joi, 11 august 2011

Află tainele horoscopului karmic: energia ta provine din vieţile anterioare

Autor: Viorica Rusu
Încărcătura cu care vii din vieţile anterioare (Karma) îţi dă sensul vieţii actuale. Află cum influenţează trecutul viaţa actuală a fiecăruia dintre noi.
Berbec: 21.03 - 21.04
Datoria karmică: autonomia
Berbecii au de trecut peste dependenţa de ceilalţi. Dificultatea lor de a se realiza prin forţele proprii le vine din vieţile anterioare şi este o sursă permanentă de nemulţumire. La tinereţe, cel mai mic angajament personal îi face temători. Ei contează pe ajutorul unei alte prersoane, frate, părinţi, prieteni, care să ia hotărâri în locul lor.
Lecţia actuală
În acestă viaţă, ei trebuie să devină independenţi în gândire şi în fapte, trebuie să-şi afirme curajul, personalitatea, capacitatea de a învăţa şi spiritul novator, fără să mai conteze pe ceilalţi. Trebuie să înveţe să spună adevărul, pentru că au o moştenire pozitivă din celelte vieţi în privinţa dragostei pentru semeni.
Taur: 22.04 - 21.05
Datoria karmică: împăcarea
Tendinţa de a manifesta o permanentă revoltă interioară vine din vieţile anterioare ale taurilor. De la o atitudine prea defensivă, la tendinţa de a genera conflicte inutile, ei trăiesc toate consecinţele. Problemele legate de bani sau de sex pot umbri relaţia cu ceilalţi în prima parte a vieţii (până la 37 de ani).
Lecţia actuală
Taurii tebuie să înveţe să iubească viaţa, să aprecieze bunurile materiale într-o manieră echilibrată. Dacă vor face asta, întreaga lor existenţă va fi plină de satisfacţii şi se vor simţi în siguranţă, ocrotiţi şi iubiţi. Urmînd calea împăcării, a liniştii interioare vor simţi că li se întâmplă cel mai bun lucru posibil.
Gemeni: 22.05 - 21.06
Datoria karmică: comunicarea
Trecutul le-a fost orientat spre filosofie şi spre gustul aventurii în călătorii. În acelaşi timp, o tendinţă rebelă i-a făcut mai puţin sociabili şi aplecaţi spre credinţă. Gemenii au amintirea vieţilor recente şi de aceea fac totul pentru a-şi conserva libertatea. În acelaşi timp, îşi continuă drumul solitar, încercînd totuşi să fie sociabili.
Lecţia actuală
Învaţă să comunice cu ceilalţi, bazându-se pe tot ce au acumulat în viaţile anterioare şi aducându-şi astfel contribuţia la atmosfera armonioasă din jurul lor. De la 37 de ani, Gemenii simt nevoia de a face parte dintr-o sferă profesională corespunzătoare capacităţilor lor reale şi de a se înconjura de prieteni de calitate.
Rac: 22.06 - 22.07
Datoria karmică: spiritualitatea
Din reîncarnările cele mai recente, racii au dobândit un caracter hotărît, dar prudent. În ciuda simţului practic şi a unei bune organizări a vieţii cotidiene, ei trăiesc o permanentă o nemulţumire sufletească. Vor mai multă dragoste şi atenţie, privesc viaţa ca pe o poveste care trebuie să fie neapărat frumoasă şi plină de oameni devotaţi lor.
Lecţia actuală
Racii trebuie să înceteze să gândească prin reguli şi să accepte că viaţa nu este aşa cum o imaginează ei. Trebuie să-şi dezvolate intuiţia, puterea de accepta necunoscutul, noul, de se detaşa de prejudecăţi şi raţionamente care nu au legătură cu viaţa reală. Astfel, se vor apropia de viaţa spirituală.
Leu: 23.07 - 22.08
Datoria karmică: afirmarea personală
În vieţile trecute, Leii au cultivat spiritul de echipă şi gustul libertăţii. Dar în ciuda numărului mare de prieteni şi a unei existenţe plăcute, ei au omis să se afirme ca personalitate. În această viaţă, li se pare o nedreptate să fie singuri şi lipsiţi de ajutor. Iată de ce Leii învaţă repede să nu asculte de nimeni altcineva decît de ei înşişi.
Lecţia actuală
Leii învaţă acum să se realizeze. Fie punându-şi în valoare ideile şi talentele, fie printr-un angajament afectiv loaial. În raporturile cu ceilalţi trebuie să evite să pară intransigenţi şi revendicatori. Ei câştigă forţa de a medita asupra puterii lor creatoare, a inventivităţii. De la 37 de ani, încep să simtă că s-au realizat în direcţia dorită.
Fecioară: 23.08 - 21.09
Datoria karmică: răbdarea
Dacă în vieţile anterioare, Fecioarele erau mereu grăbite să-şi atingă scopurile, uitând adesea de cei dragi, acum lucrurile stau exact pe dos. Nimic nu se poate face în grabă, totul trebuie să treacă prin filtrul gândirii şi prin etapele fireşti. Fecioarele câştigă în această viaţă o experienţă dură, aceea de a ordona, de a lucra meticulos, fiecare realizare.
Lecţia actuală
Viaţa prezentă este dată pentru ca Fecioarele să înveţe să preţuiască valoarea dragostei şi a familiei. De multe ori prea critice, intransigente, au dificultăţi de relaţionare cu cei din jur, chiar dacă nu fac nimic din răutate sau egoism. Spiritul lor justiţiar trebuie îmbinat cu analiza nuanţată a faptelor.
Balanţă: 22.09 - 22.10
Datoria karmică: generozitatea
În viaţile recente, Balanţele au învăţat încrederea, curajul şi stăpânirea de sine. Spiritul de competiţie a lăsat urme în comportamentul actual. La tinereţe, au o bună impresie despre ele şi cred în forţa lor de a reuşi. Dar după 37 de ani, odată confrunate cu dificulţăţile, riscă să devină invidioase şi decepţionate de eşecuri.
Lecţia actuală
Cultivarea amabilităţii şi a toleranţei şi, mai ales, recunoaşterea limitelor proprii va permite nativilor acestei zodii să progreseze. Preocupările artistice, sportul, activităţile de caritate pot fi calea de reuşită. Începând de la 37 de ani, ei vor realiza că împlinirea dorinţelor materiale nu le aduce fericirea.
Scorpion: 23.10 - 21.11
Datoria karmică: loialitatea
În viaţile anterioare, Scorpionaii erau preocupaţi de propria imagine şi de felul în care sunt apreciaţi de ceilalţi. În ciuda talantelor lor artistice şi creatoare, ei nu acordau nici o importanţă celorlalţi. Nevoia de a stârni admiraţia şi de a domina, i-au focut să devină egoişti. În viaţa actuală, după 37 de ani, se concentrează pe spiritul şi munca în echipă.
Lecţia actuală
Renunţând la mândrie şi la nevoia de se afirma cu orice chip, ei dezvoltă ideea de fraternitate, altruism, deschidere la ideile novatoare şi încredere în oameni. Aşa începe un nou ciclu, adaptându-se noilor date, acelea care îi permit să aspire la fericire, fără să aştepte glorie şi recompense.
Săgetător: 22.11 - 20.12
Datoria karmică: integritatea
Vieţile trecute i-au protejat pe nativi atât în plan social, cât şi în plan personal şi le-au permis să cunoască toate faţetele fiinţei umane. Ei au învăţat mult cercetându-i pe ceilalţi. Tot ce au achiziţionat în plan spiritual vine din curiozitate, prietenie şi umor.Afectiv însă, au fost superficiali.
Lecţia actuală
Săgetătorii trebuie să înveţe acum să spună clar ce gândesc, să nu promită decât ceea ce pot face şi să nu mai încerce să ţină cont de toate părerile celor din jur. În jurul vîrstei de 37 de ani, se vor angaja dezinteresat în relaţiile cu oamenii, vor fi atenţi la spusele celor apropiaţi şi vor deveni generoşi.
Capricorn: 21.12 - 19.01
Datoria karmică: maturitatea
Într-o viaţă anterioară, Capricornii au petrecut mult timp protejându-se şi amânând lucrurile importante pentru mai târziu. Iată de ce în viaţa actuală se comportă copilăreşte în faţa aspiraţiilor sociale sau a responsabilităţilor. Din trecut le vin lipsa de maturitate, emotivitatea puternică şi sensibilitatea.
Lecţia actuală
Capricornii încearcă să-şi dezvolte responsabilităţile socoale şi profesionale. Ei trebuie să dea un sens vieţii, să accepte să trăiască pe propriile picioare şi, mai ales, să ţintească sus. Trebuie să-şi stăpânească emoţiile şi suspiciunile, să-şi cultive dorinţa de a accepta confruntările vieţii cu realism.
Vărsător: 20.01 - 18.02
Datoria karmică: detaşarea
Reîncarnările anterioarea le-au permis să profite din plin de plăcerile lumeşti. De la cele mai fragede vârste, le-a plăcut să mănânce, să ducă o viaţă îndestulată şi plină de aventuri amoroase. Acum, au mari dificultăţi în a păstra aceste lucruri, pentru că a început pentru ei procesul de renunţare.
Lecţia actuală
În această viaţă, ei trebuie să accepte să înveţe detaşarea de toate acestea - buneri materiale şi parteneri puternici – şi să dezvolte discernământul. După 37 de ani, vor trebuie să accepte pierderile materiale şi nesiguranţa. Cel mai important pentru ei este să nu datoreze nimic nimănui.
Peşti: 19.02 - 20.03
Datoria karmică: frumuseţea
În trecut, Peştii au trăit doar pentru a profita de bunurile materiale şi pentru a-şi dismula această înclinaţie sub pretextul pasiunii pentru frumos. Firi profund materialiste, au fost însă suficient de inteligenţi să-şi ascundă pornirile şi să lase impresia că iubesc tot ce este frumos şi generos.
Lecţia actuală
Din vieţile anterioare au păstrat interesul pentru creaţie şi pentru lucrurile frumoase. Acum însă ei învaţă detaşarea de valorile materiale şi aplecarea spre cele spirituale şi artistice. Peştii, indiferent de vârstă, se străduiesc să aducă în viaţa lor frumuseţea şi să o împartă cu cei dragi.
Sursa: clickpentrufemei.ro

EXCLUSIV Românul-erou din Marea Britanie: „Mi-a spus un poliţist că, dacă nu tac, mă arestează”

Autor: Magda Crişan

Adrian Manu a reuşit să treacă de cordonul de poliţie, chiar înainte ca o tânără de origine poloneză să sară dintr-o clădire în flăcări. Multe ziare britanice au publicat poza şocantă şi povestea polonezei. Salvatorul ei spune că nu aşteaptă mulţumiri de la nimeni.
Românul Adrian Manu (38 de ani) a devenit erou peste noapte în Marea Britanie, după ce mare parte a presei londoneze a publicat pe prima pagină o fotografie în care poate fi văzut salvând o femeie care sare de la etaj, dintr-o clădire în flăcări. „Nu sunt un erou. Eram pur şi simplu acolo“, a povestit românul pentru „Adevărul“. „Nu o cunoşteam pe femeie. Locuim în zona Craydon (din Londra) amândoi, dar până atunci nu o mai văzusem“, povesteşte Adrian, pentru „Adevărul”. „Când am observat că blocul din vecini este în flăcări, m-am dus împreună cu un prieten, tot român, să dăm o mână de ajutor. Nu doar noi. Tot cartierul se strânsese. Şi o găleată de apă dacă aruncam fiecare, tot era bine“, spune bărbatul.
Poliţiştii care se aflau la faţa locului au format un cordon în faţa intrării clădirii în flăcări şi nu au lăsat pe nimeni să intervină până la sosirea pompierilor. „Cineva din mulţime a strigat că o perdea de la etaj se mişcă. Atunci le-am spus poliţiştilor că este cineva în clădire şi am şi vrut să intrăm. Dar au început poliţiştii să strige la noi, să ne vorbească urât“, povesteşte Adrian, supărat pe poliţiştii britanici, care nu au vrut să intervină.

„M-am certat cu ei. I-am zis unuia să-şi dea uniforma de poliţist jos, să se ducă să plimbe câini prin parc, să spele maşini, dar nu să fie poliţist. I-am zis că la noi, în România poliţiştii ştiu să-şi facă treaba“, a mai adăugat vâlceanul.
Adrian a reuşit să treacă de cordonul de poliţie, moment în care femeia, disperată că nu o poate lua pe scări, pentru că acolo, dacă nu ardea, era foarte mult fum, se pregătea să sară pe fereastră. „Erau acolo pe jos saltele, cârpe şi nişte perne, aruncate de locatari. Le-am pus unele peste altele. Femeia a sărit şi eu am prins-o în braţe. Atât“, spune românul cu modestie.
Femeia, o poloneză de 32 de ani, n-a scos câteva clipe niciun cuvânt. „Plângea , era foarte speriată. Sărise aşa, în pijama, cum a prins-o incendiul“, spune Adrian, care nu aşteaptă mulţumiri de la nimeni pentru fapta sa. S-a mirat că poliţia nu a făcut nimic după ce femeia a fost salvată, că nimeni nu a chemat nicio salvare, să vadă dacă e bine. „A venit un prieten şi a luat-o aşa, în pijama cum era. Mie mi-a spus un poliţist că, dacă nu tac, mă arestează“, povesteşte bărbatul.  A rămas pe străzi până la ora 4.00 dimineaţa de frica huliganilor care au devastate cartiere întregi din Londra. „Mi-era frică că vine vreunul şi îmi dă foc în somn“, spune el. Este extrem de intrigat de violenţele şi actele de vandalism din ultimele zile, petrecute în mai multe oraşe din Regatul Unit. „Ăştia nu sunt infractori, nici măcar găinari. Trebuie să fii nebun, să spargi un magazin doar ca să furi o sticlă de vin de trei lei“, povesteşte Adrian.
Bărbatul este din Bălceşti (judeţul Vâlcea), „de acolo, de la Mitică Dragomir“, cum îi place să spună. Munceşte în construcţii în Marea Britanie de patru ani. „Suntem muncitori, dar aici se uită la noi românii, ca la ultimii oameni. Nu beneficiem de ajutor de şomaj sau de altfel de asistenţă. Şi ăştia (care jefuiesc) au locuinţe de la stat“, spune Adrian.

Europa, lovită direct în inimă: criza se mută în Germania

Problemele ţărilor PIIGS încep să infecteze şi ţările puternice ale Europei, care şi-au asumat riscurile crizei datoriilor suverane. Datoriile Germaniei şi Franţei sunt mai scump de finanţat şi de asigurat împotriva defaultului, în timp ce BCE intervine puternic în pieţele de obligaţiuni ale Italiei şi Spaniei.Intervenţia în pieţe este cuvântul de bază al Europei în acest moment. Cu perspectiva falimentului a două dintre cele mai mari economii europene – Italia şi Spania –, Banca Centrală Europeană a început de la sfârşitul săptămânii trecute să cumpere puternic obligaţiuni italieneşti şi spaniole de pe piaţa secundară. Randamentele au căzut puternic şi au oferit investitorilor şansa de a scăpa cu pierderi mai mici (sau chiar deloc) de deţinerile de datorie ale celor două ţări. Pe 4 august, randamentele la obligaţiunile spaniole la 10 ani erau de 6,3%, pentru ca marţi să scadă la 5%, un declin de 26% în doar trei zile de intervenţie a BCE. Pentru italieni, dobânzile au scăzut de la 6,2% la 5,1%, sau 22% în termeni relativi. Povestea se repetă pentru toate scadenţele.

Încă nu se ştie câtă datorie a cumpărat BCE în aceste zile, dar estimările arată că ar fi vorba de un total de 5 miliarde de euro pe zi. Să nu uităm că BCE este la al doilea experiment de acest gen, după ce anul trecut a cumpărat datorii ale Greciei, Irlandei şi Portugaliei în valoare de 80 miliarde de euro, măsură care s-a terminat cu un eşec: cele trei ţări au avut nevoie de bailout. Banca anunţa la acel moment că e vorba de o situaţie excepţională.

Spania avea o datorie publică de aproximativ 638 miliarde de euro la sfârşitul anului 2010, potrivit Eurostat, iar datoria guvernului central era de 576 miliarde euro în iunie, potrivit datelor Trezoreriei. Italia avea o datorie publică de 1.843 miliarde euro, iar datoria guvernamentală era de 1.597 miliarde euro în iulie, potrivit datelor Trezoreriei italiene.

Sumele datorate de guvernul central fac obiectul achiziţiilor BCE şi a Băncilor centrale din fiecare ţară. Însă acestea sunt imense şi BCE nu poate să susţină achiziţii de bonduri de asemenea magnitudine şi să sterilizeze util intervenţiile. Astfel, am putea vedea şi în Europa un program de quantitative easing cu creşterea masei monetare şi inflaţie, chiar dacă politica BCE de până acum a fost să ţină de oferta de bani.

Este de aşteptat ca achiziţiile de bonduri să treacă la Fondul European de bailout (EFSF), care va trebui însă să ajungă la o capacitate de peste 2.000 de miliarde, de la 440 miliarde în prezent, pentru a putea fi suficient de încăpător şi de convingător.

Problema pentru ţările care ţin coloana Europei (încă) este că acestea preiau riscurile periferiei. Aşa cum scriam aici, EFSF este garantat în cea mai mare parte de Germania şi Franţa cu  29%, respectiv 22% din garanţii. Italia şi Spania au şi ele cote importante de 19%, respectiv 13%. În momentul în care cele două ţări vor intra în programe de finanţare, s-ar putea ca părţile lor din EFSF să fie preluate de celelalte ţări, în principal de Germania şi Franţa. Este posibil să fie păstrată şi situaţia absurdă în care EFSF cumpără bonduri spaniole şi italieneşti de pe piaţa secundară şi cele două ţări sunt garantori ai fondului, dar asta ar lua mare parte din credibilitatea Fondului, care la rândul său emite obligaţiuni pe pieţele financiare – jumătate din ele fiind însă cumpărate de bănci centrale şi guverne.

Cert este că Fondul se bazează pe credibilitatea Germaniei. Însă în situaţia curentă, nemţii ar putea ajunge să garanteze 43% din datoriile PIIGS care trec prin Fond, în timp ce  Franţa ar ajunge la 32%.

Asta pune cele două ţări într-o situaţie periculoasă şi pieţele ştiu asta. Francezii sunt oricum veriga slabă între puternicii Europei. Zvonurile de miercuri potrivit cărora Franţa ar urma să-şi piardă ratingul suvern AAA şi că Societe Generale, una dintre bancile sale mari, se afla pe marginea prapastiei, au aruncat in aer bursele din intreaga lume. Pe fondul neîncrederii, acţiunile Societe Generale au căzut cu 16%, după ce la un moment dat îşi pierduseră 23% din valoare, iar cele ale BNP Paribas şi Credit Agricole au pierdut 11%, respectiv 15%.

S&P şi Moody's au reafirmat ratingul AAA al Franţei, iar preşedintele Nicholas Sarkozy a cerut miniştrilor săi să găsească noi măsuri care să reducă deficitul fiscal. Însă asta nu a calmat Bursa de la New York, unde DJIA a închis cu -4,62%, la 10.719 puncte.

Însă şi nemţii îşi iau acum porţia de costuri mai mari. Asigurarea împotriva riscului de default (CDS) a datoriei suverane a Germaniei a ajuns la 80 de puncte de bază (pb) în şedinţa de marţi şi 86 în cea de miercuri şi Germania este considerată mai riscantă decât Marea Britanie, notează cei de la FT Alphaville, ţară cu o situaţie fiscală mai degrabă sumbră, dar cu monedă proprie. CDS-urile nemţilor s-au dublat faţă de data de 1 iulie. Datoria francezilor este şi ea considerabil mai scump de asigurat. Dacă la 1 iulie CDS-urile erau la 80 pb, acum au ajuns la 175.

De asemenea, randamentele cerute de investitori pentru a ţine datoria germană la 10 ani au crescut marţi cu aproape 4% în termeni relativi la 2,35%.

Pe de altă parte, CDS-urile Italiei şi Spaniei au căzut (nu la fel de mult însă ca randamentele la obligaţiuni). Asta arată că răspunderea să mută în alte parte, deşi în absenţa intervenţiei structurilor suprastatale, cele două ţări mediteraneene ar ajunge rapid la dobânzi total nesustenabile.

Transferul riscurilor în Europa este o realitate în prezent şi ţările considerate puternice încep să simtă criza datoriilor altora. Depinde doar de Germania dacă acceptă această situaţie şi dacă vrea şi poate să profite de ea. S-ar putea ca la un moment dat nemţii să ceară recompense substanţiale pentru a ţine experimentul european în viaţă.
 Sursa: Money.ro

Şoc în paradis: elveţienii ar putea fi plătiţi în euro!

Autor: Adrian Pătruşcă

Elveţia, până nu demult ţara cea mai liniştită din lume, boleşte din cauza sănătăţii francului său! Un titlu uriaş deschide prima pagină a lui Matin Dimanche: "Elveţienii ar putea fi plătiţi în euro".
Chiar dacă, deocamdată, e vorba doar de o ameninţare, ea este foarte posibilă în viitorul apropiat.

A avea o monedă care serveşte drept valoare de refugiu nu e întotdeauna un avantaj. Cu puţin timp în urmă, un euro valora 1,65 de franci. Acum, el se schimbă cu 1,05 franci şi analiştii cred că în câteva zile cele două monede se vor afla la paritate.

Efectul este că întreprinderile exportă tot mai greu şi turiştii evită o ţară devenită mult prea scumpă. Valentin Vogt, preşedintele Uniunii patronale elveţiene, îi sfătuieşte răspicat pe întreprinzători să lungească programul de muncă sau să diminueze salariile. "Pentru angajaţi este preferabil să muncească, temporar, mai mult, decât să-şi piardă slujba", declară Vogt, citat de NZZ am Sonntag.
De unde ideea de a plăti salariaţii în euro?
Patronii au încercat mai întâi să reducă salariile frontalierilor francezi şi germani, pretextând că, datorită (respectiv, din cauza) cursului, au câştigat 25% în plus de la începutul anului şi cu 40% mai mult în doi ani. Doar că legea elveţiană nu permite discrimarea între transfrontalieri şi muncitorii care locuiesc în Elveţia. De aici ideea unora dintre patroni de a-i plăti pe salariaţi în euro. "Este posibil, cu condiţia ca această clauză să fie înscrisă în contractul de muncă", precizează Blaise Matthey, director general al Federaţiei întreprinderilor romande.

În timp ce Elveţia conta pe o creştere economică de 1,7 – 2% în 2011, tot mai mulţi economişti vorbesc de recesiune. Seifurile băncilor se umplu, iar comenzile pentru întreprinderile exportatoare (masini-unelte, chimie, agroalimentare) scad drastic. Patronii, disperaţi, văd în plata salariilor în euro singura soluţie salvatoare.

Jean-François Besson, secretar general al organizaţiei sindicale europene a transfrontalierilor, ştie că negocierile salariale din toamnă vor fi crâncene, scrie săptămânalul francez Le Point. Dacă orice discriminare între salariaţii elveţieni şi cei străini este interzisă, cum să treci sub tăcere că cel care locuieşte în Ferney-Voltaire, partea franceză, a câştigat cu 25% mai mult decât vecinul său elveţian, de peste drum, din Meirin, cantonul Geneva? "Dar când euro era la cele mai mari valori ale sale nimeni nu se gândea să ofere compensaţii trasfrontalierilor", recunoaşte Blaise Matthey.


Sursa:  EVZ.ro

Un tratament miraculos împotriva leucemiei are rezultate uluitoare! (VIDEO)

Un tratament miraculos împotriva leucemiei are rezultate uluitoare! (VIDEO)
Un nou tratament împotriva leucemiei are rezultate uluitoare, surprinzându-i şi pe cercetătorii care l-au conceput: acesta a eradicat celulele canceroase prezente în corpul primilor trei pacienţi pe care a fost testat.
În primii doi dintre cei trei pacienţi care au fost supuşi tratamentului inovator, celulele canceroase au fost distruse complet. În cazul celui de-al treilea pacient, peste 70% dintre celulele canceroase au fost eliminate.
"În doar 3 săptămâni, tumorile au fost distruse, efectul fiind mult mai violent decât ne-am fi închipuit vreodată", a mărturisit Carl June, unul dintre medicii implicaţi în acest studiu.

Tratamentul inovator foloseşte limfocitele T ale pacienţilor. Celulele sunt extrase din corpul acestora, sunt modificate genetic pentru a ataca celulele canceroase şi pentru a se înmulţi, iar apoi sunt reintroduse în sângele pacienţilor.
"Fiecare celulă modificată a distrus mii de celule canceroase", susţine June, "în cazul fiecărui pacient fiind eliminate tumori de cel puţin 900 de grame".

Tratamentul radical prezintă şi un efect secundar negativ, anticipat de cercetători: reduce numărul de celule care produc anticorpi.
Persoanele implicate în acest tratament au încercat înainte chimioterapia, însă aceasta nu a funcţionat. Singura lor opţiune în afara acestui tratament radical era un transplant de măduvă, care este extrem de riscant (acesta având o rată a mortalităţii de 20% şi prezentând şanse de recuperare de doar 50%).
Tratamentul a fost încercat pe doar 3 pacienţi deoarece cercetătorilor le-a fost extrem de greu să găsească fonduri pentru acest studiu, fiind foarte aproape ca acesta să nu aibă loc.
Acum, oamenii de ştiinţă vor să încerce acest tratament radical şi pe alte tipuri de leucemie. Cei trei pacienţi în rândul cărora a avut succes sufereau de leucemie limfocitică cronică.

Sursa: Huffington Post

TU esti Minunat!

Cand am spus cuiva, in ultima perioada, ca este minunat/minunata? Cand am auzit chiar noi, la adresa noastra, aceasta simpla afirmatie ”Esti Minunata” sau ”Esti Minunat!”? Sau de cate ori am gandit chiar noi despre noi insine ca suntem Minunati?
Nu suntem invatati sa primim astfel de ganduri, si nici sa le oferim in dar. Cred ca balanta intre a oferi si a primi se poate echilibra si daca oferim cuiva acest mic dar insemnat dar, spunandu-i, cu totul neconditionat: ”Esti Minunat/a!” Va invit cu drag sa cititi gandurile scrise de Ursula Sandner.
Sunteti Minunati! Lectura placuta!
”Acest moment, chiar ACUM, este tot ceea ce poti sa cunosti cu adevarat. Indiferent de ceea ce poate ca ai facut in trecut, sau care sunt temerile tale in ceea ce priveste viitorul, fii recunoscator ca te afli aici acum.
Esti minunat si meriti sa stii cat esti de pretios pentru lumea din care faci parte. Onoreaza greselile pe care le-ai facut, pentru ca toata lumea face greseli, insa cauta in ele lectiile pe care poate ca ti le ofera.
Exista doar un singur TU. Nu conteaza cu cati oameni te compari, sau cat de mult incerci sa-i multumesti pe ceilalti, nimeni nu poate vreodata sa fie cine este tu, asa cum nici tu nu poti sa fii cine sunt ei.
Onoreaza drumul pe care l-ai parcurs, fii mandru/a de persoana ta chiar in acest moment si fii recunoscator pentru ca ai oportunitatea de a trai o noua zi.
Viata ta poate ca nu va fi una usoara, vei fi ranit, ii vei pierde pe cei pe care ii iubesti… starea ta materiala, relatiile, serviciul, casa in care locuiesti si aspectul tau fizic – toate se vor schimba in timp. Nu conteaza ce se va intampla in viata ta, bine sau mai putin bine, fii constient de faptul ca totul face parte din binele superior al planului pentru care te afli aici.
Fiecare dintre noi este creat in propria sa perfectiune, exact asa cum suntem.
Nu suntem la fel si nu vom fi niciodata la fel. Adevarul meu poate ca nu este si al tau, iar adevarul tau poate ca nu este si al meu. Respecta-ti convingerile, insa respecta si credintele celorlalti.
Invata sa apreciezi diferentele pe care le observi la ceilalti si pretuieste ceea ce poate ca te invata despre tine.
Daca ai un vis, urmeaza-l, pentru ca un vis ramane doar un vis daca nu este urmat. Esti demn de maretie, insa aceasta poate fi atinsa doar daca actionezi pentru a o obtine. Nu lasa niciodata pe nimeni sa-ti spuna ca “nu poti face asta”.
Fii curat in intentiile tale. Fa fapte bune pentru ca asta te face sa te simti bine, nu pentru ca societatea se asteapta ca tu sa le faci.
Fa lucrurile care te pasioneaza.
Petrece timp in natura.
Iarta-i pe cei care te-au ranit, dar prima data invata sa te ierti pe tine insuti/insati.
Fii bun cu tine insuti/insati si fii bun si cu ceilalti.
Mai presus de toate acestea, intreaba-te ce ai dori sa auzi sau ce ai dori sa le impartasesti celorlalti daca aceasta ar fi ultima ta zi pe acest pamant.
In aceasta zi, si in cele care urmeaza, fie ca tu sa vezi perfectiunea din persoana ta si fie ca spiritul vietii sa-ti umple inima cu pace si bucurie!
Esti minunat/a!”
autor: Ursula Yvonne Sandner
sursa acestui articol: www.ursula-sandner.com




Sursa: Dezvatatorul

Paramahansa Yogananda – Un Dumnezeu, o Religie

1
Un fermier avea şase fii, toţi orbi. Într-o zi, el i-a rugat să spele un elefant. După ce fraţii au terminat treaba, fiecare a încercat să descrie animalul.
“Este foarte simplu” – a spus primul. “Acest animal este format din două oase foarte mari, acoperite de piele” – a spus primul frate; el îi spălase spatele.
“Cum poţi să spui astfel de prostii?” – a replicat cel de-al doilea. “Elefantul este asemănător unui tub lung”; el îi spălase trompa.
Cel de-al treilea, care a spălat urechile a spus că elefantul este format dintr-o perechi de evantaie.
Al patrulea a declarat că elefantul este format din patru coloane; el îi spălase picioarele.
Cel de-al cincilea, care spălase părţile laterale a declarat că elefantul este asemenea unui zid care respiră.
Cel de-al şaselea le-a spus: “Nici unul n-o să mă faceţi să cred prostiile pe care voi le-aţi spus. Eu ştiu: elefantul este asemenea unei frânghii care a coborât din cer”; el îi spălase coada.
Fiecare încerca să-i convingă pe ceilalţi că el are dreptate, astfel că s-au luat la ceartă. Tatăl, deranjat de zgomot, după ce a aflat care este motivul discuţiei, a zâmbit şi le-a spus:
“Copiii mei, nici unul dintre voi nu aveţi cu adevărat dreptate”.
“Să n-am dreptate?” – a spus unul dintre ei. “Fraţii mei sunt nişte mincinoşi şi tu acuma încerci să spui că şi eu mint?”
“Copiii mei” – le-a spus tatăl, pe un ton conciliant – “fiecare dintre voi a spălat doar o parte din elefant, dar eu sunt singurul care-l pot vedea întreg. El este, de fapt, exact cum fiecare dintre voi l-aţi descris, dar este şi ceva mai mult, ceva ce voi nici nu vă puteţi imagina”. Apoi, el le-a descris cum arată cu adevărat un
elefant. “După cum puteţi vedea, aveţi cu toţii dreptate, dar cu toate acestea, cu toţii vă înşelaţi.”
“La fel se întâmplă şi cu diversele concepţii ale diferitelor religii” – a conchis Sri Yogananda. “Dumnezeu este unul, dar căile care ne duc la El sunt numeroase şi aceasta poate să dea naştere la nenumărate confuzii şi conflicte”.
2
În Occident, oamenii îi consideră pe hinduşi ca pe nişte păcătoşi, dar să ştiţi că şi indienii gândesc la fel despre creştini. Ignoranţa – după părerea mea – este egal repartizată pe toată planeta. Din acest motiv, înţeleptul vede pe Dumnezeu pretutindeni, chiar şi în cei care nu-L percep deloc.
3
Fundamentul real al unei religii nu este credinţa, ci experienţa intuitivă. Intuiţia este aptitudinea sufletului de a-L cunoaşte pe Dumnezeu. Pentru a cunoaşte obiectul religiei, trebuie, în primul rând să-L cunoşti pe Dumnezeu.
4
Încrederea este diferită de credinţă. Încrederea se fondează pe experienţă. Credinţa este o încredere temporară. Credinţa este necesară la început; fără ea, oamenii nu s-ar preocupa de a-L căuta pe Dumnezeu. Dar ea nu este suficientă. În timp ce oamenii devin mulţumiţi de credinţele lor, religia devine dogmatică şi ea nu mai permite nici un fel de perfectare, de îmbunătăţire. De aceea, eu vă incit în
permanenţă la practica spirituală şi nu la credinţa în dogmele voastre. Nici măcar o meditaţie regulată nu ar trebui să vă ofere o stare de totală mulţumire. Nimic nu trebuie să vă mulţumească, pînă când nu ajungeţi să-L cunoaşteţi pe Dumnezeu.
5
Adevăraţii gardieni ai religiei sunt sfinţii şi maeştrii: cei care, cu adevărat, au ajuns să comunice cu Dumnezeu. Nu este suficient să studiaţi scripturile, nici să deveniţi un “D.D” (doctor în divinitate). Aceste cuvinte îmi evocă întotdeauna ideea de “doctor în iluzie”. Poate pare uluitor să constatăm că nenumăraţi
sfinţi au fost aliteraţi, dar înţelegerea celui care experimentează Adevărul este mult mai profundă decât a tuturor teologilor, a căror cunoaştere rezultă din studiu livresc, sau din sterile discursuri intelectuale.
“Lăsaţi copiii să vină la Mine, căci a lor va fi împărăţia Cerurilor” – a spus Isus. (Matei, 19:14)
6
Un catâr poate transporta pe spatele său o mare cantitate de biblii şi scrieri sacre. Credeţi că aceasta îl va face mai spiritual? Din contră, această încărcătură îl va priva şi de limitata sa libertatea de mişcare.
7
Cum poate o singură Biblie să fie la originea atâtor biserici, atâtor concepţii diferite despre realitate?
Fiecare dogmă creştină prezintă o interpretare distinctă a învăţăturilor lui Isus. De ce? Răspunsul se găseşte în limitările fiecărui individ. Ei sunt incapabili să-şi imagineze ceva dincolo de limita experienţei lor personale. În loc să încerce să descopere acea parte din fiinţa lor care este reflexia lui Dumnezeu, ei se
forţează să fabrice un Dumnezeu după imaginaţia lor frenetică. O fiinţă care se plimbă pe străzile întortocheate ale unui oraş nu vede de o parte şi de alta decât ziduri care nu-i permit să vadă orizontul. Dintr-un avion, putem observa ce se ascunde în spatele zidurilor, şi chiar dincolo de împrejurimile oraşului. Putem vedea mult mai multe decât cei a căror privire este limitată de ziduri.
8
Mult mai important este un adevăr enunţat de un sfânt decât o dogmă aprobată de mii de oameni. Numărul adepţilor unei religii nu garantează valoarea sa. Nu adoptaţi niciodată o idee pentru că ea a obţinut o aprobare generală. Dacă doriţi să obţineţi adevărata cunoaştere care, după spusele lui Isus, vă oferă libertatea, apropierea voastră faţă de Adevăr trebuie să fie calitativă şi nu cantitativă.
9
Sectarismul este anatema religiei. Doar oamenii superficiali se exprimă astfel: “religia mea este singura cale adevărată; toate celelalte căi sunt false”.
Am auzit o anecdotă care spunea că Billy Sunday, faimosul preot al noii religii a murit şi Sf. Petru nu a dorit să-i deschidă porţile raiului.
“Cum” – l-a întrebat indignat preotul -”nu vreţi să mă lăsaţi să intru?”
“Dar ce ai făcut ca să meriţi să ajungi atât de aproape de Dumnezeu?” – l-a întrebat Sf. Petru.
“Cum, dar în timpul vieţii mele am trimis mii de păcătoşi către paradis, i-am convertit.”
“Poate că dumneavoastră i-aţi trimis” – i-a răspuns Sf. Petru – “dar nici unul dintre ei nu a ajuns încă aici.”
10
Ştiinţa şi religia ar trebui să conlucreze. De la religie, ştiinţa ar putea învăţa o abordare a realităţii mult mai bazată pe intuiţie, mai mult empirică decât experimentală. Ştiinţa, pe de altă parte poate ajuta religia să fie mai puţin dogmatică, să fie mai realistă. Adepţii religiilor trebuie să înveţe, înainte de toate, să-şi dovedească credinţele asemenea savanţilor. Şefii religiei trebuie să încurajeze oamenii să experimenteze practic învăţăturile religiei, în mod personal, nu să se bazeze pe afirmaţiile altora.
11
“Cum poate un creştin să accepte alte religii?” – l-a întrebat pe Yogananda un credincios creştin. “Isus a transmis doar o învăţătură. El chiar a insistat asupra caracterului unic al ei. A subliniat că El este singurul Fiu al lui Dumnezeu” – a continuat credinciosul.
“Adevărul este unic” – a răspuns Yogananda. “Doar căile care conduc fiinţa la minciună sunt numeroase; fiinţa, într-o existenţă, nu poate porni decât pe o singură cale pentru a-L regăsi pe Dumnezeu. Greşeala constă în a atribui un nume particular acestei căi şi de a-l impune tuturor. Căutaţi Adevărul la oamenii
înţelepţi, la oamenii sfinţi, mai puţin la preoţi. Toate religiile au sfinţii lor, dar toate religiile au şi şarlatanii lor. Isus nu a combătut niciodată înţelepciunea altor religii, ci ignoranţa spirituală, pe care a recunoscut-o chiar şi la proprii săi auditori”.
12
“Sunteţi un Eliberat?” – m-a întrebat într-o zi un preot creştin.
“Eliberat de ce?” – l-am întrebat eu. Nu mă simţeam dispus să-i continui interpretarea sa asupra Adevărului, care era eronată, aşa că, la un moment dat, el a început furios să spună: “Atunci veţi ajunge în Infern!”
“De acord” – i-am răspuns eu – “dar ce este Infernul, dacă nu este un conglomerat de emoţii negative, cum ar fi şi supărarea şi furia?” Surâzând, am continuat: “Poate, poate că în final voi ajunge în Infern. Cine ştie? Dar cu siguranţă, dumneata, amice, eşti deja acolo”.
13
Credinţele voastre nu vă vor salva.
14
“Biblia condamnă idolatria” – a remarcat într-o zi un vizitator cre ഗ tin – “şi am văzut în fiecare templu hindus cel puţin un idol. Cum se face că atât creştinii cât şi evreii consideră această practică ca fiind păgână?”
Yogananda a răspuns: “Să presupunem că dumneavoastră vedeţi o fetiţă care se joacă cu o păpuşă pe care o consideră copilul ei. Vă veţi duce la ea să-i atrageţi atenţia că păpuşa nu este decât un obiect neanimat? Joaca cu păpuşa poate avea chiar un rol educativ şi poate ajuta fetiţa să se pregătească pentru rolul ei de
viitoare mamă.
În acelaşi mod, anumite imagini pot să-l trezească şi să-l focalizeze pe aspirant. Şi, de altfel, creştinii nu au nenumărate imagini cu sfinţi în altarele lor, nu au crucifixuri?
Să ne gândim şi la nenumăratele imagini pe care Dumnezeu le-a dăruit în întreaga natură. Dacă învăţăm să iubim frumuseţea arborilor, a florilor, a apusurilor de soare, nu facem decât să ne reamintim, în permanenţă, de frumuseţea Sa infinită. Idolatria condamnată în Biblie este practica focalizată asupra egou-ului şi care constă în a plasa Creaţia deasupra Creatorului. Ea constă în cultul banilor şi a bogăţiilor, considerate deasupra comorilor divine care există în Sinele Suprem. Constă în cultul iubirii umane, situate deasupra iubirii divine. Constă în a căuta intoxicarea cu alcool sau senzualitatea, în loc de a căuta bucuria infinită a extazului Divin.
15
“Biblia” – declara un alt participant la conferinţele lui Paramahansa Yogananda – “învaţă că Isus este Fiul Unic al lui Dumnezeu. Cum se face că dumneavoastră menţionaţi alţi maeştri ca fiind egalii Săi?”
Yogananda a răspuns: “În momentul în care evreii l-au acuzat pe Isus de blasfemie, datorită faptului că El a spus: “Eu şi cu Tatăl Meu suntem Una” – Isus a răspuns: “Scrierile voastre nu declară ele că voi sunteţi nişte zei?”
Adepţii tuturor religiilor încearcă să prezinte credinţele lor ca fiind unice. Această afirmaţie are ca origine o greşită înţelegere şi ignoranţa. De fapt, oamenii cam întotdeauna consideră că ceea ce au ei este mai bun decât ceea ce au alţii. Ca toţi marii maeştrii, Isus a vorbit despre două nivele: nivelul uman şi nivelul divin. Ca fiinţă umană a plâns pe cruce, spunând: “Tată, de ce m-ai părăsit?”. Ca Sine Divin, El putea spune că este Fiul Unic al lui Dumnezeu, identificându-se cu Conştiinţa Cristică, reflexie a Divinului transcendent. Conştiinţa Cristică nu este un bătrân cu barbă, purtând o robă albă. În timp ce Isus a folosit numele “Eu” vorbind de această stare de conştiinţă se referea la Sinele Său infinit, care este asemenea cu cel al tuturor celorlalte creaturi, şi nu la propria sa personalitate. Conştiinţa Cristică conţine totalitatea universului manifestat. Orice persoană care îşi eliberează conştiinţa de legăturile ego-ului, pentru a fuziona cu Infinitul poate afirma, asemenea lui Isus, că el este Fiul lui Dumnezeu. El poate spune, la fel ca Isus, că a devenit una cu Tatăl, pentru că Tatăl şi Fiul nu sunt decât două aspecte ale aceleiaşi realităţi. În această stare de conştiinţă, sensul cuvântului “Eu” nu mai este limitat la ego, la corpul fizic, la personalitate. Este starea în care valul a fost reabsorbit în vastul Ocean din care s-a născut. El a devenit Ocean.”
16
“Dumneavoastră spuneţi că ţelul vieţii este de a-L cunoaşte pe Dumnezeu” – a spus un student la religii comparate. “Această credinţă nu poate fi universală, pentru că, de exemplu, budiştii nu cred în Dumnezeu”.
Yogananda a răspuns: “Aceasta este o înţelegere greşită. Buddha nu a fost un ateu. Toate învăţăturile sale, asemenea învăţăturilor tuturor marilor maeştri, au avut ca scop să îndepărteze falsele concepţii din acea epocă; din punct de vedere spiritual, oamenii ajunseseră să-L lase pe Dumnezeu să facă totul, în locul lor,
bineînţeles. Acesta este motivul pentru care Buddha a subliniat importanţa efortului uman pe calea spirituală. Cum spune proverbul, noi recunoaştem copacii după fructe. Cel care practică intensiv învăţăturile lui Buddha, în loc să se mulţumească doar să vorbească despre ele, cu siguranţă că va ajunge la ţel. Odată acest ţel atins, el va descoperi că a ajuns în acelaşi loc unde l-ar fi condus toate marile religii: la realizarea Sinelui Suprem şi la eliberarea de toate înlănţuirile iluziei; iar a putea aduce la un numitor comun toate religiile lumii” – a continuat Yogananda – “este o imposibilitate, pentru că ele se situează pe
diferite poziţii de discernământ spiritual”.
17
Adevărurile care sunt afirmate de religie sunt eterne. Ele n-au fost inventate, dar din momentul în care ele au fost revelate de marii maeştri spirituali eliberaţi, forma lor s-a diluat, s-a opacizat, datorită interpretărilor date de fiinţe umane netrezite spiritual. Acesta este motivul pentru care Divinitatea trimite
pe Pământ, din când în când, pe unul din Fiii Lui Iluminaţi, pentru a face să reînvie spiritul religios şi pentru a reda învăţăturilor tradiţionale puritatea originală. Priorităţile urmărite variază întotdeauna, în funcţie de necesităţile diverselor epoci, dar adevărurile fundamentale rămân eterne.
18
Un student l-a întrebat pe Yogananda: “Care este ţelul misiunii dumneavoastre pe Pământ?”
Yogananda a răspuns: “A ajuta oamenii să devină conştienţi de necesitatea revelării Sinelui fiinţei lor, de a reface bunele relaţii dintre toţi oamenii, dintre toate religiile, pentru a realiza o asociaţie a fiinţelor aflate în căutarea Adevărului; de unde şi numele acestei organizaţii “Self-Realization Fellowship” (Asociaţia
Realizării Sinelui), creată pentru a readuce învăţătura autentică şi ştiinţa Yoga în Occident, exact cum a fost transmisă de Krishna”.
19
Un vizitator l-a întrebat pe Yogananda: “Poate fi considerată învăţătura dumneavoastră ca o nouă religie?”
Yogananda a răspuns: “învăţătura mea este doar o nouă exprimare a unor adevăruri eterne”.
20
Marile religii ale lumii au fost întotdeauna aduse de avatari, încarnaţii sau descendenţi ai lui Dumnezeu. Krishna a fost o astfel de încarnare, la fel Isus, Buddha. Un avatar este o fiinţă eliberată, care revine pe Pământ pentru a îndeplini o misiune divină specială.
Un discipol a întrebat într-o zi: “Maestre, sunteţi un avatar?”
Cu o calmă simplitate, Yogananda a răspuns: “O misiune de o astfel de importanţă nu poate fi condusă decât de o astfel de persoană”.
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

ATENȚIE MARE LA CE URMEAZĂ

Atenție sporită la ce va fi în următoarele săptămâni și luni, dar îndeosebi în anul 2012, în Europa și în lume, pe baza scenariul finanței internaționale. Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să întrevedem din timp și destul de clar manevrele celor care țin la respect întregul glob prin intermediul holohaosului pregătit de foarte multă vreme și cu lux de amănunte. În recenta  noastră carte „Puterea banilor” (în curs de epuizare) am analizat în profunzime comportamentul „huliganic”, ca să folosim recentul calificativ al lui Putin, prim-ministrul rus, al finanțiștilor internaționali în tratarea restului omenirii pe care o vor definitiv la podea, la picioarele lor.

Atenție deci la jocurile murdare despre care nu  suntem informați, ci ni se spune doar rece și absent despre o situație grea sau foarte grea în care s-ar afla state ca: Italia, Spania, SUA ș.a. Trebuie să fim pregătiți de orice, dar mai ales să fim în stare să ne rugăm Bunului Dumnezeu să-i potolească pe hulitorii Domnului (ce hulă poate fi mai mare ca nesocotirea poruncilor lui Iisus Hristos?) și instrumente ale diavolului ce și-au pus în gând și acționează satanic la năruirea întregii lumi spre folosul unic al tagmei lor. Să-i pună la respect, cum i-a pus de atâtea ori în lunga lor istorie, și în locul pe care-l merită, potrivit comportamentului lor antiuman și anti Dumnezeu.
Sursa: FINANTE-BANCI