sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Uleiul de Argan, 'aurul Marocului': miracol antiimbatranire si antioxidant puternic


Uleiul de argan supranumit si 'Aurul Marocului' ramane unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Unanim recunoscut ca un adevarat miracol anti-imbatranire, antioxidant puternic si emolient, regenerator si restructurant, antiinflamator si cicatrizant, uleiul de Argan protejeaza pielea de radicali liberi.


Comunicat de presa
Uleiul de Argan are efect antirid, dar este recunoscut si pentru prevenirea imbatranirii pielii. Este folosit cu succes in tratarea exemelor si a psoriazisului, acneei, cicatricilor. Se foloseste in remodelare corporala cu efect antivergeturi si pentru masajul anticelulitic dar este si un foarte bun remediu pentru par degradat, par cu matreata, unghii fragile si arsuri solare.
Uleiul de argan este produs din boabele arborelui de Argan din Maroc si este apreciat pentru proprietatile nutritive , cosmetice si medicinale. Copacul de Argan este o specie foarte bine adaptata la seceta si alte conditii de mediu dure specifice zonei de sud-vest din Maroc. Diversele specii de copaci din familia Argania care au acoperit in trecut toata Africa de Nord dar au disparut si sunt aflate sub protectia UNESCO in present . Acest arbore creste in salbaticie si soluri semi-aride avand un sistem radicular foarte adanc si ajuta la protejaraea impotriva eroziuniii solului si avansarii desertului Sahara.

"Aurul Marocului" - Beneficiile uleiului de argan

Uleiul de argan supranumit si "Aurul Marocului" ramane unul dintre cele mai rare uleiuri din lume din cauza zonelor mici si foarte rare de crestere si este foarte apreciat de foarte multe peroane care doresc sa-si imbunatateasca aspectul pielii si a parului.
ulei de argan

Pentru a obtine un litru de ulei, este necesara productia a circa 6 arbori Argania Spinosa. Uleiul pur nu contine niciun fel de substante chimice sintetice care ar putea irita pielea sensibila.
Datorita continutului sau ridicat de acizi grasi nesaturati, antioxidanti si vitamina E, Uleiul de Argan este un remediu foarte bun, fiind tot mai intens utilizat in industria cosmetica.
Unanim recunoscut ca un adevarat miracol anti-imbatranire, cu numeroase alte proprietati la fel de importante in diferitele tratamente cosmetice. Antioxidant puternic si emolient, regenerator si restructurant, antiinflamator si cicatrizant, Uleiul de Argan este absorbit rapid in piele si nu lasa urme. Totodata protejeaza pielea de radicali liberi, reduce umflaturile si amelioreaza durerile musculare.
Uleiul de Argan are efect antirid, dar este recunoscut si pentru prevenirea imbatranirii pielii. Este folosit cu succes in tratarea exemelor si a psoriazisului, acneei, cicatricilor . Se foloseste in remodelare corporala cu efect antivergeturi si pentru masajul anticelulitic dar este si un foarte bun remediu pentru par degradat, par cu matreata, unghii fragile si arsuri solare.

Productia de ulei prin metode traditionale:

In trecut locuitorii Marocului colectau in gropi deseurile nedigerate de caprele salbatice care urcau in copaci pentru a manca aceste fructe de argan dupa care le presau si obtineau uleiul de argan. In present uleiul este realizat prin presare la rece cu utilaje specifice a fructelor recoltate si selectionate direct din copaci.

productie ulei de argan

(Foto: Producerea uleiului de Argan by Chrumps- Wikipedia)

Uleiul de argan contine tocoferoli( vitamina E), fenoli, acid fenolic, carotene, scualen si acizi grasi ( 80 % acizi grasi nesaturati). In functie de metoda de extractie poate fi mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline.


Uleiul de argan este folosit pentru paine, cuscus, salate . Amlou este o pasta grasa asemanatoare untului de arahide produsa prin macinarea migdaleleor prajite si ulei de argan si este utilizata local pentru a fi unsa pe paine. Uleiul realizat din boabe crude neprajite este folosit pentru tratamentul diverselor boli si in indusctria cosmetica.
Tot uleiul de argan vandut in present, este vandut de o cooperativa de femei din Maroc. Unul din scopurile aceste forme de activitate este reimpadurirea ecosistemului si astfel in furnizarea de ulei sa nu existe posibilitatea nesatisfacerii cererii de consum existente in prezent pentru uleiul de argan. Banii sunt folositi in sanatate si educatie pentru localnicii care sprijina aceasta activitate.
O mare parte din uleiul aflat la vanzare in pietele din Maroc este falsificat cu uleiuri mai ieftine. Este imposibil ca tot uleiul aflat la vanzare in acest moment si la preturi din ce in ce mai mici sa fie in realitate ulei pur de argan pentru ca ar depasi cu mult capacitatea de productie si resursele copacilor de argan. In consecinta nu recomandam cumpararea de ulei de argan ieftin neambalat corespunzator sau fara date foarte clare inscriptionate de firme autorizate si de renume. De altfel foarte importanta este si certificarea bio ( ECOCERT , SOIL ASSOCIATION etc) care da certitudinea ca produsul este cu adevarat original si nefalsificat.
Sursa: www.garbo.ro

10 beneficii ale busuiocului de Pasti


In biserica, busuiocul este folosit la sfintirea apei, a locurilor si a oamenilor, alunga duhurile rele si aduce belsug in casa. Pentru sanatate, busuiocul are foarte multe efecte benefice asupra organismului nostru.

Originile plantei

Originar din India si cunoscut inca de acum 3 milenii, busuiocul s-a raspandit in intreaga lume. In India se spune ca busuiocul este planta lui Krishna si a lui Vishnu, doua zeitati hinduse, si ca un bun hindus nu se duce la culcare fara o ramurica de busuioc de piept pentru a calatorii pe taramurile paradiasiace in timpul somnului. In Romania, busuiocul a fost cunoscut si numit ca fiind planta dragostei si a feritilitatii iar la greci este o planta sacra.

Busuiocul si rolul sau in Biserica Crestin-Ortodoxa10 beneficii ale busuiocului de Pasti

In biserica, busuiocul este folosit la facerea aghiasmei si la sfintit. Cu ajutorul unui buchetel de busuioc, care se scufunda in aghiasma, se imprastie apa sfintita pentru curatarea si sfintirea unui loc si pentru alungarea duhurilor rele. De asemenea, in slujbele din casa, apa se sfinteste cu ajutorul unui buchetel de busuioc si a unei cruci din argint. Busuiocul se pune si la icoane pentru a atrage protectia lui Dumnezeu asupra casei si asupra oamenilor din ea. De Boboteaza, fetele nemaritate isi pun busuioc sub perna pentru a-l visa pe cel ursit.

10 beneficii ale busuiocului de Pasti


Consumul de busuioc previne si vindeca toxiinfectiile alimentare

In perioada Pastilor, toxiinfectiile alimentare sunt foarte des intalnite. In acest sezon, substantele volatile continute de busuioc sunt cele care ne feresc de infectiile tubului digestiv cauzate de bacteriile din alimente. Pentru a evita sau vindeca toxiinfectiile alimentare se recomanda consumarea busuiocului crud in salate, ca si condiment in prepararea mancarurilor sau sub forma de ulei volatil in apa. Busuiocul distruge E.Coli, stafilococul auriu si listeria. El este bun si in cazurile de diaree.

Busuiocul este un puternic detoxifiant10 beneficii ale busuiocului de Pasti

Dupa masa bogata de Pasti, o cura de detoxifiere este necesara. Oamenii de stiinta au descoperit ca frunzele de busuioc contin niste substante care actioneaza direct asupra celulelor hepatice, crescand potentialul lor metabolic si determinand o reactie in lant: creste viteza de metabolizare a toxinelor (carne, prajeli, E-uri, coloranti, pesticide etc.), creste sinteza enzimei care distruge alcoolul din corp, scade efectul nicotinei, scade absorbtia grasimilor etc. Toate aceste efecte se pot vedea si dupa trei saptamani de consumat cate o cana de ceai de busuioc in fiecare zi. Dupa Sarbatorile Pascale, o cura cu busuioc este foarte buna pentru detoxifierea organismului.

Cu ajutorul busuiocului reducem glicemia

Prea multe prajituri de Pasti? Datorita efectelor pe care busuiocul le are asupra functionarii ficatului si a pancreasului, acesta din urma raspunde mai bine la variatiile glicemice din organism si poate reduce cu 50% riscul crizelor de variatie glicemica. Oamenii de stiinta spun ca busuiocul este o planta miraculoasa in tratarea diabetului de tip II.

Busuiocul - tonic al sistemului nervos

10 beneficii ale busuiocului de Pasti
Oamenii de stiinta sustin ca busuiocul contine substante active care ajuta la o mai buna oxigenare celulara. De asemenea, el reduce nivelul de cortizol din organism. Astfel, organismul nostru reactioneaza mai bine in fata conditiilor de stres inducand un sentiment de bine, o stare de optimism si de incredere.

Busuiocul, adjuvant in oboseala si oboseala cronica

Datorita faptului ca busuiocul este un tonic al sistemului nervos si are actiune antidepresiva, s-a constatat ca este foarte bun si in tratarea oboselilor si a eforturilor intelectuale prelungite. Consumul de infuzie de busuioc stimuleaza circulatia cerebrala si ajuta la relaxarea si refacerea psihomentala. Se recomanda administrarea unui amestec de 4 linguri de pulbere macinata amestecate cu 12 linguri de miere si patru de polen, in cure de 10 zile cu 5 zile pauza, cate 4-6 linguri pe zi.

Riscul de infarct, redus prin consumul de busuioc

Consumul de busuioc protejeaza arterele coronare, subtiaza sangele, il purifica, previne depunerea colesterolului si scade tensiunea arteriala datorita substantelor antioxidante pe care acesta le contine. Folosit in salate, in infuzii sau ca si condiment, busuiocul poate reduce riscul de infarct.

Viermii intestinali, eliminati cu busuioc

Busuiocul are proprietati antibacteriene si diuretice si ajuta la eliminarea viermilor intestinali, actionand ca un antibiotic fara sa afecteze flora bacteriana in vreun fel. De asemenea, busuicul actioneaza ca tonic asupra stomacului si intareste sistemul imunitar.

Cistita se trateaza cu busuioc

Datorita proprietatile sale antiinflamatoare, diuretice, antivirale si antibiotice, o cura cu busuioc poate vindeca cistita. Cura se tine 7-14 zile, timp in care, zilnic, se beau 3 cani de ceai de infuzie in care se adauga cate 3 picaturi de ulei volatil de busuioc.
10 beneficii ale busuiocului de Pasti

Busuiocul reduce durerile reumatice

Cercetatorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au facut un studiu in urma catora tinctura de busuioc a redus inflamatiile reumatice cu 73 % in cazurilor bolnavilor suferinzi. Se recomanda folosirea cataplasmelor cu tinctura sau cu infuzie de busuioc in locurile dureroase, de cateva ori pe zi. De asemenea, tinctura de busuioc se poate administra si intern, diluata in apa (1 lingurita la 100 ml).

Sursa: www.garbo.ro

Puterile si Carionii - puterea fascinanta a ingerilor in viziunea Sylviei Browne


Puterile, ingeri
Puterile reprezinta a cincea categorie de ingeri si conform Sylviei Browne atributia principala a acestor ingeri este aceea de a vindeca. 
Puterile se folosesc de aripile lor mari pentru a crea un cocon in jurul celui care are nevoie de vindecare. Acesti ingeri sunt diferiti de arhangheli care se folosesc de sceptru pentru a vindeca. Puterile nu doar ne adapostesc sub aripile lor binecuvantate, dar degaja si o forta magnetica vindecatoare care vine direct din ei, tamaduind celula cu celula corpurile celor suferinzi. Puterile isi folosesc propria energie in scopul vindecarii.



Cine sunt Puterile si Carionii, aceste fiinte misterioase care au puteri foarte mari si ne sunt alaturi atunci cand avem nevoie?


Sylvia Browne este un renumit medium si spiritist american, autor a mai multor carti de spiritualitate. In cartea sa “Book of angels”, dar si intr-un articol publicat pe www.spiritnow.com Sylvia descrie doua categorii inedite de ingeri: Puterile (the Powers) si Carrionii, ingeri foarte puternici care te pot ajuta cand ai nevoie. Sylvia Browne le asociaza acestora o descriere extrem de interesanta pe care v-o impartasim si voua:


Ce sunt Puterile?

Dimensiunile Puterilor sunt covarsitoare. Acest ingeri sunt masivi, chiar uriasi si au o reputatie buna datorita rapiditatii si perseverentei lor. Conform Sylviei, totemul acestora este soimul, iar elementul care ii reprezinta este luna, la randul sau un element feminin, matern. Piatra acestor ingeri este considerata a fi smaraldul ce detine puterea vindecatoare a verdelui. Sylvia Browne sustine ca aripile Puterilor sunt la varfuri alb-verzui si ca din ei izvorasc limbi de foc de un albastru electric.


“Precum Arhanghelii, Puterile, cea de-a cincea categorie de ingeri, au vindecarea drept functie primara. Cu toate acestea, spre deosebire de arhangheli, Puterile nu au nevoie de sceptru pentru a facilita vindecarea… Ce nu pot arhanghelii sa faca pot Puterile, inconjurand efectiv persoana cu aripile lor”. (p. 63, Sylvia Browne - Book of Angels).”


Ce sunt Carrionii?

O alta categorie aparte de ingeri pe care Sylvia Browne o descrie pe www.spiritnow.com este cea a Carrionilor (Carrions), cel de-al saselea tip de ingeri. Conform autoarei, acesti ingeri au rolul de a duce cu ei entitatile intunecate atunci cand mor. Ei sunt cei care fac curatenie pe pamant in urma lor si se asigura ca entitatile intunecate nu mai exista aici. Aceasta este unica misiune a acestor ingeri si cea mai de pret. Nimeni altcineva nu a fost investit cu aceasta putere speciala, nimanui altcuiva nu ii este permis sa atinga entitatile intunecate.
Pe pamant, dar si pe lumea cealalta Carrionii ne protejeaza impotriva entitatilor intunecate. Conform Sylviei Browne, acesti ingeri au anumite particularitati. Printre acestea mentionam ca totemul lor specific este corbul, piatra caracteristica – opalul, iar elementul reprezentativ – vantul, un simbol al sarcinii care le-a fost atribuita.
ingeri, Carrioni, Sylvia Browne
Autoarea ne confirma in cadrul aceluiasi articol ca putem chema in ajutorul nostru mai multe tipuri de ingeri, dar nu si acesti ingeri. “Carrionii nu sunt pentru noi, carionii exista pentru alt scop”. Nu ne este ingaduit sa ii chemam in ajutorul nostru deoarece fiintele umane sunt considerate a fi entitati albe, iar Carrionii vin pe pamant doar pentru entitatile intunecate.
Cu toate acestea, exista o situatie exceptie in care putem cere ajutorul unui Carrion: atunci cand suntem inconjurati de o entitate intunecata si acest inger ne poate ajuta asigurandu-ne protectia si tinand la distanta entitatea. “In cazul in care chemi un Carrion, acesta nu va veni la tine, ci va raspunde entitatii intunecate care a fost cumva atrasa de tine”, mentioneaza Sylvia Browne.
“ Carrionii, cea de-a sasea categorie de ingeri, cara cu ei entitatile intunecate atunci cand mor. Ei sunt frumosi, nu fiintele gnomice si intunecare portretizate in filme. Entitatile intunecate sunt cele care s-au separat de Dumnezeu la inceputul creatiei”. (p. 66, Sylvia Browne - Book of Angels).”

Sursa Foto : Inger
Sursa: www.garbo.ro

Doreen Virtue: Top 5 lectii de iubire si vindecare pe care le-am invatat de la ingeri


Ingerii m-au invatat sa... Iata care sunt cele 5 lectii pe care Doreen Virtue le-a invatat de la ingeri!


Doreen Virtue este fondatoarea terapiei cu ingeri, un tip de terapie new age ce promoveaza ideea conform careia comunicarea cu ingerii poate aduce vindecarea. Virtue a scris peste 50 de carti, multe dintre acestea avand ca tema centrala ingerii si puterea lor vindecatoare.
In cartile sale, dar si pe site-ul sau oficial, Doreen Virtue ne face cunoscute 10 lectii pe care aceasta le-a invatat prin intermediul ingerilor si care i-au schimbat viata. Lectiile, exact in forma in care au fost prezentate de Doreen, s-au transformat rapid in viral si au fost preluate de numeroase site-uri si bloguri. Va prezentam 5 dintre ele si va invitam sa le cititi pe toate 10 pewww.angeltherapy.com, site-ul oficial al autoarei:

1. Traieste in integritate.

Ingerii mi-au spus: “Petrece-ti timpul facand activitati care se potrivesc intentiilor tale cele mai inalte. Renunta la lucrurile pe care intuitia ta te indeamna sa le abandonezi. Fie acele lucruri se vor vindeca pentru a te putea bucura de ele, fie activitatea va pica de la sine.” 
Ingerii m-au indemnat sa am incredere in inima mea. M-au asigurat ca o sa fiu in siguranta daca resping munca care nu se potrivea cu adevaratele mele intentii. Am descoperit repede ca ingerii aveau dreptate.


2. Nu exista decat "ACUM".

“Esti complet si intreg acum. Nu privi doar asupra a ceea ce iti aduce maine – acest lucru implica ca esti imperfect sau ca iti lipseste ceva acum si ca vei fi complet cand ceva exterior va vine in viata ta in viitor.”
Cand ingerii au spus asta, am realizat ca traiam pentru viitor. Ma concentram asupra a ceea ce imi putea aduce ziua de maine in loc sa ma concentrez asupra binecuvantarilor prezente. Acum, fac in fiecare noapte in mintea mea o lista cu lucrurile pentru care sunt recunoscatoare.


3. Toate conflictele sunt in interiorul mintii tale.

“Toate conflictele pe care le vezi sau le experimentezi in lumea exterioara sunt o proiectie a egoului tau. In realitate, lumea este totalmente in pace si tu iti proiectezi frica de pace asupra lumii. Tu nu vrei sa iti rezolvi conflictul interior, insa vrei sa fugi de el. Asa ca il proiectezi asupra altor oameni si crezi ca ei sunt cei care cauzeaza disconfortul. Ceilalti oameni sunt neutri, table goale si tu le colorezi cu propriul tau sens, cu propriile definitii. Reactionezi apoi de parca aceste colorari si definitii ar fi reale. Iar acesti oameni , in consecinta, te vor trata in in felul in care te-ai fi asteptat, implinindu-ti propria profetie.”

Cand ingerii mi-au explicat asta, am realizat cat de des am permis fricii sa creeze momente nefericite pentru mine. Insa intotdeauna am avut puterea de a alege gandurile si sentimentele pe care eu le-am atribuit tuturor situatiilor.
Foto homepage: Inger, Terapie ingeri via Shutterstock
Foto int: Inger pictat via Shutterstock

4. Purifica-ti dieta.

“Hrana are o anumita vibratie si tu vrei sa vibrezi la fel de inalt si gingas ca frecventa la care vrei sa ajungi. Opteaza pentru o dieta cu fructe proaspete si legumenuci si cereale integrale, care au cele mai inalte frecvente vibrationale. Evita carnea, lactatele, alcoolul, zaharul, ciocolata si cafeina, care au cele mai scazute vibratii. Si aminteste-ti ca esenta tuturor alimentelor pe care le consumi te afecteaza la mult timp dupa ce mancarea a fost digerata.”
In momentul in care ingerii mi-au aratat cea de-a patra lectie, dieta mea era deja destul de sanatoasa. Am renuntat la carnuri, pasari de curte si alcool. Cu toate acestea, tot era loc pentru imbunatatire asa ca am urmat sfatul ingerului meu pazitor si am adoptat o abordare alimentara vegana. Imbunatatirea energiei si a perspectivelor mele a fost drastica si imediata! In loc sa simt ca imi lipseste ceva, alegerea unei alimentatii mai sanatoase a venit usor si natural.

5. Nu judeca.

“A-i judeca pe ceilalti este o modalitate de a te proteja pe tine insuti, tinandu-i departe de tine astfel incat sa nu te apropii de ei si sa fii ranit. Insa ti-am spus ca nu trebuie sa te gandesti la siguranta ta. Tu esti in siguranta si un tipar de gandire ce se bazeaza pe ingrijorarea coplesitoare poate aduce in viata ta chiar lucrul de care te temi.”
Ingerii mi-au explicat ca atragem spre noi lucrurile la care ne gandim. Daca ne gandim in mod obsesiv la un pericol fizic sau emotional, cream un climat in care cele mai rele frici ale mele devin realitate. Prin practica, am inceput sa observ momentele in care i-am judecat pe alti oameni. Am inceput sa-mi eliberez fricile catre ingeri si am simtit ca obiceiurile mele de a judeca dispar in mod treptat.

by Doreen Virtue, www.angeltherapy.com
Sursa: Garbo.r


Un satelit va lovi Pământul. Ce s-ar putea întâmpla?


Agenţia Spaţială Europeană este în alertă. Un satelit, care a rămas fără combustibil în octombrie, se va prăbuşi pe Pământ, mâine sau poimâine. Nimeni nu ştie însă exact momentul şi locul unde vor cădea fragmentele.



Cea mai mare parte din satelit, care are o lungime de 5,3 metri şi o greutate de peste o tonă, se va dezintegra la intrarea în atmosferă. Agenţia Spaţială Europeană a precizat însă că mai multe resturi de mici dimensiuni vor ajunge la suprafaţa Pământului.

"Ţinem legătura cu agenţiile naţionale de protecţie civilă în Europa, cu statele membre ale Agenţiei Spaţiale Europene astfel încât să obţinem toate informaţiile pe care le au cu privire la predicţiile legate de intrarea în atmosferă. Avem în vedere inclusiv informaţii cu privire la situaţii de urgenţă în caz că bucăţi din satelit vor ajunge în zone locuite.", spune un specialist Agenţia Spaţială Europeană.

Specialiştii spun că, cel mai probabil, bucăţile de satelit se vor prăbuşi în ocean sau în zone nepopulate. Zona care ar putea fi afectată va fi totuşi cunoscută cu o precizie mai mare pe măsură ce se apropie momentul intrării în atmosferă. 

Satelitul a fost lansat pe orbită în 2009, pentru a realiza harta câmpului gravitaţional al Pământului, şi şi-a epuizat rezervele de combustibil la 21 octombrie. Atunci, Agenţia Spaţială Europeană a anunţat încheierea misiunii.

Tratamente naturiste impotriva indigestiei


indigestie - sfatulparintilor.ro-freedigitalphotos.net

Scapa usor de indigestie cu ajutorul naturii, aplicand una dintre solutiile de mai jos. In plus, indiferent de remediul ales de tine, este indicat sa ai grija la ceea ce mananci, la cat de des mananci, dar si la cantitatea de alimente ingerata.


Ghimbirul este cunoscut pentru calitatea sa de a potoli stomacul si pentru ca imbunatateste digestia. Poti lua capsule cu ghimbir in timpul mesei, poti manca ghimbir sub forma de bomboane sau iti poti face un ceai cu ghimbir.
Musetelul este un vechi tratament impotriva indigestiei. Acesta calmeaza stomacul si tractul intestinal. Bea cateva cesti de ceai pe parcursul zilei sau ia tinctura de musetel de trei ori pe zi.


Rasfata-te cu menta!
Uleiul de menta calmeaza spasmele muschilor intestinali si ajuta la prevenirea starilor de greata. Ia una sau doua capsule ce contin 2 ml (o lingurita) de ulei de trei ori pe zi, intre mese.
- Daca preferi sa bei o ceasca de ceai, atunci pune o lingurita si jumatate de menta uscata intr-o cana cu apa fierbinte. Poti sa consumi continutul cat este cald sau dupa ce se raceste. Insa, daca ai exces de aciditate, nu este indicat sa bei ceai de menta.

 
Beneficiile condimentelor rare
Mestecarea si inghitirea unei linguri de chimen dulce ori de chimen obisnuit reprezinta o modalitate foarte buna de a stopa indigestia. Ambele genuri de seminte contin ulei care calmeaza spasmele din intestine, te scapa de greata si controleaza flatulenta.
Chimenul dulce si ceaiul de anason facut cu doua-trei lingurite de seminte de chimen zdrobite reprezinta o alta solutie gustoasa.
Lemnul dulce, care poate fi gasit in magazinele naturiste, captuseste stomacul, reducand efectele indigestiei.



Cum ajuta bicarbonatul de sodiu
Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si bea continutul. Aceasta solutie neutralizeaza acidul stomacal si ajuta la eliminarea gazului si a balonarii. Adauga cateva picaturi de lamaie pentru a scapa de o parte din gaz inainte ca acesta sa ajunga in stomacul tau.

Remedii de baut
- Cateodata, daca sorbi o cana cu apa fierbinte, iti poti indeparta indigestia.


- Berea de ghimbir calda, sucul de lime sau cola fara acid constituie vechi remedii impotriva indigestiei.
- Incearca sa bei o lingurita de otet de mere amestecat cu o jumatate de ceasca de apa. Acest remediu este eficient in special daca ai mancat mai mult decat trebuia la cina.

 
Ai grija la sucuri si produse lactate! 
Fructoza din sucul de fructe poate cauza dureri abdominale si gaz, deoarece trece nedigerata in colon. Incearca sa iti bei sucurile de fructe in timp ce iei masa, pentru a le reduce efectul negativ.
- Daca branza sau orice alt produs lactat te face sa te simti balonat, s-ar putea sa ai o intoleranta la aceste alimente. Incearca sa incluzi cateva produse lactate fara lactoza in dieta zilnica, pentru a vedea daca problema se rezolva.


Mananca incet si devreme!
- Mama ta avea dreptate: mananca incet si mesteca-ti bine alimentele! Daca vei manca pe graba, vei inghiti si aer, care poate contribui la balonarea ta.
- Trebuie sa iei ultima masa a zilei cu cel putin trei ore inainte de a te culca. Procesul de digestie nu functioneaza la fel de bine cand dormi.

 
Autor: Alexandra NEDELCU




Cum sa mananci sanatos fara sa cheltuiesti multi bani

alimente-sanatoase-sfatulparintilor.ro-foter_com

Probabil si tu traiesti cu impresia ca, daca vrei sa te hranesti sanatos, trebuie sa cheltuiesti o groaza de bani. De cele mai multe ori, acest lucru este adevarat, insa exista alimente naturale si sanatoase care nu costa foarte mult.
Cu doar cativa lei, iti poti incropi o masa care sa-ti confere energia necesara pentru a trece peste o zi incarcata. Pe langa faptul ca iti vor potoli foamea, aceste alimente ii vor aduce organismului tau numai beneficii, deoarece sunt pline de nutrienti, vitamine si minerale.

 
Conserve de ton
Tonul este o sursa minunata de proteine necesare corpului tau. De fapt, cele mai multe conserve contin cam 40 de grame de proteine. La un pret cuprins intre 5 si 12lei, in functie de sortiment, putin ton iti va indestula organismul si nici nu te va lasa falit! Ca sa nu mai spunem ca produsele din peste contin din plin acizi grasi Omega-3, care iti pot mari nivelul de inteligenta! Tonul este „combustibilul“ mintii, corpului si contului nostru bancar!





Paine integrala
Daca vrei sa mananci ceva alaturi de o conserva de ton, ai putea incerca paine din cereale integrale, pentru a-ti face un sandwich gustos si ieftin. La numai 1,5 – 2 lei pe bucata, poti adauga 6 grame de proteine si 3 grame de fibre la dieta ta, doar prin crearea unui sandwich. Cu o asemenea alimentatie, iti vei mari masa musculara cat ai zice: „Peste!“, fara sa fii nevoit sa cheltuiesti o avere pe bauturi speciale sau pe suplimente alimentare.



Iaurt fara grasimi
Calciul ajuta la intarirea structurii osoase, fapt care duce la o mobilitate mai mare si ne ajuta sa ne protejam de accidentari grave. Cu numai o portie de iaurt fara grasimi, primim 45% din calciul necesar pentru o zi, fara prea multe calorii. Iaurtul degresat este ieftin (2-3 lei), are un gust minunat si ne mentine oasele in functiune.



Popcorn
Daca ai cativa lei in buzunar, de ce sa nu iei o punga de popcorn?! Fara topping-uri cu grasimi, acesta are un gust minunat, iar tu nu vei inghiti o tona de calorii! Asta ca sa nu mai spunem ca, la o portie de popcorn, vei primi 5% din necesarul zilnic de fibre. E bine sa alegi mai degraba popcorn cu unele condimente decat cu unt, cascaval ori sare, daca vrei sa adaugi un pic de savoare si sa ai parte de o gustare cu adevarat nutritiva.


 
Banane
Avand doar 100 de calorii, aceste fructe la doar cativa lei merita pastrate in camara ta! Astfel, te vei bucura de 1 gram de proteine cu fiecare banana pe care o vei manca. Fibrele din banane iti pot imbunatati, de asemenea, digestia.




Broccoli
Un buchet de broccoli te va costa doar vreo 5 lei, dar contine 135% din necesarul zilnic de vitamina C, daca alegi sa il consumi crud. Totodata, aceasta leguma contine nutrienti ce pot preveni cancerul si afectiunile cardiace.


Spanac
O alta modalitate de a adauga verdeturi in dieta ta zilnica cu un buget limitat este sa iei spanac. Avand 160% din cantitatea zilnica necesara de vitamina A, 40% din vitamina C necesara in fiecare zi corpului tau si 8% din calciul necesar, acest aliment iti va conferi energia de care ai nevoie. La doar 6 lei o punga si cu numai 20 de calorii de portie, nu exista multe motive pentru care spanacul sa nu fie pe lista ta de cumparaturi!


 
Cafea
Ai auzit, probabil, zvonuri conform carora cafeaua ar fi daunatoare corpului tau, din cauza concentratiei de cofeina, dar s-a demonstrat ca aceasta bautura, ce necesita o cheltuiala de sub 10 lei, iti poate imbunatati memoria. Asta inseamna ca te poate proteja si unele afectiuni neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer-ul. Ca sa nu mai spunem ca aceasta licoare iti regleaza sistemul digestiv si chiar te ajuta sa arzi mai multe calorii.

 
Orez brun
La 10 lei kilogramul, ai cateva portii bune de orez brun. Cu aproape 2 grame de fibre si 4 grame de proteine, acest aliment te va ajuta sa fii activ si puternic intreaga zi.


Linte uscata
Un aliment cu adevarat puternic, pe care il poti amesteca in orezul brun, este lintea uscata. Perfecte pentru o supa sau o salata, aceste boabe mici te vor costa aproximativ 8 lei punga, ce contine aproape 10 grame de proteine si 11 grame de fibre. Lintea iti mentine corpul energizat pentru o perioada destul de lunga, fara sa suferi de foame.

Autor: Alexandra NEDELCU



SFÂNTUL NECTARIE, făcător de minuni, sărbătorit pe 9 noiembrie

SFÂNTUL NECTARIE. Pe 9 noiembrie il praznuim pe Sfantul Ierarh Nectarie de la Eghina. Sfantul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a nascut in anul 1846, in localitatea Silivria, in apropiere de Constantinopol
.


SFÂNTUL NECTARIE, făcător de minuni, sărbătorit pe 9 noiembrie. RUGĂCIUNE!
SFÂNTUL NECTARIE, făcător de minuni, sărbătorit pe 9 noiembrie. RUGĂCIUNE! / FOTO: sfantulnectarie.ro
SFÂNTUL NECTARIE a trecut la cele vesnice in noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind inmormantat in ctitoria sa, din insula Eghina: Manastirea Sfanta Treime. Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Nectarie in ziua de 9 noiembrie.
Printre nenumaratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfantul Nectarie a fost preaslavit si cu darul facerii de minuni. Pentru nenumaratele minuni pe care le-a facut si inca le mai face Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfantului Nectarie, acesta din urma a fost numit “Taumaturgul”, adica “Vindecatorul”, scrie sfatulparintilor.ro.
Incercam toata viata sa invatam sa traim frumos, generos, plini de iubire, sa indepartam ispitele si raul de la noi. Speram ca astfel vom putea trai cat mai mult timp alaturi de cei dragi inimii noastre, sa nu plecam de pe aceasta lume cat timp avem copii mici care au nevoie de noi si cat timp simtim ca mai avem cate ceva de facut pe aceasta lume.
Cu toate aceasta, de multe ori ni se intampla sa nu intelegem nimic cu privire la “regulile” pe care trebuie sa le respectam ca sa nu se abata asupra noastra intunericul incercarilor si provocarilor. Cand totusi viata te arunca in abisul fricii, in spectrul unor boli despre care nu stii nimic, nu iti ramane decat sa ridici ochii spre Cer si sa strigi din tot adancul inimii dupa ajutor.
RUGĂCIUNE către SFÂNTUL NECTARIE
 Multumim, Sfinte Parinte Nectarie, ca ne-ai deschis ochii, mintea si ne-ai aratat drumul bun; si te rog sa ne ajuti in continuare, pe noi, pe copilasul nostru Calin, sa se insanatoseasca pe deplin, sufleteste si trupeste, si pe toata lumea care ti se roaga cu nadejde.
   Mijloceste la Bunul Dumnezeu, iertarea pacatelor noastre!
  Eu, Sfinte Parinte Nectarie, mare facatorule de minuni, ma voi tine de promisiunile facute tie, voi intretine acest site atat cat voi putea si voi veni in Grecia la Sfanta Manastirea ta din insula Eghina, cu baiatul meu sanatos.
   Si cu aceasta ocazie, va indemn pe dumneavoastra, cititorii, ca impreuna sa CREDEM cu tarie ca, in masura in care dorim si meritam mantuirea, toate “framantarile” noastre se vor concretiza in bine, cu ajutorul Sfantului Nectarie.
  CREDINTA, CREDINTA, CREDINTA!
Da-ne, Doamne, rabdarea si credinta Sfantului Nectarie, ca sa trecem peste toate ale vietii !
  In final, imi permit sa va indemn, sa mergem in intampinarea pomenirii lui, ori in Grecia, ori in Romania sau oriunde in lume unde Sfantul are sfinte lacasuri!
  Bucura-te, Sfinte Parinte Nectarie, mare facator de minuni al Ortodoxiei!

 Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. AMIN.
Primul ACATIST al Sfântului Nectarie Taumaturgul
Rugaciunile incepatoare:

     In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
     Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
     Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
     Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!

     Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

     Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
     Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
     Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
     Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

     Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru Numele Tau.

      Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
      Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

      Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se Numele Tau, vie Imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

      Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

Citeşte toate rugăciunile pe sfantulnectarie.ro.

Sursa: www.realitatea.net/