26 februarie 2013
S-a împlinit ultima profeție a Sfântului Malachia?
Cardinalul Taricisio Pietro Bertone (foto), desemnat „Papă interimar”, are deschis drumul spre pontificat • Benedict al XVI-lea i-a netezit calea spre Vatican lui „Petrus Romanus”, împlinind, astfel, profețiile apostolice ale lui Malachia
Profețiile Sfântului Malachia, vizionarul care, în urmă cu 900 de ani, a întocmit lista cu toți Papii ce s-au perindat la Vatican, încep să prindă tot mai mult contur. Desemnarea cardinalului şambelan, italianul Bertone, ca „Papă interimar", însărcinat cu administrarea Bisericii până la alegerea noului Suveran Pontif, confirmă teoriile lui Malachia, conform cărora ultimul Papă va fi „Petrus Romanus".
Iar cel care se apropie cel mai mult de această viziune nu este altul decât cardinalul și actualul secretar general al Vaticanului, Pietro Tarcisio Evasio Bertone, născut în Romano Canavese Piedmonte. Șambelanul (Il Camerlengo) care a fost și în preajma Papei Ioan Paul al-II-lea, și a lui Benedict al XVI-lea. Omul care, în 2010, a vrut să demisioneze, dar de care Șeful Bisericii Catolice nu s-a putut lipsi. O profeție similară cu cea a lui Malachia datează din 1962, fiind primită prin inspiraţia Sfintei Fecioare, la Garabandal, în Spania, conform căreia „mai sunt trei Papi până la sfârșitul vremurilor" (Ioan Paul I, Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea).
Aproape neobișnuit pentru previziunile făcute fiecărui prelat ce urma să stea pe Tronul Sfântului Petru, din lista ce cuprindea numele a 112 Papi, Petrus Romanus nu a primit niciun supranume de la Sfântul Malachia, ci doar câteva fraze. Traduse aproximativ, ele ar suna cam astfel: „În timpul ultimei persecuții a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru, romanul, care-și va păstori turma printre foarte multe suferințe (încercări); iar când aceste încercări se vor sfârși, Orașul celor Șapte Coline va fi distrus și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin (Așa să fie)".
Cei care au încercat să deslușească cheia acestei viziuni au considerat că omul care corespunde foarte bine acestui „motto" este exact secretarul general al Vaticanului, Pietro Tarcisio Evasio Bertone.
Numele lui Bertone a fost menționat și de cei care merg pe teoria că Suveranul Pontif a dorit să își „numească" un succesor.
Citiți și „Cine este Petrus Romanus”
Citiți și „Cine este Petrus Romanus”
Experții vaticanologi au susținut, încă din momentul demisiei Papei Benedict al XVI-lea, că, până la anunțul care a șocat lumea creștină, Suveranul Pontif ar fi luat o serie de măsuri ce indicau clar că Bertone ar fi fost ales de Sfântul Părinte, ca succesor. Ținând cont de faptul că Bertone a lucrat cu Benedict al XVI-lea încă de pe vremea când acesta din urmă era doar cardinalul Ratzinger și prefect al Congregaţiei Credinţei, au existat semnale că Papa pregătește terenul în favoarea lui Bertone.
Cel mai important indiciu s-a petrecut pe 6 ianuarie 2012, când Papa Ratzinger a numit 22 de cardinali noi, majoritatea europeni și în primul rând italieni, care dețineau poziții-cheie la Vatican. Prin urmare, numărul cardinalilor-electori europeni din conclavul care urmează să îl aleagă pe viitorul Suveran Pontif a crescut la peste jumătate. Dintre cei 118 prelați care votează, 62 sunt din Europa. Iar numărul italienilor, după aceste numiri strategice, se ridică la 28. „Reglarea” Colegiului Cardinalilor, astfel încât europenii să fie majoritari, este văzută drept cea mai bună dovadă că Benedict al XVI-lea s-a asigurat că succesorul său pe Scaunul Apostolic al Sfântului Petru va fi un italian. Mai mult, astfel, Papa Ratzinger s-a asigurat că profeția Sfântului Malachia se va împlini, iar cardinalul Tarcisio Bertone va deveni „Petrus Romanus”, „ultimul Papă”.
Interimat la Sfântul Scaun
Duminică, după ultima rugăciune Angelus a Papei, din Piaţa Sfântul Petru, Vaticanul a anunțat că Tarcisio Bertone, cardinalul camerlengo, va deveni un fel de Papă „interimar”, însărcinat cu administrarea Bisericii până la alegerea noului Suveran Pontif, urmând să exercite puteri reduse. Potrivit Constituţiei apostolice, promulgată, în 1996, de Ioan Paul al II-lea, toţi oficialii de rang înalt din cadrul „Guvernului” Bisericii (Curia Romană) renunţă la funcţiile lor la moartea Papei. Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul unei demisii. Singurul care rămâne în post este cardinalul şambelan, cel care va administra afacerile curente ale Bisericii. „Șambelanul”, care în italiană se traduce prin „Il Camerlengo”, descrie o funcţie pur administrativă, care nu îşi pierde importanţa în cazul decesului sau demisiei unui Papă. Camerlengo este cel care administrează Vaticanul şi, cu ajutorul cardinalilor prezenţi, reuniţi în Congregaţia Generală, stabileşte data funeraliilor, în cazul decesului unui Suveran Pontif, şi cea a convocării Conclavului. Tot Il Camerlengo este cel însărcinat să constate și să anunțe decesul Papei. Bertone urmează să preia, în mod simbolic, posesia asupra proprietăţilor papale: Palatul Apostolic al Vaticanului, Palatul Latran - sediul diocezei Romei - şi castelul Gandolfo, reşedinţa de vară a Papilor.
Jocul de-a demisia
Originar din Romano Canavese, o mică localitate din Piemont, salezianul Pietro Tarcisio Bertone a colaborat timp de şapte ani cu Ratzinger, în perioada în care acesta a fost prefect al Congregaţiei Credinţei. În 2006, la un an după alegerea lui Benedict al XVI-lea la Vatican, Bertone a fost numit secretar de stat al Vaticanului, un fel de „şef al Guvernului” Sfântului Scaun. În ianuarie 2010, când Bertone împlinea 75 de ani, vârsta pensionării, și-a prezentat demisia, într-o scrisoare adresată Suveranului Pontif. Papa nici nu a vrut să audă, susținând că are nevoie de Bertone să rămână secretar de stat al Vaticanului. Bertone este același pe care fostul Papă, Ioan Paul al II-lea, l-a însărcinat cu publicarea, într-o lucrare, a celui de-al Treilea Secret de la Fatima, și cel care a condus slujba de înmormântare a Sorei Lucia, unul dintre cei trei copii cărora li s-a arătat Fecioara la Fatima, în Portugalia.
Profeția de la Garabandal
O altă profeţie legată de cei care vor sta pe Tronul Sfântului Petru a fost făcută unei fetiţe (Conchita Gonzales) de Fecioara Maria, în 1962, în localitatea Garabandal, din Spania. „După moartea Papei Ioan al XXIII-lea, vor mai fi încă trei papi, iar unul dintre ei va avea o domnie foarte scurtă. După aceea, vor veni vremurile din urmă, dar nu şi Sfârşitul Lumii”.
Sursa: www.conspir.info
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu