marți, 4 decembrie 2012

SOCANT: Sfarsitul lumii face victime! Adolescentii din SUA vor sa se sinucida de teama APOCALIPSEI


SOCANT: Sfarsitul lumii face victime! Adolescentii din SUA vor sa se sinucida de teama APOCALIPSEI
In timp ce in unele parti citim tot felul de teorii legate de sfarsitul lumii, NASA a dat publicitatii un comunicat prin care avertizeaza faptul ca aceasta falsa psihoza poate duce intr-adevar la pierderea de vieti omenesti.

David Morrison, un astro-biolog al agentiei, a declarat ca primeste foarte multe mesaje si scrisori in acest sens de la oameni, in special tineri.

Unii dintre ei spun ca nu pot manca, altii spun ca nu pot dormi din cauza fricii. Unii dintre ei chiar marturisesc ca vor sa se sinucida de frica mortii.

"In timp ce aceasta este o gluma pentru unii si un mister pentru altii, exista un numar mare de oameni care chiar au luat in serios asa zisa Apocalipsa si sunt extrem de ingrijorati", a spus oficialul.

NASA chiar a postat pe site-ul personal o pagina in care spune clar ca lumea nu se va sfarsi pe 21 decembrie 2012 si subliniaza ca totul nu este decat o interpretare gresita a calendarului mayas.
Sursa: www.kanald.ro

Boala care te face ALBASTRU! Iată ce provoacă acest proces IREVERSIBIL de transformare


Boala care te face ALBASTRU! Iată ce provoacă acest proces IREVERSIBIL de transformare
Un pic de argint chiar îţi poate face rău, dacă nu eşti un fan al producţiei "Avatar". El provoacă o boala rară, numita argyria, care transformă culoarea pielii şi albul ochilor într-o nuanţă de albastru, scrie io9.com, care citeazăDermatology Online Journal.

Încă din anii 1.700 oamenii erau îndemnaţi să ingereze argint coloidal pentru a trata afecţiunile cardiace, epilepsia sau respiraţia urât mirositoare. În aceeaşi perioadă, acest compus era aplicat pe rănile deschise, întru-cât se credea că are proprietăţi antiseptice. 

Acum, oamenii, inclusiv din România, comandă online argint coloidal pe care îl iau pentru a combate diverse infecţii. 

Odată ajuns în organism, argintul îşi lasă săruri care, în timp, se acumulează şi decolorează tot ce atinge. Deşi partea cea mai vizibilă este pielea, argyria face albastru întregul organism, chiar şi organele interne. Procesul este ireversibil.

La început, albul ochilor devine gri. Apoi devine albastru. Unghiile urmează la scurt timp şi într-un final toată pielea devine albastră. 

În mod surprinzător, nu există alte efecte adverse asupra sănătăţii asociate cu argyria, şi nici după ce doză ingerată rişti să devii albastru. Acest lucru este speculat de comercianţii care îl vând la preţuri piperate.

Sursa: www.antena3.ro

Americanii construiesc în Israel un buncăr ultrasecret de 100 de milioane $. Muncitorii pot proveni doar din câteva ţări, inclusiv România


Americanii construiesc în Israel un buncăr ultrasecret de 100 de milioane $. Muncitorii pot proveni doar din câteva ţări, inclusiv România''US Army Corps of Engineers'' (USACE) intenţionează să supervizeze construcţia unei structuri subterane de cinci etaje pentru un complex al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), în mod ciudat numit „Site 911”, la o bază a Forţelor aeriene israeliene din apropiere de Tel Aviv, relatează cotidianul american The Washington Post.

Structura, a cărei construcţie este prevăzută să dureze peste doi ani şi să coste până la 100 milioane dolari, va avea săli de clasă la etajul 1, un amfiteatru la etajul 3, un laborator, uşi rezistente la şocuri, protecţie împotriva radiaţiilor neionizante şi o pază foarte strictă. Va fi nevoie de autorizaţie pentru toţi muncitorii din construcţii, zidul va fi păzit de gardieni, iar ni[te bariere vor separa structura de restul bazei.
Doar pentru contractanţi americani 
Doar firme de construcţii din SUA vor avea permisiunea să liciteze pentru contract, iar propunerile erau aşteptate pentru data de 3 decembrie, potrivit celei mai recente notificări a USACE.
''Site 911'' este cel mai recent dintr-o istorie lungă de proiecte de construcţii militare asumate de SUA pentru IDF, în conformitate cu programul ''Foreign Military Sales'' (FMS) al SUA. Memorandumul de la Wye River din 1998 între Israel şi Autoritatea Palestiniană a dus la construirea de către SUA de structuri militare pentru israelieni în valoare de aproximativ 500 milioane dolari, cele mai multe dintre ele iniţial într-o parte nedezvoltată a deşertului Negev. Aceasta pentru a asigura baze de unde forţele IDF staţionate în Cisiordania să poată fi redesfăşurate.
Cooperare mai veche
Aşa cum se arată în revista ''European District'' a USACE sub titlul ''Engineering in Europe', au fost construite trei baze pentru a sprijini 20.000 de soldaţi, iar în cele din urmă forţele aeriene israeliene s-au mutat în aceeaşi zonă, creând baza aeriană de la Nevatim. O pistă nouă, cu o lungime de 2,5 km, a fost construită acolo de USACE, împreună cu aproximativ 100 de clădiri noi şi 10 kilometri de drumuri.
De-a lungul anilor, USACE a construit hangare subterane pentru bombardiere israeliene, instalaţii pentru manevrarea armelor nucleare (deşi Israelul nu recunoaşte că deţine astfel de arme), centre de comandă, baze de instruire, instalaţii de informaţii şi simulatoare, potrivit publicaţiilor USACE.
În ultimii doi ani, USACE, care are trei birouri în Israel, a finalizat o serie de hangare în valoare de 30 de milioane dolari la baza Nevatim, pe care revista o descrie drept ''un fost avanpost mic din deşert care a crescut devenind una dintre bazele aeriene cele mai mari şi mai moderne din ţară”. A supervizat, de asemenea, un proiect de 20 milioane dolari pentru a construi ateliere de întreţinere, hangare şi cartiere generale pentru a sprijini avionul israelian fără pilot ''Eitan''.
Angajarea de palestinieni, interzisă
''Site 911'', care va fi construit la o altă bază, pare să fie unul dintre cele mai mari proiecte. Fiecare din primele trei etaje subterane este de a fi aproximativ 41.000 metri pătraţi, potrivit notificării USACE. Cele două etaje de jos sunt mult mai mici şi deţin echipamente.
Preocupările legate de securitate sunt atât de mari încât lucrătorii neisraelieni angajaţi de constructor pot proveni numai din SUA, Canada, ţări din Europa de Vest, Polonia, Republica Moldova, Thailanda, Filipine, Venezuela, România şi China, potrivit notificării USACE. Angajarea de palestinieni este interzisă, se spune în notificare.
Printre alte reguli de securitate se numără: existenţa unei singure porţi de intrare şi ieşire; nepermiterea niciunei ieşiri sau intrări în timpul orelor de lucru, cu excepţia camioanelor de aprovizionare; gardienii vor fi cetăţeni israelieni cu experienţă în forţele aeriene israeliene; interdicţia privind culegerea de informaţii de orice tip în legătură cu activităţile bazei.
Cunoscuta firmă israeliană de arhitectură listată în planuri, ''Ada Karmi-Melamede Architects'', a acordat atenţie atât esteticii cât şi sensibilităţii viitorilor angajaţi. 
Respect pentru religie
USACE a oferit o descriere minuţioasă a ''mezuza'' pe care trebuie să le furnizeze contractantul „pentru fiecare uşă sau deschidere” din structură. O ''mezuza'' este un pergament înscris cu versete ebraice din Tora, ataşat cadrului unei uşi în casa unei familii de evrei ca semn al credinţei. Toate mezuza vor trebui aplicate de rabinul bazei sau de reprezentantul desemnat al acestuia şi nu de personalul contractantului.
Scopul? Necunoscut.
Pentagonul a fost întrebat marţi care este scopul ''Site 911”. USACE a răspuns, miercuri, că numai un purtător de cuvânt al Ministerului israelian al Apărării ar putea explica acest lucru.
USACE caută un contractant şi pentru alt proiect secret în Israel, în valoare de aproximativ 100 milioane dolari, în vara viitoare - o structură complexă ce necesită servicii precum electricitate, comunicaţii, încălzire, ventilaţie, aer condiţionat şi instalaţii sanitare. Contractantul american trebuie să deţină o autorizaţie de securitate a SUA sau echivalentul israelian. 

Sursa: jurnalul.ro

Cel mai frumos vis al omenirii, ascuns într-o meduză: NEMURIREA


- Nathaniel Rich prezintă în NYTimes.com ideea imortalităţii, care a prins contur în urma examinării unei specii de meduze, supranumită “meduza nemuritoare”. Cunoscută în mod oficial drept Turritopsis nutricula (şi uneori ca Turritopsis dohrnii), creatura minusculă are abilitatea de a-şi transforma celulele şi a le reîntineri.


Meduza se transformă într-un “chist”, din care se dezvoltă apoi o colonie de polipi, aceasta reprezentând prima etapă a vieţii ei. Din acel moment, meduza îşi continuă ciclul convenţional al vieţii, maturizându-se şi înmulţindu-se. Totuşi, în loc să moară,“gelatina nemuritoare” revine, din când în când, la forma coloniei de polipi. Această abilitate îi permite meduzei să ocolească moartea, fapt care o transformă, din punct de vedere biologic, într-un organism nemuritor.
Însă, cea mai frustrantă explicaţie pentru lipsa noastră de cunoştinţe privind meduzele nemuritoate este de natură tehnică. Din câte se pare, acest tip de organism este extraordinar de dificil de reprodus într-un laborator. Acest proces de creştere are nevoie de o atenţie sporită şi de o cantitate enormă de muncă repetitivă şi plictisitoare. Chiar şi aşa, doar în anumite condiţii favorabile (majoritatea dintre ele fiind încă necunoscute pentru biologi), o meduză Turritopsis va produce urmaşi.

Singurul om de ştiinţă care s-a “împrietenit” cu meduza
Povestea se învârte în jurul unui cercetător japonez excentric, Shin Kubota, de la Universitatea Kyoto. Acesta lucrează într-un laborator de biologie marină, localizat într-o clădire cu două etaje dintr-un oraş destul de liniştit, la patru ore distanţă de sudul metropolei Kyoto.
Kubota este singurul om de ştiinţă din lume care a reuşit să creeze condiţiile propice pentru creşterea acestei fiinţe într-un laborator.
În prima conversaţie telefonică, Kubota îi spune jurnalistului Rich că “aplicarea regulilor organismului Turritopsis în cazul fiinţelor umane este cel mai frumos vis al omenirii”.
“Odată ce identificăm modul în care meduza se întinereşte singură, ar trebui să reuşim să facem lucruri măreţe. Părerea mea este că vom evolua şi vom deveni şi noi nemuritori. Meduza nemuritoare este cea mai miraculoasă specie din întregul regn animal. Cred că va fi foarte uşor să rezolvăm misterul nemuririi şisă îl aplicăm în cazul fiinţelor umane”, a declarat Kubota pentru NYTimes.com.

“Misterul vieţii se ascunde în rădăcină”
Singura populaţie captivă de meduze nemuritoare din întreaga lume trăieşte în vase petri, aşezate la întâmplare pe mai multe rafturi ale unui frigider mic, din biroul lui Kubota.
La fel ca alte meduze, Turritopsis trece prin două etape principale ale vieţii, polip şi meduză.
În timpul etapei de meduză, organismul produce ouă sau spermatozoizi, care se combină pentru a crea larve, ce vor da naştere la alte colonii de polipi. În majoritatea speciilor, meduza moare după ce depune icrele, însă nu şi Turritopsis. Meduza întinereşte după atingerea maturităţii, proces numit transdiferenţiere, şi poate face acest lucru la nesfârşit.
Aşadar, după ce ajunge la maturitate,  meduza Turritopsis se scufundă până pe fundul oceanului, unde corpul său se aşează în “poziţia fătului” (varianta meduzelor). Organismul în formă de clopot îşi reabsoarbe tentaculele, iar apoi poate “involua” mai departe până ajunge în forma unei pete gelatinoase.
De-a lungul mai multor zile, această pată formează un înveliş exterior. Apoi, organismul prezintă o reţea de conexiuni ce seamănă cu nişte rădăcini, numite stoloni, care apoi cresc şi devin polipi. Din aceşti polipi iau naştere noi meduze, astfel că procesul o ia de la căpat.
“Misterul vieţii nu stă ascuns în procesele animalelor superioare. Misterul vieţii se ascunde în rădăcină, iar la rădăcina Copacului Vieţii se află meduza”, spune cercetătorul japonez.
Nemurirea ar putea fi mult mai des întâlnită
Până recent, ideea că fiinţele umane ar putea avea ceva valoros de învăţat de la o meduză era considerată absurdă. Speciile cnidariene nu par a avea prea multe în comun cu o fiinţă umană.
Însă, un studiu realizat de biologul molecular Kevin J. Peterson arată că “suntem foarte asemănători cu meduzele”.
Studii suplimentare ale meduzei Turritopsis ar putea avea implicaţii profunde pentru medicină, în special în domeniul analizei cancerului şi longevităţii. În acest context, oamenii de ştiinţă studiază microARN-ul meduzei, care reprezintă componente mici de material genetic ce reglează exprimarea genelor şi au un rol important în funcţia celulelor stem.
Hidrozoarele, clasa de organisme acvatice din care fac parte hidrele şi meduzele, reprezintă o oportunitate ideală pentru acest tip de cercetare ştiinţifică. Acestea sunt organisme extrem de simple, iar microARN-ul este esenţial pentru dezvoltarea lor biologică.
Însă, pentru că sunt atât de puţini experţi în hidrozoare, cunoştinţele noastre cu privire la aceste specii sunt incomplete.
Totodată, Peterson sugerează că “nemurirea ar putea fi mult mai des întâlnită decât s-ar putea crede”.
“Există bureţi despre care ştim cu siguranţă că trăiesc decenii de-a rândul. Larvele de arici de mare sunt capabili să se regenereze şi continuă să dea naştere la noi adulţi. Nemurirea ar putea fi o trăsătură generală a acestor animale. Nu mor niciodată cu adevărat.

Secretul stă ascuns în tentacule
Biologul Peterson spune despre hidrozoare:
În schimbul simplităţii lor (fiind fără cap sau coadă, fără vedere), aceste organisme au obţinut nemurirea. Aceste specii aparent simple pot reprezenta oportunitatea noastră de a învăţa cum să luptăm împotriva cancerului, bătrâneţii şi mai ales împotriva morţii”.
Cercetătorul japonez Kubota a mai făcut şi alte descoperiri semnificative în ultimii ani. De exemplu, a învăţat că anumite condiţii inhibă întinerirea, cum ar fi foamea, dimensiunea mare a clopotului şi apa care este mai rece de 22 de grade Celsius. Totodată a mai făcut un progres în ceea ce priveşte cel mai mare mister din toate:Kubota crede că secretul nemuririi acestei specii stă ascuns în tentaculele sale.
Pentru a reuşi să facă o cercetare mai amănunţită a acestui concept, Kubota are nevoie de finanţare pentru experimentele sale, precum şi asistenţă din partea unui genetician sau a unui biolog molecular, pentru a descoperi modul exact în care meduza reuşeşte să întinerească.
Vom şti aceste lucruri cu siguranţă, atunci când vor fi realizate şi alte experimente. Până la urmă aceasta este metoda ştiinţifică: pierdut în labirint, trebuie să analizezi fiecare cale, indiferent cât de mare este improbabilitatea de a găsi drumul corect sau la câte riscuri eşti supus.

“Omul este destul de inteligent pentru a obţine nemurirea biologică, însă nu o merită”
Chiar şi în aceste condiţii, Kubota crede că se află aproape de rezolvarea misterului, spunând că este vorba “de câţiva ani, poate un deceniu, două”.
“Fiinţele umane sunt foarte inteligente. Însă, înainte de a obţine nemurirea, trebuie să evoluăm mai întâi. Inima noastră nu este una bună.”
Rich a crezut iniţial că cercetătorul japonez face referire la un argument biologic, şi anume că organul nostru nu este capabil, din punct de vedere biologic, să trăiască la infinit, şi că trebuie să proiectăm inimi noi, artificiale, care să ducă vieţi mai lungi. Însă, apoi a realizat că Kubota se referea la spiritul uman.
Fiinţele umane trebuie să înveţe să iubească natura. Astăzi, conceptul de zonă rurală este o noţiune învechită. Oraşele mari au apărut peste tot şi am ajuns să trăim “printre gunoaie”. Dacă această tendinţă continuă, atunci natura va muri.”
Omul este destul de inteligent pentru a obţine nemurirea biologică, însă nu o merită”, i-a spus Kubota lui Rich, care a rămas surprins de vorbele unui om care şi-a dedicat întreaga viaţă pentru a descoperi secretul nemuririi.
“Auto-controlul este un lucru foarte dificil pentru oameni. Iar pentru a rezolva această problemă, este nevoie de o schimbare spirituală. Trebuie să iubim plantele, pentru că fără plante nu putem trăi. Trebuie să iubim bacteriile, pentru că, fără descompunere, corpurile noastre nu se pot întoarce înapoi în pământ. Dacă toată lumea ar învaţa să iubească organismele vii, atunci nu ar mai exista crime. Este nevoie de o schimbare spirituală”, explică Kubota.
Cercetătorul japonez se teme că lecţiile nemuririi vor fi însuşite prea curând, înainte ca omul să fie pregătit să valorifice ştiinţa imortalităţii într-un mod etic:
“Suntem fiinţe foarte ciudate. Suntem atât de inteligenţi şi civilizaţi, însă inimile noastre sunt primitive.
Dacă inimile noastre nu ar fi primitive, atunci nu ar mai exista războaie. Mi-e teamă că vom aplica această ştiinţă mult prea repede, în acelaşi mod cum am făcut şi cu bomba atomică”, încheie Kubota.
Traducere şi editare: Rovena Costea
Sursa:  www.financiarul.ro   

Principalele riscuri politice de urmărit în România


România se luptă să iasă dintr-o profundă recesiune după ce a aplicat măsurile de austeritate cerute de programul de asistenţă al Fondului Monetar Internaţional, notează luni Reuters, într-un comentariu referitor la principalele riscuri politice de urmărit în această ţară.

România, ţară unde aproape 3% din populaţie trăieşte cu 40 de dolari sau mai puţin pe lună, a avut cea mai mare rată de creştere economică din Uniunea Europeană până la criza pieţei imobiliare şi de credit din 2008.
Principalele riscuri politice pentru România sunt, în viziunea agenţiei de presă menţionate, următoarele:
ALEGERI
Premierul social-democrat Victor Ponta, angajat într-o dispută înverşunată cu preşedintele de centru-dreapta Traian Băsescu, este favorit la câştigarea alegerilor parlamentare de la 9 decembrie, însă ar fi posibil să nu obţină majoritatea, ceea ce ar crea îndoieli cu privire la politici şi ar afecta pieţele.
Băsescu va fi cel care va desemna primul ministru şi ar putea să nominalizeze pe altcineva din USL, într-o încercare de a scinda alianţa, sau să îi ceară cuiva dintre propriii aliaţi de dreapta să încerce să formeze o coaliţie.
Ce este de urmărit:
- Câte mandate va obţine USL. Scorurile din sondaje sunt în majoritate de peste 50%, iar sistemul electoral favorizează partidele mari, însă în România sondajele s-au dovedit adesea inexacte.
Un parlament divizat sau o dispută cu privire la cine va fi viitorul prim-ministru ar putea lăsa ţara fără guvernare timp de săptămâni, ar putea ridica îndoieli cu privire la acordul cu FMI care măreşte încrederea investitorilor şi ar putea trimite pe o pantă descendentă moneda leu, datoria publică şi valoarea acţiunilor.
SPRIJINUL FMI
România a respectat condiţiile acordului cu FMI, aplicând măsuri impopulare, şi se află pe cale de a reduce deficitul bugetar la 3% din PIB în 2012.
USL şi principalul său rival, ARD, au promis să încheie un nou acord cu FMI – după ce actualul acord de 5 miliarde de euro va expira la începutul lui 2013 -, ceea ce înseamnă un angajament important pentru a menţine încrederea investitorilor.
Ce este de urmărit:
- Dacă alegerile vor provoca incertitudini considerabile cu privire la politici. FMI şi-a exprimat deja preocuparea faţă de eşecul României de a realiza reforme pe termen lung, precum privatizarea companiilor de stat şi liberalizarea pieţei de energie.
ZONA EURO
Consumul intern rămâne scăzut, iar economia stagnează. România rămâne deosebit de vulnerabilă la evoluţiile din zona euro, principalul său partener comercial.
Băncile greceşti controlează aproximativ o şesime din întregul sistem bancar din România, iar îngrijorările privind impactul crizei regionale a datoriilor a adăugat presiune asupra leului şi a mărit costurile la care sunt asigurate obligaţiunile suverane.
Ce este de urmărit:
Dacă băncile-mamă din zona euro taie liniile de creditare. Analiştii afirmă că guvernul şi Banca Naţională au resursele necesare pentru a umple golul, dar aceasta ar pune presiune pe preţurile activelor.
FORŢA DE MUNCĂ REDUSĂ
Cea mai mare provocare pe termen lung a României este stoparea fluxului său de forţă de muncă, adesea tânără, spre ţări europene mai bogate. Datele recensământului au arătat că populaţia ţării a scăzut cu 12 procente în ultimul deceniu, la circa 19 milioane de locuitori.
Există doar în jur de 5 milioane de angajaţi plătitori de impozite, restul fiind mai ales pensionari, copii, agricultori de subzistenţă şi persoane care lucrează la negru. Sectorul de stat ineficient şi supradimensionat, cu aproape o pătrime din totalul salariaţilor, este şi o cale de drenare a finanţelor publice.
Ce este de urmărit:
- România are nevoie urgentă de mai multe investiţii străine, care în 2011 au fost de numai 1,9 miliarde de euro. Trebuie să reducă birocraţia şi corupţia, să încurajeze băncile să acorde credite persoanelor care vor să înfiinţeze firme mici, dacă doreşte să dezamorseze o bombă cu ceas demografică.
CORUPŢIA
Încarcerarea fostului prim-ministru Adrian Năstase, un aliat al lui Ponta, pentru corupţie a trimis un semnal că România abordează cu seriozitate problema corupţiei larg răspândite.
Ce este de urmărit:
- Victor Ponta i-a luat apărarea lui Năstase după condamnarea acestuia, iar guvernului său îi rămâne încă să demonstreze cât este de decis să menţină presiune asupra oficialilor corupţi. Câţiva deputaţi din partidul său sunt anchetaţi în prezent pentru corupţie.
Sursa: www.financiarul.ro

Vitamina D opreşte dezvoltarea celulelor canceroase


Cercetătorii canadieni de la Universitatea McGill au identificat o bază moleculară a vitaminei D, observând că forma sa activă opreşte celulele canceroase să se dezvolte. Aşadar, persoanele cu un nivel sanguin crescut de vitamina D trăiesc mai mult decât persoanele care au niveluri sanguine reduse de vitamina D, relatează Wakeup-world.com.

Echipa, condusă de profesorii John White şi David Goltzman, de la Departamentul de Fiziologie al Facultăţii de Medicină, au descoperit că forma activă de vitamina Dacţionează în funcţie de mai multe mecanisme pentru a inhiba atât producţia, cât şi funcţionarea proteinei cMYC. Proteina cMYC conduce diviziunea celulară şi este activă la niveluri ridicate la mai mult de jumătate din toate tipurile de cancer.
În decursul ultimilor ani, a existat un interes considerabil în ceea ce priveşte rolul pe care îl joacă vitamina D în îmbunătăţirea sănătăţii şi în ceea ce priveşte prevenirea bolilor. Descoperirile anterioare au arătat că nivelurile reduse de vitamina D au fost asociate în mod direct cu diferite forme de cancer şi de boli cardiovasculare.
Stephen B. Kritchevski, profesor la Şcoala de Medicină Wake Forest, a descoperit o corelaţie semnificativă: “Am observat că există o insuficienţă de vitamina D (nivelul sanguin mai mic de 20ng/ml) în cazul unei treimi dintre participanţii la studiu. Acest lucru a fost asociat cu o creştere de aproximativ 50% a ratei mortalităţii la adulţii în vârstă. Rezultatele noastre sugerează faptul că un nivel redus de vitamina D poate fi o problemă semnificativă privind sănătatea publică pentru adulţii în vârstă din societatea de astăzi”.
Deşi vitamina D poate fi obţinută atât din surse alimentare limitate, cât şi direct în urma expunerii la Soare în timpul lunilor de vară şi primăvară, combinaţia între un aport alimentar redus şi evitarea Soarelui a creat o deficienţă sau o insuficienţă de vitamina D în proporţii uriaşe în rândul multor populaţii din întreaga lume.
“Ani de zile, laboratorul meu a fost dedicat pentru studierea mecanismelor moleculare ale vitaminei D în cazul celulelor canceroase umane, în special rolul lor în oprirea proliferării. Am descoperit că vitamina D controlează atât rata de producţie, cât şi degradarea proteinei cMYC. Mai important, am descoperit că vitamina D stimulează puternic producţia unui oponent natural al proteinei cMYC, numit MXD1, practic oprind funcţia cMYC”, spune profesorul White.

  • Chimio-prevenire prin vitamina D, fără efecte secundare
“Reunite, rezultatele noastre arată că vitamina D încetineşte funcţia cMYC, sugerând că poate frâna evoluţia celulelor din stare premalignă în stare malignă şi poatemenţine sub control proliferarea acestora. Sperăm că cercetarea noastră va încuraja oamenii să-şi menţină vitamina D la un nivel adecvat şi că va stimula dezvoltarea unor studii clinice mari de chimio-prevenire a cancerului”, spune doctorul White.
Interesant este că persoanele care locuiesc cel mai aproape de ecuator au o incidenţă mult mai scăzută a formelor de cancer, faţă de cei care trăiesc în zonele mai îndepărtate de ecuator.
Legătura între aportul de vitamina D şi protecţia faţă de dezvoltarea cancerului datează din anii ’40, când Frank Appelry a demonstrat o conexiune între latitudine şi decesele din cauza cancerului, şi a sugerat că lumina solară oferă “o imunitate relativă în faţa cancerului”.
Potrivit epidemiologului Cedric Garland, profesor de medicină preventivă la Şcoala de Medicină San Diego, teoriile care asociază deficienţa vitaminei D cu anumite tipuri de cancer au fost testate şi confirmate în peste 200 de studii epidemiologice, şi înţelegerea temeiului său fiziologic rezultă din peste 2500 de studii de laborator: “Aceasta este substanţa chimio-preventivă numărul unu de pe planetă şi este naturală, fără a exista efecte secundare.”

  • Stai departe de crema de protecţie solară
Vitamina D este poreclită “vitamina Soarelui”, pentru că pielea o produce sub influenţa razelor solare. Crema de protecţie solară blochează producţia de vitamina D, însă, dermatologii şi agenţiile pentru sănătate au promovat îndelung ideea că aceste loţiuni sunt necesare pentru protecţia împotriva cancerului de piele. Acum, unii cercetători pun la îndoială acest sfat.
- Evaluările ştiinţifice cuprinzătoare indică faptul că 83% din 785 de produse de protecţie solară oferă o protecţie inadecvată sau conţin ingrediente cu probleme semnificative de siguranţă. Doar 17% dintre produsele de pe piaţă sunt şi sigure şi eficiente, blocând radiaţiile cu UVA şi UVB, rămân stabile în lumina solară şi conţin puţine sau chiar niciun ingredient cu riscuri cunoscute sau suspecte pentru sănătate.
- Multe produse duc lipsă de protecţie UVA. Peste 12% dintre cremele cu grad mare de protecţie împotriva razelor solare (SPF de cel puţin 30) nu conţin ingrediente cunoscute pentru protecţia împotriva radiaţiilor UVA (razele solare asociate cu îmbătrânirea şi leziuni ale pieleii, cu probleme la sistemul imunitar şi cu o posibilitate mare de dezvoltare a cancerului de piele).
- Cremele de protecţie solară se descompun la Soare. În mod paradoxal, multe ingrediente din produsele de protecţie solară se descompun la Soare, în decursul a câtorva minute sau ore, iar apoi permit radiaţiilor UV să ajungă la piele. Analiza ştiinţifică arată că 54% dintre produsele de pe piaţă conţin ingrediente care ar putea fi instabile şi din punct de vedere individual şi în combinaţie cu altele, ridicând numeroase întrebări privind durata efectului acestor produse.
Sursa: www.financiarul.ro

Egiptul, în prag de război civil


Generalul Sameh El-Yazal, fostul director al Serviciului de informaţii al armatei egiptene, a avertizat într-un interviu apărut în publicaţia Al-Quds al-Arabi că Egiptul se află în pragul ‘unui război civil’, transmite agenţia de presă Cursor.

În interviu, el a evocat un aflux important de arme dinspre Liban, pe care ‘islamiştii intenţionează să le folosească împotriva propriului popor, în contextul conflictului politic actual’.
Generalul Sameh El-Yazal consideră necesară implicarea comunităţii internaţionale în Egipt:’Este nevoie de o intervenţie străină, or Egiptul va aluneca într-un război civil’, avertizează el.
Expertul american în problemele Egiptului dr.Mamoun Fandy avertizează, la rândul său, că ‘acţiunile preşedintelui Mohamed Morsi duc la divizarea în continuare a societăţii egiptene, ceea ce ar putea conduce într-un final la prăbuşirea ţării’.
‘Egiptul riscă să se scindeze, astfel încât ar putea să arate în curând ca Liban sau Palestina, împărţită între Fatah/Autoritatea Naţională Palestiniană/ şi Hamas’/mişcarea integristă/, a opinat el, apreciind că egiptenii nu au realizat pe deplin această ameninţare, iar încăpăţânarea cu care continuă în acest sens ar putea împinge ţara ‘în infern’.
Reprezentanţii Fraţilor Musulmani resping orice critici, calificându-le drept ‘calomnii’. Purtătorul de cuvânt al acestora, Ahmed Suleiman, liderul aripii politice a mişcării venită la putere în Egipt, susţine că proiectul noii Constituţii include principiile înseşi ale măreţiei Egiptului, care vor conduce ţara în viitor şi îi promit o speranţă mare.
Noul proiect de Constituţie a suscitat un val de proteste în masă, existând suspiciunea că prevederile sale le-ar putea da clericilor musulmani puteri de control asupra legislaţiei, prin care ar putea limita libertatea de expresie, drepturile femeilor şi alte libertăţi.
Sursa: www.financiarul.ro

Kiturile de APOCALIPSĂ vândute în Rusia conțin vodcă


În orașul Tomsk din vestul Siberiei au fost scoase la vânzare kituri pentru Apocalipsă care conțin o componentă de "strictă necesitate": câte o sticlă de vodcă. 

Kituri de Apocalipsă cu vodcă
Kituri de Apocalipsă cu vodcă
Pentru ruși, se pare că nicio Apocalipsă n-ar avea sens fără vodcă: În orașul Tomsk din vestul Siberiei au fost scoase la vânzare kituri de înfruntat sfârșitul lumii care conțin, printre altele, o sticlă de vodcă, scrie RIA Novosti.
Kitul de Apocalipsă rusesc mai conține o conservă de pește, lumănâri și chibrituri, un creion, diverse medicamente, un spăun și o frânghie. 
Producătorii spun că au vândut până acum peste 1.000 de kituri și se așteaptă ca vânzările să crească vertiginos în perioada următoare. 

Sursa:  REALITATEA.NET


Panică în Rusia, odată cu apropierea APOCALIPSEI MAYAȘE

Un val de panică a fost înregistrat în Rusia odată cu apropierea Apocalipsei mayașe, despre care unii cred că urmează să aibă loc pe data de 21 decembrie. Pentru a calma spiritele, ministrul Situațiilor de Urgență din Rusia a fost nevoit să anunțe public că lumea nu se va sfârși luna aceasta. 
Panică în Rusia, odată cu apropierea APOCALIPSEI MAYAȘE
Panică în Rusia, odată cu apropierea APOCALIPSEI MAYAȘE
Deținutele ruse dintr-un penitenciar de lângă granița cu China s-au confruntat cu o psihoză în masă atât de intensă încât reprezentanții închisorii au apelat la un preot pentru a le calma, iar locuitorii unui oraș muncitoresc de lână Moscova au golit magazinele, făcându-și provizii considerabile de chibrituri, kerosen, zahăr și lumânări, scrie New York Times.
Pentru a împiedica răspândirea psihozei legate de venirea sfârșitului lumii, ministrul Situațiilor de Urgență din Rusia le-a transmis cetățenilor că o Apocalipsă nu se va petrece în luna decembrie. Ministrul a declarat că are acces la metode de a monitoriza ceea ce se petrece cu Terra și a dat asigurări că lumea nu se va sfârși în decembrie.


Există însă și persoane care s-au gândit să profite de pe urma nebuniei create de Apocalipsa mayașă. În orașul Tomsk din vestul Siberiei au fost scoase la vânzare kituri pentru Apocalipsă care conțin o componentă de "strictă necesitate": câte o sticlă de vodcă. Kitul de Apocalipsă rusesc mai conține o conservă de pește, lumănâri și chibrituri, un creion, diverse medicamente, un spăun și o frânghie.


Producătorii spun că au vândut până acum mii de kituri și se așteaptă ca vânzările să crească vertiginos în perioada următoare. 



Sursa:  REALITATEA.NET

APOCALIPSA vine cu ASTEROIZI. Impact asemănător cu DETONAREA a 100 de milioane de tone de TNT


Alt scenariu SUMBRU despre APOCALIPSĂ susţine că OMENIREA va PIERI după IMPACTUL Pământului cu asteroizii.

Apocalipsa cu asteroizi
Apocalipsa cu asteroizi
Apocalipsa vine cu asteroizi şi comete ucigătoare, potrivit unor alte profeţii, scrie provincianews.ro
Astfel, omenirea va pieri din cauza impactului unui asteroid cu Pământul. Unul din scenarii prevede că impactul asteroidului 433 cu Pământul va avea o energie echivalentă cu 100 de milioane de megatone de TNT detonate şi va elibera de 6 milioane de ori mai multă energie decât erupţia din 1980 a vulcanului Sfânta Elena.

Sursa:  REALITATEA.NET

Sfântul Nicolae. Tradiţii şi obiceiuri din România şi alte ţări


Sfântul Nicolae se sărbătoreşte pe 6 decembrie. În această zi copii aşteaptă cadouri în ghetuţe de la Moş Nicolae, însă cei obraznici ar putea primi doar o nueluşă
.

Sfântul Nicolae. Tradiţii şi obiceiuri din România şi alte ţări
.

Sfântul Nicolae. Tradiţii şi obiceiuri din România şi alte ţări / FOTO: aaronshep.com
Rolul de ocrotitor al familiei cu care a fost investit de religia ortodoxă Sfântul Nicolae îi dă dreptul să intervină în acest fel în educația copiilor. Povestea lui Moș Crăciun începe cu un bătrân numit Sfântul Nicolae, episcopul din Myra.
Se spune că el posedă puteri magice și a murit în 340 a.H. și a fost îngropat în Myra. Târziu, în secolul XI, soldații religioși din Italia au luat rămășițele sfântului cu ei înapoi în Italia. Ei au construit o biserică în memoria lui, în Ari, un oraș port din sudul Italiei. Curând, pelerinii creștini din toată lumea au venit să viziteze Biserica Sfântului Nicolae, potrivit wikipedia.org.
Ei au preluat legenda lui Moș Nicolae în locurile lor natale. Legenda s-a răspândit în toată lumea și a luat caracteristicile fiecărei țări. În Europa în secolul al XII-lea ziua Sfântului Nicolae a devenit ziua darurilor și a activităților caritabile. Germania, Franța și Olanda celebrează ziua de 6 decembrie ca o sărbătoare religioasă și oferă cadouri copiilor și săracilor, și ajută fetele sărace să se mărite oferindu-le o zestre.
Când colonistele olandeze au călătorit în America, au adus cu ele un episcop care purta un costum roșu și mergea călare pe un cal alb. Imaginea americană a episcopului va evolua treptat până la cea a unui bătrân spiriduș vesel. A fost descris ca un bătrân olandez vesel și bucălat din comedia Istoria New-York-ului a lui Washington Irving.
Anul 1823 a continuat poveștile cu Moș Nicolae cu publicarea poemului "O vizita a lui Moș Nicolae" al lui Clement Moore. Multe țări și-au păstrat propriile obiceiuri și tradiții de Sfântul Nicolae. In unele culturi, Sfântul Nicolae călătorește împreună cu un însoțitor care îl ajută. În Olanda, episcopul navighează pe un vapor sosind pe 6 decembrie.
În Germania, Sfântul Nicolae călătorește tot cu un însoțitor, cunoscut drept Knecht Ruprecht, Krampus sau Pelzebock, care vine cu un sac în spate și o nuia în mână. Copiii obraznici sunt pedepsiți cu câteva lovituri de nuia.
În Italia, La Befana este zâna bună care se îmbracă în negru și aduce daruri copiilor la 6 ianuarie. În multe țări latine: Spania, Puerto Rico, Mexic și America de Sud, copiii îi așteaptă pe cei trei regi să le aducă daruri de Crăciun.


Sursa:  REALITATEA.NET