joi, 29 noiembrie 2012

Traditii de Sfantul Andrei - un Halloween romanesc. Strigoi si fecioare goale care isi vad ursitul




Noaptea de 29-30 noiembrie, numita si noaptea de Santandrei, este intr-un fel echivalentul romanesc al noptii de Halloween. Spiritele ies in lume, lupii vorbesc cu grai omenesc, iar oamenii se apara de rele cu vraji si usturoi.



Sunt multe superstitii legate de noaptea Sfantului Andrei. Cele mai multe au legatura cu revolta, cu maritisul, dar si cu protectia impotriva spiritelor rele care bantuie printre cei vii.

Tot acum se crede ca lupii incep sa vorbeasca cu grai de om si spun lucruri ingrozitoare, iar cei care vor fi atacati in aceasta noapte se vor transforma in varcolaci.

Iata cateva obiceiuri care se pun in practica in aceasta noapte:

-Fetele care vor sa se marite ascund sub perna un fir de busuioc, pentru a-si visa iubitul.

-La miezul noptii, fetele intorc un ulcior de lut cu gura in jos, pun pe fundul vasului 3 carbuni incinsi si rostesc o incantatie, pentru a cuceri inima baiatului iubit.

-Fetele care vor sa-si vada ursitul trebuie sa stea goale intre doua oglinzi, la miezul noptii, cu doua lumanari aprinse in mana. In oglinda din spate vor vedea scene din viitorul lor, inclusiv chipul celui care le va fi sot.

-O alta metoda pentru a afla cum arata ursitul este urmatoarea: fata tine doua lumanari aprinse in mana si priveste intr-un pahar cu apa in care a fost aruncata o verighete sfintita, pentru cununie.

-In aceasta noapte, cei care vor sa afle dezlegarea unor mistere sau enigme din trecut trebuie sa participe la un ritual bizar in cimitir. Intr-un vas cu apa descantata, ei vor vedea tot ce s-a intamplat.

-Spiritele rele nu vor avea acces in casa daca gospodinele vor intoarce seara toate canile si vasele cu gura in jos.

-Tot pentru alungarea spiritelor se agata usturoi la intrare, iar animalelor li se pune in mancare busuioc si in apa cateva picaturi de agheasma.

-Se pune grau la incoltit, pentru ca gospodarii sa afle cum va fi revolta de anul viitor, dar si cat de prospera va fi casa si familia lui.

Nu in ultimul rand, vremea din aceasta noapte ne va spune cum va fi iarna care urmeaza. Sa speram ca vor avea parte de cer senin, pentru ca atunci iarna va fi blanda.

Sursa: stirileprotv.ro

Ce spun specialistii NASA despre profetia mayasa care anunta sfarsitul lumii pe 21 decembrie 2012


Multi pamanteni sunt ingroziti de profetia mayasa, care ar anunta sfarsitul lumii. In realitate, calendarele mayashilor se opresc pe 21 decembrie, dar concluzia ca Terra nu va mai exista dupa aceea apartine lumii moderne.

Ca sa puna capat isteriei, cativa specialisti de la NASA au raspuns intrebarilor publicului, demontand punct cu punct aceste teorii.
NASA a simtit nevoia sa intervina, dupa atatea zvonuri despre o posibila apocalipsa.
''O profesoara ne-a spus ca parintii a doi elevi de-ai ei au venit si i-au spus ca au de gand sa-si omoare copiii si sa se sinucida, ca sa scape de Apocalipsa'', spune David Morrison, astrobiolog la NASA.
Una dintre teorii este ca sfarsitul lumii ar putea fi declansat de coliziunea Pamantului cu Nibiru, o planeta care ar trebui sa loveasca Terra. Insa Nibiru este doar nascocirea unei femei care sustine ca primeste mesaje de la civilizatiile extraterestre. Iar asta e valabil si pentru asteroizi.
NASA tine sub observatie 10.000 de corpuri ceresti si da asigurari ca in urmatorii ani putem sta linistiti.
''Nu s-a gasit niciun corp ceresc care sa se indrepte spre Pamant'', precizeaza David Morrison, astrobiolog la NASA.
Altii sustin ca o furtuna solara va pune Pamantul in pericol pe 21 decembrie. Chiar daca ar fi asa, ne-ar afecta cel mult aparatele electronice, spun specialistii.
Mai circula zvonuri ca ''scutul'' magnetic care protejeaza planeta de radiatiile solare e pe cale de disparitie.

Teoriile de pe internet vorbesc cu teama si despre alinierea planetelor din galaxia noastra. Doar ca asta nu se va intampla pe 21 decembrie si, oricum, fenomenul e lipsit de riscuri.
Cel mai mare pericol pentru omenire in 2012 este ignoranta sau naivitatea, ne asigura cei de la NASA.
Urmareste Video aici:
http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/raspunsul-specialistilor-nasa-la-profetia-mayasa-care-anunta-sfarsitul-lumii-pe-21-decembrie-2012.html
Sursa: stirileprotv.ro

Originea cancerului si vindecarea / Conflictele şi Imaturitatea Emotionala


SaLuSa, din Federația Galactică a Luminii


(23 nov.2012: channeler Mike Quinsey)

Mike
   Pentru a asigura pacea mondială toate războaiele trebuie să înceteze şi, pentru aceasta, dacă va fi nevoie,  avem mijloacele necesare pentru a o impune celor care doresc conflicte militare. În Noua Epocă nu oferă spațiu pentru manifestarea acestor vibrații de joasă frecvență. Adevărul este că la momentul actual este mai ușor ca altădată să se asigure pacea mondială, deoarece nivelul de conştiinţă a crescut substanțial ceea ce face ca din ce în ce mai multe persoane (politicieni, cadre militare, afaceriști, societatea civilă) refuză rezolvarea diferendelor prin război. Chiar şi cadrele militare vechi, veteranii cei mai intransigenți și cu spirit cazon, ”schimbă macazul” acceptând co tot ideea de pace este mai bună pentru omenire. Ei încep să realizeze că apelul care li se adresa pentru a-și menține atitudinea intransigentă, pentru a-și apăra patria, nu era decât un slogan în spatele căruia se ascundeau alte interese. Iluminaţii işi pierd rapid controlul şi puterea pe care le aveau asupra forţelor armate. Sunt cu adevărat depăşiţi de situaţie şi nu li se va permite să revină la putere.

     În vitorul apropiat nu veţi mai avea nevoie de forţe armate, dar veţi avea sisteme de protecţie care vor ţine la distanţă de planeta voastră orice intrus.
De asemenea, Federaţia Galactică a Luminii activează ca forţă de  menținerea ordinii și păcii în univers. Tehnologiile noastre pot detecta cu uşurinţă orice navetă care încearcă să intre în spaţiul atmosferic al altei planete.
Dacă este nevoie, ne putem mişca cu viteze mai mari decât viteza luminii, pentru a fi în timp real într-un anume sector din univers, unde ar fi nevoie de intervenția flotelor noastre. Atribuțiuni și îndatoriri similare are și Comandamentul Ashtar ale cărui flote au competențe în întregul univers. Pe scurt, fiecare planetă este bine apărată, iar populaţiilor  de pe ele li se asigură pacea și o viață neconturbată de intruși din afară. Apetitul pentru invazii al unor civilizații atipice din acest univers a cam dispărut, în contrast cu dorința de colaborare și într-ajutorare a lumilor. De fapt, vechiul vostru Pământ a fost mereu protejat de orice interferenţă, astfel încât evoluţia sau stagnarea umanității a fost mereu numai consecința aplicării liberului vostru arbitru. Totuşi, datorită vibraţiilor foarte joase la care sistemul planetar ajunsese, a trebuit să permitem contactul din partea unor civilizaţii similare. 

      După ce treceţi de momentul Ascensiunii vi se va deschide calea către accesul oaspeţilor cu vibraţii înalte de iubire şi lumină. Veţi descoperi cum trăiesc alte civilizaţii și veţi căpăta încredere în ele. Veți avea prilejul, care va deveni o obișnuință, să primiți vizita unor oaspeți extratereștri sau să mergeți voi în vizită la ei. Astfel, veți putea afla că unele planete au dimensiuni care depășesc pe cele ale soarelui vostru. Vă puteți imagina cam unde se află Pământul vostru ca dimensiune. Nui-i mai puțin adevărat că există și multe alte planete mult mai mici decât planeta voastră, unele fiind construcții artificiale.(Nota C.M.: Hathori trăiesc, de exemplu, pe o astfel de planetă, pe care au fost nevoiți să și-o construiască ca urmare a dezintegrării planetei lor naturale).
      Unele civilizații avansate consideră convenabil să trăiască în interiorul planetelor mai ales că, în mod natural, multe planete sunt goale pe dinăuntru.
      Majoritatea dintre voi cunosc că și în interiorul Pământului există o civilizație (mai dezvoltată tehnic și spiritual decât voi). Locuitorii din subteran au propriul lor soare și aceasta dă impresia că nu se află sub pământ. Nu peste mult timp vă veți întâlni și cu ei. Ei sunt strămoșii voștri care s-au retras sub pământ după distrugerea și scufundarea Lemuriei.
Destule ființe de la suprafață i-au vizitat, ca să nu mai vorbim despre obișnuitele lor ieșiri la suprafață, fără ca voi să-i puteți observa. 
Foarte multă cunoaștere, în legătură cu acest adevăr, v-a fost ascunsă de conducătorii voștri politici, religioși și mai cu seamă de întunecați. Toată această pierdere o veți recupera după ce veți ascensiona. Știți cum se spune la voi: ”Adevărul te va elibera!” 
Cu toate acestea, se vor mai găsi oameni care vor nega existența lor. (Doar de la voi cunoaștem povestea cu ornitorincul a cărui existență a fost negată de un savant rigid chiar când i s-a prezentat un exemplar viu!). Noi nu vă vom impune să acceptați realitatea, o veți face singuri. Asta nu va conta pentru că în viitor, numai adevărul va exista. Aveţi propria Bibliotecă (Sală de Înregistrări) care cuprinde toate vieţile voastre anterioare, în aşa fel încât nu va mai puatea exista nici o controversă. Înregistrările sunt utilizate atunci când faceți, după fiecare încarnare, analiza vieţii prin care ați trecut (n.m., Akasha).

      Pentru că vedem cum marea majoritate dintre voi vă trăiți viața într-o preocupare continuă, o alergătură fără pauze, pentru tot felul de interese, pentru că vă vedem încrâncenați și atât de atașați meschinelor interese materiale, dorinței de a demonstra că vă sunteți mai sus pe scara socială, ceea ce face să uitați să mai și trăiți, noi vă asigurăm că ne găsim mereu răgazul de a trata toate problemele vieții cu detașare, în lumină și în iubire. Glumele, umorul de calitate, ne însoțesc și ne colorează permanent viața. Râsul este universal şi toate fiinţele au o înţelegere lăuntrică a ceea ce înseamnă o situaţie amuzantă ori un comentariu hazliu. Râsul este înălţător și un excelent mijloc de a vă crește vibrațiile. Totuşi, distracţia, gluma, nu sunt modalități de a ridiculiza pe cineva.
       La nivel de suflet, voi ați rămas tot copii, însă sunteți marcați de o anumită reținere, teamă de a vă simți liberi. După ce vă maturizați, vi se pare deplasat să ”dați în mintea copiilor” și este păcat căci copilul din voi tânjește după un pic de…”nebunie”. Încercați ca de pe acum să vă eliberați de această reținere și trăiți în limpezimea și lipsa de grijă a unui copil!
        Aveți tot dreptul să aruncați grijile la coș, să redeveniți din nou copii, pentru că ceea ce ați avut de făcut este aproape terminat.
Faceți ultimii pași spre ascensiune cu seninătate și voiebună, cu detașare. Ceea ce urmează va fi o și mai mare certificare a faptului că ați reușit, că ați ajuns la poarta minunatului vostru habitat. Oricum, etapa care urmează este întâlnirea noastră. Dacă cei care vă conduc și-ar da acordul, mâine am fi debarcați.
        Mulți lideri pământeni ar fi gata să ne recunoască existența și să ne accepte sosirea dar le este teamă de ”ridicol”. Când primul va ieși în față și va ”sparge gheata”, toți ceilalți for face pasul înainte. Noi știm că sunteți gata să vă întâlniți cu noi. Acum nu se mai pune problema ”dacă” ci ”când”.
        Sunt SaLuSa de pe Sirius şi sunt purtătorul dorinţei Federaţiei Galactice a Luminii ca voi să vă propagați iubirea în lume. Iubirea crește frecvența de vibrație și vă mărește pasul spre Ascensiune. De la nivelul nostru de percepție, vedem minunatele culori emanate de corpurile voastre. Dacă ați ști cât de frumoși sunteți! 
SaLuSa.

(C.M.)
Sursa: ascensiuneaspiritului.blogspot.ro

Stelele nu promit sfârşitul lumii


звезды небо звезда космос астрономия
© Foto: SXC.hu
Astrologii consideră neîntemeiate discuţiile despre sfârşitul lumii, care se apropie. „Nu există nicio bază astronomică şi astrologică să se creadă acest lucru”, a declarat astăzi Boris Boiko, fondatorul Uniunii Astrologilor Profesionali.
El a declarat că discuţiile despre sfârşitul lumii sunt „o nouă temă care să distragă atenţia poporului de la probleme mai importante”.
Între altele, deputaţii din Duma de Stat a Rusiei au trimis directorilor canalelor de televiziune federale o scrisoare deschisă în care le cere să renunţe să mai prezinte emisiuni despre sfârşitul lumii, care, chipurile, ar urma să aibă loc pe 21 decembrie.

Sursa: romanian.ruvr.ru

Ideea Crăciunului


În vremurile mai vechi ale dezvoltării creştinismului, în Europa Centrală era populară numai ideea Paştilor; de-abia mai târziu i s-a alăturat, cu încetul, ideea Crăciunului. Fiindcă ceea ce stă scris în Heliand sau în alte lucrări poetice asemănătoare a fost creat, ce-i drept, de oameni individuali, dar n-a devenit nicicând ceva popular.

Popularitatea Crăciunului s-a născut pe calea descrisă mai înainte, care arată, într-un mod cu adevărat extraordinar, felul cum i-a cucerit pe oameni ideea legăturii cu copilul, cu copilăria pură, adevărată, care a apărut sub o înfăţişare nouă în copilul Iisus. Această forţă a ideii de Crăciun, dacă o alăturăm faptului că ea poate trăi în suflete drept singura care-i uneşte pe toţi oamenii în existenţa noastră de pe pământ, ne spune că ea este adevărata idee despre ce înseamnă creştin. Şi astfel ideea de creştin creşte în noi, şi devine mare, devine ceea ce trebuie să se fortifice în noi, astfel ca evoluţia viitoare a Pământului să se desfăşoare corespunzător. Să ne gândim cât de departe este omul, în existenţa lui pământească actuală, de ceea ce profunzimile ideii de creştin ascund în ele. 
Ştiinţa, cu toate marile ei progrese, de care oamenii sunt azi atât de mândri, şi sunt mândri pe bună dreptate, nu este în stare să conducă prin ea însăşi la o concepţie care să-l satisfacă pe om. Mergând pe căile ei, ea poate să ducă atât la concluzia că viaţa pământească nu are nici un sens, cât şi la aceea că ea are un sens, la fel ca pe un alt tărâm. Să privim această ştiinţă exterioară, care s-a dezvoltat atât de mândră de sine în ultimele secole – mai ales în secolul al XIX-lea şi până azi – cu toate legile ei minunate; să privim tot ceea ce ne înconjoară azi. Toate au fost produse de această ştiinţă; noi nu ne mai luminăm încăperile noaptea aşa cum o făcea Goethe; noi ne luminăm încăperile cu totul altfel. Şi dacă luăm aminte la ceea ce există în sufletele noastre, totul a luat naştere prin marile progrese ale ştiinţei, de care omenirea, pe bună dreptate, e atât de mândră.
Dar aceeaşi ştiinţă, în ce fel domneşte ea?
Ea domneşte într-un mod binecuvântat, dacă omul dezvoltă lucruri aducătoare de binecuvântare. Dar tocmai pentru că e o ştiinţă atât de desăvârşită, ea produce astăzi invincibilele instrumente ale morţii.
Progresul ei slujeşte distrugerii, la fel cum slujeşte muncii constructive. Exact la fel cum, pe de o parte, ştiinţa al cărei adept se declară Haeckel poate să ducă la sens sau la nonsens, tot astfel ştiinţa, care a realizat lucruri atât de măreţe, poate sluji muncii constructive sau distrugerii. Şi dacă totul ar depinde exclusiv de ştiinţă, atunci, din aceleaşi izvoare din care se naşte o muncă constructivă, ea ar produce şi instrumente ale distrugerii tot mai îngrozitoare.
Ea nu conţine în mod nemijlocit un impuls care să ducă omenirea înainte.
O, dacă oamenii ar putea înţelege acest lucru, de-abia atunci ştiinţa ar fi apreciată aşa cum trebuie; de-abia atunci s-ar şti că în evoluţia omenirii mai trebuie să existe şi altceva, pe lângă ceea ce omul a putut obţine cu ajutorul ştiinţei!
Ce este ştiinţa, de fapt?
În realitate, ea nu este altceva decât pomul care creşte din mormântul lui Adam, şi se apropie tot mai mult vremea în care oamenii îşi vor da seama de aceasta. Ei vor înţelege că acest pom trebuie să devină lemnul care e crucea omenirii şi care va putea să ducă spre ceva aducător de binecuvântare de-abia când pe el va fi răstignit ceea ce se uneşte cu ce există dincolo de pragul morţii, dar trăieşte deja în omul de aici: acel ceva spre care ne îndreptăm privirile în Sfânta Noapte a Crăciunului, dacă înţelegem această Noapte a Crăciunului, în întreg Misteriul ei..., acel ceva care poate fi înfăţişat într-un mod copilăresc, naiv, dar care ascunde în sine taine supreme.
Oare nu e minunat că oamenilor din popor li se poate spune simplu: Avem aici, acum, ceea ce domneşte în viaţa omului de pe Pământ şi care de fapt nu are voie să treacă dincolo de pragul copilăriei, fiind înrudit cu acea realitate din care omul face parte drept element suprasensibil!
Nu e minunat că această realitate suprasensibil-invizibilă, în sensul cel mai exact al cuvântului, a putut să se apropie de sufletele oamenilor sub forma unei imagini atât de simple? De sufletele oamenilor simpli!

Ceea ce ne uneşte cu adevărata idee de Christos este prezent în noi, cu adevărat prezent, prin faptul că în viaţă avem totuşi momente – acum, în sens real, nu la figurat – în care, în pofida a tot ceea ce suntem afară, în lumea exterioară, putem face să devină viu în noi ceea ce am văzut când eram copii; momente în care putem face aceasta prin faptul că ne întoarcem în trecut, ne transpunem în punctul de vedere al copilului, prin faptul că privim spre om aşa cum se dezvoltă el între naştere şi moarte, prin faptul că putem simţi în noi ceea ce am primit pe când eram copii.

Misteriul Crăciunului se adresează acestui copil care trăieşte în noi, acestui copil îi vorbeşte privirea îndreptată spre copilul divin care a fost ales să-l primească în sine pe Christos, ca cel deasupra căruia planează deja Christos, care pentru mântuirea Pământului a trecut în mod real prin Misteriul de pe Golgota. Să încercăm să devenim conştienţi de un lucru: când predăm pământului copia omului superior din noi, când predăm pământului corpul nostru fizic, acesta nu e un simplu proces material..., atunci are loc ceva şi din punct de vedere spiritual. Dar acest lucru se petrece doar datorită faptului că în aura Pământului s-a revărsat Entitatea lui Christos, care a trecut prin Misteriul de pe Golgota. Noi nu vedem în întregime acest Pământ, dacă de la Misteriul de pe Golgota încoace nu-l percepem pe Christos unit cu Pământul..., pe acel Christos pe lângă care putem trece ca pe lângă tot ceea ce este realitate suprasensibilă, dacă suntem înarmaţi doar din punct de vedere materialist, dar pe lângă care nu putem trece orbi, dacă pentru noi Pământul are un sens real, un sens adevărat. De aceea, totul este ca noi să fim în stare să trezim în interiorul nostru ceea ce ne deschide posibilitatea de a privi în lumea spirituală.


Dacă privim la ceea ce este cunoaşterea noastră exterioară prin simţuri ‒ pură percepţie optică, pură percepţie auditivă ‒, vedem că ea este percepere exteriorizată a cunoaşterii interioare a păstorilor. Ceea ce încă le mai dădea păstorilor de pe câmp tainele interioare ale existenţei terestre, ne permite să privim cu răceală lumea exterioară cu observaţia noastră naturalistă. Observaţia noastră naturalist-ştiinţifică este fiica înţelepciunii păstorilor. Totuşi fiica arată foarte diferit de mamă. Iar matematica, devenind astronomie, este fiica înţelepciunii magilor. Omenirea a trebuit să treacă prin aceste etape. Când cercetătorii noştri ai naturii stau în laboratoare cu cercetarera lor aridă, sau în clinici, ei nu mai au nimic în comun cu păstorii, dar reprezintă metamorfoza în linie dreaptă a înţelepciunii păstorilor. Iar matematicienii noştri sunt urmaşii coborâtori în linie dreaptă ai magicienilor de la răsărit. Exteriorul a devenit interior, interiorul a devenit exterior. Şi prin aceasta ne-am îndepărtat în fapt foarte mult de înţelegerea Misteriului de pe Golgota; acest lucru ar trebui să-l conştientizăm. Da, ne-am îndepărtat foarte mult de această înţelegere. Poate că cel mai mult s-au îndepărtat însă de această înţelegere cei care se numesc în mod oficial, în prezent, predicatorii şi vestitorii creştinismului 
Cu acele forţe de cunoaştere şi simţire şi cu acele forţe ale credinţei care sunt prezente acum în oameni, Evenimentul de pe Golgota nu mai poate fi întrevăzut în adevărata sa esenţă. Înţelepciunea magilor a devenit matematica aridă, iar cerul nu mai este privit decât prin imaginile acesteia; ea a devenit interioară. Ceea ce a fost interior trebuie să prindă din nou viaţă. Ceea ce este exterior trebuie să se construiască din nou din interior.
Încercaţi acum să înţelegeţi, din acest punct de vedere, conţinutul unei cărţi cum este Ştiinţa ocultă.

Magii supervizau lumile stelare; ei vedeau în aceste lumi stelare spiritualul pentru că puteau privi în ele înainte de naştere. Acest lucru a devenit abstract în matematica noastră. Dar aceleaşi forţe pe care le dezvoltă matematica noastră pot fi revitalizate, intensificate, în clarvederea imaginativă. Atunci, din interiorul nostru se naşte o lume pe care, cu toate că o creăm din interior, o putem privi ca fiind lumea exterioară, care pentru noi, antroposofii, este Saturn, Soare, Lună, Pământ, Jupiter, Venus, Vulcan. Vedem cerul prin clarvedere interioară, la fel cum magii de la răsărit percepeau prin vedere exterioară tainele Misteriului de pe Golgota. Exteriorul a devenit interior, a ajuns până la abstracţiunea matematicii; aşadar, trebuie din nou lărgit interiorul până la universul exterior, încât vederea interioară să conducă la o nouă astronomie, la o astronomie vieţuită interior.
Mai are oare în prezent, pentru cei mai mulţi oameni, Crăciunul un sens deosebit? A devenit o tradiţie foarte frumoasă, care nu este încă foarte veche, este de-abia de 150 de ani, aceea de a face din pomul de Crăciun un simbol al sărbătorii Crăciunului. Pomul de Crăciun a apărut abia în secolul al XIX-lea. Ce reprezintă el? Putem face efortul de a găsi sensul pomului de Crăciun. Când ştim cum nuiaua mică pe care a purtat-o în braţe mai întâi Knecht Ruprecht, Sfântul Nicolae, la 6 decembrie, a crescut, devenind pom, când urmărim istoria pomului de Crăciun ajungem la concluzia că el are legătură în mod nemijlocit cu pomul Raiului. Conştienţa umană se întoarce spre pomul din Paradis, spre Adam şi Eva. Ce înseamnă aceasta? Este un aspect al modurilor în care este vestit Evenimentul de pe Golgota în vremea noastră.

Să încercăm să facem din felul cum sărbătorim Crăciunul ceea ce trebuie să fie această zi pentru noi: o zi care să nu slujească doar trecutului – o zi care să slujească, de asemenea, viitorului, acelui viitor care va da treptat naştere vieţii spirituale pentru întreaga omenire. Noi însă vrem să obţinem sentimentul profetic, presimţirea profetică a faptului că o asemenea naştere a vieţii spirituale trebuie oferită omenirii, că asupra viitorului omenirii trebuie să acţioneze o mare Noapte Sfântă, naşterea a ceea ce, în gândurile oamenilor, dă sens Pământului..., acel sens pe care Pământul l-a primit în mod obiectiv prin faptul că Entitatea christică s-a unit cu aura Pământului, prin Misteriul de pe Golgota. Să ne gândim, în Noaptea Sfântă, la faptul că din adâncurile întunericului în evoluţia oamenilor trebuie să pătrundă lumina, lumina vieţii spirituale. Acea veche lumină a vieţii spirituale care a existat înainte de Misteriul de pe Golgota – stingându-se treptat – a trebuit să dispară, şi ea trebuie să învie din nou, să se nască din nou, prin conştienţa, în sufletul uman, a faptului că acest suflet uman e legat cu ceea ce Christos a devenit pentru Pământ prin Misteriul de pe Golgota.


Dacă vor exista din ce în ce mai mulţi oameni care să înţeleagă Noaptea Sfântă într-un asemenea sens spiritual-ştiinţific, atunci aceasta va dezvolta în inimile umane şi în sufletele umane o forţă care-şi are sensul ei în toate vremurile: în vremurile în care oamenii se dăruiesc sentimentelor de fericire, dar şi în acelea în care ei trebuie să se dăruiască acelui sentiment de durere care ne pătrunde azi, când ne gândim la marea nefericire a epocii noastre.


SURSA

http://adevarul2012.blogspot.ro

Savanţii au calculat masa celei mai mari găuri negre din Univers


черная дыра космос
© Foto: Flickr.com/thebadastronomer/cc-by-sa 3.0
Astronomii americani au calculat masa celei mai mari găuri negre descoperite în Univers. Masa NGC 1277 este de 17 miliarde ori mai mare decât masa Soarelui. Ea se află într-o galactică situată la o distanţă de 200 de ani lumină de Pământ.
Savanţii consideră că rezultatele cercetărilor pot modifica teoria formării şi creşterii găurilor negre.
Sursa: romanian.ruvr.ru/

Vampirii sârbi terorizează Europa?


сербия вампир сава саванович
© Foto: «NR2.Ru»

Vestul Serbiei este cuprins de panică. Vânzările de usturoi au explodat! Panica s-a iscat după ce o moară părăsită de la râul Rogachitsa, în apropiere de satul Zarojie din oraşul Bajina Basta s-a dărâmat în mod neaşteptat.

Se crede că în această moară sălăşluia vampirul Sava Savanovici. Iar acum, când adăpostul lui este distrus, oamenii cred că vampirul va începe să iasă la vânătoare.
Edilul local, Miodrag Vujetici a declarat că "Oamenii sunt îngrijoraţi. Toată lumea ştie legenda acestui vampir şi gândul că acum a rămas fără casă şi s-ar putea afla în căutare de victime, i-a îngrozit. Suntem toţi înspăimântaţi”.
El a mai adăugat că este uşor să râzi de aceste temeri dacă nu locuieşti în zonă, însă nimeni din zonă nu se îndoieşte de existenţa vampirilor. Primarul a spus că toţi locuitorii au fost sfătuiţi de Consiliul Local să-şi pună usturoi la uşi şi ferestre, deoarece vampirii nu suportă acest miros şi să se asigure că au cruci în fiecare cameră.
Existenţa vampirilor în vestul Serbiei poate fi considerată documentată: datorită pedantismului funcţionarilor austro-ungari, atrocităţile „vampirilor” au fost înregistrate în documente. Iată ce declară etnograful Vesna Marianovici, doctor în istorie.
„Vampirul din Zarojie (vestul Serbiei) este Sava Savanovici. Iar în satul Kisilefo (nord-estul ţării) a trăit la începutul secolului al XVIII-lea încă un vampir – Petar Blagoevici. Şi tocmai atunci în protocoalele autorităţilor austriece, care au desfăşurat câteva anchete demonstrative în cazuri suspecte de morţi, s-a menţionat pentru prima dată cuvântul „vampir”. Protocoalele au fost publicate şi astfel, prin surse austriece, acest cuvânt a trecut din limba sârbă în Occident”.
Apropo, primele menţiuni despre vampiri nu au fost găsite în Transilvania, aşa cum se consideră, ci pe teritoriul Serbiei şi Croaţiei contemporane. Între altele, data despre vampiri există în decretul ţarului sârb Stefan Dusan din 1342, conform căruia, preoţilor li se interzice participarea la îngroparea şi arderea trupurilor persoanelor suspectate de vampirism. Astfel, patria vampirilor ar trebui considerată Serbia. Din fericire, în tradiţia populară sârbă există multe moduri de protejare împotriva vampirilor. Iată ce declară Tatiana Stoianovici, care şi-a susţinut lucrarea de diplomă pe această temă: „Pentru protejarea de vampiri sunt foarte eficiente păducelul şi porumbarul. De asemenea, pot fi utile formulele magice. De obicei, acestea constau din înjurături. De exemplu, se spune că atunci, când întâlneşti un vampir (morarii ştiu bine acest lucru, deoarece vampirii din Siria locuiesc în principal în mori), trebuie să înjuri genunchiul lui stâng sau să-l trimiţi în munţi sau în ape, dorindu-u să întâlnească pe drum păducel. Împotriva vampirilor pot ajuta şi lucrurile sfinţite sau agheasma. Însă nimic nu vă poate scăpa de vampir dacă nu-l distrugeţi. Cum? În lupta împotriva vampirilor pot ajuta copiii lor. Poporul crede că vampirul poate să se întoarcă acasă şi să locuiască cu soţia lui, s-o ajute în treburile gospodăreşte, iar aceasta să-i nască un copil. Vampirii mai pot fi distruşi de oamenii născuţi în sâmbăta morţilor (în Serbia sâmbăta se consideră Ziua Morţilor). Mormântul vampirilor trebuie găsit şi străpuns vampirul cu păducel”. 

Sursa: romanian.ruvr.ru

Cutremur cu magnitudinea de 5,1 în Japonia


сейсмограф землетрясение прибор сейсмостанция колебания
© Foto: Flickr.com/°Florian/cc-by-sa 3.0
În Japonia, în apropiere de Insulele Bonin, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade, anunţă Serviciul de Geologie al SUA.
Potrivit seismologilor, şocurile subterane s-au înregistrat în mare la adâncimea de 61 de kilometri. Epicentrul cutremurului s-a aflat la 103 kilometri est de oraşul Chichisima. Nu există informaţii despre existenţa victimelor şi daunelor. Nu s-a emis avertisment de tsunami.

sursa: romanian.ruvr.ru

Pentagrama trăirii româneşti



Noi, românii, avem în istorie un fel de ciclicitate excepţională. Adică, suntem capabili de oameni şi realizări excepţionale şi prea puţin capabili să construim cu răbdare şi fără gâlceavă un drum al bunăstării naţionale. Marea Unire dar şi Revoluţia din Decembrie 1989 sunt două uriaşe evenimente urmate de un parcurs întortocheat şi chiar incoerent. De fiecare dată era vorba despre combinarea libertăţii cu şansa dezvoltării. Libertatea dobândită cu mari sacrificii ar fi trebuit să fie partea cea mai grea în timp ce dezvoltarea, care cerea doar muncă cinstită şi conducători înţelepţi şi iubitori de patrie, părea partea mult mai simplă. Ştim bine că n-a fost aşa.

Mai întâi latura liberalităţii care înseamnă eliberarea de prejudecăţi, minte deschisă şi iubitoare de carte, generozitate şi mai puţin egoism. Nu înseamnă că toţi românii ar fi cetăţeni model. Înseamnă însă că ne înţelegem, ne apreciem reciproc, învăţăm de la alţii ce e mai bun şi nu ne supărăm ca “văcarul pe sat”.

A doua latură e fermitatea. Adică toţi cetăţenii respectă legea şi sunt respectaţi prin efectul legii. Nu există onoare în cinismul şi egoismul liderilor. Există onoare doar în apărarea drepturilor cetăţenilor şi a interesului naţional.
A treia latură ar fi normalitatea. Aceea pe care atât de mulţi români, azi ca şi în trecut, o văd mai mult ca un vis decât realitate. Numai că, normalitatea se construieşte cu răbdare şi perseverenţă şi vine şi de la Dumnezeu dacă lucrăm împreună cu Domnul.
Împotriva confuziei care există prea des în viaţa noastră ar fi necesară afirmarea celei de-a patra laturi, claritatea. Valorile şi principiile de bază ale comunităţii politice trebuie să fie repetate şi asumate neîncetat în aşa fel încât să fie cât mai puţin loc pentru înşelarea şi păcălirea românilor.
Cea de-a cincea latură este consistenţa, aceea care leagă ca într-o reţea logică toate legile şi acţiunile noastre pentru a învinge ceea ce am reuşit să învingem foarte rar în istoria noastră politică, incoerenţa.
Câteva simple exemple ne arată că am putea activa pentagrama noastră. Spune întreaga lume şi o spunem şi noi că nu există ieşire din înapoiere decât prin educaţie. Dar încă n-am dus la bun sfârşit readucerea şcolii româneşti acolo unde ne putem măsura fără complexe cu orişice altă naţie. Tot aşa, ne lamentăm la nesfârşit despre starea agriculturii. Dar încă nici n-am început un plan serios, pe termen lung pentru a pune în valoare excepţionalul potenţial al pământului românesc. Declarăm în fiecare clipă cât de atenţi suntem cu românii iar mie mi se pare că multă dreptate avea Bertolt Brecht: “Un om care are ceva de spus şi nu găseşte ascultători e într-o stare rea. Dar într-o stare şi mai rea se află ascultătorii care nu găsesc pe nimeni să le spună ceva”. Ceva din suflet, ceva bine gândit, ceva care contează şi azi şi mâine.
Cineva ar putea zice că n-am spus nimic nou ci doar virtuţi vechi, omeneşti, aplicate şi adaptate la noua realitate. Îi răspund: chiar aşa e.
Autor: Petre Roman
sursa: jurnalul.ro
          gandeste.org

Distrugerea datoriilor, grăbită de spirala fricii


Pământul are tot mai puţin de oferit ca resurse, plăcinta din care ne hrănim cu toţii se îngustează, iar în faţa noastră este o criză comparabilă doar cu cea asociată Marii Ciume de la jumătatea secolului al XIV-lea, a declarat recent Nicole Foss, consultant pe energie şi analist financiar, într-un interviu pentru Press TV. Un şoc financiar va premerge impasul social major în condiţiile în care cantitatea de credit este mult mai ridicată decât activele nemijlocite din economia reală.

În opinia lui Foss, încercarea de reflaţie din ultimii trei ani se apropie de sfârşit, iar creşterile de preţuri sunt acum doar un efect întârziat al pompării de lichiditate dinspre sistemul financiar începând cu martie 2009 şi a impulsului recent, pornit în luna iunie a acestui an. Totuşi, ne apropiem de un punct de inversare a tendinţei de expansiune a creditului, iar preţurile vor urma în sens descendent procesul de contracţie a cantităţii de datorii. Impactul se va resimţi mai întâi pe pieţele de mărfuri, unde Foss întrevede picaje ale cotaţiilor de anvergura celor din 2008, când preţul petroulului a scăzut cu 78% în numai cinci luni. Reducerea cererii din partea Chinei va contribui la inversarea speculaţiei în sensul unui trend de scădere pe pieţele de commodities.

Cotaţiile mai coborâte la energie şi la materiile prime vor avea impact asupra preţurilor bunurilor şi serviciilor care vor fi mai mici. Aceasta nu înseamnă că ele vor fi mai accesibile. Dimpotrivă, puterea de cumpărare a populaţiei se va prăbuşi încă şi mai repede decât preţurile. “Lumea îşi va permite din ce în ce mai puţin, deşi preţurile vor scădea; este paradoxul deflaţiei”, a afirmat consultantul energetic, autor pe website-ul Automatic Earth.
Se repetă o poveste veche, cu negustori şi bancheri din Veneţia
Distrugerea creditului este asociată unor cataclisme sociale, spune Foss amintind de un episod similar din Europa secolului al XIV-lea. Criza de atunci a început de la Veneţia, cetate care concentra capitalul şi care se afla în vârful piramidei creditului continental. Statul veneţian venea după o perioadă lungă de prosperitate, asociată unei extinderi a creditului de mai bine de 200 de ani, în secolele XI-XIII. Finalul acestui ciclu de extindere a datoriilor a culminat cu o etapă puternic speculativă în care, deşi randamentul pentru muncă era de numai 4%, creditarea se făcea la dobânzi foarte mari. Astfel, creditele pentru băncile florentine care creditau războaiele în Europa aveau randamente de 10%, în timp ce creditele speculative şi arbitrajele pe aur şi argint asigurau câştiguri de 40%.
Economia speculativă veneţiană ajunsese la o pondere prea ridicată în economia reală, un veritabil parazit pentru aceasta. Era o situaţie similară celei de astăzi în care economia financiară a ajuns la procentaje foarte ridicate din Produsul Intern Brut al ţărilor dezvoltate. În opinia lui Nicole Foss, în faţa noastră avem acelaşi scenariu al unei prăbuşiri sistemice aşa cum a fost cea de la jumătatea secolului al XIV-lea. Falimentul băncilor veneţiene şi florentine din 1345 a distrus orice mare bancă şi toate pieţele de bani din Europa, unda de şoc propagându-se de la sursa originării creditului către tot sistemul financiar european. A urmat un veac dezastruos marcat de Marea Ciumă din 1347-1348 şi de escaladarea războiului de 100 de ani între Franţa şi Anglia.
Prea târziu pentru a opri implozia datoriilor în zona euro
În faţa noastră este o perioadă asemănătoare, spune Nicole Foss, întărind că este doar începutul austerităţii. De asemenea, comportamentul social al oamenilor va suferi modificări majore pe măsură ce contracţia creditului va lovi economia. Dacă psihologia expansiunii are în centrul ei cooperarea, în timpurile de restrângere, abordarea este diferită: noi şi ceilalţi, unde “ceilalţi” reprezintă mai degrabă o ameninţare. Pe măsură ce oamenii îşi vor da seama că instrumentele de credit au puţin colateral disponibil, bătălia pentru puţinele active reale va fi acerbă.
Acesta este contextul în care Uniunea Europeană va suporta provocări majore, iar austeritatea se va muta dinspre periferie către nucleul dur al spaţiului comunitar. Autorităţile încearcă să salveze Uniunea, negociind pe uşa din dos crearea unui conglomerat fiscal comun şi introducerea de eurobonduri. Sentimentul liderilor europeni este acela că pentru a ţine proiectul în picioare, datoriile ar trebui susţinute în comun. Ei însă nu vor reuşi, crede Foss; creditul este în contracţie, iar psihologia deflaţionistă este deja asumată.
Bondurile guvernamentale ale ţărilor din UE vor suferi un colaps, iar bilanţurile băncilor vor începe să se contracte substanţial. Aceasta este deflaţie, şi deja a devenit târziu pentru a preveni acest lucru. De fiecare dată când liderii europeni încearcă să contracareze respectivul fenomen, ei eşuează, ceea ce îi face să pară incompetenţi. Astfel, este hrănită frica din pieţele financiare.
În Europa s-a dezlănţuit deja o spirală a fricii care forţează contracţia. Ratele de dobândă explodează acolo unde este perceput riscul, în timp ce randamentele devin negative acolo unde investitorii identifică un paradis de refugiu, spune Foss, indicând la acest capitol titlurile de stat ale Germaniei, Elveţiei, Marii Britanii şi Suediei. Aceste instrumente financiare de fapt nu sunt sigure, ci sunt doar mai sigure. Pentru a contracara această segregare realizată la nivelul pieţei, autorităţile vor încerca să impună controlul capitalului; din nou nu vor reuşi, ci doar vor izbuti să alimenteze spirala fricii.
Motoarele expansiunii creditului se dezintegrează
Spirala contracţiei creditului nu se va opri decât acolo unde o cantitate redusă de datorie va fi acoperită acceptabil de colateralele existente în economia reală. Urmează, aşadar, o perioadă extinsă de achitare şi repudiere a datoriilor care prin definiţie este deflaţionistă, spune Foss. Pe acest fond, dolarul ar urma să se întărească, iar dobânzile vor sta mai jos decât în mod normal; acestea sunt simptome ale investitorilor care se refugiază în căutare de siguranţă. Totuşi, problemele SUA sunt de o magnitudine foarte mare, aşa încât va veni o perioadă în care bondurile vor fi vândute agresiv, ratele de dobândă vor sări în aer, iar regimul valutar va fi puternic distorsionat.
Nicole Foss nu crede că banii “tipăriţi” de băncile centrale vor crea inflaţie. Sumele puse în sistem acum sunt mici faţă de cantitatea de datorie care este în economie şi stă să fie curăţată. În plus, piaţa derivatelor este puternic deteriorată, iar produsele securizate împachetate de bănci tot mai greu vandabile. Însuşi sistemul rezervelor fracţionare se rupe. “Motoarele expansiunii creditului se dezintegrează”, rezumă Foss.
Mai săraci, în epoca banilor valoroşi
Creditul nu numai că nu are loc unde să se extindă, dar în faţa noastră avem o prăbuşire a cantităţii de credit şi bani până la un nivel la care acestea îşi pot găsi acoperirea în colateralele existente. Or, atunci când 99% din cantitatea de bani este credit şi numai 1% este cash, atunci când începe contracţia creditului, banii gheaţă pot deveni chiar foarte valoroşi. Neajunsul cel mare va fi acela că oamenii vor avea foarte puţini bani. Puterea de cumpărare va scădea nu pentru că dolarul va deveni fără valoare - aşa cum spun susţinătorii tezei hiperinflaţiei - ci pentru că oamenii vor avea foarte puţini dolari. Aceasta este şi marea problemă în deflaţie, că banii şi creditul încetează să mai fie echivalente, iar valoarea instrumentelor de credit intră în colaps şi mai rămâne cash-ul care este însă în cantităţi limitate.
“Lumea îşi va permite din ce în ce mai puţin, deşi preţurile vor scădea; este paradoxul deflaţiei.” (Nicole Foss, consultant pe energie şi analist financiar)
Adrian Panaite
          gandeste.org

Adevarul despre genocidul din Gaza




Sursa: gandeste.org

Fericirea-i disponibilă oricând cineva îndrăzneşte s-o acceseze



Postat Maria
”Mulţi îndrăgostiţi şi-au sărăcit afectivitatea pentru că nu au riscat să creeze o nouă atmosferă. Sărută, iubesc, se dăruiesc şi chiar se ceartă în acelaşi fel. Unii bărbaţi sunt atât de obtuzi, încât nici măcar nu reuşesc să-şi schimbe argumentele atunci când se ceartă cu partenerele lor. Nu le laudă, nu le oferă flori fără vreun motiv logic, nici nu le spun ceva neaşteptat. Sunt repetitivi, iritanţi, dar vor să fie trataţi ca romantici. Teama de a îndrăzni le întemniţează potenţialul afectiv”(Augusto Cury; Codul Inteligenţei – Ed. For You).
Teama de a îndrăzni întemniţează potenţialul afectiv, ne diluează puterea de a iubi, a fi creativi şi a avea succes în ceea ce facem, fie în relaţiile de dragoste, de prietenie, în afaceri, în domeniul descoperirilor şi al inteligenţei umane, în general. Lumea îndrăzneţilor se poate umple de duşmani, dar se poate umple şi de fericire, căci îndrăznind, riscând, uneori, fără a merge atât de departe încât să ne punem în pericol vieţile, să-i rănim pe cei din jur iremediabil, or să-i umilim, putem schimba dinamica evenimentelor.




Ceea ce mi se pare interesant în citatul pe care l-am transcris aici este tocmai ideea că ”afectivitatea noastră începe şchiopăteze atunci când nu îndrăznim să facem nimic nou”. În dragoste, într-adevăr, repetiţia aceloraşi gesturi, comportamente, atitudini, a repeta mereu acelaşi program, a merge mereu pe acelaşi drum, a nu inventa nimic usucă iubirea. Ne întrebăm uneori cum se face că există şi cupluri care par să-şi păstreze vitalitatea, atracţia şi bucuria, care continuă să se mângâie, să se iubească şi să se sprijine reciproc după zeci de ani de convieţuire? Poate că avem aici, în percepţia lui Augusto Cury, un adevăr, o soluţie la disoluţia afectivităţii în cuplu şi, de ce nu, în relaţiile interumane, în general.
Îndrăznela ar putea să ne reconecteze pe fiecare dintre noi cu acele capacităţi latente ale minţii şi ale sufletului, pe care le pierdem în febrilitatea rutinei. Fireşte că-i mai uşor să facem ceea ce ştim, deja. E mai uşor să repetăm ceea ce am învăţat, decât să riscăm rezultate incerte, făcând lucruri noi. Dar, tocmai noul ne ţine propria minte în priză; noul ne ţine în priză afectivitatea şi asta-i energia de care avem nevoie pentru a simţi fericirea. Fericirea-i disponibilă oricând cineva îndrăzneşte s-o acceseze, numai că noi facem mereu aceleaşi lucruri şi ne aşteptăm să ne simţim diferit. Ne afişăm indiferenţa, gelozia, mânia, nemulţumirea faţă de partenerii de viaţă şi nici măcar nu conştientizăm că facem mereu acelaşi lucru, aşteptând în mod absurd o schimbare. De fapt, teama de a îndrăzni, teama de a risca un gest nou, o atitudine diferită ar putea sta la baza celor mai multe dintre fricile pe care le trăim într-o viaţă. Teama de a pune o întrebare, teama de a afirma o idee, teama de a face un lucru nou, teama de a fi diferit ar putea fi cauza complexelor ce ne bântuie lăuntric şi ne blochează iniţiativele riscante. Din pricina acestor temeri se poate să ne moară puterea de a iubi şi să ne resemnăm prin relaţii nefericite, al căror eşec pare a se fi născut mereu din vina celuilalt. De fapt, noi înşine se poate să fi îndrăznit prea puţin, în speranţa că îndrăzneala celuilalt ar fi restabilit iubirea pierdută în noi înşine. Să medităm la asta şi să practicăm arta de a îndrăzni, arta de a risca responsabil, atât cât să simţim că sufletul ne este, încă, viu şi frumos!
Sursa: eulinterior.blogspot.ro

21 decembrie 2012 – aspecte astrologice



In ultima luna a anului 2012 aspectul cel mai tensionat este creat de Pluto si Uranus. Numai ca cei doi astri sunt “incordati” inca din 2010 si vor continua sa se “incrunte” pana in 2016. Aceste planete simbolizeaza constiinta omenirii, procesele de gandire si transformare a paradigmelor colective. Cu alte cuvinte, relatia Pluto-Uranus ne indeamna sa apelam la un tip de gandire ce ne permite transformarea intregii noastre vieti si gasirea unor solutii la problemele globale ale existentei. Aceste solutii cer totala renuntare la un mod vechi de gandire, bazat pe separare, concurenta, competitie, discriminare. Aspectele tensionate marcheaza dificultatea de a accepta transformarea necesara in viata noastra, o modelare a conceptiilor de viata, mai ales a notiunilor de confort si utilitate.

Astrologic vorbind, nu exista motive de ingrijorare in legatura cu anul 2012 sau cu luna decembrie a acestui an. Aspecte tensionate s-au produs de multe ori de-a lungul timpului. Astrologii catastrofici, fatalistii, propovaduitorii mantuirii cataclismice s-au autoconvins ca vad “semne” ale pedepsei divine sau ale unui sfarsit absolut.

In 21 decembrie 2012 doar Jupiter este retrograd si in aspect benefic cu Uranus: protectie si inspiratie pentru cei ce accepta sa se adapteze invatand lucruri noi, aratandu-se deschisi si permisivi fata de noile informatii, acceptand o noua gandire. Relatia pozitiva Jupiter–Uranus sugereaza curajul si entuziasmul de a urma o noua viziune de viata, vazuta ca innoitoare, incitanta si ofertanta. Cei permisivi, creativi, curajosi, flexibili si adaptabili par sa inteleaga primii care este aceasta noua cale.

Cuadratura Pluto-Uranus , singura problematica, este repetabila la intervale mari de timp.
Cel mai recent, aspectul a ocupat intervalul 1928-1934: perioada ascensiunii si instalarii nazismului. Cu Uranus in Berbec (ca acum): revolta, respingerea ierarhiilor, a ordinei instituite, dorinta de afirmare individualista (ca persoana fata de grup, ca grup fata de alte colectivitati, ca stat fata de alte tari). Cu Pluto in Rac: reconsiderarea modului de folosire a resurselor naturale, a bogatiilor de sol, a teritoriilor geografice si a statelor.

La acea vreme ( 1928-1934), nivelul de constiinta atins de omenire a condus la o valorificare distructiva a mesajului celor doua planete, prin crearea si aderarea la un curent social si politic totalitar, bazat pe distrugere, respingere, negare, furie si razbunare. Dar energia celor doua planete putea fi folosita si in alt sens. Un sens pe care omenirea nu il vedea atunci pentru ca viziunea era una a exploatarii resurselor, a desconsiderarii celor slabi, a promovarii celor puternici, a dominarii, a cultivarii sentimentului de siguranta prin intermediul unui grup: familie, clasa, partid sau rasa. 

Acum, avem sansa repararii acelui moment din biografia umanitatii alegand acum, fiecare pentru viata lui, un alt drum - vindecator si transformator la nivel global prin rezultanta colectiva formata. Uranus este tot in Berbec, Pluto este in Capricorn. Putem folosi energia uraniana pentru a ne afirma viziunea indrazneata si originala de viata, prin initiativa de a trai conform convingerilor noastre, prin puterea de a ne sustine viziunea si de a crea secunda de secunda o noua varianta a viitorului. Capricornul simbolizeaza resursele materiale/energetic e si folosirea lor, indica institutiile statale si multinationalele, puterea mondiala, tehnologiile stravechi (nu neaparat primitive), istoria (ce se rescrie).
Publicat de aniram la 4/07/2010

Sursa: adevarul2012.blogspot.ro

ROMÂNIA(RAMANIA) Centrul Federaţiei Cristice Terestre şi Extraterestre


Trasee Energetice cu Energii de Echilibrare între localităţi în interiorul României

1.1.- PRIMUL TRASEU este:
Surplacul de Barcău-Tismana-Boroşteni-Surplacul de Barcău
Acest culoar triunghiular de Lumină suprasensibilă, se detaliază cercetătorului clarvizionar prin existenţa unui traseu energetic de suprafaţă şi al unui traseu energetic subteran.
Traseul de suprafaţă este un curcubeu aerian sub formă de semicerc, ce uneşte fiecare focar energetic în parte . 

1.2.-AL DOILEA TRASEU ENERGETIC este:
De la Surplacul de Barcău pleacă un flux (tub ) energetic de culoare Albă spre Suceava; de la Suceava pleacă un tub energetic de culoare Roşie spre Galaţi;
de la Galaţi pleacă un tub energetic de culoare Verde spre Constanţa; de la Constanţa pleacă un tub energetic de culoare Roşie spre Tismana.

1.3.- AL TREILEA TRASEU ENERGETIC este:
BUCUREŞTI-IAŞI-SURPLACUL DE BARCĂU-CLUJ-GALAŢI-TIMIŞOARA-TURNU SEVERIN-TÎRGU JIU-TURNU MĂGURELE-BUCUREŞTI.

1.4.- AL PATRULEA TRASEU ENERGETIC este:
DEVA-TIMIŞOARA-IAŞI-ŢÎPOVA-GALAŢI-BRAŞOV-BOROŞTENI-DEVA.
Sunt zeci de astfel de scheme energetice în România(era anul 2004).
Dar nu uitaţi că din TÎRGU-JIU pornesc spre toţi centrii( vortexuri ) energetici ai Spaţiului Românesc( şi nu numai ) astfel de tuburi de lumină colorate .


 2.- Completări necesare aduse de Maestrul Spiritual Celest Eli
Să ştiţi dragii mei, că toate traseele energetice pot lua culori diferite, în funcţie de necesitate.
Culorile aferente traseelor energetice menţionate anterior de Învăţătorul nostru IISUS CRISTOS , au fost operaţionale pentru momentul în care vi s-a făcut transmisia, dar ele se schimbă permanent.
Aceste trasee de lumină sunt materializarea activităţii Entităţilor de Lumină, care le ţes sub forma unei pânze de lumină peste tot teritoriul Românesc.
Şi acum să vă ofer spre exemplificare câteva trasee energetice, în continuarea firească a celor patru menţionate anterior.
2.1.- AL CINCILEA TRASEU ENERGETIC este:
BEBA VECHE-SURPLACUL DE BARCĂU-DARABANI(din judeţul Botoşani)-IAŞI- TULCEA-TURNU MĂGURELE-TURNU SEVERIN-BEBA VECHE.
2.2.- AL ŞASELEA TRASEU ENERGETIC este:
TIMIŞOARA-CONSTANŢA-BUHUŞI-SATU MARE-TÎRGU JIU-
BUCUREŞTI-TIMIŞOARA.
2.3.- AL ŞAPTELEA TRASEU ENERGETIC este:
ORADEA-SUCEAVA-IAŞI-CLUJ-ARAD-SIBIU-TIMIŞOARA-RM. VÎLCEA-
BRAŞOV-GALAŢI-ORADEA.
Dacă vă interesează rolul culorilor prin care se manifestă aceste trasee energetice, faceţi o corespondenţă între aceste culori şi chakrele corpului fizic.


 Trasee Energetice care pornesc din Piramidele Fizice Celeste, spre diferite localităţi-zone Româneşti.
 1. – Iisus Cristos ne exemplifică Piramida Fizică Celestă a Munţilor Apuseni
1.1. - Timişoara - culoare roşie ;
1.2. - Arad - culoare galbenă ;
1.3. - Oradea - culoare verde deschis ;
1.4. - Satu Mare - culoare verde deschis ;
1.5. - Cluj Napoca - culoare verde închis
1.6. - Suceava - culoare roşie ;
1.7. - Braşov - culoare galbenă ;
1.8. - Sibiu - culoare albastră


Desecretizare făcută în data de 14 februarie 2004, într-o meditaţie colectivă la Sântana de Arad (mesageri: Anghel Alexandrina, Neghiu Aurora şi Floare Bândariu).

2.- Maestrului Eli ne spune:
Domnul Iisus Cristos a ales ca acum să discutăm concret despre centrii energetici ai fiecărei Piramide Fizice Celeste din România, inclusiv despre traseele energetice care pornesc din interiorul lor spre diferite oraşe ale minunatului vostru Spaţiu Românesc
2.- Trasee Energetice care pornesc spre diferite zone Româneşti,
din Piramida Fizică Celestă a Munţilor Făgăraş:
1. - Suceava- culoare verde;
2. - Satu Mare- culoare verde;
3. - Bucureşti- culoare verde;
4. - Cluj- culoare verde;
5. - Buzău- culoare verde;
6. - Constanţa- culoare verde;
7. - Botoşani- culoare galbenă;
8. - Tulcea- culoare galbenă;
9. - Surplacul de Barcău- culoare galbenă;
10. - Arad- culoare galbenă;
11. - Turnu Severin- culoare galbenă;
12. - Bucureşti- culoare galbenă;
13. - Tîrgu Jiu- culoare galbenă;
14. - Braşov- culoare galbenă;
15. - Timişoara- culoare roşie;
16. - Cluj- culoare roşie;
17. - Bistriţa- culoare roşie;
18. - Satu Mare- culoare roşie;
19. - Vaslui- culoare roşie;
20. - Ialomiţa(râu la vărsarea în Dunăre)- culoare roşie;
21. - Slobozia- culoare roşie;
22. - Curtea de Argeş- culoare roşie;
23. - Bucureşti- culoare mov;
24. - Năvodari- culoare mov;
25. - Tîrgu Neamţ- culoare mov.

 3. - Trasee Energetice care pornesc spre diferite zone Româneşti, din Piramida Fizică Celestă a Munţilor Ceahlău-Vârful Toaca:
1. - Oradea- culoare verde;
2. - Miercurea Ciuc- culoare verde;
3. - Făgăraş- culoare verde;
4. - Turnu Severin- culoare verde;
5. - Vaslui- culoare verde;
6. - Constanţa- culoare verde;
7. - Satu Mare- culoare verde;
8. - Oradea- culoare verde;
9. - Cluj- culoare verde;
10. - Miercurea Ciuc- culoare verde;
11. - Sfîntu Gheorghe- culoare verde;
12. - Tulcea- culoare verde;
13. - Bucureşti- culoare verde;
14. - Tîrgu Jiu- culoare verde;
15. - Suceava- culoare galbenă;
16. - Oradea- culoare galbenă;
17. - Retezat- culoare galbenă;
18. - Tismana- culoare galbenă;
19. - Craiova- culoare galbenă;
20. - Slobozia- culoare galbenă;
21. - Chişinău- culoare mov;
22. - Vaslui- culoare mov;
23. - Timişoara- culoare mov;
24. - Bucureşti- culoare mov.

4. - Trasee Energetice care pornesc spre diferite zone Româneşti, din Piramida Fizică Celestă a Munţilor Retezat:
1. - Reşiţa- culoare verde;
2. - Turnu Severin- culoare verde;
3 .- Braşov- culoare verde;
4. - Iaşi- culoare verde;
5. - Baia Mare- culoare verde;
6. - Oradea- culoare verde;
7. - Cluj- culoare verde;
8. - Miercurea Ciuc-culoare albastră;
9. - Bucureşti- culoare albastră;
10. - Tîrgu Jiu- culoare albastră;
11. - Chişinău- culoare mov;
12. - Oradea- culoare mov;
13. - Timişoara- culoare mov;
14. - Reşiţa- culoare mov;
15. - Tismana- culoare mov;
16. - Tîrgu Ocna- culoare mov;
17. - Cehlău- culoare galbenă;
18. - Surplacul de Barcău- culoare galbenă;
19. - Arad- culoare galbenă;
20. - Vaslui- culoare galbenă;
21. - Tîrgu Jiu- culoare galbenă.  

 5. - Trasee Energetice care pornesc spre diferite zone Româneşti, din Piramida Fizică Celestă de la Tismana:
1. - Beba Veche- culoare galbenă;
2. - Surplacul de Barcău- culoare galbenă;
3. - Cluj- culoare galbenă;
4. - Suceava- culoare galbenă;
5. - Botoşani- culoare galbenă;
6. - Tîrgu Neamţ- culoare galbenă;
7. - Timişoara- culoare verde;
8. - Tîrgu Jiu- culoare verde;
9. - Parîngu Mare- culoare verde;
10. - Slobozia- culoare verde;
11. - Ceahlău- culoare verde;
12. - Oradea- culoare verde;
13. - Iaşi- culoare roşie;
14. - Cluj- culoare roşie;
15. - Satu Mare- culoare roşie;
16. - Sfîntu Gheorghe- culoare roşie;
17. - Năvodari- culoare roşie.

6. - Trasee Energetice care pornesc spre diferite zone Româneşti, din Piramida Fizică Celestă a Munţilor Parângu Mare:
1. - Bucureşti- culoare verde;
2. - Constanţa- culoare verde;
3. - Botoşani- culoare verde;
4. - Oradea- culoare verde;
5. - Cluj- culoare verde;
6. - Tîrgu Jiu- culoare roşie;
7. - Craiova- culoare roşie;
8. - Vama Veche- culoare roşie;
9. - Oradea- culoare roşie;
10. - Arad- culoare roşie;
11. - Cluj- culoare galbenă;
12. - Miercurea Ciuc- culoare galbenă;
13. - Chişinău- culoare galbenă;
14. - Vaslui- culoare galbenă;
15. - Constanţa- culoare galbenă;
16. - Tismana- culoare albastră;
17. - Bucureşti- culoare albastră;
18. - Timişoara- culoare albastră;
19. - Constanţa- culoare albastră;
20. - Surplacul de Barcău- culoare albastră;
21. - Satu Mare- culoare albastră;
22. - Arad- culoare albastră;
23. - Oradea- culoare albastră.
  
7. - Trasee Energetice care pornesc spre diferite zone Româneşti, din Piramida Fizică Celestă a Munţilor Bucegi:
1. - Turnu Severin- culoare mov;
2. - Tîrgu Jiu- culoare mov;
3. - Arad- culoare mov;
4. - Timişoara- culoare mov;
5. - Cluj- culoare mov;
6. - Bucureşti- culoare galbenă;
7. - Iaşi- culoare galbenă;
8. - Cluj- culoare galbenă;
9. - Baia Mare- culoare galbenă;
10. - Vaslui- culoare albastră;
11. - Cîmpulung Moldovenesc- culoare albastră;
12. - Hunedoara- culoare albastră;
13. - Bucureşti- culoare verde;
14. - Parîngu Mare- culoare verde;
15. - Satu Mare- culoare verde;
16. - Baia Mare- culoare verde;
17. - Oradea- culoare verde;
18. - Suceava- culoare verde.

TRASEE ENERGETICE cu Energii de Echilibrare, pornite din ROMÂNIA SPRE ALTE ŢĂRI ALE TERREI Maestrul Eli detaliază:
1. - Egipt(Cairo)- culoare verde;
2. - Mauritania(Nouakchott)- culoare galbenă;
3. - Libia(Tripoli)- culoare verde;
4. - Italia(Roma)- culorile mov şi roşu;
5. - Anglia(Londra)- culorile verde şi galben;
6. - Spania(Madrid)- culorile mov, verde şi roşu;
7. - Brazilia(Brasilia)- culorile galben şi mov;
8. - Argentina(Buenos Aires)- culorile roşu şi verde;
9. - Mexic(Ciudad de Mexico)- culorile galben, roşu şi albastru;
10. - SUA: pentru New York- culoare verde;
pentru Philadelphia- culoare albastră;
pentru Washington D.C.- culoare mov;
pentru Denver(statul Colorado)- culoare verde;
pentru Phoenix(statul Arizona)- culoare verde;
pentru Los Angeles- culoare galbenă;
pentru Chicago- culoare mov;
11. - Canada(Toronto)- culoare verde;
12. - Australia(Canberra)- culorile galben şi verde;
13. - Tailanda(Bangkok)- culoare verde;
14. - China; duş peste toată ţara- culoare galbenă;
15. - Mongolia(Ulan Bator)- culoare roşie;
16. - Suedia(Stockholm)- culoare verde;
17. - India(duş peste toată ţara)- culorile roşu, galben, albastru şi verde;
18. - Rusia(Moscova şi Leningrad);duş- culorile roşu, mov, verde, albastru şi galben;
19. - Ucraina(Kiev);duş- culorile roşu, mov, verde, albastru şi galben;
20. - Kazahstan(Astana);du- culorile roşu, mov, verde, albastru şi galben;
21. - Rep. Moldova(Chişinău):duş- culorile roşu, mov, verde, albastru şi galben; 
Trebuie să înţelegeţi dragii mei, că aceste energii indiferent de vibraţie-culoare, pornesc separat din Spaţiul Românesc spre celelalte zone ale Terrei sub forma unui jet puternic de lumină, iar unde este cazul, acest jet se constituie într-un duş de o singură culoare, care se împrăştie pe spaţiul respectiv.
În conformitate cu nominalizările anterioare, fiind mai multe trasee energetice care pornesc din România spre anumite ţări, jeturile respective în atmosferă se transformă în duşuri de lumină suprasensibilă colorată, care prin împrăştiere se interpătrund coloristic în spaţiul respectiv.
Pentru a întregi informaţia prezentată şi pentru a uşura înţelegerea acestui fenomen, să exemplificăm aceste realităţi extrasenzoriale pe relaţia România- Japonia, deoarece poporul Japonez are un potenţial cu adevărat profetic în susţinerea României ca Centru Spiritual Divin, în Noua Epocă Spirituală care se naşte.
ROMÂNIA ESTE ŢARA ENERGIILOR DE ECHILIBRU PENTRU ÎNTREGUL SPAŢIU TERESTRU.
Aceste trasee de lumină se constituie în momentul de faţă în cele mai puternice jeturi care pornesc din România spre exteriorul graniţelor sale fizice şi energetice, iar în atmosfera Japoniei se transformă în cele mai puternice duşuri.
Energiile de echilibru a căror culoare am menţionat-o anterior, intră în scoarţa întregului spaţiu fizic şi metafizic al Japoniei, curăţindu-l de imense volume de energii de frecvenţă vibraţională joasă, iar oamenii locului absorb aceste energii de echilibru inclusiv prin tălpi în corpurile lor fizice şi energetice.
Indiferent de culoarea lor, aceste energii aparţin Noilor Energii ale Noului Pămînt, care purifică şi înlătură vechea energie a vechiului Pămînt, lăsând în urma lor după purificare o Lumină Nouă de vibraţie Argintie.
Acest proces de Energizare, Purificare şi Echilibrare care porneşte din România spre întreaga planetă Pământ, este un proces de durată, de aproximativ 200- 300 de ani; mai repede se poate termina acest proces, dar mai târziu de 300 de ani NU.
În finalul acestui proces, nu va mai exista nici-o capitală şi nici-o ţară a Terrei, care să nu fie racordată la Energiile de Echilibru ale României.
Mulţumim Maestre Eli.

  
  
 sursa

Continuând prezentarea acestui subiect al Nucleului de Cristal Energetic, voi aduce în faţa Spiritului vostru o perspectivă inedită şi complementară susţinerii ideii trinitare centrale conform căreia:
1.- România are o Mare Misiune de Spiritualizare Celestă a umanităţii terestre;
2.- România este cu Adevărat Inima Ocultă (încă Ascunsă) a Terrei; şi nu în ultimul rînd,
3.- România este deja Centrul Federaţiei Cristice Terestre şi Extraterestre.
În condiţiile particulare ale acestei perspective noi de abordare informaţională, nu voi face altceva decît să las efectiv Munţii Carpaţi să vorbească în locul meu, cu specificaţia conform căreia, dacă de la oraşul Moldova Nouă la oraşul Turnu Severin fluviul Dunărea n-ar fi fracturat(?) Munţii, Munţii Balcani din Bulgaria ar de fapt tot o aripă dar sudică a Carpaţilor Străvechi.
Din acest considerent vă rog să priviţi în Schiţa nr.1 o hartă a Munţilor Carpaţi(culoare maro) plus Munţii Balcani ai Bulgariei, desenată geologic pe zona lor de fiinţare şi care cuprind mai multe ţări actuale.

După cum se observă din schiţa nr1, Munţii Carpaţi plus Munţii Balcani, conturează o formă geometrică spiralată (culoare maro) în care:
1.- Braţul de nord-vest al spiralei porneşte din Slovacia (nr.5)- munţii Tatra Mare şi coboară spre sud-est prin Polonia şi Ucraina, centrându-se în România(nr.1);
2.- România (nr.1) este Nucleul fizic şi energetic de Rotaţie al Spiralei;
3.- Braţul de sud-est al spiralei porneşte din Bulgaria (nr.12) şi urcă spre vest-nord centrându-se în România(nr.1);
(Notă: de fapt, Braţul de Nord-Vest al spiralei cuprinde şi lanţuri muntoase din Ungaria, iar Braţul de Sud-Est al spiralei cuprinde şi lanţuri muntoase din Iugoslavia, Macedonia,Turcia şi Grecia cu Muntele Athos.Eu am simplificat schiţa pentru scopul propus.)
Mergînd mai departe cu sintetizarea formei geologice a Munţilor Carpaţi plus Munţii Balcani la nivelul Simbolisticii Geomeriei Sacre, vă redau mai jos în schiţa nr.2, dintr-o anumită perspectivă, chiar adevărata formă a Polarităţilor Divine Yin şi Yang materializată fizic şi energetic de aceşti munţi.


 În general, Polarităţile Divine Feminine-Yin şi Masculine-Yang, ne-au fost transmise în Europa ultimelor sute de ani din tradiţiile Spiritual Divine ale Marilor Maeştri din Extremul Orient, sub forma Cercului în care aceste Polarităţi Yin(Femininul) şi Yang (Masculinul) se manifestă în interiorul acestuia. Aceasta este o primă perspectivă.
Perspectiva Spaţiului Fizic şi Metafizic al Munţilor analizaţi acum de noi, ne prezintă o altă perspectivă, tot specială, dar particulară.
Astfel că, pornind de la perspectiva Spiritualităţii Orientului, acest Simbol apare în perspectiva Europeană ca fiind pus în funcţie.
Dacă Funcţionalitatea Yin-ului şi Yang-ului Oriental este mărginit de conturul cercului, Funcţionalitatea Yin-ului şi Yang-ului European sparge marginile Cercului şi se transformă în Spirală după modelul geometric al Munţilor Carpaţi şi Balcani din Schiţa nr.2 (cît şi al multor Galaxii Spiralate aflate în imensitatea Universului Fizic).
Din acest Triunghi de Aur se extrag ca rezlutate obţinute dintr-o meditaţie metafizică, chiar acele atribute fundamentale prin care Creatorul Prim şi-a trimis spre manifestare întreaga-i Sustanţă şi Esenţă Personală.
Întrînd împreună în Vibraţia foarte Înaltă a Triunghiului de Aur al Carpaţilor României, vă rog să reţineţi următoarele consideraţii ezoterice de Atribut Divin şi anume:
1.- Atributele Divine sunt: Iubirea, Înţelepciunea şi Voinţa (Puterea ce face Miracole) Divină;
2.- În Triunghiul de Aur al Carpaţilor Româneşti avem:
2.a).- latura formată de Munţii Carpaţilor Orientali, care reprezintă Atributul Înţelepciunii Divine oferită-sosită la nivel de mase omeneşti prin Învăţătorul Buddha;2.b).- latura formată de Munţii Carpaţilor Occidentali, care reprezintă Atributul Iubirii Divine sosită prin Maestrul Iisus;
2.c).- latura formată de Munţii Carpaţilor Meridionali, care reprezintă Atributul Voinţei Divine ce v-a sosi prinTRIMISUL, Atribut pe care îl vom folosi cât de curând ca Voinţă Altruistă (după anul 2012, sau mai repede la unii, ne va funcţiona Voinţa Eului Superior Cristic).
În contextul Ascensiunii Omului şi Terrei spre şi în 5Dimensional, apar alte elemente de interconectare a atributelor Divine şi pe care Triunghiul de Aur al Munţilor României ni-l oferă ca predestinare(vezi schiţa nr.4). 

3. - Înţelepciunea Orientului (Carpaţilor) va fi susţinută de un braţ al spiralei venit din Energiile-Informaţiile Occidentului);
4. - Iubirea Occidentului (Carpaţilor) va fi susţinută de un braţ al spiralei venit din Energiile-Informaţiile Sudului;
5. - Voinţa Meridională (Carpaţilor ) va fi susţinută de un braţ al spiralei venită din Energiile-Informaţiile Orientului;
6. – Energiile-Informaţiile Polului Nord Terestru şi Ceresc menţin laturile triunghiului interconectate funcţional;
7. – Braţul spiralei Energiilor-Informaţiilor Orientului încă nu este venit ca Atribut al Voinţei Divine, de aceea am şi punctat-o cu vîrful în Ţîpova din Republica Moldova (la schiţa nr. 3), unde avem o Piramidă Celestă care v-a ieşi la suprafaţă odată cu manifestare Trimisului (Voinţa Divină va ridica pământul pe râul Nistru);
8. - De îndată ce Energiile Voinţei Trimisului însoţit de Energiile Voinţei Discipolilor Lui vor ridica vibraţional lumea Noului Pămînt, Atributele Iubirii, Înţelepciunii şi Voinţei Divine vor Radia Expansional din România manifestând o Energie Nouă şi Completă, într-o Formă Nouă care n-a mai fost niciodată experimentată în Toată Creaţia Creatorului Prim.
Şi acum, fiindcă am vorbit de Energiile Triunghiului de Aur al României, să trecem la Cerc, care de fapt este oSferă-Nucleu Cristalin de Energie Multidimensională Radiantă şi care se află aşezat în Centru României, chiar în Transilvania.
Despre acest aspect, îi permitem Înţeleptului Zamolxe să ne spună părerea lui. 
8.- Zamolxe ne spune:
Acum, aici în România, un Nucleu, un Mare Cristal sa ştiţi că exista. El este un Nucleu Cristic la care vă rog să vă adăpaţi şi din EL luând Esenţa, voi înşivă veţi deveni acest CRISTAL pe Pământ.
Acest Nucleu să ştiţi că are o forţă imensă. Pe acest Nucleu, România stă, este susţinută. Este precum un giuvaier, absoarbiţi-l; El este foarte mare, EL este sub România. Însă voi să ştii că totul de aici va PORNI şi la această ÎMPĂRĂŢIE de Lumină Cristică Românească, multe suflete s-or ivi să bată-n porţi, să se adape.
(Mesager Mihaela Palade). 
 sursa

ROMÂNIA(RAMANIA) Centrul Federaţiei Cristice Terestre şi Extraterestre

Sursa: adevarul2012.blogspot.ro