luni, 11 martie 2013

Teorie revolutionara in stiinta: Nu exista moarte!


Am fost invatati ca suntem doar o aglomeratie de celule si ca murim atunci cand corpul nostru se invecheste. Si de aici... sfarsitul povestii. O serie de experimente stiintifice sugereaza insa ca de fapt, credinta noastra in moarte porneste de la o premisa falsa.

Va vom expune o teorie revolutionara, o teorie care isi are radacina in descoperirile stiintifice ale ultimilor zeci de ani si care in anul 2007, a fost denumita de catre omul de stiinta Robert Lanza, "Biocentrism". Poate fiindca ne prezinta o cu totul si cu totul alta viziune despre viata, timp si spatiu, ne va fi greu sa acceptam. Totusi, este important sa fim la curent cu ultimele teorii in stiinte...

"Nu esti un simplu obiect, esti o fiinta speciala", afirma Robert Lanza. Potrivit biocentrismului, nimic nu exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba niste instrumente pe care mintea noastra le foloseste pentru a da un sens existenetei. Moartea nu exista intr-o lume fara spatiu si timp. Dupa moartea bunului sau prieten, Albert Einstein a spus: "Acum, Besso a plecat din aceasta lume ciudata, putin mai departe de mine. Oameni ca noi... stiu ca distinctia dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie persistenta incapatanata". De fapt, mintea ta transcende spatiul si timpul, explica Robert Lanza, in mai multe articole pe care le-a publicat pe site-ul sau.

Multi dintre noi ne temem de moarte. Credem in moarte pentru ca ni s-a spus ca murim. Ne identificam cu partea noastra fizica, cu trupul nostru si stim ca in final, corpurile mor. Dar, aceasta teorie stiintifica sugereaza ca moartea nu este un eveniment terminal, asa cum credeam pana acum.

Chiar daca trupurile individuale sunt sortite auto-distrugerii, sentimentul de "eu" este doar o forma de energie care opereaza in interiorul creierului. Iar aceasta energie nu dispare dupa moarte.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale fizicii cuantice este aceea ca anumite observatii nu pot fi prezise in mod absolut. Exista in loc, o seama de posibile observatii cu diferite probabilitati. Una dintre explicatiile cele mai comune este Teoria "lumilor multiple", care arata ca fiecare dintre aceste posibile observatii ar corespunde unui alt univers (multiunivers). Aceasta noua teorie stiintifica denumita biocentrism redefineste aceste idei.

Exista un numar infinit de universuri si orice este posibil intr-un univers. Acest lucru inseamna ca moartea nu exista in adevaratul sens al cuvantului, caci toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ceea ce se intampla in unul dintre ele.

Chiar daca trupurile individuale sunt destinate auto-distrugerii, sentimentul trairii - acel "cine sunt?" - este doar o forma de energie de 20 de watti care opereaza in creier. Dar aceasta energie nu dispare la moarte. Una dintre cele mai sigure axiome ale stiintei este aceea ca energia nu moare niciodata; nu poate fi nici creata si nici distrusa. Dar aceasta energie poate sa transceada dintr-o lume in alta?

Recent, revista Science a publicat un studiu care arata ca oamenii de stiinta au putut sa schimbe in mod retroactiv ceva ce s-a intamplat in trecut. Particulele trebuiau sa decida cum se vor comporta in momentul cand loveau un dispozitiv optic care separa doua raze. A reiesit ca ceea ce decide observatorul intr-un moment, determina comportamentul din trecut al particulelor. In functie de alegerile pe care le faci tu, ca observator, tu vei fi cel care va experimenta un anume rezultat. "Legatura dintre aceste experimente si multiunivers, transcende idea noastra obisnuita cu privire la spatiu si timp", explica Lanza.

Potrivit Biocentrismului, spatiul si timpul nu sunt ceea ce credem noi. Tot ceea ce experimentezi acum nu este decat un vartej de informatii care se intampla in creierul tau. Spatiul si timpul sunt doar instrumente care te ajuta sa ordonezi totul... Imortalitatea nu presupune o existenta perpetuua in timp, fara sfarsit, ci mai degraba inseamna existenta in afara timpului.

Nu esti un simplu obiect, esti o fiinta speciala. Potrivit biocentrismului, nimic nu exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba niste instrumente pe care mintea noastra le foloseste pentru a da un sens existenetei. Moartea nu exista intr-o lume fara spatiu si timp...

"Va ramane un lucru remarcabil, indiferent de modul cum conceptele vor evolua pe viitor, ca studiul lumii exterioare ne va duce la concluzia ca realitatea ultima este definita de continutul constiintei", a spus Eugene Wigner, laureat al Premiului Nobel in Fizica, in anul 1963.

Este interesanta legatura care exista intre aceasta teorie si spiritualitate. Cunoscutul lider spiritual Deepak Chopra a apreciat ca aceasta teorie a biocentrismului este congruenta cu traditiile si viziunea inteleapta a populatiilor antice despre lume. Constiinta concepe, guverneaza si se transforma in lumea fizica. Ea este terenul Existentei, unde atat realitatea obiectiva, cat si cea subiectiva iau nastere.





* Robert Lanza este doctor in stiinte si seful echipei de cercetare la Institutul Advanced Cell Technology, este de asemenea profesor asociat la Wake Forest University School of Medicine.


sursa: RADIO VOCEA SUFLETULUI

         www.armonianaturii.ro

Afacerea colesterolului, una dintre cele mai mari inselaciuni ale secolului?

Mijloacele mass-media au indus o adevarata anxietate generala: teama de colesterol. Oameni de o splendida sanatate telefoneaza la cabinet si cer, cu o voce tremuranda programare pentru "colesterol". Buletinul de analize le adanceste angoasa, aducandu-i la limita disperarii.
"Am doua sute. E grav, dom' doctor ?"
Raspundem: nu, nu este grav.

Valoarea normala a colesterolului in Romania este 280 mg la 100 de ml de sange.
Daca este asa, cum s-a ajuns totusi ca marea majoritate a laboratoarelor tiparesc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari?
Ei bine, aici este o alta poveste. Una discret rusinoasa pentru tagma noastra medicala, dar care totusi trebuie spusa.

Pacientii sunt rugati sa nu mai spuna nimanui ca au aflat de la mine cele ce urmeaza.
Daca totusi vor spune, atunci sa nu scrie, iar daca vor scrie, sa nu semneze.
Daca, totusi, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum ca nu stiu nimic si ca sunt cu totul strain de cele scrise mai jos.

Secretul este ca scaderea valorii normale a colesterolului in sange a urmat o curba paralela si cu putin ulterioara descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a scadea colesterolul.
Astfel, in anii '80, singurul medicament cu aceasta proprietate principala era acidul nicotinic.
Acesta era foarte ieftin si, dealtfel, avea reactii adverse importante, care il faceau de utilitate atat de restransa, incat era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicina anterioara anului 1980, vor citi acolo valoarea normala a colesterolului, care este de 280 mg %, asa cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea atentie si regim, dar nu tratament medicamentos.

Odata cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul in mod mai eficient, mai scumpe si aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru aceasta clasa a crescut enorm. Cum numarul pacientilor cu hipercolesterolemie reala era mic, specialistii in marketing au facut diferite socoteli, din care a reiesit ca, daca valoarea normala ar cobori de la 280 la 260 si medicilor li s-ar induce ideea ca este neaparat nevoie de tratament medicamentos cronic peste aceasta valoare, firmele producatoare ar avea numai de castigat. Cum, cel putin oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici in baza unor studii, au inceput a se intruni "varfurile cercetarii medicale", mai intai in congrese o data la doi ani prin capitale europene, mai nou in congrese anuale prin locatii mult mai exotice.

La astfel de "intruniri stiintifice mondiale", de regula insotite de un bogat program cultural-artistic (de la degustari de licori la safari) exista deja obiceiul ca medicii participanti sa prezinte lucrari "stiintifice", in care se pretinde, folosindu-se cu multa maiestrie posibilitatile largi ale statisticii, ca valorile normale sunt mai mici decat se credea, ca exista riscuri serioase pentru sanatate la valori care ar fi fost O.K. inainte de congres, ca aceste date noi ridica serioase probleme de sanatate publica etc.

Sa mai observam ca ceea ce este valabil pentru colesterol este valabil si pentru valoarea normala a tensiunii arteriale si (in masura ceva mai mica) pentru glicemie.
Extrapoland, putem prevedea inca de pe acum ca, daca maine va aparea un medicament care sa modifice grupa sangvina, poimaine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla ca sufera de o grupa sangvina de-a dreptul toxica.

Tratamentul hipercolesterolemiei

Daca valoarea colesterolului este pana la 260 mg%, nu este necesar nici un tratament, asa cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie in aceasta situatie.

Daca valoarea colesterolului este intre 260 si 279 mg%, este recomandabila tinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, impreuna cu repetarea determinarii colesterolului si a fractiilor sale (raportul HDL versus LDL, daca nu a fost facut).

Daca valoarea colesterolului este intre 280 si 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smantanei, untului, laptelui gras, carnii grase si cu limitarea numarului de galbenusuri la 4 pe saptamana (albusurile nu contin colesterol).
Se recomanda un regim bogat in peste (minimum 2 kg pe saptamana) si folosirea cu generozitate a cimbrului si usturoiului.
Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupa primul loc in aceasta privinta.

Din 6 in 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, dozandu-se atat colesterolul total, cat si fractiile lui.

Daca valoarea colesterolului este de 300 mg% sau peste, recomand tratament medicamentos.
De regula cu Vasilip o tableta de 10 mg pe zi imediat inainte de masa principala, sau o alta schema in functie de datele culese la consultul medical.
Reevaluare dupa 3 luni, pentru a vedea daca dozele sunt eficiente.

Tipuri de intrebari frecvente:

Am colesterolul 245, buletinul de analiza imi da aceasta valoare in chenar negru si in dreptul ei scrie: "above normal range". Sefa laboratorului, cand mi-a inmanat buletinul de analiza, m-a rugat sa stau jos. Vecinii si cei din familie sunt ingroziti de cat de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris sa iau 6 tablete de Sortis pe zi, spunandu-mi ca in caz contrar am sa fac infarct.
Ce este de facut ?
Raspuns: daca inca nu ati citit articolul acesta, cititi-l.
Laboratorul da valorile normale in functie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu in functie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un esantion considerat sanatos, asa cum ar trebui, potrivit unei definitii stiintifice a "normalului".
Vecinii si cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea sa primeasca invitatie si sponsorizare si la congresul de anul viitor de la Ouagadougou .
Daca nu credeti toate acestea, intrati in primul anticariat si uitati-va in orice carte de medicina anterioara anului 1980 si vedeti cat este colesterolul normal.

Am auzit ca uleiul de porumb nu contine colesterol, e adevarat?
Raspuns: nici un ulei nu contine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile sa sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau leguma sau cereala este la fel de buna din punctul de vedere al regimului in cazul unei hipercolesterolemii, iar un numar mic de plante sunt in mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul.
Este esential sa nu mancati deloc: carne grasa si smantana si sa mancati cat mai putine galbenusuri de ou, care sunt saci cu colesterol. Dimpotriva, pestele este foarte indicat. Orice fel de peste si cu precadere, in mod paradoxal, pestele gras. Desi laptele si multe branzeturi contin colesterol, ele nu cresc in mod semnificativ colesterolul daca sunt folosite in cantitati prudente.

Tratamentul medicamentos al colesterolului are reactii adverse ?
Raspuns: Orice medicament, incepand cu banala aspirina, are reactii adverse.
Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile si anii, are posibile riscuri. Aceasta nu inseamna sa nu luam medicamente deloc, ci sa o facem atunci cand, in urma unui rationament medical, medicul nostru considera ca beneficiul scontat este mai mare decat riscul potential.

Urmez un regim strict vegetarian, si totusi colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg%. De unde atata colesterol, daca eu in ultimele saptamani am mancat numai urzici si mere ?
Raspuns: Aceasta situatie (relativ rara) in care va aflati se explica printr-o tulburare reala de metabolism. Asa cum spuneam, celulele animale sintetizeaza colesterol, iar cele umane nu fac exceptie. Uneori aceasta sinteza este in exces. Va trebui sa urmati un tratament medicamentos, in principiu toata viata, tratament in lipsa caruia exista un mare risc sa suferiti de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ischemica, accidentul vascular cerebral, etc.

Am colesterolul marit, dar nu suport sa mananc peste, iar usturoiul imi face rau. Ce este de facut ?
Raspuns: In loc de peste, puteti folosi numeroasele suplimente alimentare care contin acizi omega-nesaturati, iar in loc de usturoi, incercati tablete de usturoi de la farmacie.
De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteti gasi combinatii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.

Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL-LDL nu este bun. Ce trebuie sa fac ?
Raspuns: Afectarea raportului dintre "colesterolul bun", adica HDL si "colesterolul rau", adica LDL are importanta mai ales in cazurile in care colesterolul normal este crescut sau are valori la limita.
Deci, in cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie.
O importanta mai mare acordata pestelui in alimentatie ar fi indicata, totusi.

Mereu aud despre marea problema a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scazut, sub limita normala. E vreo problema ?
Raspuns: nu, deoarece nu exista boli care sa fie declansate de prea putin colesterol, asa cum exista in cazul invers. Totusi, unele studii sugereaza o legatura intre colesterolul scazut (sau la limita inferioara) si depresie, fara a se putea preciza daca e vorba de o legatura de tip cauza-efect sau de o corelare de alta natura.

Dr. Mihnea DRAGOMIR


sursa: www.ecolife.ro

         www.armonianaturii.ro

Englezii au depistat structuri biologice în meteoritul din Sri Lanka


метеорит космос
Foto: EPA
Astrobiologii de la Universitatea Cardiff au analizat fragmentele meteoritului căzut în Sri Lanka pe 29 decembrie 2012 şi au descoperit în componenţa sa structuri biologice, care sunt, după spusele lor, de provenienţă extraterestră.
Cercetătorii au reuşit să găsească în interiorul fragmentelor de meteorit structuri rotunjite cu diametrul de aproximativ 0,1 milimetri, care seamănă cu fosile de alge.
Anterior, oamenii de ştiinţă au mai descoperit în meteoriţi indicii de viaţă extraterestră, însă deocamdată nu s-a reuşit recunoaşterea lor de către comunitatea ştiinţifică.

Sursa: romanian.ruvr.ru

Povestea de DRAGOSTE care a emotionat o lume intreaga! (video)



O prietenie care merge dincolo de faptul ca cele doua animale sunt foarte diferite!
Pippin este un cerb care a fost abandonat de mama cand era foarte mic. Si-a gasit insa un prieten neasteptat in Kate, o catelusa din rasa Marele Danez. De atunci au fost prieteni de nedespartit!

Stapana lui Kate, Isobel Springett, le-a descris relatia neasteptata: "Cand se intalnesc, e ceva cum nu am mai vazut vreodata. Nu e ca si cum un cerb ar intalni un alt cerb. Nu e ca si cum un caine ar intalni un alt caine. Este cu siguranta ceva special intre ei" spune aceasta. 


 


Sursa: danielroxin.blogspot.ro

Proprietatiile, virtutiile si inteligentele plantelor


images (1)
ANASONUL
(Pimpinella anisum)
(engl. ANISE)
Anasonul calmeaza si limpezeste trupul si mintea. Semintele de anason contin o forma de estrogen vegetal, iar ceaiul aromat facut din ele face ca meditatia sa fie mai profunda. [Aer ++]
ALFALFA
LUCERNA,
Lucerna albastra
(Medicago sativa L.)
Este asociata cu tot ce ne daruieste pamintul, deoarece radacinile ei patrund atit de adinc in sol. Adaugarea in hrana a lujerelor de lucerna proaspat incoltita, se spune ca ajuta la fixarea energiilor eterice si la cresterea gradului de asimilare fizica a alimentelor. Ceaiul de lucerna ofera o buna infuzie pentru reducerea stressului, care actioneaza prin calmarea terminatiilor nervoase, pina la reducerea durerii in artrite si nevralgii. [Pamint ++]
ANGHINARE
(Cynara scolymus)
(engl. ARTICHOKE)
Anghinarea este o planta ca un ciulin salbatic, si de la ea se foloseste mai ales floarea. Anghinarea incurajeaza progresul personal si te protejeaza de energiile elementale negative. In trecut se credea ca radacinile de anghinare au un efect de stimulare sexuala, astfel ca femeile tinere erau prevenite sa nu le manince, ca sa nu cada prada tentatiei. [Air +]
AVOCADO
(Persea americana)
(engl. AVOCADO)
Se spune ca avocado promoveaza frumusetea fizica, si uleiul de avocado este folosit in cosmetica si in ziua de astazi. Aztecii mincau fructele pline de seva ca sa devina amanti pasionati si plini de energie. [Apa ++]
BAMBUSUL
(Bambusa)
(engl. BAMBOO)
Lastarii de bambus sunt consacrati, in Polinezia, zeitei lunii, Hina, si ele aduc o influenta feminina in consistenta si gusturile mincarurilor. [Apa ++]
BANANA
(Musa paradisiaca)
(engl. BANANA)
Bananele au semnificatii contradictorii. Deoarece bananierii se inmultesc prin lastari rasariti din sol si nu prin fertilizare, florile lor (ciorchinii de banane) sunt sterile, si fiecare arbore moare imediat ce produce fructe. De aceea, bananele simbolizeaza vanitatea posesiunilor materiale, iar Buddha este adesea reprezentat in meditatie sub un bananier. Pe de alta parte, forma falica a bananei reprezinta energia eroilor masculini, si barbatii din insulele Pacificului le maninca pentru a-si creste energia sexuala. Cindva, in Hawaii, femeilor le era interzis sa manince banane, sub pedeapsa cu moartea.
[Aer +]
BUSUIOCUL
(Ocimum basilicum)
(engl. BASIL)
Busuiocul era sacru la greci, iar femeile nu aveau voie sa-l culeaga. Aceasta planta vindeca minia si resentimentele incurajind sentimentele de iubire, si se crede totodata ca stimuleaza chakrele Inimii si Sacrala, astfel armonizind emotiile stresante in timp ce se elibereaza din energia sexuala. Busuiocul adauga mincarurilor un gust natural, mentolat, si cel mai bine e sa fie folosit in starea sa bruta. El intareste si sistemul imunitar, si se stie ca distruge microbii. [Foc +]
CAISA
(Armeniaca vulgaris)
(engl. APRICOT)
Caisii au fost cultivati pe coastele montane din China de peste 5000 de ani, desi fructului ii este mult mai dificil sa se dezvolte in zonele temperate. Caisele poarta energie spirituala feminina si sunt folosite pentru a indulci dispozitia cuiva sau pentru a inspira romantism si pasiune in relatii. Foarte bogate in vitamine si minerale, caisele intaresc sistemul imunitar si au mai mult caroten antioxidant decit orice alt fruct.
[Aer ++]
DAFINUL,
LAURUL
(Laurus nobilis)
(engl. BAY LEAVES, LAUREL)
Frunzele de dafin sunt consacrate zeului cretor al hindusilor, Vishnu. Grecii le numeau lauri si se credea ca ele amplifica puterile psihice. Preotesele lui Apollo mestecau frunzele si inhalau fumul rezultat din arderea lor ca sa-si induca o anumita stare psihica. Cinci frunze intr-o ceasca de ceai dau o infuzie care amelioreaza indigestia si curata sinusurile. [Foc +++]
MARUL
(Malus domestica)
(engl. APPLE)
Cunoscut ca Fructul Zeilor, marul este o sursa foarte puternica de energie spirituala care incurajeaza echilibrul si armonia. Sarbatoarea Merelor, din Wicca, este celebrat de Samhain (Halloween), iar in Grecia si Roma antica se mincau mere la Festivalul Dianei (13 August). Daca este taiat transversal, marul dezvaluie modelul pentagramei, care este considerat a fi poarta catre puterile oculte, ca si simbolul chintesentei. Egiptenii ofereau mere celor mai inalti si mai puternici preoti, pe care ii considerau paznici ai cunoasterii secrete. In Evul Mediu, merele taiate felii erau folosite pentru prezicerea viitorului, iar consumul lor regulat se spunea ca permite unei persoane sa traiasca peste 200 de ani. Studiile clinice moderne au dovedit reducerea riscului de cancer la cei care consuma mere. [Aer +++]
MIGDALELE,
Migdal
(Ammygdalus communis)
(engl.ALMONDS)
Migdalele sunt consacrate zeilor Thoth, Hermes si Mercur, si se spune ca aduc intelepciune si prosperitate prin stimularea intuitiei si viziunii launtrice cu ajutorul chakrei celui de-al treilea ochi. Baghetele magice sunt faurite adesea din lemn de migdal. [Pamint ++]
ORZUL
(Hordeum)
(engl. BARLEY)
Orzul este cea mai veche dintre Cele 7 Cereale Sacre ale omenirii, si era cultivat in Iordania inca din jurul anului 10.000 i.Chr. Cereala a fost consacrata diferitilor zei din India, Grecia, Scandinavia si orientul Mijlociu. Ezoteric vorbind, orzul este o forta blinda, hranitoare, care stimuleaza Chakra Inimii si este folosita pentru a usura apasarea emotionala a unei persoane prin transformarea sentimentelor dure in iubire si respingerea oricarei negativitati provenite de la altii. Sucul din paie de orz este considerat un eficient agent pentru stabilizarea psihologica si un energizant fizic. [Pamint +++]
SPARANGHEL
(Asparagus)
(engl. ASPARAGUS)
Sparanghelul a fost una din putinele legume aduse in America de colonistii din Europa, unde utilizarea ei data inca din vremea Imperiului Roman. Planta cu forma falica avea reputatia unui puternic afrodisiac, motivul principal pentru care era consumata. Puternicul miros produs in urina dupa consumul de sparanghel ii trada pe multi soti infideli care credeau in puterile ei tainice. In era victoriana, mamele isi instruiau anume fiicele ca sa identifice mirosul ei distinct. Sparanghelul este si un diuretic, si amelioreaza tulburarile stomacale si intestinale [Apa +]
STIRUL
(Amaranthus sp.)
(engl.AMARANTH)
Stirul este o iarba folosita din vechime de azteci, cu un puternic gust de nuca. Micile seminte dau un gust piperat care poate imbogati alte mincaruri. Aztecii vedeau acest condiment ca pe o puternica sursa de energie terestra. [Pamint +++]
FASOLEA
si leguminoasele înrudite
(engl. BEANS)
In Egiptul si Grecia Antica se credea ca boabele de fasole contin sufletele mortilor, si era interzis sa fie mincate sau sa fie ranita cumva planta. Conform legendei, Pitagora si-a gasit moartea cind a refuzat sa fuga de asasinii sai printr-un cimp de fasole. Deoarece contine intelepciunea stramosilor, fasolea sustine luarea de decizii corecte si boabele sunt folosite in prezicerea evenimentelor viitoare. In epoca moderna, totusi, fasolea a devenit obisnuita in dieta umana. Soia, inrudita indeaproape cu fasolea, e considerata cea mai perfecta leguminoasa si boabele de soia sunt sacre in Japonia. Laptele de soia se face prin stoarcerea boabelor de soia in apa; “miso” este o pasta fermentata de soia folosita pentru sosuri si garnituri; “tofu” este un coagulat bogat in proteine, extras tot din soia. Lintea are boabe aplatizate si provine din India. Boabele “aduki” din Japonia sunt dintre cele mai usor digerabile varietati, caci sunt mici dar cu un gust bogat. Multe alte soiuri sunt obisnuite in dieta occidentala. Mazarea are niste boabe dulci si se spune ca aduce noroc in dragoste si finante. Dupa credinta populara, daca scoti cu mina boabele de mazare din pastaie, asta iti aduce profituri in afaceri, iar daca o femeie nemaritata gaseste o pastaie cu exact 9 boabe si o agata deasupra usii, primul barbat eligibil care va intra in casa va fi sotul ei.
SFECLA
(engl. BEETS)
Sfecla incorporeaza pasiunile superioare in materia fizica si reprezinta dragostea de frumos.
Radacinile rosii erau consacrate Afroditei, zeita iubirii la grecii antici. Sfecla stimuleaza chakra
inimii, iar sucul de sfecla este folosit in magia iubirii pentru a se scrie numele celui iubit.
Frunzele de sfecla au un continut bogat in vitamina C si pot fi folosite in salate. [Pamint +++]
MURELE
(engl.BLACKBERRIES)
Murele, ca si coacazele si zmeura, dau prosperitate si protejeaza de rau. Ghimpii protectori ai tufelor lor cu radacini adinci reprezinta semnatura alchimica a plantei. Placinte de mure se pregatesc la sarbatoarea Wicca numita Lughnasadh (2 August) ca sa protejeze culturile si sa incurajeze o recolta bogata, iar ceaiul de mure se spune ca protejeaza de boli stomacul. Zmeura alina tulburarile apoase precum diareea si menstruatia dureroasa. [Pamint +++]
AFINELE (Vaccinium myrtillus)
(engl.Blueberries)
Afinele incorporeaza principiile ezoterice de acceptare calma, pace si mediu protejat. De secole, vrajitoarele mincau tarte cu afine ca se protejeze de atacuri psihice. [Pamint ++]
BROCCOLI (Broccoli oleracea)
(engl. BROCCOLI)
Broccoli este o ruda a verzei, cultivata pentru inflorescenta ei comestibila. Era consacrata zeului Jupiter, si romanii credeau ca ea sporeste puterea fizica si calitatile de conducator. Se stie ca o substanta din aceasta leguma este capabila sa intirzie cresterile canceroase din corp. [Apa ++]
VARZA DE BRUXELLES (Brassica oleracea)
(engl.BRUSSEL SPROUTS)
Varza de Bruxelles este o varietate de varza cultivata din anii 1600 pentru inflorescentele sale
sferice. Se spune ca aceasta leguma incurajeaza stabilitatea si durabilitatea. [Apa ++]
HRISCA (Fagopyrum sagittatum)
(engl. BUCKWHEAT)
Hrisca nu trebuie confundata cu griul (engl.WHEAT), ci este o cereala asemanatoare orezului. Acest aliment cu gust dulce-aromat simbolizeaza averea si protectia asupra proprietatii. Vrajitoarele trasau cercuri cu faina de hrisca pentru a crea un spatiu protejat in care sa-si practice ritualurile. De aceea, hrisca a fost asociata mereu cu drepturile de proprietate de diverse tipuri. Casa ruseasca este facuta din hrisca prajita; crupele sunt obtinute din miezul brut al boabelor de hrisca. Ceaiul de hrisca se stie ca reduce umflaturile si edemele.
VARZA (Brassica oleracea)
(engl.CABBAGE)
Varza este una din cele mai vechi legume cunoscute de om, iar alchimistii o considerau Materia Prima a alimentelor. Astazi exista peste 400 de varietati de varza, cultivate in toata lumea. Varza alba sau rosie, sferica, este populara in Occident, in timp varietatile cu frunze late sunt populare in Asia.
Ezoteric, varza are o puternica prezenta lunara si permite manevrarea energiilor corporale existente prin stimularea chakrei de la baza. De fapt, citiva filosofi greci declarau ca atinsesera virste foarte inaintate mincind numai varza. In Europa Medievala, vecinii aduceau mirilor supa de varza in dimineata zilei de dupa nunta, iar varza era prima leguma plantata in gradina lor ca sa se asigure ca iubirea lor prinde radacini. Puterile fertilizatoare ale verzei erau considerate atit de mari in Franta, incit a aparut un intreg folclor pe marginea zvonurilor despre “copiii din foi de varza” care apareau spontan, de nicaieri. [Apa ++]
CAPERELE (Capparis spinosa)
(engl.CAPERS)
Caperele sunt micile inflorescente ale unui arbust mediteranean, puse la murat. Au fost folosite pe
post de condiment aromat, de sute de ani, desi popularitatea li se datoreaza in parte si credintei ca ele stimuleaza dorintele sexuale si pot vindeca impotenta la barbati. [Foc ++]
CHIMENUL sau CHIMIONUL (Carum carvi)
(engl. CARAWAY)
Semintele de chimion sunt folosite pentru protectie si pentru a contracara influentele negative. Se spune ca ele atrag energiile iubitoare, protectoare, si descurajeaza furtul. In Europa, pungulite cu seminte de chimion erau puse in patucurile copiilor pentru a-i proteja de rau. [Aer ++]
NUCSOARA (Elletaria cardamomum, Amomum cardamon)
(engl.CARDAMOM, AMOMUM)
Nucsoara este un condiment aromat facut din semintele unor plante asiatice. Mirodenia linisteste un stomac dranjat, si adesea se adauga ca aromatizant la cafea sau cacao. Datorita aromei sale superbe, nucsoara era arsa ca oferta pentru zei si era un ingredient in multe parfumuri. Puterea de atractie a nucsoarei se spunea ca intareste legaturile in casatorie si in toate felurile de uniuni, iar semintele se foloseau pentru potiuni de iubire. Se foloseau si ca remediu pentru tuse si gust rau in gura, si pentru eliminarea viermilor intestinali. [Foc ++]
MORCOVUL (Daucus carota sativa)
(engl.CARROT)
Morcovii poarta o energie masculina care se spune ca sporeste fertilitatea si dizolva iluziile.
[Foc +]
ACAJU (Anacardium occidentale)
(engl.CASHEW)
Fructele de acaju sunt folosite in farmece si incantatii magice pentru a spori venitul si banii. Ele sunt adaugate adesea in mincaruri pentru a le spori nivelul energetic. [Pamint ++]
IARBA-MITEI (Nepeta cataria)
(engl.CATNIP)
Iarba-mitei este consacrata lui Bast, zeita-pisica egipteana, si se spune ca ea sporeste bucuria, acceptarea si forta de viata.
Iarba-mitei se foloseste pentru un ceai de seara care favorizeaza visele frumoase prin relaxarea nervilor obositi. Ceaiul mai amelioreaza umflaturile si combate problemele de stomac cauzate de frig si gripa. Iarba-mitei amplifica fluxul menstrual si nu ar trebui sa fie consumata de femeile gravide. [Apa ++]
CONOPIDA (Brassica oleraceaea botrytis)
(engl.CAULIFLOWER)
Conopida este o varietate de varza cultivata pentru forma ei distinctiva, ca un buchet. Leguma a devenit populara in Grecia antica, unde era consumata pentru eliberarea energiilor feminine si initierea ciclurilor lunare. Frunzele exterioare ale conopidei sunt folosite in salate sau sunt inabusite si apoi sunt consumate fierbinti. [Apa ++]
MUSETELUL (Matricaria chamomilla)
(engl.CHAMOMILE)
Musetelul era folosit de egipteni, greci si vikingi ca un leac pentru tot corpul. Planta are un efect purificator si calmant, si este arsa ca si tamiia, pentru o meditatie mai profunda. Ceaiul de musetel este un bun tonic pentru nervi, si se spune ca jucatorii de carti care isi spala miinile cu ceai de musetel au sanse mai mari de cistig. Ceaiul amelioreaza si crampele menstruale, iar terapeutii il prescriu uneori femeilor pentru combaterea infertilitatii. Este un remediu si pentru astm, pietre la fiere, diaree, dureri de dinti si infectii ale urechii medii. [Apa ++]
CIRESELE (Cerasus avium)
(engl. CHERRIES)
Ciresele au fost de multa vreme asociate cu energia feminina si cu divinatia, si sunt folosite in lume la descintece pentru a se atrage petitori si a se prevedea viitorul. Cireasa este o ruda a prunei si a fost cunoscuta omenirii inca din epoca neolitica. Fructul este diuretic, usor de diferat, si este recomandat ca un zahar acceptabil pentru diabetici, si ca o cura pentru guta. [Aer ++]
ARDEII IUTI (Capsicum annuum)
(engl.CHILI PEPPERS)
Ardeii iuti sunt fructele unor plante tropicale si poarta o energie creativa. Din verzi, ei devin galbeni si apoi rosii pe masura ce se coc, si atit varietatile iuti cit si cele dulci sustin vitalitatea si cresterea. Pentru maxime beneficii esoterice, ardeii iuti ar trebui consumati cruzi, murati sau usor copti, dar niciodata fierti. [Foc +++]
ARPAGICUL (Allium schoenoprasum)
(engl.CHIVES)
Arpagicul era folosit crud de grecii antici, la gatit si vindecare. In Evul Mediu, era prescris pentru melancolie si se folosea in ritualuri de exorcism. Planta se spune ca ajuta la invingerea obiceiurilor negative si ca protejeaza persoana de tentatii rele. Cercetarile stiintifice au aratat ca arpagicul stimuleaza metabolismul grasimilor in corp si reduce colesterolul. [Foc +++]
CORIANDRUL (Coriandrum sativum)
(engl.CORIANDER sau CILANTRO)
Coriandrul ii indeamna pe oameni sa se indragosteasca, si semintele pisate, amestecate in vin rosu, dau o puternica potiune de iubire. Mincat crud, coriandrul este un stimulent care se spune ca sporeste inteligenta. Contine si un diuretic care reduce presiunea sanguina si imblinzeste durerile de cap. [Foc ++]
SCORTISOARA (Cinnamomum zeylanicum)
(engl.CINNAMON)
Scortisoara provine din coaja aromata a unui arbore din familia dafinului, si se spune ca sporeste spiritualitatea si viziunea psihica prin stimularea chakrei Coroanei. Arborele trebuie sa creasca vreme de 8 ani pentru ca scoarta lui sa fie suficient de matura ca sa poata fi recoltata. Uleiul de scortisoara era folosit de egipteni in procesul de mumificare, si era aplicat ca ulei sfint in vechile ritualuri ebraice. Scortisoara era consacrata si zeului grec al extazului, Dionyssos. Cind este arsa pentru aroma sau cind este adaugata in hrana, scortisoara ridica energia spirituala la un nivel mai inalt. Mirodenia este recunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice si este folosita ca antiseptic si contra durerilor. Se mai stie ca opreste diareea, reduce presiunea sanguina si sporeste secretia de insulina. [Foc +++]
TRIFOIUL (Trifolium)
(engl.CLOVER)
Trifoiul este o iarba de cimp cu gust astringent, adaugata adesea in salate. Trifoiul rosu da un ceai placut la gust, care calmeaza nervii si fortifica singele. Unele studii sugereaza ca trifoiul incetineste cresterile canceroase. [Pamint +]
CUISOARELE (Eugenia caryophyllata)
(engl.CLOVES)
Cuisoarele sunt mugurii uscati ai unui arbore de coasta. Sunt folosite pentru a atrage dragostea si banii, si pentru protectie psihica. Chinezii le numeau “limbi de pasari”, iar europenii le denumeau “graunte din paradis”. Cuisoarele, se spune, te ajuta sa penetrezi valul iluziei, iar romanii le ardeau ca pe tamiie pentru a-i opri pe altii sa minta si sa birfeasca despre ei. Cuisoarele erau folosite in Evul Mediu pentru a se combate ciuma si pentru a vindeca impotenta, iar azi herbalistii le prescriu ca un leac natural contra durerii si ca agent antiinflamator. [Foc +++]
CACAO (Theobroma cacao)
(engl.COCOA)
Cacao – aceasta pulbere este obtinuta din semintele uscate, semifermentate, ale arborelui de cacao. Semintele sunt uscate si prajite pentru a se obtine ciocolata. Mayasii si aztecii credeau ca bautura era de origine divina, si o beau cu un deosebit respect. De fapt, semintele arborelui de cacao erau atit de pretuite incit mayasii le foloseau ca moneda de schimb. Ciocolata ridica nivelul energiei emotionale si induce sentimente extatice de iubire prin stimularea chakrei Inimii. Aceasta credinta este la originea obiceiului de a se darui cutii de ciocolata femeilor pentru a li se cistiga favorurile. Roscova este o saminta naturala a unui arbore, care este prajita, uscata si folosita ca un substitut al ciocolatei. Roscova mentine sanatatea si protejeaza contra fortelor rele. [Foc ++]
NUCA DE COCOS
(Cocos nucifera)
(engl.COCONUT)
Nuca de cocos a fost folosita, de mult timp, in ritualuri de castitate si purificare, si multe popoare din Pacific atirna nuci de cocos in casele lor pentru protectie. Consumul miezului nucii de cocos se spune ca sporeste diversitatea si te deschide catre influentele spirituale pozitive. Laptele de cocos era dedicat zeitei grecesti a intelepciunii (Atena), ca si lui Ganimede, tinarul paharnic al zeilor. [Apa ++]
CAFEAUA
(Coffea arabica)
(engl.COFFEE)
Cafeaua a fost bauta ca tonic in tarile arabe inca de prin anul 800 AD. Bautura adauga hranei energie si acuitate mentala, si previne supraalimentarea. In Constantinopole, cafeaua se credea ca ii face pe oameni atit de limpezi la minte, incit cirmuitorii totalitari au interzis consumul ei, si chiar si in timpurile moderne cafenelele sunt asociate cu gindirea libera si cu ginditorii radicali. [Foc +++
Sursa: codulluioreste.ro

CIMATICA - structura şi dinamica undelor si vibratiilor


CYMATICS
 Cimatica este o stiinta care se ocupa cu studiul sunetului asupra materiei (studiaza relatia dintre campuri, vibratii, unde si materie).

La inceputul secolului 18, fizicianul german Ernst Chladni, “parintele acusticii”, acoperea niste placute cu straturi subtiri de nisip, le facea sa vibreze cu ajutorul sunetelor si observa modelul de raspuns la stimulii acustici. 

In 1967, la aproape trei sute de ani diferenta, Hans Jenny (1904-1972), medic elvetian, artist si cercetator, publica Cimatica- structura şi dinamica undelor si vibratiilor
Timp de 14 ani el a condus experimente in care nisipul fin pus pe niste tablite, sau lichidul din vase era transformat in opere de arta atunci cand era expus la sunete de anumite frecvente si intensitate. De exemplu, pentru ca nisipul de pe o placuta sa ia forma unei flori, trebuie sa i se aplice o anume combinatie de sunete. Cu cat se creste frecventa sunetului cu atat tiparul devine mai complex. 
Exista o similitudine intre formele obtinute prin cimatica si particulele cuantice. In ambele cazuri, ceea ce pare a fi o forma solida, este de fapt o unda. Pentru a explica acest dualism particula-unda sau forma solida- unda a aparut fizica cuantica unde vibratia este recunoscuta ca o realitate ultima, iar undele si particulele sunt forme ale vibratiei primordiale.
Dr. H. Jenny sustinea ca evolutia a fost rezultatul vibratiilor, acestea fiind baza formarii , asa cum celula este baza tuturor formelor de viata. Dr. Jenny si-a dat seama ca putem vindeca trupul cu ajutorul sunetului folosind diferite frecvente .
 
“Exista un dispozitiv alcatuit dintr-un disc de metal acoperit cu un strat fin de nisip, numit tonoscop , care transforma gama de vibratii sonore intr-o gama de forme geometrice, imprimate unui mediu solid granulat, obtinandu-se imagini ale unor tipare formale geometrice.
 Daca cineva rosteste cuvantul "AUM" (considerat in traditia esoterica a fi sunetul vibratoriu primordial, de baza, al Divinitatii), imaginea redata de tonoscop este aceea a unui cerc cu multiple piramide in interiorul lui. Imaginea obtinuta este asemanatoare cu cea a centrului unei Yantra hinduse antice numita "Sri Yantra".
Această Yantra era si este folosita in anumite forme de meditatie, si se spune ca prin meditatie asupra ei, poate fi vizualizat Soarele Central, invizibil, în jurul caruia sistemul nostru solar calatoreste in decursul Marelui An Cosmic, care are durata de 25.920 de ani terestri.  (este evidenta proiectarea in plan a structurii singularitatii conform lui NASIM HARAMEIN n.n).

Prin urmare exista suficiente dovezi ca Forma este o Functie de Frecventa !Cu alte cuvinte, toata materia, tot ceea ce este creat in Natura, intregul Univers, reprezinta forme ale unor continuturi create prin actiunea campurilor energetice cosmice, de diverse tipuri, locale si universale.“

Sir Peter Guy Manners a fost un alt personaj de seama care a impins cimatica un pic mai departe de o simpla curiozitate, si i-a dat o utilitate. El a pornit de la premisa ca fiecare forma avand o densitate, forma, culoare unice, rezoneaza intr-un anumit spectru de frecvente. Mai mult, el a creat o baza de date cu frecventele pe care rezoneaza tesuturile sanatoase si le-a comparat cu frecventele pe care rezoneaza tesuturile bolnave sau care functioneaza prost. 
Prin procesul numit rezonanta simpatica, atunci cand unui tesut bolnav i se aplica o unda sonora avand frecventa tesutului sanatos, atunci el va rezona din nou pe frecventa corecta. Pe acest principiu se bazeaza si tehnologia binaurala, si anume ca undele creierului incep sa rezoneze pe frecventa indusa de bataile binaurale. Influenta sunetelor si flashurilor de lumina asupra sistemului nervos uman a fost observat inca din antichitate (dansurile samanice) in foarte multe culturi antice: sunt descrise in poemele lui Rumi, in scrierile lui Kabir si Hafiz, au fost predate de catre Pitagora, Socrate si Platon, care la randul lor le-au invatat din templele egiptene. 
Cathie E. Guzetta sustine ca formele asa cum le percepem noi nu sunt decat raspunsuri la acea vibratie primordiala.
 
T. D. Stanciulescu in cartea "Terapia prin lumina" relateaza:
“Asa cum releva Hamlyn Encyclopedia of Complemetary Health, cimatica se defineste ca o modalitate de terapie cu ajutorul sunetului, bazata in esenta pe faptul ca orice celula a organismului viu este controlata de un camp electromagnetic care rezoneaza la anumite frecvente particulare de sunet. Cand organismul este sanatos, aceste frecvente sunt stationare si constante, dar orice disfunctie sau boala rupe armonia corpului si, in zona afectata, se genereaza o rezonanta crescuta.
Principiul de baza al cimaticii se intemeiaza pe premisa ca “presiunile mediului inconjurator se exercita prin propagare ondulatorie si ca materia reactioneaza la aceste presiuni luand o forma care depinde de frecventa undelor.”(cf. Opris). Avand in vedere o atare premisa, sunetul si lumina se definesc in egala masura ca principii ordonatoare ale lumii cosmice si umane.
Rezulta ca cimatica face obiectul de interes al capitolului de fata, intrucat:
- nu este numai o procedura terapeutica indreptata spre rezolvarea diferitelor tipuri de afectiuni, respectiv o procedura profilactica, de stimulare generala a organismului, ci este si o terapie integratoare, holista, cu privire la natura si functionalitatea organismului omenesc;
- efectele sunetului se afla intr-o stransa dependenta cu cele ale campurilor electro-magnetice (luminoase) pe care prezenta cercetare le urmareste.
Intr-o maniera complementara explicatiilor si interventiilor medicinei conventionale, cimatica se defineste in buna masura ca apartinand practicilor medicale complementare cunoscute sub numele de medicina energetica. 
Aceste practici actioneaza asupra campurilor biologice care inconjoara si influenteaza corpul uman. Relatia dintre lumina si sunet este sintetizata de dr. Sir Peter Guy Manners, reprezentant cunoscut al cimaticii: “lumina, in calitate de energie electro-informationala constient dobandita de la soare intra in organism, prin nervul optic al ochiului. Lumina stimuleaza direct glanda pineala, care este organ foto-reactiv, responsabil pentru producerea unor variati agenti neuro-umorali.
Glanda pineala este conectata la hipotalamus, care mediaza in fiecare moment, la nivel subconstient, toate procesele vitale ale organismului, fie pe cale directa, fie prin conexiune cu glanda pituitara, cu sistemul nervos autonom sau cu cortexul cerebral. Hipotalamusul este in relatie cu celulele cromofilice, care transforma lumina electro-magnetica in impulsuri neuro-chimice, transmise direct catre glanda pituitara. Aceasta, la randul ei, elaboreaza si secreta hormoni care stimuleaza in continuare secretia altor hormoni ai organismului, contribuind astfel la mentinerea homeostazei. Prin expunerea activitatii subconstiente a mintii (a sistemului nervos in ansamblul sau) la vibratii pure, fie ele culori sau sunete, se poate echilibra sistemul neuro-endocrin al corpului. In plus, lumina pura si sunetele armonice stimuleaza centrul “extatic” al creierului, prin declansarea si stimularea secretiei celui mai puternic opium natural:endorfinele. 
Fie doar aceasta sintetica explicatie si ne va fi de-ajuns pentru a intelege ca, din perspectiva cimaticii, lumina si sunetul au o esentiala importanta in realizarea functiilor sistemului nervos central si vegetativ si implicit in realizarea starii de sanatate a complexului minte-corp. Caci, adevarata vindecare sau echilibrare a organismului uman o reprezinta benefica si permanenta transformare a starilor psiho-afective si psiho-logice in stari bio-fiziologice si reciproc. Evidentierea corelatiei dintre lumina si sunet se regaseste si in corespondenta directa dintre cele 7 culori esentiale ale spectrului solar, cele 7 note muzicale si cele 7 complexe organic-endocrine (avand asociate tot atatea chakre sau centri de forta) ale organismului uman.”
“ Toate acestea fiind spuse, putem spune ca, din perspectiva cimaticii, lumina si sunetul au o esentiala importanta in realizarea functiilor sistemului nervos central si vegetativ si implicit in realizarea starii de sanatate a complexului minte-corp. Evidentierea corelatiei dintre lumina si sunet se regaseste si in corespondenta directa dintre cele 7 culori esentiale ale spectrului solar, cele 7 note muzicale si cele 7 complexe organic-endocrine (avand asociate tot atatea chakre sau centri de forta) ale organismului uman.”

Recent, în Germania, cercetatorii au luat ADN-ul unui băiat de 17ani, inregistrand frecventele sunetelor sale. Baiatul a murit accidental , dar oamenii de stiinta au inca inregistrarea frecventelor personale. Mai tarziu, frecventele ADN-ului tanarului de 17 ani, au fost transmise unui barbat in varsta de aproape 40 ani. Surpriza? Barbatul a suferit transformari majore si aproape ca a ajuns un adolescent. Pielea a intinerit , silueta I s-a subtiat iar parul i-a revenit la culoarea naturala. Astazi la peste 40 de ani, barbatul inca arata ca un tanar la inceput de viata.”

“ Miracolele, concluzioneaza Dr. Manners, au fost doar lucruri simple pe care oamenii nu le-au inteles. Astazi putem explica miracolele. Acestea se potrivesc perfect cu tehnologiile avansate.”
VEDETI MAI JOS CATEVA FILMULETE DESPRE ACEASTA STIINTA: 
 
Evan Grant: Făcând sunetele vizibile prin cimatică
Evan Grant demonstrează ştiinţa şi arta cimaticii, un proces prin care undele sonore devin vizibile. Folositoare pentru analizarea sunetelor complexe (ca strigătele delfinilor), creează şi modele complexe şi frumoase.

Sursa: fymaaa.blogspot.ro

LUNA NOUA IN PESTI -11 MARTIE 2013 ORA 21:50, ORA ROMANIEI – “ O INTALNIRE INEVITABILA “


In faza de Luna Noua , Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal ,este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche , este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate .
Luna Noua este un moment  al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri,  este un moment in care energia masculina a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii , este un moment de echilibru a celor doua energii contrare in care predomina echilibrul dar si un moment in care energia necesara schimbarii este din nou la noi.
Ascendentul momentului de Luna Noua in Pesti este in Scorpion gradul 2:55, este o energie fixa de apa care induce destula incapatanare  dar si nevoie de regenerare interna. Devenim agresivi , autoritari , ne putem intalni cu anumite adversitati sau cu rezultatele unor actiuni din trecut . Ar fi bine sa lasam emotiile negative departe de noi, acestea pot fi bariere puternice in drumul spre succes sau macar catre multumire sufleteasca . Este o perioada buna in care putem debloca anumite stari interioare ,  avem de partea noastra o energie ce ne da forta sa depasim obstacolele . Intuitia este maxima , creste interesul pentru ocultism  , paranormal, mister, tot ce-i ascuns , secret,  atrag ca un magnet . Pluto, unul din guvernatorii acestui ascendent enrgizeaza  casa III –casa mintii practice,  frati, calatorii , comunicare . Taramul lui Pluto este transformarea , regenerarea iar acest lucru se intampla in viata noastra  indiferent de dorintele noastre . Pluto este ca o tornada care ne conduce intr-un loc cu totul diferit de ceea ce aveam la un moment dat in viata , ne obliga sa renuntam la acele aspecte ale vietii voastre care nu mai servesc procesului  nostru de transformare catre cel mai mare potential al sufletului nostru. Pluto este zeul comorilor ascunse iar prin experientele induse de el suntem fortati sa ne punem in lumina adevarata putere interioara . Pluto in casa III devine judecatorul modului in care ne folosim mintea in viata de zi cu zi , comunicarea devine ceva provocator si transformator . Comunicarea , studiul,  scoala devin problematice in urmatoarea perioada , pot aparea probleme  cu masina , de  tot ce tine de transport deoarece casa III este deasemenea si casa modului in care ajungem  dintr-un loc in altul .
Cel de-al doilea guvernator este Marte in Pesti aflat pe gradul 29:39 Pesti in conjunctie cu steaua fixa Scheat. 
Stelele fixe se  numesc asa  deorece in timpul vietii noastre scurte ,ele par a nu se misca deloc , cu toate acestea , ele se misca dar foarte putin . O stea fixa isi va pune amprenta in viata noastra ,in lumea noastra cand face un aspect strans cu o planeta ,cu o axa importanta . In acest moment de Luna Noua , steaua fixa Scheat   face un aspect de conjunctie cu Marte anaretic gradul   29:39, asta inseamna destule ghinioane atat la nivel personal cat si monden . Scheat este in constelatia Pegasus , calul zburator iar  in mitologie , caii sunt un simbol al unor dorinte catre trebuiesc domesticite . Necazurile , certurile , disputele care pot aparea in aceste zile nu sunt decat rezultatul dorintelor noastre . Pegasus a fost calarit de Bollerophon care a incercat sa devina zeu iar pentru asta  a zburat prea aproape de cer de unde a cazut fiind nevoit sa traiasca orb si in singuratate . Poate in aceste zile ar trebui sa ne controlam mai vine aroganta , sa dam viata dorintelor noastre dar cu multa intelepciune iar intuitia este arma noastra cea mai de pret . Daca tinem seama ca aceasta conjunctie este in casa V – casa iubirii , creativitatii, jocurilor, placerilor , speculatiilor ,atunci in aceste directii ar trebui sa fim temperati , sa nu ne jucam cu “focul “.

Yodul din 21 decembrie se reface in aceste zile dar cu Jupiter in mers direct . Jupiter este planeta norocului , expansiunii , spiritualitatii , iar ca punct central al Yodului indica schimbari in sistemele juridice , religioase , in crezurile noastre , in filosofia noastra de viata . Cu Pluto (transformarea radicala , moarte ,renastere ) in aspect benefic cu Saturn (  datoria, loialitatea, perseverenta , rezistenta, forma , continutul, limitele, responsabilitatea ,  cere de la noi  construirea unui fundament stabil din toate punctele de vedere ) si ambele in inconjunctie cu Jupiter in Gemeni , reajustarile karmice fac parte din acest moment astral . Despre Yod puteti citi aici.
Jupiter in Gemeni sau degetul lui Dumnezeu este intr-o stransa legatura cu punctul Vertex , un punct ce indica si el intalniri sortite ,  karmice . 
Activarea acestui punct intens Vertex de catre Jupiter in Gemeni  anunta ca destinul vrea sa ne spuna despre o intalnire speciala  ce poate avea un efect intens,karmic ,poate insemna o intalnire cu cineva inscris in destinul nostru care sa ne ajute sa ne redescoperim menirea cosmica . Vertex este numit adesea “ un punct de cotitura “ ce poate induce un sentiment ca destinul lucreaza pentru noi printr-o alta persoana sau putem avea parte de un eveniment remarcabi. Daca aspectul de inconjunctie este ca o ghicitoare astrala a carui raspuns cere eforturi repetate , ajustari , adaptari pana ajungem sa raspundem corect , punctual Vertex ne ajuta foarte mult in sensul ca putem intalni acei oameni care sa ne conduca spre menirea noastra cosmica .Vertex are un efect deosebit de important asupra relatiilor noastre personale deoarece este ca o axa electrica ce functioneaza ca o poarta , o deschidere , o  intalnire scurta sau de durata ce va schimba cu totul viata noastra , atinge sufletul nostru profund . In toate diagramele ,  o planeta in conjunctie cu punctul Vertex tinde sa faca acest aspect cel  mai puternic, are prioritate fata de alte unghiuri . Acuma , Vertex in Gemeni ne poate conduce catre acei oameni meniti sa ne ajute sa ne schimbam mintea , sa fim mai flexibili , sa credem in abilitatile de comunicare , sa facem mai mult decat un singur lucru la  un moment dat , sa credem in magia cuvintelor dar pentru asta trebuie sa invatam sa le alegem corect. Este un aspect ca accentueaza caracterul sortit al Yodului aratand intalniri fatidice cu alte persoane care ne pot schimba complet viata .Cu Vertex in Gemeni in casa VIII, intalnirile pot aduce o transformare profunda  sufletului , castiguri materiale , mesaje spirituale din univers , conexiuni psihice cu un partener . Dar trebuie sa stiti ca Vertex nu vorbeste doar de dragoste , asteptati-va ca ceva important din lumea exterioara sa intre in viata voastra atat in bine cat si in rau, asta in functie de ceea ce Universul are in plan pentru fiecare,  in special asupra celor nascuti in jurul datei de 11 a fiecarei luni .Aceste intlniri pot fi destul de deranjante pentru multi , planurile universului pot sa nu coincida cu planurile noastre dar asa cum noi suntem rotite mici in Roata mare a Universului ,va trebui sa cedam in fata acestor forte pe care nu avem nici o sansa sa le controlam . Ganditi-va la Vertex ca la cineva trimis la voi din exterior cu un mesaj care va schimba in totalitate viata , este o “intalnire inevitabila “ din senin , fara nici un avertisment dar destul de semnificativa.
Prin aceasta “Poarta a Destinului “, cu  Luna Noua in Pesti pe gradul 21 :23 , vom fi inspirati cu tot felul de idei bune pentru viitorul nostru .Putem visa cu ochii deschisi dar si asa ne putem trezi cu o idée stralucita sau ochii pot vedea calea , persoana , ideea necesara viitorului .
Luna Noua in Pesti este in aspect de careu cu Lilith ( ispita , vrajitoarea , cealalta femeie , cunoasterea ) dar si cu Ceres ( mama , pierdere si castig , ingrijire , legatura puternica cu copii ) . Acest aspect provocator aduce probleme cu mama , amantul, copii .  Lilith este iubirea salbatica din noi care merge dincolo de orice norma ,conventie iar de multe ori poate crea destule probleme pentru cei care cauta un anumit confort in iubire , in relatii . Unde apare Lilith apare de obicei frustrarea , furia ascunsa , renegarea , constiinta vinovata , izolarea , singuratatea , dorinta de a pastra integritatea . Deoarece Lilith este puternic legata de sexualitate  , nu trebuie sa ne mire relatiile triunghiulare , inselaciunea , manipularea , tradarea . Dar Lilith ofera si cunoastere , clarviziune , cunostinte pur cosmice . Lilith in conjunctie cu Ceres si in careu cu Luna Noua aduce destule probleme cu femeile ce emana un farmec misterios si subjugant , in relatiile triunghilare ( pot fi rupte sau pot fi facute acuma )  amplifica gelozia ,  strica reputatia , arata secrete,  pot aparea probleme cu barbatii , pierderea unui sot , a unui barbat , o separare fortata de cineva care sfasie sufletul .
Dar in legatura cu Luna Noua in Pesti se afla asteroidul 168 Sibbyla si asteroidul 134 Sophrosyne .

In mitologie , Sibbyla este o voce profetica , sfatul lui Dumnezeu , mesajul de la zei . Ea este  jumatate om , jumatate nimfa ,  poate citi trecutul , spune viitorul si vindeca sufletul . In mitologia greaca , Sibyla este un nume ce inseamna “sfatul lui Zeus “ iar in atina , Sibyla inseamna prorocita . Sibyla a fost asociata cu Oracolul lui Apollo ca sursa de inspiratie , deci ajutata de zei sa vada dincolo de un om obisnuit. Una dintre povestile mitologice renumite este cea legata de Sibylla din Delfi careia Apollo i-a promis ca poate avea orice . In consecinta , aceasta a cerut sa traieasca atatia ani cate fire de nisip sant in mainile ei uitand sa ceara si tinerete vesnica . Odata cu inaintarea in varsta , ea a inceput sa regrete decizia ei nedorind altceva decat sa moara.
Aceasta Luna Noua in Pesti care ne poate duce peste tot ( apa ) in conjunctie cu asteroidul 168 Sibbyla ne spune ca trebuie sa fim extrem de atenti la ceea ce visam , dorim deoarece putem primi  ceea ce cerem . Este o energie noua , profetica sau un avertisment pentru cei care  vor sa se ridice dincolo de limitele lor .Tragedia lui Sibbyle este ca ea a primit exact ce a cerut , dorinta ei a devenit realitate cu consecinte dezastruoase .
In mitologia greaca , Sophrosyne a fost o zeita a cumpatarii , auto-controlului , moderatiei , discretiei. Ea a fost unul dintre spiritele bune care a scapat din cutia Pandorei atunci cand prima femeie trimisa de Zei de pamant a deschis cutia cu daruri. Este echivalentul Zeitei romane Continentia –zeita moderarii, continentei si Sobrietas –zeita sobrietatii, cumpatarii. Saphrosyne a fost Zeita virtutii care inducea o stare de armonie,  de control rational a dorintelor cuiva . Este o energie ce stie sa tempere dar fara eforturi grele. In scrierile grecesti, Sophrosine apare in special in operele lui Platon , acest cuvant se refera la evitarea excesului in viata de zi cu zi. Pitagora foloseste si el acest cuvant cu rolul de armonie in toate .  In crestinism , sophrosyne inseamna puritate , integritate , feciorie , fidelitate sexuala , integritate .
In astrologie , energia acestui asteroid aspectata bine de restul planetelor din diagrama induce prudenta, moderatie in toate, auto-control fara efort, prudenta . Semnul si casa in care se afla Saphrosyne arata unde si cum exprimam prudenta , Este ca o stare de iluminare obtinuta printr-o viata armonioasa , ratiune , intelepciune practica , auto-cunoastere .
In aceste zile , avem de partea noastra pe Sophrosyne care ne ajuta sa nu facem excese prea mari , sa cultivam auto-controlul , echilibrul , bunul simt, moralitatea . Aceasta Luna Noua in Pesti ne spune prin Sibbyla si Sophrosyne ca dorintele noastre trebuie sa respecte legile armoniei si proportiei , moralitatea , cumpatarea , iubirea de adevar , frumusete si bunatate . “ Nimic in exces “ este  mesajul acestei Luni Noi .
Aceasta Luna in Pesti este guvernata de Neptun in Pesti si de Jupiter in Gemeni care este un ton important al acestui moment . Neptun in Pesti este in conjunctie cu Mercur retrograd  , asta inseamna ca iubirea neconditionata , iluziile ,  compasiunea , daruirea pentru celalalt , sacrficiul in numele iubirii , relatia cu divinitatea ,misterul ,  trebuiesc redefinite pentru multi dintre noi .

“ Ce ceata deasa , vai  ce ceata mare ….,
Oh , azvarliti-ne voi o carare !
Nu mai cunoastem drumul catre casa.
Si ceata este deasa … deasa… “
Aceste versuri ale  lui Eugen Jebeleanu sunt in acord deplin cu Neptun in conjunctie cu Mercur retrograd .
Chiron este si el in Pesti in conjunctie cu Mercur retrograd si in aspecte bune cu Pluto si Saturn , aceasta  energie poate fi curcubeul care face  lumina catre cheia scopului nostru divin , catre vindecare .

Adriana Tudosa
Sursa: http://adriana-astro.com