joi, 6 decembrie 2012

Ploaia de meteoriţi anunţă sfârșitul lumii?


Apocalipsa
Apocalipsa
Calendarul mayaş realizat de vechii astronomi care au trăit pe teritoriul Guatemalei de azi în urmă cu mai bine de 3.000 de ani, permitea previzionarea. Astfel, urmărind atent ciclurile cosmice şi mişcarea stelelor, vechii mayaşi ştiau cu precizie când, ce, unde şi cum vor avea loc marile evenimente care puteau afecta planeta noastră. 

Vechii mayaşi au văzut în stele faptul că la 13 şi respectiv 14 decembrie 2012 va avea loc o ploaie de meteoriţi. Pentru milenarişti şi pentru cei care sunt convinşi la că la 21 decembrie 2012 va veni Sfârşitul Lumii, acest fenomen astral vine să confirme veridicitatea predicţiei mayaşe. Însă conform astronomilor NASA şi a geofizicienilor europeni ploaia de meteoriţi, numită şi Geminidele, nu va fi diferită de cea care a avut loc în anii trecuţi tot în luna Decembrie, la datele sus-menţionate.
Conform civilizaţiei mayaşe, ploaia de stele este un semn divin care anunţă dezastre, mânia zeilor din ceruri este anticipată de „semne" care anunţă calamităţi mondiale.
Influenţat de „semnele apocaliptice" şi profitând de oportunitatea oferită de promovarea internaţională a civilizaţiei mayaşe, ministrul Culturii din Guatemala, Carlos Batzin invită mai marii lumii în ţara sa la 21 decembrie. „Încheierea celui de al 13-lea B'aktun şi începutul unei noi ere de 5.200 de ani este momentul ideal pentru a înţelege ce vrea de la noi Mama Terra şi să fim mai deschişi unii cu alţii. Pentru vechii mayaşi începutul unei noi ere înseamnă reînchegarea unei legături între Pământ, oameni şi alte civilizaţii".
Ce se întâmplă dacă suntem loviţi de un asteroid

«Ploaia de meteoriţi e un fenomen normal»

Adrian Şonka

Specialiştii români în astronomie sunt fermi: nu va fi sfârşitul lumii şi nu există alinierea planetelor! „Vă confirm: nu vine nici o Apocalipsă, nu se aliniază planetele, nu cade nici o cometă, iar ploaia de meteoriţi e un fenomen normal. În astronomie, nu există «alinierea planetelor». Chiar dacă par mai aproape, o planetă ar fi mai sus, alta mai jos, nu în acelaşi plan şi la distanţe uriaşe între ele. Şi dacă, prin absurd, s-ar întâmpla acest fenomen, Pământul nu ar fi influenţat în nici un fel", ne-a explicat Adrian Şonka, de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu". (Marina Dohi)

Ce sunt Geminidele?

În noaptea de 13 spre 14 decembrie, Pământul va trece printr-o zonă în care se află cantintăţi mari de praf cosmic. Acesta a fost lăsat de asteroidul-cometă 3200 Phaeton. "Stelele" vin din constelaţia Gemini (de aici denumirea de Geminide) şi sunt vizibile an de an în intervalul 4-17 decembrie.

Sursa: www.click.ro

Premierul Australiei: "MAYAȘII AU AVUT DREPTATE. VINE SFÂRȘITUL LUMII!"


Gluma unui premier: Mayaşii au avut dreptate, vine sfârşitul lumii VIDEO
Prim-ministrul australian, Julia Gillard, a încercat să facă o glumă într-o emisiune televizată, spunând că predicţiile cu privire la sfârşitul lumii făcute de maiaşi sunt corecte şi că ultimele zile ale noastre pe pământ se apropie.
"Chiar dacă ultima lovitură vine de la zombi canibali, fiare ale iadului sau triumful muzicii pop coreene, trebuie să ştiţi un lucru despre mine: Mă voi lupta pentru voi până la final", a spus Gillard într-un mesaj pentru "australienii care au mai rămas în viaţă", potrivit NBC News.
Premierul a mai spus pe un ton glumeţ: "Noroc tuturor".
Sursa: www.presaonline.com

Unui ROMÂN i s-a arătat ADEVĂRATA DATĂ a Apocalipsei!


Toate ştirile referitoare la sosirea imineantă a Apocalipsei pe 21 decembrie 2012 sunt infirmate de un român, care este convins că sfârşitul lumii va mai întârzia o perioadă.
  • Unui ROMÂN i s-a arătat ADEVĂRATA DATĂ a Apocalipsei!

Este vorba de Gheorghe Gherasim, un fost contabil din Iaşi, care şi la cei 90 de ani pe care îi are încă mai este pasionat de cifre. De-a lungul vieţii, ieşeanul a trecut prin mai multe experienţe paranormale, însă cea cu adevărat demnă de luat în seamă a avut loc în acest an.

"În zorii zilei de 14 mai am avut o revelaţie în legătură cu Apocalipsa. Acest fapt nu se va produce la 21.12.2012, ci peste 100 de ani, adică pe 21.12.2112”, e convins bărbatul.

Acesta îşi justifică previziunile cu unele "scheme”. „Datele privind ziua şi luna, 21.12, se suprapun perfect peste numărul anului 2112. Trecând la scheme, observăm o serie de calcule aritmetice, cu nişte cifre ce se repetă mereu. Astfel, calculăm: 21.12 (zi şi lună) (2+1=3)+(1+2=3)=3+3=6. Mai avem anul 2112. Aici avem (2+1=3)+(1+2=3)=3+3=6. Adunate cele două, ziua plus anul, obţinem: 4224 (4+2=6)+(2+4=6)=6+6=12(1+2=3). Analizând data de 14.05.2012 (data revelaţiei, n.r.), când am ajuns la vârsta de 90 de ani şi 90 de zile, vedem că 14.05.2012 (1+4=5)+5+(2+0+1+2=5)=15, iar 1+5=6, cifră care se regăseşte şi mai sus”, a declarat Gheorghe Gherasim pentru evz.ro.

Sursa:  Libertatea.ro 

Eliberarea de fortele negative



Catalin Manea - Expert Garbo
Catalin Manea este autorul cartii “Totul din Intreg”, carte pe care a scris-o in 13 zile, in urma unui proces de dictare interioara si care a fost incadrata la categoriile “Autocunoastere” si “Inspiratie Divina”.
Cartea “Totul din Intreg” contine mesaje provenite din Adevarata Realitate, aflata dincolo de aparentele fizice. Ca si mesager spiritual, Catalin vorbeste despre legatura dintre Tot Ceea Ce Exista si despre relatia noastra cu Sursa Universala. Varianta electronica a cartii “Totul din Intreg” se poate descarca GRATUIT de aici.

Eliberarea de fortele negative

In existenta noastra, in jurul nostru, exista diferite energii care ne influenteaza neincetat parcursul vietii. Tot ceea ce este in rezonanta cu noi, patrunde in realitatea noastra pentru a ne re-crea lumea in care traim. Schimbarile se petrec de la o clipa la alta, chiar daca la un nivel foarte subtil, de multe ori imposibil de perceput pentru mintea noastra constienta.
Cu siguranta am auzit cu totii de forte negative, care actioneaza malefic asupra noastra. Ele exista, insa nu sub forma in care pot crea cu adevarat panica. Aceste forte reprezinta un focar prin care energia pozitiva este contrabalansata, tocmai pentru crearea echilibrului relativ. Aceste forte nu sunt altceva decat elemente prin care viatane arata ca suntem in permanenta atrasi de pozitiv.
Tocmai acesta este rolul negativului: sa ne arate ce inseamna pozitivul. Cand experimentam negativul, instinctul nostru nativ fabrica o tendinta de a reveni catre pozitiv, din simplul motiv ca pozitivul este Casa noastra. Cand experimentam pozitivul, instinctul nostru fabrica o tendinta de a ramane la pozitiv, deoarece pozitivul este Casa noastra. Deci, calatoria noastra pe aceste meleaguri poate fi definita prin acest drum de cautare permanenta si de experimentare a Casei noastre.
Fortele malefice, care nu sunt altceva decat niste creatii sub respectiva forma, au fost numite in acest mod deoarece ele au posibilitatea de a propaga negativul in viata unei terte fiinte. O fiinta care intra intr-o relatie de experimentare a unei entitati energetice negative, poate suporta repercusiunile negativului, care se propaga in realitatea relativa sub forma unui disconfort pe unul din cele 3 elemente ale tripartitei, sau chiar pe toata tripartita trup, minte, suflet.
Fortele negative, create cu un rol perfect in Realitatea Comuna, sunt entitati limitate, spre deosebire de entitatile de Lumina, care nu pot fi oprite sau limitate, deoarece Lumina se propaga in Infinit si este elementul bazal al Intregii Existente. Deci, entitatile negative au un rol limitat si sunt limitate chiar de planul pe care il au in ceea ce priveste existenta lor. Iar aceste forte stiu ca sunt limitate si, mai mult, isi cunosc perfect limitele.
forte negative
Foto: Sxc.hu
De asemenea, fortele negativului vin acolo unde sunt chemate si raman acolo unde isi pot trai existenta. Este necesar sa intelegem ca negativul exista doar in locurile unde exista slabiciuni, deoarece slabiciunile, prin definitie, sunt elemente care au menirea de a te face “slab”, iar a fi “slab” inseamna a fi predispus la negativ.
Fortele negative vin acolo unde exista elemente negative. Tot ce se aseamana, se aduna. Negativul cheama negativ, iar pozitivul atrage pozitiv. Convingerile, credintele, gandurile, sentimentele, cuvintele si faptele tale, sunt elemente prin care chemi in realitatea ta diferite energii care raspund chemarii tale. Tot ceea ce emani, se intoarce la tine, sub diverse forme, provocandu-ti chiar manifestarea elementului prin care au fost chemate.
Daca in interiorul tau exista ura, lacomia, trufia, nervii, gelozia, mania, atunci tu nu faci altceva decat sa chemi la tine entitati negative, care sunt bucuroase ca tu le oferi o usa deschisa in realitatea ta. Daca in interiorul tau persista elementele negative prin care tu ai chemat energiile joase, deja incepi sa reprezinti o veritabila casa pentru energiile negative. Aceste energii te pot controla in masura in care tu te raportezi la negativ. Ponderea de prezenta a fortelor negative in realitatea ta, este direct proportionala cu ponderea de prezenta a elementelor negative in interiorul tau.
Fortele malefice, care nu sunt altceva decat niste creatii sub respectiva forma, au fost numite in acest mod deoarece ele au posibilitatea de a propaga negativul in viata unei terte fiinte. O fiinta care intra intr-o relatie de experimentare a unei entitati energetice negative, poate suporta repercusiunile negativului, care se propaga in realitatea relativa sub forma unui disconfort pe unul din cele 3 elemente ale tripartitei, sau chiar pe toata tripartita trup, minte, suflet.
Fortele negative, create cu un rol perfect in Realitatea Comuna, sunt entitati limitate, spre deosebire de entitatile de Lumina, care nu pot fi oprite sau limitate, deoarece Lumina se propaga in Infinit si este elementul bazal al Intregii Existente. Deci, entitatile negative au un rol limitat si sunt limitate chiar de planul pe care il au in ceea ce priveste existenta lor. Iar aceste forte stiu ca sunt limitate si, mai mult, isi cunosc perfect limitele.
De asemenea, fortele negativului vin acolo unde sunt chemate si raman acolo unde isi pot trai existenta. Este necesar sa intelegem ca negativul exista doar in locurile unde exista slabiciuni, deoarece slabiciunile, prin definitie, sunt elemente care au menirea de a te face “slab”, iar a fi “slab” inseamna a fi predispus la negativ.
Fortele negative vin acolo unde exista elemente negative. Tot ce se aseamana, se aduna. Negativul cheama negativ, iar pozitivul atrage pozitiv. Convingerile, credintele, gandurile, sentimentele, cuvintele si faptele tale, sunt elemente prin care chemi in realitatea ta diferite energii care raspund chemarii tale. Tot ceea ce emani, se intoarce la tine, sub diverse forme, provocandu-ti chiar manifestarea elementului prin care au fost chemate.
Daca in interiorul tau exista ura, lacomia, trufia, nervii, gelozia, mania, atunci tu nu faci altceva decat sa chemi la tine entitati negative, care sunt bucuroase ca tu le oferi o usa deschisa in realitatea ta. Daca in interiorul tau persista elementele negative prin care tu ai chemat energiile joase, deja incepi sa reprezinti o veritabila casa pentru energiile negative. Aceste energii te pot controla in masura in care tu te raportezi la negativ. Ponderea de prezenta a fortelor negative in realitatea ta, este direct proportionala cu ponderea de prezenta a elementelor negative in interiorul tau.
Cu cat ai mai multe ganduri si sentimente negative, cu atat le oferi fortelor negative un control mai mare asupra ta. Aceste forte se hranesc cu elementele tale negative, care reprezinta adevarate slabiciuni, iar slabiciunile reprezinta principala sursa de alimentare pentru fortele malefice. Dupa cum observi, doar de tine depinde procesul de atragere a energiilor. Implicarea constienta in acest proces, iti va oferi ocazia de a te inalta deasupra oricarui gand si sentiment negativ, ceea ce te va face inaccesibil pentru spiritele care actioneaza in negativ. Oricand si oriunde, sa nu uiti niciodata acest adevar: daca gandurile si sentimentele iti sunt indreptate catre pace, armonie, iubire, compasiune, blandete, tu te ridici deasupra nivelurilor de unde exista si actioneaza fortele negative.
lumina
Daca tu traiesti in pace si daca oferi pace tuturor elementelor realitatii tale, te propulsezi pe inaltimi vibrationale la care elementele joase, negative, nu pot ajunge. In acest fel, iti inalti realitatea si traiesti deasupra tuturor fortelor negative. 
Prin Lumina, se poate dizolva orice intuneric. Si, de ce nu, trebuie sa specificam ca intunericul nu este altceva decat Lumina sub respectiva forma, care ne arata ceea ce inseamna absenta fictiva a Luminii. Insa, Lumina nu poate fi absenta, deaoarece Ea este izvorul existentei. Daca tu percepi Lumina in orice element existential, atunci iti oferi ocazia sa dizolvi instant si complet orice forta negativa prezenta in acel peisaj.

Fortele negative vor ramane in realitatea ta atata timp cat inca le mai hranesti. Daca tu inchizi robinetul gandurilor de frica, ura, lacomie, ele vor pleca din realitatea ta, deoarece tu le vei taia portia de mancare. Ele se hranesc cu slabiciunile tale, iar negativul te face slab. Deci, pe scurt, fortele negative se hranesc cu negativ si se mentin prin negativ. Cand vei opri avalansa elementelor negative interioare, ele te vor elibera, deoarece tu vei trece la un alt nivel. Cand te eliberezi de elementele negative, prin traducere, inseamna ca ti-ai invatat lectia in relatie cu ele.
Este bine de stiut ca negativul nu iti vrea raul. Negativul este prezent in viata ta doar pentru ca tu sa iti revizuiesti relatia pe care o ai cu pozitivul. In clipa in care faci pace cu tine si cu Tot Ceea Ce Este, fortele negative vor pleca din realitatea ta, deoarece si-au indeplinit rolul, iar rolul lor este sa iti arate ca natura ta este Iubirea. Cand vei face totul prin Iubire, Lumina, Pace si Armonie, atunci negativul iti va zambi, iti va multumi si isi va lua ramas bun de la tine, plecand catre alte realitati ale fiintelor care cheama, constient sau nu, negativul la ele pentru a-si recrea relatia cu pozitivul.
Si, inca o data, putem observa ca unicul raspuns al existentei noastre este intotdeauna Iubirea. Ea elibereaza, vindeca si lumineaza. Iubeste totul si permite-I in mod constient Iubirii sa se manifeste liber prin tine! Abandoneaza-te in razele Luminii si actioneaza din punct de vedere al Pacii Atotcreatoare si Omniprezenta. Daca Lumina este cu tine, nimeni nu poate fi impotriva ta. Iar Lumina este cu tine. Neincetat.
de CATALIN MANEA, expert Garbo
Sursa: www.garbo.ro





Dictionar de Medicina Astrologica: Influenta planetelor asupra corpului si zodiei tale

Medicina astrologica este o stiinta fascinanta straveche care arata modul cum planetele sistemului solar infleuenteaza activitatea corpului uman. Se crede ca partile corpului sunt influentate de Soare, de Luna si de catre celelalte planete si ca semnele zodiacale definesc anumite predispozitii la boli sau o functionare mai buna a altor organe si functii ale organismului.

Stiinta moderna incepe sa faca din ce in ce mai multe corelatii interesante cu privire la acest tip de a gandi, „vechi de cand lumea”. Dar pana vom avea dovezi clare cu privire la validitatea teoriei aflata in spatele medicinei astrologice, aceasta este considerata a fi o pseudostiinta.
Cu toate acestea, pe langa personalitatea cuiva, astrologii pot sa defineasca cu exactitate problemele de sanatate ale acestei persoane sau starea sa de bine pe ansamblu. Pe de alta parte, in sens metaforic, influenta planetelor si a intregului Univers asupra noastra este considerata a fi o forma de manifestare a legaturii noastre intrinseci cu divinitatea.
Medicina astrologica
Putem folosi energia anumitor planete, pentru a imbunatati functiile corpului. Planetele, Soarele si Luna reprezinta si influenteaza in sens benefic, anumite parti ale corpului nostru.

SOARELE

Chiar daca Soarele nu este o planeta, pozitionarea sa in momentul nasterii tale are o semnificatie importanta. Soarele este datator de viata. Atunci cand Soarele este pozitionat in mod favorabil, persoana are o perspectiva mai pozitiva asupra vietii si incredere de sine. In sens defavorabil, Soarele poate sa influenteze catre o atitudine negativista si melancolica. Soarele guverneaza ZODIA LEULUI.

In medicina astrologica, Leu = inima, pieptul, sira spinarii, torsul

Soarele guverneaza curgerea energiei prin corpul nostru si in jurul nostru. Soarele influenteaza activitatea inimii, circulatia sangelui, vitalitatea, vindecarea si sanatatea intregului corp.

LUNA

Luna este singurul satelit al Planetei noastre Pamant si este in stransa legatura cu emotiile si instinctele. In functie de pozitionarea sa si de asemenea de faza lunii in momentul nasterii noastre, poti sa observi ca starea ta de bine fluctueaza in functie de traseul acestui astru ceresc. Luna noua simbolizeaza inceputul si punctul culminant al evenimentelor din vietile noastre. Luna guverneaza ZODIA RAC.


In medicina astrologica, Rac = pieptul, sanii, stomacul, sistemul digestiv

Luna guverneaza fluidele din corpul nostru. Retentia de apa, curgerea saneglui prin vase si continutul de apa din celule. De asemenea, influenteaza sistemul digestiv, organele sexuale feminine si sistemul limfatic.
Medicina astrologica
Foto: Shutterstock

MERCUR

Mercur este planeta care stapaneste comunicarea. Daca horoscopul tau natal este dominat de mercur, atunci posezi importante calitati de negociator si de comunicator. Mercur retrograd, un fenomen care se petrece de trei ori intr-un an, influenteaza vietile noastre la nivelul comunicarii, al calatoriilor si al planurilor de afaceri. Mercur guverneaza ZODIA GEMENILOR si ZODIA FECIOAREI.


In medicina astrologica, Gemeni = bratele, plamanii, umerii, mainile, sistemul nervos, creierul

In medicina astrologica, Fecioara = sistemul digestiv, intestinele, splina, sistemul nervos

Mercur influenteaza functiile mentale, astfel el va influenta in mod egal emisferele creierului uman. Influenteaza claritatea intelectului, gandirea creativa. Mercur guverneaza sistemul nervos central si glanda tiroida De asemenea, Mercur influenteaza functiile automatice ale corpului, cum ar fi respiratia, clipitul, etc.

VENUS

Venus este planeta dragostei , a iubirii, a frumusetii si a creativitatii. Atunci cand Venus domina zodiacul unei persoane, putem sa fim siguri ca aceasta persoana este dotata cu un farmec aparte si cu atractivitate. De asemenea, persoanele nascute sub acest semn sunt dotate cu talente deosebite. Venus guverneaza de-o potriva ZODIA BALANTEI si ZODIA TAURULUI


In medicina astrologica, Balanta = rinichii, zona lombara, coapsele


In medicina astrologica, Taurul = gatul, glanda tiroida, vocea

Venus este raspunzator pentru organele senzoriale. Ea are legatura ca gustul, atingerea, limba, gura, saliva. De asemenea, Venus se afla in legatura cu pielea si regleaza insulina si continutul de zaharuri si carbohidrati din corp.

MARTE

Marte era in antichitate zeul razboiului iar influenta sa energetica este una ofensiva, agresiva. Cei guvernati de aceasta planeta au tendinta catre un temperament coleric si foarte energetic. Marte ne da foarte multa energiepentru planurile noastre si ne insufleteste, provocand progresul. In zodiac, Marte guverneaza ZODIA BERBEC.


In medicina astrologica, Berbecul = capul, fata, careierul, ochii

Marte influenteaza celule rosii din corpul nostru si in aclesi timp modul cum se produce procesul natural de oxidare din corp. Marte regleaza de asemenea functiile organelor sexuale, in sens simbolic, „focul pasiunii.”

JUPITER

Jupiter este o planeta care simbolizeaza norocul si optimismul. Jupiter influenteaza expansiunea si dezvoltarea. Jupiter guverneaza semnul SAGETATOR.


In medicina astrologica, Sagetator = soldurile, ficatul, nervul sciatic

Jupiter guverneaza cresterea fizica acorpului. Jupiter ajuta de asemenea la eliminarea toxinelor din corp. Jupiter guverneaza rinichii si ficatul.

SATURN

Saturn simbolizeaza constrangerile, restrictiile. De asemenea provocarile din vietile noastre. Saturn guverneaza semnul CAPRICORN.


In medicina astrologica, Capricorn = genunchii, articulatile, sistemul osos

Saturn este planeta controlului si a structurilor, influenteaza logica. Saturn guverneaza oasele noastre, sistemul osos; de asemenea dintii, unghiile si cartilajul.

URANUS

Uranus este planeta schimbarilor neasteptate. Este considerata stapana rebeliunii, a negarii normelor si a progresului. In zodiac, Uranus influenteaza zodia VARSATORULUI.


In medicina astrologica, Varsator = gleznele, gambele, sistemul circulator

Uranus guverneaza sistemul nervos si joaca un rol important si in influentarea functiilor respiratorii. Plamnii, bronhiile, diafragma, trahea, sunt influentate de Uranus.





NEPTUN

Neptun este considerata a fi planeta imaginatiei, a sensibilitatii, a iluziei dar si a deceptiei. Prezenta dominanta a lui Neptun in harta noastra nativa poate sugera tendinta catre nevoia de a fugi prin orice metoda, chiar si prin intermediul adictiilor, de realitate. Neptun guverneaza Zodia PESTI.

In medicina astrologica, Pesti = picioarele, degetele, sistemul limfatic, testutul adipos

Neptun asista la functionarea majoritatii glandelor, in mod particular a galdei endocrine care joaca un rol important in secretia hormonilor. Neptun influenteaza de asemenea sistemul limfatic.

PLUTO

Pluto este asociat cu inconstientul, cu dorinta sexuala si moartea. Dar in acelasi timp cu renasterea. In timpul tranzitului lui Pluto, reusim sa ne descoperim sufletul cu adevarat, caci Pluto are legatura si cu trezirea spirituala. Pluto guverneaza Zodia SCORPION.


In medicina astrologica, Scorpion = sistemul reproducator, organele sexuale, sistemul excretor

Pluto detine puterea regenerarii, semnifica puterea corpului de a se regenera si de a se auto-vindeca. Pluto influenteaza foarte tare sistemul imunitar si de asemenea sistemul reproducator.
Sursa: horoscop.garbo.ro



Feng Shui - Pregatirea casei pentru Craciun


Perioada dinaintea Craciunului este , cu siguranta , una din cele mai stresante de pe parcursul intregului an. Din aceasta perspectiva , Feng Shui poate aduce cateva sugestii pentru crearea in interiorul casei a unui spatiu armonios si relaxant , asigurand o echilibrare a afluxului de energie din caminul tau.

Bradul / Pomul de Craciun

Potrivit principiilor Feng Shui , pomul de Craciun poate fi amplasat in zona de sud , est , sud-est sau centru a unei camere.Asezarea bradului in unul dintre aceste locuri are darul de a asigura o echilibrare benefica a celor 5 elemente primare Feng Shui.

Focul de Craciun

Lumanarile aprinse sau adastarea langa un camin in care palpaie un adevarat foc purifica toti centrii energetici ai fiintei tale.Cu cat esti mai apropiat de foc , cu atat sunt mai mari beneficiile aduse campului tau personal de energie.Poti lua in considerare crearea unor grupuri de lumanari colorate care sa fie aprinse odata cu sosirea inserarii.Trebuie evitata amplasarea a prea multe lumanari aprinse in zona de sud a camerei , intrucat aceasta regiune este conectata cu sanatatea ta si starea ta fizica generala.

Culorile Feng Shui si Craciunul

Fii grijuliu in echilibrarea sau compensarea puternicului element al focului Feng Shui cu decoratiunile de Craciun.Este de recomandat utilizarea unei palete de culori reci , precum calmantul albastru deschis ( culoarea elementului apei in Feng Shui) , argintiu , gri sau un alb relaxant (culorile elementului metal in Feng Shui).Chiar daca este echilibrant vizual , verdele bradului de Craciun potenteaza de fapt elementul foc.

Craciunul si parfumurile Feng Shui

Nu trebuie sa uiti cat de puternic poate fi efectul parfumurilor.Pentru a mentine un aer proaspat si un echilibru al nivelurilor energetice poti folosi uleiuri esentiale in candele. Aromele de brad , eucalipt , portocal (Neroli) , ylang-ylang , sau alte uleiuri esentiale pot conferi casei o atmosfera de caldura , purificare si spiritualitate.

Mai mult decat orice altceva , lasa-te in voia inspiratiei si creaza-ti pentru Craciun o casa care sa te poata face fericit cu adevarat.Incearca sa nu repeti aceleasi aranjamente in fiecare an.Fii creativ si deschis catre schimbare , incadrandu-te astfel , cu autenticitate , intr-un benefic echilibru Feng Shui.

Vine Mos Nicolae!!!


Mos Nicolae este o personificare la varsta senectutii,
 a timpului imbatranit care a preluat din
 Calendarul crestin numele si data de celebrare ale Sfantului Nicolae (6 decembrie), personaj real (episcop din Myra, mort probabil in anul 342), aparator al dreptei credinte in Iisus. 
In traditiile romanesti Mos Nicolae are atributii straine de statutul sau ierarhic: apare pe un cal alb, aluzie la prima zapada care cade la inceputul iernii, pazeste Soarele care incearca sa se strecoare pe langa el spre taramurile de miazanoapte pentru a lasa lumea fara lumina si caldura, este iscoada lui Dumnezeu pe langa Drac, ajuta vaduvele, orfanii si fetele sarace la maritat, este stapanul apelor si salveaza de la inec corabierii, apara soldatii pe timp de  razboi, motiv pentru care este invocat in timpul luptelor. 
In noptile marilor sarbatori, cand se deschide cerul pentru o clipa, oamenii pot sa-l vada stand la Masa Imparateasca in dreapta lui Dumnezeu. Mos Nicolae imparte astazi, asemanator lui Mos Craciun, daruri celor mici. 
Mai veche este insa traditia pedepsirii copiilor neascultatori cu nuielusa lasata in incaltarile lor in noaptea de 5/6 decembrie. 

Ca sfant, Mos Nicolae a fost mai darnic cu pedepsele decat cu recompensele. Conform traditiei crestine, el pedepsea pe cei care se abateau de la dreapta credinta lovindu-i cu nuiaua peste maini. Ziua de 6 decembrie incheie ciclul de sarbatori si practici magice, dedicate in special lupilor si spiritelor mortilor-strigoi, inceput la mijlocul lunii Noiembrie (Filipii de Toamna, Filipul cel Schiop, Ovidenia, Lasatul Secului de Craciun, Noaptea Strigoilor si Santandrei) si incheiat la inceputul lunii decembrie (Zilele Bubatului, Varvara, Mos Andrei), specific unui stravechi inceput de an autohton, probabil Anul Nou dacic.
Sannicoara reproduce un vechi nume propriu, gr. Nikolaos, folosit in Grecia antica cu multe secole inaintea erei noastre. "Nikolaos se incadreaza intr-o bogata familie de compuse al caror prim element este nik- (verbul nikao - "a invinge", substantivul nike- "victorie"), semnificatia acestuia explicand in buna masura favoarea de care se bucura numele si, implicit, frecventa lui in onomastica greaca" (Ionescu c., 1975, p. 219).  

Traditiile populare romanesti par a nu fi straine de semnificatiile stravechi ale numelui grecesc. 
Sarbatoarea de pe sase decembrie prefigura victoria binelui asupra raului, a luminii asupra intunericului: "la Sf. Nicolae se intoarce noaptea la ziua cu cat se suceste puiu-n gaoace" (Radulescu-Codin, Mihalache, 1909, p. 91), spune o zicala musceleana. Aceleasi simboluri optimiste apare si din legenda ardeleana despre Sannicoara si Santoader, pazitori ai Soarelui, ca si din traditia bucovineana care sustine ca Sannicoara poate fi vazut in noaptea de Anul Nou "in lumina mare, atunci cand cerurile se deschid de trei ori" (Pamfile, 1914, p. 157). 
Legendele si traditiile dedicate lui Sannicoara, in esenta precrestine, vorbesc de puterea sa neobisnuita invocata de soldatii care porneau la lupta, de ajutorul dat, ca stapan al apelor, corabierilor; de sprijinul acordat fetelor sarace la maritat, de grija purtata sufletelor etc. Daca la informatiile etnografice si folclorice de mai sus adaugam contextul favorabil in care este prezentat Sannicoara in colinde, ca si pozitia sa privilegiata in Panteonul romanesc, putem afirma ca acesta a fost un personaj mitologic al carui cult se asemana cu cel al Santoaderului, Sangiorzului, Santiliei si Samedrului. 
Sunt indicii ca unele atributii ale lui Sannicoara au fost preluate, treptat, de sarbatorile vecine: Santandrei si desarbatorile de iarna. 
 

Seara lui Mos Nicolae 
In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori.
In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi.
Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata.
De altfel, povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.



http://adevarul2012.blogspot.ro

Economia nu are cum să meargă: suntem slab pregătiţi, tragem chiulul prea tare şi se fură prea mult



În enunţul din titlu nu am spus că, peste toate, suntem conduşi şi de proşti. Nu numai la nivel politic, dar chiar oriunde; inclusiv la companii cu pretenţii sau multinaţionale! Nu putem avea creştere economică doar pentru că în România este totul de construit şi potenţialul este imens. Aşteptările ridicate sau strigătele la luptă pentru adoptarea unei filosofii de creştere vin în contradicţie cu realitatea de zi cu zi a societăţii româneşti. Nimic nu ne recomandă pentru un abonament la prosperitate şi, pentru a trage nădejde la ceva, multe ar trebui revizuite şi nu la nivel instituţional, cât la nivelul comportamentului de piaţă, al mentalităţilor, al moralităţii.

Economia nu este despre a trage la şaibă, nici despre tehnologii superioare acţionând în vid, nici despre manageri stând cu creionul în mână asupra unor planuri de afaceri concepute în abstract şi nici despre marketing bazat doar pe inventivitatea unor aerieni din industria de publicitate; şi să nu uităm dobânzile mici! Economia este cu totul altceva! Este vorba despre antreprenori care înţeleg potenţialul de câştig, dar şi riscul, despre organizarea muncii şi calitatea ei, despre pregătire şi efort în autoperfecţionare, despre inovaţie şi achiziţionarea tehnologiilor adecvate, despre acumularea capitalului şi circulaţia acestuia, despre încrederea rezultată din onestitatea participanţilor la piaţă, despre înţelegerea preferinţelor consumatorului, despre direcţionarea judicioasă a investiţiilor şi a producţiei, despre adecvarea produsului şi împachetarea lui la intrarea în piaţă.
Creşterea economică nu este, aşadar, o buruiană care iese aleator din pământ şi se dezvoltă orişicum, după cum nu este un produs de laborator al unor mandarini înşiraţi pe un eşafodaj birocratic; este un rezultat al unui efort conjugat al întregii societăţi.
Privind în istorie, creşterea economică a fost mai degrabă excepţia decât regula, iar atunci când a fost obţinută a presupus minte, stăruinţă şi moralitate. Nu este ceva de la sine înţeles că vei avea parte de ceva ce au câştigat ţările occidentale. Dacă nu faci nimic, mai degrabă capitalul te va ocoli, accesul la tehnologie va fi restrâns, iar cunoaşterea este undeva acolo, dar trebuie să te şi intereseze.
“Boom”-ul de la jumătatea deceniului trecut a fost mai degrabă un accident. A fost un avans economic rezultat din credit extern (capitalul altora) cu care am putut cumpăra bunurile produse de alţii (acces facil la importuri). Ne-am vândut capacitatea de îndatorare ca să ne lăudăm cu creşterea economică! Dar asta se întâmplă o dată în viaţă! Dacă nu ne organizăm, dacă nu muncim, nu vom rambursa, iar creditorii şi capitalul nu vor reveni prea curând. Este plină lumea de oportunităţi!
De ce este nevoie? Să fim mai bine pregătiţi. Totul trebuie să înceapă de la reclădirea şcolii scăpătate româneşti şi de la adecvarea acesteia nevoilor economiei naţionale. Este apoi nevoie de o răsplată coerentă a muncii, în care efortul suplimentar să nu rămână în zadar. Aceasta nu ar avea cum să nu se răsfrângă într-o strădanie în creştere pentru autoeducare, pentru continua perfecţionare.
Trebuie apoi să ne revizuim atitudinea în faţa muncii. În România se munceşte destul de mult (cele trei milioane din sectorul privat); ar fi însă nevoie să se muncească mai bine şi mai organizat. Aici nu este nevoie numai de angajaţi mai conştiincioşi, dar şi de o structurare mai bună a activităţii în firmele româneşti. În orice caz, ar trebui să dispară cu totul orice urmă a culturii potrivit căreia este bine dacă tragi chiulul.
Stimulentele mai bune pentru pregătirea profesională, răsplătirea adecvată a muncii şi structurarea mai bună a activităţii în companii ar lăsa loc unui climat de meritocraţie. Odată urmat acest fir, treptat am ajunge să nu mai fim conduşi de nişte proşti. Cu oameni competenţi, conştiincioşi, inteligenţi şi muncitori în fruntea instituţiilor şi angrenajelor economice, România ar arăta cu totul altfel.
Finalmente, dar de fapt în primul rând trebuie să conştientizăm că ceea ce ne trage cel mai mult în jos este climatul generalizat de necinste din societatea noastră. Nu poate exista construcţie economică fără un dram de moralitate şi nu poate fi încredere între participanţii la piaţă acolo unde este atâta fraudă, hoţie şi înşelătorie. Le-o merge bine unor oameni de afaceri pentru că şi-au apropriat nemeritat activele româneşti, dar până la urmă economia tot se răzbună, rearuncându-i în faliment. Până la cele veşnice, economia ne omoară pentru imoralitatea din societatea noastră.
Aşadar, până la o revizuire generalizată a comportamentului economic, nici măcar nu are rost să ne gândim la creştere! Când mama îi spune fiului că se oboseşte prea tare muncind acolo unde alţii plătiţi la fel ştiu să tragă chiulul, când tatăl îi spune fiicei că se poate strecura prin viaţă minţind, când consoarta îi spune soţului că nu ar fi tocmai rău să bage şi el mâna în ceva care nu e al lui din moment ce atâţia fac la fel, iar toţi ne învăţăm pe toţi că fără şpagă nu se poate rezolva nimic, ceva este în neregulă cu etica din societatea românească. Şi ceva autodistrugător persistă în economia naţională…
Adrian Panaite
sursa: curierulnational.ro
         gandeste.org

Ieșiți la vot! Chiar și apocalipsa poate fi învinsă prin vot


Jumătate dintre noi, cetățeni ai mioriticei noastre patrii, atât de mioritică încât doar urletul lupilor se mai aude peste pustietăți, nu ieșim la vot. De ce? Din motive de dezamăgire. Unele sondaje sunt și mai alarmante. Doar 40 la sută dintre maturii țării sunt hotărâți să vâre hârtia cu ștampila opțiunii în urnă. Am auzit aseară un analist convins că vor ieși din case, cu intenția de a vota, ”doar 28 la sută dintre cetățeni”. Măi să fie! Cică așa ar fi și prin țări mai fasonate din Europa, credința în vot surpându-se și scufundându-se de la an la an. Politicienii, zice el, se fac vinovați pentru promisiuni neonorate, minciuni ambalate ispititor și demagogii în care s-au specializat și ai noștri. În sprijinul ideii de a nu vota vine seară de seară, ca un strigoi care-ți intră pe fereastră în casă, președintele însuși, mă rog, cel care se încăpățânează să-și zică așa. Recidivist în asasinarea dreptului la vot – a mai îndemnat și în vară poporul să nu iasă la referendum, mințind că votul este antidemocratic, otrăvitor, distruge țara și ne dă pe mâna rușilor – Băsescu o ține iar, gaia-mațu, că votăm inutil, fiindcă el oricum nu-i pune în guvern pe ăia de-i alegem noi. Au dosare penale, iar dacă n-au le dreg unele cât ai bate din palme  organele, sunt ”mitomani” (o spune un mincinos notoriu!), vând gogoși și, ceea ce este grav de tot, nu-l au pe el la pipotă. În obrăznicia lor, useliștii, fiindcă despre ei este vorba, se bucură de simpatia și speranța populară și sunt toate șansele să câștige la scor. Și atunci ce poate să facă îndelung fluieratul și huiduitul și detestatul Traian Băsescu? Să semene neîncredere. Să sperie lumea, să amenințe politicienii, să-i țină acasă pe cei care oricum ies greu din case.
Scriam, acum câteva zile, că anunțul băsist prin care ne spune direct că nu va respecta voința populară, fiindcă poporul habar nu are care-i este ”interesul național”, este un act terorist. Teroriștii distrug alte țări. El își detonează propria țară. Băsescu nu se bate cu Ponta sau Antonescu. El se bate cu votul nostru, încercând să-l oprească, să-l deturneze. Votul nostru trebuie ținut acasă, iar atunci când se produce, trebuie anihilat prin diversiunea furtului (vorbește cel mai mare specialist în ciordit voturi din univers).
Ce-i de făcut? E de făcut că trebuie învinse apatia și lentoarea. Trebuie să votăm, e tot ce ne-a mai rămas. Votați, ca și când ați vota ultima oară. Chemați-vă prietenii și rudele și spuneți-le că e unica șansă de a ieși de sub ocupație, fiindcă România trăiește sub ocupație. Ieșiți la vot ca și când ați încerca să opriți sfârșitul lumii. Ieșirea noastră masivă la vot poate spulbera regimul criminal și antinațional care ne călărește și distruge. Ieșiți la vot, cum ați ieși din comă! Altfel vă conservați statutul de oameni morți. Băsescu va ieși seară de seară să ne laude moartea. Înviați prin voință proprie și nu așteptați toiagul divin pentru a da la o parte stânca. Candidații care se consideră deja aleși să-și ia la palme blazarea. Chemați oamenii la vot și munciți pentru asta. Trăim într-o țară în care stafiile totalitarismului reînvie zilnic. Dați un prim ajutor, prin vot, prin respirație gură la gură, muribundei noastre democrații, cât încă se mai poate. Iar duminică se poate.
LUCIAN AVRAMESCU
sursa: ampress.ro
Sursa: gandeste.org