joi, 28 august 2014

97% din Pacientii cu Cancer Terminal au Avut Aceasta Procedura la Stomatolog...

Ai o boala degenerativa cronica? Daca da, ti-a fost spus, "totul este in capul tau?" Ei bine nu ar putea fi departe de adevar...cauza principala a bolii tale ar putea fi in gura ta. 

Exista o procedura dentara pe care aproape orice medic dentist o recomanda ca fiind in conditii de siguranta, in ciuda faptului ca oamenii de stiinta au avertizat asupra pericolelor sale de mai bine de 100 de ani. Numai in SUA sunt efectuate in jur de 41.000 de aceste proceduri in fiecare zi, pe pacientii care cred ca sunt in siguranta si ca o sa isi rezolve problema. 

Ce este Aceasta Procedura Dentara? 

Canalul radicular. Mai mult de 25 de milioane de canale de radacina sunt efectuate in fiecare an. 

Canalele ridiculare ale dintilor sunt in esenta dinti "morti", care pot deveni incubatoare silentioase pentru bacterii anaerobe extrem de toxice, care pot in anumite conditii, sa isi croiasca drum in sange pentru a provoca o serie de probleme medicale grave, aparand zeci de ani mai tarziu. 


Cei mai multi dintre acesti dinti toxici se simt si arata bine timp de mai multi ani, ceea ce face rolul lor in boala sistematica si mai greu de urmarit. 

Din pacate, marea majoritate a stomatologilor sunt orbi la riscurile grave de sanatate la care sunt expusi pacientii lor, riscuri care persista tot restul vietii lor. Asociatia Dentara sustine ca, canalele radiculare s-au dovedit a fi sigure, dar ei nu au publicat sau cercetat pentru aceasta afirmatie.

Weston A. Price: Cel mai mare Dentist din Lume 

Cei mai multi stomatologi ar face un serviciu enorm sanatatii publice in cazul in care s-ar familiariza cu munca Dr. Weston Price. Din pacate, activitatea sa continua sa fie redusa si suprimata de catre cadrele medicale si stomatologi. 

Dr. Price a fost dentist si cercetator, care a calatorit prin intreaga lume pentru a studia oasele, dintii si dietele populatiilor indigene care traiesc fara a "beneficia" de produsele alimentare moderne. In jurul anului 1900, Dr. Price a tratat infectii persistente ale canalului radicular si a devenit suspicios ca in ciuda tratamentelor efectuate, canalele radiculare ramaneau intotdeauna infectate. Intr-o zi, el a recomandat unei femei care era in scaun cu rotile de sase ani sa ii faca extractie de dinte cu toate ca acesta arata bine. 

Ea a fost de acord cu extractia dintelui si cu implantarea lui sub pielea unui iepure. Uimitor, iepurele a dezvoltat aceeasi artrita ca femeia si a murit datorita infectie 10 zile mai tarziu. Fara acel dinte toxic, femeia s-a recuperat rapid de artrita si a putut mege chiar si fara baston. 

Price a descoperit ca este mecanic imposibil sa sterilizeze canalul radicular. 

Apoi el a continuat sa demonstreze ca multe boli cronice degenerative provin de la canalul radicular, cele mai frecvente fiind blolile de inima si cele circulatorii. De fapt, el a descoperit 16 agenti bacterieni care duc la aceste boli. De asemenea au existat si corelatii puternice intre radacina dintelui si bolile de articulatii, creier si sistemului nervos. 

Dr. Price a continuat sa scrie doua carti inovatoare in 1922 in care detaliaza cercetarile sale in legatura cu patologia dentara si bolile cronice. Din pacate, munca sa a fost ingropata in mod deliberat timp de 70 de ani, pana cand Geoge Meinig recunoscator pentru munca lui Price, a cautat sa dezvaluie adevarul. 

Dr. Meinig Avanseaza Lucrarile Dr. Price 

Dr. Meining este din Chicago si a fost capitan in armata, in timpul celui de al doilea razboi mondial, inainte sa devina medic la Hollywood pentru vedete. In cele din urma el a devenit unul dintre membrii fondatori ai "American Association of Endodontists" (specialistii canalului radicular). 

In anii 1990, el si-a petrecut 18 luni scufundat in cercetarile Dr. Price. In iunie 1993, Dr. Meinig a publicat cartea "Root Canal Cover-Up", care continua sa fie de referinta privind acest subiect. Puteti comanda cartea direct de la Fundatia Price-Pottenger. [2] 

Ce nu stiu dentistii despre anatomia dintilor 

Dintii sunt realizati din cele mai durabile substante care se afla in organismul nostru. 

In mijlocul fiecarui dinte este o camera pulpara, o structura interna moale, care gazduieste vasele de sange si nervii. Ceea ce inconjoara camera pulpara este dentina, care este facuta din celule vii si secreta o substanta minerala dura. Stratul exterior si cel mai tare este smaltul alb care imbraca dentina. 

Radacinile fiecarui dinte, coboara in osul maxilarului, si sunt tinute in loc de ligamentul parodontal. La facultatea de stomatologie, medicii stomatologi ne spun ca fiecare dinte are unul sau patru canale principale. Cu toate acestea exista canale care nu sunt mentionate. Litearmente exista km de canale! 

La fel cum corpul tau are vase de snage mari care se ramnifica in capilare foarte mici, fiecare dinte are labirinte foarte mici care desfasurate ating distanta de 4.82 km. Weston Price a identificat 75 de canale intr-un singur incisiv central (dintele din fata). O explicatie mai detaliata o gasiti in articolul lui Hal Huggis pe site-ul Weston A. Price Foundation [3]. 

Organismele microscopice se deplaseaza in mod regulat in, si in jurul acestor canale, cum ar fi "ghopers" in tuneluri subterane. 

Atunci cand un dentist lucreaza la canalul radicular, acesta curata canalul dintelui, apoi umple golul cu o substanta numita "guttapercha" care taie circulatia sanguina a dintelui, astfel incat fluidul nu mai poate circula prin dinte. Dar labirintul canalelor mici ramane si bacteriile se ascund in aceste tuneluri unde stau in siguranta si nu pot fi afectate de antibiotice sau de sistemul imunitar al organismului. 

Canalul radicular este cauza mai multor boli 

Sub stresul de oxigen si privarea de nutrienti, aceste organisme anterior prietenoase se transforma si devin mult mai puternice, virulente producand o varietate de toxine puternice. Aceste bacterii orale evolueaza in patogeni extrem de toxici si raman spectatori in canalele dintelui mort pana cand gasesc o oportunitate de a se raspandi. 

Nici o cantitate de sterilizare nu a fost eficienta pentru a omora aceste bacterii. Deseori infectia se extinde in jos, in osul maxilarului, unde se creaza cavitatea - zone de tesut necrotic in tesutul osului. 

Cavitatile sunt zone nevindecate de os, adesea insotite de buzunare cu tesut infectat si cangrena. Uneori ele se formeaza dupa o extractie dentara. In conformitate cu Fundatia Weston Price, din inregistrarea a 5.000 de curatari chirurgicale ale cavitatii, doar doua au fost gasite vindecate. 

Deci este posibil sa aveti un abces la un dinte mort si sa nu stiti. Aceasta infectie in imediata apropiere a canalului radicular nu este o veste buna, dar prejudiciul nu se opreste aici. 

Canalele radiculare pot duce la imbolnavirea inimii, oaselor si a creierului 

Atata timp cat sistemul imunitar ramane puternic, orice bacterie care se abate departe de dinte este capturata si distrusa. Dar, odata ce sistemul imunitar este slabit de o boala sau alte traume, el devine neputincios in a mentine infectia sub control. 

Aceste bacterii pot migra de la tesuturile inconjuratoare la o plimbare in fluxul sanguin si pot fi transportate in locatii noi. Noua locatie poate sa fie orice organ, glanda sau tesut. 

Dr. Price a fost capabil sa transfere boli ale oamenilor la iepuri, prin implantarea de fragmente ale canalului radicular, dupa cum am mentionat mai sus. El a descoperit ca prin implantarea de fragmente de canale ridiculare la iepuri, de la o persoana care a suferit un atac de cord, provoaca un atac de cord la iepure in cateva saptamani. 

El a descoperit ca poate transfera boli de inima la iepure in 100%  din cazuri. Alte boli au fost tranferate in procent de 80% prin aceasta metoda. Aproape toate bolile cronice degenerative au legatura cu canalul radicular, inclusiv: 

  • bolile de inima
  • bolile de rinichi
  • artrita si bolile reumatice
  • boli neurologice
  • boli autoimune (lupus si multe altele)
De asemenea poate exista si o conexiune cu boala cancer. Dr. Robert Jones, un cercetator al relatiei dintre canalele ridiculare si cancerul de san, a gasit o corelare extrem de mare intre cele doua. [4] El pretinde ca a gasit urmatoarele corelatii intr-un studiu de 5 ani pe 300 de pacienti cu cancer de san: 
  • 93% dintre femeile cu cancer la san au avut canale radiculare
  • 7% au avut o patologie orala
  • In majoritatea cazurilor, tumorile au fost gasite pe aceeasi parte a canalului radicular sau a patologiei orale
Dr. Jones sustine ca toxinele din bacteriile unui dinte sau a maxilarului infectat, sunt capabile de a inhiba proteinele care suprima dezvoltarea tumorii. Un medic german a raportat rezultate similare. Dr. Josef Issels a raportat ca in cei 40 de ani de cand trateaza pacienti cu cancer "terminal", 97% dintre pacientii sai cu cancer au avut canale radiculare. Daca aceste afirmatii sunt corecte, leacul pentru cancer poate fi foate simplu. Extragera dintelui, iar apoi refacerea sistemului imunitar. 

Cum sunt aceste bacterii orale contactate la bolile de inima sau artrita? [5] Multi medici sustin ca este un "mit" si ca bacteriile din canalul radicular nu pot cauza boli. Dar ei se bazeaza pe o ipoteza gresita, ca bacteriile din dintii bolnavi sunt aceleasi bacterii normale din gura. 

Astazi bacteriile pot fi identificate prin analiza ADN-ului, indiferent daca acesta este mort sau viu. 

Dr. Price a utilizat analiza ADN-ului pentru a examina canalul radicular si a gasit cantaminarea bacteriana in toate probele testate. Ei au identificat 42 de specii diferite de bacterii anaerobe in 43 de probe de canal radicular. In cavitate, au fost gasite 67 de bacterii diferite in cele 86 de probe testate. Bacteriile gasite includ urmatoarele tipuri: 

  • Capnocytophagaochracea [6]
  • Fusobacteriumnucleatum [7]
  • Gemellamorbillorum [8]
  • Leptotrichiabuccalis
  • Porphyromonasgingivalis [9]
Sunt acestea doar benigne? Absolut nu. Patru pot afecta inima, trei pot afecta nervii, doua pot afecta rinichii, doua pot afecta creierul si se poate infecta si cavitatea sinusurilor. (daca doriti sa vedeti cat de neprietenoase pot fi acestea, va invit sa cititi notele de mai jos) 

Aproximativ 400% mai multe bacterii au fost gasite in sangele din jurul canalului decat au fost gasite in dinte, sugerand ca dintele este incubatorul ligamentului paradontal. 

De cand este o idee buna lasarea unui organ mort in corpul dumneavoastra? 

Nu exista nici o alta procedura medicala care sa permita lasarea unui organ mort in corpul dumneavoastra. Cand apendicele moare, este eliminat. Daca aveti degeraturi la un deget, acesta este amputat. In cazul in care un copil moare in uter, organismul initiaza un avort spontan. 

Sistemului imunitar nu-i pasa de substante moarte si doar prezenta de tesut mort poate provoca sistemul tau imunitar sa lanseze un atac, care este un alt motiv pentru a evita pastrarea unui dinte mort. 

Infectia provoaca bacteria sa colecteze in jurul tesutului mort. 

De ce stomatologii cred ca, canalul radicular este sigur? 

Ei resping dovezile Dr. Price, sustinand ca, canalele radiculare sunt sigure, dar ei nu ofere date publicate sau o cercetare pentru a confirma ceea ce sustin. "American Heart Association" recomanda o serie de antibiotice inainte de mai multe proceduri stomatologice de rutina pentru a preveni endocardita infectioasa, daca aveti anumite afectiuni cardiace si te predispune la aceasta infectie. 

Deci, pe de o parte ei recunosc ca bacteriile orale pot face drumul de la gura la inima si sa provoace o infectie care sa iti puna in pericol viata. 

In acelasi timp, industria neaga vehement orice posibilitate ca aceste tulpini de bacterii toxice se ascund in canalul radicular si pot sa fie eliberate in fluxul de sange de fiecare data cand mesteci, putand sa iti afecteze sanatatea in mai multe moduri. 

Este aceasta cu adevarat un mare salt? Ar putea exista un alt motiv pentru care medicii stomatologi sa nu admita periculozitatea canalelor radiculare? Ei bine da, chiar exista. Procedura pentru canalele radiculare este cea mai profitabila in stomatologie. [10] 

Ce trebuie sa stiti pentru a evita un canal radicular 

Se recomanda ca niciodata sa nu opriti in gura un dinte mort. Iti vei risca sanatatea ta pentru pastrarea unui dinte, pur si simplu nu are rost. Din pacate, exista foarte multi oameni care au deja unul. Daca aveti unul, ar trebui sa va ganditi serios sa faceti o extractie chiar daca acesta arata si se simte bine. Amintiti-va, de indata ce sistemul imunitar este compromis, riscul de a dezvolta o problema medicala grava creste, iar atacurile asupra sistemului imunitar sun foarte frecvente in ziua de astazi. 

Daca aveti un dinte scos, exista cateva optiuni pentru tine. 

  1. Proteza partiala: Aceasta este o proteza detasabila. Este cea mai simpla si mai putin costisitoare optiune.
  2. Punte: Aceasta este un dispozitiv permanent, seamana cu un dinte real, dar este un pic mai costisitoare pentru a o construi.
  3. Implant: Aceasta optiune este un dinte artificial permanent, de obicei din titan, implantat in gingie si maxilar. Exista unele probleme cu aceasta din cauza reactiei la metalele folosite. Zirconiu este un material mai nou care prezinta cele mai putine complicatii.
Doar extractia unui dinte si inlocuirea lui nu este suficient. 

Stomatologii extrag dintele, dar nu elimina si ligamentul paradontal. Dupa cum stiti acest ligament poate servi ca un teren propice pentru bacteriile mortale. Cei mai multi experti care au studiat aceasta recomanda eliminarea ligamentului, impreuna cu un milimetru din os, in scopul de a reduce drastic riscul de a dezvolta o infectie de la tesuturile infectate. 

Se recomanmda sa consultati un dentist biologic, deoarece acestia sunt instruiti intr-un mod unic de a efectua aceste extractii in mod corespunzator si in conditii de siguranta, precum si sa elimine umplutura de mercur, daca este necesar. Abordarea lor asupra ingrijirii orale este mult mai holistica si ia in considerare impactul asupra intregului corp, nu doar asupra gurii. 

Referinte: 

[1] Weston A. Price Foundation
[2] Price-Pottenger Foundation
[3] Weston A. Price Foundation June 25, 2010
[4] Quantum Cancer Management
[5] American Association of Endodontists
[6] Journal of Clinical Microbiology February 2007
[7] Journal of Clinical Microbiology July 2003
[8] Clinical Infectious Diseases June 1996
[9] Science Daily January 4, 2011
[10] The Wealthy Dentist July 12, 2011 



Sursa: http://www.secretele.com/2014/06/97-din-pacientii-cu-cancer-terminal-au.html#sthash.ngOSSg7F.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu