miercuri, 27 februarie 2013

Vor începe vegetarienii să mănânce carne?


INCREDIBILA ABSURDITATE!
SEMN AL APOCALIPSEI?


шашлык мясо
© Foto: SXC.hu

Oamenii noştri de ştiinţă pot să producă carne artificială. Această declaraţie senzaţională a fost făcută recent de inginerii de la compania Modern Meadow. Ei au prezentat o tehnologie unică de producere a cărnii artificiale.

La baza procesului se află producerea de fibre din celulele ţesutului muscular ale animalelor, obţinute prin intermediul biopsiei. Aceste fibre sunt comprimate în diferite forme, apoi sunt produse în bioreactor. Inventatorii numesc în glumă dispozitivul, care conferă materiei prime formă, imprimantă, iar materia primă cerneală bio, cu care se poate desena viitorul luminos al lumii fără agresarea animalelor. În acest mod, compania Modern Meadow intenţionează să lanseze şi articole din piele.
Ideea este demnă de respect. Putem să ne închipuim câte vieţi de animale vor salva carnea şi pielea „artificiale”. În plus, este posibil ca în perspectivă această metodă să fie mult mai economică decât întregul ciclu de producere a cărnii naturale, începând cu creşterea animalelor, apoi sacrificarea, transportarea etc.
Peter Thiel, unul dintre primii investitori de la Facebook şi fondatorul Paypal, a investit în acest proiect în jur de 350 de mii de dolari. Peter Thiel este considerat un om care nu aruncă banii în vânt. Aşa că putem trage concluzia că Modern Meadow va avea un mare viitor. Oamenii de ştiinţă sunt sprijiniţi şi de organizaţia de apărare a drepturilor animalelor PETA, care a promis primei întreprinderi care va începe producerea în masă a cărnii sintetice de pui un premiu de 1 milion de dolari.
Însă nu se ştie cum se va reflecta consumul de carne artificială asupra sănătăţii oamenilor. Vă prezentăm opinia dieteticianului Marina Ţapovici.
„Cred că doar timpul şi studierea detaliată a acestui produs nou va putea da „undă verde”. Nimeni nu ştie ce efect are această carne asupra sănătăţii după 10-15 ani de consum, de asemenea, asupra sănătăţii generaţiilor viitoare. Amintiţi-vă ce entuziasmaţi erau oamenii când s-au creat primele produse modificate genetic. Iar acum ne străduim ca aceste „capodopere” ale progresului ştiinţific să nu ajungă pe mesele noastre. Practica demonstrează că doar produsele naturale sunt utile pentru sănătate. Urmăresc cu atenţie soarta acestui nou produs, dar este puţin probabil că vor recomanda vreodată pacienţilor mei să consume o astfel de carne”.
Tot sceptic faţă de producerea cărnii artificiale este şi vegetarianul Piotr Şciokalev.
„Personal cred că această idee este absurdă, deoarece cei, care vor să renunţe la carne, o fac fără a căuta înlocuitori, iar cei, care iubesc carnea, vor percepe ideea cărnii artificiale ca o jignire”.
Timpul va demonstra dacă această carne artificială va săvârşi o revoluţie în sistemul de hrană sau ideea va eşua, negăsind niciun răspuns din partea consumatorilor. Noi putem doar să aşteptăm evoluţia evenimentelor.

Sursa: romanian.ruvr.ru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu