Algele marine atrag tot mai mult atentia cercetatorilor si medicilor pentru proprietatile lor unice in natura, dar si pentru puternicele beneficii antiimbatranire pe care le aduc.
Sursa: healthy.kudika.ro
Algele marine sunt astazi folosite atat de catre nutritionisti, cat si de cercetatorii din indistria cosmeticelor. Imachetarile cu alge sunt la mare cautare in multe saloane de infrumusetare, iar extractele din alge sunt folosite tot mai mult in prepararea tratamentelor antiaging.
Algele marine – continut nutritional
Foto: Alge, iarba de mare via Shutterstock
Algele marine sunt bogate in nutrienti unici in natura, dar mai ales in minera, precum sodiu, potasiu, seleniu, cupru, fier, magneziu.
Algele marine reprezinta o importanta sursa de foscor, calciu si vitamina D vegetala, jucand totodata rol antiinflamator si antimicrobian.
Algele marine sunt bogate si in antioxidanti, fitonutrienti si fibre, avand un contiut ridicat in omega-3 si vitamine precum: vitamina A, vitamina E, vitamina PP, acid folic etc. Algele mai contin aminoacizi, glucide, materii grase, clorofila, mucilagii si principii antibiotice
Beneficiile algelor marine pentru sanatate si frumusete
Algele marine detoxifica pielea
In frumusete, algele marine sunt folosite intens pentru efecteloe lor antiimbatranire. Cremele, mastile si alte tratamente cu alge asigura detoxifierea pielii, reducerea acneei si disparitia celulitei. Algele hranesc intens tenul si pielea, reducand ridurile si semnele de imbatranire.
Algele protejeaza ochii
Fucoxantinul prezent in continutul algelor marine este un puternic protector ocular, fiind utilizat chiar si in tratamentele recomandate in cataracta si alte afectiuni ale ochilor.
Alte beneficii ale consumului de alge
- Echilibreaza functiile metabolice, ajutand in restabilirea greutatii
- Algele marine functioneaza ca adevarati protectori ai functiilor hepatice, reducand toxicitatea hepatica si ajutand in regenerarea celulelor ficatului - va recomandam sa cititi si beneficiile spirulinei;
- Algele marine faciliteaza eliminarea toxinelor din organism, ajutand in diminuarea stresului organic
- algele scad riscul aparitiei infectiilor;
- mentin dintii sanatosi;
- accelereaza arderile grasimilor;
- stimuleaza activitatea glandelor endocrine, in special activitatea tiroidei, hipofizei si pancreasului endocrin;
- scad stresul oxidativ si protejeaza vasele si inima;
- reduc riscul de infarct, ateroscleroza si accident vascular cerebral;
- scad colesterolul rau;
- algele prezinta efecte antireumatismale si antigutoase;
- algele reduc oboseala si refac depozitele energetice ale organismului.
Sursa: healthy.kudika.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu