duminică, 26 mai 2013

Imaginea care a emoționat întreaga lume. Ce au făcut doi frați gemeni imediat după naștere


Doi nou-născuți gemeni din nordul Spaniei au devenit faimoși în toată lumea după ce au început să se țină de mână imediat după ce au fost aduși pe lume și au fost așezați unul lângă celălalt. 

Frați gemeni
Frați gemeni / FOTO: Shutterstock.com
O imagine realizată în nordul Spaniei a emoționat întreaga lume. Doi frați gemeni aduși pe lume în nordul Spaniei, printr-o operație de cezariană, au început să se țină de mână imediat după ce au fost așezați unul lângă celălalt, scrie Huffington Post
"Erau îndreptați cu fețele în direcții diferite, însă cu toate astea s-au apucat de mână unul pe celălalt", a spus Dr. Javier Rodriguez, medicul care a realizat operația de cezariană.  
Javier Rodriguez a spus că gestul celor doi bebeluși unul este instinctiv. Fotografia, realizată de o asistentă, a deventi virală pe internet. 
Sursa:  REALITATEA.NET

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 26 mai 2013 - bis

26 mai 2013

Furtuna a făcut RAVAGII: Copaci cazuţi, recolte distruse şi drumuri acoperite de gheaţă



Capitala şi alte opt judeţe din ţară au fost lovite astăzi de furtuni de scurtă durată, dar foarte puternice. Grindina a distrus recoltele oamenilor din zeci de localităţi, iar în Bucureşti mai mulţi copaci au căzut peste maşini.


Furtuna a făcut RAVAGII: Copaci cazuţi, recolte distruse şi drumuri acoperite de gheaţă
Furtuna a făcut RAVAGII: Copaci cazuţi, recolte distruse şi drumuri acoperite de gheaţă / FOTO: Mediafax
Vântul care a bătut şi cu 70 de kilometri la oră a făcut ravagii în judeţul Argeş. Acoperişul unui bloc din Câmpulung Muscel a fost smuls de rafale şi aruncat peste maşinile parcate în faţa clădirii. Două dintre ele au fost serios avariate. Pompierii au sosit imediat la faţa locului pentru a strânge bucăţile din acoperişul montat în urmă cu doar câţiva ani. Furtuna a lăsat dezastru în urmă şi în comuna argeşeană Bughea de sus, unde un stâlp de electricitate a fost doborât.
În Banat, un fenomen meteo neobişnuit a pus stăpânire pe Drumul european 70. Şoseaua a fost acoperită de un covor de gheaţă, între localităţile Timişoara şi Lugoj. Mai exact, o ploaie torenţială de numai câteva minute a adus căderi masive de grindină şi mai multe străzi din localitatea Coştei s-au umplut de gheaţă. Pe drumul european, circulaţia a fost îngreunată din cauza acestui fenomen mai puţin obişnuit.
Şi în comuna Smârdioasa din judeţul Teleorman a plouat cu grindină. După doar 20 de minute de precipitaţii, gospodăriile oamenilor arătau ca după o ninsoare zdravănă. În imaginile trimise de un telespectator Realitatea TV se vede cum grindina a acoperit pur şi simplu grădinile oamenilor, care până nu demult era verzi. Locuitorii din comuna

Smârdioasa au avut sentimentul că s-a întors iarna, ne-a scris Gheorghe. 


Sursa: REALITATEA.NET

Fenomen astronomic rar: următorul poate fi observat în 2015. CUM SE POATE VEDEA


Triplă conjuncţie a planetelor: un spectacol astronomic rar care are loc în aceste zile. Următorul se va produce în octombrie 2015.




În ultimele zile ale lunii mai 2013, trei planete - Venus, Jupiter şi Mercur – vor apărea prinse într-un dans cosmic aparte: o triplă conjuncţie a planetelor, eveniment pe care astronomii profesionişti şi amatori, deopotrivă, îl pândesc cu nerăbdare. Un clip video realizat de NASA ne arată la ce să ne aşteptăm.
Pe data de 26 mai, la apusul Soarelui, cele trei planete vor forma un triunghi de puncte luminoase – manifestarea vizibilă a unei triple conjuncţii.
Un eveniment de acest gen are loc destul de rar; ultima s-a petrecut în mai 2011 şi următoarea va avea loc în  octombrie 2015.
Cea de anul acesta este deosebit de spectaculoasă, deoarece implică planetele cele mai strălucitoare care pot fi văzute pe cerul lunii mai.
Începând din 23 mai, cele trei planete vor începe să se apropie, aparent, pe cer, apropierea maximă înregistrându-se pe 26 mai.
În realitate, planetele se găsesc, bineînţeles, la distanţe de milioane de kilometri una de celalaltă, dar poziţiile în care se vor afla la sfârşitul acestei luni le vor face să apară – privite de pe Pământ - ca fiind foarte apropiate între ele, putând fi prinse cu uşurinţă în câmpul unui binoclu şi chiar vizibile cu ochiul liber.
Triunghiul va începe să se disperseze pe 27 mai, dar spectacolul va continua: pe 28 mai, Venus va trece, aparent, pe lângă Jupiter la distanţă foarte mică, cele două planete formând pe cer o pereche spectaculoasă de obiecte strălucitoare.
La sfârșitul lunii mai vom vedea trei planete în același loc pe cer. Mai jos găsiți avanpremiera. Detalii mai multe când se apropie momentul.
Trei planete la apusul Soarelui
Toate hărțile se găsesc aici.


O poză tulburătoare, realizată în Munţii Rarău - 25 mai 2013


Munţii Rarăului, înainte de răsărit. (Foto: Sorin Onişor)
Munţii Rarăului, înainte de răsărit. (Foto: Sorin Onişor)
Fotograful Sorin Onişor a făcut o serie de fotografii superbe în Munţii Rarău, pe care le-a postat pe contul de Facebook. Una dintre ele a strâns, în doar 24 de ore, peste 6.000 de Like-uri şi 1.200 de Share-uri.
Explicaţia imaginii este simplă: "Azi dimineaţă, înainte de răsărit, în Munţii Rarău", datată 25 mai 2013.

De la dualitate la trialitate: vointa divina manifestata



De Lauren Gorgo, 11 aprilie 2013 (ii multumim Anei Nicolai)



Marea expansiune


Am aflat ca pleiadienii spun ca in luna aprilie incepem sa observam intelegerile subtile, cunoasterea, imboldurile profunde care ne spun ca, dintr-odata, avem capacitatea de a fi, de a face si de a avea mai mult… mai mult din ORICE lucru si din TOT ceea ce dorim.


Am pomenit in trecere despre acest lucru, in raportul anterior, pentru ca, la fel ca Alice, vom incepe sa credem in imposibil… ca acum este posibil sa fim, sa facem si sa avem imposibilul. Aceste mici deschideri/strafulgerari despre potentialul nostru sunt doar inceputul a ceea ce Consiliul numeste „marea expansiune” si, pe masura ce aceste ganduri incep sa se infiltreze in mintea noastra si chiar sa ne duca dincolo de ea, totodata, ele ne transforma – pe noi si chiar intreaga planeta – in plan fizic.


Odata cu acest sentiment neexplorat, al capacitatii noii fiinte supraumane, vine energia vointei divine manifestate. Vointa manifestata nu este altceva decat decizia categorica de a face sa se materializeze in plan fizic, o experienta… diferenta, dupa realizarea de Sine (Dumnezeu), este ca acum efectiv suntem sustinuti de intreaga noastra putere.


Si, chiar daca acest lucru ne ameteste de entuziasm, Consiliul imi explica faptul ca, la inceput, aceasta libertate poate fi coplesitoare, in plan mental… ca atunci cand incepem sa intelegem ca lumea este, intr-adevar, scoica noastra, ne putem bloca intr-o stare de imobilizare mentala. Pentru a depasi acest lucru, trebuie doar sa ne cufundam in spatiul inimii si sa lucram strict de la nivelul dorintei imediate.


Va fi un lucru minunat, sa priviti energiile creatoare ce vor veni, in curand, asupra voastra, insa va amintim ca, intr-o lume in care orice este posibil, doar ceea ce se bazeaza pe inima si este plin de IUBIRE va va atrage interesul, pe termen lung. De aceea, aceia dintre voi care si-au stabilizat energia, care au reusit sa se echilibreze in spatiul neutru al punctului nemiscat/zero si care pot traduce cu claritate, chemarea inimii, ei voi fi cei care vor intelege mai deplin cum sa creeze, in cadrul acestor legi. 


Pentru cei care nu au descoperit inca sensul adevarat al IUBIRII universale – ce poate fi deprins doar prin integrarea si echilibrarea fortelor sacre si divine, feminina si masculina – aceasta perioada va fi cu adevarat dificila. 
Le amintim celor care citesc aceste randuri, ca ei sunt cei care vor fi la carma si e foarte sigur ca ei sunt cei care ii vor conduce pe cei asupriti, pe calea cea buna. 


– CSP (Consiliul Superior Pleiadian)


(Referitor la inima, cei din CSP imi amintesc ca, desi e posibil ca acum sa fim mai capabili sa producem minuni, nefiind limitati de legile fizice ale creatiei 3D, in acelasi timp suntem „limitati” de legile IUBIRII… acele legi care stipuleaza binele cel mai inalt al tuturor si neamestecul… in vointa celorlalti… despre care ne-au vorbit in trecut.)


Atunci cand ne aliniem, cu totalitatea fiintei noastre – intelegand ca intreaga noastra lume se afla inauntrul nostru – orice lucru pe care vrem sa il materializam poate fi adus dinauntrul nostru. In momentul in care devenim centrul absolut al lumii noastre interioare, ne cream ca atare, lumea exterioara. Precum inauntru, la fel si in afara. Precum in ceruri, la fel si pe Pamant. Stiti procedura…


Nu e hocus pocus, ci alchimie. Acelasi concept, aplicare diferita. Este fizica (cuantica)… si, dupa parerea mea, fundamentala intelegerii magiei si ceea ce este necesar pentru a materializa, CU ADEVARAT… ca „din nimic”.


Ganditi-va la acest lucru, astfel… daca suntem doar un microcosmos al macrocosmosului, atunci, cu siguranta ca tot ceea ce ESTE, se afla inauntrul nostru. Ganditi-va la teoria despre fractali. Maestri alchimisti stiu ca orice lucru pe care vor sa il materializeze, trebuie sa vina de la Sine si ca ei nu sunt alcatuiti din nimic altceva, decat compozitia creatiei lor. Cunoasterea acestui lucru inseamna ca orice dorim trebuie sa provina din alinierea vibratiei si din restructurarea atomilor.


Consiliul spune ca toti vom avea mai mult acces la aceste concepte, in zilele ce urmeaza – dar, deocamdata, ei vor doar ca noi sa intelegem ca… pe masura ce incepem sa urmam aceste legi ale IUBIRII (universale)… tot ceea ce ne dorim poate fi cu adevarat creat, sustinut si materializat din vibratia noastra, din propriul camp energetic.


Luna aceasta, veti incepe sa intelegeti natura reala a procesului de creatie, de materializare… si veti dansa in ritmul divin, iar sufletul vostru va canta, in armonie cu simfonia creatiei cosmice, strict din perspectiva existentei cosmosului, in interiorul VOSTRU. Sunteti centrul lumii voastre si, in consecinta, puteti avea tot ceea ce va doriti deoarece… la nivel subatomic… SUNTETI absolut tot ceea ce doriti. 


Imbucurator! 



Ce se intampla in continuare


Eu, una, nici macar nu pot vedea inca pasul urmator… continuam sa asimilam foarte multa MARETie… dar cei din CSP mi-au oferit viziuni rapide, cu privire la ceea ce se intampla in continuare – mai exact, mi-au vorbit despre apropiatele eclipse (incepand cu cea din 25 aprilie), pe care ei o numesc perioada de „creatie fizica materializata”.


Cunoastem cu totii – dar uneori ne temem de ele – acele perioade lungi cu eclipse, care, in esenta, sunt „aici ca sa ne slujeasca”… desigur ca ne slujesc, intreaga viata a fost creata ca sa ne slujeasca… dar nu intotdeauna in moduri incantatoare.


Chiar daca, istoric vorbind, exista multa frica in jurul eclipselor, mi s-a spus ca frica provine din misticismul generat de puterea eclipselor – si nu de eclipse in sine. In mod foarte interesant, Consiliul afirma ca aceasta putere este aici nu doar ca sa ne slujeasca, ci si pentru ca noi sa punem stapanire pe ea acum, pentru a ne transforma intr-un mod alchimic, viata – cu ajutorul ei.


Mi s-a aratat imaginea Magicianului din cartile de tarot, odata cu intelegerea faptului ca aceste eclipse le ofera – celor care ajung la maturitatea de a fi noii oameni lideri – capacitatea de a-si exercita vointa divina… de a avea acces la bratul fizic al fortelor cosmice de creatie, ce ne vor permite sa ne ridicam deasupra legilor fizice, sa le transcendem. Magicianul este prima carte din arcana majora a cartilor de tarot, avand vibratia numerica UNU, numarul inceputurilor si reprezinta alinierea cu unimea, la toate nivelurile de existenta… puntea dintre spirit si materie. (In mod interesant, luna aprilie are si ea vibratia UNU)


Asadar, in plan personal… si pentru cei aflati in fruntea paradei… aflu ca sandviciul de eclipse va avea ca tema impamantarea magiei, in forma fizica. Ca aceste eclipse ne conduc dincolo de limitarile fizice ale creatiei 3D si ne zoresc sa intram in taramul achimiei pure. Potrivit celor din CSP, acest tunel de vant al schimbarii va furniza energiile alchimice de transmutare, care sa ne transforme intreaga experienta a vietii fizice. (Sper ca acest lucru sa fie la fel de grozav pe cat suna!)


De acum si pana la solstitiul din iunie, vom fi transformati, ajungand la esenta totala a cine suntem cu adevarat, dobandind acces la partea fundamentala din noi, care stie, in mod inerent, cum sa creeze, sa materializeze, sa depaseasca/supuna legile fizice ale universului. Aceasta parte din noi a fost mereu intacta, disponibila fiecaruia dintre noi… dar, pana acum, a fost necesara ATAT de multa energie/concentrare/intentie, incat, pentru ca puterea noastra creatoare sa ajunga la acest nivel, ar fi trebuit sa consacram o viata intreaga.


In orice caz, acum, in aceasta perioada de bun augur de pe Pamant, fiecare dintre voi… maestru creator, prin aptitudinile proprii… este aici pentru a scoate la lumina, pentru a dezvalui adevarul despre cine sunteti, pentru ca toti sa vada si, facand acest lucru, ramanand cu totul in autenticitatea voastra, aveti puterea de a crea in conformitate cu legile superioare. Spunem aceasta cu o oarecare neliniste, pentru ca in mod sigur vor fi unii care vor interpreta gresit acest dar, aceasta putere, dar nu e deloc de folos sa incerci sa convingi pe cineva de supunerea launtrica fata de sinele sau autentic. 


Totodata, va facem cunoscut faptul ca, desi aceste revelatii despre natura voastra autentica va vor ului, ele vor fi foarte firesti pentru voi, fiind in concordanta cu natura voastra. 


Ei mai spun ca, in plan colectiv, energia acestui portal va servi la activarea, extinderea si transmiterea semnalului de libertate, catre mintea colectiva, astfel ca transformarea sa poata incepe la nivelurile cele mai dense. Ca aceasta configuratie de eclipse planeaza deasupra unei parti din experienta noastra umana care, in mod paradoxal, transcende experienta umana.


Ne referim la faptul ca… timp de eoni, experienta omeneasca a fost prinsa in capcana cauzalitatii si acum, ca vălurile au fost ridicate, eliberarea voastra de cauzalitate va atrage dupa sine miscari importante, in mintea colectiva. 


Ei explica ca, pe masura ce fiecare dintre noi… pionierii noii mentalitati umane… iese, cum s-ar spune, din matricea mentala a limitarii umane, dintr-odata, mintea colectiva va fi inundata de ganduri mai inalte de libertate, de eliberare din sclavie – si cu posibilitatile extinse, care sunt in prezent la indemana intregii omeniri. Ganditi-va la rezonanta morfica/efectul celei de-a 100-a maimute.


Asadar, daca vreti, imaginati-va pentru o clipa, lucrurile de care va fi capabila omenirea, ca intreg, atunci cand… de pilda… intreaga voastra colectivitate are, atrage si valorifica forme-gand similare? Pentru ca, in mod sigur, mintea individuala va incepe sa reflecte asupra acestor ganduri, odata ce ele sunt ferm ancorate in mintea colectiva… si, prin urmare, va intrebam, ce se intampla cu aceste ganduri, odata ce ele sunt acceptate, la scara mare? 


Va vom spune ca… mai intai, va apare gandul, ideea ca schimbarea e posibila. Apoi, sentimentul ca schimbarea e posibila. Pana cand, in final, este intreprinsa o actiune importanta, care face posibila schimbarea.



Ridicarea energiei kundalini


De buna seama ca am trecut prin transformari intense si adesea dureroase, in corpurile noastre mai dense, de la echinoctiu… si chiar mai demult, in ultimele 7-10 zile.


Sarpele de foc si-a marit serios viteza, mai ales in timpul noptii, producand tot felul de probleme fizice si emotionale neplacute… cele mai remarcabile fiind: alternarea senzatiilor de foc foarte fierbinte/rece ca gheata si fluctuatii de temperatura in organism, bazait si senzatie de disconfort, durere ce vibreaza si se unduieste in josul si in susul coloanei, transpiratii nocturne care insotesc mereu eliminarea reziduurilor, valuri aleatorii de energie sexuala/avant creativ, ARSURA LA STOMAC (de la activarea flacarii intreite), pofta de mancare schimbatoare (de la hamesit de foame, la greata sau dezinteres fata de toate grupele de alimente), slabiciune, dureri musculare ca de gripa, dureri neobisnuite in zona inferioara a spatelui, carcei, spasme/contractii musculare, disconfort digestiv, umflare/retentie de apa, oboseala, dureri/curatari de sinusuri, dureri de cap, ameteala, sensibilitate la lumina, iritabilitate, anxietate, manie/furie inexplicabila si neprovocata, sensibilitate fata de mediul 
inconjurator si/sau la atingere, schimbari ciudate ale tiparelor de somn (insomnie, dormit toata ziua, somn agitat) etc.



Aceste valuri crescatoare de purificari par sa ne lase morti – dar, in realitate, ele ne invie din morti (3D). (Ca a venit vorba, daca lucrurile ajung sa fie prea intense, il puteti invoca pe Serapis Bey… rostiti-i numele de 3 ori… pentru sustinere/ajutor. Sambata trecuta, am avut dureri atat de mari, incat am strigat dupa ajutor si am fost intampinata de acest… maestru inaltat/chohan… incantator de vioi, as putea adauga… durerile fiind-mi alinate, aproape imediat. El mi-a spus ca guverneaza eliberarea energiei kundalini din chakra radacina si ca se afla aici, ca sa ii ajute pe initiatii din procesul de inaltare, sa faca acest lucru.)


In zilele in care sarpele este foarte activ, e posibil totodata sa fi observat mai multe imagini cu sarpele, in starea de vis, in momentul trezirii sau in timpul meditatiei. (In vederea mea launtrica, am vazut in continuu serpisori si chiar m-am trezit intr-o dimineata cu imaginea unei cobre care se uita fix la mine, chiar in zona sprancenelor. )


In mod similar analogiei cu sarpele, am mai aflat ca echinoctiul a avut rolul de a ne ajuta sa ne lepadam de vechea piele si ca VOM iesi la iveala, avand o senzatie de noutate, dar ca noile noastre piei sunt atat de fine si imature, incat, de acum si pana la Solstitiu, trebuie sa ne protejam de elementele dure si sa avem grija de devenirea noastra, asemenea unor nou-nascuti.


In mod interesant, Consiliul – si, de asemenea, corpul meu elemental – m-au avertizat recent „sa ma depasesc pe mine insami”, in aceasta luna… lucru care, de la nivelul energiei fizice la care am acces la ora actuala, pare imposibil, dar si foarte caracteristic Berbecului.


Ei spun ca, pe masura ce valul incepe sa se intoarca in favoarea noastra, e posibil sa vrem sa facem multe lucruri noi, cu sinele nostru fizic, dar ca, oricat de invigorati (stiti ce inseamna acest cuvant, da?) ne-am putea simti, suntem indemnati ca, la inceput, sa o luam usurel, pentru ca sistemul corpului nostru mai are de facut upgradari si are nevoie de timp, ca sa se adapteze la costumul sau spatial schimbator (autonom/autostabilizat).


Va rugam sa acordati o atentie deosebita nevoilor voastre fizice. E posibil sa ajungeti intr-un moment in care sa aveti senzatia ca puteti zbura si, desi acest lucru este adevarat, la un oarecare nivel, va trebui sa aveti grija sa nu va lasati ispititi, ca sa spunem asa.



Pentru aceia dintre voi care intreaba, nu stiu cat de mult va dura incheierea transformarii fizice, dar faptul ca aceasta intrebare e in mintea fiecaruia, inseamna ceva. Incheierea ei pare sa se apropie, dar este foarte dificil de aflat durata acestui proces, indeosebi deoarece cea mai mare parte a lui pare sa fie la fel (cititi: groaznic). Mi s-a spus ca ar trebui sa incepem sa simtim un progres sigur al starii de mai bine, care ne conduce la finalizare… fara sa ne mai afundam in iadul fizic, cu care ne-am obisnuit atat de mult… si ca definitivarea procesului de inviere se va incheia la Solstitiul din iunie sau in preajma lui.


Se pare ca, odata ce transmutam/transcendem tiparul corpului karmic… si am senzatia ca acest lucru il facem in prezent… incepem sa adoptam/integram corpul Adam Kadmon (forma noastra perfectionata) si, din cate inteleg, acest moment de inceput (cand el devine posibil) este cel care activeaza procesul invierii fizice, necesar calatoriei noastre de re-incarnare.


Mai aflu de la Consiliu ca aceasta perioada de progres poate fi comparata cu procesul incarnarii umane, cand sufletul patrunde in fetus. Ei il numesc un eveniment delicat, de atinge-si-pleaca… insemnand ca aspectul nostru Christic intra si iese din corpul nostru, putin cate putin, pentru a se adapta la frecventele dimensiunilor inferioare si ca, in mod similar, celulele noastre se vor adapta la frecventele dimensiunilor superioare. Mie mi se pare dureros, dar cei din CSP ma asigura ca acest lucru va fi altfel decat in trecut. Ramane de vazut… desi mi se pare adevarat, la un anumit nivel.


In incheiere, iata cateva sugestii din partea pleiadienilor, care sa ne ajute sa ne sustinem sinele, in urmatoarele aproximativ opt saptamani:


– Ramaneti in armonie cu ritmul corpului vostru… adica, dati-i voie corpului vostru sa va conduca, in urmatoarele cateva saptamani. Spunem acest lucru, nu ca sa insinuam ca veti ajunge sa fiti neputinciosi in vreun fel, ci ca este posibil sa simtiti impulsul de a alerga liberi, de a zbura… si, desi aceasta este realitatea care se apropie, va indemnam sa faceti treptat acesti pasi si sa ii oferiti corpului vostru, timpul si spatiul de a se adapta la noile lui vibratii.


– Va indemnam sa mancati potrivit dorintelor corpului vostru. In unele cazuri, veti fi atrasi subit catre alimentele cu vibratii superioare sau nu veti dori niciun fel de mancare… in alte situatii, e posibil sa constatati ca singura metoda de a sustine transformarea (al)chimica a corpului este cu ajutorul proteinelor animale. Ca intotdeauna, ascultati, in fiecare clipa, de ceea ce i se pare bun corpului vostru. In aceasta privinta, fiecare dintre voi este unic.


– In final, vrem sa va incurajam sa fiti impacati cu ritmul vostru… sa intelegeti faptul ca nu toata lumea trece prin acest proces, in acelasi fel si ca experienta voastra individuala ar trebui sa fie sacra. Sunteti diferiti de toti ceilalti si, prin urmare, procesul vostru va fi diferit de oricare altul.


Ca intotdeauna, aceste cuvinte sunt ghidul nostru, dar inima este etalonul nostru. Un lucru este cert: orice vine asupra noastra ne schimba, indiscutabil, viata si poate insemna cea mai extraordinara calatorie din mii de vieti.
Dezlegati-va centurile; suntem pe punctul de a ne aminti cum sa zburam!
Lauren

ThinkWithYourHEART.com ©Expect Miracles, Inc. 2012 Toate drepturile rezervate. Permisiune oferita de a copia si redistribui DOAR VERSIUNEA GRATUITA a Raportului 5D, cu conditia sa ramana integral si neschimbat continutul, sa se recunoasca total meritul autorului si sa fie distribuit gratuit.

Traducere
Ana Nicolai


Asthar Sheran - Rezervor de energie pt Terra


De dimineata simteam chemarea in interior dar nu se clarifica. Simteam ca am ceva de facut. Cu cine ? Ce echipa ma va ajuta? Ce am de stiut si nu stiu? Pe ce planuri interioare am de ajuns? Ma intrebam cu glas tare. Doresc sa va asigur ca rapunsurile vin, Universul va raspunde. A fost necesara doar rabdarea mea.


Echipele de lucru isi faceau singure simtita prezenta.


Comanda Asthar, flotele noastre personale, echipele angelice, Sinele nostru si grupul arhanghelilor din D12 sosit de curand erau deja prezente. Asthar ne atentioneaza ca patrundem intr-un plan vibrational dincolo de planurile Terrei, unde exista un rezervor energetic ce-l avem de adus pe Terra. Acel rezervor este cu o energie benefica ce ajuta si sustine oamenii in procesul de constientizare si trezire catre ceea ce ei sunt. Acest rezervor energetic a sosit momentul sa patrunda in spatiul Terrei, sa devina de folos.


- Voi sunteti acum intr-un spatiu de purificare (LSananada lucreaza cu noi), de crestere vibrationala si de amplificare a capacitatilor voastre, pt a putea deschide si permite transportarea acestei energii. Acest spatiu, accesarea lui, arata ca vibratia Terrei a crescut si ca multe fiinte sunt pregatite sa primeasca aceste energii.


Impreuna cu aceste echipe, voi demarati aceasta deschidere si deveniti canale de lumina ce constient permit patrunderea energiilor in spatiul Terrei prin ridicarea constiintei colective. Constientizand si permitand, voi faceti posibila patrunderea energiilor in spatiul terestru. ( accesam cu usurinta acest spatiu si rezervorul ).


Simtim ca devenim coloane de lumina si ca prin intentie si permisiune aducem acest rezervor in spatiul Terrei. Toti sustin si constientizam capacitatea Eu Sunt tot ceea ce Eu Sunt ce favorizeaza aceasta, dar si capacitatile de contelatii, ce ajuta la transportul si primirea acestor energii noi, benefice pt binele suprem.


Ridicam intr-un fel stacheta prin conexiunea la constiinta unimii in D5-6, pt a primi suport energetic si a pregati planeta pt aceste schimbari de constiinta si manifestare.


Adaugam in constinta de masa ideea de schimbare in usurinta si gratie divina ca toate procesele de transformare sa fie alese in acest mod de catre toate fiintele. Sunt oportunitati noi si ne-am bucura ca oamenii sa le aleaga si sa le treaca cu usurinta. Rupem lanturile sclaviei D3 aratand prin noi insine ca libertatea este un drept divin din nastere, a carei alegere depinde de fiecare si nicidecum de vreun sistem in care ne ducem traiul,


Daruim aceste idei constiintei de masa, ca fiecare sa le poata accesa.


Multumim si daruim cu iubire.

primit pe mail


Fotografii de la cititori: un curcubeu circular şi un OZN pe cerul Bucureştiului


După ce a fotografiat un curcubeu circular pe cerul Bucureştiului în data de 13 mai, autorul acestora a observat că în imaginile respective apare un... OZN!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sursa: yogaesoteric

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 25, 26 mai 2013

25 mai 2013 

Şefa FMI, Christine Lagarde, care este martor într-un proces, ar putea fi acuzată de favorizarea unei fraude financiare, cercetările actuale vizând rolul ei în plata a 400 de milioane de euro către un om de afaceri controversat (Bernard Tapie) şi apropiat al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, pe vremea când ea era ministru de finanţe al Franţei. 


26 mai 2013 

Plantele nu cresc lângă un router Wi-Fi: În Danemarca, 5 eleve din clasa a noua, au realizat un experiment simplu, în care au plasat 6 farfurii cu seminţe de Lepidium Sativum (creson) lângă un router Wi-Fi, şi alte 6 departe de router, în altă cameră. Rezultatele au arătat că seminţele aflate în apropierea routerului (care emitea radiaţii electromagnetice în mod continuu, non-stop) nu au germinat deloc, fiind moarte, în timp ce setul de referinţă aflat în altă cameră a germinat, dând naştere unor plante de cerson perfect sănătoase şi normale. Elevele au pornit de la observaţia că, atunci când seara adorm cu telefonul mobil lângă cap, a doua zi au dificultăţi de concentrare, fapt ce le-a determinat să realizeze un experiment care să arate nocivitatea radiaţiilor electromagnetice similare unui telefon mobil. 


Sursa: http://roaim.de.vu/

Oracolscop Astrocafe.ro 20 – 26 mai 2013. Ce spun cartile de oracol Enchanted Map


enchanted map
Mesajele si ghidarea pentru aceasta saptamana vin prin intermediul Cartilor Oracol „Enchanted Map”- Colette Baron-Reid. OracolScopul, creat de Astrocafe, este o etalare saptamanala cu carti oracol, cate o carte pentru fiecare zodie. Ofera ghidare si sprijin pentru toti cei care vin in contact cu aceasta informatie. Etalare si citire intuitiva – Cristina Ciobanu.

astrocafe.ro
Iata mesajele pentru saptamana 20 – 26 mai 2013.

Berbec – Wizard of Awareness
Pui prea multa presiune in a obtine un anumit rezultat, in loc sa te bucuri de experienta in sine? Fa un pas in spate, muta-ti atentia de la aceasta situatie, care nu-ti da pace, si centreaza-te pe a fi recunoscator pentru toate schimbarile aparute in viata ta. E posibil sa incerci sa controlezi rezultatul pentru ca nu ai incredere in binele tau cel mai inalt? Mediteaza, doar fii si raspunsul va veni fara nici un efort din partea ta. Transforma-te intr-un observator neutru si vei vedea ca momentul prin care treci acum nu este decat un punct minuscul pe harta existentei tale. Renunta la compromis si aminteste-ti ca nu poti pierde niciodata ceea ce este cu adevarat al tau.

Taur – Strength
Aceasta perioada este foarte buna in a acorda mai multa atentie sanatatii tale, pentru ca trupul, mintea si sufletul au nevoie sa fie fortificate, intarite, acum. Fa sport, odihneste-te si hraneste-te sanatos, caci acestea sunt necesare pentru a te mentine in echilibru. Cand te afli in armonie, te aliniezi in mod magic la abundenta universala si la puternica forta a sincronicitatii. Toate acestea creeaza conditii si posibilitati care te conduc spre implinirea celor mai inalte intentii ale tale. Echilibrul incepe cu tine insuti si apoi rezoneaza in exterior, cu ceilalti, iar asta inseamna sa nutresti pentru tine sentimente de iubire, respect si acceptare, si sa-ti asumi intotdeauna consecintele actiunilor tale.

Gemeni – Stuck in the Mud
Blocajul in care te afli acum a aparut in urma dorintei tale persistente de a primi ceea ce vrei, unde si cum vrei tu. Probabil ca nu este prea confortabil sa admiti ca ceea ce ai ales pana acum pentru tine, nu a fost cel mai bun lucru. Chiar si asa, mereu ai o sansa. De fapt, gandurile tale de auto-sabotaj si credintele ascunse te indeparteaza de binele tau cel mai inalt. Tu poti crede ca faci totul pentru a manifesta ce iti doresti, dar e posibil sa incepi sa ai ganduri precum: nu pot face asta, nu merit, am sa gresesc, etc. Parca esti inchis intr-o temnita faurita chiar de tine, dar partea buna este ca tu ai cheia pentru a te elibera. Fa-ti un inventar al gandurilor, iesi din inchisoare si petrece cateva minute in aer liber, in semn de recunostinta.

Rac – Bone Collector
Ceea ce experimentezi acum, nu este altceva decat repetarea unei lectii, al carei mesaj nu l-ai descifrat in situatia originala. E timpul sa te vezi ca fiind o fiinta intreaga, completa, si nu ca pe o persoana care incearca incontinuu sa vindece o rana veche. Daca nu iti revendici lucrurile pe care crezi ca le-ai pierdut, vei repeta trecutul. Informatia pe care o cauti se gaseste in istoricul tau, iar ceea ce ai de facut este sa te retragi si sa alegi diferit, pentru a avea rezultate diferite. Cine te indruma acum, ego-ul sau sufletul tau? Intotdeauna poti alege in viata, iar rezultatele pozitive vin din alegerile care servesc intentiilor tale cele mai inalte. Accepta ca desi mergi pe un drum, oricand poti schimba directia.


Leu – Golden Palace
Mesajul acestei carti iti transmite ca “intotdeauna este suficient”. Ai tot ce ai nevoie pentru a-ti indeplini visele si nimic nu este insuficient sau in deficit. Bucura-te de toate binecuvantarile vietii si aminteste-ti ca intotdeauna va fi destul pentru toata lumea. Succesul vine la tine sub forma fructului intentiilor tale izvorate din ceea ce esti, cat de autentic iti traiesti viata si cat de multa iubire esti dispus sa imparti. Bunastare materiala, sanatate, prosperitate, implinire emotionala, toate acestea sunt prezente in viata ta in aceasta perioada, dar ele vin si pleaca, si doar cunoasterea adevaratei tale valori te conduce catre bogatii mai mari, acum.


Fecioara – Details, Details
Fii atent, deoarece tiparele cele mai puternice sunt create cu cele mai fine detalii. Acum e momentul sa fii constient de acele aspecte neclare din viata ta. Uita-te la detalii si lasa liniile mari pentru altadata. Probabil un proiect necesita mai multa finete, sau ti se sugereaza sa faci gesturi mici, dar pline de semnificatie sau sa aduci o nota personala in corespondenta de afaceri. Daca esti pe cale sa-ti iei un angajament, de orice fel, fii atent la detalii de la inceput si nu dupa, cand va fi prea tarziu. Claritatea si transparenta sunt cheia. Tonul vocii, limbajul trupului sau expresia faciala iti pot furniza amanunte importante petru a avea o viziune si o intelegere mai clara, cu privire la un partener.

Balanta – Talisman
Intelepciunea te ajuta sa recunosti capcanele si toate acele tipare familiare pe care vrei sa le eviti. De asemenea iti da posibilitatea sa obtii cu usurinta informatii despre punctul in care te afli pe drumul tau, si sa iti identifici aliatii. Acum te afli in momentul in care stii ce ai de facut si care sunt cele mai potrivite alegeri pentru tine. Orice iti propui are sanse foarte mari de reusita, pentru ca judecata ta inteleapta iti aduce decizia corecta. Ti-ai invatat lectiile si ti-ai castigat dreptul la succes. Priveste circumstantele prin ochii Divinitatii si vei realiza ca acum totul este perfect si sacru. Viata insasi este o meditatie, iar fiecare actiune pe care o intreprinzi este o rugaciune de devotament.

Scorpion – Coming Apart
Cartea aceasta este un semn ca a venit timpul sa pui capat acelor lucruri care nu-ti mai folosesc. A fost nerespectat un angajament? Poate ca ai nevoie sa renunti la o promisiune sau sa schimbi directia pentru ca te-ai inhamat la mai mult decat poti duce. Acum este un moment perfect pentru a-ti reevalua obiectivele si valorile. Actiunile tale sunt in acord cu ceea ce crezi? Ai creat un parteneriat care nu este benefic de ambele parti? Renunta la frica si ai incredere ca separarea iti aduce noroc. Asteapta-te la un telefon, e-mail sau o conversatie care iti va indica care este urmatorul pas ce-l ai de facut. Spiritul, Divinitatea, este intr-un dialog constant cu tine. Asculti?


Sagetator – Balancing Act
Acesta este o perioada importanta in a te uita la acele domenii din viata ta care sunt in dezacord. Esti obsedat de un singur lucru, neglijand aspecte importante care au nevoie de atentia ta? A-ti face propriul inventar este un pas necesar catre a-ti re-echilibra viata. Adapteaza-te la conditiile mediului in care traiesti, acceptand faptul ca nu ai nici un control asupra lui, si astfel vei obtine mult mai usor echilibrul. Unele persoane sau circumstante, aduse prin sincronicitate, vor aparea sa te sustina in drumul tau, caci aceasta parte a calatoriei nu este menita a fi facuta de unul singur. De asemenea, poti delega o parte din sarcini celorlalti, pentru ca ei sa te poata ajuta.


Capricorn – Storm Fields
Pare ca esti inconjurat de haos si toate lucrurile ramase nerezolvate sunt cauza acestui conflict. Toata acea energie blocata, tinde sa iasa la suprafata generand o furtuna puternica. Dar nu-ti face griji, soarele va rasari din nou, iar tu te vei bucura din plin de beneficiile acestei situatii. Renunta la toata presiunea pe care o pui asupra ta in a face mereu cate ceva si incepe “sa fii”. Tot acest stres iti blocheaza bucuria de a trai si e posibil sa te afecteze si psihic. E timpul sa meditezi si sa profiti de timpul liber, sau vei face niste greseli pe care le vei regreta mai tarziu. Nu te ingrijora; toate acele lucruri pe care incerci sa le rezolvi, vor fi tot acolo atunci cand vei fi cu adevarat pregatit sa mergi inainte.


Varsator – Dry Desert
Situatia la care te-ai tot gandit in aceasta perioada este precum un pamant sterp si nu-ti poate aduce nimic, acum. Indiferent cat de frumoase sau seducatoare sunt sclipirile unui miraj, acesta nu este decat o iluzie, asa ca nu te lasa hipnotizat in a crede ca vei obtine ce-ti doresti. Fantana este goala. Chiar daca locul in care te afli, persoana sau circumstantele sunt nepotrivite pentru tine in acest moment, asta inseamna ca ceva mult mai bun, care te va implini, e pe cale sa apara. Bucura-te de acest avertisment si fii recunoscator. Acorda o mai mare atentie felului in care ii tratezi pe oameni si fii atent la perceptia ta asupra lor. Daca ii vezi pe cei din jur ca avand succes si prosperitate, asta vei atrage si tu in viata ta.

Pesti – Home
Aceasta carte iti sugereza sa experimentezi pacea, siguranta, apartenenta si toate acele sentimente ce deriva din a te simti cu adevarat “acasa”. Simte-te bine in pielea ta si traieste-ti viata confortabil, indiferent de ceea ce se intampla in jurul tau. E timpul sa-ti indrepti privirea catre oamenii care au aceleasi idei si gusturi ca si tine sau catre o persoana speciala, care te face sa te simti ca ai ajuns acasa. Acasa inseamna iubire, si iubirea este peste tot in jurul tau. Renunta la posesivitate in relatii, in ceea ce priveste casa sau bunurile tale materiale si toate celelalte aspecte din viata ta. Totul este trecator. Odata ce recunosti asta, toata viata iti va parea un miracol, si nu vei mai fi blocat in limitari auto-induse.
In serviciu si iubire,
Cristina Ciobanu
astrocafe.ro


Sursa: sfatulparintilor.ro

CUM ÎMPART GAZELE DE ŞIST EUROPA ÎN DOUĂ - Ce s-a decis la Bruxelles şi ce miză are România


După semnalul pozitiv dat miercuri la Bruxelles, în Consiliul European, privind acceptarea gazelor de şist ca sursă de energie neconvenţională pe care ţările care doresc o pot explora şi exploata, Guvernul se gândeşte deja la acordarea licenţelor. Anunţul a fost făcut de ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, a doua zi după Consiliul de la care premierul Victor Ponta a dat semnalul că UE “permite ţărilor membre ale UE să-şi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorările şi exploatările”.
Mutarea este una rapidă, având în vedere că, până în luna martie, Ponta s-a arătat mai degrabă reticent, instituind chiar un moratoriu cu argumentul că România ar aştepta rezultatele studiilor europene de impact. În urmă cu două luni, premierul s-a repoziţionat însă. “E un obiectiv strategic al României să nu mai depindem de gazele din Rusia”, a spus Ponta şi miercuri la Bruxelles, vorbind de “capacitatea României din producţia internă, din rezultatele din offshore, din Marea Neagră, din gaz de şist, care să acopere tot consumul României, să ne ajute să exportăm şi în Moldova”, ca de  “un interes strategic” care "nu e îndreptat împotriva" Rusiei.
Cel mai important jucător în piaţa de energie implicat deja în prospectarea zăcămintelor din România este gigantul american Chevron, căruia statul i-a concesionat trei perimetre la Constanţa (Costineşti, Vama Veche, Adamclisi) şi unul la Bârlad. Interesate s-au arătat însă şi companiile Petrom, Romgaz, MOL şi NIS, o subsidiară a Gazprom. Un alt perimetru pe care se fac studii ar fi cel de la Suceava, mai exact la Climăuţi, deţinut de australienii de la Zeta Petroleum, în parteneriat cu singaporezii de la Raffle Energy.
Când începe ANRM demersurile pentru a acorda licenţe
“În perioada urmatoare, Agentia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) va organiza licitaţiile de desemnare a firmelor care vor realiza explorarea gazelor de şist. Ulterior, vom aştepta rapoartele geologice ale acestor firme, rapoarte care ne vor indica dacă există sau nu gaze de şist pe teritoriul ţării noastre. De-abia după ce vom constata ca România dispune de gaze de şist, vom decide dacă le vom exploata sau nu”, a spus joi Niţă, la Conferinţa “Energy Business Summit”.
Din datele avansate de oficiali până în acest moment, explorarea ar urma să dureze peste doi ani de la obţinerea licenţelor şi finalizarea studiilor, iar la exploatare se poate trece abia peste 5 ani.
Până acum, Chevron a primit doar avizul de mediu pentru explorare pentru perimetrele de pe litoral plus certificatele de urbanism pentru zonele din judeţul Vaslui unde vrea să facă prospecţiuni pentru o posibilă exploatare a gazelor de şist. În planurile companiei americane, în a doua jumătate a acestui an ar urma să înceapă forarea unui puţ de explorare la perimetrul de la Bârlad.
Intenţiile Chevron, care nu se opresc la explorare, aşa cum insistă Guvernul, ci merg până la exploatarea resurselor peste 4-5 ani, au stârnit protestele vasluienilor care au reclamat, anul trecut, că în felul acesta le va fi afectată pânza de apă freatică, fără a mai pune la socoteală riscul declanşţării unor cutremure, aşa cum s-a întâmplat în Statele Unite.
Protestatarii reclamă, mai exact, metoda fracturării hidraulice folosită de Chevron. Deocamdată, Chevron s-a limitat la studii şi lucrări de explorare prin tehnologii convenţionale.
Ponta şi Băsescu, de aceeaşi parte. Ce s-a decis la Bruxelles
“Exploatarea gazelor de şist este foarte importantă şi binevenită şi cine spune altceva atentează la siguranţa energetică naţională”, îi contrazice însă pe refractari preşedintele Traian Băsescu, un suporter al exploatării gazelor de şist şi unul dintre cei care a purtat discuţiile ci şefii Chevron pentru a-i aduce în România.
Recent, USL s-a raliat acestei poziţii, iar premierul Victor Ponta a susţinut acelaşi punct de vedere, cu mandat de la Cotroceni, şi la Consiliul European. Mai mult, din poziţia rezervată pe care o adoptase, Ponta a devenit un apărător ai ideii diversificării surselor de energie prin gazele de şist, anunţând la finalul Summitului că "există în mod clar o opţiune de a permite ţărilor membre ale UE să-şi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorările şi exploatările", ca o garanţie că UE va susţine ţările care doresc să adopte această poziţie, între care şi România.
Principalul argument pro invocat de Ponta la Bruxelles a fost preţul mare la energie în Europa faţă de cel din SUA, unde exploatarea gazelor de şist a produs o adevărată revoluţie. "Europa, prin preţuri din ce în ce mai mari la energie, devine necompetitivă şi atunci companii mari preferă să-şi mute activitatea, în primul şi în primul rând în mod neaşteptat în SUA, acolo unde preţurile au tot scăzut, la gaze în special, prin gazele de şist", a spus Ponta, reluând discursul din interiorul Consiliului al preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Al doilea argument al primului-ministru pentru care România a susţinut cauza gazelor de şist umăr la umăr cu Polonia, Lituania sau Marea Britanie a fost importul în Europa al surplusului de cărbune din SUA, poluând mai mult. "Deci îndemnul Comisiei şi al comisarului Oettinger (comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, n.r.) este ”aveţi resurse, folosiţi-le ca să importaţi mai puţin sau dacă puteţi să nu importanţi deloc, cu atât mai bine” ", a spus Ponta după Summit.
Studiile preliminare ar arăta că Europa are 7% din resursele de gaze de şist ale lumii şi, dacă le-ar exploata în totalitate, producţia de energie ar depăşi cu 12% consumul la nivelul anului 2011 din UE.
Cine este pro, cine se împotriveşte în UE
Dacă Polonia, care a concesionat aproape o treime din teritoriu pentru prospecţii, Marea Britanie, Ungaria şi Spania - care au acordat licenţe în domeniu - sunt pentru exploatarea gazelor de şist, Franţa şi Bulgaria se opun vehement.
Guvernul Bulgariei a anulat anul trecut licenţa de exploatare a gazelor de şist acordată, în luna iunie 2011, companiei Chevron, după numeroase apeluri din partea populaţiei pe fondul temerilor că tehnica fracturării hidraulice ar fi putut duce la otrăvirea pânzelor freatice şi chiar la provocarea de cutremure.
Primul stat care a interzis metoda a fost însă Franţa, unde membrii Parlamentului au luat, la finalul lunii iunie 2011, decizia de a bloca utilizarea tehnicii de fracturare hidraulică folosită în explorarea şi în exploatarea petrolului şi gazelor de şist, coniderată de francezi o sursă de poluare excesivă.
De cealaltă parte, polonezii, care au semnat la rândul lor contracte cu gigantul american Chevron, fac calcule să exploateze începând cu 2015 gazele de şist să urce pe primul loc în Europa pe această nişă. Elanul investitorilor a fost însă temperat în ultima perioadă de informaţiile că Guvernul ar intenţiona taxarea cu 80% a profitului pe această piaţă. În plus, americanii s-au lovit de faptul că zăcămintele s-au dovedit mult mai sărace decât estimaseră şi mult mai greu de exploatat decât cele din SUA.
Autorităţile române nu au reglementări în domeniu
În cadrul legislaţiei din România, nu există încă deosebiri între resursele convenţionale şi cele neconvenţionale şi nu au fost identificate procedurile necesare pentru evaluarea impactului pe care proiectele de exploatare sau de explorare a gazelor de şist le-ar putea avea asupra mediului, după cum se arată în datele Ministerului Mediului. Din această cauză "nu au fost emise acte de reglementare (acorduri de mediu sau autorizaţii de mediu) pentru astfel de lucrări".
Pentru a explora sau pentru a exploata gazele de şist, companiile interesate trebuie să încheie acorduri de concesiune cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM). Pentru început se realizează prospecţiuni seismice şi geologice ale zonei, apoi se trece la alte trei etape, exploatare, dezvoltare-exploatare sau exploatare.
Studiile menite să evalueze impactul activităţii companiilor asupra mediului sunt făcute în timpul forajele la adâncime şi în faza de exploatare a gazului de şist.
În cazul acordurilor petroliere, durata fazei de exploatare durează aproximativ cinci ani.
În ce constă metoda fracturării hidraulice
Gazul de şist se găseşte în rezervoare neconvenţionale, precum structurile geologice de argilă de adâncime, conform informaţiilor disponibile la Ministerul Mediului.  Reprezentanţii Chevron susţin că metodele folosite de ei în cadrul proceselor de explorare şi de exploatare ar fi sigure pentru mediul înconjurător.
Tehnologia fracturării hidraulice este utilizată încă din anul 1960 de peste un milion de sonde. Pentru realizarea ei se pompează un amestec compus din apă, nisip şi cantităţi mici de aditivi printr-o sondă, conform datelor oficiale cu privire la activităţile Chevron în Europa.
Sursa infigraficului: BBC
Amestecul pătrunde apoi prin "perforaturile colanei de foraj" şi creează fisuri ce sunt umplute cu nisip pentru a face gazele să curgă. Reprezentanţii Chevron susţin că aditivii utilizaţi în cadrul fracturării hidraulice sunt folosiţi şi în operaţiunile convenţionale şi sunt reglementaţi de către statele membre ale Uniunii Europene.
Extragerea gazelor de şist
Următoarea etapă a procedeului reprezintă evaluarea descoperirilor făcute în cadrul fazei de exploatare experimentală, care este realizată prin fracturarea unor zone mici de testare cu ajutorul unor sonde verticale şi prin monitorizarea debitului de gaze obţinut.
Odată cu trecerea la exploatarea comercială a gazelor de şist roca este forată cu o serie de sonde orizontale şi este fracturat şistul pe toată suprafaţa lui.
Negocierile Chevron cu privire la obţinerea de licenţe pentru cele trei suprafeţe aflate în sud-estul ţării, cu o suprafaţă totală de 2.700 de kilometri pătraţi, datează de la sfârşitul anului 2011, conform raportului anual de activitate al americanilor. Schimbările de putere au amânat însă planurile companiei americane.