Nici nu mai e nevoie sa explicam importanta calciului in organism. De la sanatatea oaselor, a muschilor si a dintilor pana la mentinerea unei siluete perfecte, calciul este un element care trebuie sa se regaseasca in meniul zilnic. Din fericire, exista alimente care il contin in cantitati suficiente. Si nu e vorba de lapte.
Laptele nu e singura sursa de calciu, in ciuda opiniei generale. Cele mai puternice alimente din acest punct de vedere sunt legumele, care, consumate chiar si in cantitati mici, contin doze mari de calciu.
Inainte sa vezi care sunt acestea, iara care sunt dozele zilnice recomandate:
- Adolescenti si tineri adulti: 1200 si 1500 mg calciu/zi.
- Femei 25-50 ani: 1000 mg
- Femei gravide sau care alapteaza: 1200 - 1500 mg
- Femei trecute de 60 de ani: 1500 mg
- Barbati: 1000 mg
- Batrani > 65 de ani: 1500 mg
1. Semintele de chia
Cantitate pentru consum: 50 g
Nivelul de calciu: 600 mg, 50% din doza zilnica recomandata
2. Seminte de susan
Cantitate pentru consum: 30 g
Nivelul de calciu: 277 mg, 28% din doza zilnica recomandata
Branza grasa
Cantitate pentru consum: 30 g
Nivelul de calciu: 100 mg, 10% din doza zilnica recomandata
Varza Kale
Cantitate pentru consum: 30 g
Nivelul de calciu: 93 mg, 9% din doza zilnica recomandata
Migdalele
Cantitate pentru consum: aproximativ 20 bucati zilnic
Nivelul de calciu: 75 mg, 8% din doza zilnica recomandata
Broccoli
Cantitate pentru consum: 250 grame
Nivelul de calciu: 62 mg, 6% din doza zilnica recomandata
Spanac
Cantitate pentru consum: 300 grame
Nivelul de calciu: 60 mg, 6% din doza zilnica recomandata
Sursa: www.foodstory.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu