Filmuletul a fost dat jos de pe Youtube dar noi l-am gasit!
Dupa lungi cautari, am gasit filmuletul pe care cei de la Google l-au sters de Youtube si despre care se spune ca prezinta modul in care se face pasta pentru mezeluri. Mare atentie! Imaginile sunt socante!
Pasta astfel obtinuta este amestecata apoi cu ingrediente. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare sustine ca, se mai adauga faina de soia, proteina vegetala, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potentiatori de gust, coloranti (carmin).
Dupa amestecare, compozitia se fierbe timp de 20 de minute in apa, la 75 de grade C. Din cauza amidonului si a fibrelor din soia, confera starea de satietate. In schimb, este greu de digerat. Mezelurile contin aditivi foarte periculosi, cum ar fi: nitrati si nitriti de sodiu si potasiu (de la E 249, la E 252), fosfati (de la E 339 la E 343) si polifosfati (de la E 450 la E 452) de potasiu, sodiu, calciu, magneziu. In prezenta proteinelor, nitritii se transforma intr-o substanta care favorizeaza aparitia cancerului de stomac.
Dupa lungi cautari, am gasit filmuletul pe care cei de la Google l-au sters de Youtube si despre care se spune ca prezinta modul in care se face pasta pentru mezeluri. Mare atentie! Imaginile sunt socante!
Pasta astfel obtinuta este amestecata apoi cu ingrediente. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare sustine ca, se mai adauga faina de soia, proteina vegetala, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potentiatori de gust, coloranti (carmin).
Dupa amestecare, compozitia se fierbe timp de 20 de minute in apa, la 75 de grade C. Din cauza amidonului si a fibrelor din soia, confera starea de satietate. In schimb, este greu de digerat. Mezelurile contin aditivi foarte periculosi, cum ar fi: nitrati si nitriti de sodiu si potasiu (de la E 249, la E 252), fosfati (de la E 339 la E 343) si polifosfati (de la E 450 la E 452) de potasiu, sodiu, calciu, magneziu. In prezenta proteinelor, nitritii se transforma intr-o substanta care favorizeaza aparitia cancerului de stomac.
In doze foarte mari, nitritii dau o toxicitate acuta care impiedica sangele sa mai transporte oxigen. Sugarii si copiii mici sunt foarte sensibili la aceste substante, care le creeaza probleme respiratorii. Un aditiv pe care producatorii il folosesc ilegal si destul de frecvent in mezeluri, fara sa fie sanctionati, este amidonul modificat. Conform Ordinului nr. 975, amidonul nu este admis in produsele din carne. Totusi, mezelurile au amidon cu nemiluita, pentru ca acest aditiv retine multa apa si mareste cantitatea de mezel, inlocuind in fapt carnea.
In urma unor analize de laborator, doctorul Mencinicopschi nu recomanda mezelurile copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de maladii cardiovasculare, hepatice, renale, neuropsihice, neurodegenerative, celor cu densitate osoasa scazuta (osteoporoza), suferinzilor de guta, suferinzilor de boli pulmonare, dermatologice, alergicilor, batranilor, astmaticilor, celor cu cancere.
Autor: IOSIF GLIGOR
P.S.M-am intrebat si eu daca aceste animale nu sunt tocate pentru ca, pasta sa fie apoi aruncata? De ce nu arunca atunci animalele intregi? Legislatia prevede ca animalele moarte trebuie arse !Sunt intrebari la care trebuie gasit raspuns.
P.S.M-am intrebat si eu daca aceste animale nu sunt tocate pentru ca, pasta sa fie apoi aruncata? De ce nu arunca atunci animalele intregi? Legislatia prevede ca animalele moarte trebuie arse !Sunt intrebari la care trebuie gasit raspuns.
Mare atentie! Imaginile sunt socante!
sursa: albaiulianul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu