joi, 17 ianuarie 2013

Matricea nu permite individualismul. Motto-ul ei este „conformează-te”.



Postat Maria
Filmul The Matrix (Matricea) este bazat pe ideea că noi suntem programaţi într-o lume pe care noi o credem reală, dar care este doar un program şi că noi suntem ca nişte roboţi. Motivul pentru care folosesc cuvântul Matrice nu este acela că eu cred că suntem roboţi captivi în această lume sau că există răufăcători perverşi sau duşmani teribili ce trebuie distruşi. Ceea ce ne ţine cu adevărat captivi este setul de sisteme de credinţe şi de idei pe care le-am acceptat în interior. Matricea este sistemul de credinţe pe care am ajuns să le acceptăm ca fiind adevărat - o reţea imensă de idei pe care noi le credeme corecte sau greşite, bune sau rele.
Matricea este reprezentată de regulile pe care noi ca şi societate le-am creat şi care dictează cum ar trebui să ne trăim viaţa.
Când ajungem pentru prima dată în această lume suntem nişte turişti mici şi fericiţi. Pe măsură ce trece timpul, cumva, suntem introduşi în Matrice pentru a putea supravieţui. Părinţii noştrii sunt în mod normal, primii care ne introduc în credinţele acceptate. Apoi rudele noastre, profesorii, prietenii, liderii religioşi, televiziunea şi alte forme de mass media ne imprimă ideile lor în noi.
 
Credinţele programate pe casetele noastre interioare acoperă o arie vastă. Aici sunt doar câteva exemple de credinţe pe care e posibil să le fi adoptat de la Matrice:
- Nu ieşi afară fără haină sau te va prinde moartea.
- Nu te urca în acel copac că e posibil să cazi şi să-şi rupi braţul.
- Ai grijă cu banii pentru că sunt greu de făcut.
- Plătirea facturilor este o zbatere.
- Fetele bune nu ies în faţă să-şi spună părerea.
- Băieţii buni sunt puternici şi ei nu plâng.
- Viaţa e grea.
- Nu este bine să faci greşeli.
- Femeile sunt cele care îngrijesc.
- Femeile au o putere mai mică decât bărbaţii.
- Un bărbat nu ar trebui să fie emoţional.
- O să fiu în regulă când voi întâlni persoana potrivită ... sau când voi pierde 5 kilograme ... sau când voi obţine acea promovare ... sau când mă voi căsători.
Matricea nu permite individualismul. Motto-ul ei este „conformează-te”. Ne spune că dacă suntem buni şi urmăm regulile, vom fi recompensaţi pentru eforturile noastre şi nu vom fi abandonaţi. Dacă decidem să păşim în afara Matricei şi să-i ignorăm regulile, ni se spune că este ceva în neregulă cu noi şi suntem excluşi. Excluderea este cea mai dureroasă formă de pedeapsă şi putem cădea în capcana iluziei Matricei dacă ne lăsăm înfricoşaţi că vom fi abandonaţi dacă nu ne conformăm.
Suntem antrenaţi să vedem (sau nu) anumite lucruri ... Noi nu putem să vedem că există o lume incredibilă dincolo de sistemul nostru de credinţe al Matricei.”
Suntem domesticiţi să acceptăm programarea Matricei prin cultura noastră, dar există de asemenea o relaţie şi între Matrice şi codurile din ADN-ul nostru. În timp, credinţele Matricei pe care noi le-am acceptat au încolţit atât de adânc în noi, au devenit o parte atât de mare din noi, că sunt depozitate în ADN-ul nostru. Aceste programe sunt transmise mai departe viitoarelor generaţii prin gene.Cum ne putem elibera de tiparele pe care le-am acceptat de la Matrice?
Mai întâi, trebuie să ne trezim şi să înţelegem că există o Matrice, că există sisteme de credinţe în care am ajuns să credem atât de puternic că le-am urma cu orice preţ. În al doilea rând, dacă vrem să avem acces total la planul perfect din ADN-ul nostru, trebuie să îndepărtăm falsele coduri ale Matricei din ADN-ul nostru. Cercetările arată că celulele noastre şi ADNul nostru, au un sistem de comunicare. Falsele şabloane ale Matricei sunt, în esenţă, tipare energetice perturbatoare care interferează cu acea comunicare. Nu putem să accesăm în totalitate potenţialul sistemului de comunicare al ADN-ului nostru dacă memoria noastră celulară menţine programe din Matrice. Când tiparele perturbatoare sunt înlăturate, corpul se întoarce în mod natural la planul original de bunăstare şi abundenţă.
Falsele tipare ale matricei

Sursa: eulinterior.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu