12 august 2013
CUTREMUR cu magnitudinea 6,3 în Indonezia
Agenţia indoneziană pentru meteorologie a precizat că nu există riscul unui tsunami, relatează AFP.
Un cutremur de magnitudinea 6,3 a avut loc luni în largul Insulelor Moluce, în estul Indoneziei, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, iar Agenţia indoneziană pentru meteorologie a precizat că nu există riscul unui tsunami, relatează AFP.
Cutremurul a avut loc la ora locală 9.53 (3.53, ora României) în regiunea Kepulauan Babar, la est de Insulele Moluce, a precizat USGS. "Hipocentrul seismului se află în mare, dar nu există (riscul unui) potenţial tsunami", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Agenţiei indoneziene pentru meteorologie.
CUTREMUR puternic, de 4,5 grade pe Richter, în Vrancea
CUTREMUR în VRANCEA. Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la 16.31, în zona Vrancea, la adâncimea de 88 de kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Este cel mai puternic cutremur de anul acesta din zona Vrancea.
Taifunul Utor a lovit Filipine
Taifunul Utor a atins luni coastele Filipinelor, fiind considerat cel mai violent taifun care loveşte coastele arhipelagului, iar 23 de persoane au fost date dispărute, au anunţat autorităţile, relatează AFP. Persoanele date dispărute sunt toate pescari plecaţi pe mare în weekend, în largul coastelor de est ale insulei principale, Luzon, traversate de taifun, a anunţat directorul Agenţiei pentru catastrofe naturale.
Utor, însoţit de ploi torenţiale şi rafale de vânt care ating 200 de kilometri pe oră, a atins uscatul luni dimineaţa către ora 3.00 (duminică, 22.00, ora României). Taifunul se afla la nivelul provinciei Nueva Vizcaya (nord) şi urma să se îndrepte, în cursul zilei de luni, spre Marea Chinei de Sud.
Ploi puternice s-au abătut asupra capitalei, Manila, la 250 de kilometri spre sud, dar nu au fost anunţate inundaţii. Majoritatea şcolilor din oraş erau, însă, închise.
Insulele Filipine se află pe traiectoria taifunurilor şi sunt afectate de aproximativ 20 astfel de fenomene anual. Unele ucid sute de persoane.
Sursa: www.realitatea.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu