Wall Street Journal relatează despre o ofertă surprinzătoare pe care ţările BRICS au lansat-o pentru SUA şi Marea Britanie. Surse informate din cadrul diplomaţiei indiene au povestit jurnaliştilor americani despre intenţia BRICS de a oferi Washingtonului şi Londrei posibilitatea de a participa la finanţarea Băncii de Dezvoltare a BRICS, obţinând în schimb până la 45% din drepturile de vot în noua organizaţie financiară supranaţională.
De fapt, acum asistăm la ultima fază a pregătirilor pentru o revoluţie în sistemul financiar global. Până acum, instituţiile financiare supranaţionale, adică FMI şi Banca Mondială, se aflau sub controlul american şi nu făceau altceva decât să promoveze politica americană, condiţionând creditele acordate de aceste instituţii de îndeplinirea unei agende politice şi economice vădit proamericane. Odată cu declanşarea crizei economice globale, a devenit evident că un sistem în care atât moneda de bază cât şi instituţiile supranaţionale sunt controlate de SUA nu mai corespunde realităţii economice şi ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) au încercat să iniţieze o resetare a sistemului.
Chiar şi în interiorul sistemului financiar occidental s-au găsit persoane care au acceptat realitatea şi au încercat să promoveze o reformă atât a sistemului financiar cât şi a structurilor financiare supranaţionale. Printre susţinătorii acestei reforme radicale s-a numărat şi Dominique Strauss-Kahn. Motivul real pentru care s-a organizat „mazilirea” şefului FMI a fost dorinţa acestuia de a transforma FMI într-o structură care să reprezinte în mod echitabil toate forţele economice ale lumii şi să gestioneze crearea unui sistem financiar în care un „coş de valute” ar fi înlocuit dolarul american în calitate de monedă de bază a sistemului monetar global.
După operaţiunea de discreditare a lui Strauss-Kahn, FMI nu a mai putut fi folosit ca o platformă pentru reformarea sistemului financiar internaţional şi, pentru o perioadă, ţările BRICS s-au limitat la oferirea opţiunilor de finanţare alternativă pentru ţările care nu au mai dorit să fie dependente de FMI. În acest context se înscriu atât creditele acordate de China ţărilor din Africa, Europa (Ungaria, Portugalia) cât şi creditele acordate de Rusia pentru realizarea unor proiecte în Serbia şi America Latină.
Destul de rapid, a devenit clar că eforturile individuale sunt insuficiente şi s-a ajuns la necesitatea creării unui „FMI paralel” care să poată rezolva radical problema reformării sistemului financiar internaţional. În prima fază, Banca de Dezvoltare a BRICS va avea la dispoziţie echivalentul a 100 de miliarde de dolari pentru acordarea de credite ţărilor care nu doresc să se supună cerinţelor FMI.
Acceptarea invitaţiei de participare la acest proiect este o ultimă şansă pentru SUA şi Marea Britanie de a se integra în acest nou sistem financiar în condiţii acceptabile şi onorabile. Participarea la acest proiect va necesita sacrificii financiare şi politice din partea SUA, mai ales în condiţiile în care recent s-a ajuns la o reducere automată a bugetului american, reducere care a avut consecinţe grave şi neplăcute asupra forţelor armate americane. În contextul economic actual, Banca de Dezvoltare a BRICS nu este un concurent pentru FMI şi BM, ci un înlocuitor al acestora.
Toate ţările BRICS, dar mai ales China şi Rusia, deţin atât de multe obligaţiuni americane încât chiar şi o vânzare parţială a acestora ar provoca o prăbuşire imediată a pieţei obligaţiunilor SUA şi ar provoca o creştere dramatică şi instantanee a costurilor de împrumut pentru guvernul de la Washington. Marea Britanie se află într-o situaţie identică, ba chiar şi mai vulnerabilă după ce a pierdut ratingul de „triplu A”. Dintr-o anume perspectivă, se poate spune că ţările BRICS au ajuns să ţină „pistolul financiar” la tâmpla economiei americane şi prin acest fapt se pot explica aspecte ale comportamentului recent al Washingtonului. America şi Marea Britanie vor trebui fie să se alăture noului sistem, fie să sufere consecinţele existenţei într-un sistem financiar global pe care nu-l mai pot influenţa deloc. Ţările BRICS vor consolida lupta împotriva evaziunii fiscale!
În timpul negocierilor din capitala indiană New Delhi, reprezentanţii grupului celor 5 ţări ale BRICS (Rusia, Brazilia, India, China, Africa de Sud) au convenit să extindă cooperarea în domeniul politicii fiscale, în special, în lupta împotriva evaziunii fiscale.
În cadrul negocierilor, ţările BRICS, între altele, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea avantajelor tratatelor fiscale internaţionale în scopul evaziunii fiscale. Până în mai 2013, părţile intenţionează să creeze o structură nouă, care va coordona eforturile BRICS în domeniul fiscal, informează agenţia PTI.
Perspectivele SUA în anul 2013!
Într-unul dintre memoriile sale, corespondentul agenţiei de presă TASS la Washington, Vladimir Kikilo a povestit despre o întâmplare petrecută la mijlocul anilor 1980, la New York. Un amic american, Sam Williams, proprietarul şi editorul unui ziar local Finger Lake Times, l-a invitat să viziteze Catedrala Sfântului Patrick de pe 5th Avenue.
Acolo, jurnalistul american a aprins trei lumânări. „Una este pentru sănătatea TASS, una pentru KGB şi una pentru URSS”, a spus Sam Williams care, în ciuda admiraţiei pentru cultura rusă era un cunoscut anticomunist. „Eu mi-am dat seama că doar frica de voi îi mai ţine în frâu pe cei de la Casa Albă. Dacă URSS va dispărea, ei o să-şi facă de cap şi o să ducă ţara de râpă”, a explicat jurnalistul american. Au trecut treizeci de ani şi „profeţia” domnului Williams s-a îndeplinit.
Anul 2013 va fi un an al schimbărilor geopolitice. Până acum, SUA a avut posibilitatea să-şi bazeze politica externă pe „principiul 3D”(dolari, democraţie, distrugere), dar criza sistemică prin care trece economia americană nu-i mai permite să-şi exercite rolul de hegemon mondial. Ieri, parlamentarii americani au binevoit să facă un pas înapoi de la „prăpastia fiscală”, însă peste 4-6 săptămâni posibilitatea căderii în „prăpastie” va apărea din nou, deoarece niciuna dintre problemele fundamentale ale economiei americane nu pot fi rezolvate fără renunţarea atât la supradimensionarea forţelor armate cât şi demantelarea sistemelor de protecţie socială şi sistemului de pensii.
În cel mai bun caz, creşterea taxelor pentru cei bogaţi va asigura un plus de venit de 65 de miliarde de dolari pe an, în timp ce deficitul bugetar pentru 2013 va fi de cel puţin 1013 de miliarde de dolari. Încet, dar sigur, establishment-ul american conştientizează că a venit timpul pentru schimbarea strategiei geopolitice şi „principiul 3D” este înlocuit cu o abordare pe care specialiştii ruşi au denumit-o „FND” (Freeze, Negociate, Disengage, adică „Îngheţ, negociere, dezangajare”). Primele semne ale schimbării sunt deja vizibile în politica de cadre a preşedintelui Obama. „Doamna de fier” şi simbolul rusofobiei americane, Hillary Clinton a părăsit postul de secretar de stat al SUA în ciuda victoriei lui Barack Obama. Mai mult, serviciul de presă al Departamentului de Stat, care de obicei face orice pentru a proteja demnitatea şi imaginea publică a funcţionarilor departamentului, a făcut totul pentru a-i crea doamnei Clinton o imagine publică incompatibilă cu o eventuală continuare a carierei politice.
O situaţie în care serviciul de presă al Departamentului de Stat descrie cu lux de amănunte infecţiile intestinale, comoţiile cerebrale şi cheagurile de sânge din creierul unui fost secretar de stat, nu poate fi descrisă altfel decât „o execuţie mediatică” care nu avea cum să aibă loc fără acordul, ba chiar ordinul explicit, al preşedintelui. Lista de reprezentanţi ai „aripii dure” a establishment-ului american care au fost forţaţi să părăsească scena politică este destul de lungă şi include nume grele precum McCain, Lugar, Kyl etc.
Pentru prima dată în 30 de ani, SUA simte nevoia să-şi reducă prezenţa în zonele care nu reprezintă importanţă crucială şi să se concentreze asupra unei singure regiuni: Asia de Sud-Est, în care creşte influenţa Chinei, iar politicienii care nu înţeleg „spiritul vremurilor” sunt traşi pe linie moartă.
Rezultatele acestei reorientări deja devin vizibile. Flota americană a plecat din zona Siriei, fiind înlocuită de navele celor patru flote ale Federaţiei Ruse. Timp de câteva săptămâni navele Federaţiei Ruse vor desfăşura aplicaţii militare la o scară nemaiîntâlnită de la destrămarea Uniunii Sovietice. Pentru Siria se caută şi, probabil, se va găsi o soluţie care va satisface interesele tuturor jucătorilor geopolitici implicaţi în proces. Relatările presei israeliene despre raidurile trupelor speciale ale Federaţiei Ruse care au securizat stocurile de arme chimice ale regimului Assad pot fi interpretate ca un prim pas al unui scenariu de acest gen.
Din perspectiva economică, anul 2013 se anunţă a fi unul foarte greu pentru SUA. Atât China cât şi Rusia deţin cantităţi impresionante de obligaţiuni americane, ceea ce le oferă posibilitatea de a „dinamita” oricând economia americană prin „aruncarea” obligaţiunilor în piaţa secundară, lichidând astfel capacitatea Washington-ului de a-şi finanţa cheltuielile curente din împrumuturi. Conform calculelor Congresului SUA, America împrumută 4 miliarde de dolari pe zi, doar pentru a face faţă cheltuielilor bugetare. În aceste condiţii, libertatea de manevră a Casei Albe este restricţionată de interesele creditorilor.
În 2013, vor prinde contur eforturile ţărilor BRICS de a construi o piaţă comună şi un sistem financiar alternativ celui bazat pe dolarul american. Noul oleoduct VSTO 2 (ESPO 2) permite Rusiei să exporte cantităţi importante de petrol în China şi să reducă dependenţa de cumpărătorii europeni, ceea ce deja provoacă panică în rândul comisarilor europeni.
China face eforturi pentru reducerea dependenţei de export şi creşterea pieţei interne, stimulând-o prin creditare şi creşteri salariale. În curând va începe funcţionarea Băncii de Dezvoltare a BRICS, adică va fi creată o instituţie financiară care va dispune de resursele necesare pentru a oferi ţărilor în curs de dezvoltare o alternativă faţă de tandemul distrugător format din FMI şi Banca Mondială. Investiţiile Chinei în Africa deja produc efecte economice şi politice, iar în 2013 aceste efecte se vor accentua.
La fel, vor începe să producă efecte eforturile Federaţiei Ruse de a accelera integrarea economică în spaţiul ex-sovietic. Încet, dar sigur, se conturează o configuraţie geopolitică multipolară în care SUA nu mai poate şi nici nu mai vrea să fie jandarmul omniprezent care şi-a plasat guvernatori în toate colţurile lumii, iar problemele globale se rezolvă fie prin „îngheţare” de comun acord sau prin negociere care să satisfacă interesele tuturor jucătorilor importanţi.
În aceste condiţii, nespus de comic sună ameninţarea consilierului prezidenţial Iulian Chifu care s-a declarat nemulţumit de politica externă a Federaţiei Ruse, menţionând că „acest tip de acţiune începe să coste, iar în anul 2013, dacă nu există o revizuire a acestei atitudini, va costa şi mai mult”. Rămâne de văzut cine şi cât va plăti pentru diverse atitudini în 2013.
Articole preluate de pe Vocea Rusiei
[Nota moderatorului AIM: Sigla de anul acesta a reuniunii ţărilor BRICS, programată să aibă loc în Africa de Sud la Durban, seamănă cu un soare înconjurat de razele sale... Acest simbol (soarele) a fost în mod intens abuzat de Cabala, şi este prezent atât pe celebre monumente publice, cât şi în conponenţa diferitelor sigle ale unor corporaţii multinaţionale, sub diverse forme, stilizate sau clare. Oare această construcţie numită BRICS chiar se află în afara influenţei Cabalei, sau nu este decât un nou "pachet" frumos ambalat ce conţine aceeaşi otravă pe care Illuminati o servesc neîntrerupt umanităţii de foarte mult timp?
Dacă avem în vedere şi faptul că Rusia participă anual la discuţii bilaterale cu Uniunea Europeană (care este o "construcţie" politico-economică pusă la cale de Cabala), şi că în anul 2012 această reuniune a avut loc chiar pe 21 decembrie şi a fost prea puţin mediatizată public, aşa cum se arată în articolul UE şi Rusia bat palma pentru guvernul mondial, atunci toată această imagine a BRICS începe să se destrame în lumina adevărului. Folosirea anumitor simboluri ale Illuminati se poate observa şi în sigla reuniunii din anul 2010 a UE cu Rusia, siglă ce se aseamănă foarte mult cu un ochi - simbolul francmasoneriei mondiale cel mai des întâlnit, chiar şi pe bancnota de 1 dolar.]
Sursa: http://roaim.de.vu
De fapt, acum asistăm la ultima fază a pregătirilor pentru o revoluţie în sistemul financiar global. Până acum, instituţiile financiare supranaţionale, adică FMI şi Banca Mondială, se aflau sub controlul american şi nu făceau altceva decât să promoveze politica americană, condiţionând creditele acordate de aceste instituţii de îndeplinirea unei agende politice şi economice vădit proamericane. Odată cu declanşarea crizei economice globale, a devenit evident că un sistem în care atât moneda de bază cât şi instituţiile supranaţionale sunt controlate de SUA nu mai corespunde realităţii economice şi ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) au încercat să iniţieze o resetare a sistemului.
Chiar şi în interiorul sistemului financiar occidental s-au găsit persoane care au acceptat realitatea şi au încercat să promoveze o reformă atât a sistemului financiar cât şi a structurilor financiare supranaţionale. Printre susţinătorii acestei reforme radicale s-a numărat şi Dominique Strauss-Kahn. Motivul real pentru care s-a organizat „mazilirea” şefului FMI a fost dorinţa acestuia de a transforma FMI într-o structură care să reprezinte în mod echitabil toate forţele economice ale lumii şi să gestioneze crearea unui sistem financiar în care un „coş de valute” ar fi înlocuit dolarul american în calitate de monedă de bază a sistemului monetar global.
După operaţiunea de discreditare a lui Strauss-Kahn, FMI nu a mai putut fi folosit ca o platformă pentru reformarea sistemului financiar internaţional şi, pentru o perioadă, ţările BRICS s-au limitat la oferirea opţiunilor de finanţare alternativă pentru ţările care nu au mai dorit să fie dependente de FMI. În acest context se înscriu atât creditele acordate de China ţărilor din Africa, Europa (Ungaria, Portugalia) cât şi creditele acordate de Rusia pentru realizarea unor proiecte în Serbia şi America Latină.
Destul de rapid, a devenit clar că eforturile individuale sunt insuficiente şi s-a ajuns la necesitatea creării unui „FMI paralel” care să poată rezolva radical problema reformării sistemului financiar internaţional. În prima fază, Banca de Dezvoltare a BRICS va avea la dispoziţie echivalentul a 100 de miliarde de dolari pentru acordarea de credite ţărilor care nu doresc să se supună cerinţelor FMI.
Acceptarea invitaţiei de participare la acest proiect este o ultimă şansă pentru SUA şi Marea Britanie de a se integra în acest nou sistem financiar în condiţii acceptabile şi onorabile. Participarea la acest proiect va necesita sacrificii financiare şi politice din partea SUA, mai ales în condiţiile în care recent s-a ajuns la o reducere automată a bugetului american, reducere care a avut consecinţe grave şi neplăcute asupra forţelor armate americane. În contextul economic actual, Banca de Dezvoltare a BRICS nu este un concurent pentru FMI şi BM, ci un înlocuitor al acestora.
Toate ţările BRICS, dar mai ales China şi Rusia, deţin atât de multe obligaţiuni americane încât chiar şi o vânzare parţială a acestora ar provoca o prăbuşire imediată a pieţei obligaţiunilor SUA şi ar provoca o creştere dramatică şi instantanee a costurilor de împrumut pentru guvernul de la Washington. Marea Britanie se află într-o situaţie identică, ba chiar şi mai vulnerabilă după ce a pierdut ratingul de „triplu A”. Dintr-o anume perspectivă, se poate spune că ţările BRICS au ajuns să ţină „pistolul financiar” la tâmpla economiei americane şi prin acest fapt se pot explica aspecte ale comportamentului recent al Washingtonului. America şi Marea Britanie vor trebui fie să se alăture noului sistem, fie să sufere consecinţele existenţei într-un sistem financiar global pe care nu-l mai pot influenţa deloc. Ţările BRICS vor consolida lupta împotriva evaziunii fiscale!
În timpul negocierilor din capitala indiană New Delhi, reprezentanţii grupului celor 5 ţări ale BRICS (Rusia, Brazilia, India, China, Africa de Sud) au convenit să extindă cooperarea în domeniul politicii fiscale, în special, în lupta împotriva evaziunii fiscale.
În cadrul negocierilor, ţările BRICS, între altele, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea avantajelor tratatelor fiscale internaţionale în scopul evaziunii fiscale. Până în mai 2013, părţile intenţionează să creeze o structură nouă, care va coordona eforturile BRICS în domeniul fiscal, informează agenţia PTI.
Perspectivele SUA în anul 2013!
Într-unul dintre memoriile sale, corespondentul agenţiei de presă TASS la Washington, Vladimir Kikilo a povestit despre o întâmplare petrecută la mijlocul anilor 1980, la New York. Un amic american, Sam Williams, proprietarul şi editorul unui ziar local Finger Lake Times, l-a invitat să viziteze Catedrala Sfântului Patrick de pe 5th Avenue.
Acolo, jurnalistul american a aprins trei lumânări. „Una este pentru sănătatea TASS, una pentru KGB şi una pentru URSS”, a spus Sam Williams care, în ciuda admiraţiei pentru cultura rusă era un cunoscut anticomunist. „Eu mi-am dat seama că doar frica de voi îi mai ţine în frâu pe cei de la Casa Albă. Dacă URSS va dispărea, ei o să-şi facă de cap şi o să ducă ţara de râpă”, a explicat jurnalistul american. Au trecut treizeci de ani şi „profeţia” domnului Williams s-a îndeplinit.
Anul 2013 va fi un an al schimbărilor geopolitice. Până acum, SUA a avut posibilitatea să-şi bazeze politica externă pe „principiul 3D”(dolari, democraţie, distrugere), dar criza sistemică prin care trece economia americană nu-i mai permite să-şi exercite rolul de hegemon mondial. Ieri, parlamentarii americani au binevoit să facă un pas înapoi de la „prăpastia fiscală”, însă peste 4-6 săptămâni posibilitatea căderii în „prăpastie” va apărea din nou, deoarece niciuna dintre problemele fundamentale ale economiei americane nu pot fi rezolvate fără renunţarea atât la supradimensionarea forţelor armate cât şi demantelarea sistemelor de protecţie socială şi sistemului de pensii.
În cel mai bun caz, creşterea taxelor pentru cei bogaţi va asigura un plus de venit de 65 de miliarde de dolari pe an, în timp ce deficitul bugetar pentru 2013 va fi de cel puţin 1013 de miliarde de dolari. Încet, dar sigur, establishment-ul american conştientizează că a venit timpul pentru schimbarea strategiei geopolitice şi „principiul 3D” este înlocuit cu o abordare pe care specialiştii ruşi au denumit-o „FND” (Freeze, Negociate, Disengage, adică „Îngheţ, negociere, dezangajare”). Primele semne ale schimbării sunt deja vizibile în politica de cadre a preşedintelui Obama. „Doamna de fier” şi simbolul rusofobiei americane, Hillary Clinton a părăsit postul de secretar de stat al SUA în ciuda victoriei lui Barack Obama. Mai mult, serviciul de presă al Departamentului de Stat, care de obicei face orice pentru a proteja demnitatea şi imaginea publică a funcţionarilor departamentului, a făcut totul pentru a-i crea doamnei Clinton o imagine publică incompatibilă cu o eventuală continuare a carierei politice.
O situaţie în care serviciul de presă al Departamentului de Stat descrie cu lux de amănunte infecţiile intestinale, comoţiile cerebrale şi cheagurile de sânge din creierul unui fost secretar de stat, nu poate fi descrisă altfel decât „o execuţie mediatică” care nu avea cum să aibă loc fără acordul, ba chiar ordinul explicit, al preşedintelui. Lista de reprezentanţi ai „aripii dure” a establishment-ului american care au fost forţaţi să părăsească scena politică este destul de lungă şi include nume grele precum McCain, Lugar, Kyl etc.
Pentru prima dată în 30 de ani, SUA simte nevoia să-şi reducă prezenţa în zonele care nu reprezintă importanţă crucială şi să se concentreze asupra unei singure regiuni: Asia de Sud-Est, în care creşte influenţa Chinei, iar politicienii care nu înţeleg „spiritul vremurilor” sunt traşi pe linie moartă.
Rezultatele acestei reorientări deja devin vizibile. Flota americană a plecat din zona Siriei, fiind înlocuită de navele celor patru flote ale Federaţiei Ruse. Timp de câteva săptămâni navele Federaţiei Ruse vor desfăşura aplicaţii militare la o scară nemaiîntâlnită de la destrămarea Uniunii Sovietice. Pentru Siria se caută şi, probabil, se va găsi o soluţie care va satisface interesele tuturor jucătorilor geopolitici implicaţi în proces. Relatările presei israeliene despre raidurile trupelor speciale ale Federaţiei Ruse care au securizat stocurile de arme chimice ale regimului Assad pot fi interpretate ca un prim pas al unui scenariu de acest gen.
Din perspectiva economică, anul 2013 se anunţă a fi unul foarte greu pentru SUA. Atât China cât şi Rusia deţin cantităţi impresionante de obligaţiuni americane, ceea ce le oferă posibilitatea de a „dinamita” oricând economia americană prin „aruncarea” obligaţiunilor în piaţa secundară, lichidând astfel capacitatea Washington-ului de a-şi finanţa cheltuielile curente din împrumuturi. Conform calculelor Congresului SUA, America împrumută 4 miliarde de dolari pe zi, doar pentru a face faţă cheltuielilor bugetare. În aceste condiţii, libertatea de manevră a Casei Albe este restricţionată de interesele creditorilor.
În 2013, vor prinde contur eforturile ţărilor BRICS de a construi o piaţă comună şi un sistem financiar alternativ celui bazat pe dolarul american. Noul oleoduct VSTO 2 (ESPO 2) permite Rusiei să exporte cantităţi importante de petrol în China şi să reducă dependenţa de cumpărătorii europeni, ceea ce deja provoacă panică în rândul comisarilor europeni.
China face eforturi pentru reducerea dependenţei de export şi creşterea pieţei interne, stimulând-o prin creditare şi creşteri salariale. În curând va începe funcţionarea Băncii de Dezvoltare a BRICS, adică va fi creată o instituţie financiară care va dispune de resursele necesare pentru a oferi ţărilor în curs de dezvoltare o alternativă faţă de tandemul distrugător format din FMI şi Banca Mondială. Investiţiile Chinei în Africa deja produc efecte economice şi politice, iar în 2013 aceste efecte se vor accentua.
La fel, vor începe să producă efecte eforturile Federaţiei Ruse de a accelera integrarea economică în spaţiul ex-sovietic. Încet, dar sigur, se conturează o configuraţie geopolitică multipolară în care SUA nu mai poate şi nici nu mai vrea să fie jandarmul omniprezent care şi-a plasat guvernatori în toate colţurile lumii, iar problemele globale se rezolvă fie prin „îngheţare” de comun acord sau prin negociere care să satisfacă interesele tuturor jucătorilor importanţi.
În aceste condiţii, nespus de comic sună ameninţarea consilierului prezidenţial Iulian Chifu care s-a declarat nemulţumit de politica externă a Federaţiei Ruse, menţionând că „acest tip de acţiune începe să coste, iar în anul 2013, dacă nu există o revizuire a acestei atitudini, va costa şi mai mult”. Rămâne de văzut cine şi cât va plăti pentru diverse atitudini în 2013.
Articole preluate de pe Vocea Rusiei
[Nota moderatorului AIM: Sigla de anul acesta a reuniunii ţărilor BRICS, programată să aibă loc în Africa de Sud la Durban, seamănă cu un soare înconjurat de razele sale... Acest simbol (soarele) a fost în mod intens abuzat de Cabala, şi este prezent atât pe celebre monumente publice, cât şi în conponenţa diferitelor sigle ale unor corporaţii multinaţionale, sub diverse forme, stilizate sau clare. Oare această construcţie numită BRICS chiar se află în afara influenţei Cabalei, sau nu este decât un nou "pachet" frumos ambalat ce conţine aceeaşi otravă pe care Illuminati o servesc neîntrerupt umanităţii de foarte mult timp?
Dacă avem în vedere şi faptul că Rusia participă anual la discuţii bilaterale cu Uniunea Europeană (care este o "construcţie" politico-economică pusă la cale de Cabala), şi că în anul 2012 această reuniune a avut loc chiar pe 21 decembrie şi a fost prea puţin mediatizată public, aşa cum se arată în articolul UE şi Rusia bat palma pentru guvernul mondial, atunci toată această imagine a BRICS începe să se destrame în lumina adevărului. Folosirea anumitor simboluri ale Illuminati se poate observa şi în sigla reuniunii din anul 2010 a UE cu Rusia, siglă ce se aseamănă foarte mult cu un ochi - simbolul francmasoneriei mondiale cel mai des întâlnit, chiar şi pe bancnota de 1 dolar.]
Sursa: http://roaim.de.vu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu