miercuri, 8 iunie 2011

DE CE VOR SA SCHIMBE IMPARTIREA ADMINISTRATIVA? CARE ESTE MIZA?- PASAREA PHEONIX?

De cateva zile ma uit cu uimire si ma intreb, ce Dumnezeu au astia in cap, de vor sa schimbe impartirea administrativa  a tarii in regiuni sau voievodate !
Bine ca nu vor sa o schimbe in pasalacuri sau descalecari sau mai stiu eu ce!
Oare care este miza? De unde graba asta? Sa credem argumentatia cu economia si accesarea fondurilor europene, sau cu mafiile instalate la conducerea judetelor?
Pai nu inteleg! Care mafii sau familii de interese? Prefectii sunt alesi de popr? Nu. Parca eu asa stiu sau am ramas eu in urma cu informatiile?
Voi va inchipuiti, cum ar fi daca, doamne fereste, ai avea nevoie de vreo "hartie" de la " judet" sau voievodat sau regiune? Cati kilometri trebuie sa bati tu, amarastean, care de abia acum iti permiti sa te deplasezi niste zeci de kilometri ? Atunci va trebui sa mergi niste sute de kilometri... o nimica toata, doar statul face economie!
Care economie?  Cu locuri de munca? Cu fonduri "date cu cap" ?
Oare chiar asa de creduli ne cred astia?
Oameni buni, miza sunt alegerile! Atat! Da, alegerile! De ce? Simplu. Hai sa ne gandim logic.
Exista judete, unde mai sunt oameni, care nu le sunt loiali, unde exista intr-adevar prefecti si alti angajati, care nu tin cu ei. Acestia, mai mult ca sigur, vor incerca sa le strice" ploile" cu aranjatul, ca sa nu zic furatul voturilor.
Cred ca si-au facut socoteala, si nu ajunge sa "aranjeze" votul doar in judetele portocalii. Deci, cineva, care are o minte... sclipitor de diabolica, a venit cu ideea asta: reorganizarea teritoriela.
Ce nu inteleg eu, este cum de nici un lider al opozitiei nu si-a dat seama pana acum.
Bai nene, daca nu va treziti, va manaca astia pe paine si nu-i mai dati jos in veacul vecilor amin!
Amin pentru noi, desigur!
Acum incep sa am confirmarea viziunii, pe care am avut-o la ultimele alegeri, ca daca iese Basescu presedinte, atunci, nu va ramane piatra pe piatra in tara asta si o sa ajungem praf si pulbere.
De, cine stie, poate vom fi ca pasarea Pheonix.
Doar, sa ne lase cenusa in pace, atat le mai cerem, sa nu cumva sa le vina ideea sa o imprastie si pe asta in cele patru zari...

Scris de Sfatuitoarea

Regiuni, voievodate versus Constituţie


Voievodate, regiuni, ţinuturi, mai lipsesc cnezatele şi ne întoarcem cu istoria în evul mediu timpuriu. Uite acu se vede de ce tot primea Băsescu fel şi fel de săbii şi buzdugane prin campania electorală, probabil se credea omul ca fiind întâiul descăletor de ţară. Şi de ce unul care avea un broscoi în gât îl asemuia pe Emil Gîscanul cu Ştefan cel Mare. Iar coana Lenuţa exersa plimbatul pe cai albi, visându-se probabil o prinţesă moştenitoare. Totul a culminat zilele acestea cu învăţăturile lui Băse către fiul său iubit, Emil, privind modul în care trebuie reîmpărţită ţara (era să zic moşia, dar cred că nu aş fi fost departe de adevăr) în noi feude portocalii, denumite generic regiuni.
Numai că, deocamdată, ce vor ei sunt numai vise. Deocamdată, le stă în cale prevederile art. 3 din actuala Constituţie, care prevedă că ţara este organizată pe comune, oraşe şi judeţe. Şi mai au de învins şi numărul mare de parlamentari ai opoziţiei, prea mare totuşi pentru ca demolatorii de ţară şi neam să poată face numărul necesar prevăzut la art. 151 din aceeaşi Constituţie pentru a o revizui (asta pentru că îmi place să cred că încă nu e totul şi toţi de vânzare în ţara asta).
Dar cum dracul tot drac rămâne, parcă-l văd pe cap.sec. Boc angajându-şi răspunderea inclusiv pentru revizuirea Constituţiei, în a cărei interpretare e profesor. Pentru că, vorba poetului, cum să te poţi gândi “ca întreg aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot”?
Sursa: Legalitatea înainte de toate

Au bătut palma cu toţii pentru regionalizare, dar ne mai aburesc niţel. Uioreanu (PNL): ” Nu ne putem pune contra progresului “


Tema regionalizării este costisitoare electoral. Extrem de costisitoare (sunt curios ce spun ardelenii despre acest subiect, ei pricep mai bine aceste chestiuni). Un partid sau o alianţă care ar contesta această manevră de subminare a statelor naţionale (da, nu numai România este vizată, ci TOATE statele UE), are şanse să atragă votanţi de la partidele establishmentului, ale eurosistemului (PPE, ALDE, S&D), care aparent au linii diferite, dar care converg către subordonarea României unor entităţi suprastatale – ONU, UE.
După Claudiu Săftoiu, iată un alt lider al PNL care confirmă acordul partidului pentru euroregionalizare. Modul în care o prezintă este secundar, abureală pentru propriul electorat – “luptăm cu PD(L), ca să iasă împărţeala bine !”:
Noua structura teritoriala a Romaniei depaseste interesele de gasca ale PD
http://blog.uioreanu.ro/?p=178
[...] Fara indoiala, regionalizarea este o formula care se impune. Viitorul se pare ca este benefic acelor structuri care inglobeaza populatii numarand mai multe milioane de oameni. Europa, lumea civilizata se pronunta pentru regionalizare, iar noi nu ne putem pune contra progresului. Atata doar ca, in situatii de acest gen, cand e vorba de interesul intregii Romanii, nu cred ca e suficienta „mandatarea conducerii PD-L pentru a purta discutii cu partidele din coalitie”. Cred ca e nevoie de discutii si cu partidele din opozitie, cu societatea civila si, mai ales, cu organizatiile asociative ale structurilor administrative actuale. Sunt absolut convins de faptul ca presedintii de consilii judetene ar da sfaturi pertinente pe aceasta tema, data fiind experienta lor in domeniu. Primarii municipiilor din Romania pot spune care le sunt interesele comune, care le sunt problemele comune, pe zone si regiuni. Iar edilii din comune stiu foarte bine care este specificitatea nevoilor comunitare, pe regiuni si zone de dezvoltare.
Dorinta PD de a redesena harta administrativa a tarii, dincolo de necesitate, ascunde interese de grup, de gasca. Viteza cu care se are in vedere elaborarea acestui proiect, coroborata cu graba de a adopta statutul minoritatilor, ne fac sa ne intrebam pentru cine se face aceasta reorganizare si, mai ales, cui foloseste?
Eu sunt convins ca, si in acest caz, graba strica treaba si ca exista riscul real ca cineva sa se joace pe harta si sa traseze, la intamplare, niste regiuni care sa nu fie viabile nici economic si nici ca interese comunitare. Iar asta nu este de dorit deoarece regionalizarea este un subiect prea serios pentru a fi discutat intr-un cerc restrans. 
Horea Uioreanu
Deputat PNL de Cluj
Sursa: Prioritate de dreapta

Energii si radiații malefice. Atacuri energetice

 
Atacul energetic se manifestă asupra corpului nostru energetic și are în vedere crearea unor blocaje energetice, pierderea de energie vitalã sau chiar decesul celui in cauzã. Acesta poate fi fãcut conștient și din rãutate, sau inconștient (vampirismul energetic), poate fi direct sau indirect, se poate petrece ziua sau noaptea (când omul este mai deschis energetic și nu se poate proteja conștient) și poate fi provocat de una sau mai multe persoane și îndreptat, de asemenea, asupra unei persoane, a unei colectivitãți sau a unei comunitãți.
Corpul nostru fizic este înconjurat sau aflat în imersiune în fluidul unui câmp de forţã energetic, ce urmãreşte conturul corpului şi care, deşi ar putea fi asemãnat cu o umbrã, este, mai degrabã, ca un „frate geamãn“. Acest corp geamãn, deşi invizibil, poate fi perceput de cineva care este sensibil şi a cãrui capacitate de percepție vizualã depãşeşte plaja de vibraţii a vederii normale, cu ajutorul ochilor, ca fiind o luminiscenţã albãstruie, pe care unele persoane cu capacitãţi de extrasenzoriale o numesc „etericã“. Este „Corpul energetic“, el dã energie şi „modeleazã“ corpul fizic, are aproximativ aceeaşi formã cu acesta, fiind nu numai o extensiea lui, ci şi o „formã“, deoarece el dã posibilitatea corpului fizic sã îşi menţinã caracteristicile şi forma. El dã energie corpului fizic distribuindu-i putere vitalizatoare care îl încarcã cu dinamism.
Corpul energetic poate fi privit ca un corp de naturã electromagneticã. Aflat între realitatea fizicã şi cea non-fizicã el transformã cele mai delicate şi eterice energii non-fizice, decodificã și transmite informații corpului fizic. Dar, din pãcate, vibrațiile energiilor decodificate nu sunt tot timpul pozitive, ci și negative, iar acestea vor duce la intruziuni, lipsã de armonie, blocaje (în chakre) sau defecţiuni care se vor manifesta mai devreme sau mai târziu asupra pãrţii corespunzãtoare din corpul fizic, sau chiar a întregului.
Printre informațiile decodificate în câmpul energetic sunt și cele furnizate de gândurile celor din jur, mai ales atunci când sunt programate și direcționate cãtre noi. Gândurile pozitive au, în general, un efect benefic, deoarece menţin starea de armonie în interiorul corpului energetic, pe câtã vreme gândurile negative provoacã acorduri dizarmonice în undele de energie și, odatã decriptate, oferã individului direcția de acțiune doritã de emitent sau contribuie la apariţia unei afecţiuni sau boli.
Gândurile negative – forță distructivă
Gândul este o forţã, o energie, dar este de asemenea o materie foarte subtilã care lucreazã într-o regiune foarte îndepãrtatã de planul fizic. În stare abia creatã, gândurile pe care le formãm nu ating, încã, materia densã, vizibilã; ele nu ating şi nu fac să vibreze decât ceea ce se apropie cel mai mult de natura lor, adicã elementele cele mai subtile care existã în noi sau în alţii.
Gândirea, ca energie, ca vibraţie şi forţã este perceputã de anumiţi centri care sunt dotaţi cu antene: aceste antene, situate în creier sau chiar mai sus, în planul eteric, se pun în vibraţie şi trimit mesaje altor aparate; în acest moment, în tot corpul se produc înregistrãri, cuplãri, circulaţii de forţe, de energii. Imediat ce se stabileşte comunicarea, energiile circulã şi pot produce efecte în materie. În acel moment gândul este puternic, se manifestã în plenitudine: trece prin ziduri şi obiecte, se poate realiza, acţioneazã asupra materiei.
Fiecare gând se materializeazã: fiecare gând, dorinţã, intenţie, fiecare idee are formã, culoare, dimensiune, iar pentru a le vedea este suficient sã privim în jur. Dar aceste efecte nu sunt imediate. Gândirea este capabilã sã atingă materia, dar ca sã poată acţiona asupra obiectelor sau fiinţelor, gândul trebuie condensat: lucrând mult timp asupra unor creaţii mentale, adãugându-le chiar particule din propria lor materie, oamenii ajung sã îmbrace aceste forme gânduri de materie psihicã. Anumiţi indivizi o pot face rapid, pentru cã ei cunosc tehnicile ce permit materializarea unei forme gând, pentru ca ea să devinã vizibilã şi tangibilã.
Atâta timp cât oamenii au gânduri şi dorinţe divine, totul este armonie, dar când oamenii sunt rãi, răzbunãtori, cruzi, gândurile și dorinţele lor pot chiar sã ucidã.
Dar sã nu uitãm cã suntem și emitenți de gânduri și implicit, putem fi și cei care atacã energetic pe cei din jur.
Câmpul fiecãrui om conține câte un set de programe care determinã interrelațiile sale cu lumea și cu oamenii. Sentimentele de dragoste, urã, supãrare pe care le nutresc cei din jur fațã de om corespund cu strictețe de ceea ce este sãdit în karma acestuia. De aceea existã oameni care sunt în permanențã jigniți, care suferã traumatisme, care sunt invidiați etc. În câmpul omului sunt conținute programe informaționale ale atitudinilor fațã de el însuși și programe ale atitudinii acestuia fațã de alți oameni. Când împotriva noastrã se întreprinde ceva neplãcut, nu e bine sã rãspundem în același fel. Ne putem opune doar la nivel fizic, însã la nivelul câmpului și la nivelul spiritual trebuie sã ne pãstrãm întotdeauna o atitudine de smerenie, de blândețe, să manifestãm iubire fațã de oameni și sã ținem minte cã orice neplãcere este cauzatã de imperfecțiunea noastrã. Acest lucru ne curațã karma, ne ferește de boli, ne amelioreazã destinul și sãnãtatea copiilor. Irascibilitatea în raporturile cu oamenii, rãutatea constituie o tentativã de atac bioenergetic nu numai asupra unui individ ci și asupra Universului, provocând deformãri ale structurii câmpului.
„Rugați-vã pentru cei ce vã blestemã și binecuvântați-i pe cei care vã urãsc!”. Aceasta este cea mai puternicã apãrare împotriva nenorocirilor, bolilor și a aceea ce numim “deochi”.
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Gura de Rai din Bucegi

In muntii Bucegi exista o zona in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc. Specialistii spun ca avem de-a face cu locul dintre cer si pamant care poate fi asimilat cu legendara “Gura de Rai”. In traditia populara romaneasca, Gura de Rai este un mediu intre cer si pamant cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca pozitionare geografica, Gura de Rai este situata pe un picior de munte si se deschide intr-o pajiste inalta sau un gol de munte. In cazul de fata este vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania.
Locul in care organismul nu oboseste
Dupa mai multe zile de urcat si coborat pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stanica, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzational in preajma varfului Doamnei: ajuns intr-un anume loc, i-a disparut oboseala. “Ne-am speriat cand ne-a strigat alertat, nu stiam ce s-a intamplat. Evident ca am privit cu neincredere fenomenul, la inceput. In timp insa am constatat, pe propria noastra piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigatiile asupra acestui loc”, spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei. Primul stadiu al investigatiilor a constat in verificarea tuturor versantilor din zona. “Am constatat ca oricat ai urca, oricat de obosit ai fi dupa mers, in momentul in care ai ajuns in zona respectiva dispare oboseala, lucru care nu se manifesta pe alti versanti. Este vorba de o revigorare a functiilor fizico-chimice cu o rapiditate iesita din comun”, declara Dumitru Stanica. A doua faza a constat in testarea medicala. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecarui subiect care urca panta cu “ciudatenii”. Testele medicale au fost reluate si pe o alta culme din apropiere, cu o inaltime aproximativ similara. Rezultatele au condus catre o singura concluzie: in zona cu pricina, exclusiv, se intampla ceva deosebit. Nu numai ca ritmul cardiac isi revine uluitor de repede, desi urcusul se face pe o panta abrupta, dar oamenii in varsta care au fost supusi testelor au declarat o stare de bine general cand stau in acel loc.
O anomalie geomagnetica atipica

S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferentiala, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot masura, printre altele, magnetismul Pamantului. Asa a fost depistata o anomalie magnetica atipica, pe o suprafata de aproximativ un kilometru patrat. “Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialistii din domeniu apar in rupturile de falii…. Aici e vorba insa despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stanica, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a stiut sa-l interpreteze. In acel moment am facut legatura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp si care se manifesta printr-o emisie de radiatii patogene, inca ramase cu o origine necunoscuta”, ne-a spus Vasile Rudan.
De la coltii dragonului la retelele malefice Hartmann
Problema zonelor geopatogene – sau a anomaliilor magnetice atipice malefice – a fost ridicata de Institutul “Terra” cu mai multi ani in urma. Un nod geopatogen inseamna un loc in care se manifesta fenomene de natura necunoscuta care sunt ostile vietii. Trebuie mentionat insa ca existenta acestor zone “rele” este cunoscuta de societatea omeneasca de foarte mult timp. In China antica, spre exemplu, nimeni nu avea voie sa construiasca o locuinta pana ce zona nu era testata de specialistii imperiali, oameni inzestrati cu capacitati paranormale, pentru a vedea daca subsolul are sau nu are “coltii dragonului”. Daca acesti “colti” subpamanteni erau detectati de functionarii imperiali, locul respectiv era etichetat malefic, pe el nu se putea construi nici o casa.
Pornind de la aceeasi idee, in perioada interbelica, o serie de experiente dintr-un orasel din Elvetia au condus la teoria “Retelelor Hartmann”. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoartei terestre ascunde retele longitudinale si latitudinale malefice. Fenomenul se manifesta insa ca atare doar in nodurile de la intretaierea acestor retele.
Armata este interesata de subiect
“Descoperirea absolut intamplatoare a zonei benefice din Bucegi, vinesa rotunjeasca ceea ce stiam pana acum despre anomaliile magnetice atipice. In primul rand ne intareste ideea ca nimic din ceea ce avem lasat ca memorie colectiva prin folclor nu este gratuit, are cel putin un sambure de adevar”, declara Vasile Rudan. “Ceea ce am gasit noi in Bucegi are o dispozitie geografica identica cu cea descrisa in folclor. In al doilea rand, stim acum ce si cum sa cautam. Pe diagrame, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascutite, pe cand cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai multi ani am fost ocupati cu alte proiecte de cercetare si am suspendat investigatiile din Bucegi, dar intentionam sa reluam cercetarile si sa facem chiar o demonstratie publica. Apoi vom largi zona investigatiilor, deoarece avem semnale ca asemenea locuri deosebite se mai gasesc, cel putin in zona Masivului Retezat. Interesant este faptul ca din informatiile de pana acum rezulta ca fiecarei zone malefice trebuie sa ii corespunda, undeva in apropiere, o zona benefica, la o distanta de cel mult cateva sute de metri. Deocamdata nu vom divulga locatia exacta”, spune Rudan. Acesta mai sustine ca, pe tema cercetarii anomaliilor magnetice atipice din Romania, bune sau rele, urmeaza sa apara o carte si ca Ministerul Apararii se arata foarte interesat de acest domeniu.
Cercetatorii de la Institutul “Terra” spera sa se realizeze, cu concursul Armatei, o harta a Romaniei care sa puna in evidenta aceste zone iesite din comun.
Sursa: piatza.net
Sursa: Misterele Lumii

Ipoteză şocantă: NASA trebuia să anunţe pe 15 noiembrie 2010 o nenorocire?

Găurile negre produse la CERN au scăpat de sub control”, spun specialiştii. Pe 15 noiembrie 2010 NASA a ţinut omenirea cu sufletul la gură timp de aproximativ 10 ore. Agenţia cosmică anunţase dimineaţa că va face publică descoperirea unui „obiect excepţional” în vecinătatea cosmică a Pământului. Toată lumea se aştepta să se anunţe contactul cu extratereştrii sau o nenorocire care ar urma să vină din Cosmos,adică ceva într-adevăr excepţional! Dar NASA a anunţat o copilărie, despre o gaură neagră descoperită cu 30 de ani în urmă… A făcut NASA o gafă? În dimineaţa zilei de 15 noiembrie, NASA a anunţat mass media că la ora 19.30 va anunţa descoperirea unui obiect excepţional în vecinătatea cosmică a Terrei. Această declaraţie fulminantă păreau să pregătească locuitorii Terrei pentru un fenomen epocal, ieşit din comun, şi a fost făcută foarte sobru, cu mare pompă şi încărcat de gravitate. La ora 19.30, ora Bucureştiului, toată omenirea era cu sufletul la gură să afle despre ce e vorba. La momentul cu pricina, Agenţia spaţială anunţă că a descoperit o gaură neagră la 50 de milioane de ani lumină de Terra – adică o informaţie banală din punct de vedere ştiinţific. La doar 35 de milioane de ani lumină se află o altă gaură neagră, mai mare şi mai fioroasă. Mai mult, despre existenţa obiectului cosmic ”excepţional” se ştia de 30 de ani, deci, practic nu a fost nici o informaţie nouă. De ce tot acest circ?

Omenirea a trecut printr-o mare primejdie

Este sigur că anunţul făcut de NASA ascundea un fapt mult mai grav, probabil copleşitor de important pentru umanitate, posibil funest, dar a cărui neralizare a făcut mutarea atenţiei opiniei publice pe o descoperire minoră, obişnuită, care nu iese din tiparele activităţii cotidiene a astronomilor. Despre ce este vorba? Unii specialişti, mai cu seamă chinezi şi cei ruşi, acuză savanţii care lucrează la acceleratorul de particule CERN, Geneva, că ar fi scăpat de sub control experimentele şi că în prezent ar produce, în mod straniu, găuri negre în diferite locuri din Univers a căror naştere, evoluţie şi dispariţie nu mai pot fi anticipate şi cu atât mai puţin, controlate. Adică posibila apariţie a unor găuri negre în zonele apropiate galaxiei noastre, sau chiar în apropierea sistemului solar, sunt efecte ale experimentelor de la CERN. Ca atare, NASA se pregătea să anunţe o asemena apariţie catastrofală, scăpată de sub control, în vecinătatea Pământului, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat în cele aproximativ 10 ore de suspans, şi atunci oficialităţile au deturnat atenţia cu un anunţ copilăresc despre cea mai tânără gaură neagră. Practic, se pare că omenirea a trecut printr-o mare primejdie în data de 15 noiembrie”, ne-a declarat gen. dr. Emil Străinu, specialist în ameninţări neconvenţionale.
La CERN s-a produs antimaterie
CERN este un accelerator de particule construit la Geneva, care încearcă să recreeze condiţiile din momentul formării Universului şi găsirea ”particulei lui Dumnezeu” – adică acel ceva care a generat materia – prin ciocnirea a două fluxuri de particule accelerate la viteze apropiate de cele ale luminii. Dar particula lui Dumnezeu este greu de controlat, în sensul că aceasta poate produce şi găuri negre. O gaură neagră este o porţiune de spaţiu cosmic care are o concentraţie de masă imensă, iar câmpul ei gravitaţional este atât de puternic încât înghite tot ce are în jur, de la planete la radiaţie luminoasă. Au fost nenumărate voci care au atenţionat că experimentele de la CERN sunt periculoase. Acceleratorul a pornit oficial în 2008, dar din cauza unor defecţiuni ciudate (cea mai haioasă declaraţie a fost cea din 3 noiembrie 2009, despre o pasăre cu o bucată de pâine în cioc care ar fi scăpat firimituri şi a fi declanşat un scurt circuit în CERN), abia în toamna anului trecut a anunţat că ciocnirea fluxurilor de particule s-a produs, dar nu s-a spus ce a rezultat de aici. Totodată, savanţii de la CERN au anunţat că au reuşit, pentru prima oară în decursul istoriei omenirii, să menţină stabili, pentru o fracţiune de secundă, 38 de atomi de antimaterie. Antimateria este opusul materiei, iar la contactul lor, cele două forme de existenţă se anihilează reciproc cu o degajare uriaşă de energie. Dacă se va putea stabiliza, antimeria va fi folosită în viitor pentru alimentarea cu energie a navelor cosmice.
Sursa: Libertatea.ro
Sursa: Misterele Lumii

Independeța Alimentară- strategie obligatorie a fiecărei familii!

mi                                         Am gasit acest articol in bloguri si, deoarece in Romania majoritatea oamenilor nu se mai ingrijesc de ceea ce mananca (dupa modelul american de hrana fast-food sau hrana semi-preparata sau hrana cu hormoni de crestere), il propunem si voua, sa vedeti cat de usor se poate trai sanatos, fara chimicalele si gunoaiele din super-marketuri:

Am ajuns la concluzia că printre multele greșeli și erori din viața mea una de o mare importanță o reprezintă faptul că nu încerc să-mi produc singur hrana. Evident, dacă locuiești la bloc acest lucru este mai dificil de realizat(dar nu imposibil). Fiindcă bunica mea deține o suprafață de vreo 1000 de metri patrați care an de an a stat necultivată m-am hotărât în toamna anului trecut să demarez acest mic proiect al meu de a cultiva acest teren cu legume. Am să enumăr aici principalele obstacole în realizarea acestui deziderat și soluțiile pe care le-am găsit.

1)Legumele și fructele SUNT OBLIGATORII ÎN ALIMENTAȚIA FIECĂRUI INDIVID preferabil proapsete.În ultimii 20 de ani alimentația mea a fost 95% bazată pe carne.Am ajuns la 106 kg în acest fel și am simțit(m-au ajutat și durerile intense în zona inimii) că este timpul pentru o schimbare. După 2 luni de alimentație bazată pe legume proaspete și zero pâine am ajuns la 97.5 kg. Sper să mă îndrept în continuare către 85 de kg.
  • Pătrunjelul crește repede dar răsare greu .Nu are nevoie decât de apă și mult soare.Este excepțional în reglarea colesterolului.
  • Mărarul merge în orice salată.Crește ușor răsare ușor.Dacă este lăsat la maturitate să-și scuture semințele fiți siguri că anul următor va răsări foarte des și peste tot.
  • Salata nu mă pasionează prea mult dar este foarte bună mai ales pentru cine are prostul obicei(ca și mine de altfel) de a mânca după orele 19.
  • Varza este excepțională.Crudă evident.Tăiată mărunt cu castraveți și mărar.Poate fi consumată în orice cantități face bine și stomacului dar mai ales colonului care are o importanță covârșitoare în tonusul sănătății fiecăruia.
  • Cartofii sunt nelipsiți din orice alimentatie.Din cauza politicilor incoerente și incompetente ale TUTUROR GUVERNELOR prețul său a ajuns aproape de un euro per kilogram.Proiectul meu a început bazându-mă pe faptul că m-am săturat să cumpăr scump.Cartofi în special.Pe aproximativ 120 de metri pătrați sper să obtin 250-300 de Kg de cartofi care-mi sunt suficienti până la anul.
  • Ceapă.Nu mă prea omor dar este nelipsită și obligatorie dintr-o alimentatie sănatoasă.Favorizează digestia, reglează nivelul colesterolului și poate induce un somn liniștit.Mirosul său neplăcut poate fi remediat prin consumarea câtorva frunze de pătrunjel.
  • Mazăre.Îmi place mult mai ales în combinație cu boabe de porumb fiert și cuburi mici de morcov.Trebuie să multumesc jumătătii mele pentru această „descoperire”.
  • Porumb vezi mai sus.
  • Morcov no comment.
2) Timpul.Ritmul cotidian poate fi un mare obstacol în calea atingerii acestui scop însă depinde de voința fiecăruia.Eu petrec cam 1 oră dimineața și maximum 2 ore seara.Sunt zile când nu ajung deloc însă nu este recomandată neglijența.

3)Hoții.Există șansa cu o politie coruptă, incompetentă și ineficientă să vă treziți cu rodul muncii furat.Eu am găsit o soluție temporară în lenea caracteristică poporului român.Până și hotilor le e lene să fure.Totusi este bine să asigurați cu un câine paza grădinii pentru perioadele când lipsiți sau nu puteți fi prezenți.Nu vă bazați pe vecini ei vor fi primii care vor fura.

4) Apa.Fără o sursă de apă gratuită acest demers este sortit eșecului.Norocul meu este că zona unde-mi cultiv legumele are apă din belșug la 18m adâncime și este LIBERĂ DE NITRIȚI.De obicei legumele au nevoie de cantități impresionante de apă care sunt furnizate de motopompe electrice sau cu motoare cu explozie(benzină sau motorină).Deși aveam soluția motopompei electrice am decis să scot si să car apa cu mâna mea economisind banii de fitness și investind în sănătatea mea.Sigur că inclusiv mie nu-mi place munca dar consumând din ce muncești ai o satisfacție care învinge LENEA.

5) LENEA.Nu mi-a plăcut munca fizică de când eram copil.Nici acum nu îmi place.Însă ultimii 5 ani scaunul șoferului și cel de la birou m-au distrus;dintr-un corp atletic de 72 de KG am ajuns un obez de 97.5(spuneam mai sus că am avut 106 KG).Sper să găsesc voința de a continua cu acest efort fizic(care nu este cine știe ce sincer să fiu) în fiecare an.

6) Bolile și dăunătorii.Nu există plantă legumicolă să nu aibă boli și daunători proprii.Am redus cât am putut pesticidele și insecticidele.Cartofi ecologici 100% eu nu cred că există.Fiindcă gândacul de Colorado distruge planta în câteva zile și astfel adio producție.Am folosit un insecticid sistemic care are o remanență de 21 de zile.La recoltat voi folosi următoare strategie: în momentul când gandacii vor reveni la ronțăit frunzele plantei, acesta este semn că planta nu mai conține toxine.Pentru boli am folosit un tratament DE CONTACT.Acesta nu pătrunde în frunza și seva plantei ci o protejează doar extern.Cu o igienă adecvată și obligatorie veți putea mânca oricum mult mai sănătos decât ce cumpărați din HYPERMARKET-uri.Că tot veni vorba scandalul E.Coli este o minciună mediatică așa că nu mai comentez.

AVANTAJE: vă rog să calculați fiecare cât cheltuiește lunar pe o hrană nesigură.
DEZAVANTAJE: eu nu am găsit niciunul iar multitudinea de americani care-și cresc singuri mâncarea de pe youtube îmi dau dreptate.Mai jos aveti câteva fotografii
[...]
Investiți în sănătate! Peste 20-25 de ani nu o să vă pară rău!

Citeste articolul complet si vezi si fotografiile aici:
Sursa: http://www.thinkagain.ro/2011/06/independeta-alimentara-strategie-obligatorie-a-fiecarei-familii/ 

Oamenii de ştiinţă au înţeles de ce părem mai graşi odată cu înaintarea în vârstă


Oamenii de ştiinţă au înţeles de ce părem mai graşi odată cu înaintarea în vârstă
Deşi oamenii nu mai cresc în înălţime după vârsta de 20 de ani, lăţimea şoldurilor noastre continuă să se mărească pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Majoritatea oamenilor observă că la 40 sau la 60 de ani sunt mult mai laţi decât atunci când aveau 20 de ani, iar până de curând se credea că acest lucru se datorează creşterii nivelului de grăsime din corp.
O cercetare a celor de la Universitatea din Carolina de Nord demonstrează, însă, că această creştere a pelvisului se dezvoltă odată cu înaintarea în vârstă, indiferent dacă oamenii înregistrează sau nu o creştere a ţesutului adipos.
Lăţimea pelviană a celor mai vărstnici participanţi la studiu a fost, în medie, cu aproape 2.5 cm mai mare decât a pacienţilor tineri. Această creştere de 2.5 cm în diametrul pelvian ar putea duce la o lăţire a taliei cu aproximativ 7.5 centimetri între vârsta de 20 de ani şi cea de 79 de ani.
În cazul în care restul corpul se lărgeşte proporţional, acest lucru ar putea determina o creştere semnificativă a greutăţii, astfel explicându-se cele aproximativ 500 de grame pe an pe care majoritatea oamenilor le acumulează odată cu înaintarea în vârstă.
Medicul ortoped Dahners şi colegii săi s-au gândit să elaboreze acest studiu după ce au descoperit dovezi care atestă mărirea şoldurilor la pacienţii care sufereau de bursită.
Cu ajutorul computerului tomograf au fost adunate informaţii de la 246 de pacienţi selectaţi aleatoriu, măsurându-se laţimea şi înălţimea corpului vertebrei L4 ( care indică dacă aceştia erau mai înalţi sau mai laţi), lăţimea strâmtorii pelviene (canalul de naştere din mijlocul pelvisului), distanţa dintre capetele femurale (articulaţiilor şoldului) şi diametrele capatelor femurale.
În cadrul fiecărei grupe de vârstă au fost aproximativ 20 de bărbaţi şi 20 de femei, de la grupa de vârstă 20-29 ani, la cea de 70-79 ani. Rezultatele au confirmat faptul că lăţimea bazinului, lăţimea (dar şi nu înălţimea) corpului vertebral L4, distanţa dintre capetele femurale şi diametrul capetelor femurale, toate continuă să crească după ce se atinge maturitatea scheletului.
Faptul că strâmtoarea pelvisului s-a extins este o dovadă a creşterii pelvisului pe toate dimensiunile, mai degrabă decât o simplă îngroşare a oaselor, spun specialiştii.
Sursa: Futurity
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

NASA: MARGINEA SISTEMULUI SOLAR ESTE PLINA DE BULE

 

Marginea sistemului nostru solar este plina de bule magnetice, potrivit unui nou studiu NASA, informeaza Space.com. Cercetatorii au facut aceasta descoperire folosind un nou model computerizat, bazat pe informatii oferite de sondele spatiale Voyager.
Cele doua sonde, Voyager 1 si Voyager 2, ce au fost lansate in 1977, se afla acum la marginea exterioara ale sistemului nostru solar, in regiunea numita heliomanta.
Noua descoperire sugereaza ca cercetatorii vor fi nevoiti sa isi reevalueze viziunile despre marginea sistemului solar, afirma oficialii NASA.
O vedere mai detaliata a acestei regiuni este esentiala pentru a intelege procesul prin care iau nastere razele cosmice, ce constituie particule ce se deplaseaza cu o viteza foarte mare, precum si cum ajung ele in apropiere de Pamant.
Razele cosmice constituie un pericol pentru astronauti, pentru ca acestea patrund in celulele acestora si le deterioreaza ADN-ul. Atmosfera Pamantului atenueaza razele cosmice, protejand oamenii aflati pe Pamant de efectele negative ale acestora.
NASA nu a dezvaluit multe detalii despre noua descoperire, urmand sa discute despre aceasta in cadrul unei teleconferinte de presa ce va avea loc pe 9 iunie.
SURSA: http://science.hotnews.ro/stiri-spatiul-8774024-nasa-marginea-sistemului-solar-este-plina-bule.htm




Sursa: 2000 si CeVa…

Imagini spectaculoase ale erupţiei vulcanice din Chile

 




 

 
 

 



Cea mai puternică erupţie din ultimii 51 de ani a vulcanului Puyehue a produs imagini terifiante. Dincolo de spectaculozitatea manifestărilor naturii dezlănţuite, violenta erupţie produsă duminică a condus la evacuarea de urgenţă a peste 3.500 de persoane.
Norul de cenuşă vulcanică a ajuns deja la 10.000 de metri altitudine, vântul direcţionându-l către Argentina, acolo unde aeroportul din cel mai cunoscut oraş turistic, San Carlos de Bariloche, a fost deja închis. De asemenea, turiştii au fost sfătuiţi să nu părăsească hotelurile.
Lanţul vulcanic din Chile este al doilea cel mai mare din lume, după Indonezia. Din cei 2000 de vulcani ai lanţului Cordon-Caulle, un sfert sunt activi. Erupţia lui Puyehue a fost precedată de o neobişnuit de intensă activitate seismică, fiind înregistrate peste 600 de cutremure de intensitate redusă în 48 de ore.


http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/imagini-spectaculoase-ale-eruptiei-vulcanice-din-chile-580757.html

Luna face spectacol pe 15 iunie



Românii vor avea parte de un fenomen spectaculos în 15 iunie. O eclipsă totală de lună va fi vizibilă de pe teritoriul ţării noastre cu ochiul liber. Specialiştii spun că datorită erupţiilor vulcanice luna va fi foarte întunecată şi chiar ar putea să dispară de pe cer, pentru puţin timp. O altă eclipsă totală de lună va mai avea loc abia peste 4 ani.

Adrian Şonka, astronom amator şi angajat al Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, susţine că nu vom simţi nimic deosebit în timpul eclipsei.

"Culoarea lunii în timpul totalităţii, al maximului, depinde de praful din atmosferă. Dacă au fost erupţii vulcanice în ultimele luni s-ar putea ca luna să fie întunecată în timpul maximului. Cum ştim că au fost câteva erupţii vulcanice, s-ar putea să avem o eclipsă totală de lună, cu lună foarte întunecată. Luna poate să dispară, să nu o vedem deloc", a declarat pentru realitatea.net Adrian Şonka.

Această eclipsă face parte din seria Saros 130, fiind a 34-a eclipsă din cele 72 ale seriei. În această serie eclipsa din 15 iunie 2011 este cea de-a şasea eclipsă totală. Seria Saros 130 a început pe 10 iunie 1416 cu o eclipsă la nordul penumbrei terestre şi se va termina pe 26 iulie 2678 cu o eclipsă prin penumbra la sudul de umbrei Pământului. Seria Saros 130 de eclipse de Luna durează 1262.11 ani, potrivit astro-info.ro.

Desfăşurarea eclipsei

Eclipsa de Luna debutează la ora 20:24, odata cu intrarea Lunii în penumbra Pământului, contactul Lunii cu penumbra având loc în zona estică a discului lunar. Fenomenul începe în România în jurul orei 21:00 (20:50-21:10, în funcţie de locatie). La doar câteva minute după răsăritul lunii, începe eclipsa parţială - ora 21:22, contactul cu umbra terestră având loc tot în zona estică a discului lunar. Astrul nopţii se ridică încet deasupra orizontului, în acelaşi timp cufundându-se tot mai mult în umbra Pământului.

La ora 22:22, Luna pătrunde în totalitate în umbra Pământului, începând astfel lunga  eclipsă totală de 1 oră şi 40 de minute.

Eclipsa avansează încet, dar sigur şi la ora 23:12, fenomenul ajunge la maxim, Luna fiind cel mai aproape de axa conului de umbră terestru. În momentul maximului eclipsei, Luna a ajuns la altitudinea de 12°, iar crepusculul de seară este pe terminate.

Apoi, discul lunar îşi continuă drumul său prin umbra Pământului, apropiindu-se încet de marginea estică a acesteia. În cele din urmă, la doar 3 minute după miezul nopţii (ora 0:02), Luna începe să părăseacă umbra terestră, eclipsa totală terminându-se. Luna iese încet din umbra terestră, iar la ora 1:02 ia sfârşit şi eclipsa parţială. La ora 1:31 va trece la meridian. După finalul eclipsei parţiale, în zona vestică a discului lunar se va mai putea observa penumbra terestră timp de câteva zeci de minute. În jurul orei 1:30, eclipsa nu va mai fi observabilă, cu toate că Luna va continua să iasă din penumbra Pământului până la ora 2:00, când întreg fenomenul se va fi terminat.

Vezi cum arată o explozie solară de dimensiuni gigant! (VIDEO)

Misiunea NASA de observare a Soarelui, SDO (Solar Dynamics Observatory), a surprins câteva cadre excepţionale cu o erupţie solară gigant.

Pentru a realiza cât de mare este această erupţie solară, cei de la NASA au suprapus Terra în imaginea alăturată. Astfel, se poate observa că planeta noastră este de zeci de ori mai mică decât suprafaţa afectată de evenimentul solar.

Pentru că naveta spaţială filmează în super-HD, specialiştii NASA au putut face zoom pe zona erupţiei, permiţând observarea în detaliu a evenimentului, scrie descopera.ro.

Spre norocul nostru, această erupţie nu era îndreptată spre Pământ. Dacă am fi avut acest ghinion, câmpul magnetic al materialului lansat de soare ar fi putut provoca o furtună geomagnetică ce ar fi condus la apariţia aurorelor pe cerul din apropiere de poli. Dincolo de spectacolul vizual, această furtună ar fi provocat şi disrupţii grave ale reţelelor de comunicare şi electrice.

O furtună solară de proporţii loveşte, azi şi mâine, Pământul!



Imagini spectaculoase au fost surprinse ieri de NASA, cu ajutorul satelitului Solar Dynamics Observatory, în timpul unei erupţii solare de proporţii. Un milion de tone de magmă incandescentă a fost aruncat la o distanţă considerabilă de Soare. Potrivit estimărilor făcute de astronomi explozia s-a întins pe o lungime de un milion de kilometri.
"La 7 iunie a avut loc o erupţie solară de forţă medie (M-2), cu o ejecţie coronală de masă spectaculoasă la nivel vizual", a precizat observatorul de dinamică solară al NASA. Furtuna "conţine o cantitate importantă de protoni cu energie ridicată (peste 100 MeV), situaţie care nu a mai avut loc după decembrie 2006", potrivit NASA.

Furtuna geomagnetică ar putea provoca perturbări în reţelele electrice şi în funcţionarea sateliţilor, în special a celor din sistemul GPS, şi ar putea determina modificarea rutelor avioanelor de linie deasupra regiunilor polare.

Suflul puternic al exploziei a eliberat un nivel ridicat al radiaţiilor şi va genera o furtună geomagnetică puternică pe parcursul acestei zile, dar şi mâine, potrivit Serviciului naţional de meteorologie american NWS.

În timpul unei erupţii solare, o cantitate uriaşă de energie care se află în cromosfera şi coroana Soarelui este eliberată instantaneu. Materia este proiectată la viteză foarte mare în spaţiul interplanetar. Fenomenul este însoţit de o emisie de raze X, de unde radio şi, în cazul erupţiilor mai puternice, de lumină vizibilă.

Când ajung în apropierea Pământului şi intră în atmosferă, în special deasupra regiunii polului nord, particulele creează aurorele polare. De asemenea, ele perturbă propagarea undelor radio în jurul globului, afectând reţelele de distribuţie a electricităţii.



Furtuna magnetică anticipată pentru 2013 ar putea avea "consecinţe catastrofale"
Potrivit astronomilor de la NASA, unda de şoc care ar urma să lovească Pământul în 2012 sau 2013 va avea forţa a 100 de milioane de bombe cu hidrogen.
Cele mai afectate vor fi reţelele de electricitate şi comunicaţiile, cu pagube de o valoare nemaîntâlnită. "Este o explozie în atmosfera soarelui care se propagă ca un nor în spaţiu şi va afecta telefoanele mobile, sistemele GPS, poate cauza pene mari de curent", a declarat Angelos Vourlidas, expert NASA.
Botezat deja Tsunami solar, fenomenul asupra căruia NASA a avertizat înca de acum cinci ani este produs de schimbările ciclice din evoluţia Soarelui. Unda de şoc va lovi câmpul magnetic al Pământului ca o adevarată rafală de bombe atomice.
Din această cauză şi superbele aurore boreale vor deveni vizibile dincolo de zona Cercului Polar. Însă "impactul major se va produce asupra reţelelor de electicitate. "Ne vor trebui mulţi să ne revenim", a avertizat astronomul Daniel Baker.
http://www.jurnalul.ro/stiinta-tehnica/stiinta/o-furtuna-solara-de-proportii-loveste-azi-si-maine-pamantul-580962.html

Simptomele trezirii spirituale 2012



1. Schimbarea obiceiurilor de somn: neliniste, picioare fierbinti, treziri de doua- trei ori pe noapte. Te simti obosit la trezire si somnoros de mai multe ori pe zi. Exista un anumit model al somnului, asa- numita triada a somnului, care se intampla multora, si anume: dormiti pentru 2-3 ore, va treziti, adormiti din nou cateva ore, va treziti din nou si adormiti din nou. Pentru altii, nevoile legate de somn se schimba. Puteti sa va descurcati cu mai putin somn.
Sfat.
Obisnuiti-va! Impacati-va cu ce se intampla si nu va ingrijorati ca nu dormiti destul (ceea ce duce deseori la insomnie). Veti putea sa faceti fata zilei care urmeaza daca va ganditi numai la ceea ce aveti nevoie. Puteti, de asemenea, sa cereti Puterii Superioare sa va mai dea din cand in cand o pauza si sa va dea si o noapte intreaga de somn bun, adanc. Daca nu puteti sa readormiti imediat, folositi aceste momente pentru a medita, a citi poezie, pentru a va scrie in jurnal sau pentru a privi luna. Corpul vostru se va adapta noului model de somn.

2.  Activitate in zona crestetului capului: senzatii de furnicaturi, mancarimi, intepaturi si altele de acest gen in scalp si/sau pe sira spinarii. Senzatie de energie vibrand in varful capului, ca si cum energia ar erupe de acolo si s-ar scurge asemeni unui dus pe corp. De asemenea, senzatie de energie ce se revarsa din crestet sub forma de stropi. Acelasi lucru poate fi resimtit si ca o presiune in crestet, ca si cum cineva va apasa puternic cu degetul in varful capului.
Sfat. Nu aveti de ce sa va alarmati. Ceea ce experimentati este o deschidere a chakrei din varful capului. Senzatiile inseamna ca va deschideti pentru a primi energia divina.
3.  Valuri neasteptate de emotie: plangeti din senin. Va simtiti foarte nervosi sau suparati din nimic. Va simtiti in mod inexplicabil deprimati. Apoi – foarte fericiti.Sfat. Acceptati-va sentimentele asa cum vin si lasati-le sa treaca. Mergeti direct in chakra inimii si simtiti emotia. Extindeti emotia catre toate campurile voastre si respirati adanc din stomac in sus spre piept. Constientizati ce simtiti si lasati sentimentul sa se evapore de la sine. Nu va orientati emotiile spre nimeni. Va faceti curatenie in trecut.
4.  Probleme “vechi” par sa se intoarca: dupa cum am descris mai sus, iar oamenii cu care le avem de rezolvat (sau clone ale acestora) ne apar in viata. Probleme de incheiere.Sau poate sunt de rezolvat probleme legate de aprecierea de sine, abundenta, creativitate, vicii etc.Sfat. Ca si la pct. 3. In plus, nu va implicati prea tare in analiza acestor probleme.
5. Schimbari ale greutatii corporale: cresterea greutatii corporale a populatiei din SUA este fenomenala. Ne ingrasam de multe ori din cauza fricilor pe cale le-am reprimat si care acum ies la suprafata pentru a fi vindecate. Reactionam prin construirea unei aparari.Sfat. Nu va speriati, acceptati-o ca un simptom al locului in care va aflati pentru moment. Veti pierde/castiga greutate atunci cand toate temerile vor fi integrate. Eliberati-va de anxietatea legata de asta. Atunci veti putea sa castiga/pierdeti in greutate cu usurinta, in cele din urma. Faceti miscare.
6. Schimbari in obiceiurile alimentare: pofte neobisnuite si alegeri ciudate. Unii isi dau seama ca nu le mai e la fel de foame ca inainte. Sau, din contra, sunt mai flamanzi.
7. Intoleranta la mancare, alergii pe care nu le-ati mai avut inainte: pe masura ce cresteti spiritual, deveniti din ce in ce mai sensibili la ceea ce va inconjoara. Corpul va va spune ce nu mai tolereaza, ca si cum si el ar indeparta ceea ce nu ii mai trebuie. S-ar putea sa va curatati de toxine.Unii oameni descopera ca au deseori gura incarcata cu reziduuri albicioase, asa cum au alergatorii la sfarsitul unei curse.
Sfat. Un acupuncturist mi-a spus ca aceasta pelicula poate fi indepartata daca ne clatim gura cu ulei de masline presat la rece timp de 10-15 minute (aveti mare grija sa nu il inghititi) si apoi scuipam uleiul in toaleta, nu in chiuveta, pentru ca toxinele care se evacueaza nu trebuie sa ajunga in chiuveta. Spalati dintii si faceti acelasi lucru. Apoi spalati periuta de dinti (stiu ca e cam scarbos, dar da rezultate).
8.  Amplificarea simturilor. Cresterea sensibilitatii
8 a. Vederea: vedere incetosata; obiectele par sa tremure. Vedem particule stralucitoare, aura in jurul oamenilor, plantelor, animalelor si obiectelor. Unii vad obiecte, care inainte erau opace, ca fiind transparente. Cand inchideti ochii nu mai vedeti intuneric, ci rosu. Se pot vedea cu ochii inchisi si forme geometrice, culori puternice sau imagini. Culorile par mult mai puternice: cerul pare asemeni otelului si iarba este de un verde extraordinar. Deseori sunt vizibile retele care strabat solul. Pe masura ce deveniti mai sensibili puteti vedea forme sau contururi in aer, in special daca in camera este semiintuneric. Cu ochii inchisi sau chiar deschisi, puteti vede cu coada ochiului forme albe. (Acestia va sunt ghizii.)
Sfat. Vederea vi se schimba sub multe aspecte: experimentati noi modalitati de vedere. Aveti rabdare. Orice se intampla, nu va temeti! Vederea incetosata poate fi indepartata prin cascat.
8 b. Auzul: se poate imbunatati sau poate slabi. O data am crezut ca trebuie sa ies de pe sosea, atat de puternic amplificat era sunetul cauciucurilor pe asfalt. Alte simptome includ zgomote auzite in cap, bipuri, tonuri, muzica sau sunete electronice. Altii au ceea ce se numeste audio dislexie: nu intelegi intotdeauna ce pun oamenii, ca si cum nu mai poti intelege propria limba. Unii aud voci ciudate in somn, ca si cum cineva ar sta aplecat asupra lor. Puteti fie sa cereti acestor prezente sa plece, fie sa il rugati pe Arhanghelul Mihail sa rezolve situatia. Din nou, nu aveti de ce sa va speriati.
Sfat. Lasti-va in voia celor ce se intampla. Lasati sa patrunda. Ascultati. Urechile voastre se adapteaza noilor frecvente.
8 c. Simtul mirosului, al pipaitului si/sau al gustului – exacerbate: am observat ca acum simt mirosul si gustul aditivilor chimici in anumite mancaruri intr-o maniera clar neplacuta. Alte mancaruri au un gust absolut minunat. Pentru unii oameni, aceste exacerbari sunt atat placute, cat si tulburatoare. S-ar putea sa simtiti miros de flori din cand in cand. Multi mistici au experimentat asta.
Sfat. Bucurati-va de aceasta senzatie!
9. Eruptii pe piele: mancarimi, cucuie, acnee, urticarie, zona zoster. Supararea poate produce eruptii in jurul gurii si pe barbie. Am avut dermatita pe extremitati luni de zile, ceea ce a insotit vindecarea unui episod din trecut.
Sfat. S-ar putea sa eliminati toxine si sa va aduceti emotiile la suprafata. Daca aveti o problema de eliberat si incercati sa o reprimati, pielea va va exprima aceasta problema pana cand va veti procesa emotiile. Incercati sa rezolvati tema pe care o aveti.
10. Episoade de energie intensa: care va fac sa sariti din pat direct in actiune. Aceste perioade sunt urmate de perioade de letargie si oboseala. Oboseala urmeaza de obicei schimbarilor majore. Este o perioada de integrare, asa ca lasati-o sa se intample!
Sfat. Lasati-va purtati de natura energiei. Nu va impotriviti. Fiti intelegatori cu voi insiva. Trageti un pui de somn daca va simtiti obositi. Folositi avantajele acestui tip de energie.
11. Schimbari in rugaciune sau meditatie: nu mai simtiti aceleasi senzatii ca inainte. Nu mai experimentati acelasi mod de contact cu Spiritul. Aveti dificultati in concentrare.
Sfat. S-ar putea sa intrati acum mult mai rapid si constant in contact cu Spiritul si din aceasta cauza senzatia perceputa este alta. Va veti adapta acestei noi trairi. Acum ganditi si actionati in parteneriat cu Spiritul in majoritatea timpului. S-ar putea ca perioadele de meditatie sa se scurteze.
12. Supraincarcari: dintr-o data sunteti incalziti din crestet pana in talpi. Este o senzatie de moment, dar nu este confortabila. Din contra, unii oameni s-au simtit dintr-o data foarte reci. Am experimentat ambele senzatii.
Sfat. Daca nu va simtiti bine, cereti Puterii Supreme ca, daca este pentru binele vostru superior, sa coboare/creasca temperatura putin.
13. O gama de manifestari fizice: dureri de cap, dureri de spate, dureri de gat, simptome asemanatoare gripei (se numeste gripa vibrationala), probleme digestive, spasme sau crampe musculare, accelerarea ritmului inimii, dureri in piept, schimbari de libido, amorteala sau durere in membre, vocalizari involuntare sau miscari neasteptate.
Sfat. Amintiti-va sa cereti ajutorul unui medic daca este nevoie. Daca ati stabilit ca nu este o boala, relaxati-va si intelegeti ca este numai o stare temporara.
14. Aratati mai tineri: uraaa! Pe masura ce clarificati problemele emotionale si va eliberati limitele credintei si scapati de bagajul greu din trecut, sunteti mai usori. Frecventa voastra este mai inalta. Va iubiti pe voi si viata mai mult. Incepeti sa semanati cu persoana perfecta care sunteti cu adevarat.
15. Vise pline de viata: cateodata, visele sunt atat de reale incat va treziti confuzi. S-ar putea sa aveti vise lucide, in care detineti controlul. Multe vise pot fi mistice sau poarta mesaje pentru voi. Si, in anumite vise, stiti pur si simplu ca nu visati, ca se intampla ceva ce este, intr-un fel, real.
Sfat. Va veti aminti ceea ce este important sa va amintiti. Nu fortati nimic si, in primul rand, nu va speriati!
16. Evenimente care va schimba viata major: moarte, divort, schimbarea locului de munca, a statutului la locul de munca, pierderea caminului, boala, si/sau alte catastrofe; cateodata mai multe astfel de evenimente simultan. Forte care va fac sa incetiniti, sa simplificati, sa schimbati, sa reexaminati cine sunteti si ce inseamna viata pentru voi. Forte pe care nu le puteti ignora.
17. O dorinta de a iesi din tiparele restrictive, di slujbe care va secatuiesc, din stiluri de viata epuizante, de a scapa de oameni sau situatii toxice: simtiti o nevoie foarte puternica de a va gasi acum pe sine si scopul vietii voastre. Doriti sa fiti creativi si liberi sa fiti cei care sunteti cu adevarat. S-ar putea sa fiti atrasi de arte si natura. Veti dori sa va eliberati de aglomeratia creata de lucruri sau oameni care nu va mai sunt de folos.
Sfat. Faceti-o!
18. Confuzie emotionala si mentala: sentimentul ca trebuie sa va puneti viata in ordine pentru ca este „varza”. Dar, in acelasi timp, va simtiti haotici si fara putere de concentrare.
Sfat. Ascultati-va inima si propriul discernamant va veni.
19. Introspectie, singuratate si pierdere a interesului fata de activitatile mai extravertite: aceasta etapa i-a surprins pe multi indivizi extravertiti, care se vedeau pe sine mult mai deschisi si implicati. Ei spun: ”Nu stiu de ce, dar nu imi mai place sa ies la fel de mult ca inainte.”
20. Explozii de creativitate: primiti imagini, idei, muzica si alte inspiratii creatoare, deseori intr-un ritm coplesitor.
Sfat. Cel putin inregistrati aceste inspiratii, pentru ca Spiritul va vorbeste despre felul in care va puteti atinge telul si puteti contribui la vindecarea planetei.
21. Perceptia timpului ca fiind accelerat: vi se pare astfel pentru ca au aparut atatea schimbari in viata intr-un ritm nemaintalnit. Numarul schimbarilor pare sa fie in crestere.
Sfat. Daca va impartiti ziua in intalniri si segmente de timp, aceasta mareste sentimentul de accelerare. Puteti incetini timpul relaxandu-va in momentul prezent si acordand atentie la ceea ce e la indemana, fara sa anticipati ce va fi in viitor. Incetiniti si spuneti-va ca aveti destul timp. Cereti Puterii voastre Supreme sa va ajute. Pastrati-va concentarea pe prezent. Incercati sa curgeti de la o activitate la alta. Fiti atenti la ghidarea voastra interioara. Puteti sa extindeti timpul si daca o cereti. Data viitoare cand va simtiti presati, spuneti: „Timpule, dilata-te, te rog. Am nevoie de un ragaz mai mare pentru…” si apoi relaxati-va.
22. Sentimentul ca ceva este in aer: este o senzatie ca ceva urmeaza sa se intample. Aceasta poate crea anxietate.
Sfat. Nu aveti de ce sa va ingrijorati. Lucrurile se intampla, cu siguranta, dar anxietatea nu va creeaza decat probleme.
23. Nerabdare. Stiti despre ce e vorba, dar totusi nu va puteti opri. Vreti sa va apucati imediat de ceea ce urmeaza sa faceti. Incertitudinea nu este comoda.
Sfat. Invatati sa traiti cu incertitudinea, stiind ca nimic nu vi se intampla daca nu sunteti pregatiti. Nerabdarea este in realitate o lipsa de incredere, in special incredere in Puterea voastra Suprema. Cand va concentrati asupra prezentului, veti trai miracole – da, da… chiar si in trafic.
24. O dorinta adanca de a gasi intelesul, scopul, conectarea spirituala si revelatia: probabil deveniti interesati de latura spirituala pentru prima data in viata, „o pofta constanta”, dupa cum spune K.D. Lang. Lumea materiala nu va poate satisface aceasta pofta.
Sfat. Urmati-va inima si calea vi se va deschide.
25. Sentimentul ca sunteti intr-un fel diferiti: un sentiment nelinistitor ca totul in viata voastra este nou si modificat, ca v-ati lasat sinele vechi undeva in urma. Asa ati si facut. Sunteti mai mareti decat v-ati putea imagina. Si inca nu s-a terminat!
Va urma


Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!!