Multa lume se plange in aceasta perioada de crizele de rinichi, crizele de cistita si in special de raceli (aici intru si eu) ... este primavara si bolile cronice se acutizeaza pana aici nimic nou ... povestea incepe despre aceasta planta minunata Ghimbirul ... eu recomand la toata lumea cat apuc aceasta planta care acum 6 ani m-a scapat de crizele la rinichi ... nu este un fals sau o minciuna este ceva incercat pe pielea mea ...
Eu sunt diagnosticata cu litiaza renala ...cand ma prindea o raceala facea criza de rinchi niste dureri chinuitoare la urinat, dureri abdominale, dureri de spate, hematurie (sange in urina). Deci pot sa va zic ca nu a fost de loc placut ... m-am chinuit asa cred ca 2 ani ... cand crizele incepeau sa fie din ce in ce mai frecvente ...faceam si 4-5 crize pe an ... luam medicamente gen Urinex, Urinal etc insa era floare la ureche ... si atunci am auzit de la un nutritionist si dr in diabetologie despre ceaiul de ghimbir ... mi-a spus ce sa fac cum sa il prepar si cat sa beau ... si in 6 luni de baut ceai de ghimbir a 3 cani pe zi am scapat de crizele de rinichi ... vreau sa zicca de 6-7 ani de la tratament am mai facut o singura data criza de rinichi acum 2 ani din vina mea ca nu m-am imbracat cum trebuie ...
Acest ceai miroase minunat ... este iute la gust si iti creeaza un semntiment placut de caldura ... este greu la inceput sa il consumi datorita gustului iute ...insa daca nu il faceti concentrat va obisnuiti repede ...inainte de a va scrie reteta de preparare acestui ceai vreau sa va dau detalii deaspre acesta planta de care am auzit cu totii sunt sigura.
"Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae,se intalneste in tinuturile asiatice (China). Este o planta erbacee aromata, al carei radacina are gust placut. De putin timp (dupa 1989), este introdusa si in comertul nostru. Din punct de vedere yoga, este triplu yin, dar metafizic - are elemente yang.
Planta este folosita in alimentatie si terapie; in special iarna, face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare.
Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestie, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului (contra matretei). Curata intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm. Are calitatea de a feri de raul de mare, ameteli, vertijuri, greturi.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii. In China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.
Ceaiul din r?d?cin? de ghimbir s-a dovedit eficient ?i în tratamentul bolnavilor de cancer care au f?cut chimioterapie. Pe lang? faptul c? le înl?tur? grea?a, ghimbirul îi ajut? ?i pe cei cu ame?eli ?i vertijuri.
Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante. Este util persoanelor cu circulatie periferica deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism.
Persoanele care sufera de reumatism pot beneficia de efectele terapeutice de necontestat ale ghimbirului. O lingurita de tinctura de ghimbir dizolvata in 100 ml de apa ajuta pe reumatici sa se vindece, daca este administrata de trei ori pe zi.
Ghimbirul este un antibiotic natural ... este foarte bun antiinflamator si un foarte bun antiseptic pt organism ... este diuretic si indicat in litiaza renala, piatra la rinichi, retentii urinare, infectii urinare.
Ghimbirul contine ulei volatil (predominen tzingiberol) si compusi fenolici (gingeroli). Are efect antiemetic si antivertiginos, inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si centrul vomei. La nivelul aparatului digestiv este coleretic si colecistochinetic, favorizand secretia bilei si motilitatea vezicii biliare.
Ghimbirul este folosit in alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor din pastai. Chiar mai mult decat usturoiul, planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste.
Ghimbirul este comercializat sub mai multe forme:
R?d?cini întregi, proaspete: o r?d?cin? de ghimbir este numit? ?man??. Ea are o culoare galben-deschis la interior ?i o coaj? de diferite nuan?e cafenii. Ghimbirul jamaican, de culoare galben deschis, este socotit a avea cea mai bun? calitate. Ghimbirul african ?i indian are o coaj? mai închis? la culoare ?i este de calitate mai slab?. Rizomii întregi au gustul cel mai proasp?t.
R?d?cini uscate: se comercializeaz? ?negre? (cu coaj? cu tot) sau ?albe? (f?r? coaj?). Sunt disponibile întregi sau t?iate felii.
Ghimbir pudr?: are culoare galben-deschis ?i este ob?inut prin m?cinarea r?d?cinii uscate.
Ghimbir conservat: este preparat din rizomi tineri, decoji?i, t?ia?i ?i apoi fier?i într-un sirop gros de zah?r. Buc??ile de ghimbir ?i siropul sunt conservate împreun?. Ghimbirul este moale ?i c?rnos, dar extrem de iute.
Ghimbir cristalizat: este ob?inut prin fierbere în sirop de zah?r, uscat apoi la aer ?i rulat în zah?r.
Ghimbir murat: este t?iat feliu?e foarte sub?iri, ca hârtia, ?i apoi murat în o?et. Ghimbirul murat este numit în Japonia ?gari? ?i înso?e?te adesea ?sushi?; este servit între feluri, pentru a reîmprosp?ta cerul gurii. Are culoare rozalie.
Alte utiliz?ri ale ghimbirului:
În industria parfumurilor: gra?ie uleiului esen?ial pe care îl con?ine, rizomul de ghimbir eman? o savoare de l?mâie piperat? ?i confer? astfel c?ldur? ?i personalitate parfumurilor.
În industria cosmeticelor: La spitalele din Beijing, este utilizat în tratamentul alopeciilor (cheliilor) sub form? de rondele proaspete. Cosmetologii europeni au fabricat lo?iuni cu ghimbir pentru tonificarea ?i revitalizarea p?rului. Lo?iunile de corp pe baz? de ghimbir au efecte de întinerire: hr?nesc epiderma ?i îi confer? fine?e ?i suple?e. Fiind bogat în magneziu, fosfor ?i acizi amina?i, ghimbirul este omniprezent în formule revitalizante ale cremelor de fa??.
În medicina alternativ?: Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului imediat ce ating pielea, relaxând ?i detensionând musculatura. R?d?cina înc?lze?te meridianele de acupunctur?. Terapeu?ii folosesc uleiurile aromatice de ghimbir pentru fric?ionarea zonelor unde se acumuleaz? tensiuni negative: tâmpl?, ceaf?, încheieturi.
Prepararea ceiului de ghimbir.
Este important sa fie consumata radacina de ghimbir ... nu pliculetele sau praf luat de la plafar ... ci luat din supermarketuri ca se gaseste ... cum arata? uitati-va in poza si o sa va dati seama imediat ...
Se ia o bucata mai mica din radacina ... cam de 5 cm un bulb ...se spala bine sub jet de apa rece ...
se rade cu razatoarea mica ...
Se fierbe 1 l de apa, cand apa fierbe se pune ghimbirul razuit
si se fierbe 1 minut
dupa care se stinge si se lasa 30 min acoperit...
apoi se strecoara si se consuma in jur de 3 cani pe zi cu inghitituri mici.
Atentie!!! nu se consuma seara pt ca este si un foarte bun energizant ... este foarte utila si la curele de slabire ca este un antioxidant foarte bun ... eu am baut ceai de ghimbir jumate de an in continu ca si tratament ...
E foarte ciudat cum omul uita de pe o zi pe alta din comoditate despre efectele unui ceai ...eu personal nu sunt fan ceaiuri ...nu imi plac beau doar cand sunt bolnava ... insa acum sunt ffff hotarata sa beau ceai de ghimbir, sa fac o cura cu ghimbir pt a intari imunitatea, pt a ajuta in cura de slabire, pt a ma simti mai bine.
Incercati si voi.
Sursa:www.petitchef.ro/retete/ceaiul-de-ghimbir-si-efectele-ei-fid-767270#wP62p2odQ8kd264d.99
Material primit pe mail,
Multumiri FD
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu