Întâlnirea cu extratereştrii este foarte aproape. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Academiei de Ştiinţe din Anglia.
Specialiştii britanici au publicat un studiu în revista Philosophical Transactions of the Royal Society Academy, preluat şi de BBC, în care vorbesc despre existenţa civilizaţiilor extraterestre, numărul acestora fiind estimat la o sută pe baza unui calcul propus în 1960 de către astronomul Frank Drake, coordonator SETI- programul pentru căutarea civilizaţiilor extraterestre.
”Acum nu ne mai întrebam dacă suntem în Univers, ci când ne vom întâlni cu civilizaţiile extraterestre", sugerează oamenii de ştiinţă care par destul de încrezatori într-o astfel de întâlnire. "În baza cunoscutei ecuaţii Drake, care ajută la determinarea numărului de civilizaţii din galaxie şi posibilitatea venirii în contact cu ele, putem spune că, în fiecare moment, în Univers, există între 10 şi 100 de civilizaţii extraterestre”, a declarat dr. Martin Dominik, profesor la St. Andrews University.
Nu sunt pericole?
Expertii britanici recomandă înfiinţarea în cadrul structurilor ONU a unei agenţii speciale competente care să se ocupe de problemele legate de aşteptata întâlnire cu civilizaţiile extraterestre. Dr. Martin Dominik a încercat să ne şi pregătească pentru o astfel de întâlnire, sugerând faptul că asemenea civilizaţii nu sunt "generatoare de pericole", aşa cum se crede. Oamenii de ştiinţă spun că frica de necunoscut a generat de-a lungul timpului o grămadă de ipoteze apocaliptice despre întâlnirea cu fiinţele din afara globului terestru. Dacă unii cred că un asemenea eveniment este de dorit, alţi oameni de ştiinţă spun că ar trebui sa evitam pe cât posibil o aşa întâlnire.
Prea linişte pentru a fi de bine
Dr. Simon Conway Morris de la Universitatea Cambridge este unul dintre oamenii de ştiinţă care au participat la studiul menţionat mai sus. Omul de ştiinţă a spus că civilizaţiile extraterestre au avut tot timpul să se dezvolte în condiţiile în care în Cosmos există cel puţin 100 de miliarde de galaxii, iar sistemul nostru solar este tânăr în comparaţie cu restul Universului, o diferenţă de 9,1 miliarde de ani. Simon Conway Morris spune că: "Este foarte multă linişte în spaţiu, dar lucrurile nu vor rămâne aşa".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu