marți, 29 noiembrie 2011

Plante antioboseala


Cand 8 ore de somn pe noapte nu mai sunt de ajuns pentru a te simti odihnita a doua zi, ai primul semn ca suferi de oboseala si trebuie sa iei rapid masuri.

5 plante antioboseala

Coacaze negre - stoarce vreo 4-5 pumni de bobite si bea sucul obtinut. 1-2 pahare pe zi vreme de 5-7 zile, te vor ajuta sa-ti recapeti tonusul. Daca nu gasesti coacaze proaspete, de la magazinele naturiste poti cumpara sirop gata preparat, recomandat mai ales in perioadele extenuante.
Ginseng - nu il poti gasi decat la farmacie, sub forma de tablete sau ceai. Este un remediu de senzatie impotriva oboselii.
Macese - consumate sub forma de infuzie ori sirop amestecat cu miere, macesele sunt energizante si revitalizante. Administrat profilactic, tratamentul previne instalarea oboselii fizice si intelectuale.
Catina - mai ales in aceasta perioada a anului poate fi gasita in stare naturala la vanzatorii din piete. Prepara din bobite ceai si bea zilnic 2-3 cani, indulcit cu miere. Pentru un efect rapid, fa o cura de 2 saptamani cu ulei de catina, de la farmacie.
Busuiocul - administrat sub forma de tinctura, cate o lingurita, de 3-4 ori pe zi, busuiocul stimuleaza sistemul imunitar, reda tonusul si alunga oboseala.

Vitaminele au cuvantul!

Deficitul de vitamina B din organism este una dintre principalele cauze ale instalaii unei stari de oboseala. Pe langa aceste urmari, carenta de vitamine B duce si la incaruntire prematura, constipatie, caderea parului sau depresie. Pentru a preintampina aceste probleme, evita dulciurile si alcoolul, distrugatorii de vitamine B si consuma drojdie de bere in stare proaspata. Contine intreg complexul de vitamine B. In plus, fa o cura de cateva zile cu grau incoltit si miere.

Arome energizante

Masajul este una dintre cele mai eficiente tehnici pentru revigorare. Daca nu reusesti sa convingi pe cineva sa te frictioneze pe spate cu cateva picaturi de ulei aromat, fa-ti singura un masaj in talpa, recunoscut ca fiind foarte bun contra oboselii si pentru eliberarea tensiunii de la nivelul picioarelor. Foloseste pentru acest procedeu uleiul de busuioc, lavanda sau brad.
Sursa: mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu