sâmbătă, 6 august 2011

SFATURI DIN SFANTUL MUNTE

Parintele Efrem Athonitul
Sfaturi din Sfantul Munte”
Parintele Efrem Athonitul este un “parinte al pustiei” contemporan, a le carui viata si invataturi sunt pline de duhul si traditia vechilor sfinti ai pustiei. Aceasta dovedeste ca invataturile si practicile parintilor din vechime nu numai ca exista si acum, dar sunt si la fel de relevante prin ceea ce trateaza pentru credinciosul din ziua de azi la fel cum erau in acele vremuri. Parintele Efr e m a fost staretul manastirii Filoteu din Sfantul Munte.
DESPRE LUME SI FAMILIE
Fie ca un inger al Domnului, copilul meu, sa iti urmeze si sa iti arate calea catre Dumnezeu si catre mantuire. Amin. Ma rog ca Domnul sa iti dea sanatatea sufletului, caci este un mare dar al fiului, ce este daruit doar acelor suflete ce s-au dedicat pe deplin inchinarii si dragostei fata de Dumnezeu.
Lumea atrage tinerii precum un magnet; lucrurile pamantesti au mare putere asupra unui suflet nou luminat, ce tocmai a pornit sa isi gaseasca locul, sa isi afle scopul in viata si datoria ce il cheama. “Prietenia lumii este dusmanie fata de Dumnezeu. Cine va voi deci sa fie prieten cu lumea se face vrasmas lui Dumnezeu” (Iacov 4:4). Dumnezeu a pus deoparte bucuriile pentru vesnicie, caci atat El cat si sufletele noastre sunt pentru vesnicie. Nu exista comparatie intre bucuriile lumii si bucuriile curate ale lui Dumnezeu.
Bucuriile lumii sunt obtinute cu jertfe si costuri, si dupa bucuria lor vremelnica, sunt urmate de felurite consecinte, astfel ca li se zice in mod gresit placeri. Bucuriile lui Dumnezeu, insa, nu au astfel de urmari, deoarece bucuriile duhovnicesti aici jos pe pamant sunt cele dintai roade ale unei serii nesfarsite de bucurii si incantari in Imparatia Cerurilor. Pe cand, in mod contrar, cel ce a fost stricat de placerile lumii este silit sa se indrepte spre osanda vesnica cu primul indrumator spre stricaciune, diavolul.
Vremea vietii noastre, copilul meu, ne-a fost data precum o suma de bani astfel incat fiecare din noi sa se poata ocupa de mantuirea sa, si in functie de cum am incheiat aceasta afacere, vom deveni fie bogati, fie saraci. Daca folosim avantajul “banilor” vremii pentru a ne spori averea duhovniceasca, atunci intr-adevar vom fi negustori intelepti, si vom auzi vocea binecuvantata: “Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria Domnului tau” (Matei 25:23).
La capatul vietii noastre, o socoteala precisa va fi ceruta de la fiecare din noi: cum si unde am cheltuit banii vremii, si vai noua daca i-am risipit in cinematografe, in distractii, in desfrau, in vise desarte, in placeri trupesti. Caci ce aparare va putea limba noastra amutita sa gaseasca, si cum vom putea noi sa ne ridicam ochii si sa ne privim Hristosul, in timp ce El insira binefacerile fara de numar pe care dragostea Sa nemarginita le-a revarsat asupra noastra?
Acum cat avem timp, acum cat banii vremii inca nu s-au cheltuit cu totul si inca ii mai avem la dispozitie, sa cugetam cu atentie la lumea ratacitoare care cauta sa ne fure. Sa o impingem deoparte ca pe un les de caine putrezit, si cu acei bani sa mergem degraba sa cumparam lucruri de pret care, incercate cu focul, vor deveni foarte luminoase – daruri de pret ale Dumnezeului cel Sfant, bune spre a fi folosite ca podoaba a sfantului Ierusalim Ceresc. Noi sa nu cumparam pleava, care este lucrul de pedeapsa al intunecimii, caci vom cobori cu aceasta in focul vesnic al osandei, unde multimea de oameni care n-au dat pret darurilor lui Dumnezeu vor culege ceea ce au sadit! Saditi lucruri bune cu lacrimi, si apoi veti veni sa culegeti roadele bucuriei vietii vesnice!
DESPRE SPOVEDANIE SI SOCOTINTA DUHOVNICEASCA
Aceasta marturisire a ta mi-a facut mare bucurie in suflet, deoarece Dumnezeu si ingerii, care o asteptau, s-au bucurat. Ai reusit sa rusinezi diavolul, care mult se bucura cand cineva isi ascunde gandurile de duhovnicul sau.
Cand un sarpe isi paraseste culcusul, se grabeste sa se ascunda undeva fiindca se asteapta sa fie lovit – la fel se intampla si cu un gand dracesc, care este precum un sarpe veninos. Cand un astfel de gand paraseste gura unei persoane, se risipeste si dispare, deoarece marturisirea este smerenie, si deoarece Satan nu poate suporta nici macar mireasma smereniei, cum ar putea el sa ramana dupa o marturisire smerita si sincera?
Copilul meu, iti doresc un inceput bun si o inaintare plina de ingrijire. Nu te rusina in fata mea. Nu ma privi ca pe un om, ci ca pe un reprezentant al lui Dumnezeu. Spune-mi tot, chiar daca gandesti rau despre mine, caci eu am experienta cu influentele dracesti, si stiu cum diavolul il lupta pe om. Stiu ca fiii duhovnicesti au inimi simple si ca daca ganduri rele vin la ei, este din pricina rautatii diavolului si a eu-lui copilului duhovnicesc, caruie i se ingaduie sa cada si sa aiba asemenea ganduri impotriva Parintelui sau, ca astfel copilul duhovnicesc sa se poata smeri mai mult. Prin urmare, nu te teme. Ma voi bucura intotdeauna cand imi vei vorbi liber si sincer, caci fara o marturisire dreapta, nu exista sporire duhovniceasca.
Copilul meu, fii fara de grija. Am luat povara ta. Eu te rog doar sa ai pace. Vorbele tale pot fi numai pe hartie, dar eu simt puterea, intelesul si esenta a ceea ce ai scris; patrund duhul cuvintelor tale. Iti zic sa fii cu pace de acum inainte. Esti iertat cu fiecare marturisire pe care o faci. Satana a inteles firea ta si te munceste, dar fara ca ceva grav sa se fi intamplat. Tot ceea ce scrii (adica gandurile care te chinuie) este o amagire a celui rau ca sa te faca sa deznadajduiesti, sa fii nelinistit, si tot astfel. Arunca tot ceea ce ti s-a intamplat in adancimile marii. Urmeaza un drum nou in viata ta.
Daca continui sa gandesti la fel, stiu ca vei ajunge bataia de joc a dracilor. Te implor, doar fa ascultare de mine. Dupa marturisirea ta, totul a fost iertat, deci lasa cele trecute sa treaca. Nu zgandari o rana care te-a facut sa suferi atat de mult. Nu te lasa inselat de gandul ca este vina ta. Daca nu l-ai fi dus la doctori s.a.m.d., atunci asemenea ganduri te-ar fi luptat cu dreptate. Pe cand, asa cum sunt acum lucrurile, ti-ai implinit datoria. Dumnezeu vrea sa il primesti pe acesta, pentru un motiv pe care numai intelepciunea Sa nemarginita il cunoste, in timp ce tu crezi ca l-ai ucis! Fii prevazator cu acest gand, caci altfel ar putea pandi in inima ta. Este o cursa a diavolului ca sa iti faca rau, caci el stie cum. Acest inselator priceput a inecat multimi nenumarate in adancimile iadului cu disperarea.
Cand se petrece ceva si diavolul vede ca cineva este suparat din aceasta pricina, inselatoria lui este sa adune nenumarate ganduri asa-zis indreptatite care sa il duca pe acel biet om spre o furtuna mare si sa il inece. (Asa cum zice proverbul, vulpea iubeste incaierarea.) Si cand furtuna a trecut, el vede ca a fost in pericol sa se inece doar intr-o cana cu apa.
Smereste-te, si de acum inainte marturiseste-te, caci marturisirea cuprinde cea mai sfanta umilinta, fara de care nimeni nu se mantuieste. Diavolul se bucura tare cand reuseste sa convinga pe cineva sa isi ascunda gandurile cele rele. Aceasta deoarece isi atinge scopul sau premeditat, de distrugere a sufletului.
Ti-am scris despre constiinta, ca trebuie sa fim cu grija sa nu facem ceva ce va fi condamnabil si ne va osandi. Tine-ti in minte ca Dumnezeu le vede pe toate si ca nimic nu se ascunde de la ochii Sai. Deci cum as putea minti eu in fata lui Dumnezeu? Nu stii ca minciunile sunt de la diavol, si lipsa de ingrijire devine o practica, apoi un obicei, si apoi o patima, si nu stii tu ca cei ce mint nu vor mosteni Imparatia Domnului? (Apocalipsa 21:8)
Teme-te de Dumnezeu. Dumnezeu nu este multumit cu jertfe materiale cand neglijam sa ajungem in launtrul inimii. Dar este necesar sa le savarsim si pe acestea, fara sa le lasam pe celelalte nefacute. (Matei 23:23)
Cerceteaza-ti cugetul, caci nu stim cand va veni ceasul mortii. Si de nu ii vom plati creditorului nostru (care este constiinta) tot ceea ce ii datoram, ne va acuza cu glas tare, fara sa se tina deoparte. Atunci – vai! – gura noastra va fi inchisa, neavand ce raspuns sa dea.
In fiecare noapte, adu-ti aminte de cum ti-ai petrecut ziua, si de dimineata adu-ti aminte de cum ai trecut noaptea, ca sa stii cum stai cu socoteala sufletului tau. Daca vezi vreo pierdere, incearca sa o redobandesti cu grija si tarie. Daca vezi vreun castig, slaveste-L pe Domnul, ajutatorul tau nevazut.
Nu-ti lasa constiinta sa te apese pentru multa vreme, ci degraba da-i ceea ce iti cere, ca nu cumva sa te dea judecatorului si sa fii aruncat in temnita (Matei 5:25). Vrea constiinta ta sa iti faci pravila de rugaciune si sa redobandesti rugaciunea? Da-i aceste lucruri, si iata, esti izbavit de la trimiterea in fata judecatorului. Nu slabi vocea mantuitoare a constiintei tale ignorand-o, deoarece mai tarziu vei regreta fara folos.
Cauta sa fi sincer in faptele tale, precum si in vorbele tale, si mai ales in marturisire. Caci Dumnezeu cearca inima si rarunchii (Psalmi 7:9), si nimic nu ramane ascuns privirii ochiului Sau neadormit.
Teme-te de Dumnezeu; Dumnezeu nu Se lasa batjocorit (Galateni 6:7); El nu este pacalit. El pedepseste aspru cand nu vede sinceritate; asa ca ai grija. Cand esti neascultator si faci un pacat ascuns, contracareaza-l dezvaluindu-l deschis in marturisire. Nu iti lasa eul sa te copleseasca si sa te faca sa ascunzi adevarul si sa ramai neindreptat si impatimit. Indreapta totul acum daca vrei sa vezi zilele bune ale despatimirii si pacii.
SFATURI ALE PARINTILOR DESPRE RUGACIUNE
“Lucrarea lui Iisus Hristos nu este doar de o zi sau doua, ci dureaza multa vreme, ani indelungati”, observa dumnezeiescul Hrisostom (Sf. Ioan Gura de Aur). “Caci de multa lupta si vreme este trebuinta ca sa fie izgonit diavolul si pentru ca Hristos sa isi faca salas… Inchinati-va deci rugaciunii, si asteptati pe Domnul Dumnezeul nostru, pana ce se va milostivi de noi. Plangeti de dimineata pana seara si, de este cu putinta, intreaga noapte: ‘Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma.’ Si siliti-va nous-ul [cugetul] in aceasta lucrare pana la moarte”.
Toti Parintii nostri dau sfaturi asemanatoare, fiecare in felul sau si cu propriile sale vorbe, in functie de experienta sa de lupta si izbanda asupra vrajmasului – care este literal pus pe fuga si slabit cu totul de rugaciunea neincetata a mintii.
“Fratilor, intotdeauna rasuflati Hristos”, ne indeamna Sfantul Antonie cel Mare, Invatatorul Pustiei.
“Intotdeauna sa iti aduci aminte de Dumnezeu, si mintea ta va deveni rai”, spune Sf. Nil cel Intelept.
Cu cat mai mult staruie cineva in rugaciune, cu atat mai mult inima i se curateste, sufletul i se lumineaza, dispozitia sa devine mai buna, si imparatia lui Dumnezeu isi raspandeste bucuria si prezenta inlauntrul omului, care este chipul lui Dumnezeu si pentru care Dumnezeu-omul Iisus a acoperit toate savarsirile raiului si iadului cu virtutile Sale, Patimile Sale si Invierea Sa.
Cel care isi vestejeste simtul prin asceza, care isi retine simtirile de la toate bucuriile lumii, si care rezista cu tarie pana la capat impotriva influentelor stapanitorului acestei lumi, va primi aici in aceasta viata o pregustare a lucrurilor bune ale imparatiei raiului: linistirea gandurilor, pacea inimii, revarsare dulce de lacrimi, incantarea sufletului, cunostiinta tainelor, belsugul dragostei, theoria [vederea] lui Dumnezeu, desavarsirea “pe cat este cu putinta pentru firea omeneasca”. Acestea toate se obtin printr-o lupta sistematica, continua, insistenta, incapatanata pentru rugaciunea mintii. Dar pentru ca aceasta neintrerupta cugetare a mintii sa fie auzita de Dumnezeu, cel ce se roaga trebuie sa implineasca si fagaduintele monahale (si crestine, in general) ale vietii duhovnicesti, care ajuta in schimb rugaciunea.
Cat pentru un monah incepator, este ceruta ascultarea deplina fata de Staretul sau, care este modelul vazut al vietii Mantuitorului Hristos. Cat pentru toti crestinii, este necesar sa isi randuiasca vietile dupa sfatul parintilor lor duhovnicesti si sa se supuna canoanelor celei Uneia, Sfinte, Ortodoxe Biserici, astfel incat fiecare individ sa nu rataceasca pe drumul sau propriu de dorinte si inchipuiri, asa dupa cum Sfintele Scripturi ne invata sa fim atenti.
Viziunea extrem de simpla si deplina a avvei Mios este citata in Pateric: “Ascultarea in schimbul ascultarii: oricine Il asculta pe Dumnezeu, si Dumnezeu il asculta pe dansul”. Si avva Isaia explica aceasta si mai pe larg: “E cu neputinta ca Domnul sa nu asculte pe cineva, daca acela I se supune; caci El nu este departat de om, ci este vointa noastra cea care nu Il lasa sa ne auda rugaciunea.”
Daca te rogi si nu esti ascultat, asigura-te ca nu cumva esti neascultator. Daca te rogi in noapte si nu esti grijuliu cu felul tau de a trai in timpul zilei, e ca si cum ai zidi si ai darama in acelasi timp. Daca esti nepasator in lucrurile marunte, cu siguranta vei ceda si vei cadea in lucrurile mari. Pazeste-te.
Dumnezeu nu trimite harul Sau neincetat intr-o inima care nu isi ridica un zid impotriva dorintelor ei, sau intr-o minte ce nu arata vreun semn de retinere de la o ratacire fara tinta. La inceput Dumnezeu ne da harul Sau pentru a ne ajuta, a ne inalta, a indulci simtirile sufletului nostru, a ne atrage. Dar daca nu lucram impreuna cu el, harul nu va avea vreun efect si se va retrage. Pofta vine mancand, si rugaciunea rugandu-ne.
Esti la diakonema [ascultarea] ta, la munca ta? Adu-ti aminte ce isi spuneau Sfintii parinti in vreme ce lucrau: “Trup, lucreaza ca sa poti fi hranit; suflete, pazeste-te ca sa poti fi mantuit”. Mintea ta rataceste? Spune rugaciunea in soapta si nu vorbi fara scop, caci ii vei rani si pe altii, impreuna cu tine, prin vorbire nefolositoare.
Avva Filimon zice, “Multi din Sfintii Parinti au putut vedea Ingerii urmarindu-i, de aceasta s-au inconjurat ei cu tacere si nu vorbeau cu nimeni.”
In loc sa iti irosesti timpul, spune-ti rugaciunea. Si cu cat acea neascultare si indiferenta vine peste tine, cu atat mai mult trebuie sa te temi de amenintarea, pe care Domnul a adresat-o slugii rele si lenese (Matei 25:26). Daca lasi zilele si noptile sa treaca, intr-o nepasare crescanda, in curand vei sfarsi extrem de nepasator. Va fi poate de lauda nepasarea ta, cand ceilalti vor primi cununi pentru nevointele lor?
Fratilor, lucrati putin in rugaciune si trezvie, si veti vedea bucuria inaltandu-se in inima voastra si luminand pe cerul mintii voastre: nu acea bucurie ce dispare inainte de a o gusta, ci bucuria ce este dulce, ca si dulceata ingerilor, si lumina fara apus a celeilalte lumi, pe care Hristos, Lumina Lumii, Ce vine prin rugaciune, o va pogori asupra voastra inainte sa parasiti aceasta lume. Nu aceasta s-a intamplat cu Parintii nostri, si nu ni s-ar putea intampla si noua, daca lipsa de credinta si nepasarea noastra nu ar impiedica-o?
Staretul meu [Gheron Iosif Isihastul, n.t] mai obisnuia sa zica: “Nevoieste-te un pic ca sa il ai pe Dumnezeu ca datornic, si in timp El iti va trimite cu mult mai mult decat ceea ce ai muncit sau ai asteptat tu.”
Dar nu uita vorbele Sf. Isaac Sirul: “Mai intai diavolul lupta impotriva rugaciunii neincetate a inimii, si apoi convinge calugarul sa nesocoteasca si ceasurile randuite de rugaciune si canonul sau de rugaciune, care se face cu metanii si inchinaciuni.”
Astfel ca nu asculta la soaptele nepasarii, si de vrei ca Dumnezeu sa acopere greselile tale, acopera-le si tu pe ale fratelui tau si stai cu el in timpul ispitelor si durerii sale.
Sa nu-i dai replici si sa nu ascunzi ganduri de parintele tau duhovnicesc, caci vei lucra toata viata ta degeaba, si rugaciunea ta va ramane neroditoare.
Daca nu esti curatit prin marturisire cinstita, cum te vei apropia sa primesti preacuratele si de viata-datatoarele Taine ale lui Hristos? Nu ai auzit ca ele aduc viata celor ce se impartasesc vrednic, si moarte celor ce le primesc nevrednic?
Nu spune: “Eu sunt doar ca ceilalti”, caci aceasta este desertaciune, si Judecatorul nu poate fi inselat.
Fiecare gand care aduce deznadejde si intristare prea multa e de la diavolul, si trebuie sa il indepartezi imediat, caci va taia rugaciunea. Fiecare gand ce aduce suparare stapanita in suflet, amestecata cu bucurie si lacrimi, e de la Dumnezeu. Harul Domnului nu aduce niciodata pe cineva la deznadejde, ci il indreapta spre pocainta.
DESPRE MANIE
Fii bland si nu te mania, caci mania este rodul egoismului si al voii proprii, pe cand blandetea este roada unei inimi smerite si al taierii voii de sine. Cand cineva se manie, mintea sa isi pierde discernamantul, si, prin urmare, isi pierde echilibrul si este purtata in a rosti vorbe necuvenite.
Chiar daca Sfintii Parinti au asemanat toate patimile cu betia, au asemanat cu aceasta indeosebi mania, caci atunci cand cineva este beat, isi pierde demnitatea si se face de ras in fata tuturor – la fel se petrece cand o persoana irascibila isi iese din fire.
Domnul ne spune: “Invăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre” (Matei 11:29). Pentru a ne afla pacea constiintei, trebuie sa inabusim si sa starpim fiara maniei, al carei ascunzis este egoismul.
Cand cineva se intample sa te critice, fie cu dreptate, ori din lipsa de tact, controleaza-te, stapaneste-ti tulburarea dinlauntru, inchide-ti gura, si incepe sa rostesti rugaciunea launtrica, si dintr-o data vei vedea fiara ca se inabusa! Dar fiecare izbanda are trebuinta de lupta. Daca vrei sa-ti supui si sa starpesti patimile, invata sa iubesti smerenia si osandirea de sine. Doar asa pot fi patimile slabite si nimicite.
Cand esti cuprins de manie, trebuie sa realizezi ca tu esti cel ce o hraneste, doar spre a o afla, data viitoare, mai puternica. Dar, daca atunci cand se ridica, o inabusi asa cum am spus mai sus, atunci vei constientiza ca o infometezi, asa incat data viitoare cand se va ridica, va fi mai slaba, iar data urmatoare si mai slaba, si, putin cate putin, te vei tamadui de mania ta.
Traducerea: Radu Hagiu
http://saraca.orthodoxphotos.com/biblioteca/sfaturi_din_sfantul_munte.htm
Sursa: LUPTA PENTRU ORTODOXIE

Analistul american,Gerard Celente,avertizeaza : ”Tot ceea ce fac SUA se transformă în eșec . MAREA CRIZĂ abia acum vine!”


[...]”Marea criză” se apropie, iar măsurile luate de guvernele din întreaga lume nu o vor împiedica. Asta susține analistul economic american Gerald Celente de la Trends Research Institute.
”Economia americană, la fel ca mare parte din economia mondială, se îndreaptă spre cea mai mare criză din istorie. Toate măsurile care se iau nu o vor preveni.
MAREA CRIZĂ este aproape și tot ceea ce ei fac este să încerce să arate că ar avea un plan pentru a o împiedica”, a declarat Celeste. El este extrem de critic mai ales cu privire la politica SUA. ”Reputația este dată de ceea ce distribui, iar SUA nu pot distribui nimic. Nu pot distribui nici prin război – au pierdut războaiele, fie că este vorba de Iraq, Afganistan, războiul împotriva drogurilor, sau noul război din Libia. Pierd tot ce ating! Uitați-vă la trilioanele de dolari, la zecile de trilioane pe care le-au pompat în sistem Federal Reserve și guvernul american pentru scăpa din situația financiară dificilă. Tot ceea ce fac se transformă în eșec!”, susține analistul economic.
 
Sursa: Secretele Sistemului

O lume in schimbare

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Stirile externe ale zilei de ieri ar fi ca Iulia Timosenko a fost arestata. Pentru ca, pe vremea cand era premier, ar fi semnat niste contracte defavorabile Ucrainei, neconsultand guvernul. Contractele priveau gazele rusesti si un pret prea mare, defavorabil tarii pe care o conducea ca prim ministru. Dincolo de convingerea mea intima ca asemenea lucruri sunt adevarate… (stiti vorba romaneasca: cine imparte parte-si face) ramane neincrederea in justitie. Acest dosar, spune acum opozitia din care face si ea parte, este orchestrat politic de actualul presedinte. Prin urmare peste 100 de manifestanti pro Timosenko au campat in centrul Kievului in semn de protest. Franta a reactionat de asemenea, declarandu-se ingrijorata de arestarea fostei doamne prim-ministru si de respectarea drepturilor ei. Presedintele Parlamentului European a reactionat si el, spunand ca atat contextul cat si conditiile arestarii sunt ingrijoratoare si ridica intrebarea daca Ucraina este sau nu stat de drept.
In timpul acesta in Ungaria a intrat in vigoare o noua lege a presei prin care s-a infiintat un organism de supraveghere, tip CNA-ul de la noi. Jurnalistii contra puterii politice conducatoare sunt concediati pe capete, desi informatiile vin numai pe surse, nimeni neavand curajul de a spune lucrurile pe fata, iar organismul nou infiintat le poate ridica si licentele de emisie, daca va considera necesar. Ungaria vorbeste despre limitarea dreptului la opinie si pumn pus in gura jurnalistilor incomozi. Paralela cu Romania?
In SUA se intentioneaza a se introduce o noua lege a internetului pentru lupta cu pedofilia si pornografia infantila. Aceasta presupune inregistrarea datelor despre toti utilizatii de internet, indiferent daca sunt suspectati sau nu, indiferent de ce anume acceseaza, timp de 18 luni. Informatiile stocate fiind de tipul: nume, adresa, numere de cont, numere de carduri si IP-urile de la care se fac accesarile. Incalcand astfel o serie de drepturi si libertati cetatenesti ale cetatenilor ce nu-s nici macat suspectati…
In Romania de ani de zile puterea se chinuieste sa-l condamne pe un fost premier. Pentru niste termopane, pentru niste tablouri pe care i le-ar fi lasat matusa si tot asa. Nu pentru chestii cu adevarat serioase, nu pentru dosare grele. Care, desigur, nu ma indoiesc, e posibil sa contina si fragmente de adevar. Dar sa judeci un fost premier pentru o asa-zisa spaga constand in termopane… Desi opozitia noastra tipa ca-s dosare politice nu s-a bagat nimeni de afara. Sau nu pe fata. Franta nu a tipat, UE nu s-a pronuntat. Poate pentru ca al nostru n-a fost (inca) arestat, cine stie. Oricum, imi amintesc ca Olanda spunea acum catva timp “Romania nu este stat de drept”. Problema principala datorita careia aceste lucruri sunt privite cu indoiala… este justitia. Neincrederea cetatenilor in justitie, bazandu-se pe solutiile contradictorii oferite de aceleasi instante in cazuri similare. Pana cand justitia nu va judeca in asa fel incat sa fie respectata… indoielile cu privire la inscenarile cu dosare vor persista. Acum cativa ani se facea vorbire ca Romania ar trebui sa cedeze judecatile catre UE. Numai astfel putandu-se asigura independenta si legalitatea solutiilor date de instanta. Nu am fost de acord. Cu toate ca in continuare ma deranjeaza chiar si ideea, poate ca ar fi o solutie. Ultima solutie…
Despre CNA- Romania are de mai mult timp acest organism. Care, in loc sa observe inclusiv reclamele in care duduite cu sanii goi defileaza la ore de maxima audienta, sanctioneaza in special posturile opozitiei. CNA ce nu observa reclamele cu potential antisocial, in care cetateanca de la coada ii smulge celui din fata ei pachetul, si-l mananca. Pentru ca ii e foame. Organul nostru de control nu vede nici macar aceasta invitatie la furt, la incalcarea proprietatii private, fiind prea ocupat cu posturile de stiri. Care nu fac altceva decat sa isi exercite dreptul la opinie si sa prezinte stirile. Probabil ca ar trebui sa inventam alte stiri, eventual, daca acestea sunt amendabile. Sa facem ca inainte- ce nu da bine… sa ascundem sub pres.
SUA face tot posibilul sa restranga influenta internetului si a presei alternative. Care de multe ori dezvaluie lucruri nu tocmai bune pentru statul american si cei ce-l conduc. Si cand te gandesti ca America era campioana libertatii pe glob…
Radicalizarea incepe sa fie peste tot. nu doar apanajul unor lideri extremisti, nu doar in anumite tari lipsite de exercitiul democratiei pentru niste zeci de ani.
Justitia devine din ce in ce mai des vazatoare si partizana, fiind folosita cu talent de oamenii cu putere- financiara, politica- in detrimentul dreptatii.
Drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor au devenit prea multe fata de ce sunt dispusi conducatorii sa accepte. Asa ca se inventeaza motive pentru care toti sa fim supravegheati si implicit pedepsiti, daca nu suntem de acord cu planurile trasate de sus pentru noi. Unde noi reprezinta doar o masa de manevra.
Cred ca este clar pentru toata lumea ce urmeaza. Saracia extrema din foarte multe zone ale planetei, alaturi de acapararea bogatiilor de catre o mana de oameni, impreuna cu inegalitatea fatisa a oamenilor in fata legii, promisiunile mincinoase ale politicienilor lumii si tendintele autoritare ale liderilor de a avea si mai multa putere… nu pot duce decat la o singura dezvoltare:
Un nou conflict mondial.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.

Sursa: Digerate

3D fara ochelari

 Japonezul Mintendo e cel care a deschis calea spre vizionarea imaginilor in relief, fara ochelari speciali. E vorba de realizarea unei console de jocuri care a intrat pe piata in acest an. In primele zile dupa lansarea din martie a.c. s-au vandut 500.000 de exemplare in Japonia si peste 300.000 in Europa. Fabricantii de televizoare sunt interesati de multa vreme sa comercializeze modele de televizioare in varianta 3D cu vizionare fara ochelari. Unele firme japoneze importante au realizat deja prototipuri, lansarea pe piata fiind prevazuta in 2012 (pretul se va situa la aproximativ 5000 euro), altele au prezentat in acest an, modele cinematografice, tot in varianta de prototip, de care spectatorii vor beneficia insa dupa 3-5 ani, sub rezerva problemelor economice care afecteaza Japonia, care pot decala calendarul. Deja a fost anuntata o penurie a numeroase componente.
Afisarea imaginilor in relief pe marele ecran presupune o tehnologie, fata de televizoare, mai complexa si mai costisitoare. In practica, problema majora consta intr-o tehnica de creare a imaginilor in asa fel incat fiecare ochi al observatorului sa le sesizeze diferentiat. Creierul nostru percepe imagini in relief, mai exact doua tipuri de imagini relativ diferite, care se „adreseaza” fiecarui ochi, diferentele aparand in urma decalajelor, mai mari sau mai mici, intre obiectele situate in prim-plan si cele din fundal.
Asadar, pentru ca sistemul sa functioneze, fiecare ochi trebuie sa recepteze doar imaginea care ii e destinata altfel, vizualizarea reliefului e imposibila. Deocamdata, ochelarii adaptati la acest tip de receptie vizuala constituie modul cel mai eficace de separare a imaginilor. Cercetatorii incearca sa produca imagini 3D si prin tehnica de realizare a holografiei, dar aici intervine problema redarii culorilor naturale ceea ce presupune o tehnologie sofisticata pe care specialistii n-au reusit inca sa o perfecteze.

DORIN MARAN
http://www.revistamagazin.ro/content/view/8827/20/
Sursa: MISTERELE LUMII

CIRCUL MONDIAL

Cine nu știe ce este un circ! Toată lumea știe. Ceea ce se conștientizează mai puțin este faptul că noi toți suntem, fără să știm, parte a circului, adică victme ale prestidigitatorilor, ale iluziilor și scamatoriilor lor.
Ia fost dat lumii să aibă din ambundență, în toate timpurile, parte de circ, de foarte mult circ, și de mai puțină pâine, deși este binecunoscută zicala că dacă vrei să stăpânești în liniște un popor sau popoarele lumi, dă oamenilor pâine și circ. S-a dovedit că se pot supune și menține în sclavie popoarele și numai cu circ, ceea ce este și mai ușor și mai profitabil pentru circarii popoarelor și ai lumii întregi.
În zile noastre suntem martorii, spectatorii și victimele circului mondial, inventat de internaționaliștii istorici alături de atâtea „mondialisme” date de ei lumii întregi. Este vorba de circul patronat de finanța mondială care dă „spectacole” sinistre pe tot globul. Acesta este format dintr-o comunitate de interese ce acționează de mii de ani pentru a ține cu inima la gură întreaga planetă prin tot felul de spectacole și numere (de circ). Patronii circului mondial, o mână de finanțiști și afaceriști internaționali, au la dispoziție suficienți saltimbanci, scamatori, dresori pentru a face din toți oamenii planetei animale dresate de acești circari, fie că este vorba de a-i determina să consume orice le propune comercianții internaționali (inclusiv credite de tot felul), fie de a-i îndemna și amăgi cu statutul de „investitori”, fie de a-i pironi în fața televizoarelor și monitoarelor pentru a asculta și vedea balivernele turnate de mai marii circului pentru ca dresajul să fie desăvârșit.
Reprezentanția actuală a circului mondial ce ține capul de afiș (conomitent se derulează și alte reprezentanții mai mici) se numește Marea Criză Financiară Mondială care, pornită prin 2007, a fost, până acum către finele anului 2011, orchestrată de așa manieră încât lumea să trăiască momente succesive de agonie și speranță (extazul va urma în viitor pentru a da loc unor noi agonii). Circarii mondiali, prin trâmbițele lor – conducătorii de state și guverne ale țărilor capitaliste dominatoare – au manipilat cu dexteritate lumea în legătură cu adâncimea și complexitatea crizei, dând în mod regulat comunicate despre ieșirea din criză, despre relansare și un nou avânt. Dar, avut de grijă ca, din când în când și tot în mod regulat, să introducă în spectacol noi numere „mortale”, anunțând prăbușiri de finanțe publice naționale și chiar iminente intrări în insolvență a unor state, inclusiv a SUA (cea mai ieftină sperietoare, deorece ar însemna dispariția finanței internaționale cantonată aici ca o lipitoare pentru întreg mapamondul).
Acum circarii mondiali au ieșit la rampă cu noi numere din spectacolul Marii Crize Financiare Mondiale (ar urma să intre în incapacitate de plată noi țări, inclusiv din afara zonei euro, SUA se află în plină criză ce se va acutiza etc.) și suntem convinși că vor urma alte noi numere din acest mare spectacol, poate mai „captivante” (dezastroase) decât cele de până acum, pentru că este vorba, nu-i așa, de spectacolul dat de puterea banilor, iar acest spectacol nu va avea un sfârșit până când nu va avea un sfârșit însăși istorica afacere a circarilor mondiali bazată pe concentrarea și controlul banilor mondiali.
Sursa: FINANTE-BANCI

Finalul evoluţiei omenirii? Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale

Omenirea a inventat penicilina, navetele spaţiale, cumputerele şi chiar şi inima artificială, printre multe alte minunăţii, şi este justificat să ne întrebăm spre ce ne îndreptăm de acum. Răspunsul oamenilor de ştiinţă este însă foarte categoric: nicăieri.
Finalul evoluţiei omenirii? Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale (Imagine: Shutterstock)
Potrivit cercetătorilor, dezvoltarea creierului uman a atins apogeul şi este imposibil din punct de vedere fizic să poată evolua de aici încolo. Ei susţin că pentru a deveni mai inteligent creierul uman ar avea nevoie de mari cantităţi de energie suplimentară şi oxigen, iar corpul nostru pur şi simplu nu poate oferi acest supliment.
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au analizat structura creierului şi au calculat cât de multă energie folosesc celulele. "Am demonstrat că creierul uman trebuie să consume energie pentru a funcţiona şi că aceste cerinţe sunt suficient de ridicate pentru a limita performanţele noastre", susţine profesorul neurobiolog Simon Laughlin.
Alţi oameni de ştiinţă susţin că "reţeaua" creierului şi legăturile dintre zonele acestuia nu pot fi făcute mai bine decât atât. Ei au descoperit că cei mai inteligenţi oameni au, de fapt, cele mai bune legături, cu cele mai bune şi mai rapide "mesaje" între diferitele părţi ale creierului.
Eficientizarea "reţelei creierului" ar însemna o cantitate de energie sumplimentară, pe care corpul uman nu are de unde să o dea, prin urmare nu putem ajunge mai "deştepţi" decât suntem deja.
Un profesor de psihiatrie de la Cambridge, Ed Bullmore, specializat în imagistica creierului, a măsurat eficienţa cu care diferite părţi ale creierului comunică între ele. El a descoperit că cele mai rapide impulsuri se regăsesc la persoanele mai inteligente, în timp ce la persoanele mai puţin inteligente comunicarea între zonele creierului este mai slabă.
"Nivelul ridicat de integrare a reţelei creierului pare a fi asociat cu un IQ ridicat. A deveni mai inteligent înseamnă îmbunătăţirea legăturilor între diferitele zone ale creierului, însă acest lucru se poate doar cu energie suplimentară", susţine profesorul.

VIDEO. Un FILM SPECTACULOS despre facerea lumii, realizat de National Geographic, face senzaţie pe Internet

În video se poate urmări cum s-a format Pământul acum 4,5 miliarde de ani
Un clip dintr-un documentar de pe National Geographic (“Making of the Earth”) face senzaţie pe internet, scrie Huffington Post. Videoclipul este o poveste despre cum s-a format Pământul acum 4,5 miliarde de ani. Imaginile sunt spectaculoase şi reconstituie începuturile planetei, de la coliziunile asteroizilor până la o lume abia născută unde nu exista aer, ci dioxid de carbon şi rocă topită. “Arăta ca iadul pe Pământ”, spune comentatorul în video.
sursa; gandul.info

Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Marturisirile istorice ale regizorului american Aaron Russo,inainte ca acesta sa moara de cancer.Totul intr-un interviu acordat lui Alex Jones in 2007 : “Nick Rockeffeler a recunoscut ca populatia globului va fi injumatatita si controlata prin cipuri !! “


[...]Rockefeller a făcut aceste afirmaţii în conversaţiile avute cu regizorul american Aaron Russo, pe care a încercat să-l recruteze în această elită.Russo a marturisit totul cu o calmitate debordanta in 2007 intr-un interviu acordat lui Alex Jones,fiind grav bolnav de cancer.
Regizorul şi realizatorul de documentare american Aaron Russo analizează în detaliu pentru prima dată mărturisirile uluitoare ale lui Nick Rockefeller, inclusiv predicţiile sale legate de evenimentele de la 11 septembrie şi înscenarea terorismului, fondarea de către familia Rockefeller a mişcării feministe şi planul ultim al elitei  mondiale de reducere a populaţiei şi de implanturi cu microcipuri.
Într-un interviu, regizorul Aaron Russo povesteşte cum a verificat mărturisirile şocante ale lui Nick Rockefeller care i-a spus personal că scopul ultim al elitei mondiale este de a se ajunge la o populaţie controlată prin microcipuri şi că războiul împotriva terorismului e o înscenare. Rockefeller a prezis cu unsprezece luni înainte ״evenimentul״ din 11 septembrie care a declanşat invadarea Irakului şi Afganistanului. De asemenea, Rockefeller i-a spus lui Russo că familia sa a fondat şi finanţat mişcările feministe cu scopul de a distruge familiile şi că reducerea numărului populaţiei este un scop fundamental al elitei mondiale.
Rockefeller a încercat să-l recruteze pe Russo în elită
Aaron Russo este probabil cunoscut mai ales pentru realizarea filmului „Trading Places” – „Pariul”, în care joacă Eddie Murphy. Un alt proiect, însă, l-a adus în atenţia opiniei publice: documentarul său „America – From Freedom to Fascism” – “America – de la libertate la fascism”, despre infracţiunile de delapidare din sistemul de rezervă federală.
Deşi bolnav de cancer, Russo şi-a făcut timp între tratamente să realizeze interviuri cu Alex Jones, realizator de emisiuni radio şi documentarist ca şi el, lansând astfel o serie de declaraţii incendiare despre ceea ce Rockefeller îi spusese referitor la direcţia în care este lumea orientată în prezent de către elita mondială.
Cum a ajuns Russo să afle toate aceste informaţii de la Nick Rockefeller? După difuzarea unuia dintre filmele sale de succes, „Mad as Hell”, Russo s-a implicat în politică. În timpul campaniei electorale pentru fotoliul de guvernator al statului Nevada, Russo a fost remarcat de către Rockefeller şi i-a fost prezentat acestuia de către o femeie procuror. Observând pasiunea şi capacitatea lui Russo de a declanşa schimbări, Rockefeller a început o misiune subtilă de recrutare a lui Russo în această elită.
Ca membru al elitei, lui Russo i se promite un cip marcat special
În timpul unei conversaţii, Rockefeller l-a întrebat pe Russo dacă este interesat să intre în Consiliul Relaţiilor Externe (CRE) – Council on Foreign Relations (CFR), dar Russo a refuzat invitaţia, spunând că nu este interesat să asuprească oamenii; în replică, Rockefeller l-a întrebat cu sânge rece de ce i-ar păsa de „sclavi”.
„L-am întrebat care este rostul acestor lucruri”, spune Russo, „aveţi toţi banii din lume, aveţi toată puterea necesară, care e scopul final, atunci?” Rockefeller a răspuns (parafrazând): „Scopul final este să fie toţi implantaţi cu cipuri, să controlăm întreaga societate, iar bancherii şi elita să controleze lumea”.
Rockefeller chiar l-a asigurat pe Russo că dacă ar intra în elită, cipul său ar fi marcat special astfel încât să se evite controlul nedorit de către autorităţi.
Russo susţine că Rockefeller i-ar fi spus cu 11 luni înainte de 11 septembrie: „trebuie să se producă un eveniment în urma căruia să invadăm Afganistanul, să construim conducte de petrol prin marea Caspică, să invadăm Irakul, să ocupăm Orientul Mijlociu şi să mergem după Chavez în Venezuela”.
Rockefeller i-ar mai fi vorbit lui Russo despre faptul că în curând soldaţii îl vor căuta prin peşteri pe Osama bin Laden şi că va fi un „un război nesfârşit al terorii, în care nu va exista niciun duşman şi totul va fi o imensă cacealma, astfel încât guvernul să domine poporul american”, susţine Russo, care a mai precizat că Rockefeller râdea într-un mod cinic în timp ce îi făcea această predicţie uluitoare.
Mişcarea feministă sprijinită pentru distrugerea familiei tradiţionale
Într-o discuţie ulterioară Rockefeller l-a întrebat pe Russo ce crede despre mişcările de emancipare feministe. Russo a răspuns că el consideră că aceste mişcări luptă să obţină pentru femei drepturi egale cu cele ale bărbaţilor, de a munci şi de a fi plătite în mod egal, aşa cum s-a obţinut şi dreptul la vot. Acest răspuns i-a stârnit râsul lui Rockefeller: „Eşti fraier! Să-ţi spun despre ce este vorba, de fapt: noi, clanul Rockefeller am fondat mişcările feministe: noi! Noi deţinem toate ziarele şi toate televiziunile – Fundaţia Rockefeller”.
Rockefeller i-a explicat lui Russo care sunt cele două motive principale pentru care familia sa a finanţat mişcarea feministă: în primul rând, înainte de luptele pentru drepturi ale femeilor, bancherii nu puteau impune taxe pentru jumătate de populaţie; în al doilea rând, aceasta mişcare determină ca şcolarizarea copiilor să se facă de la vârste mult mai mici, devenind posibilă mult mai uşor îndoctrinarea copiilor care sunt învăţaţi să privească statul drept prima familie, desfiinţând astfel modelul familiei tradiţionale.
Această revelaţie completează afirmaţiile anterioare ale pionierei feministe Gloria Steinem, conform cărora CIA a finanţat revista Ms. Magazine, în cadrul aceleiaşi strategii de distrugere a modelelor tradiţionale de familie.
Reducerea populaţiei la jumătate
Rockefeller a subliniat în repetate rânduri că „oamenii trebuie să fie conduşi” de o elită, iar unul din mijloacele care ar duce la această stăpânire este reducerea populaţiei. „Sunt prea mulţi oameni în lume”  zicea el şi numărul oamenilor trebuie redus la cel puţin jumătate.
O problemă care a scăpat de sub controlul elitei, după cum reiese din conversaţiile lui Rockefeller cu Russo, este conflictul dintre Israel si Palestina. La un  moment dat soluţia gravita în jurul ideii de a da fiecărui cetăţean israelian câte un milion de dolari şi de a-i muta în statul Arizona.
Sursa: Secretele Sistemului

Marturisirile istorice ale regizorului american Aaron Russo,inainte ca acesta sa moara de cancer.Totul intr-un interviu acordat lui Alex Jones in 2007 : “Nick Rockeffeler a recunoscut ca populatia globului va fi injumatatita si controlata prin cipuri !! “

Chinezii cauta in oceane bogatiile Pamantului


Desi, oficial, planeta noastra nu mai are „pete albe”, ramase necercetate de mintea iscoditoare a oamenilor, exista totusi milioane de kilometri patrati de pe suprafata ei inca neexplorati, dintr-un motiv lesne de inteles: se afla sub mari si oceane. Chiar daca, in ultimele decenii, pamantenii au reusit sa ajunga si pe fundul Gropii Marianelor, la peste 11.000 de metri adancime, ce au facut ei este, practic, o picatura in… ocean, intrucat adancurile ascund nenumarate mistere si, se pare, zacaminte de materii utile care ar putea fi exploatate. Primul pas in acest  sens a fost deja facut, de cercetatorii chinezi. 
Dragonul subacvatic

    Dupa ce a cucerit spatiul, China isi indreapta iarasi atentia spre Pamant, mai precis spre marile si oceanele planetei albastre. Tara asiatica a lansat un ambitios program de explorare a adancurilor si recent a anuntat ca unul dintre submarinele sale cu echipaj uman, Jiaolong, a atins adancimea de 5.057 metri, in Oceanul Pacific. Anuntul vine la peste 50 de ani de cand legendarul batiscaf Trieste s-a scufundat in fosa abisala Challenger, cel mai adanc loc din Groapa Marianelor.
    
Cei trei membri ai echipajului, Tang Jialing, Fu Wentao si Ye Cong spera ca anul viitor sa coboare cu nava lor, avand aproape 8 metri lungime si o chila fabricata dintr-un aliaj special de titaniu, si mai mult, pana la 7.000 de metri. Daca acea scufundare va fi incununata cu succes, Jiaolong – submarin care a imprumutat numele unui dragon din mitologia chineza – va depasi recordul stabilit de batiscaful japonez Shinkai, care s-a scufundat, in urma cu cativa ani, pana la 6.500 de metri adancime. Directorul adjunct  al Administratiei Oceanice Chineze, Wang Fei, considera ca performanta atinsa de cei trei temerari este comparabila cu cea a programului spatial chinez, China fiind, dupa cum se stie, a treia tara din lume care a reusit sa trimita in cosmos o racheta de constructie proprie, avand la bord echipaj uman.
Oceanul planetar va deveni aproape in totalitate accesibil exploatarii
    „Triumful de acum va pava drumul pentru scufundarea la 7.000 de metri, pe care vom incerca sa o realizam in 2012. Scopul acestor testari este sa identificam problemele si defectiunile care pot surveni, la nivelul bordajului sau al aparaturii submarinului Jiaolong si de a imbunatati constant performantele acestuia.
    
La o adancime de 5.000 de metri, Jiaolong a trebuit sa reziste unei presiuni uriase, de 5.000 de tone pe metru patrat”, a precizat Wang. Scufundarea de saptamana trecuta, desfasurata in largul coastelor insulelor Hawaii, in apele internationale, a durat sase ore si reusita misiunii face ca 70% din suprafata oceanului planetar sa devina accesibila explorarii. Daca si scufundarea de anul viitor va fi incununata de succes, inseamna ca 99,8% din patul oceanic va putea fi cercetat. Anul trecut, Jiaolong reusise sa se scufunde doar pana la 3.600 de metri in Marea Chinei de Sud, unde a infipt, pe fundul apei, un brat robotic purtand steagul Chinei. Atunci, gestul a fost considerat provocator, intrucat zona respectiva, despre care se crede ca ar fi extrem de bogata in petrol si gaze naturale, este pretinsa nu doar de China, dar si de Taiwan, Filipine, Vietnam, Brunei si Malaesya.
    
De altfel, aceasta este, se pare, si adevarata miza a programului chinez de explorare a fundului marilor si oceanelor, in vederea descoperirii eventualelor bogatii subsolice aflate acolo. Pentru ca este cat se poate de clar ca, in perspectiva diminuarii tot mai accentuate a resurselor de materii prime exploatate de pe uscat, cine va stapani marile, cu bogatiile lor nestiute, ascunse sub milioane de metri cubi de apa, va stapani si Pamantul…
GABRIEL TUDOR
Sursa: MISTERELE LUMII

Aeroportul Oslo, inchis din cauza unui OZN

 Aeroportul International Gardermoen situat la 48 km nord de Oslo, este principalul aeroport al capitalei Norvegiei, al doilea cel mai important aeroport din tarile nordice si al saselea din Europa. In 2010 pe aici au trecut 19 milioane de pasageri. In ziua de joi 24 martie 2011, intre orele 16.00 si 17.30 aeroportul a fost inchis datorita unui obiect zburator neidentificat. A fost o perturbare majora care a buimacit oficialitatile.
Obiectul a fost vazut prima data de membrii echipajului unui avion SAS, Boeing 737, in zbor de la Frankfurt spre Oslo. Era o vreme ideala, cu o buna vizibilitate; la mai putin de 60 de kilometri de aeroport, capitanul Johan Kylborn a vazut in fata un obiect care bloca aterizarea. Asa cum a declarat, „Sunt sigur ca era un soi de aparat de zbor. Avea aripi si cred ca era un planor, un deltaplan sau un avion ultrausor, dar mi-e greu sa spun mai mult”.
  
 Controlul zborurilor a confirmat ca nu este niciun avion in zona. Nu s-a putut lua nici contact prin radio cu presupusul pilot al obiectului. Boeing-ul a trebuit sa-si schimbe planul de zbor, ocolind spre nord-vest de Oslo, pentru a putea ateriza. Din cauza ca intrusul stationa exact in drumul avioanelor care urmau sa aterizeze, toate aceste zboruri au fost fie rerutate fie anulate. Practic, aeroportul Oslo a ramas inchis timp de 90 de minute.
  
 Purtatorul de cuvant Jo Kobro al aeroportului din Oslo a precizat ca obiectul a stationat in aer mai mult de o ora. „Dupa un timp se adunasera mai multe avioane venite la aterizare si a trebuit sa fie redirectionate spre Torp, Rygge (in zona Oslo, n.n.), Kjevik sin sudul Norvegieit, Fagernes, iar un avion a aterizat chiar la Stockholm”.
  
 Knut Morten Johansen, purtator de cuvant al companiei Scandinavian Airlines (SAS), a declarat retelei publice de radio norvegiene (NRK), ca intreruperea a cauzat o paguba de milioane de dolari. „Ca rezultat al incidentului, au fost afectate intre 60 si 90 de plecari si sosiri de avioane. Joi dupa amiaza este ceea ce noi numim varful, adica cea mai aglomerata perioada in cursul saptamanii”. S-a estimat ca 10-15 mii de pasageri au fost serios afectati. Efectele s-au extins si asupra sfarsitului de saptamana, cand, datorita intarzierilor, nu mai erau suficienti piloti odihniti.
  
 Ce putea fi misteriosul obiect zburator? Nici peste mai bine de o luna nimeni nu a reusit sa raspunda. Nici aeroportul Oslo, nici SAS, nici politia nu au identificat cine adusese acolo micul aparat de zbor.
  
 Autoritatea aeronautica civila Avinor a exclus dintru inceput ipoteza planoarelor, a deltaplanelor sau a avioanelor ultrausoare datorita duratei si altitudinii zborului, dar mai ales deoarece in acel moment viteza vantului era foarte mare.
  
 Oficialii aeroportului au luat legatura cu cluburile locale de aviatie usoara si deltaplanism, dar membrii acestora erau tot atat de buimaciti ca si autoritatile. Conform Federatiei Norvegiene de Sporturi Aeriene (NLF), Oyvind Ellefsen, membru al lotului national de deltaplanism si instructor in NLF, voia sa zboare in perioada respectiva dar n-a putut din cauza vremii nefavorabile. Si umiditatea era foarte mare. Dupa parerea lui niciun deltaplan sau planor nu putea ajunge atunci la altitudinea de 2400 de metri. Dar au fost intrebati toti deltaplanistii si planoristii notabili din Norvegia. Nici unul nu zburase in ziua aceea.
  
 Capitanul Kylborn vazuse in prealabil in aer si baloane meteorologice sau cu heliu, dar, asa cum a declarat, „acestea erau mult mai mici si nu aratau ca un aparat de zbor”; cat despre obiectul necunoscut a spus „sunt sigur ca nu era” balon.
   
Politistii au investigat cazul, dar fara succes. Ei au recunoscut ca nu dispuneau de mai multe date decat cele reproduse si de noi mai sus. „E cam inexplicabil”, este ca si cum ai cauta acul in carul cu fan – a declarat Morten Undlien de la postul de politie al aeroportului din Oslo. El regreta ca nu s-a folosit atunci elicopterul politiei pentru a vedea despre ce este vorba si eventual pentru a alunga intrusul.
  
 Merita sa reamintim cititorului ca, pe 7 iulie 2010, si aeroportul international din Hangzhou (China) a fost blocat timp de o ora, explicatia anuntata oficial fiind aparitia unui OZN. Din cauza acestuia au fost perturbate 18 zboruri si intarziati 2000 de pasageri; iar pe 11 septembrie, din aceleasi motive, a fost inchis, tot pentru o ora, aeroportul orasului Baotou din provincia chineza Mongolia Interioara.
DAN D. FARCAS
Sursa: MISTERELE LUMII

ÎŢI TAIE RESPIRAŢIA: CATEDRALA DE MARMURĂ – Imagini inedite dintr-o lume subterană care AŞTEAPTĂ SĂ FIE DESCOPERITĂ

sursa; gandul.info

de Mihai SCHIAU Postat la: 01.08.2011 15:00 Ultima actualizare: 01.08.2011 18:36
FOTOGRAFII INCREDIBILE – O minune a naturii descoperită din întâmplare!
Este vorba despre “Catedrala de marmură” din Chile, un “templu azuriu” situat pe al doilea cel mai mare lac din America de Sud, General Carrera din Patagonia.

Apa care se reflectă în pereţii peşterii creează un spectacol de lumini încântător, notează Daily Mail.
 
Imaginile uimitoare au fost realizate de fotografa americană Linde Waidhofer. “Apa a sculptat formele unice ale pereţilor de marmură. La început, câmpurile de gheaţă blocau extremitatea vestică a lacului, dar astăzi apele cu gheţari se varsă în Oceanul Pacific”, scrie Waidhofer, în cartea ei, “Blue Light” (Lumină albastră).
Fotografa spune că există o explicaţie simplă pentru culoarea incredibilă a apei. “Geologii vorbesc despre sedimentele glaciare foarte bine măcinate, care dau această culoare de pe altă planetă şi această limpezime a apei. Acest lac este magic”, spune Waidhofer.
De ce este “Catedrala de marmură” în pericol
Pentru a ajunge la “Catedrala de marmură”, situată în sudul îndepărtat al Chile, vizitatorii trebuie să parcurgă 1.300 de kilometri, din capitala Santiago până în oraşul Coyhaique, după care alţi 320 de km, pe teren accidentat, până la lacul General Carrera.
Totuşi, foarte mulţi pasionaţi de fotografie vin să imortalizeze această minune a naturii. “Din 2003, am adus foarte mulţi studenţi la fotografie în America de Sud, iar această peşteră este mereu principala atracţie”, spune Waidhofer.
“Experienţa (n.r. de a fotografia galeriile) este întotdeauna diferită, pentru că intensitatea luminii şi nivelul apei se schimbă constant. Culoarea apei variază de la turcoaz la albastru închis, iar nivelul lacului este cel mai scăzut primăvara, când gheţarii nu încep încă să se topească”, explică fotografa.
Când a descoperit “Catedrala de marmură”, în cadrul unei vizite din 2003, Waidhofer a decis să se întoarcă şi chiar să-şi construiască o casă în Chile. “Am vizitat acest loc de peste zece ori, după care am cumpărat o bucată de teren. Mi-am construit o casă din marmură, situată între două galerii”, spune Waidhofer.
Fotografa atrage, însă, atenţia că această minune a naturii este în pericol. “Barajele şi liniile de înaltă tensiune pe care guvernul chilian plănuieşte să le construiască aici ar putea periclita peştera”, conchide Waidhofer.


Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

FILM Discovery Science - Apocalipsa - 2012 (Exploziile Solare 2012)

Un film bine facut, care ofera o analiza pertinenta a unor scenarii apocaliptice si a urmarilor lor. Concluzia filmului este deosebit de interesanta!

Filmul poate fi vizionat aici.

SECRETUL CARE STĂ ASCUNS SUB EUROPA DE 12.000 DE ANI: misterul tunelurilor care se întind din Scoţia până-n Turcia

sursa;gandul.info

Oamenii din Epoca de piatră au creat o reţea subterană de tuneluri care traversează întreaga Europă, din Scoţia până în Turcia, arată o carte publicată recent
Oamenii din Epoca de piatră au creat o reţea subterană de tuneluri care traversează întreaga Europă, din Scoţia până în Turcia, arată o carte publicată recent, scrie Daily Mail.
Arheologul german Heinrich Kusch a declarat că au fost descoperite dovezi ale acestui tunel în sute de aşezări neolitice de pe tot continentul.

În cartea sa, “Secretele porţii subterane către o lume antică” (Secrets of the underground door to an ancient world), arheologul spune că reţeaua iniţială de tuneluri trebuia să fie enormă, din moment ce anumite porţiuni s-au păstrat intacte după 12.000 de ani.
“Doar în Bavaria (Germania) am găsit 700 de metri de galerii. În Styria (Austria) am găsit 350 de metri. Iar în Europa am găsit mii de metri, din Scoţia până la Marea Mediterană”, a explicat Kusch.
Arheologul a precizat că tunelurile au o grosime de doar 70 de centimetri, “suficient cât să se zvârcolească o persoană, dar nimic mai mult”, spune arheologul.
Pe anumite porţiuni, tunelul este mai lat şi prezintă camere de depozitare sau locuri de stat jos. “Galeriile nu comunică între ele, dar, luate împreună, ar putea forma o uriaşă reţea subterană”, spune Kusch.
Unii experţi consideră că aceste tuneluri i-ar fi protejat pe oamenii preistorici de prădători, în timp ce alţii sunt de părere că galeriile erau folosite precum autostrăzile moderne.

Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

BIBLIA SI PLANETA X

Mergeti la :Cuprinsul Blogului !
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!
În sute, chiar mii de versete, Biblia vorbeşte despre Planeta Zeilor şi locuitorii ei: Elohimi/ Anunnaki/dumnezei. Nu sânt omise nici efectele apropierii Planetei Crucii de Pământ – trecerea printre Marte şi Jupiter. Câteva exemple despre acest ultim aspect:
1) Acum 3.600 de ani, în timpul şi după Exodul evreilor din Egipt (perioada lui Moise şi Iosua) Pământul a suferit mari cataclisme – Immanuel Velikovsky, Ciocnirea lumilor (Ed. Lucman, Bucureşti):
“La mijlocul mileniului al doilea, î.Ch., Pământul a suferit… mari cataclisme. Un corp ceresc, recent pătruns în sistemul solar – o noua cometă -, s-a apropiat foarte mult de Pământ… dispariţia ulterioară a stratului glaciar”.
1) “Atunci Iosua a vorbit Domnului, în ziua când a dat Domnul (Yahweh/Anu – n.a) pe Amoriţi în mâinile copiilor lui Israel, şi a zis în faţa lui Israel: ,,Opreşte-te, soare, asupra Gabaonului, Şi tu, lună, asupra văii Aialonului!
Şi soarele s-a oprit, şi luna şi-a întrerupt mersul, până ce poporul s-a răzbunat pe vrăjmaşii lui. Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s-a oprit în mijlocul cerului, şi nu s-a grăbit să apună, aproape o zi întreagă.” (Iosua 10: 12-13).
2) “Doamne, cînd ai ieşit din Seir, Cînd ai plecat din câmpiile Edomului, Pămîntul s-a cutremurat, cerurile au picurat, Şi norii au turnat ape cu găleata;
Munţii s-au clătinat înaintea Domnului, Sinaiul acela s-a clătinat înaintea Domnului, Dumnezeului lui Israel”. (Judecători 5:4-5).
3) “El mută deodată munţii, şi-i răstoarnă în mânia Sa.
Zguduie pământul din temelia lui, de i se clatină stâlpii.
Porunceşte soarelui, şi soarele nu mai răsare; şi ţine stelele supt pecetea Lui.
Numai El întinde cerurile, şi umblă pe înălţimile mării.
El a făcut Ursul mare, luceafărul de seară şi Raliţele, şi stelele din ţinuturile de miazăzi.” (Iov 9:5-9).
4) “Când Te-au văzut apele, Dumnezeule, când Te-au văzut apele, s-au cutremurat, şi adâncurile s-au mişcat.
Norii au turnat apa cu găleata, tunetul a răsunat în nori, şi săgeţile Tale au sburat în toate părţile. Tunetul Tău a isbucnit în vârtej de vânt, fulgerele au luminat lumea; pămîntul s-a mişcat şi s-a cutremurat.” (Psalmi 77:16-18).
5) “Norii şi negura îl înconjoară, dreptatea şi judecata sânt temelia scaunului Său de domnie.
Înaintea Lui merge focul, şi arde de jur împrejur pe protivnicii Lui.
Fulgerele Lui luminează lumea: pămîntul Îl vede şi se cutremură.
Munţii se topesc ca ceara înaintea Domnului, înaintea Domnului întregului pămînt.” ( Psalmi 97:2-5).
6) “Oamenii vor intra în peşterile stîncilor şi în crăpăturile pămîntului (bunkerele din Norvegia, de exemplu – n.a), de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, cînd Se va scula să îngrozească pămîntul.
În ziua aceea, oamenii îşi vor arunca idolii de argint şi idolii de aur (lemnele pictate şi statuile falselor religii – n.a) pe cari şi-i făcuseră, că să se închine la ei, îi vor aruncă la şobolani şi la lilieci;
şi vor intră în găurile stîncilor, şi în crăpăturile pietrelor, de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, cînd Se va scula să îngrozească pămîntul.” (Isaia 2:19-21).
7) “Iată, vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de minie şi urgie aprinsă, care va preface tot pămîntul în pustiu, şi va nimici pe toţi păcătoşii de pe el.
Căci stelele cerurilor şi Orionul nu vor mai străluci; soarele se va întuneca la răsăritul lui, şi luna nu va mai lumina.
Voi pedepsi-zice Domnul-lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mîndria celor trufaşi, şi voi doborî semeţia celor asupritori.
Voi face pe oameni mai rari decît aurul curat, şi mai scumpi decît aurul din Ofir.
Pentru aceasta voi clătina cerurile, şi pămîntul se va zgudui din temelia lui, de mînia Domnului oştirilor, în ziua mîniei Lui aprinse.” (Isaia 13:9-13).
8) “Mă uit la munţi, şi iată că sînt zguduiţi; şi toate dealurile se clatina!” (Ieremia 4:24).
9) “Peştii mării şi păsările cerului vor tremura de Mine, şi fiarele cîmpului şi toate tîrîtoarele cari se tîrăsc pe pămînt, şi toţi oamenii cari sînt pe faţă pămîntului; munţii se vor răsturna, pereţii stincilor se vor prăbuşi, şi toate zidurile vor cădea la pămînt.” (Ezechiel 38:20).
10) “Voi face să se vadă semne în ceruri şi pe pămînt: sînge, foc, şi stîlpi de fum;
soarele se va preface în întunerec, şi luna în sînge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare.
Atunci oricine va chema Numele Domnului fi mîntuit. Căci mîntuirea va fi pe muntele Sionului si la Ierusalim, cum a făgăduit Domnul, si pentru cei ramasi, pe cari-i ii va chema Domnul.” (Ioel 2:30-32).
11) “El a făcut Pleiadele si Orionul, El preface întunerecul in zori, iar ziua in noapte neagra; El cheama apele marii si le varsa pe fata pămîntului. Domnul este Numele Lui.
El aduce prapadul ca fulgerul peste cei puternici, aşa ca nimicirea vine peste cetăţui.” (Amos 5:8-9).
12) “Căci iată că Domnul iese din locuinţa Lui, Se pogoară, şi umblă pe înălţimile pămîntului!
Supt El se topesc munţii, văile crapă, ca ceara înaintea focului, ca apa care curge prin rîpi.” (Mica 1:3-4).
13) “Domnul este îndelung răbdător, dar de o mare tărie; şi nu lasă nepedepsit pe cel rău. Domnul umblă în furtună şi în vîrtej, şi norii sînt praful picioarelor Lui.
El mustră marea şi o usucă, face să sece toate rîurile; Basanul şi Carmelul tînjesc, şi floarea Libanului se vestejeşte.
Se clatină munţii înaintea Lui, şi dealurile se topesc; se cutremură pămîntul înaintea Lui, lumea şi toţi locuitorii ei.
Cine poate sta înaintea urgiei Lui? Şi cine poate ţinea piept mîniei Lui aprinse? Urgia Lui se varsă ca focul, şi se prăbuşesc stîncile înaintea Lui.” (Naum 1:3-6).
14) “Măreţia Lui acopere cerurile, şi slava Lui umple pămîntul.
STRALUCIREA LUI ESTE CA LUMINA SOARELUI, din mîna Lui pornesc raze, şi acolo este ascunsă tăria Lui.
Înaintea Lui merge ciuma, şi molima calcă pe urmele lui.
Se opreşte, şi măsoară pămîntul cu ochiul; priveşte, şi face pe neamuri să tremure; munţii cei vecinici se sfărîmă, dealurile cele vechi se pleacă; El umblă pe cărări vecinice.” (Habacuc 3:3-6).
15) “Îndată după acele zile de necaz, ,soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer, şi puterile cerurilor vor fi clătinate.`
Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului (Planeta X = Planeta Crucii), toate seminţiile pămîntului se vor boci, şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului (navele Elohimilor/Anunnakilor – n.a) cu putere şi cu o mare slavă.
El va trimete pe îngerii Săi cu trîmbiţa răsunătoare, şi vor aduna pe aleşii Lui (levitarea/rapirea in nave – n.a) din cele patru vînturi, dela o margine a cerurilor pînă la cealaltă.” (Matei 24:29-31).
Sursa: Secretele Sistemului

Părintele Paisie Aghioritul confirmă dezmembrarea Uniunii Europene !

Câteva din evenimentele ce vor urma în viitor profeţite de Părintele Paisie Aghioritul
Odată, au venit în Sfântul Munte trei oameni de vază din străinătate, care auziseră că există aici un mare ascet cu numele Paisie şi că s-ar putea folosi dacă l-ar vizita. Fireşte că pe aceştia îi însoţeam şi eu. Unul dintre ei l-a întrebat pe Stareţ care este părerea lui despre Comunitatea Europeană. Atunci el le-a răspuns: ”A, mă întrebaţi despre Europa? Mă întrebaţi despre Comunitatea Europeană? Sângele este încă foarte cald…”. La auzul acestor cuvinte toţi am rămas uimiţi, căci nu înţelegeam ce voia să spună. După câtva timp, când am mers din nou la Stareţ, l-am întrebat:
- Gheronda, ce înseamnă “sângele este înca prea cald”?
- Este foarte simplu. Este oare cu putinţă să existe colaborare între englezi, francezi, germani, austrieci şi italieni atunci când încă mai există oameni care şi-au pierdut părinţii, rudele lor în al doilea război mondial? Este cu putinţă ca aceşti oameni să se unească şi să spună celuilalt “camarade” şi să creadă aceasta? Este cu putinţă să nu iasă la iveala naţionalismul, fie al francezilor, fie al germanilor, fie al englezilor? Aşa că vom avea aceleaşi probleme pe care le-am avut în al doilea război mondial. Este cu putinţă să nu vedem limpede lucrurile care se petrec şi să credem că, de dragul economiei, aceste state vor uita scopurile pe care le-au avut în urmă cu patruzeci-cinzeci de ani? Putem crede, oare, că se vor schimba deodată şi se vor linişti? Înca este foarte cald sângele celui de-al doilea război mondial.”
Altă dată, m-am aflat la Coliba Panaguda tot cu nişte personalităţi, de data aceasta greceşti. Stareţul ne-a spus: ‘Turcia se va dezmembra. Aceasta dezmembrare, nouă, grecilor, ne va fi de folos. Atunci ţinuturile noastre vor fi eliberate. La fel şi Constantinopolul, va fi eliberat şi va redeveni oraş grecesc. Biserica Sfânta Sofia se va deschide şi se va sluji din nou în ea”.
Vasilidis Stavros, fost comandant al sectiei de politiei din Sfântul.Munte, teolog
În martie 1994 l-am întâlnit pe Stareţul Paisie la Mânăstirea Surotti. M-am emoţionat atunci când m-a prins de mână şi când, în ciuda stării lui critice, mi-a spus următoarele:
- Tu nu trebuie să te mahneşti şi să te temi de Turcia, căci ea se va destrăma. O vor destrăma chiar aliaţii ei. În Bosnia se va forma un stat musulman (în acea vreme nu exista acest stat). Dar acest fapt se va întoarce împotriva lor, a musulmanilor, deoarece în acest fel se va crea mai târziu şi statul Kurd în inima ei (a Turciei).
Şi, fiindcă Stareţul m-a văzut că am căzut pe gânduri, mi-a spus:
- Aşa cum ştii, eu nu citesc ziare. Aceste lucruri le aflu din altă parte…
Iconomo Alexandru, general de aviaţie în rezervă, Atena
Pe 10 ianuarie 1992, am mers la coliba Stareţului Paisie şi am avut o discuţie cu el.
- Gheronda, cum vedeţi dezmembrarea Iugoslaviei? L-am întrebat.
- Să nu vă fie frică! Pentru Grecia nu va fi nici o primejdie.
- Ce se întâmplă cu “arcul musulman”?
- Nici de aici nu va ieşi nici o primejdie.
Stareţul mi-a explicat în continuare că diavolul urmăreşte distrugerea omului, însă Dumnezeu nu îngăduie aceasta. Dar ce face EL? Îngăduie diavolului să facă rău până la un punct, dar numai atunci când din acest rău va ieşi un bine. Apoi a spus că ceea ce va păţi Irakul, va păţi şi Turcia de la o putere aliată şi mai ales de la americani. Îşi va pierde chiar şi prietenii cei mai buni, pe germani. De asemenea, a spus că în Italia va apărea un nou Mussolini, în Germania un nou Hitler, iar Comunitatea Europeană se va dizolva. Comunitatea Europeană, a spus Stareţul, nu are nici o legătura cu America. Statele Unite seamănă cu un război de ţesut care asimileaza toate peticele, în timp ce în Comuniunea Europeană există interese contrare şi împletite.
Karafeizis Vasile, comandant de brigadă în rezervă, Didimotiho-Evros
În vara anului 1992 l-am întâlnit pe Stareţul Paisie :
- Gheronda ce influenţă va avea Comunitatea Europeană asupra Greciei ?
- Ascultă! În America au mers oameni din diferite locuri. Fiecare a adus cu el peticul său şi astfel s-a făcut acolo un covor din petice. În Comunitatea Europeană însă, ţările care intră sunt covoare gata ţesute. Iar aceste covoare, oricât ai încerca să le uneşti, niciodată nu se vor putea potrivi. Aşadar, nu te teme de urmările nefaste venite din partea Comunităţii Europene.Ţările Europei niciodată nu se vor putea uni deplin încât să ne poată vătăma.
Papatzimos Atanasie, Stavros –Tesalonic
În iulie 1992, ca aghiotant al Diviziei 113 (Aeroportul militar din Tesalonic), am organizat un pelerinaj în Sfântul Munte cu şaptezeci de ofiţeri şi, printre altele, am vizitat şi coliba Stareţului Paisie. Acolo am început să discutăm diferite probleme naţionale. La un moment dat l-am întrebat pe Stareţ:
- Gheronda, cum vedeţi problema Macedoniei?
- Oricare soluţie se va da, pe termen lung va fi în folosul grecilor. De câinele care latră în spatele autobuzului să nu vă temeţi, căci nu muşcă.
- Gheronda, vom lua înapoi Constantinopolul?
- Englezii şi americanii ne vor ceda Constantinopolul, nu pentru că ne iubesc, ci pentru că aceasta va fi în interesul lor.
- Când vom lua Cetatea, o vom păstra şase luni?
- Nu, fiul meu, ci pentru totdeauna.
- Vom trăi oare aceste evenimente?
- Desigur că le veţi trăi!
Zurnazoglu Nicolae, ofiţer în rezervă
Sursa: Secretele Sistemului

Cele 7 biocampuri si importanta lor !

..........................................................................
Biocampul 1: este cel care pleacă din imediata apropiere a organismului. Corespunde Muladharei sau primei chakre. El coordonează funcţiile vitale ale sistemului şi este răspunzător de starea de sănătate. Are o dimensiune de 1,50-2 m. în cazul sistemelor vii bolnave, acest biocâmp se reduce, iar când organismul moare, acesta dispare.
Biocampul 2: se ocupă cu autoreglarea funcţiilor proprii, cu regenarea celulelor, cu producerea substanţelor necesare unei funcţionări normale. El controlează şi supraveghează funcţionarea întregului ansamblu, adică a corpului, la parametrii optimi.
Biocampul 3: răspunde de protecţia sistemului viu. El sesizează tot ceea ce intră în spaţiul sistemului viu, indiferent dacă este stimul pozitiv sau negativ, informează subconştientul, iar acesta la rândul lui emite semnale specifice. Acestea pot fi sentimente de repulsie, teamă, frică, simpatie, încredere, etc .
Aceste semnale trec la nivelul conştientului, care astfel este informat de ceea ce se întâmplă în spaţiul său, pentru ca la rândul lui acesta să poată lua măsurile necesare .
Dacă acest biocâmp nu funcţionează la parametrii optimi există pericolul de accidente

Biocampul 4:
este cel răspunzător de legătura dintre sistemul viu şi pământ.
Această comunicare este de obicei inconştientă, însă ea poate fi făcută voliţional în cazul persoanelor care au o anumită pregătire ezoterică. Prin acest biocâmp se primesc informaţii despre viitoare cataclisme ce pot apărea la nivelul scoarţei terestre.
Biocampul 5: este răspunzător de comunicarea dintre sistemul viu şi alte sisteme din jur. Acestea pot fi de acelaşi fel sau diferite. Prin dezvoltarea acestui câmp se dezvoltă telepatia.
Biocampul 6: sistemul viu recepţionează şi preia atât stirnuli din mediul înconjurător cât şi semnale de la alte organisme vii.

Biocampul 7:
este răspunzător de schimbul de informaţii ce se realizează între sistemul viu şi Univers sau Divinitate.
Toate aceste biocâmpuri au culoarea ceakrelor corespondente. Trebuie spus că dimensiunile acestor câmpuri sunt variabile. Ele depind de starea momentană a sistemului şi sunt influenţate de activităţi, gânduri, anturaj. Orice stare patogenă diminuează grav primul biocâmp, apoi pe cel de-al doilea, după care se propagă, cu o intensitate mai mică către celelalte.
Pt cei care o sa zica ca sunt aberatii, ii rog sa cerceteze in amanunt efectul kirilian, prin care s-a reusit fotografierea aurei si biocampurilor si le recomand o carte numita “Aurele Corpurilor”