joi, 10 noiembrie 2011

Spectaculos: erupţiile vulcanice au provocat formarea unei insuliţe în Arhipelagul Canarelor - El Hierro (VIDEO)

Intensa activitate vulcanică din Arhipelagul Canarelor a provocat “naşterea” unei insuliţe cu diametrul de 70 de metri, în apropierea portului de pe insula La Restinga, evacuată deja de către autorităţi.

Deocamdată, vulcanul El Hierro a erupt doar la suprafaţă, activitatea sa, stimulată de un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter, produs sâmbătă, materializând-se prin împrăştierea, până la o înălţime de 20 de metri, a unei cantităţi de magmă care s-a întărit deja, “producând” mini-insula.

Vulcanologii spanioli cred că erupţia adevărată a lui El Hierro se poate produce şi în câteva zile, la 40 de ani după ultima manifestare, consemnată în 1971. Cea mai puternică erupţie s-a produs în 1793 şi a durat aproape o lună.
 
Sursa: jurnalul.ro

10 semne de trezire spirituala



1. Somnul tau obisnuit se schimba, te simti nelinistit, dar pare ca ai mai multa energie. Obisnuieste-te si nu-ti fa griji; corpul se va schimba la timp.
 2. Frisoane, furnicaturi, atingeri pe pielea capului. Presiune ca o impingere cu degetul. Strafulgerari de mare inspiratie/creativitate/ganduri. Vibratii in jurul capului si urechilor.
 Fii fara grija; este deschiderea coroanei chakra si curgerea divinei energii.
 3. Valuri de emotie. Te simti trist, singur, manios fara motiv.
 Este eliberarea emotiilor blocate si poate veni din inima chakra.
 Nu fi dur cu tine; invata sentimentele pe masura ce cresc si da-le drumul cu dragoste.
 4. Vechi probleme revin si te simti foarte pierdut.
 Nu esti pierdut deloc. Infrunta problemele vechi si rezolva-le. Este necesar si te vei curata interior.
5. Corpul tau fizic se poate schimba. Obiceiurile alimentare devin mai sanatoase.
 Corpul si mintea in intregime se schimba. Aceasta se va linisti cu rezolvarea problemelor vechi. Vibratia ta va creste cu predarea ta neconditionata iubirii.
 6. Simturile se ascut. Al 6-lea simt se deschide si devii mai constient de energiile fine.
Poti incepe sa vezi scantei de lumina, umbre, mingi de foc, retele de lumina, miscare in coltul ochilor. Te poti auzi strigat, voci murmurande, mirosuri in aer si sa devii constient ca "cineva" este aproape de tine.
 Sunt semne ale spiritului si calauzelor tale. Nu-ti fie frica! Gandeste-te ca esti stapan pe tine si ai niste reguli bine stabilite. Sa ai mereu discernamant cand ai de a face cu spiritul.
 7. Incepi sa vezi lumea cu ochi noi. Te simti iubitor si una cu toate.
 Continua curgerea! Fii milos si iubitor cat de mult poti si nu fi dur cu tine cand ai o zi proasta. Fii bun cu tine pe masura ce intelegerea ta se mareste.
8. Vei dori mereu mai mult sa te eliberezi de obiceiurile restrictive si de obiceiurile vechi care nu te mai ajuta.
"vei dori mereu mai mult ..."
Fii curajos si fa-o ! Scapa de vechi sa poti face loc noului.
 9. Incepi sa simti mereu mai multe semne care iti vorbesc direct in adanc.
Vor avea mare insemnatate pe masura ce intelegerea ta infloreste.
10. Sincronizarea curge mai repede.
 Aceste evenimente minunate curg cand esti pe drumul cel bun. Intalniri, lume, numere, imagini... "coincidentele" ce urmeaza nu au limite. Incearca sa simti mesajul din spatele lor si ai incredere in intuitia ta.
 SI ADU-TI AMINTE CA NU ESTI SINGUR !
 DRAGOSTE SI LUMINA


Sursa: youtube.com

11.11.11 Deschiderea portalul Divin

Pe 11.11.11, portalul se va deschide şi primul val al acestor energii divine se va revărsa în fiecare om,  femeie, copil şi amintind tuturor de adevarata noastra natura. Noi suntem fiinţe spirituale eterne născute de energie Sursă. Când ne-am conectat la adevărul nostru şi de a vedea dincolo de sine personalitatea noastră, descoperim măreţia fiinţei noastre şi dragostea interioara, frumusetea, inocenta si valoare care este conţinută în fiecare dintre noi.
Poti sa simti trecerea? Lumina se intensifică pe măsură ce toate se aliniaza la conştiinţa noastră divină în pasul nostru final al transformării noastre evolutive. Energiile triple prezente în 11.11.11sunt un punct de activare pentru energiile divine în toate ale umanităţii, care sa deschida portalul de adevărul despre cine suntem şi despre procesul nostru de ascensiune. Ne sunt oferite o alegere în acest moment să se conecteze la divinitatea noastră.
Oameni din toată lumea se adună pentru a se încălzi în această energie şi să transmită către restul lumii. Este timpul pentru noi să ne amintim adevarata noastra natura. Aceasta este o chemare la trezire, pentru noi toţi să vină împreună şi să se alăture în difuzarea cuvântul.
Vino la 11.11.11 celebrare noastre şi ajută-ne introduce în această nouă energie de cea mai mare frecvenţă la dispoziţia omenirii, la acest moment.
muzica de Craig masterat
Song: Natura Astral http://premieres.com/nadalokah/
site-ul principal de http:// consciouscreationsunlimited.roundtablelive.org /


Sursa: youtube.com

LA CE SA NE ASTEPTAM DE LA 11.11.11 - MESAJ DE LA INGERI

Dupa cum puteti vedea si voi singuri, se intampla multe schimbari in jurul vostru. La unele va asteptati, iar altele va iau pur si simplu prin surprindere. Stim ca multi dintre voi aveti de ceva vreme stari de rau, care au ajuns sa va impiedice sa va continuati munca voastra obisnuita de fiecare zi pamanteana.
Toate astea ar trebui sa va duca cu gandul la schimbarea majora care se va intampla maine.
Da! 11.11.11 este data cand omenirea va pasi in alta dimensiune a constiintei sale spirituale.
Cei care cred deja in acest lucru, se vor simti mult mai bine de maine in colo. Scepticii, se vor imparti in doua categorii: cei pe care Dumnezeu ii vrea ca luptatori in armata sa si cei care, din pacate, sunt atat de indoctrinati de materialism si negare, incat nu mai conteaza.
Cei care nu sunt inca constienti de marea schimbare pe care Dumnezeu le-o ofera ca o oportunitate fara seaman, vor fi nevoiti sa indure si suferinte fizice si psihice, pana cand, vor ajunge la nivelul sa isi puna doua intrebari foarte simple: "DE CE?" si "CE TREBUIE SA SCHIMB LA MINE SI IN MINE?".
Atunci cand vor constientiza ca trebuie sa nu se mai auto-blocheze si sa fie mult mai sensibili la informatiile care vin pe cai paranormale, vor putea si ei sa se schimbe si sa o porneasca pe drumul pe care ii vrea Bunul Dumnezeu.
Cum trebuie sa asteptam ziua de maine? Simplu: sa fim cat mai linistiti, , cat mai deschisi la planul spiritual si sa ne rugam cat putem de mult , cu rugaciuni simple, care sa cuprinda dorintele si aspiratiile si mai ales multumirile noastre aduse DIVINITATII.
Sa nu va inchipuiti ca de maine, de la ora 11.12 minute, o sa fiti alti oameni sau veti trai in alta lume decat aceasta. Nu!
Schimbarea se va petrece in mintile si sufletele voastre si o sa puteti constientiza aceasta schimbare pe masura ce trece timpul. Veti vedea ca aveti o putere de concentrare mai mare, o putere de perceptie si de intelegere a lumii inconjuratoare mult mai mare., nu veti mai putea fi mintiti si mai ales, o sa va mane de la spate o putere fantastica de a face dreptate. Nu veti mai fi slugi sau sclavi.
NIMENI NU MAI POATE SA VA INROBEASCA!
Asta va fi de fapt marea schimbare care se va petrece in voi si de care fortele raului s-au temut si se tem atat de mult.
Deci, fiti linistiti si asteptati cu incredere marea schimbare care v-a fost harazita de catre Bunul Dumnezeu!
Dumnezeu sa va aiba in paza Sa pe voi pe toti!

Mesaj preluat de Sfatuitoarea

Vulcan curcubeu pe Marte, de 4 miliarde de ani vechime FOTO

Tharsis Tholus, gigantul vulcanic de pe Marte, îşi arată frumuseţea într-o imagine realizată de Agenţia Spaţială Europeană.

Tharsis Tholus
Imaginea 1/2
Pentru un vulcan de 4 miliarde de ani, nu arată deloc bătrân, comentează cei de la NewScientist. Pe lângă Tharsis Tholus, toţi munţii de pe Terra sunt pitici. Pe Marte, însă, el are o înălţime obişnuită.
Ceea ce îl diferenţiază de ceilalţi giganţi, însă, este condiţia în care s-a menţinut, după cum se vede într-o imagine uimitoare, dată publicităţii de Agenţia Spaţială Europeană. Ea a fost creată din mai multe fotografii surprinse de nava Mars Express în 2004.
(Fotografii cu vulcanul, în GALERIE)
"Gravitaţia pe Marte este 38% din cât este pe Pământ. De aceea, planeta are munţi de trei ori mai înalţi decât pe Terra", explică Pascal Lee, cofondatorul Institutului Marte.


 Sursa: REALITATEA.NET

11.11.11: De la profeţia sfîntului Malachia, la fanii "Spinal Tap"

Numerologii din lumea întreagă au intrat în stare de alertă, odată cu apropierea zilei de vineri, cu 49 de minute înainte de ora prânzului - 11.11 din 11/11/2011, o aliniere rară a acestor numere, care, pentru adepţii ştiinţelor oculte, ar putea semnala producerea unor evenimente neobişnuite.

Apocalipsa a făcut bani frumoşi în filme
În timp ce pentru cei mai mulţi oameni această concordanţă a cifrelor ceasului şi calendarului, care se produce o dată pe secol, va trece neobservată, numerologii şi alţi specialişti în ezoterism caută în acest eveniment existenţa unor semne deosebite.
Unii evocă începutul unei noi epoci umaniste, al unei noi armonii în lume, deschiderea unei porţi spre o altă dimensiune sau chiar "o bulversare a conştiinţei".
Mii de adepţi intenţionează să se întâlnească în această zi pentru a lua parte la diverse ceremonii sau dansuri. Mai multe pagini consacrate acestei date şi-au făcut deja apariţia pe Facebook.

Clarvăzătorii şi cei mai cunoscuţi "preoţi" ai paranormalului salută importanţa "sincronicităţii" din 11/11/11, precum israelianul Uri Geller, americanca Solara, "expertă în numerologie" şi autoare a unei cărţi despre semnificaţia numărului 11, sau fanii "Spinal Tap".
Este vorba de un film din 1984, ce descrie un grup de hard rock, inspirat din fapte reale sau imaginare, în care numărul 11 primeşte o semnificaţie specială.
"Faptul de a avea un triplu număr-cheie în calendar are cu siguranţă o anumită semnificaţie", a declarat Solara. "Prevăd o schimbare majoră în conştiinţa planetei şi evenimentul coincide cu această dată", a adăugat acest medium.
Solara, care locuieşte în Peru, a păstrat secretul asupra proiectelor ei pentru data de 11 noiembrie 2011, dezvăluind doar faptul că grupuri de oameni din peste 50 de ţări vor marca acest eveniment, stând pe jos, în tăcere, şi meditând.
Numerologii atribuie numărului 11 puteri paranormale, care oferă un canal de comunicare cu subconştientul. Pentru alţii, precum Solara, 11 reprezintă dualitatea dintre bine şi rău în lume.
Internetul a fost invadat şi el de bloggeri care insistă asupra caracterului mistic al acestui număr, asociat în mod regulat cu catastrofe, potrivit acestora, precum atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii.
Unii dintre ei insistă asupra faptului că cele două turnuri gemene de la World Trade Center din New York aminteau prin forma lor de cifra 11. În plus, primul avion de pasageri care a lovit turnurile a avut cifra 11 ca număr al zborului.
Alţii citează profeţia Sfântului Malachia, care, în secolul al XI-lea, prevedea că vor exista 112 papi înainte de producerea apocalipsei biblice. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea papă din istorie.
Data de 11 este încărcată de conotaţii istorice. Armistiţiul din Primul Război Mondial a fost semnat la ora 11.00 dimineaţa, pe 11 noiembrie 1918.
"Există o sincronicitate interesantă în faptul că numeroase evenimente sunt asociate cu numărul 11", a declarat Ellie Crystal, autoarea unui blog pe care se prezintă ca "o exploratoare a lumii metafizice".
Pentru John Hoopes, profesor de analiză critică la Universitatea din Kansas, toate aceste teorii pseudo-ştiinţifice reprezintă exemplul perfect pentru "metoda de confirmare a unei ipoteze". Este vorba de tendinţa de a privilegia acele informaţii care confirmă idei preconcepute, fără a ţine cont de cele care le dezmint, a explicat profesorul american.
Sursa:  REALITATEA.NET

Cutremur în Vrancea- 3 Cutremure au avut loc dimineata in Romania 10 noiembrie 2011

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc joi dimineaţa la ora 6.06 în zona Vrancea, notează Agerpres.

Un seism de intensitate mică a avut loc în Vrancea / FOTO: Grup RC


Un seism de mică intensitate  - 3,3 grade pe scara Richter, a avut loc azi-dimineaţă în Vrancea.
Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la o adâncime de 131 de kilometri. Localităţile apropiate de epicentru au fost Nereju (8 km), Andreiaşu de Jos (10 km), Nistoreşti (13 km), Lopătari (20 km), Păuleşti (22 km).
Cu circa 3.30 ore mai devreme, la 2.30, în Vrancea se produsese un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe Richter, la o adâncime de 85 km, oraşele apropiate fiind Nistoreşti (6 km), Nereju (13 km), Tulnici (14 km), Păuleşti (14km), Andreiaşu de Jos (15 km).
Tot joi, la 3.22, în Transilvania a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 2 grade, la o adâncime de 5 km, zonele apropiate epicentrului fiind Bretea Romana (10 km), Densus (14 km), Călan (19 km), Sălasu de Sus (19 km), Hunedoara (19 km).


Sursa: REALITATEA.NET

Cutremur de 5,7 grade în Turcia, 18 clădiri s-au prăbuşit


Un nou cutremur in Turcia

Un nou cutremur in Turcia

 
La mai puţin de două săptămâni după cutremurul devastator de 7,2 grade care a zguduit Turcia şi a omorât 600 de oameni, un nou seism a lovit estul ţării.
UPDATE 23:30 Un supravieţuitor a fost scos de sub ruinele unei clădiri, însă nu se ştie câte persoane mai sunt blocate acolo.

UPDATE 23:20
O şcoală s-a prăbuşit în urma cutremurului din această seară, informează televiziunea turcă TRT.

UPDATE 23.09 Potrivit CNN Turcia, un cadavru a fost scos de sub primul hotel prăbuşit, dar numărul victimelor s-ar putea să crească.
UPDATE 23.05 Echipe de intervenţie şi ambulanţe au fost trimise la Hotelul Bayram din oraşul Van. Potrivit unor informaţii, la hotelul prăbuşit erau cazaţi jurnalişti şi oficiali de la Semiluna Roşie turcă.
UPDATE 22.57 Reuters a anunţat că un al doilea hotel şi alte 18 clădiri s-au prăbuşit conform ultimelor estimări ale poliţiei.
Cu magnitudine de 5,7 grade, seismul s-a resimţit în provincia Van şi a daramat mai multe clădiri, în estul Turciei, relatează ABC News.
Cutremurul a avut loc în aceeaşi provincie ca şi seismul de acum două săptămâni, la apoximativ 15 kilometri de oraşul Van, la o adâncime de 4,8 kilometri.
Potrivit agenţiei de presă Dogan, cutremurul de miercuri a dus la prăbuşirea mai multor clădiri avariate în primul cutremur, inclusiv un hotel de şase etaje.
Mai multe televiziuni locale au difuzat imagini cu salvatorii care încercau să-i scoată pe supravietuitori de sub ruinele hotelului prăbuşit. Hotelul era ocupat de jurnalişti şi muncitori care se aflau în oraş ca urmare a cutremurului de pe 23 octombrie, anunţă postul de televiziune Sky Turk.
Încă nu se ştie câte victime se află sub ruine.
  Autor: Aura Costache, Oana Racheleanu
Sursa: adevarul.ro

Mădălin Voicu, ipoteză-şoc: "Unii oameni din jurul lui Ponta au anumite sarcini de la Putere"


Ponta, alături de colegi de BPN: Năstase, Dragnea, Corlăţean, Andronescu, Niţă

Ponta, alături de colegi de BPN: Năstase, Dragnea, Corlăţean, Andronescu, NiţăDeputatul PSD, Mădălin Voicu, a declarat că în anturajul lui Victor Ponta se învârt diverşi oameni "montaţi" de Băsescu, "agenţi" ai Puterii care îl sfătuiesc pe Ponta greşit, aceasta fiind "partea malefică" a PSD.

Transcriptul discuţiei de miercuri seara, de la Antena 3, dintre Mădălin Voicu şi moderator:
Face Băsescu legea în PSD?
- Ăăă...eu cred, şi nu vreau să fiu interpretat greşit, pentru că nu ştiu să fiu diplomat, nu prea îmi iese...dar cred că PSD este deja, din anumite direcţii, infestat cu coada lui Băsescu.
Cine-i coada lui Băsescu?
- Presupun că are şi el mesagerii lui, iscoadele lui, oamenii lui...
Cine?
- Mă credeţi chiar prost? Că o să fac acum o dezvăluire? O mare parte din ei sunt chiar ştiuţi.
Geoană e omul lui Băsescu?
- Nu cred. Geoană e omul lui, sau al Mihaelei (n.r. - soţia lui, Mihaela Geoană), sau a lu' soacră-sa. Dar Geoană, sunt sigur că-şi caută în primul rând interesul. Sigur că în faţă vine cu un limbaj cvasi-diplomat în care vorbeşte despre unitatea PSD, că vrea să salveze partidul, despre pensionari,despre poporul PSD...pot şi eu să spun asta. Doar că el are nişte complexe şi frustări peste care nu poate să treacă. Nu spun că Ponta este 100% abil în ceea ce face acum. Trebuia să-l dea afară pe Geoană cu riscul de a pierde a doua funcţie în PSD. Trebuia să-l dea afară de la prima abatere.
Ce-a făcut Geoană aşa de grav?
- În ultimul an el n-a lucrat pentru PSD, el a lucrat în interesul Puterii.
(...)
Eu nu-l acuz pe Ponta, eu sunt convins că este bine intenţionat, dar se lasă influenţat de nişte oameni care nu doar că nu-i vor lui binele, dar nu vor nici binele partidului. Eu i-am spus. Eu nu pot să tac.
Face rău acest scandal PSD-ului?
- Da. Şi dacă nu se termină repede, într-o lună, două, avem probleme foarte mari la anul. Doar dacă acest episod nu a fost artificial indus şi jucat într-un anumit fel...
Ponta e omul lui Băsescu?
- N-aş spune asta. Nu cred că Ponta poate să-i facă jocurile lui Băsescu. Dar cred că unii oameni din jurul lui au anumite sarcini de la Putere, ca să vină să influenţeze într-un fel. Şi eu, la un moment dat o să spun, fără să îmi ceară nimeni, pe cine bănuiesc c-ar fi partea malefică a PSD-ului, mai ales din cei care sunt în jurul lui Victor Ponta.
Sunt din conducere?
- PSD e un partid foarte democratic, cu libertate mare de expresie. Eu dacă aş fi fost în PNL sau în PDL aş fi fost dat afară de mult. Vocile din PSD nu înseamnă doar cei douăzeci şi ceva de membri din Biroul Permanent Naţional.
Geoană: "Nu m-a sunat nimeni din partea Puterii"
Mircea Geoană a declarat, marţi seara, la o emisiune la Realitatea TV despre zvonurile privind negocierea lui cu Puterea.
"Ceea ce mă deranjează cel mai tare este această perfidie: că eu fac jocurile Puterii (...) Nu m-a sunat nimeni din partea Puterii. M-a sunat cineva de la colegii liberali, preocupaţi de ce se întâmplă. Sunt constienti ca daca se intampla ceva in PSD, si PNL sufera, pentru ca sunt pe aceeasi cracă, în timp ce domnul Ponta taie cu bomfaierul şansa noastră de a guverna.
Nu-mi doresc ruperea PSD, cum sa-mi doresc asta? Cum să-mi doresc distrugerea casei mele, cum să vreau răul colegilor mei? Cum să îmi doresc ruperea partidului la care m-am chinuit şi eu să pun, acolo, nişte cărămizi? Nu ştiu ce s-a întâmplat cu liderii PSD, le-a ratacit Dumnezeu mintile, nu stiu ce s-a intamplat cu ei.
Este o chestiune simpatică şi perversă. Cei care mă atacă azi spun că eu fac jocurile Puterii când ei dau postul de lider al Senatului către Putere? Este cusută cu albă albă, este o gogoriţă. Dacă eu aş fi iresponsabil şi aş da drumul la un chibrit în camera asta plină de tensiuni, păi ne apucăm la o vâlvătaie care nu se mai stinge niciodată. Cum aş putea să fac eu aşa ceva, să distrug partidul care m-a crescut?"
Daniel Barbu, analist politic: Cine lucrează pentru preşedinte?
Într-un comentariu pentru "Adevărul", analistul politic Daniel Barbu a declarat:
"Marii perdanţi ai evenimentelor din aceste zile sunt PSD şi Opoziţia. Toată operaţiunea declanşată de Victor Ponta a fost o improvizaţie penibilă. Şi-a trimis socrul, pe Ilie Sârbu, să anunţe înlocuirea lui Geoană din fruntea Senatului. În condiţiile în care, în spatele jocului, este plasat Traian Băsescu, întrebarea care se pune în acest moment este: cine lucrează pentru preşedinte - Mircea Geoană sau Victor Ponta? Pentru cetăţean este cea mai neagră zi din ultimii 21 de ani, fiindcă premierul propus de USL a dovedit o ignoranţă totală, până şi un student la Drept ar fi ştiut că nu se poate face schimbarea lui Geoană. USL a demonstrat că nu este o alternativă, că sunt la fel de neisprăviţi ca cei de la PDL. Pe lângă improvizaţia revocării, este discutabil şi omul pe care l-a propus Ponta ca înlocuitor, ceea ce arată că, în ipoteza în care USL ar câştiga alegerile, calitatea politicienilor pe care îi vor promova este cutremurătoare. Ion Iliescu şi Adrian Năstase au încercat doar să dreagă busuiocul. În acest moment, Ponta ar trebui să demisioneze".
 Autor: Ionel Dancu 
Sursa: adevarul.ro