1.500 de grade Celsius si zguduituri puternice, asta s-a intamplat pe Terra in urma cu peste 66.000.000 de ani cand un asteroid a creat un cataclism egal cu cel pe care l-ar produce o bomba de o megatona, adica echivalentul a 80 de bombe precum cea lansata de aviatia americana la Hiroshima. A fost un dezastru imens, padurile au luat foc instantaneu iar fauna de deasupra apei a disparut in proportie de 80%.

Impactul cu planeta Pamant a facut ca particule vaporizate din roca meteoritului sa inroseasca cerul, si sa "fiarba" atmosfera. Asteroidul ar fi cazut langa orasul Chicxulub din Mexic, craterul avand o circumferinta de 180 de kilometri. Cercetatorii californieni de la Berkeley University a estimat cu exactitate ca impactul a avut loc in urma cu 66.038.000 de ani, "mai devreme" cu 11.000 de ani decat se credea pana acum.
Legatura dintre disparitia dinozaurilor cu o cometa sau un asteroid a fost facuta pentru prima data in 1980 de Luiz Alvarez, premiat cu Nobel, si fiul sau Walter. Ambii au fost profesori emeriti la Berkeley University.