților. Carnea era obținută după vânătoare, astfel că atunci când un bărbat se uită la carne înseamnă că vânătoarea s-a sfârșit deja. Instinctele sale de vânător se domolesc, iar bărbatul începe să se relaxeze.
4. Mâncarea colorată te poate ajuta să slăbești
Tuturor ni s-a întâmplat să nu putem opri din mâncat, însă oamenii de știință cred că au o soluție pentru acest lucru: alimentele colorate. Explicația e simplă: dacă mâncați alimente de diferite culori, creierului îi este mai ușor să stabilească pragul de la care începeți să mâncați prea mult.
5. Alcoolul îmbunătățește memoria subconștientă
Chiar dacă în mod normal alcoolul are tendința să te facă să uiți lucruri, cercetătorii au înregistrat un efect opus în cazul memoriei subconștiente.
Sursa: REALITATEA.NET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu