sâmbătă, 20 aprilie 2013

Terorismul învinge societatea informaţională - Este necesară introducerea unor restricţii de difuzare a informaţiilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

COMENTARIU SFATUITOAREA

Am ales sa postez acest material, pentru ca este luat de pe unul din sit-urile de referinta ale marelui nostru frate rus si deosebit de importanta mi se pare concluzia trasa la finalul articolului:

"Este necesară introducerea unor restricţii de difuzare a informaţiilor"

Oare asta  nu indica faptul ca avem de a face cu o noua manipulare a lumii, cu o incercare de preluare in forta a controlului care se pare ca le-a scapat "Mai Marilor Lumii"? 
Dupa parerea mea, aceste atentate sunt bine planuite si puse la cale de ei, "Elita Conducatoare". 
Nu trebuie sa ne speriem si sa cadem in plasa fragila intinsa. Trebuie sa ne continuam drumul nostru ascensional, convinsi fiind ca Dumnezeu ne vegheaza si ne ajuta sa evoluam si sa lasam in urma jugul sclaviei, care si asa a  fost indurat prea mult. 

Iata articolul preluat de pe sit-ul http://romanian.ruvr.ru :


Бостон террорист
© Screenshot: Vesti.Ru

Exploziile din Boston au deschis era terorismului de tip nou. Înainte, răufăcătorul făcea totul pentru ca fapta sa să fie imortalizată de măcar o cameră de luat vederi. Acum, în folosul teroristului lucrează sute de martori întâmplători ai tragediei care înregistrează atentatul pe smartphone-uri şi îl postează în reţelele sociale.

Experţii subliniază că una dintre condiţiile obligatorii ale terorismului este rezonanţa publică. Rămânând neobservat, el îşi pierde sensul. Dacă e să ne ghidăm după această logică, atentatul de la Boston poate fi considerat ideal. Scopul final al teroriştilor nu au fost victimele sau răniţii, ci rezonanţa publică. Iar teroriştii şi-au atins scopul: despre ei se vorbeşte în toate colţurile planetei şi fiecare pământean, care are acces la internet, poate să urmează exploziile produse.
Este demonstrativ că şi numeroasele camere staţionare de supraveghere, instalate în zona exploziilor şi care înregistrau maratonul din diferite unghiuri, au lucrat în folosul teroriştilor, menţionează Aleksandr Mihailov, expert în activitatea antitero.
„Controlul în locurile aglomerate, în locurile în care sunt posibile atacuri teroriste reprezintă un fenomen normal. Problema constă în faptul că informaţiile trebuie să se afle în mâinile serviciilor speciale şi nu trebuie în niciun caz să ajungă pe câmpul informaţional. În caz contrar, noi jucăm după regulile teroriştilor. Ei vor ca societatea să vadă atentatul şi acest lucru are loc. Fireşte, noi trăim într-un nou spaţiu informaţional. Şi evident că sunt necesare noi forme de lucru cu avantajele şi dezavantajele lumii în care trăim”.
Atentatul terorist necesită un auditoriu naţional, iar în mod ideal – un auditoriu global. De aici rezultă prima condiţie a apariţiei terorismului – formarea societăţii informaţionale. Şi cu cât sunt mai puternice mijloacele de informare în masă, cu cât este mai mare rolul lor în formarea spiritelor publice, cu atât este mai extins valul de terorism. Este reprezentativ faptul că regimurile totalitare, care se folosesc de aspectele tehnologice ale societăţii informaţionale, însă blochează schimbul liber de informaţii prin metode poliţieneşti (ca în Coreea de Nord) sunt mai puţin vulnerabile în faţa terorismului.
Se poate presupune că, într-o anumită etapă, serviciile speciale din întreaga lume, ajung la concluzia că este necesară introducerea unor restricţii de difuzare a informaţiilor. Dar acest lucru ar fi o lovitură asupra concepţiei priorităţii libertăţilor civile. Însă deja acum este clar că această concepţie nu funcţionează mereu aşa cum ar dori adepţii ei. Atentul din Boston a aruncat mănuşa civilizaţiei liberale. Căutarea unor răspunsuri adecvate din punct de vedere ideatic, tehnic şi organizatoric este foarte dificilă şi, cel mai probabil, este sarcină irealizabilă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu