Perele sunt bogate în fibre sunt, de asemenea şi o sursă importantă de potasiu şi, deşi par foarte consistente, conţin puţine calorii (100 g de fructe dau organismului între 40 şi 80 de calorii).
În schimb, sunt pline de vitaminele A, B1, B2 şi C şi de fosfor şi iod. Un alt aspect important îl constituie bogăţia lor în elemente bazice (potasiu, sodiu, calciu, magneziu şi fier).
Perele conţin, de asemenea, o anumită cantitate de celuloză, ce constituie un factor stimulent pentru regularizarea activităţii intestinale.
Aceste delicioase fructe sunt diuretice, depurative, laxative, remineralizante, nutritive, astringente, sedative.
Parfumate, perele se pot consuma doar pentru gustul lor, dar şi pentru tratarea reumatismului, gutei, artritei, asteniei, surmenajului, anemiei, tuberculozei. Cu toate acestea, din cauza conţinutului ridicat de zahăr, fructul nu e recomandat diabeticilor.
Alte calităţi ale perelor: acţionează benefic asupra plămânilor, eliminind febra şi excesul de mucus dat de răceală, calmează tusea, ajută la vindecarea colitei de putrefacţie şi a constipaţiei, ceea ce protejează organismul de cancer de colon, scad colesterolul şi alină afecţiunile aparatului cardiovascular.
Sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu