Atunci când este consumat cu moderaţie, la fel ca multe alte lucruri, zahărul de cocos (zahărul de palmier) poate fi o parte importantă dintr-o alimentaţie sănătoasă. Mai ales dacă înlocuieşte zahărul rafinat obişuit, care este tipul de zahăr cel mai des întâlnit, dar şi cel mai dăunător, relatează Wakeup-world.com.
Zahărul de cocos este făcut din seva florilor de nucă de cocos şi este folosit în Asia de câteva mii de ani. În mod impresionant, zahărul de cocos este plin de minerale nutritive şi vitamine. Oferind o gamă largă de valori nutriţionale, zahărul are un nivel mare de vitamina C, vitaminele B (B1, B2, B3, B6), fier, potasiu, magneziu şi zinc.
Pe lângă toate acestea, indexul său glicemic este relativ redus, cu o valoare de 35, în timp ce zahărul făcut din trestie albă are un indice de 70.
Zahărul de cocos este o opţiune minunată pentru diabetici sau pentru orice persoană care încearcă să găsească un îndulcitor cu puţine calorii şi cu un gust plăcut, puţin caramelizat. Practic, acest produs stabilizează nivelul zahărului din sânge, spre deosebire de fluctuaţiile continue pe care le generează zahărul alb.
Cu cât analizăm mai atent gama variată de produse pe care le oferă, nucile de cocos devin din ce în ce mai interesante, furnizând alternative nutritive şi sănătoase pentru lapte, ulei, apă şi zahăr.
Palmierul de cocos este cunoscut în Filipine sub denumirea de “copacul vieţii”, din cauza nenumăratelor utilizări atât ca o sursă alimentară, cât şi ca o sursă medicală.Nucile de cocos, în forma lor pură, sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre, ceea ce le face extrem de nutritive.
Uleiul de cocos poate fi utilizat în alternanţă cu untul de cocos, care este mult mai bun decât untul din lapte, atât de răspândit în lumea occidentală. Deşi acest uleiconţine 100% grăsimi, acestea îmbunătăţesc metabolismul şi în acelaşi timp ajută oamenii să slăbească. Beneficiile pot fi observate şi prin aplicarea uleiului direct pe piele şi pe păr.
Apa de cocos este cel mai benefic produs al copacilor de cocos, din cauza enzimelor sale bioactive, a vitaminelor B şi a mineralelor, care includ calciu, fier, zinc, magneziu şi mangan.
Mai mult, copacul de cocos are beneficii şi pentru mediul înconjurător, datorită abilităţii sale de a preveni eroziunea solului (fiind benefic pentru ecosistemul înconjurător). Faptul că acest palmierul de nucă de cocos poate fi crescut în aproape orice tip de sol, întăreşte convingerea generală că acest copac este unul din cele mai frumoase cadouri pe care le-am primit de la natură.
Este recomandată includerea produselor uimitoare din cocos în alimentaţia zilnică şi înlocuirea zahărului rafinat cu cel de cocos pentru a vă putea bucura de beneficii consistente pentru sănătate!
Sursa: www.financiarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu