marți, 2 aprilie 2013

Ce contin bauturile energizante | cafeina


Cafeina : stimulant al sistemului nervos central.
Efecte adverse: nervozitate, anxietate, insomnie, tahicardie, palpitatii, paralizie, halucinatii, etc.
(Aceste bauturi energizante contin de trei ori cantitatea de cafeina gasita in bauturile carbogazoase, iar bauturile energizante de tip “shots” contin de cinci ori mai multa cafeina).

Taurina: un aminoacid gasit in sistemul nervos central. Gasit in mod initial in bila de la tauri, acest aminoacid este produs in mod sintetic la scara industriala, chiar daca el se gaseste in mod natural in corpul uman.
Efecte adverse : hipertensiune, atac de cord, atac cerebral, moarte (Group III, 2009).
bauturi energizante cafeina
Guarana: o planta care contine cantitati mari de cafeina.
Efecte adverse: agitatie, insomnie, cresterea batailor inimii, hipertensiune, tremur, dureri de cap, etc. Guarana contine de 3 ori mai multa cafeina decat cafeaua. Iar cum producatorii nu sunt obligati sa treaca cantitatile pe eticheta, fiecare portie de bauturi energizante poate cuprinde cantitati extreme de cafeina.
L-Carnitina: aminoacid.
Efecte adverse: ameteala/voma, atac cerebral, durere abdominala etc.
Ginseng: planta medicinala est asiatica
Efecte adverse : dureri de cap, hipertensiune, insomnie, iritabilitate, vertigo, etc.
Yohimbine: Supliment pe baza de plante
Efecte adverse: hipertensiune, tahicardie, moarte.
Megadoza de vitamina B : 2,000 % vitamina B6, si 8,333% vitamina B12. Desi aceste vitamine sunt hidrosolubile, un consum marit de apa apare ca si rezultat.
Efecte adverse: intoxicatie cu vitamina B
Zahar: toxic pentru corpurile noastre, produce efecte si comportamente de dependenta similare cu alcoolul. Fructoza este extreme de asemanatoare cu o singura substanta , alcoolul.(Lustig, 2009).
Acuma sa ne gandim ca luam toate aceste substante si adaugam la ele  diversi conservanti si arome artificiale, care sunt toxice pentru corp si nenaturale, apoi le turnam in cutii de aluminiu, le tinem acolo cateva luni, poate cativa ani si apoi le bem ca pe niste adevarate potiuni miraculoase. De multe ori tinerii din ziua de azi le mai si amesteca cu Cola sau alcool. Rezultatul nu poate fi decat unul singur, dar cum el nu este imediat, continuam sa ne ucidem cate un pic in fiecare zi !
Surse pentru acest articol cuprind:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu