Dacă acum 30 de ani mișcarea transpersonală era doar o orientare din psihologie care lua înconsiderare natura spirituală a psihicului omenesc și reconfigura complet hărțile conștiinței, în zilele noastre mișcarea transpersonală adună la un loc oameni de știință din domenii fundamentale, cum este fizica cuantică, bio-chimia și altele. Ceea cenumim Noua Paradigmă, sau noua viziune asupra realității pare să se configureze împrejurul cercetărilor asupra conștiinței.
STANISLAV GROF conduce Programul de Pregătire Transpersonală Gorf şi predă la Institutul de Studii Integrate din California. A fost conducătorul Centrului de Cercetare Psihiatrică de la Centrul de Cercetare Psihiatrică Maryland, profesor asistent de psihiatrie la Universitatea Hopkins din Baltimore, doctor în medicină şi profesor rezident la Institutul Esalen din Big Sur, California.
Contribuția sa la evoluția cunoașterii despre adevărata natură a conștiinței și a psihicului uman este enormă, deoarece reintroduce spiritualitatea ca pe un aspect legitim și fundamental al naturii umane. Transformarea de conștiință prin care trece umanitatea acum, ar fi greu de imaginat fără munca de peste 50 de ani a lui Stanislav Grof pe tărâmul psihologiei transpersonale. Lucrul cu stări de conștiință extinsă și accentul pus pe experiența directă a celor mai rafinate niveluri ale ființei au schimbat pentru totdeauna viziunea mecanicistă asupra ființei umane și a relației acesteia cu întreaga Creație. Descoperirile sale au fost o contribuție majoră la creionarea noii paradigme asupra naturii realității.
Stanislav Grof ne va conduce pe urmele cercetărilor sale și vom explora harta celor mai profunde teritorii ale conștiinței umane din perspectiva vindecării interioare cu ajutorul stărilor de conștiință
extinsă. În vreme ce psihologia mainstream pleacă de la premisa că sursa oricărei ”probleme” interioare aparținei biografiei noastre post-natale, Stanislav Grof arată cum, de fapt conținuturile adânci ale inconștientului colectiv ne influențează trans-biografic și karmic. Astfel, lucrul cu stările de conștiință extinsă este un instrument excepțional pentru adevărata vindecare a acestor conținuturi ce depășesc cu mult cadrul strâmt al perspectivei clasice despre psihicul uman.
Un eveniment excepțional dedicat exploratorilor conștiinței:
Călătoria Inimii îl va avea ca invitat pe dr. Stanislav Grof în România,
pentru o serie de două conferințe care se vor desfășura la București și la Cluj. Dr. Grof va fi însoțit de Christina Grof, soția și partenera sa de cercetări alături de care, în ultimii 50 de ani, a schimbat complet cartografia conștiinței umane, introducând ceea ce astăzi numim ”noua paradigmă” în psihologie.
Cele două conferințe se vor desfășura astfel:
-pe 21 mai 2013 va fi prima conferință, la Cluj. Aceasta va avea tema generică”Vindecarea traumelor adânci ale psihicului”.
-Cea de-a doua conferință va avea loc în după-amiaza zilei de 23 mai 2013, la București. Tema acesteia va fi ”Stări de conștiință extinsă. Noua paradigmă în psihologie și spiritualitate.”
Mai multe detalii pe:
Citate
"O transformare radicala interioara si ridicarea la un nou nivel de constiinta ar putea fi real doar sper ca vom avea in actuala criza mondiala a adus pe de pozitia dominanta a paradigmei mecaniciste de Vest.
Nu exista nici o diferenta fundamentala intre pregatirea pentru moarte si practica de practica pe moarte, si spirituala care duce la iluminare.
Intr-un moment cand neinfranata lacomie, agresiune maligne,
precum si existenta unor arme de distrugere in masa ameninta supravietuirea umanitatii, ar trebui sa ia serios in considerare orice bulevard,
care ofera o raza de speranta.
O consecinta importanta a elibera sine de la frica de moarte este o deschidere radicala a spiritualitatii de un tip universal si non-denominationala.
Exista numeroase cazuri de copii mici, care par sa-si aminteasca si sa descrie viata lor anterioara intr-un alt organism, un alt loc, precum si cu alte persoane. Aceste amintiri, de obicei, la scurt timp dupa ce acesti copii incep sa vorbeasca.
Exista o nevoie urgenta de o revizuire radicala a conceptelor noastre actuale ale naturii constiintei si a relatiei sale sa conteze si creierul.
Paradigma materialista a stiintei occidentale a fost un obstacol major pentru orice evaluare obiectiva a datelor care descriu evenimentele care au loc la momentul decesului.
Experientele asociate cu moartea au fost privite ca vizite la dimensiuni importante ale realitatii, care meritau sa fie experimentat, studiat, si cu atentie cartografiate.
Eliminarea fricii de moarte transforma modul individului de a fi in lume.
Credintele privind reincarnarea au un impact mare asupra vietii umane etic si relatia noastra cu lumea."
Stanislav Grof (www.stanislavgrof.com), M.D., Ph.D. este psihiatru cu peste 50 de ani de experienţă în cercetarea potenţialului de vindecare şi transformare al stărilor neobişnuite de conştiinţă şi unul din creatorii psihologiei transpersonale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu