Bunul simt dicteaza ca excesele in consumul de bauturi si alimente indulcite, impreuna cu o dieta regulata de carbohidrati rafinati care, atunci cand sunt descompusi de enzimele predigestive din gura, se convertesc in glucoza, nu este doar rau pentru talie, dar mai si declanseaza prea multa absorbtie de zahar din dieta, si acum cercetatorii au primele dovezi ca mancatul a prea mult zaharin decurs de multi ani sporeste dramatic riscul dezvoltarii de crize cardiace si deces datorat acestora.
O echipa de cercetare de la University of Texas Health Science Center (Centrul de Stiinta a Sanatatii apartinand Universitatii din Texas) din Houston a publicat rezultatul unui studiu in Journal of the American Heart Association (Jurnalul Asociatiei Americane de Cardiologie) care demonstreaza cum un consum prea mare de zaharpoate conduce oamenii pe o cale descendenta catre criza cardiaca. Potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor (Centers for Disease Control – CDC), 550 000 de noi cazuri de criza cardiaca au fost diagnosticate in acest an in SUA, si cinci milioane vor muri de pe urma bolii. Rata de supravietuire la un an dupa diagnosticare este de mai putin de cincizeci de procente, facand din acest diagnostic practic o sentinta de condamnare la moarte care ar putea fi evitabila cu modificarile adecvate aduse dietei cat mai devreme in viata noastra.
Nivelul inalt de zahar din sange altereaza structura muschiului inimii, slabindu-i capacitatea de pompare
Savantii au descoperit ca o singura molecula micuta de metabolit al glucozei, numita glucoza-6-fosfat (G6P), provoaca inimii un stres care schimba proteinele muschiului si cauzeaza scaderea functiei de pompare, ducand la criza cardiaca. Mai mult, cercetatorii au determinat ca G6P se acumuleaza in fluxul de sange si in depozitele tisulare ca un rezultat al consumului de zahar si amidon in exces de-a lungul unei perioade extinse de timp. Ca o mentiune corelata cu subiectul, studiile anterioare au mai aratat cu claritate ca nivelele inalte de glucoza sporesc dramatic riscul de cancer si cresterea metastazelor, intrucat zaharul este sursa de combustibil principala si preferata a celulelor canceroase.
Cercetatorii de la Asociatia Americana de Cardiologie au declarat ca sporirea consumului de zahar a dus la mai multe cazuri de diabet si boli de inima in ultimii zece ani. Tratamentele ineficiente utilizand produse farmaceutice mortale nu au nici un efect asupra bolii, si adesea cauzeaza si mai multe probleme medicale serioase. Echipa de studii a examinat tesut cardiac de la pacientii care au suferit implante ventriculare, si au gasit ca G6P poate cauza vatamari semnificative muschiului cardiac. Vatamarea inimii este exacerbata de un diagnostic anterior de diabet sau hipertensiune.
Bolile de inima si crizele cardiace nu sunt inevitabile, chiar si cand exista o indelungata istorie de cazuri in familie. Stilul de viata si modificarile de dieta care include eliminarea bauturilor indulcite, dulciurilor si carbohidratilor procesati care coplesesc imediat metabolismul nostru cu un val de glucoza, sunt esentiale pentru a preveni o moarte inainte de vreme datorata tulburarilor cardiovasculare si crizelor de inima. Verificati-va progresul prin monitorizarea glucozei sanguine de dupa mese, pentru a evita depasirea unei limite de mai mult de 100 mg/dl la doua ore dupa ce ati mancat.
Sursele pentru acest articol includ:
http://jaha.ahajournals.org/content/2/3/e004796
http://www.medicalnewstoday.com/articles/262014.php
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/06/130614165135.htm
http://www.naturalnews.com/041156_sugar_consumption_heart_disease_cardiovascular_health.html - zahar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu