miercuri, 26 martie 2014

10 afectiuni tratate cu urzici


afectiuni tratate cu urzici
Urzicile au numeroase beneficii pentru sanatate. Ele trateaza durerile articulare, caderea parului, infectiile urinare, oboseala, tulburarile de prostata, etc. Iata 10 afectiuni tratate cu urzici.

Urzicile sunt un comoara pentru sanatatea ta, chiar daca ti-e greu sa le cureti si sa le gatesti, pentru ca inteapa. Trebuie sa stii ca substanta care inteapa din planta este plina de acizi benefici sanatatii: acid formic, acid acetic, acid galic, falavonoide, histamine, serotonina, etc. Virtutile urzicii nu se opresc la asta. Urzicile contin minerale (calciul, clor, magneziu, potasiu, sulf, zinc, siliciu si o importanta cantitate de fier), vitamine (mai ales B2, B5, B9, K, C si provitamina A) , oligo-elemente si o importanta cantitate de clorofila.
1. Urzici pentru par
Urzicile iti sar in ajutor atunci cand ai parul uscat, tern sau afectat de vopsea. Infuzeaza timp de 10 minute 2 maini de urzici uscate intr-o cana cu apa fierbinte. Strecoara si clateste-ti parul dupa ce ai clatit samponul. Infuzia poate fi folosita pentru a masa pielea capului in scopul accelerarii cresterii parului sau al limitari caderii.
2. Urzici pentru osteoporoza
Urzica este o planta puternic remineralizanta, deoarece contine siliciu si bor. Ea este recomandata pentru a preveni osteoporoza, o demineralizare osoasa frecventa dupa 50 de ani.
Infuzeaza 3 linguri de frunze uscate de urzica in 500 ml de apa fierbinte in jur de 10 minute. Bea in jur de un litru de infuzie de urzici zilnic.
3. Cataplasme cu urzici pentru reumatism
urzici reumatismUna dintre cele mai importante calitati ale urzicii este calmarea durerilor reumatice. Aplica frunze proapspete de urzica pe locurile dureroase timp de 30 de secunde, in fiecare zi. Senzatia nu este placuta, dar ajuta la calmarea durerilor.
Daca vrei sa nu ti se irite mainile, poarta manusi. Daca te-ai urzicat si senzatia este insuportabila, poti calma mancarimile cu suc de papadie, frunze de patlagina sau otet alb.
4. Urzici pentru oboseala
Daca ai o stare de oboseala generalizata, consuma urzici. Bogate in vitamina C si in fier, urzicile sunt recomndate in caz de oboseala fizica sau intelectuala.
Infuzeaza 3 linguri de urzici uscate in 500 ml de apa si bea 4-6 cani pe zi.
Poti lua si comprimate cu pudra de urzici de 500 mg, de 3-6 ori pe zi.
Extractul uscat de urzici se foloseste in cazul oboselii de 2-3 ori pe zi, cate 250 mg.
Tinctura de urzici: 30-50 de picaturi intr-un pahar cu apa, de 3-6 ori pe zi.
Sucul de urzici, comparat adesea cu cel de spanac datorita continutului ridicat de fier este recomandat mai ales in caz de anemie si oboseala. Este suficient sa mixezi frunzele proaspete, sa strecori si sa bei 150 ml, de trei ori pe saptamana. Pentru ca fierul sa se asimileze mai bine, iar sucul de urzici sa aiba un gust mai bun, poti pune si cateva picaturi de zeama de lamaie.
5. Urzica pentru calculi renali
afectiuni tratate cu urziciFrunzele de urzica sunt diuretice. Esle sunt utile si recomandate pentru a mari volumul de urina si a drena caile urinare in caz de infectie sau pentru a preveni formarea calculilor renali.
Pune unul-doi pumni de urzici proaspete intr-un litru de apa. Infuzeaza 10 minute, apoi strecoara. Bea 3-4 cani pe zi (maximum un litru), timp de 3 saptamani.
6. Urzica pentru alergia la polen
De indata ce vine primavara, vine si neplacuta alergie la polen. Pentru apreveni sau a calma alergia, incearca ceaiul de urzici.
Infuzeaza 3 linguri de frunze uscate de urzica in 500 ml de apa fierbinte timp de 10 minute. Bea 3-4 cani pe zi, in jur de 3 saptamani.
7. Radacini de urzica pentru prostata
Urzica este o planta recomandata in caz de hipertrofie beningna a prostatei (HPB sau adenom). Radacinile sale contin lectine, tanini, glicani si lignane cu proprietati estrogenice (care actionaza ca hormonii feminini). Toate aceste substante sunt benefice prostatei, lucru certificat si de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Infuzie cu radacini de urzica: Se infuzeaza timp de 10 minute o lingura de radacini de urzica in 500 ml de apa fierbinte. Se beau 4 cani pe zi, timp de 3 sapatamani.
Comprimate cu pudra de radacina de urzica de 300 mg, de 3-6 ori pe zi.
Extract fluid de urzica: 30-60 de picaturi intr-un pahar cu apa, de 3-6 ori pe zi.
Barbatii care au dificultati de urinare nu trebuie sa ia radacina de urzica fara a consulta medicul.
8. Seminte de urzica pentru diaree
urzici diareeSemintele de urzica sunt un execelent remediu pentru diaree. Semintele sunt benefice pentru continutul lor de proteine, mucilagii si ulei gras (30%).
Infuzeaza o lingura lingura de frunze uscate de urzica intr-un litru de apa fierbinte timp de 10 minute. Bea ceaiul pe parcursul unei zile.
9. Urzica pentru ten gras
Urzica este benefica pentru tenul gras, cu imeprfectiuni si acneee.
Fierbe frunze prospete de urzica. Stoarce-le si lasa-le sa se raceasca. Toaca-le si aplica cataplasme pe fata de doua ori pe saptamana.
Bra o ceasca de infuzie de urzica de trei ori pe zi (infuzeaza o lingura de frunze de urzuca intr-un litru de apa fierbinte).
10. Cura cu urzici
Iarna este o perioada dificila pentru organism. Pentru a te detoxifia si a profita de primavara, fa o cura cu urzici. Urzica favorizeaza eliminarea unor substante toxice, cum ar fi ureea si acidul uric.
Infuzeaza 3 linguri de frunze uscate de urzica in 500 ml de apa fierbinte timp de 10 minute. Bea 3-4 cesti pe zi in jur de 3 sapatamani, progresiv. De exemplu, poti incepe prin a bea o ceasca pe stomacul gol, dimineata.
Contraindicatiile urzicii
Este important sa stii ca urzicile nu pot fi folosite de catre toata lumea. Ele sunt contraindicate persoanelor care sufera de probleme cardiace sau renale, care sau nu nu edeme (umflaturi), femeilor insarcinate sau care alaptaeaza si copiilor mai mici de 12 ani. Persoanele care iau suplimente de fier ar trebui sa micsore doreze sau sa rareasca administrarea, daca consuma si urzici.
Urzica are arareori efecte nedorite. Printre acestea se numara greata, diaree, balonari si alergii ale pielii. Radacina de urzica poate provoca tulburari de erectie.
Sursa: http://www.curademiere.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu