miercuri, 18 iunie 2014

21.06.2014 - CE VA URMA DUPA SOLSTITIUL DE VARA


Cu totii ne confruntam in aceste zile cu stari ciudate de oboseala, de dureri localizate in diferite zone, cu probleme legate de inima, ameteli si alte inconveniente fizice, dar si probleme din cele mai diverse legate de relatii, de socializare, care ar trebui sa ne puna pe ganduri. Toate au rolul "sa ne curete" blocajele, sa le sparga si sa ne ghideze spre rezolvarea conflictelor care au dus la aparitia acestor blocaje. Din pacate sunt putini cei care inteleg ce se petrece si si mai putini cei care sunt dispusi sa faca ceea ce este necesar pentru rezolvarea lor.
Ar trebui sa adaug ca, fenomenele extreme ar trebui sa ne puna de asemenea pe ganduri si sa incercam sa contabilizam semnele care ni se arata, caci nimic nu e intamplator.

Odata cu Solstitiu de vara, se vor activa in fiecare din noi energiile feminine, menite sa ne conduca catre starea perfecta de armonie. Poate vi se pare ciudat, dar trebuie sa recunosteti ca, in timpurile pe care le traim, pana si femeile sunt puternic masculinizate (doamnele sa nu se simta jignite si sa aiba putina rabdare), avand adanc inradacinata in minte dorinta de putere, suprematie, de lupta, etc. Aceste calitati au fost folositoare atat femeilor cat si barbatilor, pentru a invata lectiile de viata specifice dimensiunii 3D.  Pentru a putea face saltul catre dimensiunea 4D, este necesara activarea energiilor feminine, atat in femei, cat si in barbati, pentru a se unifica cu energiile masculine si a le armoniza si pentru a activa campul de lumina Merkaba, acest vehicol energetic, care va face posibila evolutia catre dimensiunle superioare. 

Toate acestea vor fi posibile cu ajutorul Zeitei Primordiale, care ne va ajuta pe toti sa primim update-rile necesare. Cine le va si accepta... asta este alta poveste, caci cei care nu vor reusi sa faca fata acestui val energetic, se vor trezi ca nu pot sa isi gestioneze valurile de furie sau de moliciune sau dorintele din cele mai ciudate, un exemplu fiind foamea nestavilita, apetitul sexual exagerat, stari de panica si frica nejustificate etc.
Va dati seama ca pentru un om obisnuit, toate acestea vor fi sacaitoare si greu de suportat. Intrebarea este, "Cum vor influenta mintile celor care au putere de decizie, care conduc destinele lumii?"

Ieri, in timpul meditatiei, Zeul Amon mi-a aparut si mi-a comunicat urmatorul mesaj:

"Razboiul va incepe din doua parti, iar Romania va fi prinsa la mijloc. Nu poti vedea lumina, pana nu vezi intunericul!"

'Ammon, "cel ascuns", rege al zeilor, în principal în timpul dinastiei XI, a apărut pe inscripțiile incintelor funerare încă din timpul dinastiei V. Pentru ptolemeici el este asociat cu Zeus. Sub numele de Amun Kematef a fost una din cele opt divinități străvechi. Era un zeu creator, capabil să se readucă singur la viață. '(http://ro.wikipedia.org/wiki/Ammon)

Mai multe detalii despre Amon aici:
https://secretelezeilor.wordpress.com/tag/amon/


Sincer, am simtit cum imi ingheata sangele in vine. Am cerut detalii si mi s-a spus ca se vor indeplini profetiile. 
Nu e de mirare, daca ne gandim ca in Ukraina se duc lupte acerbe si ca amestecul americanilor incepe sa fie din ce in ce mai vizibil. In Irak asa zisii patrioti au inceput sa omoare tot ce misca si nu si-au gasit alt nume, decat ISIS. Pentru mine asta este exact doar o facatura a celor care cauta cu orice chip sa porneasca o conflagratie mondiala, care sa  ajute sa supravietuiasca America si sa impiedice evolutia omenirii catre lumina si libertate.


Dar despre toate astea vom vorbi in cadrul CONFERINTA BUCURESTI - 21 IUNIE 2014 - SOLSTITIUL DE VARA - POARTA MARILOR TRANSFORMARI 

Mai multe detalii despre conferinta aici:

 http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2014/06/conferinta-bucuresti-21-iunie-2014.html





https://www.youtube.com/watch?v=_8u4VLk0iTI

EVITATI CU TOATA PUTEREA MINTII GANDURILE, AFIRMATIILE SI SITUATIILE NEGATIVE


imagesDesi se crede ca mintea este un analizator al gandurilor, de fapt, aceasta este un emitator al acestora, astfel incat, calitatea vietii noastre si, implicit, starea de sanatate, depind de gandurile si trairile noastre. Desi majoritatea dintre noi nu suntem capabili sa ne fixam mintea , mult timp, pe o idee, pe care apoi sa o transpunem in realitate, putem cel putin sa evitam afirmatiile negative, afirmatii pe care  in mod inconstient, le scoatem pe gura in fiecare clipa.

Mai jos am facut o lista a celor mai importante afirmatii negative, sau situatii, pe care trebuie sa le excludem din comportamentul, mintea si vocabularul nostru.

1-NU POT-evitati sa spuneti nu pot.In final,veti sfarsi prin a atrage in aura voastra  energiile negative care va vor impiedica sa actionati.

2-SARACA/SARACUL DE TINE-Atunci cand cineva ni se plange privind o problema personala, obisnuim sa compatimim acea persoana dand aceasta replica, crezand ca facem bine, ca o putem ajuta, consola.Dimpotriva, nu facem decat sa atragem spre acea persoana saracia sineputinta.Cam la fel se intampla si aunci cand voi insiva sunteti apostrofati cu aceasta replica.
Ca atare: interziceti categoric altora sa va compatimeasca folosind aceasta expresie.

3-MI-E MILA DE TINE-Atunci cand spuneti ca va este mila de cineva, automat vi se deschide chakra inimii, care in mod involuntar va ceda din energie, dar va prelua si negativitatea persoaneicompatimite.Si nici  sa nu permiteti altora sa vi se adreseze cu expresia de mai sus.In afara de Ego-ul vostru  care se va simti “gadilat”, alte beneficii nu veti avea.Dimpotriva!  Psihic veti deveni mai slab, mai vulnerabil, lasandu-va la “mila” altora, iar energia voastra va deveni “vegetativa” in loc sa fie activa.

4-EVITATI SA VA IMPLICATI EMOTIONAL IN PROBLEMELE ALTORA-Persoanele hipersensibile sau instabile emotional, ar face bine sa comute telecomanda pe alt post de televiziune atunci cand se transmit stiri cu impact emotional.
Iar atunci cand o alta persoana va povesteste o intamplare trista/tragica, sau va vorbeste despre propriile neajunsuri,evitati sa va implicati emotional daca nu vreti sa preluati o parte din grijile si durerile aflate..si care vor patrunde in subconsientul vostru fara sa va dati seama, dar si in aura voastra energetica.

(im)posibil5-NU ANTICIPATI NICIODATA REZULATUL NEGATIV AL UNEI ACTIUNI-Deseori, cand avem cate o problema de rezolvat, obisnuim sa anticipam rezultatul negativ prin ganduri sau expresii precum: NU O SA REUSESC, ESTE IMPOSIBIL SA OBTIN…,NU O SA VREA/ACCEPTE,Etc.Odata emanate aceste ganduri veti crea un “zid” energetic negativ intre voi si persoana sau situatia respectiva si, in final ,chiar veti esua…

6-INCETATI CU SUPERSTIILE-Multi dintre noi dau crezare unor superstitii precum: daca te intorci din drum nu-ti va merge bine, daca iti apare in cale o pisica-in special neagra-vei avea ghinion, daca pleci la drum intr-o zi de 13(mai ales daca aceasta cade intr-o zi de vineri) veti intampina obstacole sau esecuri, precum si credinta ca in ziua de marti sunt trei ceasuri rele.

7-IGNORATI APRECIERILE NEGATIVE LA ADRESA VOASTRA-Cei din jurul nostru, din rautate, invidie, gelozie sau inconstienta, obisnuiesc sa ne jigneasca in mod direct cu expresii precum:” esti urat/a”, “esti prost”, “esti incapabil”,”nu esti bun de nimic”. Iar aceste aprecieri vin de cele mai multe ori in copilarie, din partea parintilor, sau chiar la maturitate, din partea partenerilor de viata sau prietenilor.
 Repetarea constanta a acestor expresii total negative sunt preluate de subconstient si, in final, veti crede ca sunteti exact asa cum vi se spune, adica urat, prost, incapabil.Insa nu numai subconstientul va v-a crea probleme ci si aura energetica care va suferi niste “gauri”, “fisuri”, ce vor permite energiilor negative sa se manifeste in voie, nedand voie energiilor universale sa va penetreze sistemul energetic(atentie! este diferenta intre aura energetica si sistemul energetic!), cu scopul de a va duce viata la parametrii optimi.

8-EVITATI SA VA PLANGETI-Atunci cand avem diverse probleme-de ordin material, sentimental, profesional, de sanatate, sufleteasca, relationala, etc-obisnuim sa ne plangem de mila sau altora, crezand ca prin aceasta ne vom elibera de durere si de energiile negative acumulate.
Numai ca situatia nu sta chiar asa.Atunci cand va plangeti singur de mila prin expresii de genul:” vai ce amarat/a sunt”, “ce nefericit/a sunt”, “ce lipsit de noroc si sansa sunt”,”ce bolnav sunt”, “ce obosit sunt”, etc.. nu faceti decat sa atrageti spre voi ceea ce ganditi sau pronuntati cu voce tare, adica: amaraciunea, nefericirea, nenorocul, boala si oboseala…lucruri enuntate in expresiile de mai sus.

Iar atunci cand va plangeti altora-in speranta ca va veti elibera, ca veti fi ajutati sau compatimiti-nu faceti decat sa va extindeti problema cu care va confruntati si s-o faceti sa persiste.Pe langa asta, nu toti cei carora le veti impartasi problema voastra se vor intrista sincer, dimpotriva, s-ar putea sa aveti dusmani ascunsi care sa se bucure de ceea ce vi se intampla, sau persoane apropiate care prin ingrijorarea manifestata sa amplifice energetic problema/situatia cu care va confruntati.

images (1)-Multi dintre noi ne confruntam cu un sentiment acut de teama: de intuneric, spatii inchise, aglomeratie, singuratate, inaltime, saracie, durere, responsabilitate etc. Desi teama sta ghemuita in subconstientul si uneori in sufletul nostru, abia asteptand sa se manifeste, ea va iesi la suprafata la momentuloportun.Sa luam un exemplu: va este teama sa zburati cu avionul dar aveti de facut o calatorie cu acesta, neexistand un alt mijloc de transport pana la destinatie. Cum este si firesc, in ajunul plecarii va veti framanta sufleteste, va veti intreba daca veti ajunge cu bine la destinatie sau daca veti suporta calatoria, iar unora le va trece prin minte si ideea ca avionul s-ar putea prabusi…ceea ce s-ar si putea intampla cu adevarat daca gandul emis va atrage din Univers o cantitate mare de energii negative.
Leacul pentru vindecarea de frica maladiva fata de ceva, consta in a infrunta, in a intra cu curaj in acel ceva, in acea situatie, problema.

10-EVITATI ASOCIEREA CU PERSOANE NEGATIVISTE
Se spune ca extremele se atrag.Este adevarat, dar nu si in cazul in care trebuie sa pornesti la drum/intr-o actiune sau asociere, cu o persoana negativista, prapastioasa. Prin natura sa, omul are tendinta de a gandi negativ mult mai rapid si mai usor decat de a gandi pozitiv, astfel incat, energiile negative, stagnante, sunt eliberate mult mai usor, mult mai repede si intr-o cantitate mult mai mare decat cele pozitive.Din aceasta cauza, persoana negativista va v-a “invalui”,iar actiunea va esua din start.Daca se intampla sa aveti alaturi-in viata de zi cu zi sau  in afaceri- o asemenea persoana, va voi invata o mica smecherie.Ea se numeste MANIPULARE…insa una in sens si cu final pozitiv. Daca traiti alaturi de o persoana negativista, in timp ce aceasta doarme profund…adica pe la orele 2:00-3:00 din noapte,mergeti langa patul sau si rostiti cu voce tare cateva “formule magice” pozitive.
Sa luam cateva exemple practice:

Traiti langa un sot caruia ii este frica de saracie.Repetati cu voce tare de 20 de ori urmatoarea formula” incepand de astazi nu-ti va mai fi frica de saracie.Vei uita ce este saracia si vei actiona cu curaj ori de cate ori aceasta ne ameninta”.

Daca aveti un asociat care, orice i-ati spune sau i-ati propune, el vine cu contra argumente cu tenta negativa, procedati intr-un mod similar privind ora de “actiune”M.
Imaginati-va acea persoana dormind, vizualizandu-i corpul si pozitia in somn(cu ochii mintii), si imaginandu-va ca sunteti langa patul sau, concepeti o formula pozitiva pe care s-o repetati cu voce tare de 20 de ori.
Formula o concepeti in functie de situatie si de rezultatul dorit.
Insa: va avertizez! nu cautati sa manipulati pe cineva in acest mod doar pentru a o domina, a o subjuga in beneficiul vostru exclusiv.Nu uitati de Legea Rezonantei care va actiona de 3 ori impotriva voastra.Durata acestei proceduri nu este “standard”…o practicati pana cand veti obtine rezultate pozitive.

miracolul-gindirii-pozitive111-NU VA EXPUNETI PLANURILE PANA CAND NU LE REALIZATI
Am sa vorbesc pe scurt despre acest subiect.Atunci cand avem in minte un plan, o dorinta de realizat…si chiar cand suntem pe punctul de a inchega o relatie cu cineva, avem tendinta sa trancanim in stanga si in dreapta,si sa vorbim despre planurile noastre oricui este dispus sa ne asculte. Unii o fac din naivitate, altii ca sa se laude.Mare greseala!
Un plan sau o dorinta draga inimii este ca o samanta, ca un germene care va da nastere unei plante.Dar nu numai atat: planul sau dorinta voastra sunt impregnate cu energia voastra, si le putem compara cu un ou pus la clocit-voi fiind gaina.:))). Alimentand cu cat mai multa energie psihica  acel plan/dorinta, exista sansa reala sa capete finalitate.
In momentul in care veti vorbi si altora despre planul/dorinta voastra, automat, energia voastra psihica interfereaza cu energia persoanei sau persoanelor carora le veti vorbi despre micul vostru secret, iar aceasta interferenta va avea ca rezultat niste energii amestecate/incompatibile, de slaba calitate, ceea ce va conduce la esec.Este ca si cum voi va dati cu parfum de iasomie si vine unul care va stropeste cu parfum de trandafir.Va rezulta un parfum greu, nedefinit ca miros.Sapresupunem ca va veti impartasiti  planul/dorinta, parintilor vostrii.La incepu se vor bucura dar dupa aceea vor incepe sa-si puna intrebari privind reusita planului vostru.
Aceste intrebari reprezinta de fapt grijile pe care si le fac, si care vor emite energii negative ce va vor distorsiona campul energetic propriu, influentandu-va in mod direct sau indirect, si care vor conduce fie la esec, fie la renuntare.
Acelasi plan expus prietenilor/cunostiintelor are acelasi rezultat.Unii se vor bucura sincer, altii se vor indoi de reusita voastra, iar cei din urma va vor invidia in sinea lor.
Rezultatul va fi acelasi.Asa ca..procedati precum gaina…”clociti” in liniste planul/dorinta voastra, si expuneti-le doar atunci cand ele s-au concretizat, cand au capatat forma.

12-EVITATI SA SPUNETI “ITI TIN PUMNII STRANSI”
Nu stiu de ce, romanii au nesanatosul obicei ca atunci cand trebuie sa sustina pe cineva,dau replica” am sa-ti tin pumnii stransi”!? .Aceasta replica si uneori concretizata in actiune, trebuie eliminata din start, pentru ca, a tine pumnii cuiva, inseamna a-i bloca energiile fizice si psihice, energii care se interfereaza cu starea emotionala a sustinatorului..iar rezultatul nu poate fi decat negativ.

Nu toti ce va sustin in actiunea voastra gandesc pozitiv, nu toti au viziunea unei reusite, astfel incat, marea majoritate  va transmit  starile lor tensionate, pesimismul si lipsa de incredere intr-un rezultat pozitiv.
sursa-ph-online.ro
http://astrodeva.wordpress.com/

7 REGULI FILOCALICE PENTRU RESTABILIREA SANATATII


Illinois-Health-Insurance-PlansIn cele ”7 reguli filocalice pentru restabilirea sanatatii” cuprinse in cartea”Psihoterapie Isihasta” aparuta la Editura Paralela 45 in 2009,  Vasile Andru, ne aduce mai aproape de constientizarea importantei dintre minte, trup si spirit, mai aproape de vindecare, de liniste interioara si stare de bine.
”1. Starea de bine mintal grăbeşte refacerea fizică
Este regula numărul unu, şi toate celelalte sunt detalii ale ei. Starea de bine mental grăbeşte refacerea fizică… Sănătatea noastră este o funcţie a psihicului şi a gândirii pozitive. Omul este ceea ce gândeşte. O gândire care selectează afecte pozitiv, o gândire bazată pe mulţumire fermă va asigura o sănătate bună sau o recuperare rapidă. Aceasta se întâmplă deoarece trăim într-o lume în care pierdem adesea condiţia sănătăţii celei bune. Mulţumirea lăuntrică este garantul păstrării acestei stări.
Cum se poate dobândi mulţumirea? Mută mintea de la „veacul acesta“ şi mintea se va schimba. Întrebaţi-vă: suntem mulţumiţi? Există o relaţie între mulţumire şi inteligenţă, între mulţumire şi înţelegere. Dacă eşti tipul cerebral, întâi înţelegi lumea şi eşti mulţumit că lumea este ceea ce este. Dacă aparţii tipului intuitiv, afectiv, întâi îţi creezi starea de mulţumire, şi va urma înţelegerea. Depinde cărui tip mental îi aparţii. Dacă dominanta este intuitivă, atunci creează-ţi o stare de mulţumire; din ea va rezulta inteligenţa. Dacă dominanta este cerebrală, atunci înţelegerea creează mulţumire.
Este un fapt valabil şi în relaţia dintre doi oameni, doi soţi. V-aţi pus vreodată întrebarea de ce apar frecvent situaţii conflictuale între soţi? Pentru că nici unul nu înţelege natura celuilalt. De pildă, femeia trebuie înţeleasă din punct de vedere al dinamicii afective. Oscilând între închidere şi deschidere. Ca să se refacă afectiv, uneori femeia se închide, se retrage în sine, pare mâhnită. Bărbatul o vede închisă şi retrasă, şi atunci se gândeşte că sentimentele ei faţă de el s-au răcit. Dar acel bărbat nu înţelege că aşa-zisa răceală a femeii este o fază naturală prin care ea trebuie să treacă pentru a-şi reface comportamentul afectiv.
Dinamica masculină este alta, oscilând între fugă şi revenire. Ca să-şi refacă afectivitatea, bărbatul fuge. Iată de ce, atunci când vede un bărbat „fugind“, femeia n-ar trebui să se teamă că sentimentele lui faţă de ea s-au răcit; ea ar trebui să ştie că dinamica lui afectivă se reface prin fugă. Această idee nu trebuie înţeleasă eronat, cum că cei care fug au şi dreptate s-o facă. Fuga poate fi exprimată divers — un bărbat „fuge“ în cititul presei, e absent din casă. E şi asta o fugă. Sau „fuge“ să joace table cu vreun vecin. Sau „fuge“ la mănăstire, dacă este mai pios. Femeia trebuie să înţeleagă că bărbatul are, la un moment dat, nevoie să „fugă“. Înţelegerea faptului că asemenea stări sunt naturale ar putea evita numeroase conflicte, conflicte care generează ulterior perturbări de personalitate ale membrilor familiei — fie localizate scurt, fie cu amprentă de durată aspra copiilor.
Psihologii au explicat deja că majoritatea impasurilor pe care le vor avea copiii noştri mai târziu sunt cauzate de conflictele din familie, petrecute în perioada copilăriei acestora. Aceasta este, deci, prima regulă: sănătatea este o consecinţă a binelui mental. Iar acest bine mental are la bază înţelegerea şi stare de mulţumire. Nu automulţumire, ci acea mulţumire care, la urma urmei, înseamnă înţelegere.
healthy-22.jpg2. Nu considera boala ca o pedeapsă pentru păcate
Unii consideră boala ca fiind o pedeapsă pentru păcate: aceasta este o dovadă de slăbire psihică. Omul bolnav se reface mai greu când consideră că a fost bătut de Dumnezeu, şi că Atotputernicul i-a dat boala în chip de pedeapsă. Dar dacă boala nu este o pedeapsă pentru păcate, ce este atunci? Putem vorbi despre boală ca fiind o oprire de la păcat, o informaţie, o atenţionare că am încălcat o lege.
Într-o carte celebră, care se cheamă Călătorie înspre soare apune, personajul principal este o maimuţă. O maimuţă poznaşă, născută dintr-o piatră. Şi ea s-a dus să caute iniţierea. Un maestru a ajutat-o să obţină iniţierea şi, astfel, ea a devenit „egala cerului“, nemuritoare. Însă cu toate că era nemuritoare, maimuţa tot făcea pozne. Poate e şi situaţia omului: deşi dobândeşte atâta ştiinţă, sălbăticia din el nu dispare. Ei bine, ajungând această maimuţă, la un moment dat, în cer, face tărăboi printre sfinţi, răstoarnă nişte cazane unde se fierbea elixirul vieţii, strică nişte tocmeli… Sfinţii atunci se supără şi se plâng lui Dumnezeu că o maimuţă întoarce totul cu susul în jos. Şi atunci Dumnezeu îi spune lui Buddha: „Ia tu maimuţa asta, că e în India, e din ţara ta. Ia-o şi dă-i un leac să se astâmpere!“ Şi Buddha a luat atunci un cerculeţ de fier, l-a pus pe capul maimuţei şi l-a fixat bine, ca ea să nu-ş poată da jos, spunându-i: „De câte ori vei călca o lege divină, cercul te va strânge!“ Şi a venit maimuţa pe Pământ; cum făcea o poznă mare, cerculeţul o strângea şi atunci se cuminţea.
Iată deci că durerea ei de cap nu era o pedeapsă, ci o informaţie că a încălcat o lege sacră, o lege împotriva vieţii. Noi nu ştim că în realitate am încălcat o lege dacă ne-am corecta atitudinea şi n-am mai încălca legea, ne-ar lăsa durerea de cap, fără pastilă şi fără doctor. Iată deci că boala nu e o pedeapsă pentru păcat, ci o oprire de la păcat.
S-a pus adesea întrebarea: „De ce ne îmbolnăvim?“. Un răspuns ar fi că ne îmbolnăvim ca să ne amintim de Dumnezeu. Întotdeauna când suntem bolnavi ne amintim de Dumnezeu. Putem spune că de fapt, ne îmbolnăvim ca să ne smerim, ca să ne aducem aminte că suntem trecători. În afară de asta, de ce ne mai îmbolnăvim? Ne îmbolnăvim ca să smulgem tandreţe. În lumea aceasta în care toţi sunt grăbiţi, nimeni nu vrea, nu are timp ca să ne dea tandreţe. Atunci, inconştient, ce facem? Ne îmbolnăvim, ca să smulgem tandreţe, căldură. Le amintim celor din jur că ne datorează căldură, căci ei uită! Toţi datorăm ceva semenului.
health-benefits-of-yoga3. Boala nu trebuie privită ca o catastrofă, ci ca un prilej de introspecţie, de linişte, de întrerupere a gândurilor
Definiţia păcatului o ştim. Păcatul sunt grijile şi încălcarea celor trei legi universale revelate. Dacă până acum nu ştiaţi foarte limpede ce înseamnă „păcat“, iată o definiţie ajutătoare. Păcat înseamnă să ai griji — dacă ai griji, ai păcate. Grijile ne împuţinează liniştea, împuţinează viaţa. „Rumegarea“ gândurilor slăbeşte omul. Boala prilejuieşte această întrerupere a grijilor; este o oprire forţată din „mecanica păcatului“, din mecanica vieţii păcătoase.  Există o a 11-a poruncă — noi ştim doar 10, pe care le-am interiorizat şi după care ne conducem. Porunca a 11-a apare ca un verset în Psalmul 45, sună aşa: „Opreşte-te şi cunoaşte!“ („Opriţi-vă şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu“ Ps. 45:10). Considerăm această frază ca porunca a 11-a.
Ştiţi că în Pentateuh (Vechiul Testament) sunt 613 porunci?! În afară de cele 10, cele mai importante, în primele 5 Cărţi ale lui Moise apar deci şi multe altele. Iar a 11-a ar fi „Opreşte-te şi cunoaşte!“. Nu poţi ajunge la cunoaştere din mers. Noi trebuie să descoperim oprirea spirituală. Opreşte-te şi citeşte Filocalia sau Patericul. Opreşte-te şi fă un minut de introspecţie. Introspecţie înseamnă liniştea interioară. Nu analiza interiorul: analiza este un viciu intelectual. Introspecţia este doar linişte interioară.
Opreşte-te deci şi cunoaşte înălţimea ta spirituală, precum şi dimensiunea ta cea mare. Această a 11-a poruncă este încununarea celor 10 porunci cunoscute, după ce te-ai civilizat, când începi să-ţi descoperi dimensiunea metafizică. „OPRIREA“ este o practică. Ea a fost dezvoltată în Filocalia, care a propus „exerciţiul celor 6 opriri“. Acest „opreşte-te“ se poate referi şi la controlul celor 6 surse de agitaţie şi dezorganizare a personalităţii. Prima oprire este stabilitatea fizică: ea atrage după sine stabilitatea minţii şi lipsa grijilor. A doua oprire este oprirea de la păcat. A treia oprire este oprirea de la mâncarea care ne aprinde. A patra oprire: de la adunarea cu oamenii inferiori moral — deci un îndemn de a te aduna cu oameni sporiţi, cu oameni cu preocupări înalte. Oprirea este stazis. În greceşte, stazis înseamnă exerciţiu spiritual, cum ar fi rugăciunea. Şi rugăciunea este tot oprire. Aceasta este deci regula a treia: boala este un prilej de oprire, de introspecţie.
Omul se îmbolnăveşte nu numai pentru că încalcă o lege, ci să-şi amintească de o lege sacră, şi să se schimbe…
images4. Boala este un prilej de schimbare
Dacă vom privi boala din acest punct de vedere şi dacă nu ne vom mai teme de ea, vom constata că astfel ieşim mai repede din boală. După ce au fost bolnavi, mulţi oameni şi-au schimbat modul de a mânca, de a trăi, de a (con)vieţui.
5. Devii sănătos dacă îţi doreşti cu adevărat acest lucru
Asta înseamnă, întrucâtva, că mulţi sunt bolnavi pentru că, în inconştient, ei se lasă să fie bolnavi. Afirmaţia poate părea, la prima vedere, şocantă. Şi totuşi, ei sunt bolnavi, în primul rând, ca să-şi atragă un beneficiu nevrotic: vor să fie trataţi ca nişte copii. Când lupta vieţii ne copleşeşte, toţi simţim nevoia să fim trataţi precum copiii; atunci subconştientul „cheamă“ o boală. Dacă vrei cu adevărat să devii sănătos, devii sănătos.
Balance6. Ajută-ţi subconştientul să grăbească vindecarea
Acest lucru este posibil: să-ţi ajuţi subconştientul. Este un proces care se petrece în stare de relaxare, într-o stare destinsă — mai ales dacă eşti bolnav. Relaxat, cu ochii închişi, repetă-ţi formule ale însănătoşirii. Cea mai curentă astfel de formulă este: „Mă simt din ce în ce mai bine, pe zi ce trece şi din toate punctele de vedere“; trebuie rostită la indicativ prezent, pentru că subconştientul nu cunoaşte alte timpuri verbale. Această formulă a fost folosită de dr. Emile Coué, care a vindecat, prin ea şi prin climat psihic spiritual, sute de cazuri. Repetarea acestei formule duce la preluarea ei de către rinencefal, iar rinencefalul transmite comenzile de refacere acolo unde este nevoie. Rinencefalul, diencefalul şi formaţiunile reticulare trimit comenzile de refacere acolo unde este slăbită structura noastră. Dacă această formulă este repetată de trei ori pe zi, în perioadele noastre de slăbire, timp de 21 de zile, admiţând că este un caz cronic sau un caz ceva mai complicat, survine întotdeauna o îmbunătăţire.
20130504-0854037. Pentru cei vrednici, un impas precum o boală poate să fie un prag iniţiatic
Boala nu numai că îţi dă o informaţie despre viaţă, dar îţi poate crea şi condiţia unei schimbări mentale profunde, o trăire iniţiatică. Acestea sunt regulile restabilirii sănătăţii. Ajungem din nou la regula dintâi: starea de bine mental întreţine starea de bine fizic şi grăbeşte refacerea fizică. Cu cât vom supraveghea mai bine mentalul, cu atât vom stăpâni starea de sănătate. Omul ar trebui să ştie nu numai cum poate să îşi revină, cum să-şi restabilească sănătatea. El ar trebui să ştie câte ceva despre corelarea dintre greşeală şi boală — ce tip de greşeală naşte o categorie de boală — tocmai pentru a evita îmbolnăvirea. Asta trebuie reţinut: faptul că, sănătoşi fiind, putem să evităm o eventuală îmbolnăvire prin starea de bine mental. Starea aceasta de bine mental poate fi clădită prin autoimpunere şi prin purificare.
Predispoziţia noastră pentru boală vine din predispoziţia pe care o avem de a alege răul. Noi alegem răul. Dumnezeu nu vrea răul omului; omul alege răul. Omul alege răul pentru că este uneori neştiutor. Nu ştie exact ce este bine şi ce este rău. Alteori omul alege răul din constrângere. Este constrâns să îl aleagă. Constrângerea ţine de firea omului, de naşterea lui. Originea bolilor depăşeşte, adesea, puterea noastră de înţelegere.
Există 3 origini reperabile:
1. Unele boli sunt genetice sau ancestrale: te-ai născut cu o povară în soartă. Nu eşti răspunzător de aceste boli, ele sunt nişte poveri. Te-ai născut cu ele.
2. Alte boli provin din conflictele sau traumele avute în perioada prenatală şi în copilărie. Dacă au existat conflicte puternice sau traume în acea perioadă, individul le va resimţi în tot timpul vieţii. Iată de ce copilăria, familia, mediul sacru al casei trebuie privire cu mare grijă.
3. Boli cu surse nomice. Nomos, în limba greacă, înseamnă lege. Acestea sunt bolile despre care deja am vorbit, venite dintr-o încălcare a Legii revelate. Şi este palierul actual: cumul cotidian de erori.
Pe lângă toate acestea, la maturitate putem să observăm că în noi există o predispoziţie la îmbolnăvire în funcţie de anumite coordonate — două la număr. Adică: (1) ne îmbolnăvim pentru că suntem agresivi şi (2) ne îmbolnăvim pentru că ne simţim vinovaţi.
Agresivul şi vinovatul se îmbolnăvesc mai uşor. Neagresivul şi nevinovatul fac faţă multor condiţii grele fără să se îmbolnăvească; fac faţă şi mediilor contaminate fără să se îmbolnăvească. În privinţa agresivităţii, trebuie spus că de multe ori nici nu o conştientizăm. Vă ştiţi agresivi? Cu siguranţă nu!
Există printre cunoştinţele mele un domn care este foarte bisericos; are circa 40 de ani, merge la biserică, este un bun închinător, un practicant al religiei. Cu toate aceste calităţi, femeia din preajma lui, prietena lui simţea lângă el un disconfort extraordinar. Cei doi au venit la mine să mă întrebe de ce se întâmplă acest lucru, de ce ea simte astfel. Dacă o priveai pe acea tânără cu un ochi care vede aura, constatai că în preajma bărbatului respectiv aura ei era perforată, zdrenţuită parcă. Concluzia este că bărbatul avea o agresivitate inconştientă, foarte puternică, care zdrenţuia aura partenerei sale. El s-a mirat atunci — de unde agresivitate, când se ştia pios, milostiv? Stând un pic de vorbă cu el, am aflat că mai fusese căsătorit, divorţase şi purta o ură înverşunată primei sale soţii. E lesne de înţeles că, în preajma lui, orice femeie simte un mare disconfort, pentru că el se împotriveşte femeii în sine. Aflând acestea, bărbatul m-a întrebat ce-i de făcut. „Trebuie să-ţi rezolvi agresivitatea inconştientă“, i-am spus. În viaţa sa conştientă, el era bun, milostiv, însă inconştient era agresiv. El ştia că este bun ca pâinea lui Dumnezeu — făcea şi pomeni, punea lumânări la biserică — , nu agresiv.
happiness_0„Cum să-mi dizolv agresivitatea inconştientă?“ m-a întrebat.
L-am sfătuit ca în fiecare zi, în rugăciunile sale, să o pomenească pe fosta lui soţie şi să ceară pentru ea putere, sănătate, gândire bună.
„Cum să cer aşa ceva pentru ea? Este o scorpie, cea mai mare scorpie! a ripostat el. Nu pot să mă rog pentru ea!“
„Acest nu pot trebuie să-l depăşeşti! Numai dacă te rogi pentru ea o să-ţi dizolvi agresivitatea inconştientă“.
„Dar nu merită…“, mi-a răspuns.
„Tocmai pentru că nu merită! Cu cât te rogi mai mult pentru ea, cu atât ea va înflori, acolo unde se află“.
„Dar nu merită să înflorească! Vreau să piară, să se usuce!“
„Iată, cred că ţi-ai conştientizat destul de bine de ce, când se află lângă tine, partenera are aura zdrenţuită!“, i-am zis eu atunci.
Ce se întâmplă când ai o aură zdrenţuită? Eşti vulnerabil. Poţi să iei foarte uşor o gripă sau o infecţie, de exemplu. În acelaşi timp, poţi resimţi influenţa negativă ce vine dinspre o anumită persoană, sau pur şi simplu din câmpurile din jurul nostru (din care, când suntem sănătoşi, selectăm numai pozitivitatea). Revenind, pot să vă spun că acel pacient a reuşit până la urmă să se vindece, să se roage cu bucurie pentru acea „scorpie“. În cele din urmă a început să vadă că nu era chiar aşa de scorpie cum credea el, şi că numai încărcătura lui de ură o făcea pe fosta lui soţie să pară atât de rea.
O doză de agresivitate inconştientă avem cu toţii, să ştiţi. Ne naştem cu ea. Ea este baza complexului Cain. Inconştient, vrei să-l elimini pe semenul tău. Omul se simte bine dacă elimină un om. Subconştientul se simte bine când lichidează pe cineva, când extermină. Ce înseamnă acest lucru? Să ne gândim la serviciu, de exemplu. Toţi colegii îţi par răi şi urâcioşi. Te-ai simţi bine dacă ai reuşi zilnic să elimini câte unul… Inconştient, deci, purtăm în noi complexul Cain — unii mai puternic, alţii mai slab. Cert este că acest complex produce în noi o anumită vulnerabilitate. Cum dispare agresivitatea inconştientă? La modul practic, această agresivitate dispare mâncând mai des verdeţuri. E un lucru la îndemâna noastră. Dacă mănânci verdeţuri, descreşte agresivitatea inconştientă — foarte simplu. E una dintre cele 6 opriri: oprirea de la hrana care aprinde simţurile, care aprinde agresivitatea. Noi nu ne dăm seama, mâncăm asemenea hrană spre împuţinarea vieţii noastre şi spre urâţirea ei.
self-love
Dar mai ales terapia iertării şi ofranda remediază agresivitatea inconştientă. „Împacă-te cu aproapele tău… cu fratele tău, cu pârâşul tău“. (Matei 5:23-25). Dacă ai o aversiune faţă de cineva, atunci la rugăciune evocă-i faţa senină şi „dăruieşte-i“ mental: pace, sănătate şi Har. Agresivitatea inconştientă se împarte şi ea în 3 categorii: împotriva ta, împotriva semenului tău şi împotriva spaţiului în care trăieşti. Conflictul psihic cu spaţiul predispune la boli de piele, dar şi la dizarmonii nervoase.
Cei agresivi împotriva lor înşişi sunt foarte mulţi. Poate tu crezi despre tine că eşti blând. Adesea cei blânzi îi iartă pe toţi ceilalţi şi se atacă pe ei înşişi. Asta este o agresivitate împotriva ta. Să nu spui niciodată: „Nu merit să trăiesc“. Această agresivitate naşte predispoziţii maladive în zona bazală, a energiilor ancestrale. Bolile uterului pornesc de la această atitudine, de la această auto-depreciere, de la această auto-ieftinire a femeii. Dacă aveţi probleme în zona bazală, la aparatul uretral, să ştiţi deci, că prima măsură pe care trebuie s-o luaţi este să vă schimbaţi atitudinea faţă de voi. Orice altă depreciere naşte aici vulnerabilitate.”
sursa- naturadivina.com
Sursa: http://astrodeva.wordpress.com/

Ceasul al 12-lea. Se apropie al III-lea Război Mondial?



As fi vrut sa nu fiu nevoit a scrie niciodata acest articol… As fi vrut ca aceste rinduri sa faca parte doar din cartea mea, “MERITOCRATIA – REVOLUTIA MONDIALA”, ce ar urma sa vada lumina tiparului in citeva luni, dar… NU MAI E TIMP ! 


Ma vad nevoit sa public azi un mic fragment din aceasta carte:

“In primavara anului trecut am fost invitat sa tin o prezentare despre MERITOCRATIE la Hong Kong in cadrul unei audiente deosebit de selecte formate din oficialitati si personalitati de prim rang din China si Coreea de Sud. Printre multe altele, pentru ca am o fire mai nastrusnica, mi-am permis sa fac o divagatie de la subiect si sa le transmit viziunea mea cu privire la viitorul pe termen scurt al economiei mondiale.

Pe scurt, faceam o previziune cum ca in citeva luni va incepe un razboi economic pe care China il va cistiga in doar citeva zile, iar SUA va fi ingenuncheata. Nu era o declaratie de complezanta, nu e genul meu sa-mi magulesc auditoriul. Am adus urmatoarele argumente LOGICE in sprijinul acestei previziuni:

-          deficitele uriase ale SUA din ultimii 4 ani
-          acumularea unei datorii imense de peste 100% din PIB a SUA
-          premizele favorabile unei mega crize bursiere si bancare mondiale
-          presiunile extraordinare pe dolar din cauza renuntarii treptate la dolar in schimburile economice internationale
-          expansiunea economica si acumularile uriase ale Chinei
-          politica absurda, inconstienta, dusa de administratia americana in ultimii 15 ani


Am fost intrebat cum ar putea cistiga China un razboi economic bazat pe aceste informatii de notorietate publica. Le-am raspuns ca daca eu as fi premierul Chinei, daca as detine rezerve de dolari in cash de peste 4.000 de  miliarde de dolari si Certificate de Trezorerie SUA in valoare de peste 1.200 miliarde dolari, as pregati terenul timp de citeva luni (sint necesare niste pregatiri ce tin de strategie) dupa care as aprinde scanteia. De exemplu, as putea iesi intr-o conferinta de presa spunind ca China isi propune sa renunte in viitorul apropiat la investitia in Certificate de Trezorerie SUA pe care nu le mai considera “atit de sigure”. Sau as putea declansa, printr-o diversiune, o criza a petrolului care sa duca la cresterea barilului la peste 200 de dolari… A doua zi Dow Jones ar sari in aer – in trei zile Dow Jones ar ajunge la maxim 7-8.000 de puncte. Valoarea de piata bursiera a celor mai mari 30 de companii americane (reprezentind aprox. 25% din piata bursiera americana) ar scadea la mai putin de 1.500 miliarde dolari. Cu peste 4.000 de dolari cash in vistierie si cu putina inteligenta AS PUTEA CUMPARA TOATA ECONOMIA AMERICANA (prin intermediari, desigur)!

In clipa in care toate bancile, industria de armament, industria extractiva, industria chimica, industria farmaceutica, industria de constructii de masini ar intra (indirect) in proprietatea statului chinez, SUA ar inceta sa mai existe. Unul dintre chinezii aflati de fata s-a albit si cu o voce tremurinda a rugat translatorul sa-mi spuna ca asa ceva nu se poate si ca ma roaga sa nu mai spun nimanui despre intinire si despre ideea mea nastrusnica. M-a mai intrebat cum de isi permite o tara ca Romania sa nu pretuiasca, sa nu foloseasca un om de valoarea mea… I-am raspuns glumind, ca deocamdata avem MAFIOCRATIE in Romania,  nu MERITOCRATIE  :) “

Paranteza: Sa ma ierte domnul Ponta si sa faca bine sa le ordone servitorilor sai din CNA sa ma mai interzica o data :) 

“China se pregateste pentru confruntarea cu SUA de 25 de ani. Strategia lor a fost una inteleapta  – chinezii, la fel ca si germanii, au inteles ca razboaiele moderne nu se cistiga cu avioane F16, cu tancuri si rachete ci economico – financiar. In vreme ce China aloca in medie doar citeva zeci de miliarde de dolari pe an inarmarii, investind insa la greu in dezvoltarea economica, SUA isi distrugeau economia printr-o strategie militarista de ev mediu, investind masiv in armament, cu bugete anuale de peste 500 miliarde dolari, subrezindu-si economia de la an la an. Ca si cum nu ar fi fost indeajuns, americanii au mai si trecut la sfirsitul anilor ’90 la acest capitalism neoliberal nenorocit care a distrus toata economia occidentala, totul fiind pus la cale numai si numai din lacomia fara margini a unor gangsteri cu gulere albe, dezaxati care au crezut ca pot aduce toata omenirea in robie, la cheremul lor, printr-o asa zisa NOUA ORDINE MONDIALA”

Aceasta poveste ar fi ramas doar o fila dintr-o carte despre meritocratie, o istorioara mai mult sau mai putin amuzanta dintr-o carte serioasa daca nu as fi simtit in ultimele zile ca ne apropiem in mod fatal de implinirea previziunii mele din Hong Kong.

Iata, azi Dow Jones se apropie de 17.000 de puncte – un “bubble” bursier imens la care nici nu “visam” in urma cu un an. Nu mai lipseste decit scinteia care sa arunce bursa in aer, iar preturile actiunilor sa se prabuseasca peste noapte acolo unde prevazusem in urma cu un an.


AZI SE INTREVEDE SI SCANTEIA  – ORIENTUL MIJLOCIU – PRETUL PETROLULUI !
Ceva imi spune ca chinezii sint astazi pregatiti sa cumpere TOT…

Ceea ce se intimpla in ultimul timp imi confirma previziunea. Conducatorii SUA sint constienti de ceea ce va sa vina si cauta, de un timp, cu luminarea pricina de “scandal” (a se citi “razboi”). La inceput mai pe sestache, ba cu Iranul, ba cu Siria, dar mai nou pe fata in cazul loviturii de stat organizate de ei in Ucraina. Sentimentul meu este ca intimplarea recenta cu avionul ucrainean doborit de o racheta in urma careia au murit 42 de militari ucraineni s-a dorit a fi o noua inscenare care sa serveasca drept pretext de interventie si declansare a unui razboi dupa modelul Pearl Harbour sau Worl Trade Center. Sansa a facut ca rusii sa poata aduce dovezi concludente in timp record ca avionul nu a fost doborit de catre insurgentii pro rusi ci… de catre alte forte… NATO anuntase deja a doua zi prin secretarul sau general Rasmussen ca se pregateste sa intervina cu trupe in Ucraina ceea ce ar fi insemnat RAZBOI ! N-a mers de data asta, dar vor cauta cit de curind un nou pretext pentru a declansa un razboi direct cu Rusia.

Sentimentul meu este ca administratia SUA e constienta de faptul ca totul e pierdut, dar factiunea conservatoare din spatele cortinei administratiei SUA doreste sa-i traga dupa ea pe toti si nu accepta infringerea decit prin declansarea unui razboi nuclear din care nimeni nu va cistiga ci mai degraba toti sau aproape toti vom disparea (mai putin ei, elita care conduce azi occidentul si alesii lor)!
Conform filozofiei “sa moara si capra vecinului”, nu ?

Vi se pare aberant poate… Chiar este, dar trebuie sa tineti cont ca cei ce conduc lumea occidentala azi sint niste dezaxati, niste bolnavi mintal iresponsabili ! Si credeti-ma, stiu ce vorbesc…

Nu as fi scris acest articol daca nu mi-as iubi tara mai presus de orice risc (pe care mi-l asum publicind aceste rinduri). ROMANIA SE AFLA ASTAZI INTR-O SITUATIE CRITICA DIN CAUZA MARIONETELOR CE CONDUC TARA ! Presedintele Basescu face de la inceperea conflictului ucrainean declaratii sfidatoare, provocatoare la adresa Rusiei (la comanda stapinilor sai, cu siguranta) in conditiile in care NU E TREABA NOASTRA, Ucraina nefiind stat membru NATO, nefiind prietenul Romaniei si NOI NEAVIND ABSOLUT NICIO OBLIGATIE FATA DE UCRAINA!


Amestecul nostru in acest conflict e cu atit mai inoportun cu cit pentru un presedinte intelept, vizionar, ar fi fost evident ca SUA se vor prabusi in scurt timp intr-o criza economica profunda urmata de o “primavara americana”, iar NATO, marele nostru prieten si aliat strategic, va deveni doar o himera pentru securitatea noastra nationala in ciuda numeroaselor declaratii binevoitoare.

Ne vom trezi singuri in vecinatatea unei Rusii atotputernice, intre tari vecine care au avut o politica internationala inteleapta, pastrind o neutralitate evidenta in problema crizei din Ucraina. Ungaria a avut chiar o pozitie pro rusa in problema conflictului ucrainean, mai mult, semnind chiar un cotract comercial de peste 10 miliarde de euro cu Rusia, sfidind astfel aliatii NATO si marile puteri europene in favoarea Rusiei.  Bulgaria si Serbia sint si ele aliati traditionali, istorici ai Rusiei si au pastrat o pozitie neutra in problema Ucrainei. Franta vinde nave de razboi Rusiei simtind dincotro bate vintul, iar Germania, pina si Germania, asigura Rusia, e drept, pe usa din dos, de neutralitatea si neimplicarea ei. Si normal zic eu dupa povestea nesimtita cu NSA, dupa ce doamna Nuland… 
“FUCK EU” !

In aceste conditii, ce se va intimpla cu noi, marii PRO AMERICANI in mijlocul prietenilor Rusiei ????

Vom fi precum o caprioara in mijlocul haitei de lupi…

TREZITI-VA CONDUCATORI AI ROMANIEI, MACAR ACUM, IN CEASUL AL 12-LEA !!!
ATI FOST ALESI IN FRUNTEA TARII CA SA SLUJITI INTERESELE ROMANIEI SI ALE ROMANILOR, NU ALE STAPINILOR VOSTRI DE PESTE OCEAN !!!

Romania nu are nevoie de conducatori pro americani, pro rusi sau pro chinezi – ROMANIA ARE NEVOIE DE CONDUCATORI PRO ROMANI IN ACESTE VREMURI DE RESTRISTE.  Romania nu are nevoie sa fie condusa de Popeye marinarul ci de generali de geniu, de strategi intelepti si  vizionari…

Altfel… vom dovedi ca nu am invatat nimic din lectia istoriei, vom repeta cosmarul anului 1940 cu mica diferenta ca in loc de un Carol si o Elena vom avea un Traian si o Elena… Ei isi vor lua talpasita imediat ce iadul se va porni, dar noi vom ramine aici sa platim oalele sparte de ei. De ei, dar si de noi prin apatia, prin indolenta, prin indiferenta, prin prostia si mai ales prin lasitatea noastra de a ne complace in acest sistem politico-mafiot pe care niste gangsteri smecheri l-au ambalat in cutia democratiei.

Dumnezeu sa apere Romania !

Laurentiu Primo

Presedintele Miscarii Meritocrate

www.meritocratia.ro


http://danielroxin.blogspot.ro/