luni, 8 aprilie 2013

Top 10 alimente care pot produce cancer si top 10 alimente care previn cancerul

alimentatie sanatoasa - legume cancer -sfatulparintilor.ro- freedigitalphotos.net

In fiecare zi citim despre noi oameni care au fost diagnosticati ca suferind de diferite forme de cancer sau ca au decedat din aceasta cauza. In SUA, aproape 1,5 milioane de cazuri se asteapta sa fie diagnosticate anual in vreme ce 559,650 de oameni se preconizeaza ca vor muri in acest an, potrivit American Cancer Society. Pe masura ce oamenii afla mai multe despre cauzele care produc diferite tipuri de cancer, incep sa inteleaga mai multe despre masurile preventive. Ceea ce inseamna ca exista alimente care pot produce cancer insa si altele care previn cancerul.

Iata 10 alimente si bauturi care pot produce cancer
1. Toata mancarea arsa (fripta sau prajita prea mult) care poate crea agenti cancerigeni. Chiar si painea prajita intra in aceasta categorie.
2. Carnea rosie. Mananca cat mai putin sau chiar deloc.
3. Zaharul, alb si brun.
4. Mancarea grea, sarata, afumata care creste riscul dezvoltarii cancerului la stomac.

5. Sucurile acidulate sau neacidulate care prezinta riscuri pentru sanatate atat din cauza continutului – zahar si diferiti aditivi – cat din pricina a ceea ce inlocuiesc in dieta – bauturi si alimente care furnizeaza vitamine, minerale si alti nutrienti.
6. Cartofi prajiti, chips-uri si snack-uri care contin grasimi trans.
7. Alimente si bauturi cu aditivi, de genul aspartam.
8. Excesul de bauturi alcoolice.
9. Dulciuri coapte pentru ca au in componenta acrilamida.
10. Pestele de cultura, care poate contine niveluri ridicate de toxine.

Iata 10 alimente care previn cancerul:
1. Legume cucifere: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, napi, bok choy. Aceste vegetale sunt bogate in substante anticancer precum isotiocianati.
2. Anghinare pentru ca este sursa de salvestroli.
3. Legume verzi, precum spanacul, salata verde pentru fibre, acid folic si o paleta larga de agenti anticancerigeni – carotenoidele. Alte legume colorate – varza rosie si sfecla.
4. Struguri si vin rosu, in special pentru resveratrol.
5. Legume: fasole, mazare si linte pentru saponine.
6. Fructe de padure precum afine, pentru acidul elagic si antocianoside.
7. Seminte de in care contin grasimi esentiale precum acidul alpha-linolenic si alte grasimi bune.
8. Usturoi, ceapa, arpagic si praz care sunt surse bogate de alicina, o substanta anticancerigena.
9. Ceai verde, pentru catechine, un antioxidant puternic.
10. Rosii, pentru faimosul licopen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu