Nucile sunt de departe, unul dintre cele mai benefice alimente pentru organismul nostru. Mama natura a creat un aliment complex, a pus intre cojile acelea tari cu forme sinuoase, un continut de proteine, grasimi vegetale, fibre, antioxidanti si multe minerale si vitamine. Nucile ne ajuta sanatate in nenumarate moduri si fiindca este sezonul lor, iata de ce trebuie sa profiti de proprietatile pe care le incapsuleaza.
Cojile de nuca: utilizari si beneficii
Nu arunca cojile de nuci! Inca din vechi timpuri, acestea se foloseau pentru proprietatile lor curative.
Foloseste cojile de nuci sub forma de ceai
Foto: Shutterstock.com; nuci, ceai de nuci
1. Cel mai cunoscut efect al ceaiului de nuci este acela ca e bun pentru circulatia sangelui deoarece contribuie la subtierea sangelui ingrosat. De asemenea, pentru tratarea tusei, bunicile noastre fierbeau cojile de nuci.
2. Cojile de nuca au efecte depurative, stimulente pentru tiroida, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale si renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente si calmante, scrie site-ul frunza-verde.ro.
3. Cojile de nuci administrate sub forma de ceai, ajuta la curatarea sangelui si subtierea sangelui ingrosat, la intarirea stomacului, imbunatatirea functiei ficatului si tranzitului intestinal, la tratarea incontinentei urinare sau a infectiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze, scrie acelasi site.
4. De asemenea, cojile de nuca sunt bune pentru tratarea ulcerului
Ceaiul din coji de nuca ii ajuta pe bolnavii de ulcer. Se prepara o infuzie din membranele uscate a 5-6 nuci si o cană de 250 ml de apă clocotita. Se lasa intr-un termos o ora, apoi se strecoara si se ia cate o lingurita dimineata pe stomacul gol.
5. Cojile verzi de nuca te scapa de negi
Este de asemenea, un tratament cunoscut din vechi timpuri. Decojeste cateva nuci si maseaza zonele afectate cu coaja verde. Acest invelis este bogat in substante care trateaza infectiile, precum iodul si taninurile.
Miezul de nuca: utilizari si beneficii
6. Propertietati anti-cancerigene
Studii recente au aratat ca nucile au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostata si de sani. Grasimile pe care le contin nucile sunt mult mai bune pentru organism, decat ecle de origine animala. Potrivit unui studiu recent, consumul de nuci in fiecare zi, a redus cu 50% riscul de cancer de san si a ajutat la reducerea tumorii pacientelor care au participat la acest studiu.
7. Nucile ajuta inima
Nucile contin amino-acidul l-arginina care ofera multiple beneficii pentru persoanele cu probleme la inima sau cu probleme vasculare.
De asemenea, nucile contin omega-3, care are un efect anti-inflamator si reduce riscul formarii de chiaguri de sange. Consumul zilnic de nuci reduce riscurile cardio-vasculare.
Foto: Shutterstock.com; nuci
8. Nucile au un puternic efect antioxidant
Antioxidantii sunt cruciali pentru sanatatea noastra, si pentru mentinerea tineretii. Cercetatorii considera ca aceste componente sunt realmente remarcabile. Nucile ajuta si ficatul si de asemenea, consumul de nuci este benefic pentru reducerea inflamatiilor.
9. Nucile ajuta silueta
Nucile ajuta si controlul greutatii. Adauga nucile in dieta ta si acestea te vor ajuta sa iti mentii greutatea ideala, daca nu sunt consumate in exces. Nucile produc senzatia de satietate si reduc pofta de mancare, in acelasi timp, mici cantitati hranesc organismul in mod complet.
10. Nucile imbunatatesc sanatatea reproductiva la barbati
Unul dintre cele mai putin cunoscute beneficii ale consumului de nuci este cresterea fertilitatii la barbati. Un studiu a aratat ca este de ajuns consumul unei jumatati de cani de miez de nuca, pentru a creste calitatea spermei.
11. Sanatatea creierului
Nucile contin componente benefice pentru creierul uman. De altfel, forma lor se aseamana foarte tare cu forma creierului.
12. Nucile, benefice in caz de Diabet
Consumul de nuci actioneaza pozitiv si in cazul diabetului. Pacientii supraponderali cu Diabet Tipul 2 care au consumat o jumatate de cana de nuci pe zi, au inregistrat o imbunatatire a fixarii insulinei in organism. Rezultatele pozitive s-au vazut in doar trei luni.
Sfaturi:
- Consumati nucile faramitate bine, pentru ca astfel ajutati stomacul sa le digere mult mai bine. O alta sugestie este aceea de a consuma nucile seara, datorita compozitiei lor proteice, iar proteinele sunt mai bine asimilate in timp de repaus.
- Doza de nuci recomandate este de 4-7/zi. Nu este bine sa consumati nucile in cantitati mari.
- Tineti nucile intr-un reciepient aerisit, in frigider, fie ca sunt in coaja sau fara coaja.
- Nucile sunt perfecte pentru o gustare rapida, dar daca nu iti plac foarte tare, le poti adauga in blender, atunci cand prepari sucuri de fructe. De asemenea, nucile faramitate pot fi adaugate si in salate.
- Calitatile nucilor pot fi accentuate daca le lasi la inmuiat in apa, pe timp de noapte. Dupa uscare, le poti deshidrata la temperaturi intre 40 si 45 de grade celsius.
Sursa: www.garbo.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu