duminică, 19 mai 2013

Mercur in mai 2013 sau cum sa navigam pe marea gandurilor noastre


tranzite-mercur-013

[...] In a doua jumatate a lunii, parcurgand Gemenii, Mercur ne va cataliza din punct de vedere mental. Este de asteptat sa ne gandim mai mult, sa concepem proiecte si sa discutam mai mult cu semenii nostri.
Imediat ce trece in Gemeni, Mercur este intampinat printr-o cuadratura de Neptun. In a doua parte a acestei saptamani, este posibil sa credem ca intuitia noastra s-a defectat. Cu alte cuvinte, este posibil sa percepem ca gandurile mintii si vocea sufletului afirma semnificativ altceva. Asadar, perioada 16 – 19 mai poate fi una destinata experimentarii. Stiti, cand aveti impresia ca exista o “bariera” inaintea viitorului, peste care nu puteti trece decat experimentand. In astfel de zile putem inainta cu incredere maxima in Univers. Stiti, credinta inseamna ca atunci cand nu percepi nimic cu intuitia, decizi ca totusi ai incredere in Divinitate. Ca totul o sa iasa bine, pana la urma. Iar in acest sfarsit de saptamana, experimentam credinta.
Intre timp, Mercur se apropie de Venus si formeaza un sextil cu Uranus. Efectele acestor doua aspecte vor fi simtibile cu adevarat abia in saptamana care urmeaza, incepand cu 20 mai. Sfarsitul de saptamana poate sa fi fost furtunos, insa la inceputul saptamanii noi este probabil sa se astearna pacea si armonia. Este de asteptat ca fluviul iubirii sa se intoarca in matca lui. La fel, intuitia si gandurile tind sa redevina buni prieteni. Ca efect al sextilului dintre Mercur si Uranus, este probabil sa accesam niste ganduri geniale, niste idei care se refera tocmai la problemele care ne preocupa. Marti, pe 21 mai, inclusiv Luna sare in ajutorul nostru, trimitand din Balanta un trigon dulce spre conjunctia Mercur-Venus.
Asadar, prima parte a acestei saptamani poate fi dedicata consolidarii si dezvoltarii relatiilor noastre. Lumea va inainta probabil datorita ideilor bune care se anunta sa ne viziteze. Este de asteptat sa parcurgem o felie de timp vesela, fericita si plina de realizari.
In a doua parte a saptamanii Mercur incepe sa formeze o conjunctie cu Jupiter. El pierde contactul cu Uranus, insa este intampinat de Marele Benefic, si, astfel, activitatea intelectului tinde sa ramana intensa. Datorita faptului ca si Venus se afla in zona, perioada 23 – 26 mai se va referi la iubire, veselie si fericire. Vom trai cateva zile in care este de asteptat sa discutam si sa glumim mult. Este posibil sa calatorim la distante scurte, pentru a ne vizita prietenii sau locuri noi si interesante. Duminica, 26 mai, Luna va opozita tripla conjunctie Mercur-Venus-Jupiter, deci este posibil sa intalnim niste tensiuni intre dorintele noastre si posibilitatile reale de a le indeplini. Este posibil sa revina situatia descrisa mai sus, cand am dorit sa navigam spre sud, dar vantul sufla tocmai spre nord. Asadar, aceasta duminica poate sa decurga sub moto-ul “sa ne multumim cu ceea ce avem”.
In ultima saptamana a lunii, Mercur va pastra contactul cu Venus si cu Jupiter, dar se va indeparta de aceste doua planete. Vom dispune probabil de mai mult liber arbitru. Este probabil sa nu mai avem impresia ca “fericirea cade din inalt, ca o mana cereasca”, asa cum s-au petrecut evenimentele probabil in saptamana precedenta. Pe zi ce trece, va trebui sa ne dam seama ca fericirea este rodul muncii noastre, ca un efect colateral. Este probabil sa ne intoarcem la cotidian, la munca noastra.

Un spectacol astronomic rar va avea loc la sfârşitul acestei luni


În ultimele zile ale lunii mai 2013, trei planete - Venus, Jupiter şi Mercur – vor apărea prinse într-un dans cosmic aparte: o triplă conjuncţie a planetelor, eveniment pe care astronomii profesionişti şi amatori, deopotrivă, îl pândesc cu nerăbdare. Un clip video realizat de NASA ne arată la ce să ne aşteptăm.

Conjuncţia planetelor
Conjuncţia planetelor
Pe data de 26 mai, la apusul Soarelui, cele trei planete vor forma un triunghi de puncte luminoase – manifestarea vizibilă a unei triple conjuncţii.
Un eveniment de acest gen are loc destul de rar; ultima s-a petrecut în mai 2011 şi următoarea va avea loc în  octombrie 2015.
Cea de anul acesta este deosebit de spectaculoasă, deoarece implică planetele cele mai strălucitoare care pot fi văzute pe cerul lunii mai.
Începând din 23 mai, cele trei planete vor începe să se apropie, aparent, pe cer, apropierea maximă înregistrându-se pe 26 mai.
În realitate, planetele se găsesc, bineînţeles, la distanţe de milioane de kilometri una de celalaltă, dar poziţiile în care se vor afla la sfârşitul acestei luni le vor face să apară – privite de pe Pământ - ca fiind foarte apropiate între ele, putând fi prinse cu uşurinţă în câmpul unui binoclu şi chiar vizibile cu ochiul liber.


Sursa: NASA SCIENCE, via DESCOPERA.RO

Sursa:  REALITATEA.NET

Zodia Scorpiotaurului si caderea z(m)eilor



Venirea la putere a zodiei Scorpionului (de parca n-ar fi fost deja oricum), despre care tot am vorbit, aduce la suprafata foarte multe secrete, jocuri de culise si adevaruri. Ne intoarcem la Titu Maiorescu si a sa teorie a formelor fara fond.
Pana pe 18 februarie 2014 Saturn este dublat in Scorpion de prezenta Nodului Nord, care trage dupa el Nodul Sud din Taur. Am putea vorbi despre zodia Scorpiotaurului ca sinteza a acestor forte cosmice, zodie inventata care mai are de trait pana la data indicata. Pe vibratia acestei zodii avem de excavat, de dezgropat, de indepartat, de curatat, de salubrizat, de dezinfectat, de triat, de scuturat, de vindecat. Ne transformam cu totii in arheologi si traim descoperiri spectaculoase.

Defileaza prin fata ochilor nostri adevarul gol-golut. Adevarat, de multe ori nu ne place deloc ceea ce vedem. Nu prea mai merge deloc cu marketingul, cu publicitatea si cu campaniile de imagine. Se dau pe fata oameni de carton, fara crestere si evolutie autentica. Oameni care vorbesc despre lucruri pe care ei nu le practica sau pe care doar le-au citit, fara sa le fi experimentat. Cu totii suntem foarte atenti la calitatea oamenilor pe care-i ascultam sau ii alegem ca indrumatori. Sa faci ceea ce spui devine obligatoriu, cinstea si integritata sunt conditii esentiale de validare a autoritatilor din viata noastra.

Se vorbeste despre o deschidere spirituala fantastica, despre tot mai multi oameni care “se trezesc”. Eu zic ca voalul acesta de Scorpiotaur mai degraba mentine incertitudinea si confuzia. Eu unul vad tot mai multi oameni care nu inteleg ce e cu ei. Vad tot mai multi oameni care se lupta, care se simt trasi in doua directii. Pe de o parte este pasiunea (ceea de le place), pe de alta nevoia de supravietuire (insotita adesea de nemultumire). Nu mai sunt nici ce au fost, niste roboti inregimentati in sistem, dar nu au nici perspectiva unei misiuni clare si concrete. As zice ca sunt prinsi intre doua planuri, intr-un purgatoriu al spiritualitatii. Multi sunt luati pe sus de evenimente si nici nu constientizeaza ce li se intampla.

In acest context se deschid foarte multe canale de comunicare cu lumea invizibila, ne crestem puterea interioara, constientizam propria energie transformatoare si vindecatoare. Initierile in orice discipline energetice sunt binevenite si deschizatoare de drumuri. Dar, in acelasi timp, Scorpiotaurul arunca in arena falsi maestri si indrumatori, pentru ca in numele beneficiilor materiale apar cei care folosesc energiile in avantaj personal. Si vorbesc aici despre legarea oamenilor, despre algoritmi prin care se atrag pacienti sau cursanti. Adica vorbesc despre INCALCAREA LIBERULUI ARBITRU! Intr-adevar materializam mult mai repede ceea ce ne dorim. Dar exista indivizi care au putere si pe care si-o folosesc indiferent de consecinte.

Cineva care tine un curs poate sa ceara 20 de participanti. Si are toate sansele sa-i primeasca, numai ca unii dintre cei prezenti s-ar putea sa fie acolo impotriva vointei lor. Recomand formula din reiki pentru toti cei care isi programeaza evenimente care implica oameni: “Sa vina la mine cine vrea, poate si trebuie sa ajunga!”. Pentru ca altfel i se intampla diverse lucruri omului, astfel incat el este luat pe sus si adus la cursul respectiv fara ca el sa stie ce cauta acolo. Ba i se poate induce omului programul sa nu ajunga in alta parte, adica la concurenta.

Autenticitatea indrumatorilor este data, pe de o parte, de conectarea dintre gand si actiune (sa faca ceea ce gandesc si spun), iar pe de alta parte, de respectul fata de liberul arbitru al omului. Toti cei care se cred acum, pe zodia Scorpiontaurului, Dumnezei pe Pamant, uitand de unde vine puterea lor, s-ar putea sa-si franga gatul. Si am intalnit cazuri. Persoana intr-adevar cu abilitati de vindecare si deschidere, aflata la inceput de drum, dar care se recomanda ca avand un numar de impresionant de vindecari la activ. E minunat sa fii la inceput si sa te arunci, cu totii incepem de undeva. Dar se plateste pentru lipsa de sinceritate. Campaniile de imagine nu mai sunt garantia succesului. Vor veni oameni spre respectiva persoana, dar “ulciorul nu merge de multe ori la apa”. Dumnezeu, in dreptatea Sa, are grija sa dea un bobarnac la un moment dat ca sa-ti arate: “Poftim! Vezi ca nu esti cine ziceai ca esti?”.

Scorpiotaurul trage linia intre business si spiritualitate. Cele doua se confunda deocamdata si mai au ragaz sa se amestece pana pe 18 febuarie 2014. Dar eu am credinta ca graul se alege de neghina. Toti cei ce propovaduiesc ceva in care nu cred, toti cei care se folosesc de oameni exclusiv pentru interesul personal si nu spre binele suprem al celorlalti, toti cei care confisca cunoasterea si o distribuie intr-o maniera trunchiata pentru ca nu cumva sa se ridice cineva deasupra lor au zilele numarate.

Oricine isi foloseste puterea (mai ales din umbra) in mod abuziv isi pregateste o rostogolire spectaculoasa. Si oricine trece peste liberul arbitru al altuia prin manipulare, ganduri si intentii ascunse, interes financiar, se pregateste sa-si primeasca rasplata.

Scorpiotaurul, aceasta zodie fictiva aflata la apogeu atata vreme cat Saturn si Nodul Nord stau la brat in Scorpion, in timp ce Nodul sud traverseaza Taurul (30 august 2012 – 18 februarie 2014) urgenteaza dreptatea Divina. Scorpiotaurul cerne valorile, da jos de pe soclu idolii falsi, demasca personajele cosmetizate, ii sanctioneaza pe cei nesatui care nu se potolesc. Cine face afaceri cu viata altora si se joaca de-a Dumnezeu se condamna singur la soarta lui Lucifer. Cresc incet, dar sigur, toti cei care lucreaza pentru binele suprem al celorlalti si cu voie de la Dumnezeu.

Shambala :Taramul inteleptilor – Tomas Andrew


Shambala este reală

De unde ştim că Shambala există cu adevărat? În primul rând, pentru că toate tradiţiile populare şi spirituale ale planetei vorbesc despre ea. E drept că sub nume diferite: Tula, Insula Albă, Tărâmul fericirii, Lumea înţelepţilor, Ţara apelor albe, Hiperboreea, Shangri La, Shambala… Dar toate afirmă acelaşi lucru: că există o lume tainică a înţelepţilor care ghidează şi susţine umanitatea. Din această lume au venit, probabil, marii eroi civilizatori, marii deschizători de drumuri, marii înţelepţi. Putem crede că este doar un mit, dar iată că în ultima vreme marile mituri ale umanităţii se dovedesc a fi fost cât se poate de reale: certificarea ştiinţifică a potopului biblic (şi descoperirea resturilor arcei lui Noe pe muntele Ararat) sau descoperirea Troiei sunt doar două exemple elocvente. Fără îndoială că nu este o simplă coincidenţă faptul că toate tradiţiile afirmă acelaşi lucru: existenţa Shambalei este o realitate. Shambala este cu certitudine reală.
Alt argument hotărâtor: există fiinţe umane, personaje istorice mai mult sau mai puţin cunoscute, care au fost în Shambala, atât pentru a primi anumite iniţieri de natură spirituală, cât şi pentru a le fi încredinţate anumite “misiuni”. Dintre aceştia, cei mai cunoscuţi sunt Apollonius din Tyana, contele de Saint Germain, Nicholas Roerich, Paracelsus, Lao Tse, marele reformator şi rege al Tibetului Tsong-kha-pa, marele yoghin tibetan Tilopa.
Există alte fiinţe umane, care au reuşit să comunice telepatic cu înţelepţii din lumea Shambalei, precum Saint-Yves d’Alveydre şi Helena Blavatsky. Întrucât şi în cazul acestor fiinţe umane, ca şi în cazul tradiţiilor populare şi esoterice, relatările coincid, este evident că Shambala – centrul spiritual al planetei – există cu adevărat.

De ce nu se ştie acest lucru?

Tradiţiile oculte ale planetei afirmă faptul că, datorită degradării umanităţii, în epoca de regres spiritual care a început încă dinainte de naşterea lui Iisus, existenţa Shambalei a fost ocultată (ascunsă). Desigur că înţelepţii au ştiut întotdeauna despre Shambala, dar aceştia au respectat cu stricteţe secretul învăţăturilor spirituale. În Orient totuşi, existenţa Shambalei era chiar şi în secolele trecute destul de bine cunoscută de foarte mulţi oameni. Prin secolele XVI-XVII, călătorii occidentali au adus din Orient informaţii despre Shambala. La începutul secolului XX au apărut în Europa câteva lucrări de referinţă despre Shambala, care au atras atenţia cititorilor. Dar nu s-a făcut prea multă publicitate acestui lucru, deoarece guvernanţii actuali ai omenirii nu au nici un interes ca lumea să ştie că există o putere mai presus decât a lor. Totuşi, tradiţia se confirmă, în sensul că ea prevedea revelarea publică a unor informaţii despre Shambala în această epocă în care trăim noi acum. Tot mai mulţi oameni încep să caute şi să-şi pună întrebări. Diverse lucrări tibetane ultrasecrete despre Shambala au apărut traduse în Occident. Calea către Shambala se redeschide gradat…

Trei aspecte ale Shambalei

În tradiţia spirituală planetară, Shambala apare deopotrivă ca început şi sfârşit, ca sursă a înţelepciunii şi orizont al speranţelor umanităţii. Toate culturile, toate legendele, toate marile mituri converg şi revelează o viziune comună, conform căreia există un tărâm tainic, locuit de înţelepţi şi înzestrat cu o neasemuită frumuseţe şi bogăţie. Acesta este denumit în tradiţia indiană, tibetană şi mongolă Shambala.
Shambala este locul de unde au pornit toate învăţăturile înţelepciunii şi de aceea este unanim considerată “centrul” spiritual al planetei Pământ. Deşi tradiţiile menţionează şi alte nume pentru acest focar tainic al spiritualităţii umane, suntem îndreptăţiţi să considerăm că este vorba de acelaşi tărâm al spiritelor foarte elevate, căci “înţelepţii au o lume comună”. Centrul spiritual al planetei veghează permanent, în taină, asupra noastră. În Shambala este păstrat nealterat tezaurul universal de spiritualitate.
În perioadele dificile ale istoriei, când predomină pe planetă influenţa forţelor demoniace şi satanice – necredinţa, dizarmonia, conflictele, viciile, violenţa, întunericul etc. – centrul spiritual al planetei este ocultat, ascuns. Însă înţelepţii din Shambala şi mai ales Regele Shambalei continuă să vegheze asupra oamenilor, să inspire căutarea sufletelor elevate, dornice de adevărata cunoaştere şi iubitoare de Dumnezeu. Tot Shambala este cea care ne aduce speranţa pentru un viitor spiritual al umanităţii; pentru că din Shambala – se spune – vor porni armatele Luminii în confruntarea finală dintre Bine şi Rău, prevestită şi de Apocalipsa Sfântului Ioan. Cel care este acum Regele Shambalei va conduce lupta împotriva forţelor demoniace şi satanice pe care le va înfrânge. Astfel va reîncepe Vârsta de Aur a omenirii.
Prin urmare, regăsim în mitul Shambalei, analogic, cele trei aspecte ale trinităţii hinduse: Brahma, Vishnu şi Rudra Shiva, Divinul în aspectele sale de Creator, Menţinător şi Distrugător al Universului. Brahma este ipostaza lui Dumnezeu care dă naştere întregii manifestări, ca stăpân al Vieţii şi al forţei creatoare. Vishnu este aspectul divin care menţine viaţa şi, potrivit tradiţiei hinduse, se manifestă periodic pe Pământ, pentru a ajuta oamenii să depăşească momentele de răscruce sau pentru a revigora spiritualitatea şi credinţa în Dumnezeu. Al treilea aspect, Rudra Shiva este asociat ipostazei terifiante a Divinului, care distruge răul şi pune capăt unei anumite manifestări pentru a începe o nouă creaţie.
Shambala manifestă aceleaşi trei faţete. Prima faţetă reprezintă sursa, izvorul, originea creatoare a înţelepciunii. A doua – tărâmul protector şi inspirator care menţine vie tradiţia spirituală. Iar a treia este faţeta către care se îndreaptă speranţele omenirii pentru renaşterea sa spirituală.
Prin forţa sa tainică provenită de la Dumnezeu, Shambala luptă cu succes împotriva răului care tinde să acapareze acum Pământul. Neîntâmplător, cel care este acum Regele Shambalei este numit Rudra Chakrin, Teribilul Purtător al Roţii. El este chiar acel Rege prin care se va manifesta pedeapsă divină pentru forţele satanice şi demoniace care caută să ia în stăpânire planeta noastră.

Cum este Shambala?

Shambala este un tărâm foarte vast, de o frumuseţe paradisiacă. Ea nu este doar un paradis, ci este scena unei activităţi frenetice, şi mare parte din această activitate are ca scop susţinerea şi ghidarea spirituală a fiinţelor umane încarnate pe Pământ. Chiar şi textele vechi care descriu Shambala ne indică faptul că în această lume există un nivel tehnologic foarte avansat (locuitorii Shambalei folosesc de exemplu anumite vehicule de zbor foarte performante). Există aici arhive vaste care tezaurizează istoria şi spiritualitatea planetară, există temple splendide şi palate fastuoase.
Shambala, ne spune tradiţia tibetană, are forma unei flori de lotus cu opt petale, adică este împărţită în opt regiuni principale, iar în centru se află capitala, Kalapa, unde îşi are reşedinţa Regele Lumii. Fiecare dintre cele opt regiuni principale este împărţită în 12 domenii având fiecare un guvernator. Practic, în Shambala există 96 de provincii distincte, plus capitala, Kalapa, un oraş vast şi înfloritor, în care se află impresionantul palat al Regelui Shambalei. Descrierea tradiţională a Shambalei menţionează şi faptul că ea este înconjurată de munţi foarte înalţi şi imposibil de trecut, simbol evident al faptului că acest tărâm există într-o dimensiune paralelă subtilă, dar şi al protecţiei care face imposibil accesul în Shambala pentru fiinţe umane care nu merită acest lucru.
Shambala, ca tărâm spiritual care guvernează şi inspiră umanitatea şi planeta noastră, este în ultimă instanţă sursa tuturor învăţăturilor şi căilor spirituale autentice. Fie că noi ştim sau nu aceste lucruri, fie că le înţelegem sau nu, fie că le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabilă. Putem spune chiar că orice cale spirituală autentică “trece prin Shambala”. Fiecare şcoală spirituală autentică este inspirată şi susţinută prin intermediul lumii tainice a Shambalei şi fiecare aspirant spiritual sincer este susţinut şi ghidat la rândul său de forţa tainică a înţelepţilor Shambalei şi a Regelui Lumii din Shambala.

Shambala este o realitate a prezentului

Shambala nu este doar o legendă a trecutului, ci o realitate a prezentului. Nu doar misterioşii iniţiaţi tibetani ai secolelor trecute au reuşit să ajungă în Shambala. Un exemplu elocvent în acest sens este pictorul rus Nicholas Roerich (1874 – 1947), un personaj misterios şi fascinant, despre care apropiaţii săi spun că a fost în Shambala şi ale cărui scrieri şi picturi inspirate revelează cunoaşterea sa profundă asupra Shambalei. Nicholas Roerich a călătorit şi a trăit timp de aproape 20 de ani în India, Himalaya, Asia Centrală, China, Mongolia şi Tibet, studiind tradiţiile populare, explorând locuri misterioase şi sacre şi având ocazia să întâlnească iniţiaţi care l-au ghidat în căutările sale.

Nicholas Roerich – un dialog plin de înţelepciune

Vom prezenta în continuare câteva fragmente excepţionale dintr-un text scris de Nicholas Roerich în anul 1928, la Talai-Pho-Brang, în Tibet. Acest text, denumit sugestiv de autor « Shambala, cea plină de splendoare », redă dialogul lui Roerich cu un Lama tibetan, iniţiat în misterele Shambalei, care i-a confirmat autenticitatea cunoştinţelor şi experienţelor sale directe legate de Shambala şi i-a revelat multe aspecte tainice. Din păcate, Roerich a păstrat tăcerea asupra majorităţii acestor revelaţii…
Roerich: ” Lama, când ne aflam în apropiere de Ulan-Davan (în Mongolia) am văzut un imens vultur negru, care zbura la joasă înălţime pe lângă tabăra noastră. El a trecut prin faţa unei sfere luminoase extraordinar de frumoasă, care zbura către sud pe deasupra noastră şi care strălucea în lumina Soarelui.”
Lama a tresărit. El ne-a întrebat prompt, cu ochii strălucitori:
“Aţi simţit cumva şi miros de tămâie în deşert?”
“Lama, aşa este: în acel deşert pietros, la câteva zile de mers depărtare de orice localitate, mulţi dintre noi am perceput în acelaşi timp o adiere extrem de parfumată. Acest lucru s-a petrecut în mai multe rânduri. Niciodată nu am mai mirosit un parfum atât de încântător ca acesta” (n.n. această percepţie paranormală confirmă interferenţa cu o lume spirituală subtilă).
“Ah – aceasta înseamnă că eşti protejat de către Shambala. Vulturul negru simbolizează inamicul care doreşte să îţi distrugă rezultatele muncii şi efortului tău, dar forţa protectoare provenind din Shambala, manifestată în forma materială a sferei strălucitoare, te urmează pretutindeni. Această forţă este mereu alături de tine, deşi tu nu o percepi întotdeauna, căci ea se manifestă vizibil doar în anumite momente de cumpănă, pentru a te susţine, conferindu-ţi mai multă forţă lăuntrică şi pentru a te ghida. Ai ţinut minte direcţia în care s-a îndreptat acea sferă? Urmăreşte chiar să îţi continui căutările mergând în direcţia respectivă.

Chemarea Shambalei

Ai spus că ştii faptul că atunci când o fiinţă umană aude cuvântul sacru Kalagiya, ea de fapt este chemată în lumea Shambalei, având permisiunea de a pătrunde acolo. Atunci când auziţi această chemare imperativă, trebuie să ştiţi că drumul Shambalei este deschis pentru voi. Trebuie să răspundeţi din tot sufletul acestei chemări şi să ţineţi minte momentul în care aţi perceput-o pentru prima dată, pentru că începând din acel moment, veţi fi pentru totdeauna asistaţi de Binecuvântatul Rege al Shambalei. Oamenii ar trebui să înveţe să recunoască şi să realizeze modul în care primesc ajutor de la entităţile subtile, deoarece deseori, neînţelegând aceste aspecte, au tendinţa să respingă ajutorul care le este oferit”.
Desigur, nu toţi cei chemaţi sunt şi aleşii care răspund chemării şi primesc astfel această susţinere necondiţionată a forţelor spirituale în tot ceea ce ei întreprind benefic. Mulţi sunt cei chemaţi, dar puţini sunt cei aleşi, şi aici contează desigur modul în care fiinţa umană este capabilă să răspundă acestei chemări cu dăruire şi abnegaţie, abandonându-şi interesele personale, orgoliul şi egoismul, pentru a păşi pe drumul spiritual dificil, dar fascinant care îl conduce către împlinirea menirii sale spirituale proprii.
În ceea ce priveşte existenţa misterioaselor pasaje secrete de trecere către lumea Shambalei, Roerich ne oferă câteva detalii incitante: “Lama, în Tourfan şi în Turkestan am văzut nişte peşteri în care există porţiuni neexplorate, tuneluri despre care se presupune că sunt extrem de lungi. Oare se poate ajunge în Shambala prin aceste tuneluri? Localnicii ne-au povestit că uneori au ieşit din acele tuneluri nişte străini care, venind în oraşele lor, au vrut să cumpere diferite lucruri cu monede vechi, care nu mai erau folosite de foarte mult timp.”
“Adevărat, adevărat îţi spun, locuitorii Shambalei vin uneori pe Pământ, mai ales pentru a se întâlni cu fiinţele umane care sunt inspirate şi ghidate de Shambala şi îşi dăruiesc viaţa împlinirii idealurilor divine ale înţelepciunii şi compasiunii. Ei aduc atunci, pentru binele întregii umanităţi, preţioase daruri spirituale şi relicve sfinte. Ţi-aş putea istorisi multe povestiri despre minunate daruri care s-au materializat direct, din spaţiu.”

Regele Shambalei se manifestă deseori pe Pământ

În continuare, Lama relatează despre manifestarea directă a Regelui Shambalei în planul fizic. Profeţiile pe care acesta le-a făcut sunt deja în mod evident pentru noi foarte corecte, şi am subliniat aceste aspecte prin scurte precizări adăugate (în paranteze) la textul original:
“Chiar Rigden-jyepo (cu acest nume se referă Lama la Regele Shambalei) însuşi se arată uneori în locurile sacre, în unele mănăstiri, şi în momentele predestinate el rosteşte anumite profeţii.
Noaptea sau dimineaţa devreme, înainte de răsăritul Soarelui, Conducătorul Lumii soseşte în Templu. Atunci când El păşeşte în Templu, toate lămpile se aprind singure, dintr-o dată. Unii dintre cei prezenţi îl recunosc pe Marele Străin şi se pleacă în faţa lui cu profund respect. Ei ascultă cu cea mai mare atenţie profeţiile Regelui Lumii. O epocă măreaţă va sosi în curând (trecerea planetei în Satya Yuga). Conducătorul Lumii este pregătit pentru luptă (referire la lupta finală dintre forţele binelui şi ale răului, Armaghedonul biblic). Focul cosmic se va apropia din nou de Pământ (aceasta poate fi o referire la pericolul lovirii planetei de un asteroid). Planetele vor manifesta o nouă eră.
Dar înainte de noua epocă a prosperităţii, vor surveni multe cataclisme (deja în ultimii ani s-au produs din ce în ce mai multe cutremure, furtuni, uragane, inundaţii, avalanşe, etc.). Din nou şi din nou umanitatea va fi testată, pentru a atinge maturitatea spirituală. Focul subteran încearcă acum să intre în legătură cu periculosul şi misteriosul Akasha, al cincilea element subtil. Dacă forţele benefice de pe planetă nu se vor manifesta toate la unison, în mod unitar, catacismele cutremurătoare sunt inevitabile. (Aici este indicată foarte clar importanţa angrenării la unison, care, aşa cum ştim, amplifică foarte mult eficienţa unor acţiuni şi tehnici spirituale.)
Există şi povestiri care relatează manifestarea binecuvântatului Rigden-jyepo, Regele Shambalei, pentru a transmite direct anumite indicaţii mesagerilor săi: de exemplu, apariţia puternicului Rege pe drumul către Ladak, pe o stâncă neagră. Din toate părţile au venit atunci mesageri călare care s-au apropiat de el şi i-au ascultat cuvintele cu un respect profund, iar apoi s-au răspândit în cele patru zări pentru a împlini cu promptitudine poruncile sale pline de înţelepciune.”

Orice cale spirituală autentică trece prin Shambala

Shambala, ca tărâm spiritual care guvernează şi inspiră umanitatea şi planeta noastră, este în ultimă instanţă sursa tuturor învăţăturilor şi căilor spirituale autentice. Fie că noi ştim sau nu aceste lucruri, fie că le înţelegem sau nu, fie că le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabilă. Putem spune chiar că orice cale spirituală autentică “trece prin Shambala”. Fiecare şcoală spirituală autentică este inspirată şi susţinută prin intermediul lumii tainice a Shambalei şi fiecare aspirant spiritual sincer este susţinut şi ghidat la rândul său de forţa tainică a înţelepţilor Shambalei şi a Regelui Lumii. Prin urmare, dacă vom conştientiza aceste aspecte, dacă vom apela sincer şi frenetic ajutorul şi ghidarea acestora, vom atinge mult mai rapid succesul atât în practica spirituală, cât şi în toate acţiunile noastre benefic orientate. “Adresându-te direct Binecuvîntatului Rege al Shambalei poţi atinge succesul,” spune Lama.
“Când se spune că cea mai scurtă cale spirituală trece prin Shambala, trebuie să înţelegem că mesajul esenţial al Shambalei este acela că realizarea spirituală supremă, eliberarea spirituală ultimă, nu este un scop abstract, de neatins, ci poate fi obţinut prin aspiraţie sinceră şi efort spiritual susţinut chiar aici, pe acest Pământ, chiar în această viaţă. Aceasta este învăţătura Shambalei. Cu adevărat, orice fiinţă poate atinge realizarea spirituală. Cu adevărat, orice fiinţă poate auzi chemarea sacră, Kalagiya!

Iniţiaţii care sunt mesagerii Shambalei pot avea aparenţă de oameni simpli

Dar nu este suficient să auzi chemarea Shambalei. Aceia care sunt chemaţi trebuie să se dăruiască cu toată fiinţa lor căutării spirituale şi servirii umanităţii şi a semenilor lor. Cei care lucrează în această lume sub inspiraţia şi ghidarea Shambalei, iniţiaţii şi mesagerii Shambalei, nu trăiesc retraşi, izolaţi departe de lume. Din contră, ei călătoresc pretutindeni. Adeseori oamenii nu îi recunosc şi nu ştiu cine sunt ei, şi uneori ei nu se cunosc nici între ei. Dar ceea ce aceste fiinţe excepţionale au în comun este faptul că ele îşi îndeplinesc menirea spirituală proprie, realizând anumite acţiuni benefice nu pentru ei înşişi, ci pentru Glorioasa Shambala; şi ei toţi cunosc şi manifestă marele simbol al anonimatului. Uneori ei pot părea bogaţi, dar în realitate ei nu posedă nimic. Li se oferă totul, dar ei nu iau niciodată nimic pentru ei înşişi. Prin urmare, atunci când vă dăruiţi cu abnegaţie Lumii Shambalei, în acelaşi timp vi se ia totul şi vi se dă totul. Dacă aveţi regrete, atunci veţi fi înfrânţi; dacă dăruiţi totul cu bucurie, vă veţi simţi îmbogăţiţi.”
Aici este exprimată foarte clar valoarea iniţiatică magică a renunţării şi detaşării, cunoscută în sistemul yoga ca aparigraha (a nu acumula bunuri materiale), unul din cele 10 principii etice şi morale care fundamentează practica yoghină. Renunţarea la ataşamentele şi interesele materiale atrage după sine o veritabilă îmbogăţire spirituală. Mai mult decât atât, acela care urmăreşte să se manifeste ca un veritabil releu divin, pentru a dărui lumina divină, iubirea divină şi ajutorul spiritual celorlalte fiinţe umane, primeşte la rândul său, direct de la Dumnezeu, exact acele energii benefice care se manifestă atunci prin fiinţa sa.
“La modul esenţial, învăţătura Shambalei este aceea că aceste lucruri, aceste realităţi despre care vă vorbesc acum, nu sunt nici depărtate sau imposibile, nici ţinute ascunse. Prin urmare, este suficient să ştiţi că Shambala există şi se manifestă aici pe Pământ; veţi înţelege astfel că cele mai înalte realizări spirituale sunt posibile aici, pe Pământ, şi că toate eforturile voastre vor fi recompensate aici, pe Pământ. Răspunsul plin de graţie al Shambalei va recompensa din plin eforturile voastre spirituale. Învăţătura spirituală a Shambalei este de o importanţă vitală, inspiraţia şi susţinerea sa vă vor ajuta în toate acţiunile benefic orientate, vă vor pregăti pentru a fi capabili să vă împliniţi menirea spirituală, vă vor deschide sufletul pentru a accepta tot ceea ce se manifestă pentru voi ca venind de la Dumnezeu.
Adevărat, adevărat vă spun, prin intermediul Shambalei şi cu ajutorul Shambalei, practicând Kalachakra Tantra, puteţi atinge foarte rapid perfecţiunea şi starea de îndumnezeire.
Kalagiya, Kalagiya, Kalagiya! Veniţi în Shambala!”

Documente secrete

În istoria Europei medievale găsim şi un alt indiciu foarte elocvent privitor la existenţa Shambalei. Astfel, pe foarte multe hărţi medievale, găsim în centrul Asiei o ţară întinsă desemnată cu numele de “Împărăţia Preotului Ioan”. Nu exista pe vremea respectivă nici o ţară de o asemenea întindere în Asia, unde se aflau, mai degrabă, mici regate cu o întindere şi autoritate redusă. Împărăţia Preotului Ioan se întindea însă, pe aceste hărţi, din Turkestan până în Tibet şi de la Munţii Himalaya până dincolo de deşertul Gobi.
Istoricii occidentali medievali menţionează şi ei existenţa, în Orient, a unui Rege-Preot, descendent al Regilor Magi (despre care esoteriştii afirmă că au venit din Shambala).
Cel mai misterios aspect dintre toate este acela că în arhivele Vaticanului se află numeroase documente, cu precădere din secolul al XII-lea, care atestă corespondenţa întreţinută de Împăratul Bizanţului, de Împăratul Imperiului Romano-Germanic, de Papa Alexandru al III-lea şi de alte personalităţi faimoase ale epocii, cu “faimosul Rege al Indiilor”, Preotul Ioan.

Zone de proiecţie ale Shambalei

Shambala, tărâmul subtil care este totodată centrul spiritual al planetei noastre, este precum un Soare spiritual în jurul căruia gravitează întreaga înţelepciune planetară: toate marile religii, toate marile tradiţii iniţiatice, curentele esoterice divin inspirate, toate şcolile şi căile spirituale autentice sunt inspirate de Shambala.
În fiecare epocă istorică, dintre toate şcolile şi curentele spirituale, se poate delimita o anumită zonă (chiar geografică) de maximă înflorire spirituală, principalul focar spiritual al planetei în acea perioadă, unde tradiţia spirituală este vie, unde trăiesc foarte mulţi înţelepţi şi în general foarte multe fiinţe umane încarnate în acea perioadă în zona respectivă sunt preocupate de spiritualitate. În mod firesc, prin intermediul aspiraţiilor spirituale ale fiinţelor umane, legătura subtilă telepatică (afectivă şi mentală) cu lumea Shambalei este acolo foarte puternică. Acolo, fiinţele umane sunt direct inspirate de lumea Shambalei şi – conform tradiţiei – sunt chiar încarnate fiinţe care au trăit în Shambala.
Astfel, în fiecare epocă istorică, principalul focar spiritual planetar este considerat a fi Proiecţia Shambalei pe Pământ, ceea ce înseamnă nu numai că legătura sa cu Shambala este foarte puternică, ci şi că Shambala acţionează direct, pentru a impulsiona evoluţia spirituală planetară, prin intermediul fiinţelor umane care au privilegiul de a face parte din grupările spirituale respective. Din aceste motive, Proiecţia Shambalei pe Pământ poate fi considerată chiar ca o manifestare directă a ei, ca o extindere a Shambalei în planul fizic. Dar chiar mai mult decât atât, în zonele de proiecţie a Shambalei pe Pământ există anumite pasaje speciale secrete de trecere între aceste două lumi (de exemplu, tunele), fapt atestat de legendele care povestesc călătoria unor fiinţe umane către Shambala. Există profeţii celebre (precum cele ale lui Sundar Singh şi Serafim de Sarov) care afirmă că România va deveni în viitor focarul spiritual principal al planetei noastre şi diferite surse iniţiatice atestă faptul că, deja din această perioadă, zona de proiecţie a Shambalei în planul fizic este România.
Deoarece este evident că în perioada imediat anterioară a istoriei planetare locul privilegiat, zona de maximă înflorire a spiritualităţii planetare s-a aflat în Tibet, tot în Tibet s-a aflat şi proiecţia Shambalei. Şi de aceea cele mai autentice şi consistente informaţii despre Shambala pot fi găsite în tradiţia spirituală tibetană.
Dar cu trecerea timpului, mergând înapoi pe firul veacurilor, descoperim că nu întotdeauna Tibetul a fost focarul spiritual cel mai puternic al planetei. În fiecare perioadă, acolo unde se afla acest focar (în Egipt, în Grecia, în India, în Dacia, în Irlanda, în America de Sud etc.), acolo se afla şi zona de proiecţie în planul fizic a Shambalei. Şi deşi aproape toate vechile tradiţii spirituale sunt de mult uitate, impregnarea spirituală specială a locurilor respective se păstrează: rezonanţa cu lumea Shambalei este încă puternică în toate aceste locuri, lucru care poate fi cu uşurinţă perceput de către fiinţele care au percepţii extrasenzoriale. La fel cum este mult mai uşor să trăieşti o stare de comuniune cu Dumnezeu într-o biserică sau în natură – şi nu într-un bar sau într-un magazin – în acelaşi mod, impregnarea subtilă a acestor locuri misterioase şi privilegiate care au fost, chiar oricât de departe în timp, în legătură directă cu Shambala, trezeşte în orice fiinţă umană pură şi armonios receptivă o fascinaţie specială, un fior mistic sub care se ascunde, de multe ori nebănuită, influenţa spirituală elevantă a lumii Shambalei. Dincolo de atracţia turistică a Muntelui Kailasa din Tibet, a Sfinxului din Egipt, a Piramidei Soarelui (Mexic) sau a templului lui Apollo din Delfi (Grecia) se ascunde cu siguranţă şi fascinaţia exercitată de forţa spirituală a Shambalei.
Analizând legendele legate de marile locuri sacre ale planetei noastre, dar mai ales vizitându-le pentru a le putea percepe direct măreţia, descoperim de multe ori elemente comune. Iar aceste elemente comune, fie că este vorba de tradiţia tibetană, mayaşă, greacă, egipteană, gaelică etc., ne conduc către acelaşi focar comun care le-a inspirat pe toate: lumea Shambalei.
Foarte mulţi căutători ai Shambalei au încercat să localizeze şi să găsească Shambala chiar pe Pământ, mai ales în vastele ţinuturi misterioase şi neexplorate din Asia Centrală. Dar Shambala este un tărâm imens, locuit de milioane de fiinţe, şi este imposibil ca ea să fi putut rămâne ascunsă dacă ar fi fost undeva pe planeta noastră. Deoarece în descrierea tradiţională a Shambalei se precizează faptul că ea este înconjurată de munţi foarte înalţi, şi deoarece în tradiţia tibetană există anumite texte care descriu drumul către Shambala pornind din Tibet, mulţi occidentali îşi imaginează, în mod eronat, că Shambala se află în Tibet. Mai mult chiar, interdicţia accesului occidentalilor în Tibet a sporit fascinaţia pentru această ţară misterioasă. Deşi Shambala nu este acolo, totuşi este adevărat că Tibetul a fost în secolele anterioare zona de proiecţie a Shambalei pe Pământ.
În ceea ce priveşte capitala Tibetului, Lhassa, restricţiile accesului erau şi mai severe: ea putea fi vizitată numai de către budişti. Dificultatea accesului în Lhassa, precum şi faptul că se cunoşteau practic foarte puţine lucruri despre acest oraş (inclusiv despre localizarea sa – nu se ştia precis până în 1866 unde este Lhassa) au făcut ca Lhassa să fie supranumită “Oraşul Pierdut” sau “Oraşul Interzis”. În Lhassa se află Palatul Potala, care era sediul tradiţional al lui Dalai Lama (conducătorul spiritual al budiştilor tibetani). Ceea ce este foarte interesant pentru noi este faptul că palatul Potala, construit în secolul al XVII-lea, seamănă foarte mult cu Casa Poporului (actualmente Palatul Parlamentului) din Bucureşti, deşi este puţin probabil ca arhitecţii acesteia din urmă să se fi inspirat după arhitectura palatului tibetan. Această sincronicitate este remarcabilă şi foarte semnificativă în sensul confirmării profeţiilor care afirmă că Bucureştiul va deveni în scurt timp Noul Ierusalim, adică principalul oraş sacru al planetei. Trebuie menţionat în acest context că celebrele profeţii ale lui Sundar Singh – referitoare la misiunea spirituală planetară a poporului român – au prezis corect construirea Casei Poporului, precum şi a canalului Dunăre – Marea Neagră, încă de pe vremea când nimeni nu şi le-ar fi imaginat.
Un alt loc sacru al Tibetului (atât pentru budişti cât şi pentru hinduşi) este muntele Kailasa, un vârf izolat, de formă piramidală, situat în sudul Tibetului, într-un lanţ muntos paralel cu Himalaya. Accesul europenilor nu era permis în această zonă, primul european care a reuşit să întreprindă pelerinajul în jurul muntelui Kailasa fiind Hevin Sven Anders (exploratorul care a realizat primele hărţi ale Tibetului), în anul 1907. Muntele sacru Kailasa este identificat atât de tradiţia budistă şi cât şi de tradiţia hindusă cu Muntele Meru, “Axa Lumii”, şi se spune că realizarea de 108 ori a pelerinajului în jurul acestui munte, pe un traseu de 50 de km, aflat la 5000 de metri altitudine, asigură atingerea eliberării spirituale.
Este interesat de remarcat că şi în alte locuri în care a fost, cu mult timp în urmă, proiecţia Shambalei pe Pământ, tradiţia locală asociază locul respectiv cu “centrul lumii”: de exemplu la Delfi, în Grecia, exista o piatră denumită “omphalos” (buricul pământului) care marca precis locul unde credeau grecii că se află acest centru al lumii. Despre Sfinxul şi Piramidele de la Gizeh, Egipt, se afirmă de asemenea că sunt plasate în centrul suprafeţei Pământului: meridianul şi paralela care trec prin Gizeh împart globul în câte două părţi, fiecare conţinând aceeaşi suprafaţă terestră (de “uscat”).
Despre zeul Apollo, al cărui templu este inima sanctuarului de la Delfi, tradiţia spune că era “hiperborean”, venit din mistica Hiperboreea, tărâmul legendar aflat “dincolo de vântul de nord”, a cărui legendă este în strânsă legătură cu Shambala. În Insula Şerpilor (Insula Albă) din Marea Neagră exista de asemenea un măreţ templu al lui Apollo, şi tradiţia populară leagă această “Insulă Albă” de mitul Shambalei.
Este extrem de semnificativ faptul că, în tradiţii complet diferite, în locuri diferite de pe Pământ, iniţiaţii din vechime au construit locuri sacre frapant de asemănătoare, în condiţiile în care se presupune (probabil eronat) că în acele vremuri nu existau mijloace de transport şi astfel aceste culturi s-au dezvoltat complet independent. Fără îndoială că există totuşi o sursă comună de inspiraţie, şi aceasta este şi rămâne Shambala, misteriosul centru spiritual al planetei noastre. Iniţiaţii afirmă că în această perioadă Proiecţia Shambalei pe Pământ este în România, şi probabil că vom asista în curând la apariţia unor noi locuri sacre, în propria noastră ţară.

Piramidele din Egipt

Un alt loc celebru asociat cu Shambala este complexul de la Gizeh, lângă Cairo (Egipt). Nenumărate sunt tainele care înconjoară Piramidele şi Sfinxul de la Gizeh.
Misterioasele energii care impregnează acele locuri, datorate în mare parte şi efectului de piramidă, fac ca aceste vestigii istorice să se sustragă multor cercetări ştiinţifice realizate cu aparate ultramoderne. Astfel, rezultatele investigaţiilor diferă în mod inexplicabil pentru oamenii de ştiinţă în funcţie de fazele lunii; în anumite zile aparatele nici măcar nu funcţionează. Piloţii evită să zboare pe deasupra piramidelor, deoarece aparatele de bord sunt complet dereglate de fluxul energetic emanat de acestea. Teoriile istoricilor legate de modul în care au fost construite Piramidele şi Sfinxul sunt foarte şubrede, la fel ca şi datarea lor şi presupusa lor destinaţie (de monumente funerare). Mult mai coerente sunt teoriile esoterice, care afirmă că în perioada de maximă înflorire a spiritualităţii egiptene, acestea erau folosite pentru iniţierea adepţilor în anumite tehnici spirituale. Istoricii greci menţionează că Pitagora ar fi fost iniţiat în Egipt (şi se presupune că şi Zamolxis ar fi primit anumite iniţieri tainice aici). Dar cel mai interesant, din perspectiva corelaţiilor cu Shambala, este faptul că sub Sfinxul de la Gizeh au fost descoperite anumite tunele şi încăperi tainice; clarvăzătorii afirmă chiar că există aici şi tunele care conduc în lumea Shambalei.

Piramidele de la Teotihuacan

Misterioasa cultură Maya, în perioada sa de glorie, era axată pe cultul solar pe care iniţiaţii îl corelează cu Shambala, centrul spiritual planetar. Una dintre capodoperele acestei culturi, complexul de la Teotihuacan, se numără printre cele mai grandioase locuri sacre ale planetei noastre. Despre complexul de la Gizeh s-a descoperit că este construit după modelul constelaţiei Orion. Complexul de la Teotihuacan este construit după modelul sistemului solar. Cele două piramide impresionante, denumite Piramida Soarelui şi Piramida Lunii, a căror destinaţie iniţială este un mister pentru istorici, şi-au păstrat peste veacuri forţa spirituală tainică de înălţare şi transfigurare a sufletului uman. Teotihuacan înseamnă, în traducere, “locul unde se nasc zeii”, ceea ce probabil că se referă la faptul că aici exista pe vremuri un puternic centru iniţiatic în cadrul căruia adepţii puteau atinge condiţia existenţială divină.

ContinuareTomas Andrew – SHAMBHALA, OAZÃ DE LUMINÃ


Ruga pentru neam si tara


Doamne,incep sa zbor,
Pe urme de pasare maiastra
Deasupra piscurilor
Pe intinderea albastra

E un zbor nebun
Ca o muzica de imn
De ruga fierbinte ca-ntr-un refren
Sorbind nectarul din paharul plin
Doamne,in fata ta ma inchin.

E un zbor nebun,dar fara chin.

Doamne,e ruga sacra in Inalt,
Pentru un plai ce se vrea eliberat
E glas de poveste cu eroii din mormant
Dar si cu cei far'de mormant
Sa nu lasam cenusa sa se spulbere in vant
Doamne,da-ne Speranta macar Acum la Rasarit.



Sursa:  primit pe mail, 
Multumim Mira!

La o margine de cer.....


Hrana vie a mai pierdut un alt mare om. Pe 23 aprilie 2013, s-a stins din viaţă Franz Konz, preşedintele Alianţei pentru Sănătate din Germania (BFGeV), cea mai mare asociaţie raw vegan din lume  (cca. 10.000 de membri). Dar cine a fost Franz Konz?

Născut pe 16 mai 1926 în Germania, Franz Konz a lucrat ani de zile ca funcţionar public în cadrul unei instituţii de stat aparţinând de Administraţia Financiară (Oficiul Fiscal) şi s-a trezit "din senin", după ce a urmat  permanent  de la vârsta de 25 de ani tot felul de tratamente medicale alopate, la numai 39 de ani, cu un cancer de stomac în stadiul II. S-a internat în spital şi astepta operaţia, când mătuşa sa, o călugariţa bătrână şi inteligentă, care era pe vremea respectivă secretara şefă a medicului şef care urma să-l opereze pe domnul Konz, i-a dăruit o carte a unui medic naturalist şi l-a sfătuit în şoaptă să părăsească cât mai grabnic spitalul, spunâ-I că altfel nu-i va fi bine. În noaptea aceea Franz Konz a citit cartea, iar a doua zi a cerut, spre profunda indignare a medicilor, externarea.  A fost obligat să semneze că pleacă din spital pe propria răspundere, iar medicul șef i-a garantat că în nici jumătate de an, va muri dacă nu se operează. Și ce-a făcut Franz Konz în această situație disperată? S-a dus acasă și a trecut de la o zi la alta pe hrana crudă și a continuat să cerceteze și să citească toate cărțile despre hrana vie pe care le-a găsit. A descoperit pe propria piele binefacerile mișcării în aer liber și puterea vindecătoare a razelor de soare.  A învățat să-și asculte cu atenție corpul și să-i înţeleagă mesajele. Și-a redescoperit pasiunea pentru laturile cele mai frumoase ale vieții: muzica, poezia, pictura, literatura, filosofia, ş.a.m.d. A reușit să-și curețe nu numai corpul, ci și sufletul și mintea, căci acesta este poate cel mai mare avantaj al hranei vii, îți da posibilitatea concretă de a ieși din "închisoarea" trupului, sufletului și minții, în care am fost cu toții "închiși" încă din fragedă pruncie de către parinţi, şcoală, societate, etc.  Desigur că profețiile medicilor nu s-au împlinit - din contra, Franz a reușit să atingă o stare de sănătate mai bună că niciodată și sufletul sau mare l-a îndemnat să nu țină o astfel de decoperire de extremă importanță numai pentru șine, ci să o împărtășească cu toți ceilalți oameni bolnavi, încercând să salveze cât mai mulți oameni din ghearele bolilor. A înființă în urmă cu aproape 40 de ani o mică asociație de ajutor reciproc și a scris sub pseudonim o primă carte despre experiența sa în vindecarea cancerului cu un regim natural de viață cu hrana vie. De-a lungul anilor, tot mai mulți oameni au descoperit datorită lui Franz adevărul despre cauzele bolilor și au trecut cu entuziasm la regimul de viață cu hrana vie. Între timp, mica asociație a devenit cea mai puternică asociație raw vegan din Germania, cu o rețea de grupe de ajutor reciproc care acoperă nu numai toată suprafața Germaniei, ci și  alte țări, cu un program anual bogat de seminare, congrese și alte întâlniri de profil, o asociație non-profit, o asociație  cu "coloană vertebrală" și verticalitate consecventă, care își respectă cu sfințenie țelurile propuse încă din start,  și anume: ajutorarea oamenilor bolnavi și răspândirea adevărului despre sănătate și hrana vie! 

Teoria lui Franz Konz este absolut revoluționară și, așa cum foarte mulți subliniază, de-a dreptul reacționară! După Franz Konz NU EXISTĂ de fapt niciuna din cele peste 40.000 de boli "descoperite" de medicina alopată, ci există numai UN MOD GREȘIT DE VIAȚĂ. În momentul în care omul se reîntoarce la un mod natural de viață (cu o alimentație cu hrană vie vegana, cu mișcare fizică în aer liber, cu îngrijirea cu sfințenie a corpului, sufletului și minții), cu respectarea cu strictețe a legilor naturii, organismul se "vindecă singur" de toate bolile (desigur că întotdeauna există un "point of no return" personal, în cazul în care organele sunt deja mult prea deteriorate de boală sau de tratamentele medicale, există întotdeauna o situație individuală, cu totul diferită de la om la om).
 Metoda sa,  numită "Urmedizin", este foarte simplă și accesibilă tuturor: după o perioadă de detoxifiere cu post negru, argilă și hidroterapia colonului, se trece la un regim de viață cu hrana vie (75% fructe, 20% frunze verzi, neapărat cât mai multe plante din floră spontană, legume și rădăcinoase, 5% semințe și nuci) și cu multă mișcare fizică (cel puțin o oră, zilnic!). Nu se neglijază nici nevoile sufletului și ale minții, se înlocuiesc preocupările frivole (TV, presă de scandal, petreceri până în zorii zilei, etc.) cu incursiunile regulate în lumea naturii și a culturii universale: se ascultă muzică de calitate și se cântă (cântatul este una din coloanele principale ale programului elaborat de Franz Konz), se recitesc marile opere ale literaturii universale, se vizitează muzee, etc. Foarte importante sunt și contemplația zilnică a vieții, în liniște sufletească absolută, precum și o preocupare intensă pentru sensul vieții și rolul nostru pe acest pământ și reîntoarcerea la rădăcinile noastre și la izvorul CREAȚIEI DIVINE.
Pentru că Franz Konz a dat mereu dovadă de multă inteligenţă, a reușit în decursul timpului să-și câștige independența materială, devenind autor de best-seller în domeniul ..... financiar: a scris anual un ghid de completare a declarației de impozite "1001 de tricuri legale pentru a-ți recupera banii de la stat!" - și având în vedere că germanii plătesc mai mult de 50% din venit pe impozite, de aceea  cartea, foarte bună de altfel, se vinde în milioane de exemplare în fiecare an!). Astfel Franz Konz a fost mereu unul dintre puținii "învățători" din domeniul medicinei naturale care nu a avut niciodată nevoie să vândă nimic. Și pentru că nu a făcut afaceri, nu a depins deci nici de sponsori, nici de investitori, Franz Konz şi- permis să spună cu adevărat numai ceea ce a crezut, fără să trebuiască să țină cont de părerea cuiva. Ceea este mare lucru, căci la drept vorbind, câți oameni își permit în zilele noastre acest lucru? Credibilitatea să este desigur asigurată și de faptul că a urmat cu multă disciplină de peste 45 de ani regulile de viață pe care le recomanda şi că a avut mereu, în ciuda vârstei înaintate și a faptului că a pornit regimul de viață cu hrană vie în condiții foarte nefavorabile, de la un punct în care boala deja făcuse ravagii în corpul sau, o condiție fizică de invidiat - spre deosebire de cei mai mulți contemporani ai săi, care ori au murit deja, ori vegetează în singurătatea și răceala unui  cămin elegant și luxurios de bătrâni din Europa de Vest.
 Sunt multe de spus, am încercat de fapt să suprind aici cât de cât esențialul, le recomand cu mare căldură cunoscătorilor limbii germane să citească cartea despre sănătate scrisă de Franz Konz "Der große Gesundheits Konz", o carte pe care mulți dintre cititorii săi o numesc "Biblia verde".
Franz Konz a murit în linişte şi pace, în patul său, înconjurat de membrii familiei sale, dupa o scurtă perioada de timp în care puterile au început să-l părăsească treptat, dându-i-se astfel timp să se pregatească pentru marea călătorie, care stă la capătul fiecărei vieţi.

Franz in elementul sau, la unul din congresele de sanatate pe care le organizeaza Alianta pentru Sanatate.


Facand exercitii de vedere cu participantii la seminar

"Strigatul gorilei", activeaza glandele endocrine si ajuta la eliminarea stressului



Franz Konz a spus o mulțime de vorbe de duh, care au căpătat deja aproape caracter de proverb,  mai  jos câteva dintre ele:
 
 "Natura este perfectă și are întotdeauna dreptate, omul este mereu supus greșelii" (este un citat preluat de la Goethe, pentru care Franz Konz are o mare slăbiciune).
 "Marile decoperiri științifice de astăzi, sunt marile erori de mâine" (în cartea sa, Franz Konz  subliniază mereu că nu ne putem baza pe studiile stiitifice, căci știința este din păcate "vândută"! Un exemplu concludent: medicina alopată a avut nevoie de 75 de ani pentru a recunoaște că razele Röntgen sunt foarte dăunătoare sănătății - câți oameni au plătit cu viața sau cu sănătatea lor acest lucru?).
 "Sapere aude - folosti-vă puterea de discernământ, puneți-vă mintea la contribuție și gândiți-vă orice ați face, dacă este un lucru natural sau nu - și așa veți găsi dintr-o data răspunsurile la toate întrebările și nelămuririle voastre".
  "Ia-ți sănătate și vindecarea în propriile mâini! Acest lucru cere mai multă putere decât înghițirea unor medicamente chimice și urmarea unor terapii prin iradiere cu raze care-ți distrug și celulele sănătoase. Dar acesta este singurul lucru care te face cu siguranță santos!"
 Oricum pentru mine rămâne absolut de neînțeles, de ce oamenii încurajează atât de mult mediocritatea, în cele mai multe dintre domeniile vieții lor - chiar și în așa numita "scenă raw food" lucrurile nu decurg altfel:  deschizătorii de drumuri, originalii, adevăratele fenomene  precum Franz Konz rămân mai mult sau mai puțin "în umbră", neatingând pe plan internațional nici pe departe faima unui David Wolfe sau a unei Shazzie (care au și ei meritele lor, dar diferență de nivel, ar fi cam ca de la cer la pământ!) -  dar din păcate, aceasta este "marca" timpurilor comerciale și superficiale pe care le trăim .....

Sursa: primit pe mail

Torpila Sorin Roşca Stănescu. Partea a II-a


румыния Сорин Рошка Стэнеску Sorin Roşca Stănescu
© Screenshot: YouTube

„Scandalul Băbeni" a izbucnit pe 28 august 2009, odată cu ancheta jurnalistică publicată tot pe blogul personal de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Acesta afirma cu subiect şi predicat că fratele preşedintelui ţării, Mircea Băsescu, era implicat într-o operaţiune eşuată de trafic internaţional cu armament, prin care au fost aduse din Taiwan aproape 2.000 de tone de muniţie expirată, constând în 105 containere cu proiectile de iluminare, proiectile explozive, proiectile cumulative, proiectile perforante şi grenade, toate de tip NATO.

Întreaga operaţiune a avut loc în portul Constanţa, în intervalul 19 februarie-20 martie 2009, când din motive necunoscute, containerele n-au mai putut fi scoase din ţară pentru a ajunge în posesia unei grupări teroriste şi au fost dirijate spre la Uzina Mecanică Băbeni.
Roşca Stănescu publica şi un document care demonstra că din 21 ianuarie 2009 5 servicii şi instituţii de forţă ale statului român au fost informate de către chestorul de poliţie Mihai Stoica asupra faptului că INTERPOL Belgia a solicitat informaţii vizând persoane şi operaţiuni financiare derulate de un partener de afaceri al lui Cornel Purcărea, creierul operaţiunii cu containere de muniţie din Taiwan. Roşca Stănescu afirmând că odată operaţiunea eşuată, Ion Marculescu, directorul de la Băbeni, a fost forţat de SRI să preia muniţia de la Cornel Purcărea.
Traficanţii de arme lucrează tradiţional pe aceleaşi trasee care, frecvent, conduc în Angola. Faimosul Viktor Bout, unul dintre capii traficului internaţional de arme, s-a aflat şi el în legătură cu „specialiştii" lui Traian Băsescu, mai scrie Roşca Stănescu. Totodată, acesta dezvăluie că modalităţile de operare sunt copiate la indigo după cele utilizate şi documentate ulterior prin operaţiunea specială „Ţigareta 2". Roşca Stănescu îşi propunea să deseneze harta acestor aşa-zise operaţiuni speciale, prin care anumite persoane au obţinut venituri uriaşe pe seama banului public. Acest demers reprezentând un avertisment dat celor care, din simpla dorinţă de a se îmbogăţi, au utilizat instituţii ale statului şi au pus în pericol siguranţa naţionala, concluziona Sorin Roşca Stănescu.
Parlamentul are în obiectul său de activitate controlul instituţiilor statului, fiind abilitat prin lege să constituie comisii de anchetă parlamentară, în cazul unor fapte devenite de notorietate publică, rămase în coadă de peşte că tot a menţionat Sorin Roşca Stănescu, reamintesc faptul că în cazul „Ţigareta 2" chiar înainte de a fi elaborat rechizitoriul Parchetului Militar, întreg spectrul politic românesc şi-a dat mâna, constituind şi o comisie de anchetă parlamentară, printre concluziile acesteia figurând şi certitudinea că inculpaţii ar fi atentat la siguranţa naţională. Ceea ce nu corespundea realităţii. Majoritatea concluziilor comisiei parlamentare fiind copiate şi preluate cu servilism politic de către procurorii care au întocmit rechizitoriul, fără a aduce nici o probă în acest sens.
Pe senatorul liberal Corneliu Dobriţoiu, preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, care este familiarizat cu aceste anchete, ca fost secretar de stat şi ministru al Apărării, nu-l împiedică nimeni să-i ceară lui Crin Antonescu, în calitate de preşedinte al Senatului, constituirea unei comisii speciale de anchetă în cazul Băbeni. În nici un caz să inventeze gogoşi aşa cum a procedat senatorul PSD Radu Timofte în cazul anchetei parlamentare „Ţigareta 2" pentru a fi promovat ulterior director al SRI. Măcar aşa cum a procedat acelaşi Corneliu Dobriţoiu şi Sorin Roşca Stănescu, în cazul interceptărilor telefonice, în baza unui mandat de siguranţă naţională al SRI, emis pe numele magistratului Corneliu Bîrsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Victor Ponta este premier peste un guvern USL care se bucură de 70% susţinere în Parlament. Mai dispune şi de un corp de control al guvernului, capabil să verifice documentele legate de cazul Băbeni ale tuturor ministerelor şi agenţiilor guvernamentale. Tiberiu Nitu, prietenul şi colegul de facultate al lui Ponta, cel recent numit la propunerea acestuia în postul de procuror general al României, nu are de ce să se opună la solicitarea documentată cu probe a corpului de control al Guvernului, de anchetare penală a cazului Băbeni. Dacă aceasta ar fi aprobată de Ponta şi transmisă Parchetului General. Şi mai ales dacă Ponta doreşte acest lucru şi pactul de coabitare semnat cu Traian Băsescu nu are drept scop protejarea faptelor de corupţie comise de ei.
Povestea de la Băbeni se învârte în jurul unui contract de aparentă delaborare (extragere a pulberii explozive) a 105 containere cu muniţie din Taiwan, datând de pe vremea guvernului PSD-PDL condus de Emil Boc, derulat de compania bulgărească Maxam prin intermediul firmei Oxo Network Srl. Firma de apartament Oxo aparţinea locotent-colonelului (r) Cornel Purcărea (fost ofiţer operativ în contraspionajul militar), patron al societăţii Romagro şi, potrivit acestuia, Oxo ar fi fost de fapt subcontractor pentru firma Maxam din Bulgaria, cea care câştigase licitaţia şi primise contractul de delaborare. Explicaţia lui Purcărea a fost aceea că bulgarii au obţinut prin acest contract o cantitate prea mare de pulbere explozivă, (aproximativ 4.000 de tone), pe care nu ar fi avut unde să o delaboreze. 
Şi aşa ca a apărut în ecuaţie Oxo, ca subcontractor pentru firma din Bulgaria, preluând 1.884 de tone din cele 4.000. Urmând ca firma lui Purcarea să încheie un contract de prestări servicii cu Uzina Mecanică Băbeni pentru delaborarea muniţiei preluate în locul firmei Maxam. Numai că aici e vorba de un fals, întrucât una din condiţiile pentru admiterea la licitaţia din Taiwan a firmei Maxam era aceea de a face dovada capacităţii de delaborare a întregii cantităţi de muniţie.

De fapt, câştigătorul licitaţiei din Taiwan a fost societatea Maxam Europe SA (din Spania). Aceasta a direcţionat 4 din cele 5 vapoarele cu muniţie către sucursala din Bulgaria (Maxam Bulgaria) şi unul spre România. Pare bizar, dar firma mamă din Spania are o sucursala şi în Romania, care se numeşte Maxam România SRL, în locul căreia a fost preferat SRL-ul fantomă al lui Purcărea. Şi mai bizar e că 2002, la scurt timp de la încheierea războiului civil şi pacificarea Angolei, un transport de arme destinat organizaţiei teroriste UNITA a fost interceptat de armata sud-africană. Aceasta livrare interzisă, care ar fi condus la reaprinderea conflictului armat în Angola, a fost asigurată de Maxam Europe SA şi din acest motiv firma mamă şi toate sucursalele acesteia, inclusiv cea din România, au intrat sub o intensă monitorizare ONU.
ANCEX este autoritatea naţională în domeniul controlului exporturilor şi importurilor de produse strategice şi care autorizează şi licenţiază agenţii economici pentru a desfăşura operaţiuni de comerţ exterior cu aceste produse. Pentru a derula aceste operaţiuni, agenţii economici trebuie să obţină mai întâi o autorizaţie eliberată de ANCEX, netransmisibilă şi valabilă un an de la data emiterii. În vederea autorizării, agenţii economici depun la ANCEX o cerere tip, însoţită de copii după documentele firmei şi avizul obţinut de la MApN.
Cererea se soluţionează în termen de 60 de zile de la data depunerii ei. Pentru fiecare operaţiune de import-export, agentul economic autorizat de ANCEX este obligat să solicite o licenţă, printr-un formular tipizat, însoţit de o serie de documente: Certificatul internaţional de export (emis de autoritatea competentă din Taiwan, în cazul nostru şi adresată autorităţilor bulgare), Certificatul de control al livrării (în care destinaţia finală a mărfii a fost trecută fabrica de armament Smyadovo Bulgaria) şi Declaraţia destinatarului final sau End-User (prin care importatorul Maxam-Bulgaria se obligă să nu re-exporte proiectilele din Bulgaria în altă ţară).
Aşadar, Oxo Network nu era autorizată de ANCEX pentru a derula astfel de activităţi în Romania şi prin urmare nici licenţă pentru introducerea în ţară a acestei muniţii. Pentru a ocoli legea, Purcărea a folosit ca paravan un SRL intermediar din Braşov, în calitate de importator în rada portului Constanţa, unde a fost ancorat vaporul cu muniţie pe 19 ianuarie 2009. Ulterior, pe 11 februarie Oxo Network a solicitat licenţa de la ANCEX, fără a anexa şi documentele necesare pentru importul de muniţie (şi fără a avea în prealabil şi autorizaţia de a executa acest tip de operaţiuni).
Surpriză! A 2-a zi a şi obţinut-o, în condiţiile în care termenul de acordare legală a autorizaţiilor de import l-am amintit mai sus şi Oxo a solicitat licenţa de import pentru produse militare încadrate în lista ML7, adică produse radioactive. Pe 15 septembrie 2009, directorul REMAT Vâlcea confirma faptul că aproximativ 22 de tone de deşeuri rezultate în urma delaborării proiectilelor taiwaneze, care au fost expediate în Cehia, conţineau uraniu sărăcit.